- One mobilszolgáltatások
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szép órával jubilál a Huawei Watch
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
Aktív témák
-
Hacsek
csendes tag
Hi mindnekinek,
nehany beszelgetessel foljebb szo esett HDDk kozti sebessegrol . . . kicsit offolok, de valaki ha megnyugtatna nagyon megkoszonnem.
SSDrol fut az Oprendszerem, es van vagy 3 egy-ket terras vinyom adatnak. SATA 3Gb/s re vannak kotve de sztem siralmas az 50MB/secet alig meghalado masolasi sebesseguk, kis fileoknal beesik 10 kore is.
Valamert nem tartom normalisnak, de nyugtassatok meg h velem van baj.
Alaplapra gyanakodtam . . . Asus P8p67 Deluxe, vinyok Samsung Spinpoint f3 es f4esek.koszi es sry az offffert
-
Oliverda
félisten
-
dota1
aktív tag
Srácok most samu 470 64gb-bol melyik az ajánlott? Ezen az oldalom 3 is van:
egyébként crucial m4 64gb-re vadászom de nem találok olyat ahol raktáron lenne most, tudtok valami helyet ahol most van?
-
Horvi
őstag
Akkor asszem nem rakom fel...

-
lsc
nagyúr
7 ssd tesztje [link].
-
Crias
senior tag
válasz
Jack@l
üzenetére
Hát mindig is tudtam hogy nem vagyok normális

De amúgy csak xp menne rá ezért is gondoltam azt hogy egy olcsó tizenpárezer forintos 30GB-os SSD bőven megtenné, de ha ezzel nem sokat nyerek akkor tényleg felejtős, az úgy már sokba kerülne ha vennék ssd-t is (96-os tényleg a minimum mert sok projekt fut egymás mellett amikhez rengeteg cucc kell) + külsőt (mert az a vinyo ami a notiban van azt azért nem lehetne hurcikálni biztonságosan) ez így cirka 50k körül lenne, annyit meg céges gépre nem áldozok, pedig elég tetű lassú már szegénykém, az újratelepítés is csak ideig óráig oldja meg a helyzetet
De ha majd kapunk új laptopokat amin lesz USB3 arra érdemes lehet egy kis ssd-t venni csak rendszernek és ezen csatlakozni? vagy igazából az is felejtős, mert itt is lassú lenne a reakció idő (mondjuk egy HDD-hez viszonyítva nem normálisan csatlakoztatott SSD-hez) ?
De akkor hogy a topic-hoz is hozzászóljak asztali gépbe inkább azért ajánlotok sata2-eseket mert ezek megbízhatóbbak mint az újonnan megjelent sata3-as SSD-k?
Pl.: A Corsair Force/GT SATA3-as SSD-it azért nem ajánljátok mert kiforratlan/nem tudni van-e hibája vagy csak szimplán a SATA2-esek ár/érték aránya jobb, illetve nem lehet annyira észrevenni a különbséget? Mert én az asztalimba ezekkel szemeztem.Jah és köszi szépen az eddigi segítséget és türelmet hozzám

-
Jack@l
veterán
Mostmár ki nem szedem a gépbőúl, de ha pár nappal ezelőtt szólsz, berakom egy usb-s rackbe és megnézem a kingstonomat. Az alap igazság az, hogy normális ember még nem rakott win7-et usb-s rendszerpartícióra. (mostmár vannak buherált live izék, de azokba annyira én nem bíznék ) 2,5-es usb-s vinyó ott lehet nálad szintén amire biztonsági mentessz, vagy a nagyobb cuccokat pakolod. Szerintem el lehet férni a 96-oson, ha csak az éppen azok a cuccok vannak rajta amivel dolgozol. Adattárolásra meg ott a külső, ahogy az egeret ráakasztod, azt is rá tudod.
B verzió, milliomos vagy és nem szarozol, ott az intel 600 gigása
(szegényebbeknek crucial m4 128)
Aműgy igen sokat dob a rendszeren is, meg programfordításokkor is, mikor sok kis fájlal szöszmötölne. Kár lenne ezt beáldozni egy gány usb2-vel, erősen valószínű, hogy az elérési idők is jóval rosszabbak lesznek. -
cyber86
őstag
Helló. Tudnátok ajánlani valami jó 60 gb-os ssdt?
-
Crias
senior tag
válasz
Jack@l
üzenetére
Értem köszi akkor felejtős

vagy nagyobb ssd kell... csak az most még elég drága, a 96-os kingstone elég szűkös lenne, még a 120-as is határeset.Csak arra gondoltam hogy értem én hogy 40-50mega/sec az alacsony viszont a kis fileok olvasását jelentősen megnövelné (a hdd-knek meg főleg a kis fileok olvasásával van baja nem? azt meg növelné) és arra elegendő lenne az usb2 sávszélessége is nem?
Jobb linkeket hirtelen nem találtam.
Ezt úgy linkelték be de itt is látszik hogy 4k-ban mennyivel gyorsabb az ssd (tudom hogy tudjátok
) és az elvi usb2-es korláton belül van,de akkor rosszul gondolom hogy a rendszernek a 4k számít és ha beáldozom a nagyobb szekvenciális sebességet akkor se kapok jobb eredményt a nagyobb random 4k-val? -
Jack@l
veterán
Az okosok majd megmondják, de nálam olyan 40-50 mega/sec volt usb2-n a vinyó, ha jól emlékszek. Az egy ssd-nél elég gagyi...
Rakd bele egyenesen a gépbe, és külső vinyóra meg csinálj rendszeresen a fotnos cumókról backup-ot, szerintem. Vagy a nagyobb laptopokba két vinyót is beletehetsz, bár akkor nem kérdezted volna ezt a kicsavart megoldást. Linuxot szépen fel lehet tenni usb-re is rendszernek, a többivel nem próbálkoznék egyelőre.
-
Crias
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen XP-ről volt szó
Köszi szépen a linket, erre gondoltam csak az amit néztem nem volt ennyire részletesen leírva csak nagy vonalakban.De akkor szerintetek van ennek értelme? Egy kis 30-as esetleg 64-es (bár ez xp-hez feleslegesen nagy) SSD-t USB2 -vel használni, rendszernek?
-
-
Crias
senior tag
A jelenlegin nincs viszont érik már a csere, azont mindenképp lesz usb3-om is, csak még azt nem tudom hogy ez mikor fog bekövetkezni lehet év végén lehet csak jövő év 3.-4. hónapjában nem tudom még pontosan (céges).
De akkor azt mondod hogy usb3-on ez kivitelezhető ugye, mert a sávszélesség megvan hozzá?
"USB 2.0 támogatás van (aminek névleges átviteli sebessége 480 Mbit/sec=60 MB/s), a legutolsó generációs gépeken már USB 3.0 támogatás is van (aminek névleges átviteli sebessége 5 Gbit/sec=640 MB/s)."
De akkor elméleti síkon ha tovább gondoljuk, ha jól tévedek akkor a rendszer főleg a kis file-okkal szenved sokat a HDD miatt nem a szekvenciális nagyobb fileokkal, tehát a random olvasás számít ami ha jól látom 4k-ban nem éri el az usb2 névleges felső határát de ha eléri is akkor is elvileg gyorsabbnak kellene lennie mint HDD-vel?
De ha valahol tévedek akkor szóljatok (mivel annyira nem értek hozzá).
Jack@l tisztában vagyok vele hogy usb-n keresztül nem fogom tudni teljesen kihasználni, amire kíváncsi vagyok hogy hozna-e ez pluszt nekem a HDD-vel szemben (gyorsabban reagál a windows, a böngészés gördülékenyebb sok ablak lehet nyitva, stb).
Jelenleg igen usb2 van a notiban de ez akkor nem hozna nekem semmit? Ha beáldozom a Szekvenciális sebességet a 4k-ért?Igen tudom próbáltam már pendrivera telepíteni, mikor gond volt a merevlemezzel, akkor nem sikerült de ha jól sejtem nem megoldhatatlan
találtam egy leírást amivel elvileg megoldható valahogy AHCI drivert kell a win telepítőbe belerakni de ezt pontosan nem értettem így akkor hagytam a fenébe így nem is tudom biztosan hogy ez működne-e -
-
Jack@l
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezért kell 256-os SSD-ket raid 0+1-be rakni...

-
válasz
Zlin50
üzenetére
Nem teljesen értem, hogy miért vonsz párhuzamot a Trim, meg a RAID 0 üzemmód sebessége között?
A RAID 0 azért gyors, mert a tárolt fájlok egyes blokkjai az egyik, míg más blokkjai meg a másik vinyón vannak. Így amikor olvasni kell a fájlokat, akkor mindkét vinyóról jönnek az adott fájl adati, ergo a sebesség duplázódik (ha pl 2 darab, 500 MB/sec sebességű SSD alkotná a RAID tömböt, akkor az olvasási sebesség 1GB/sec lenne)
Ennek a sebességnek azonban ára van, mert RAID 0 üzemmódban semmilyen "adatvédelem" nincs, azaz ha bármelyik vinyón megsérül egy fájl, akkor az a fájl megy a levesbe, ha az egyik vinyó bekrepál, akkor meg minden adat megy a levesbe... -
Jack@l
veterán
-
khorvat
senior tag
válasz
tejeskifly
üzenetére
Raid0 esetén nincs TRIM !
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Egy érdekes ötletem támadt (ha már volt róla szó bocsi), hogy adott 1 laptop és én a merevlemezt nem akarom kivenni belőle mert értékes adatok vannak rajta, így a külső merevlemez kilőve (elég rossz lenne ha 2-3 heti melóm hirtelen elszállna, laptopon belül meg csak jobb/biztonságosabb a HDD-t tárolni) viszont szeretnék gyorsítani a windows-on és a programjaimon, ha esetleg a rendszer szállna el az nem érdekelne annyira (feltéve ha nem sérül az SSD bár gondolom mivel nincs benne mozgó alkatrész így nem is sérülékeny annyira).
A kérdés pedig az lenne hogy némelyik SSD-nél lehet usb-n keresztül is kapcsolódni a géphez (legalábbis mintha láttam volna ilyet), szóval ha én egy "hordozható" SSD-re telepíteném a rendszert akkor az usb sávszélessége elég lenne neki? Egyáltalán életképes ez az ötlet? Gondolom csak usb3-om játszik vagy az usb2-vel is még használható? (bár gondolom ebben az esetben ha használható valamennyire nem lesz jobb a hdd-nél, vagy tévedek?)
Köszi előre is a választ
-
Zlin50
senior tag
válasz
tejeskifly
üzenetére
És ha 64-en nem fér el?
-
Dragon27
senior tag
-
khorvat
senior tag
Crucial 128GB 2.5" m4 CT128M4SSD2 Sata3
SSD meghajtó mellett tettem le a voksot végül!
50k-ért már úton is van, hétvégén remélhetőleg már használatba is vehetem, eredményekről tapasztalatokról majd beszámolok. Firmware verzió ellenőrzéssel kezdem
Köszönöm mindenkinek a segítséget aki hozzászólt a témához!
-
szki
őstag
Adott egy 64 GB-os SSD, mely egybe van formázva, és jogtiszta dobozos Win7x64-et telepítettem rá. Pár hete naponta többször megfagy a gép, és újraindul magától, és közben nem találja a rendszerlemezt (ahci és ide módban se). Szóval SSD hardver problémára gondolok.
Van egy üres 1 TB-os HDD-m. Hogyan tudnám az SSD tartalmát sector by sector módon áttenni rá? Free szoftver érdekelne. Aztán használnám a HDD rendszerlemeznek, hogy kiderítsem nem-e mégis alaplapi vezérlőhiba, stb. -
radi8tor
MODERÁTOR
Persze, hogy menni fog SATA2-n is a SATA3-as SSD, csak valamivel 290MB/sec alatt.
A listával kapcsolatban nem nyilatkoznék, mostanában nem vagyok naprakész.
Játékokat is célszerű SSD-re telepíteni. Pár napja linkeltek ide egy képet, hogy SSD-n futtatott játéknál még akár az átlag FPS is magasabb lehet.
-
alph4
tag
Üdv!
Szeretnék majd december körül gépet frissíteni (új alaplap/proci) és pluszba egy 128-as SSD-t. Ezt megtudnám venni hamarabb, ezzel kapcsolatosan lenne pár kérdésem.
A gépben egy (Asus M3A lap van) SATA II csatlakozással (3Gb/s) viszont én gyorsabb SSD-t szeretnék venni, hogy a későbbi konfigon jobb teljesítményt nyújtson.Amit kinéztem, az SATA III-as (6 Gbit/s) 500Mb/s körüli írás/olvasással. Ez menne a mostani alaplapommal? (ha igen, akkor gondolom csak lassabban.)
Az itteni top listából: [link] ezek nagyjából jól vannak rangsorolva, esetleg van ami ajánlott vétel? (50k körül akarok 128-ast)
Még egy utolsó kérdés, hogyha a rendszeren kívül mondjuk egy mostani játék is erre van feltelepítve valamelyes gyorsabban fog futni? vagy csak betölteni fog gyorsabban? (Bad Company 2-re gondolok, mert a most van hogy beakad a kép jó pár sec-re és hallom hogy kínlódik a winyó)
Köszi előre is a válaszokat!

-
rayoliviero
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére

-
fenergie84
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Jól mondja, én az alaplaphoz igaz jó minőségű kábeleket kaptam, pattintós véggel, de így is a jól bevált kábeleket használom most is, amik már régről meg vannak...(mezei piros színűek)

-
rayoliviero
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Ok.
Rá van írva, hogy 6G. De lecserélem sata 2-re az összeset, Qru írta egy másik topicban, hogy az olcsóbb alaplapok sata 3 kábelei nem mindig jó minőségűek. -
fenergie84
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Nyugi, az SSD-nek semmi baja

Nekem is volt ilyen, egy pár nap elteltével vissza megy 100%-ra a kondíció, az az egy hiba a kábel miatt lehetséges...de az nem azt jelenti, hogy a kábel rossz, csak éppen akkor rosszul érintkezett.
Amúgy azt honnan tudod, h a kábel Sata3-as?
Rá van írva? -
rayoliviero
veterán
Most vettem egy Sata 3-as alaplapot, amihez csak sata 3-as kábelt adtak. És a Kingston 64 GB-os SSD-met rákötöttem ezzel a Sata 3-as kábellel az alaplap Sata 2-es helyére (mert van az alaplapon sata 2 és sata 3 hely is). Fel is tettem a Windowst, működött egy ideig, egy idő után viszont nem akart indulni. Megmoztgattam kicsit a kábelt és működött. Amúgy biztonsági ez a sata 3 kábel és azt vettem észre, hogy amikor rácsatlakoztatom az ssd-re nem kattan, de tövig rámegy ettől függetlenül Van egy vinyó is a gépembe és azon kattana kábel.
De az a legrosszabb, hogy megnéztem Hdd Sentinellel a gépet és kondíció csak 97 % volt. Később pedig már 99 %."1 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.Nincs szükség beavatkozásra."
Most mit csináljak, vegyek új kábelt? Az SSD-nek lett valami baja? Amúgy van rá gari...
-
Zinho
aktív tag
Samsung 470 series 64GB:

Ugyan nem hasonlít az előbb linkelt Crucial eredményeire, de a korábbi Samu-ékhoz igen, leszámítva a "4K QD32" olvasást. No ez vajon mitől lehet, és vajon számít-e egyáltalán, mert én a gyakorlatban baromi elégedett vagyok a gyorsasággal, csak kíváncsiságból futtattam le a tesztet a belakott ssd-n.

-
kozi71
senior tag
-
Dragon27
senior tag
Crucial M4 Firmware Revision 0009

szép eredmény -
Jack@l
veterán
Még valam ieszembe jutott az iménti áramszünet utáan, a best buy kingston ssd-ben van valami védelem benne ilyen esetre? (ha nincs mi a kötelező protokol ilyenkor?)
-
Jack@l
veterán
Valaki nem tud olyan progit mondani ami egy ikonnal vagy egy gombnyomással lenyomja a winchestereket standby-ra? (jó lenne ha én is tudnám kezelni, mikor de hangoskodjanak)
-
Dragon27
senior tag
Csak kíváncsiságból 1 VelociRaptor 150GB SATA III Win 7 élményindex szerint hány pont ?
-
Titusz77
csendes tag
Köszi szépen a segítséget.Azt hiszem ez a típus lesz a nyerő nálam.

-
Titusz77
csendes tag
Egy GA-P55A-UD3 (rev. 2.0)
laphoz és egy i5 750 es procihoz. -
Müszi
senior tag
válasz
Titusz77
üzenetére
Nekem ez van és meg vagyok vele elégedve, bár kétség kívül mint minden SSD-nél ennél is van szórás a teljesítményben de szerintem ez inkább a hardver és szoftverkörnyezeten múlik.
Van még pár ajánlható tipus PL Crucial M4 de hosszabb távú tapasztalat még nem nagyon lehet róluk. Szerintem 30 alatt biztosan megérheti bármelyiket beszerezni az OCZ Agiliti3 kivételével.
Milyen laphoz menne? -
Titusz77
csendes tag
Szerintetek ADATA 60GB SATA3 2,5" (AS511S3-60GM-C) SSD mennyire jó vétel?Most készülök ssd-t venni és szerintem ez megérné az árát.Aki ért hozzá légyszi írjon valamit,hogy ha nem ezt akkor milyet ebben az ár kategóiában és ebben a méretben.Előre is köszi.

-
SG3rg0
őstag
Corsair F80 80GB 280MB/270MB
Sziasztok ezt valaki használja, illetve preferáljátok?
-
Zlin50
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Mindent egybevetve az M4 tűnik olyannak ami képes más eszközökkel is együttműködve a legtöbbet kihozni. A random értékeit nem sokan tudják felülmúlni. [link]. Nem reklámot szándékozom csinálni neki de mivel én is SSD vétel előtt vagyok körül kell hogy nézzek és egyelőre nem látok igazán jobbat. A vertexből a max iops talán. Ja igen, csak az egy kicsit többe kerül. És vajon megbízható?
-
Müszi
senior tag
válasz
zetecR
üzenetére
Most kiváncsiságból csináltam mégegy tesztet SATA2 kabellel és szinte hajszálra ugyanazokat az értékeket produkálta mint SATA3-mal.Ha nem baj, most nem töltök képeket. Az is lehet hogy az átlagnál jobb a minősége a SATA2 kábelemnek és az átlagnál rosszabb a SATA3-nak és igy lettek egyformák

-
Zlin50
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
És a random? [link]
Felmerül a kérdés mihez akarok vagyis inkább mivel együttműködve lehet ekkora sebességeket kihasználni? SSD-ről HDD-e másolásnál vagy fordítva? Aligha. Szekvenciálisan vagy randomban mikor lesznek HDD-k képesek tartani a sebességet egy SSD-vel?
Rendszer működtetéséhez mire van inkább szükség? Tömörítetlen vagy tömörített adatok véletlenszerű vagy szekvenciális mozgatására?
Feltételezem hogy a random az ami igazán számít. -
Müszi
senior tag
-
Müszi
senior tag
válasz
5ent1nel
üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy ezeknél a teszteknél nagyon nem mindegy milyen tipusú a SATA3 vezérlő és milyen a drivere, a kábel meg olyan amilyen. Elméletileg az erek anyaga jobb minőségű a SATA3-asnál, a valóságban ebben nem lennék biztos. Mondhatnánk úgy is ahogyan te, parasztvakítás. Ide kábelek közt biztosan volt anno különbség, itt már nem hiszem. Fogyasztói társadalom érvényesül, kispórolunk mindent amit csak lehet. Tisztelet a kivételnek, bár azt biztosan külön kellene megvásárolni és nincs a cucchoz csomagolva. Ez viszont lehet hogy már szőrszálhasogatás kategória és nem éri meg a plussz pénzt.
Nem néztem utána milyen a lapod vezérlője. Lehetséges hogy ott van a probléma.
Igazából ugyanazon vezérlő sem biztos hogy ugyanazt tudja különböző tipusú lapokban véleményem szerint. -
Zlin50
senior tag
válasz
khorvat
üzenetére
Az sem mindegy hogy tömöríthető vagy sem az adat, aztán ott a random. Abban már kevésbé tudnak hasítani. A nem tömöríthetőnél is szépen visszaesik a tesztek szerint a sebesség.
Mindig csak ilyen furcsa teszteket mutogatnak, és soha nem olyat hogy például mennyi idő alatt csomagol ki egy gigás tömörített filét mondjuk önmagán.
-
khorvat
senior tag
Általános rendszer vinyónak, és adatbázis kezelésre valós idejű adatfeldolgozással, lekérdezéssel!
Na meg nem egy évre terveznék vele, szal jövőben elvárásoknak is biztosabban megfelelni tudó - olvasási sebesség: min. 400 MB/s- írási sebesség: min. 400 MB/s sebesség lenne a minimum cél, ezzel kiegészíteném a nyitó hozzászólásomat!
Ami még nagy kérdőjel számomra, hogy jelenlegi alaplapom Marvell chipjével képes lehetek-e ezt a sebességet elérni, ha az SSD tudja is azt???
Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- World of Tanks - OFF topic
- ASUS notebook topic
- Tesla topik
- Mikrotik routerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13C 8/256 mint az új, garanciával eladó
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- KARÁCSONYI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Asus PN50 mini pc /Ryzen 5 4500U(6 mag)/8GB/250GB/WIN11 PRO/
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)