Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Nos lefrissítettem m4 60gb-os ssd-m 0002-ről 0009-re és ezek lettek az eredmények
nos kicsivel fentebb épp linkeltem a 0002-őt azzal összelehet hasonlítani, van különbség.
-
dota1
aktív tag
Hát szerintem ocz-t ne! De ha napok óta olvasol, akkor talán láthattad, hogy az ocz-ket szinte senki nem ajánlja
. Hozzá kell tennem hogy a kezem alatt 3 napja van az aláírásomban szereplő típus, szóval nagy tapasztalatom nincs, de hónapokat visszaolvasgattam a topikban időt nem sajnálva, mire választani tudtam.
Ha teheted ezekből a szériákbol válassz:- Crucial M4
- Adata s511
- Intelek jók kivéve 320 sorozat
- kingston V100+ sorozat
- samsung 470 (talan a legjobb sata2-n)javítsatok ki ha tévedek
-
khorvat
senior tag
válasz
jozsi252 #23886 üzenetére
0009-et mindenkeppen tedd fel csak elonyoket fogsz vele tapasztalni!
RAMDISK-et milyen progival csinalsz? Amit eddig probaltam csak kekhalalt hozott mindig
Errol esetleg priviben is irhatsz hogy mik a gyakorlati tapasztalatok es mire kell figyelni.Hamarosan dobok fel teszt eredmenyeket Crucial 128GBrol 0002 es 0009 FW-vel is, csak meg ra kell jonnom miert kekhalalozik a Marvell9128 driver AS SSD meres kozben, probalkozok mas kabelt es masik sata3 portot tesztelni az alaplapon!
-
lutiy
tag
válasz
soldi3r #23889 üzenetére
Nagyon bő a választék azt tudom napok óta olvasgatok hogy most mi a jó!
Igazábol nem tudtam mi mellett leteni a voksot! Hiába a sok érv , ellenérv!
Intel már volt , bevált azért húzok felé!
Most van egy vertex 2-es igazábol az is tökéletes !
Ötleteket , ajánlásokat elfogadok! -
Dictator^
veterán
És az intelt mennyiért látod és hol?
Én most kérdeztem meg alattad, mert jön az 520 series intel ssd év vége fele.
Lehet több kerül a boltba, normalizálódik az 510 ára, vagy még az 520 is esélyes lehet.OCZről én eddig túl jókat nem hallottam, főleg az első szériás SSDitől.
Többiben passz, az intel párti vagyok én is.. -
soldi3r
veterán
a kettő között is vannak márkák
(#23887) Dictator^, valószínűleg bizalomvesztés miatt árulják ilyen kevés helyen
mivel vannak hasonlóan jó minőségű ssd-k más gyártóknál és olcsóbbak is (kingston, samsung, corsair)
ssd és ssd közötti különbség pedig messze nincs annyi, mint hdd és ssd között, ezért nem éri meg az árát -
lutiy
tag
Melyik lenne jobb vétel?
Intel 510 Series 120Gb vagy OCZ Vertex 3 120Gb?
Árban a vertex olcsóbb de intelbe jobban bízok!
Vélemények? -
Dictator^
veterán
Most olvasom, hogy az 520-as intel SSD-t már az idei év végére tájolták be, mármint a sorozatgyártás pörög meg ilyesmi.
Talán megéri ezt megvárni, vagy az 510-re annyira rá lehetne vetődni?
520- gondolom több boltba kerül be, mert az 510, gyk alig kapható normális helyen. -
jozsi252
veterán
Nos ha esetleg valakit érdekelne bemásolom a jó 2 hónapos Crucial M4 60GB -os ssd-m eredményét. Lehet mondani hogy bő 2 hónap alatt már jól belaktam a rendszert. Annyit csináltam csak hogy a firefox cache-t átraktam ramdisk-re meg hibernáció off.
2011.07.22-i mérés.
2011.09.25-i mérés
Azért másoltam csak be mert olvastam több fórumon hogyha az ssd-t belakod akkor lassul, legalábbis voltak akik nagy lassulásról panaszkodtak, de szerencsére ez még nem következett be. Amúgy 590 órát ment az ssd ezalatt a jó 2 hónap alatt.
-
Gerisz
addikt
válasz
radi8tor #23881 üzenetére
Nem kellett, egy idő után úgy leesett az írás mint a fene és használhatatlan lett.
még tele sem írtam rendesen (a gyártó cserélte és amit ők küldtek is hamar megdöglött)Egyébként az is hozzá tartozik, hogy az uólsó amit küldtek annak a dobozán "csak" 3 year warranty volt feltüntetve és az a mai napig megy a barátomnál.
-
Gerisz
addikt
-
McSico
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem három ssd-t. Szerintetek melyiket lenne érdemesebb megvenni és miért?
OCZ Vertex 3 120GB
Crucial's m4 CT128M4SSD2
Kingston 120GB SSD HyperX -
-
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #23846 üzenetére
Ez igencsak meggyőzőtt engem, már csak az intel 510-en érdemes filóznom.
Elvileg ezévben jönne ki az 520, gondolom az 510 árát levinné, de az 510 igy se kapható mindenhol.
Lehet megprobálok valami nagykeres cuccból halászni, hátha jó áron jön. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kerekfej #23874 üzenetére
RAM az teljesen más. Az nem tartja meg az adatokat áramkimaradás esetén. Nem összehasonlítható az SSD-vel.
Csak leírtam, hogy ezért nem adnak élettartam garit egy olyan termékre, amiben 8 flash chip van.Ha már itt tartunk, akkor miért nem adnak 15 év garanciát a HDD-kre?
Úgy van ez kitalálva, hogy pár év után vegyél egy másikat. -
kerekfej
őstag
-
kerekfej
őstag
Egyébként az a gyanús nekem, hogy a Kingston a termékeikre mindig élettartam garanciát vállal. Az SSD-re viszont már csak 3 évet adnak. Ennyire nem bíznak ebben a termékükben? Gyanakvásra adhat okot ez...
-
oO7
őstag
válasz
de most akkor ennél kell még olyanra figyelni, hogy nehogy véletlenül csurdig pakoljam azt az 59.6GB -t? egyáltalán él még ez a dolog a második generációs SSD-knél is?
illetve a másik kérdés? hogy hasonló árban szebb/jobb/nagyobb?
-
jozsi252
veterán
A tálcán látsz egy olyan ikont mint amikor bevan dugva 1 pendrive és ha rámész lelehetne választani a winyódat? ( de persze nemtudod leválasztani, mert kiírja hogy nem lehetséges )
-
kerekfej
őstag
válasz
jozsi252 #23859 üzenetére
A legfrissebb BIOS van rajta.
Egyébként most akciós ez is Kingston 96GB SATA2 2,5" (SVP100S2/96G) SSD 28300Ft
Toshiba T6UG1XBG
Toshiba MLC, 32 nm
3 év jótállás
Sata-II SSD230MB/s 180MB/s 128-151g 3,4W
-
kerekfej
őstag
Ez egy 1 éves még ma is modern gép (HDMi, eSata is van rajta meg a grafikai teljesítménye 5.8-as az értékelés szerint). Nincs a BIOS-ban a HDD-vel kapcsolatban semmi állítási lehetőség.
-
válasz
kerekfej #23854 üzenetére
Van, de még sincs...
Olyan laposod van, amiben nincs külön beállítási lehetőség, AHCI az alapértelmezett. Ez azért biztos, mert korábban írtad, hogy "Szabványos AHCI 1.0 Serial ATA-vezérlő ez van kiírva"
(Tipikusan az Acer laposoknál jelent meg ez a dolog először, mármint hogy hiányzik a SATA üzemmód állítás a BIOS-ban és alapban AHCI-n vannak)
-
AndrewTdi
addikt
válasz
kerekfej #23852 üzenetére
Nem biztos, hogy van olyan opciód ahol tudod állítani az IDE-t AHCI-re. Régebbi laptopokon ez még nincs.
Vegyél G2-es vagy G3-as Intelt, az hozni fogja a ráírt értékeket, feltéve ha laptopod is bírja. Általában a mobilchipsetek a szűk keresztmetszetek. De hangsúlyozom, általában!
ha meg nincs AHCI módod, akkor sincs baj. pár naponta lefuttatod az intel SSD Toolboxot és semmi gondod nem lesz vele.
A beállításokat meg egyszer megicsnálod és új rendszerig hozzá sem kell nyúlnod. gondolom nem naponta telepítesz új rendszert. -
jozsi252
veterán
válasz
kerekfej #23852 üzenetére
Csupán az hogy pont a sandforce-ra nem mondható el hogy hozza a gyári sebességet, a tömörítési eljárás végett, de teljesen jól tömöríthető adatokat, nem azt mondom hogy nem használunk olyan adatokat de nagyon csekély számban. Magyarul ugyanazért az árért kb, sokkal gyorsabb ssd-t kapsz. Illetve örökre megutáltam a sf-es ssd-ket mivel az agility 3 60gbossal megszívtam rendesen.. de ha visszaolvasol akk meglátod, hogy mennyi gond van volt velük. nemtudom fennáll-e még ez a hiba.
BIOS-ban van olyan opció csak nézz szét jól.
-
kerekfej
őstag
válasz
jozsi252 #23851 üzenetére
Sandforce-al mi a probléma?
állítani a vezérlőt IDE-ről AHCI
A BIOS-ban nincs ilyen opció, csak a Bootolás sorrendjét lehet állítani és semmi mást.A gyári adatokkal az a gond, hogy teljesen átláthatatlanná teszi az egészet. Az egyszeri ember nagyon meg van vezetve és becsapva.
Például egy 550MB/s 500MB/s-os SSD valós írása ugyanannyi, mint egy 280MB/s 270MB/s-es típusé
-
jozsi252
veterán
válasz
kerekfej #23849 üzenetére
1; Sandforce-os ssd-t ne vegyél szerintem, én vettem megbántam. Crucial M4 nagyon jó választás volt.
2; A gyári adatok akkor lesznek meg 100%-ra ha a csillagok állása is úgyakarja, szóval az ssd-k nagyrésze nemfogja hozni a gyári sebességet, csak ami húzósabb esetleg +100k értem ez alatt hogy intel sata 3-asai.
3; Nemkell frissíteni gyakorta, nem olyan mint egy alaplapi driver vagy gpu hogy jön ki pár havonta driver hozzá, amikor megveszed lefrissíted amíg nincsen rajta semmi és kész.
4; Azért nemszereti a flash alapú a cella írást mivel neki ez a végső határa ha a cellék telilesznek írva. Használhatod nyugodtan torrentre, meg akármire csak így hamarabb fog elöregedni az ssd, tehát hamarabb íródik tele 1 cella, de úgygondolom hogy még ígyis évekig kifogja húzni neked, ha torrentre használod az ssd-t.
5. Mértne lenne egyszerű? berakom és megy elv mértnem érvényesül? Beraktam fw-t lefrissítettem biosba AHCI mód ellenőrizve és kész, os-t felraktam azóta is hibátlanul müxik az ssd, most az hogy valaki telepítés után akarja állítani a vezérlőt IDE-ről AHCI-re az már nem a te gondod, szenvedjen vele aki telepítés elött nem csinálta meg, HA! új rendszert telepített. Ghost-al más a helyzet ott megkell.
6. Ez is csak az időtartam hosszabbítása miatt kellene hogy pl tempet átrakni böngésző cachet. stb.. Speciel én a hibernációt kikapcsolom alapból meg a ff cache-t átraktam ramdisk-re és ennyi a kímélés részemről, és ígysincs meg a napi 10 giga írás. Mert lehet még pár dolog állítani de tök fölösleges
7. Win telepítésnél az a lényeg hogy a win7-el hozd létre a partíciókat és akkor tuti hogy jó lesz a partíció eltolásod. Drivereket itt pontosan mire érted? ittis ugyanúgy felkell rakni a meghajtóprogramokat.
-
Bodor
veterán
válasz
kerekfej #23849 üzenetére
Szerintem Te ne vegyél ssd-t, mert nem gyors rendszert szeretnél, és alkalmazkodni az új technológiához, hanem belekötni a dolgokba, azt nézve hogy mi a " rossz"....
Ha kicsit odafigyelsz, akkor 10 perc alatt be lehet állítani azokat a dolgokat, amik az ssd használatához kellenek, és többé nincs rá gondod, csak használod és örülsz a gyorsaságnak!
Szerintem... -
kerekfej
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #23848 üzenetére
Hát általánosságban a SATA3-asok drágábbak
Ez a két típus a legolcsóbb 120GB-os és ez alapból Sata-III-as-alulmúlják az elvárást gyakran - HDD-hez képest biztosan nem
pedig itt a topicban azt olvastam rengeteg embertől: gyári adatoktól távol van, más drasztikus jobb eredményt ért el ugyanazzal a típussal-inkompatibilitás - Ezt sajnos nem tudom mire érted...
u.a. amit feljebb írtam, gyakori firmware frissítgetés is például-nem megbízhatók - Ez nem igaz
ti írtátok, hogy a gyártók se tudják meddig üzemel, a torrentet nem bírja, 20% szabad helyet igényel, raid tömbbe server gépnél ledobálhatja. A flash alapú meghajtók nagyon nem szeretik ha egy cella sokszor van újraírva.-sok felesleges állítgatás, próbálgatás
a sima HDD-t csak berakod és használod, itt meg BIOS-ban és operációs rendszerben kell turkálni. Rengetegen kérnek segítséget probléma miatt. Ez nem olyan egyszerű, hogy "berakom azt megy"-sok törődést igényelnek - Nem igazán, TRIM/GC/WL elvégzi a "piszkos munkát" (már ha erre gondolsz)
ti írtátok, hogy rengeteg célszerű beállítás kell, hogy tartósan hosszú ideig kiszolgáljon, 20% szabad helyet igényel-nem mindig lehet úgy használni, mint egy sima HDD-t - Ezt megint nem tudom, hogy hogy is érted...
állítgatni kell és megfelelően formázni, particionálni, hogy gyors maradjon, (pl. 4096-al osztható legyen a partíció az egyik ilyen dolog) szektorkerekítés, driverek telepítgetéseMost olvasgattam itt a topicban és eltántorított a vásárlástól. Ezek tükrében már nem is olyan jó vétel.
-
válasz
kerekfej #23847 üzenetére
"De ráadásul a Sata-II vérzők drágábbak, ez visszafele kompatibilis gondolom.
Később meg nem kizárt a fejlesztés Sata-III-ra."
Hát általánosságban a SATA3-asok drágábbak, csak vannak 1-2 gyártó, aki arányaiban olcsón/olcsóbban árulja a SATA3-as kütyüit...
Ha meg lesz fejlesztés SATA3-ra, akkor meg elfér (nyilván nem a noti lesz fejlesztve, mert azt nem lehet)-hamis gyártói adatok - ATTO Disk Benchmark-al kell/célszerű mérni, a gyártók is gyakran ez alapján adják ki a sebesség adataikat (vagy saját céges/belső progival mért adatokat)
-alulmúlják az elvárást gyakran - HDD-hez képest biztosan nem
-inkompatibilitás - Ezt sajnos nem tudom mire érted...
-nem megbízhatók - Ez nem igaz
-sok felesleges állítgatás, próbálgatás - Ami kötelező, az az SATA AHCI üzemmód (az összes gyártó azt írja, hogy AHCI-ben lehet az SSD optimális teljesítményét elérni/biztosítani), megfelelő partíció eltolás illetve kikapcsolni az ütemezett defragmentálást. A többi ilyen "finomhangolásnak" nevezett beállítás meg csak a célszerű kategóriába tartozik...
-sok törődést igényelnek - Nem igazán, TRIM/GC/WL elvégzi a "piszkos munkát" (már ha erre gondolsz)
-nem mindig lehet úgy használni, mint egy sima HDD-t - Ezt megint nem tudom, hogy hogy is érted...
-drágák - HDD-khez képest valóban, ez tény, legalábbis ami a kapacitás/ár arányt illeti, jelenleg elsősorban rendszervinyónak vásárolja a döntő többség, itt viszont nagyságrendi különbség van a HDD-khez képest... -
kerekfej
őstag
válasz
De ráadásul a Sata-II verziók drágábbak, ez meg visszafele kompatibilis gondolom. Később meg nem kizárt a fejlesztés Sata-III-ra.
Amiket én olvasok az, hogy az SSD-kkel rengeteg probléma (hátrányai) van:
-hamis gyártói adatok
-alulmúlják az elvárást gyakran
-inkompatibilitás, anomáliák
-nem megbízhatók
-sok felesleges állítgatás, próbálgatás
-sok törődést, kímélést igényelnek
-nem mindig lehet úgy használni, mint egy sima HDD-t
-drágák
-kevés tárhelyHa vennék ilyet akkor én nem dédelgetni akarom, hanem használni.
-
kerekfej
őstag
Ti melyiket vennétek meg 43000Ft-ért?
Corsair Force 3 120GB vagy OCZ Agility 3 120GB
Ezek vannak mindkettőn:
Sandforce SF-2281
Micron MLC, 25 nm
3 év jótállás
Sata-III SSDHivatalos oldalaik:
Corsair Force Series™ 3 550MB/s 510MB/s 80g 2W
OCZ Agility 3 525MB/s 500MB/s 77g 2,7WTesztek:
OCZ Agility 3 tesz
OCZ SSD techpowerup.com
Corsair SSD techpowerup.comEzt a cikket olvasva tetszettek meg ezek az SSD-k.
1. Tudtok esetleg tesztet ahol közvetlen összehasonlítják ezt a két típust?
2. Van ezeknél is jobb vétel? -
Dictator^
veterán
első hszben ami az élettartam alatt van, hogy érdemes kikapcsolni
:Setting: Startmenu - Show "run"
ennek mi köze hozzá? -
oO7
őstag
Sziasztok!
Bocsi ha már esetleg volt ez a kérdés vagy csak én vagyok a béna és nem láttam a specifikációban, de...
Gépváltás előtt állok és úgy vagyok vele, hogy ha lúd legyen kövér, kinéztem a Samsung 470 -es SSD (64GB) rendszervinyónak és egyrészről kérdés lenne, hogy - bár az itteni PH! -s teszt alapján jó vásárnak tűnik - mennyire ajánlanátok, esetleg van e valami ami jobb ugyanilyen árban...
a másik kérdés viszont azzal kapcsolatos, hogy ugye az SSD-knél ajánlatos 10-20% -át szabadon hagyni (?) és ezt kulturáltabb gyártók úgy oldják meg, hogy ráírják, hogy 64GB de közben valójában 80GB... az lenne a kérdés, hogy ez az SSD ilyen e?előre is köszi a válaszokat!
-
föccer
nagyúr
válasz
Dictator^ #23833 üzenetére
A garancia max nem rendeltetés szerű használat miatt szűnne meg. Pl, ha az SSD-t favágásra használod. Az, hogy bent van a gépben, és a dolgát végzi miért okozna gari vesztést? És ne aggódj, ha a gari időben beadja a kulcsot, akkor az nem a nand chipek elfáradása miatt lesz
Én a Chrome letöltési könyvtárát raktam még rá, és mindent, ami "passzív adat". Fényképek, dokumentumok, pdf-ek stb. Minden ami a mindennapos használati programokkal kapcsoaltos, az maradt az ssd-n. Temp könyvtár, böngészési adatok, stbstb...
üdv, föccer
-
Zlin50
senior tag
válasz
Dictator^ #23831 üzenetére
Ha csak 100 terat fog kibírni, akkor sem fogok szólni egy szót sem. Ötven 2TB vinyó tartalmát kéne áthajtanom rajta. Hát "kinek van erre energiája"? Na és ha 200-at is bír....
Én videovágást illetően gondolkozom még egy SSD-ben a rendszer mellé. A napi feldolgozott mennyiség mellett egy évtizedbe is beletellik míg az összejön. -
föccer
nagyúr
válasz
Dictator^ #23829 üzenetére
Alapvetően az írási ciklusok nyírják a NAND lapkákat. Csúnyán szólva, ha feltelepítesz rá néhány programot, akkor azok indítása nem fárasztja annyira, mint maga a telepítés. És mint előttem is írták rengeteg adatot lehet rájuk felírni meghibásodás nélkül. Gyakorlatilag a ma megvásárolt ssd (ha nem a legnagyobb kapacitásúakat vesszük alapul), akkor évekig szolgálhatnak minket, mielőtt a memória chip-ek elfáradnának.
Szóval nem kell ezen annyit parázni. Megveszed, bekapcsolod a trim-et, ellenőrzöd a partíció eltolást és mehetnek rá a cuccok. A torrent letöltési könyvátárát meg átirányítod a hdd-re. A többivel szinte fölösleges foglalkozni.
#23831: Semennyire. Minek vetted az ssd-t, ha nem akarod arra használni, amiben a legjobb? Apró fájlokkal való gyors munkát. Az élettartamot meg bízd a trim-re.
üdv, föccer
-
Dictator^
veterán
válasz
Zlin50 #23830 üzenetére
Hát a 200 terra elég finomnak bizonyul, főleg, egy rendszer eseténél.
Mennyire kötelező amugy a cache-lős programoknak a cache részét átdobni egy másik vinyóra?
Pl: Böngésző, Photoshop ideiglenes fileai, stb..?
Mondjuk a böngésző talán nem, de a photoshoppét javasolt a nagyobb fileokkal való melózás miatt.. -
Zlin50
senior tag
válasz
Dictator^ #23829 üzenetére
Korábban volt itt olyan információ hogy 200-300 tera is belefér, sőt valaki mutatott egy linket amin egy Intel SSD közel 400 tera forgalomhoz közelítve kezdte mutatni a kifáradás jeleit.
Ha bízhatunk ebben, akkor lehet viszonytani a már meglévő forgalom alapján.
Én is úgy vagyok ezzel mint a kakas a Vukban.
-Maga csak folytassa a kukorékolást, maga még nem sejt semmit! (mondja a kutya)
-Mi az amit még nem is sejtek kérem? -
Dictator^
veterán
válasz
föccer #23827 üzenetére
Tényleg egy olyan kérdésem nekem is lenne, gondolom SSD és SSD között is van különbség, az Intel 510, mennyire birja ezeket? Mármint minden photoshop, meg ilyesmi mehet rá? Vagy könnyen fárad? Mennyi ideje van egy olyan SSDnek , amire az összes progi átmegy, igaz a munka nem arra lesz renderelve, de maga az SSDről fut..
Tudom, hogy nem számolható ki olyan könnyen, de egy sacc?
-
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm mind2töknek.
-
föccer
nagyúr
válasz
TazLeacher #23825 üzenetére
Nem, csak az SSD-n történt írás fárasztja a cellákat.
üdv, föccer
-
válasz
TazLeacher #23825 üzenetére
"...akkor az is kihatással van az SSD élettartamára?"
Természetesen minden olvasás/írás kihatással van az SSD élettartamára (ha nem az ssd-re töltesz le, akkor is van némi lemezművelet az ssd-n), de az általad felvázolt módszer esetén ez elhanyagolható, szóval nem igazán van kihatással az élettartamra. -
TazLeacher
nagyúr
Hi,
Elolvastam az 1. hsz-t és fLeSs 2010. évi összefoglalóját. Csak egy kérdés merült fel bennem: ha töltögetek/telepítgetek/törlök gyakran, de azt a HDD-re/HDD-n teszem (legyen torrent, vagy STEAM játék), akkor az is kihatással van az SSD élettartamára?
-
Zlin50
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #23823 üzenetére
De számon kérem, mert a cikk linkelése nélkül is tudnod kellett volna, ha már egyszer kiigazítod... (vagy ne igazítsd ki)
És rá is lehet kérdezni miféle fajta az a diskpar... -
-
Zlin50
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #23821 üzenetére
Mi is akkor a program neve kérem szépen, milyen t-betű maradt le?
-
válasz
Zlin50 #23820 üzenetére
Nem kell helyesbíteni a cikkben leírtakat, mert abban a formában helyes. Mi beszélünk 2 dologról..
1. diskpar egy külső progi, tehát nem az OS beépített diskpart progijáról van szó
2. a cikk szerint a diskpar proginak szektorszámban kell megadni az eltolás mértékét, ami 2048 szektor. Ez is rendben van, mert 2048*512=1048576, ami ugye 1MB-os eltolást eredményez -
Zlin50
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #23816 üzenetére
Íme a cikk vonatkozó része: [link]. Ajánlom figyelmedbe a program megevezését. A cikket nem én írtam. Mivel még nincs SSD a kezem alatt nem tudom elenőrizni, pedig fogom mert elsőre XP megy föl mert nincs win7-em. Nem írom meg mert tilos, hogy lehetne, mert lecsap a fórumra a......
"majd be kell írni a partícióeltolás mértékét, itt a 2048 megfelelő"
Tessenek heyesbíteni a leírtakat, mert ezek szerint félrevezető.
-
válasz
joghurt #23818 üzenetére
Akkor megvettem ezt a 2 Paragon progit, amikor megjelentek, nekem hasznos, mert (többek közt) gépeket pakolok/telepítek stb... A Migrate to SSD különösen(tavaly promozták is), elmúlt évek során fokozatosan, egyre nagyobb mértékben szaporodtak el az SSD-k, ezzel a progival meg 10 perc alatt át lehet dobni egy komplett OS-t HDD-ről SSD-re...
Warez nem megengedett PH!-n, úgy hogy a "(persze biztosan lehet hozzá kulcsot vagy "okosságot" találni)." és hasonló mondatokat mellőzd... -
válasz
Fire/SOUL/CD #23816 üzenetére
A Paragon Alignment Tool némiképp fizetős, 30$ az ára (persze biztosan lehet hozzá kulcsot vagy "okosságot" találni).
Nekem az ingyenes GParted-del sikerült az áthelyezés.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #23811 üzenetére
Az ATTO szerint minden teljesen rendben van; itt nem látni problémát az írási sebességgel. Akkor valamelyest megnyugodtam.
Különben meg Phison a vezérlő típusa, ami tudtommal nem SandForce.
A partíció eltolás 1 megabyte, ez osztható 4096 byte-tal (szektorméret), de 512k-val is (a NAND törlési blokk mérettel). Ez a kalkulátor szerint jó vagyok. Elnézést, ha nem tudtam értelmesen fogalmazni, de másfél napja egyfolytában az SSD-re költözést, és a beállítgatást csinálom.
-
válasz
Zlin50 #23815 üzenetére
Lemaradt egy T betű, diskpart a neve. Ha esetleg erre gondolsz, az természetesen működik (teljes adatvesztés mellett), de csak akkor célszerű ezt a módszert használni, ha nem szeretné a user, hogy a 100 megás rejtett rész létrejöjjön. Minden más esetben a W7 lemezkezelő avagy a W7 telepítő megoldja... (XP-s diskpart nem ismeri az align parancsot)
Utólag is lehet alignálni adatvesztés nélkül, vannak erre célirányos progik pl: [link]
föccer
Attól függ mivel klónozol. Erre szakosodott (szintén Paragon) progi letakarítja a partíciókat az SSD-ről, majd mindent úgy hoz létre, ahogy egy SSD-n lennie kell... -
Zlin50
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #23813 üzenetére
XP nem foglalkozik partícióeltolással, az azzal létrehozott/particionált SSD-ken rossz az eltolás értéke
Ehhez kell a diskpar program. A vonatkozó cikkben le van írva.
-
föccer
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #23813 üzenetére
Feltéve, ha friss telepítésről van szó, és nem egy másik meghajtóról klónozod át a rendszert.
üdv, föcccer
-
válasz
Zlin50 #23812 üzenetére
De mi az a szektorkerekítés? Életemben nem hallottam ezt a kifejezést...
SSD-nél a blokk az 4K-s, ezért kell, hogy a partíciók kezdete 4k-val maradék nélkül osztható legyen. XP nem foglalkozik partícióeltolással, az azzal létrehozott/particionált SSD-ken rossz az eltolás értéke. W7 meg automatikusan megoldja, nem csak SSD-knél, HDD-knél is automatikusan (meg szerintem a Vista is) -
Zlin50
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #23811 üzenetére
Valahol azon a környéken van a 2048 ahol az XP-hez használandó diskpar program is szerepel, nekem ez rémlik. Pontosan melyik cikk az, azt nem tudom így hirtelen.
-
válasz
joghurt #23810 üzenetére
"A partíció 1 megabyte-ra van align-olva, tehát a 4096 szektoros kerekítés helyett csak 2048 van meg. Ez ekkora gond lenne a sebesség szempontjából?"
Nem tudom hol és mit olvastál, de ezt még értelmezni sem lehet...
A partíció eltolás értékének maradék nélkül kell oszthatónak lennie 4096-al (4k) és ennyi.Ha Sand Force-os az SSD-d, akkor meg így mérj...
De a legjobb meg az lenne, ha ATTO Disk Benchmark-al mérni...
Ráférne az első hsz-ra is egy kis bővítés/módosítás...
-
Segítséget kérnék. A Crystal ezt mondja:
Az olvasási sebességekkel első körben nincs különösebb bajom, de az írásiak gyalázatosak. A gyártó oldalán lényegesen szebb számok vannak:
Mivel ez egy mSata modul, ezért a kábelhiba kizárva. AHCI bekapcsolva. A PH! vonatkozó fórumában leírt tweak beállításokat mind megcsináltam.
Van valakinek valami ötlete, mivel lehet probléma? A partíció 1 megabyte-ra van align-olva, tehát a 4096 szektoros kerekítés helyett csak 2048 van meg. Ez ekkora gond lenne a sebesség szempontjából?
-
Müszi
senior tag
Nagyjából ennyit tud a SATA2. A 300Mb/s értéket soha nem fogja elérni. Kábellel meg ne törődj. Én 3 félével is teszteltem anno /SATA2-SATA3/ és semmi érdemleges különbség nem volt.
Tesztek is különbözö eredményeket produkálnak. Lényeg hogy gyors a gép, tesztekkel meg nem kell foglalkozni. -
Tyrel
őstag
Most már aztán tényleg mindent végignyálaztam, minden beállításom jó, mégsem hozza a várt sebességet... legalább is félig azt hiszem, de most már nem értem a történéseket...
Crystal Disk Mark (ezzel mértem eredetileg, lassú vele):
ATTO Disk Mark (a Corsair oldalán ennek az eredményeire hivatkoztak):
Érdekes hogy ekkora különbség van a két program mérései között, ez utóbbi (ATTO) reálisabbnak tűnik, elég közel jár a SATA II korlátaihoz. Van két HDD-m is, azokat viszont szinte teljesen azonos sebességekre méri be mindkét program, szóval nem értem...
Melyiknek van igaza?...
Egyedül a SATA kábel maradt még mint bűnbak, ebből viszont mi a fullextrás cucc ismertetőjele? Nekem kábel, kábel... Van valami márka vagy jelzés amit ha keresek az tuti jó lesz?
Alapból nem értem hogy ha az SSD-k ennyire érzékenyek a kábel minőségére, akkor mi a francért nem ad hozzájuk a gyártó egy saját kábelt...
-
-
Grubi
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #23802 üzenetére
Megnéztem, jó helyen van.
-
-
Grubi
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #23800 üzenetére
Ahci módban nem adtam be neki külön drivert, de a telepítő mégis elindult, lehet hogy ez a hiba?
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i7-4GEN I 8GB I 512SSD I NVIDIA I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest