Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
khorvat
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez az AMD USB szüröprogram általánosan nem ajánlott, vagy mi miatt nem települjön?
Nekem fent van, de éppen gondom van az USB3.0-ra csatlakoztatott HDD-kkel állandóan elveszíti a számgép a kapcsolatot mintha az USBröl nem kapna elég áramot, lehet érdemes lenne ezt a szüröt akkor leszedni? -
khorvat
senior tag
Egy Crucial M4 SATA3 128GB (fw:040H) SSD-t hibátlan állapotban mennyiért lehetne most eladni szerintetek?
Jó lenne -tól/-ig megsaccolni kb. mennyiért váljak meg töle! -
khorvat
senior tag
válasz
kerekfej
üzenetére
Hm ez érdekes, ezt a próbát ha lesz időm én is eljátszom SATA3-mal!
Hogy a legszerencsésebb az AHCI driver cserét megejteni AMD-ről MS-re illetve esetleg onnan vissza?
Régebben volt vmi kézi mókolás ez most is így van még vagy inkább csak simán uninstall amd ahci és alapból msahci működésbe lép? -
khorvat
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólásokat , vegül is BIOS állítgatással sikerült még felfelé kozmetikázni a dolgokon jelenleg így működök:

Kicsit OFF, de a SATA-s CD/DVD írókat AHCI vagy IDE módban érdemesebb az alaplaphoz csatlakoztatni?
-
khorvat
senior tag

Az első sorok értékei kicsit nőttek de a 4K értékek számottevően nem változtak, hogy a BIOS-ban kikapcsoltam a CPU energigazdálkodási opciókat, egyedül Cool and Quite maradt bekapcsolva! Na tesztelgetem tovább BIOS beállításokat hátha lesz egy jó verzió!
Lehet az alaplapon érdemes lenne kipróbálnom az ASMedia vezérlős 2db SATA 6.0 Gb/s vezérlős csatlakozók vmelyikét?
-
khorvat
senior tag
válasz
Jester01
üzenetére
Akkor a 4K eredmények ilyen siralmas voltáért mi lehet a felelős, hol kellene próbálkoznom ezen javítani?
Első körben szoftveres dolgokra gondolnék és hogy az ssd-vel minden ok így párnaposan meg teljesen belakva sincs a rendszer ezért akarom már az elejen tisztázni mi a legjobb felállás a rendszeremnek! -
khorvat
senior tag
Samsung PRO 256GB SSD-vel ezeket az eredményeket mérem:

Ez milyen szerintetek , lehet közelebb férkőzni a gyári értékekhez vmilyen módon, vagy ezek tökéletesek ne is akarjak többet!?
Win8 Pro 64bit oprendszeren vagyok, AMD-s Asus Sabertoorh 990FX R2.0 alaplappal.
-
khorvat
senior tag
válasz
Anfänger
üzenetére
Csak vissza kell keresni a "Crucial" szóra a fórumban
Nekem eddig minden rendben az új FW-vel win8 64bit alatt 460/200 sebességgel hasít!
Érdemes a boot imaget letölteni a gyári oldalról és azzal frissíteni, semmi adat nem veszett egyetlen Crucial FW frissítésem alatt sem, de persze mindig csináltam biztonsági mentést előtte az SSD-ről! -
khorvat
senior tag
válasz
khorvat
üzenetére
Ha nem is villám gyorsan de megvan a válasz a Crucial-tól a többeknek bugos 010G firmware javításáról!
ÚJ 040H firmware, a bátrabbak neki láthatnak én is mentem az SSD-t és feldobom az FW-t mivel a legutóbbi elbaltázott FW frissítésóta verzió számom nem változott de a WIN7 boot időm win98-as időket idéző sebességre csökkent!
-
khorvat
senior tag
válasz
kerekfej
üzenetére
!!! NE TEGYE FEL SENKI A "010G" FIRMWARE-T !!!
Bugos elcseszett FW, mindenki aki felrakta próbál menekülni vissza 000F vagy korábbi verziókra!!!
Sokaknak úgy tünt rendben upgradelte az SSD-t majd napokkal később a BIOS már volt hogy nem ismerte fel! Ez rohadt nagy gáz a Crucialtól és még mindig nincs kint helyette egy javított új firmware, felháborító!Nekem is az volt a szerencsém hogy a frissítő fájl-t hiába futattam újra indításkor nem indult el a frissítés hanem újra bebootolt a windows 7!
Akit érdekel a téma és bővebben a fejlemények itt tájékozódhat: Crucial Fórum
-
khorvat
senior tag
válasz
khorvat
üzenetére
Mivel szoktatok, ha lehet ingyenes progi kene teljes mentest csinalni az SSD-rol hogy kesobb visszaallithato legyen?
Az EASEUS progit hasznaltam eddig de a 4.0-as verzio mindig lassu es fagyizgat mappa tallozaskor, szal most inkabb felejtos! Ezert kellene vmi alternativa! -
khorvat
senior tag
Crucial m4 SSD/Micron C400 FW ~0009 has critical bugs. Please update FW 0309 or later.
Akkor ezen most túlesünk gyorsan, előtte egy teljes backup a biztonság kedvéért!
Illetve csinálok kíváncsiságból ATTO és Crystal sebességteszteket a régi 0009 és az új 0309 FW-vel! -
khorvat
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Letiltással az a baj hogy akkor bukom a 2db SATA3 portot így SATA2-n használva olvasási sebesség SSD-n már nem lehetne 300MB/s felett szal kb. feleslegesen vettem akkor SATA3-as SSD-t

Sebaj, a héten majd próbálkozok tovább ez is jó, hogy tudom mit kellene elérnem innentől már csak egy kis szerencse kell!
-
khorvat
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Akkor legalább azt már tisztán látom, hogy nálam egyedi eset fordult most elő!
Az más kérdés, hogy ezt hogyan sikerült produkálni? Ez totális rejtély nekem is mert úgy gondoltam minden telepítés szabályosan sorban történt, de itt az AMD drivere nem a Windows drivert írta felül hanem mellé települt.Nem baj ebből is tanultunk neki futok újra amíg a legstabilabb és legjobb drivereket meg nem találom a konfigomhoz!
Egyébként a SATA2 és a SATA3 külön chipvezérlőn megy de az AHCI driver mind2höz ugyanaz? Nem okozhatja esetleg ez a kettősség a kettős AHCI driver jelenlétet?
-
khorvat
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Aha akkor csak egy vezérlő kellene hogy legyen egy időben telepítve! Így már világos!
Viszont ha simán telepíted AHCI-vel a win7-et akkor felmászik a microsoft vezérlője, kivéve ha ott beadom az AMD driverét, ezt CD-ről vagy USB-ről majd megpróbálom szerencsére számoltam vele hogy nem ez lesz a végleges WIN7 hanem csak tesztnek gondoltam ami ha jó lesz maradhat is de úgy tűnik nem fog!
Akkor aki nem adja be telepítéskor az AMD AHCI drivert annak később esélye sincs áttérni erre? Ezt jól értem? Ha pedig AMD AHCI-vel telepített win7-el nem leszek boldogabb és vissza akarok térni a microsoftos AHCI-re szintén újra telepítéssel tehetem ezt meg?Lehet tévesen azt vettem ki a fórum beírásokból hogy szabadon 1 win7 telepítésen belül lehet AMD és Windows AHCI driverek között váltogatni, de ha nem így van még most az elején döntse el az ember mivel akar hosszútávon együtt élni!?
Délután neki esek az AHCI bűvészkedésnek, majd írok mire jutottam!
-
khorvat
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
khorvat
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
khorvat
senior tag
válasz
Zlin50
üzenetére
Marvell 9128 a chip, SATA3 port egyiken a HDD SATA3 másikon az SSD SATA6!
AMD AHCI drivert pedig nem tudom felrakni, fentebb postoltam de gőzöm nincs miért, pedig az lehet segítene a gondomon!
Féltem ettől a Marvelltől mint a tűztől gyanítom ez szivat, meg is nézem HDD nélkül csak SSDvel a SATA3 vezérlőn! Amugy is parasztvakítás hogy a vinyó SATA3 csatolóval van simán elég neki a SATA2 is szerintem (WD Black 1TB FAEX SATA3)!
-
khorvat
senior tag
Lehet kifogtam egy hibás Crucial M4 128GB SSD????
Tesztek, mérések az első napról üresen a HDD-ről bootolva:
Ez pedig FW009-el szinten még üresen.
Ez a mai helyzet
Ez mennyire természetes pár nap után hogy egy Kingston SVP100 96GB SATA2 lemez is írásban finoman lealáz? Lesz ez rosszabb is vagy ez ennyi és mondhatjuk beállt az SSD ez van ezt kell szeretni? -
khorvat
senior tag
AMD Catalyst 11.8 Include AMD AHCI Driver for Windows 7 x64 verson. 1.2.001.0296
AMD Catalyst 11.7 Include AMD AHCI Driver for Windows 7 x64 verson. 1.2.001.0301Akkor most a 0301-es verzió bugos volt és ezért léptek vissza egy verziót a 11.8 AMD AHCI driver csomag esetén?
Most az msahci-vel használom az SSD-t de jelentősen visszaesett az írás és olvasásom is szal kipróbálnám a 1.2.001.0296 AMD AHCI verziót is de a kézi telepítés nem sikerül azt írja ha kitallózom a
C:\ATI\Support\11-8_win7_32-64_ahci\Packages\Drivers\SBDrv\SB7xx\AHCI\W764A\ mappában a amd_sata.inf fájlt hogy a jelenlegi MS 2006-os drivere a legújabb és legjobb nincs mire frissíteni!!???
Ilyenkor mit lehet tenni? Hogy lehet az AMD AHCI használatára rávenni az SSD-t és a Win7-et? -
khorvat
senior tag
Win 7 64bit Ultimate op. rendszeren 16GB ( 2 x /2x4GB dual chanel kit/) memória mellett:
1. Hibernációt is szeretném használni ezt hol érdemes tárolni is miért?
SSD-n vagy HDD-n?2. Pagefile.sys használata teljesen mellőzhető, kikapcsolható? Mert jelenleg ezt tervezem hiszen a 16GB telepített memória mellett talán soha nem lesz szükség a virtuális memória HDD-n vagy SSD-n való alkalmazására! Ha nem ajánlott kikapcsolni akkor szintén adott a kérdés HDD-n vagy SSD-n legyen a pagefile.sys?
-
khorvat
senior tag
válasz
jozsi252
üzenetére
0009-et mindenkeppen tedd fel csak elonyoket fogsz vele tapasztalni!
RAMDISK-et milyen progival csinalsz? Amit eddig probaltam csak kekhalalt hozott mindig

Errol esetleg priviben is irhatsz hogy mik a gyakorlati tapasztalatok es mire kell figyelni.Hamarosan dobok fel teszt eredmenyeket Crucial 128GBrol 0002 es 0009 FW-vel is, csak meg ra kell jonnom miert kekhalalozik a Marvell9128 driver AS SSD meres kozben, probalkozok mas kabelt es masik sata3 portot tesztelni az alaplapon!
-
khorvat
senior tag
válasz
Ronin-
üzenetére
Hi!
Nálam csak HDD esetén volt hasonló és az AHCI-t biosban ki/be kapcsolgattam próbaképpen, vmint AHCI driverekkel kellett próbálkozni míg az egyik jó lett.
Folyamatok között nálam a késleltett megszakítások vagy vmi hasonló használt sok CPU-t a szaggatás idején!Szal szerintem próbálkozz az AHCI környékén!
-
khorvat
senior tag
válasz
tejeskifly
üzenetére
Raid0 esetén nincs TRIM !
-
khorvat
senior tag
Crucial 128GB 2.5" m4 CT128M4SSD2 Sata3
SSD meghajtó mellett tettem le a voksot végül!
50k-ért már úton is van, hétvégén remélhetőleg már használatba is vehetem, eredményekről tapasztalatokról majd beszámolok. Firmware verzió ellenőrzéssel kezdem
Köszönöm mindenkinek a segítséget aki hozzászólt a témához!
-
khorvat
senior tag
Általános rendszer vinyónak, és adatbázis kezelésre valós idejű adatfeldolgozással, lekérdezéssel!
Na meg nem egy évre terveznék vele, szal jövőben elvárásoknak is biztosabban megfelelni tudó - olvasási sebesség: min. 400 MB/s- írási sebesség: min. 400 MB/s sebesség lenne a minimum cél, ezzel kiegészíteném a nyitó hozzászólásomat!
Ami még nagy kérdőjel számomra, hogy jelenlegi alaplapom Marvell chipjével képes lehetek-e ezt a sebességet elérni, ha az SSD tudja is azt???
-
khorvat
senior tag
Hi SSD Userek!
Lassan tervezem a belépést az SSD-t használók táborába. Lenne pár kérdésem a gyakorlottabb emberkékhez.
Adott az aláírásomban olvasható konfig, innen a lényeg kiemelve:
Gigabyte 790xta-ud4 alaplap 2db SATA 6Gb/s porttal amit Marvell 9128 chip vezérel.Terv: 120GB-os, SATA 6Gb/s csatolós SSD vásárlása márka és egyéb paraméterek képlékenyek!
Miket ajánlatok?
Amit kinéztem eddig az egy OCZ Agility 3 120GB 42.000HUF , viszont a fórumon olvasott hozzászólások elbizonytalnítottak
Várom véleményetek milyen alternatívákban érdemes gondolkoznom!?
Aktív témák
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ez mennyire természetes pár nap után hogy egy Kingston SVP100 96GB SATA2 lemez is írásban finoman lealáz? Lesz ez rosszabb is vagy ez ennyi és mondhatjuk beállt az SSD ez van ezt kell szeretni?