Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- iPhone topik
Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Asrock H61M-GS és OCZ Agility 3 jó párosítás? Olvastam, hogy alaplaptól függ jelentkeznek-e problémák
(mikrolag szerű akadás webezésnél, esetleges rendszer elszállás, stb. vagy ezek user error miatt történnek?)
-
Mercutio_
félisten
Kingfast SSD-kkel van valakinek tapasztalata?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #37226 üzenetére
96GB-s Kingston V+ 100
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #37199 üzenetére
Az miért van, hogy nekem a HDS pro trial nem írja ki az összes írt adatot?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #37067 üzenetére
Jah, ez a kártya még plusz 3-4k ha jól saccolom, egy OCZ Vertex Plus 32GB - amit legkisebbet találtam SSD - megáll 9k-ból, kérdés, hogy ez és mondjuk rajta egy ramdrive jó megoldás-e, vagy keressek ennyiért valami SB710-es intVGA-s lap + 2magos X2-es procit és próbáljam becserélni a memót DDR2/DDR3-ra a lap+proc+vga-t meg elpasszolni
Megnéztem az alaplap Gigabyte GA-7VASMFSJester01: Mi az az ide-s-ata átalakító pontosan mennyibe kerül, és milyen egyéb HW/SW kell hozzá?
Speed(R): Szerinted milyen vinyó gyorsítana érezhetően a működésen?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #36988 üzenetére
Hümm, eszerint lehet, hogy lényegi - érezhető - gyorsulást nem is fogok tapasztalni, és ilyen öreg gépbe - Tbred-B proci, 512MB ram, valami 1000 éves Radeon 9200SE VGA - nem is érdemes SSD-bel próbálkozni?
Hopp szétkaptam, most látom nincs benne s-ata se
Egy ilyen gépen, ha a tulajok nem hajlandóak kidobni a belét, és túl sokat költeni se rá, mivel lehetne a használati sebességet (netezés, skype, youtube) legköltséghatékonyabban gyorsítani?
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
120GB-s SSD-ből az alábbi 3 jelöltből melyik a legproblémamentesebb?
OCZ Petrol
OCZ Agility 3
Kingston V200+HA öreg gépbe XP-s rendszer alá tenném, melyik ajánlott? (Agility3 ha jól tudom nem tud garbage collection-t, tehát gondolom az kiesik
)
XP-s gépbe a mostani 40GB-s vinyó helyett (fele üres) egy OCZ Vertex Plus berakható-e, lesz-e érezhető gyorsulás, később a GC hiánya miatt lehet-e erős belassulás, illetve lehet-e, ha igen mivel tenni ellene, SSD élettartam problémát okozhat-e?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #36520 üzenetére
Oázisban van 12k-ért, ha hibátlanul menne a konfigban az - kiindulva az itthoni Llano-s rendszeremből - bőven "fénysebesség" lenne az eddigi homokórázáshoz abban az öreg konfigban.Nembootolás esetén, ha berakok egy PCI-os s-ata kártyát és arra akasztom lehet, hogy arról sem bootolna az XP?
-
Mercutio_
félisten
#36506-ra valaki?
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Adott egy öreg (Socket A foglalat, T-bredB proci) gép 512MB ram-mal 40GB-s vinyóval, Win XP-vel.
Mivel egy érezhető gyorsulást hozó memóriabővítés kb. annyiba kerülne, mint egy olcsó SSD (OCZ Vertex Plus 32GB) arra gondoltam, hogy utóbbit választom.Kérdés: Lehet-e bármilyen probléma ezzel a megoldással? (Nem bootool, idővel belassul az SSD, stb.) vagy más gond, ami nem is jut pillanatnyilag eszembe?
Azt tudom, hogy ez az SSD nem különösebben népszerű, de a személyes file-ok (outlook állomány, családi képek, stb.) a vinyón maradnának) a rendszer helyreállítása pedig gondolom egy belőtt rendszer lementett állapotának visszatöltésével megoldható lenne
-
Mercutio_
félisten
válasz
jim_raynor70 #34568 üzenetére
Ja, hogy alapesetben nincs ott semmi, de ha beírom, akkor ott lesz a cache amit megadok?
-
Mercutio_
félisten
válasz
jim_raynor70 #34531 üzenetére
Érdekes az első linkelt cikk, nekem nincs ilyen "disk-cache"-jellegű bejegyzés csak simán a .exe elérési úttal együtt
-
Mercutio_
félisten
válasz
Porcupain #34458 üzenetére
Én is azt hittem, de keress rá a topicban, állítólag sok a problémás darab, illetve magával az SSD/Vezérlő-vel van gond, ezért nem ajánlott, ha jól értettem, bár a #34417-es hsz-emre még nem jött válasz
-
Mercutio_
félisten
válasz
liszi70 #34418 üzenetére
Az SSD gyorsítja is a rendszert (Win7 is pattogósabb, a virtuális memória/swap file is az SSD sebességén lesz elérhető, ellentétben az eddigi vinyóval) és azokat a friss filmeket amiket épp néz a család is erre tenném.
Egy ION+atom rendszer - szerintem - meghálálja, hogy nem vinyóról fut. -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Megörültem, amikor láttam az OCZ Vertex Plus 60GB-t 18k alatt, de aztán most olvasom, hogy kerülendő típus
nincs semmi hasonlóan jó árban amire kényelmesen rámegy egy W7+XBMC? (HTPC-be menne rendszerlemeznek (W7+XBMC), arra is felejtős a vertex plus?)
-
Mercutio_
félisten
válasz
kerekfej #28279 üzenetére
Miről beszélek?
A hozzászólásod tartalmáról amire reagáltam.
Az már csak mellékszál, hogy a #28275-ben írt állításodhoz, amire reagáltam az égvilágon semmi köze a Samu vs. Crucial tesztnek és az ahhoz tartozó kommenteknekLátom lelkesen gyűjtöd a hsz-eket, és gondolom már mindenki feladta, hogy javítson/pontosítson amikor kicsit demagóg vagy
-
Mercutio_
félisten
válasz
GödiAli #28195 üzenetére
Alignálást ellenőrizd.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Balage76 #28022 üzenetére
Kösz mindenkinek az N / D közti különbség infót
Fire/SOUL/CD: Samuban az a jó, hogy pl. a Samu 350U2 netbook-ba csak 7mm-es SSD rakható, a "sima" SSD-kről le kell bontani a burkolatot, hogy beférjen.
Jester01: Kösz a linket, eszerint ez a kártya megjelenik majd a boot-menüben, vagy a rákötött eszköz úgy látszik majd, mintha alaplapra akasztott meghajtó lenne?
Garbage collectiont, vagy más, XP alatt a lassulás elkerülését hozó automatikus funkciót tudó SSD a Kingston V+ 100-on kívül van más?
-
Mercutio_
félisten
Ha már a 830-as Samu szóba jött: Mi a különbség az alábbi két samu között?
Samsung SSD 830 128GB (MZ-7PC128N/EU)
Samsung SSD 830 128GB (MZ-7PC128D/EU)Még egy kérdés: Azon kívül, hogy a #27924-re még mindig várnék választ, létezik-e olyan olcsó PCI-os s-ata vezérlő kártya amit régi Tbred-B-s procit fogadó lapba rakva ráköthető a s-ata SSD ÉS a rendszer bootnál felismeri, arról tud bootolni?
-
Mercutio_
félisten
Ahoj!
Van most olyan bestbuy SSD mint annó a Kingston V+ 100 96GB volt?
Ezen kívül melyik típus még amivel nincs gond, tudja a TRIM-et és a garbage collection-t is? -
Mercutio_
félisten
Memóból 8GB-t (2x4) és 1600-ast tennék bele (Pl. Kingston HyperX)
-
Mercutio_
félisten
válasz
kerekfej #25994 üzenetére
Nem kell bemutatnod se a cikkeket, se azok tartalmát, lassan 20 éve foglalkozom IT-vel. Az egyik teszt lényegét kiemeltem és te magad is elismerted, hogy valóban átlag felhasználásnál nincs lényegi különbség egy Kingston 96GB és egy Samu között, azaz nem tudtál olyan érvet mondani ami miatt nem speciális használatra érdemesebb lenne a GB/Ft tekintetében drágább Samut választani
A korábban általad írt dolgok: mekkora gyártó, majd a jövőben milyen király lesz mert erre állt rá, stb. az ami nálam és ahogy a kommenteket láthattad másoknál is a marketing bullshit kategóriája.
Fire/SOUL/CD: Arra próbálom rávezetni fiatal fórumtársunkat, hogy leginkább szimpátia - és pénztárca - kérdése átlag használatnál, hogy az ajánlott SSD-k közül mit választ a user. Illetve XP használat esetén még szempont lehet, hogy melyik SSD tudja a garbage collection-t.
-
Mercutio_
félisten
válasz
kerekfej #25985 üzenetére
Olvasgatni magamtól is tudok, a kérdésemre pedig értelmes ember 2 mondatban tud válaszolni, már persze, ha van értékelhető válasz...
Azért segítek, rögtön az első cikk végszavában: "...átlagos felhasználás során alapvetően nincs eget rengető különbség az egyes meghajtók között"
-
Mercutio_
félisten
Kapsz a plusz pénzért PC-s beépítőkeretet, táp és s-ata kábelt, valamint egy külső USB-s házat, ami önmagában 2000 körül szokott menni, és hasznos lehet, mert egyből mehet bele a
notiból kiszerelt vinyóKerekfej: Mi az az előny (forintban kifejezve, vagy az átlagos használó által érzékelhető egyéb formában) ami miatt megéri a pluszt rákölteni a Samura? Szintetikus teszteket és marketing bullshit-et hanyagoljuk
-
Mercutio_
félisten
válasz
NightHunter0 #23713 üzenetére
File/Text Data 0x00-ra van állítva?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #22856 üzenetére
Kösz májsztró, akkor átugrom a szomszédhoz, és rátolom a W7-es gépére, egy particionálás erejéig
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #22839 üzenetére
És mivel tudom eltolni? (Az újabb Home verzióban se látok ilyen funkciót) -
-
Mercutio_
félisten
Míg mindig a 96GB-s Kingston V+ 100 a bestbuy vétel 27k-ig ha kevés a 64GB?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #22132 üzenetére
OK, értem, akkor egyszerűbb, ha keresek egy W7-es gépet a közelben
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #22129 üzenetére
A Linkelt leírás W7 installCD-ről is futtatható, vagy egy már telepített W7-re kell az SSD-t rádugni és elvégezni? (Utóbbi esetben parancssor helyett a Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Lemezkezelés is meg tudja ezt csinálni nem?) -
Mercutio_
félisten
Részben SSD-s kérdés, és talán itt jobb helye van mint a Win7 topicban:
Kingston V+ 100 96GB-s beszerezve, a gépben jelenleg 1TB-s vinyó van egy öreg és döglődő XP-vel. W7-re akarok váltani, de mivel néhány hétig nincs iőm minden programot, beállítást, levelező állományait átköltöztetni W7 alá így azt tervezem, hogy berakom az SSD-t, rá a W7-et, és az telepítéskor majd felismeri az XP-t és csinál egy "bootmenüt" ahol indításnál választhatok, hogy W7 vagy XP induljon.
Eddig tiszta, a kérdés(ek) az alábbi(ak):
1. W7-et AHCI módban telepítsem? (TRIM csak így megy tudtommal)
2. Amikor felrakok és beállítok majd minden lényeges programot a W7-re legyalulhatom-e az XP rendszer partícióját, nem lesz-e ebből gond, valamint a "bootmenüt" meg tudom-e majd szüntetni?
3. Kell-e valamire figyelnem? -
Mercutio_
félisten
válasz
scope2007 #21842 üzenetére
Nem linkelted, csak sokan nem tudják, hogy a SVP100S2/96G és SVP100S2B/96GR között mi a különbség
tényleg, micsoda, csak a beépítőkeret + s-ata + tápkábel és külső keret+usb kábel?
2500-ért van jobb külső keret amibe berakható a cucc?
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Egy ilyen lapra rádugtak egy Buffalo SSD-t (NSUH64GB előtte egy HTPC-ben tökéletesen üzemelt W7 volt rajta) és nem látszik a biosban. S-ata táp/adat kábel gond lehet, vagy valami bios beállítás is lehet ludas?
-
Mercutio_
félisten
válasz
K!$$rác #21570 üzenetére
Nem konkrétan erre írtam amit írtam, hanem általánosságban.
Ha jól olvastam írták itt korábban, hogy notiban azért nem hasítanak úgy az SSD-k, mint asztali PC-ben, esetleg azt próbáld ki (ha van időd ilyesmire), hogy az asztali PC-re dugod az SSD-t (a mostani vinyót persze lekötöd addig) és úgy telepítel egy rendszert az SSD-re, aztán mérsz sebességet, akkor meglátod, hogy asztali gépben is csak ennyit tud, vagy többet
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #20606 üzenetére
Hoppá, akkor ez volt a hiba, azt hittem észreveszi, hogy melyik a rendszer partíció és csak azt rakja át
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Clone-ozni akartam a mostani vinyóm (640GB s-ata2) rendszerkötetét (16GB) egy 64GB-s SSD-re, és az alábbi hibaüzenetet kaptam
A beállítások: manuál, majd vinyó kiválasztás majd "Proposal" majd targetként az SSD voltak.
Korábban itt valaki linkelt egy notebook clone-ozást (macska mászkál néha az asztalon
) az alapján gondoltam, hogy menne, de nem
Ja, Acronis Migrate Easy 7.0-lal csináltam volna, mert az SSD-hez adott Acronis TrueHD 1.0.0 verziója odáig el se jut, hogy a destination meghajtót kiválaszthassam
(illetve maga az ablak bejön, csak minden meghajtó szürke/nem kiválasztható)
Vinyó hibátlan, 100%/100%-os HD Sentinel és HD Tune teszt szerint is.
Marad az SSD-re rendszer telepít előlről, vagy van még valami tipp?
-
Mercutio_
félisten
válasz
kasa85 #20149 üzenetére
Annó egy vertex2-vel nálam is 78%-ról 56-ra változott egy FW-frissítéstől.
OCZ fórumon rákeresve láttam, hogy ezt többen is nehezményezték, a lényeg, hogy egy SMART paraméter értékét megváltoztatták az FW-ben és a különböző kondíció-tesztelő progik ebből a paraméterből (is) számolnak értékeket. -
Mercutio_
félisten
válasz
Ace Ventura #17786 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok, ha bevált ez lesz a gépben
Egyébként smart, trim, és a hasonló szokványos dolgokat tudja?
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
OCZ Vertex gazdája lettem, lenne néhány kérdésem:
1. Az itt található firm upgrade-et felrakhatom-e? (Jelenleg 1.4 van rajta)
2. AMD-s lapnál (780G+SB700) milyen drivereket kell majd telepíteni Win7-re, hogy minden funkció rendesen menjen?
3. Mivel érdemes tesztelni? (Atto, Crystal, stb.) -
Mercutio_
félisten
TEMP "áthelyezés":Start/Vezérlőpult/Rendszer és biztonság/Ram mennyiség és processzorsebesség Itt a baloldali menüben "speciális rendszerbeállítások" majd "környezeti változók" és itt a felső és az alsó ablakban is mindkét TEMP és TMP változó értékét át kell írni konkrét útvonalmegadással Pl. G:\TEMP (lehet ugyanaz a könyvtár is a TEMP és a TMP változó által használva)
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Kell aggódni, hogy az alábbi 75%-os értéket adja egy 1 éves SSD-re a program, vagy ez "normális"?
Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Óvodások homokozója
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Túra és kirándulás topic
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Spotify
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest