Hirdetés
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Carasc0
üzenetére
A legnagyobb hátránya a korlátozott tárolókapacítás és a magas fajlagos ár.
Cserébe kapod a sebességet és a zajtalanságot + töredék fogyasztást.
Biztonság... hit kérdése.
A legtöbb user (én is) tart melette egy biztonságosnak hitt HDD-t, amin a fontos adatait tárolja.
A képzettebbek meg archiválnak külső eszközre is.----
Na.. a 820.000 MB = 0.82 TB (kicsit kevéske 20-30 oprendszernyi),
de ha veszel egy 256-GB-os SSD-t, még mindig csak 3-4 ciklusnál tartasz.
Az élettartam eleje.Vágj bele!
Olyanról még nem halottam, hogy valaki megbánta volna, legfeljebb egy gagyi SSD-vel kezdett, amit jobbra cserélt. -
Carasc0
őstag
válasz
fsb1000
üzenetére
Üdvözlet!
És mi lenne az a hátrány?
Amúgy igazad van. Én eddig maximum 5-évig használtam egy HDD-t.
Nos egy adat:
2011.08.07. (Win7 telepítése óta) a HDD-re írt összes adat: 820 000MB.

Amúgy nekem nagyon szimpatikus a Corsair Force GT. A problémám az, hogy ha már kiadok érte pénzt, akkor már működjön!
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Carasc0
üzenetére
Kibillentés
Nézz utána mennyi ideig használtad a HDD-ket és milyen okból cserélted le másikra.
Nem lesz ez másképp SSD-vel sem.
Számold ki (saccold meg) hány terrabájtot írtál a az Op rendszeres HDD-re.
Ebből kijön hogy ez hány ciklusnak számit.Szerintem az átlag felhasználó 2-3 évig használ egy háttértárólót, aztán nagyobbra/újabbra cseréli. (biztos van aki tovább örizgeti gar után is...)
-----
Lassan 2 éve használom az Intel SSD-met és 1,2 TB ment rá. Ez 15 ciklus. Hol van ez még a 8000-től? A Samsungról nincs ilyen adat, de nyilván több, az talán 2,5 éves lehet és nem kiméltem.Van hátránya az SSD-nek, de amit cserébe kapsz az bőven kárpótol.
-
kerekfej
őstag
Három gyors SSD meghajtó a Corsair műhelyéből
Kíváncsi leszek melyik lesz az a gyártó amelyik legelőször meglépi az 5 év garanciát.
-
kerekfej
őstag
válasz
Scholes9
üzenetére
Ha mindenképp a kettő (itt nem lájkolt típus) közül akarsz választani akkor Corsair újabb típusait esetleg, amúgy meg #24487.

Mikor még 1 éve nézegettem akkor a külföldi tesztek szerint az egyik legjobb ár/teljesítmény arányú ami itthon kapható volt az a G.Skill volt.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Igen nagyon könnyű megszokni és tényleg nagy a különbség egy SSD és egy HDD között, sokkal gyorsabb a gép használata
Amúgy melyik SSD-t érdemes most választani? OCZ Vertex 2-n vagy Corsair Force-on gondolkodtam, de, ha van jobb, akkor az is szóba jöhet
Mert, lehet, h választhatok helyette majd másikat, mindenképpen a 60 gigás elég, attól nagyobb teljesen felesleges számomra, Win7 volt rajta és úgy is maradt mindig ~25 giga szabadon 
Szerk: ja itt olvasom alattam
Még a Samu 60 gigás 470-es modelljét is néztem és úgy néz ki az sem rossz 
-
kerekfej
őstag
válasz
Carasc0
üzenetére
Samsung-ok tartósak viszonylag (470, 830), Crucial (M4) ajánlott, ami megfizethető árban van még az a Kingston (96GB) (leglassabbak ezek közül). A Patriot és az A-Data és G.Skill (www.rambazar.com) is jó elvileg és vannak még jó márkák, de jelenleg itthonról nehezebben beszerezhetők és a drága $ miatt eléggé megdrágultak.
Ha érdekel a téma akkor javaslom, hogy olvass vissza ebben a topicban az elmúlt 3 hónap terméséből.
-
Carasc0
őstag
Tiszteletem SSD topic látogatók!
Olvasgatom a különböző szintű, jellegű, informált, tapasztalt véleményeket és megjegyzéseket az SSD-kről. A legjobb teszt a felhasználói vélemények ez biztos. Én hiszek abban hogy innen lehet legjobban szelektálni hogy egyáltalán érdemes-e egy SSD-t venni rendszernek-e vagy sem. Én őszinte vagyok a hozzászólások alapján nem merek beleugrani egy SSD-be. Jó lenne ha valaki kizökkentene ebből a hitből. A problémám az hogy többször elhangzott azon tény, miszerint tartós használat mellett az SSD előbb beadja a kulcsot mint egy HDD.
Én azt terveztem eredetileg, hogy vennék egy 120GB tárolókapacitással rendelkező SDD-t amelyen lenne egy Win7 és egy linux. De mivel én imádok OS funkciókat tesztelni, gyakori lenne az újratelepítés folyamata és a rendszer mélyebb vizsgálata. Nos az hogy ha terhelem az SSD-t és ennek hatására hamarabb hal meg, az nekem nem kifizetődő.
A másik problémám hogy nem tudom eldönteni most melyik gyártói és melyik vezérlő chipsettel rendelkező SSD-t érdemes megvenni. Cél hogy tartós legyen. Tehát megfelelő terheléssel (pl. teszem azt napi szinten: játék, film, zene használat) tartson ki az élettartalma mondjuk legalább 6-7 évig (ha nem jön közbe semmi más külső üzemképtelenséget okozó környezeti tényező. Továbbá ne legyen ez a kék halálos dolog mint ahogy olvastam az OCZ háza táján.
Ami nekem még fontos egy SSD-nél az a sebesség. Egyedüli kiválasztottam a Corsair Force GT széria. De nem tudom erről milyen tapasztalatok vannak.
Help!
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
PH-s cikkben olvastam, de akkor fleshnek sem kell mindent elhinni: [link]
Rendeztem a soraim. HDD-n van a win7 és adatvinyónak látja az Intel SSD-t. Kérdéseim:
Igy is optimalizálja automatán? Mikor?
Inditható a TRIMM-es optimalizáció "kézzel" is? -
kerekfej
őstag
Egyébként hiába gyors az SSD, ha többet tölt a szervizben, mint a gépedben.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Scholes9
üzenetére
Én is visszaraktam a notiba egyelőre a HDD-t, mert most nagygépbe megy a samu

RÉMÁLOM
Sajnos nagyon könnyű megszokni a jót...(Mellesleg, pár hónapja majdnem rendeltem egy OCZ Agility 2-őt... Még szerencse hogy nem! Ráadásul gari nélkül. Newegg-en található negatív vélemények miatt vetettem el az ötletet)
-
Scholes9
nagyúr
No nem kívánom senkinek, h SSD-ről váltson vissza HDD-re, rémálom
Remélem minél hamarabb visszajön gariból 
-
válasz
Attila2003
üzenetére
Április óta használok Agility 3-at.Nagyon sok bajom volt vele,két-három óránként kékhalál.Amióta firmwarét frissítettem,semmi gondom vele,van hogy négy-öt napig is megy a gépem egyhuzamban.Ennek már két hónapja.
Gyors,megbízható,nem osztom azokat a véleményeket,amelyek lefikázzák,ráadásul úgy hogy másod-harmad kézből kapott információk alapján gyalázzák. -
kételkedem
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm, este meló után elölről kezdem az egész telepítést!
-
válasz
kételkedem
üzenetére
Nagyon ritka, amikor nem felel meg a beépített AHCI, de ekkor telepítéskor nem is látszik a meghajtó, szóval eléggé észrevehető a dolog.
Ha felment a W7, akkor ATTO-val mérj egyet, ha az eredmény megfelel/megközelíti a gyártó által megadott értékeket, akkoir nincs más dolgod, nem kell másik AHCI. Ha nem (általában az írás marad el messze az elvárhatótól), akkor fel lehet pakolni a megfelelő AHCI drivert, de itt arra kell ügyelni, hogy mind az Intel, mind az AMD AHCI driverei csak egy bizonyos verzió felett kompatibilisek a TRIM-mel, szóval ne csak úgy válogatás nélkül telepíts. -
kételkedem
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi!
Újra telepítem a Win7-et úgy, hogy a BIOS-ban bekapcsolom az AHCI módot. A Win7- nek nem kell külön SATA driver ugye?
-
válasz
kételkedem
üzenetére
Azért ne keverjük a dolgot: Arról volt szó (és nem másról), hogy IDE módban megy-e a TRIM avagy nem és pont.
Vista óta AHCI módban célszerű (én kötelezőnek mondom) telepíteni. Az SSD gyártók valóban javasolják (nagyon melegen), hogy AHCI üzemmód legyen (de nem a TRIM miatt)
Az a jelenség amit leírsz, az nem természetes, mindenképp próbáld meg így utólag átállítani AHCI-re IDE to AHCI, de csak akkor, ha nem telepítettél másik AHCI drivert.
-
cszn
őstag
válasz
kételkedem
üzenetére
"Az mennyire természetes, hogy Win7 telepítésekor néha olyan lassú volt, mintha megfagyott volna? Mikor kiírja, hogy a telepítő elindul, akkor simán megvacsoráztam mire tovább lépett. Vinyónál nem tapasztaltam ilyet."
Többen is írták már, hogy előfordult náluk, de szerencsére csak a telepítés során fordul elő.(#24470) aberdeen
Ez sehogy se éri meg 500 dodóért. Nem is beszélve az adatbiztonságról. -
aberdeen
csendes tag
válasz
Logicman86
üzenetére
mar van benne 4 ssd raid0 -ban revodrive4 +1tb hdd
-
kételkedem
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
W7-nek teljesen mindegy, hogy SATA IDE avagy SATA AHCI az üzemmód, megy a TRIM.
Ez remek! Tegnap este egy órán keresztül küzdöttem, hogy az IDE módban SSD-re telepített Win7 alatt átállítsam az IDE módot AHCI módra! Persze nem ment, de ez user error lehet inkább!Az mennyire természetes, hogy Win7 telepítésekor néha olyan lassú volt, mintha megfagyott volna? Mikor kiírja, hogy a telepítő elindul, akkor simán megvacsoráztam mire tovább lépett. Vinyónál nem tapasztaltam ilyet.
-
válasz
fsb1000
üzenetére
Hát ha tesztben/blogban azt írták, hogy W7 esetén SATA IDE módban nem működik a TRIM, akkor az baki. Korábban leírtam részletesen, hogy mi is az a TRIM és miért is lényegtelen az IDE/AHCI ebből a szempontból, de enélkül is belátható, mert akkor a gyártók biztosan írnának róla és még sem teszik, pl Corsair: [link]
TRIM Support Checklist:
Microsoft Windows 7 operating system
SSD with TRIM-enabled Firmware
Storage Controller configured in IDE or ACHI mode (LOL, elírták az AHCI-t)
Default Microsoft Storage Driver (MSAHCI) or Intel 9.6.0.1014 Drivers with Intel ICH and PCH ControllersFireKeeper
A GC amúgy is független a TRIM-től, sőt még az OS-től is. -
cszn
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nem, mert tulajdonképpen a TRIM-nek az AHCI nem feltétele. Ettől függetlenül érdemes persze inkább AHCI-ban használni.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"W7-nek teljesen mindegy, hogy SATA IDE avagy SATA AHCI az üzemmód, megy a TRIM."
ez nem csak olyan SSD-kre igaz, amikben van valami TRIM-től független garbage collection? -
fsb1000
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
W7-nek teljesen mindegy, hogy SATA IDE avagy SATA AHCI az üzemmód, megy a TRIM.
Ok, értem. AKkor valószinüleg rosszul írták a PH-s tesztekben/blogokban, hogy előfeltétele a Trimm-nek.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor jó így

Arra valami hogy első tesztnél 4000-6000 IOPS volt csak? Most Tune után felment 10-15K-ra.
Nem valami stabil.Majd nagy gépben kipróbálom holnap
-
válasz
Ren Hoek
üzenetére
"Elején meg azt olvastam, hogy épphogy ki kell kapcsolni, merthogy károsíthatja a drive-ot."
Mármint az SATA AHCI üzemmód? Nem tudom hol olvastad, de butaság...fsb1000 - "AHCI nélkül nem müxik a TRIM..."
W7-nek teljesen mindegy, hogy SATA IDE avagy SATA AHCI az üzemmód, megy a TRIM. -
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Pff... én valahol láttam 65ért, de ez.. 80... hát kicsit soknak tartom én is..
A 830, ha 55 lesz mint írták, akkor az bestbuy mi?Az 520 meg gondolom efelett lesz...
De mindig ennyi volt az 510?
Tényleg mintha legalább ilyen 65 környékén láttam volna pár hete, csak akkor még a töke nem volt meg rá... -
Ren Hoek
veterán
Fúh gyerekek, ez nagyon brutál... A lassú akadozós 1.9 Athlon X2-ből olyan érzet lett, mint az otthoni négymagoson ülnék (talán jobb is)
Nekem ezután ne kezdjen el pampogni senki a HDD-kről

Amúgy AHCI-t nem találtam BIOS-ban...Majd holnap lövök rá egy FW frissítést a notira, mert még sosem volt rajta. Lehet akkor lesz ilyen beállítás? Ha mégsem lenne, milyen hátrányokat szenved el az SSD AHCI nélkül?
Szerk: Ehh... Samu bench szerint: IOPS read 4000, write 6000
Lehet ezt szenvedi el? -
-
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem tudom, Én intel párti lennék, HDD-be, amugy a Samut csipáztam, de visszaolvasva itt a Samu nem rossz.
Viszont az Intel ami adná,csak az 510 igy is 60000 felett van, az 520 ami kijön, gondolom drágább lesz és nem viszi le az árát az 510nek sem.
Nem tudom eldönteni , hogy melyiket vegyem... -
Neu77
csendes tag
válasz
kerekfej
üzenetére
SSD-t és HDD-t nem lehet összehasonlítani. Ez olyan, mintha egy Lamborghinit mérnél össze egy Zetorral. Az egyik nem halad a földúton a másik meg az autópályán nincs kihasználva. Igazából azt sem lehet mondani még, hogy megéri az SSD az árát, mert amit nyújt az csak függöséget okoz és mint korábban írták, HDD-re csak fájó szívvel lehet csak visszacserélni

Egyébként meg az SSD is kibír 30 évet ha nem használod minden nap![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kerekfej
őstag
-
válasz
Dictator^
üzenetére
Ha annyi marad az ára, mint ahogy most írják, akkor az korrekt, de ár-érték arányról nagyon korai beszélni, ahhoz el kell telni némi időnek, hogy valóban megérte-e az árát...
Nyilván ha valami firmware hiba vagy egyéb dolgok derülnek ki, akkor már nem biztos, hogy jó vétel lezs. Mondjuk engem az is érdekelne, hogy mennyit vesz le a sebességéből, ha az AES titkosítás is aktív... -
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ár-érték-teljesítmény arányban akkor nagyon a 830 128gigás lesz a nyerő mi?
-
apro
senior tag
válasz
kerekfej
üzenetére
hali
Bocs hogy közbeszólok,1 abban van igazad hogy a HDD sokat kibír már amelyik,
Nekem is van rá példa egy MAXTOR 10Gb van vagy 13,14 éves és igen működik,
de az ellenpélda van 3 db 4-éves garin. túliak WD-200GB,Samu 300GB és egy Hitachi300GB
És mind KUKA meg sem nyikkannak semmilyen op.nem ismeri meg ,A Samu SSD-ém igaz csak 2 hónapos de és sem cserélném vissza HDD-re.
Ezt csak azért írtam mert egy átlag usernek a gyorsaság és csendesség a lényeg ha meg biztonság kell mentek egy Külső HDD-re.
ez a saját vélemény de Ha Nincs mákod a HDD-k sem olyan királyok fölég az utolsó 4-5 év minőségileg hagy agy kis kívánni valót maga után (Madein KINA) -
fagy53
nagyúr
válasz
kerekfej
üzenetére
Fura ember vagy Te! Nincsen még SSD a gépedben, minden hsz-odban az van, hogy a HDD mennyivel tartósabb, megbízhatóbb és mindezt egy SSD topikban teszed, mint mondtam személyes tapasztalatok nélkül. Tudom beleástad magad a témában, olvasgattál eleget ezt el is hiszem, de miért kell itt mások kedvét elvenni egy olyan dologtól amit ha Te is megkóstolnál, ízlene....

Az a sok hülye megtévesztett ember aki SSD-t vett és a világon semmi pénzért vissza nem tenné a rendszert HDD-re és majd szívni fog húsz év múlva, majd akkor talán emlékezni fog rád!
Talán ez a majdani elégtétel íratja veled ezeket a hsz-okat? 
-
kerekfej
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezért is tartósabb a HDD.

-
válasz
kerekfej
üzenetére
Abban a tesztben 8212x írták tele az SSD-t és törölték. Akkor lenne értelme az ilyen ciklusokat összehasonlítani egy HDD-vel, ha valaki bevállalná, hogy eljátssza ezt 8212x egy hdd-vel. Ha gondolod, nekiugorhatsz, de "biztatásul" azért bátorkodtam egy táblázatot összeütni, hogy azért az mégis mennyi időt venne igénybe.

Adatlapomon szereplő Barracuda adatai alapján
Ha kész vagy vele, szólj.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
kerekfej
üzenetére
hát.... a tesztekben lehet igy van, de nálam nem ez a jelenség lassítja az szinte biztos.
Még mindig 244 TiB-el megy az X25-öm, ahogy a linkelt ábrán az új. (korábban kicsit gyorsabb volt az enyém)8000-szer teleírni egy SSD.... ez nem életszerű.
A samsungot "gyilkolom", hogy kiméljem az Intelt. Minden a Samura megy a page file, cachek és tmp-k és minden szemét, ami nem túl fontos. Sőt még játék is volt rajta.Asszem elértem vele az 1 éves üzemidőt több mint 2 év alatt (elsők között volt Samu SLC-m), de az írások mennyisége nem tudom mennyi. Mivel lehet azt megnézni?
Sacc/kb 10-20-szorosa lehet a névleges kapacításnak. Fiatalkorában túlélt 2 XP-t és egy WIn7-et, meg RAID0-t is.
Legfeljebbb torrentezéssel lehetne többet használni, de az már szándékos SSD rongolás... -
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A legjobb , hogy Én se értem.

Mind1, megvárjuk 128gb-st, de ezekszerint akkor a Samsung 830 128gb az Intel 510 120gb alatt kell legyen, ugye?
-
kerekfej
őstag
válasz
fsb1000
üzenetére
Fizikailag elhasználtra gondolok.
SSD 8000 ciklus vs HDD 1millió ciklus
Ahogy haladnak az életciklusuk vége felé úgy lassulnak le. SSD-nél ez sokkal hamarabb bekövetkezik. Amikor az SSD elérte a végét ott még a HDD-nek csak 1/125-öd részénél jár.
Persze ez általánosítás. -
válasz
Dictator^
üzenetére
Az Intel 510-es 50k-val több... (256G vs 250G összehasonlítva)
(Vagy csak nem értem a hsz-od...).: JuSzT :.
Teljesen mindegy milyen helyzetben van.gabee jr
Hát akkor legközelebb ne takaríts registry-t, csak a tisztító funkcióját használd (ez nem bántja a registry-t, csak a szemetet takarítja ki, mint temp fájlok, böngészők mocska, flash cookie-k, stb stb) -
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Okés köszi

Másik kérdés, ami már SSD re vonatkozik. Gondolom én hogy mivel nincs benne mozgó alkatrész, ezért az a tervem támadt hogy valahova a ház vázához fixen rögzítem, elképzelhető hogy függőleges állásban. Így jobban halad felfelé a meleg, meg ebben a helyzetben több hely maradna a szellőzésre. Ettől lenne baja ?
-
gabee jr
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Öööööö...

Regisrty takarítást is szoktam vele csinálni, úgy jó alaposan. De nem használt kiterjesztést és egyéb regisrty töredékeket törlök csak, lehet hasznosakat is. (?)Arra viszont most már határozottan emlékszem, hogy CC után csinálta azt, hogy pl. kékhalállal állt le a Win7, és aztán sem volt tökéletes.
-
Dictator^
veterán
Samsung 830 100e felett lesz? azthittem az intel 510éhez lesz közel.... ez így...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
kerekfej
üzenetére
hehe... mármint arra gondolsz hogy a cellák használt állapotba kerülnek és a fw-nek sokat kell pakolgatnia egy íráskor/törléskor, vagy fizikai jelenségre, pl valamiféle degradációra?
Ennek a spec. degradációnak ellentmond, hogy az olvasás nem nagyon lassult 2 év alatt.
-
-
gabee jr
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a korrekt választ Fire/SOUL/CD.
Létezne az, hogy egy totális CCleaner után rendszeresen csonttá fagy a rendszer? Mert most, hogy mondod, azt futtattam! Ráadásul, míg nem volt fent a CC semmi baja nem volt az SSD-nek...
Ha jól gondolom, a CC után kezdett el vacakolni...Nem tudom, érdekes amit mondasz, mostantól oda fogok figyelni erre. Köszönöm.

-
fsb1000
nagyúr
Próbáltam.... az Intellel gyorsan végzett, a Samuval sokáig dolgozott míg a Hyperfast optimalizáció 100%-os lett. Javulás = 0.
Az intelt még ToolBoox-al is megnézem, de nem várok tőle sokat, már próbáltam 1 éve.
Egyébként a 2010 jún. állapothoz képest csak a 4K-s írás romlott 10%-al, a töbi nagyjából maradt a régi érték [link]
-
válasz
üzenetére
Adatmentés mindig is fontos dolog, mióta csak adattárolás létezik, nem csak SSD-knél fontos ez... Az olyan adatokról, amik pótolhatatlanok/értékesek stb mindig legyen másolat. Hogy ez egy másik meghajtón, nagyobb pendrive-on, külső HDD/SSD-n, avagy DVD/Blu Ray-en stb stb van, az mindegy, csak legyen.
A particionálás nem lassítja a HDD-t, csak ez is egy urban legend-ből (ökörségből) származik, aminek az az alapja, hogy ha pl 2 részre van osztva egy HDD, akkor a C-n mérve magasabb olvasási/írási sebességet mérhető, mint a D partíción. Ez amúgy így is van és teljesen rendben is van, akkor mitől is ökörség?
Azért, mert a HDD-k a tányér külső szélétől befelé haladva fokozatosan lassulnak, ezért a C partíción (ami a tányér legelejétől kezdődik, a legnagyobb átmérőn) mért sebesség nagyobb, mint a D partíción (ami meg a C partíció után kezdődik) mért sebesség. Minél nagyobb a C partíció mérete, annál nagyobb a mért sebesség különbség a 2 partíción (mert ekkor a D partíció beljebb, kisebb "átmérőn" kezdődik)SSD-k esetén nincs sebességkülönbség, mert az SSD-k ugyanolyan sebességgel érik el és olvassák/írják az első meg a legutolsó blokkot is. (SSD-knél ugyen nincs tányér ami pörög és a kerületi sebesség mérvadó lenne) HDD vs. SSD
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Most még 4gb ram van benne, és nincs outlookom sem
De emlékezni fogok erre ha kell majd időben 
-
válasz
üzenetére
Igen, célszerű. Egyszerűen kijelölöd az összes opciót és katt a Tune gombon és ennyi. [link]
Még két dolog
1. 64G-s SSD-n ha 8 vagy több giga RAM lenne a masinában, akkor a hibernálást célszerű kikapcsolni (ha nem is használod, akkor meg pláne, ettől még az Alvás működik), valamint a a virtuális memóriát célszerű kihelyezni egy másik meghajtóra pl egy HDD-re. Nem SSD élettartama szempontból, hanem pusztán azért, mert a hiberfilsys és pagefile.sys 16G-t eszik meg a kapcitásból 8G RAM esetén...2. Ha Outlook-ot használsz, akkor a Indexelés-t ne tiltsd le (leánykori nevén Windows Search), mert az Outlook azt használja és letiltás esetén, nagyobb levelezés esetén nehézkesen működik a levelek betöltése, vagy azokban a keresés.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igaz hogy nem tipikus ssd -s kérdés, de mivel sokszor olvastam hogy egyszer csak elszállnak ilyen olyan okok miatt az SSD k, rajta ugye az oprendszerrel. Na most van sima HDD is a gépben, új hdd vel. Mivel a mentett adatok is rajta vannak ,ezért kellene csinálnom rajta egy particiót amit azért tartok fent, hogy ha elszáll az ssd akkor legyen mire új wint felrakni.
szerinted lassítja a normál hdd sebességét ha 2 partíció van rajta és nem 1 ? WD2500AAKX 250gb sata3 Wd Blue.
Köszi
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezt egyből telepítés után tegyem meg ? -
válasz
üzenetére
Én is a Samsung 470-en mellett voksolnék. Olvastam, kaptál már hasznos infókat topiktársaktól, azt fogadd meg. Annyi kiegészítés, hogy majd használd a Samsung SSD Magician Tools-t és abban a OS Optimzation opciót. Ennek segítségével pár kattintással beállítja az SSD esetén szükséges rendszerbeállításokat.
gabee jr #24342
Ha hardveres a hiba, akkor azt ki lehet zárni (vagy épp megerősíteni) egy újratelepítéssel.
Ha reinstal után megint minden oké, akkor viszont valamilyen szoftver okozta a problémát. Ilyen lehet egyes rendszerkarbantartók, rendszeroptimalizálók, olyan pl particionáló progik, amelyek saját drivert telepítenek az eszközök elérése/vezérlése okánnem kötelező Window Update-ek válogatás nélküli telepítése...Ren Hoek #24397
Az SB600 híd támogatja a SATA2-öt... Amúgy jelenleg milyen HDD van a masinában, ami SATA1-es?UI: Elnézést mindazoktól, akik még tegnap kerestek itt vagy privátban, és nem tudtam válaszolni nekik, de egy váratlan/sürgős meló miatt csak mai hajnalban értem haza...
Aktív témák
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- Új Class 10-es 32GB-os memóriakártya adapterrel
- 4x2TB WD RED Nas Merevlemez
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 1
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ez az ssd talán megéri a dupláját

Még a Samu 60 gigás 470-es modelljét is néztem és úgy néz ki az sem rossz

Sajnos nagyon könnyű megszokni a jót...
Remélem minél hamarabb visszajön gariból

Lehet ezt szenvedi el?