Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Xiaomi 12T - egytucat
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
deicide
veterán
Jó ég, most nézem, hogy több, mint 4 éve már, hogy SSD-t használok, repül az idő az első Buffalo SSDim óta
-
deicide
veterán
válasz
Antigabo #38258 üzenetére
Nem. Két opció van. Ha a win7-et úgy telepíted, hogy nincs particionálatlan terület a gépben, semelyik adattárolón sem, akkor nem jön létre a külön 100MB, hanem a "C"-re rakja a rendszerfileokat. Ha van hely, akkor pedig létrehozza és akkor azzal rendszermigrációnál foglalkozni kell.
-
deicide
veterán
válasz
levykk #37839 üzenetére
Szerintem nem így akarta fogalmazni. Inkább úgy, hogy lefossa, hogy valahol egy labor mélyén 300TB után a Vertex4 meghalt, mert még én is, aki akár 100GB-t is írok a Vertex4-emre naponta, 3000 nap alatt érem el leghamarabb a 300TB írást, addig pedig úgysem lesz meg. Tehát aki az alapján választ SSD-t, hogy 300TB írást visel el, vagy 1500TB-t, azt leginkább jelen helyzetben szőrszálhasogatónak mondanám, mint racionális döntésnek.
-
deicide
veterán
válasz
kungzi #37746 üzenetére
Pont ma frissítettem OCZ-t, nekem azt írta, hogy csak úgy lehet, ha nem az adott meghajtóról fut a rendszer, tehát célszerű lementeni a rendszert, frissíteni a drive-ot egy másik gépben és visszaklónozni. Ha van ennél egyszerűbb mód is, valaki majd mondja. Nekem szerencsére a régi SSD-n volt a rendszer, így nem volt gond. Ja és nálam nem volt jó az intel ahci driver, vissza kellett rakni az msahci-t, addig nem tudta frissíteni. Egyébként az OCZ honlapjáról lehet letölteni az OCZ Toolbox nevű programot, a saját drive-odhoz specifikusan.
-
deicide
veterán
válasz
Formaster #37525 üzenetére
Ez nem az árától függ, hanem az alkalmazott vezérlő típusától, sokszor ki lett tárgyalva. Az indilinx-es SSD-k, az Intel-ek és a Samsungok nem tömörítenek, valósban tudják ezt (ilyen pl a Vertex4 is, amihez most jött ki új FW és 450 körül ír valós szekvenciálisban már a 256GB-s is). Míg a Sandforce vezérlősök tömörítenek, vagyis csak nullákkal vagy egyesekkel hozzák a ráírt adatokat, valós körülmények között jóval lassabbak. De ezt Te is biztosan tudod, csak gondoltam leírom, hátha valakinek újdonság lesz...
-
deicide
veterán
válasz
ImpersonatoR #37319 üzenetére
Én a kezdetek óta torrentezek rájuk, semmi bajuk nem volt, sem azoknak, amiket már eladtam, sem a mostaniaknak...
-
deicide
veterán
válasz
hamaramadara #29846 üzenetére
Az inteles SATA3 vezérlőre kösd és az alaplap szoftveres raid-je teljesen jó lesz hozzá. 1000/650 körül lesz kb a szekvenciális olvasás/írás.
-
deicide
veterán
2 SSD-m adatai (a gép ugyanaz: MSI Z68A-GD80 G3, Win7, MSAHCI, SATA3, Intel Z68)
Samsung 830 128GB
ADATA S511 128GB
-
deicide
veterán
válasz
csaabz #27989 üzenetére
Firmware-t csak akkor frissíts, ha valami nem jól működik, egyébként nem kell bántatni. A lényeg, hogy ha teheted, inteles vezérlőre kösd az SSD-t, mert a marvell vezérlővel lehetnek problémái a sandforce vezérlőnek. Figyelni szinte semmire sem kell, gondolom windows 7 telepítővel fogod formázni, ott a partíció eltolás mértéke jó, annyi még, hogy biosban AHCI módba kell állítani a SATA portokat.
-
deicide
veterán
Nem értem a Sandforce utálatot. Egyszer azt mondjátok annak, akinek a nagy szekvenciális sebesség hiányzik, hogy nem az számít, hanem a 4K iops, aztán ekézitek a Sandforce-ot, hogy annak a szekvenciális sebessége kamu és nem érdemes venni. De a 4K iops számai nem hazudnak, rendszernek tökéletes választás, most akkor számít a szekvenciális, vagy nem?
-
deicide
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #26730 üzenetére
Jóvanna, két órát aludtam éjszaka...
-
deicide
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #26728 üzenetére
Ezt könnyű megkerülni, csak az a vinyó/ssd legyen a gépben, amire telepítesz, vagy ne legyen sehol partícionálatlan terület és akkor nem tudja létrehozni a 100Mb-os partíciót, hanem a "C"-re teszi a boofileokat.
-
deicide
veterán
válasz
kerekfej #26554 üzenetére
Rendben, viszont honnan a tény, hogy a Samsung tartósabb, a két OCZ versenyző régebb óta van a piacon, tartósságról így nemigen lehet a 470-es javára dönteni, mert azt kevesebb ideje használják az emberek, mint az OCZ említett két termékét.
ps: már ha tartósság alatt azt érted, hogy melyik meddig bírja. Volt Vertex2-m is, semmi bajom nem volt vele, az új tulajdonosa most is boldogan használja, tartós a termék. Az, hogy esetleg több a meghibásodás, mint Samsung esetén, azt nem tartósságnak hívják viszont, hanem megbízhatóságnak.
-
deicide
veterán
válasz
djmisi123 #26266 üzenetére
Az AHCI módot a biosban tudod beállítani valamelyik menüpontban (ez biosonként változó). A feladat az valóban csak annyi, hogy rádugod, telepíted a windowst és használod. A firmware-t nem kell frissíteni, csak ha valami problémát érzel az eszközzel, ha minden oké, akkor felesleges. Ezen kívül windows alatt érdemes pár dolgot kikapcsolni, erről az első HSZ-ben olvashatsz (automatikus töredezettségmentesítés, prefetch, stb). Ettől eltekintve minden olyan, mintha egy HDD-re telepítenél, csak az érzés más, amikor elkezded használni.
-
deicide
veterán
válasz
fifth81 #26265 üzenetére
Én most cseréltem Samsung 830-as sorozatra, nekem kell a szekvenciális sebesség, ha Neked erre nincs szükséged, akkor nem nyújt többet a SATA3-as cucc a SATA2-esnél. OCZ-m nem volt még SATA3-ban, azt nem tudom ajánlani, de a Samsung az egyelőre hibátlan és nagyon gyors.
-
deicide
veterán
Samsung 830-as 128GB-s SSD teszt, egy videóval is, nem tudom mennyi látszik rajta, total commanderes másolás, 240MB/s-al...
-
deicide
veterán
Ennek abszolút semmi köze nem lehet az SSD-hez, valami más beállítás van elkúrva a windowsban, hogyan befolyásolná az SSD a játék sebességét? (hacsak menet közben nem swappel, de az vinyóval még lassabb lenne). Arról nem is beszélve, hogy több millió felhasználó használ SSD-t ilyen gond nélkül.
-
deicide
veterán
válasz
james008bond #25155 üzenetére
2.5" vs 3.5", de a google pár másodperc alatt megmondta volna Neked.
-
deicide
veterán
válasz
Carasc0 #24914 üzenetére
Nekem azt írja, hogy ideiglenes készlethiány. Ami biztos, hogy a disztribútorokhoz kb 2 hét múlva érkeznek be az első szállítmányok, a szürke csatornákon elképzelhető, hogy hamarab is elérhető lesz. A Marvell controller és a Samsung vezérlője gond nélkül együtt fog tudni működni.
-
deicide
veterán
válasz
Boolash #24909 üzenetére
Mostanság a marvell vezérlővel ellátott SATA3-as lapokkal fordultak elő problémák, én Intel procit használok, ott bármelyik Z68-as alaplap-ot megvehetek, pl Asrock Z68 Pro3, azokon intel sata vezérlő is van, azokkal nincs gond. Ami megbízható és gyors, az a Samsung 830as szériája lesz, a 256GB-s változat akár 400mb/s-t is tudhat valósan, a kisebbek is olyan 250-300 körül lesznek. Kb 2 hét múlva lesz elérhető kereskedelmi forgalomban.
-
deicide
veterán
válasz
kételkedem #24741 üzenetére
Jóég, az rengeteg. Nálam 17GB a win7 partíció az SSD-n és van rajta még 2GB szabad hely...
Mondjuk felhasználói programból csak office és egyéb apróságok vannak.
-
deicide
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #24044 üzenetére
Az lehet, SATA3-ast még nem próbáltam...
-
deicide
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #24039 üzenetére
Az indilinx-es SSD-ket jól méri, nálam az OCZ Solid2 Total Commanderben és CDM-ban is 180-190mb/s-t tud.
-
-
deicide
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #23122 üzenetére
Már miért ne lenne? A Z68-ban autora rakom a procifeszt, bekapcsolom az energiatakarékost, és ha windows megy, akkor megy 1600MHz-en 0,9V-on, ha meg elindul valami számításigényes dolog, akkor életbe lép a 4.3GHz és az 1.248V, amit a lap ad neki auto-n. Engem is meglepett, hogy ez így működik, de működik.
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eredeti játékok OFF topik
- The First Berserker: Khazan
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motoros topic
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Kingston NV2 1TB M.2 PCIe NVMe
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest