Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
bela85
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Az árral egyetértek.. hogy vicc hogy ennyit elkérnek egy ilyen lemezdarabért..
Nekem még nincs SSD-m..de tervezek egy vásárlást.. azért is írtam lejjebb hogy ki mit ajánljanak. a két variáció közül..de sajna válasz még nem jött.. és azért néztem azt a "floppy" videót hogy házilag csináljak ilyen keretet..
-
válasz
fenergie84
üzenetére
Visszaküldöd, ahonnan vetted, aztán majd az adott üzlet/webshop megoldja.
Ha egyéb okok miatt ez nem lehetséges, akkor Neked kell kiküldeni egy megadott címre az SSD-t. pontosan le van írva a Supportnál, hogy hova kell küldeni, és pontosan mit kell feltüntetni a csomagálás külsején. (Ellenkező esetben bontatlanul visszadobják)
Sajnos ilyen esetben a postaköltség mindenképp Téged terhel, még ha amúgy ki is cseréli az SSD-t a Kingston.UI: valami idegerősítő készítményt szerezz be, mert Nekem már volt szerencsém a Kingston-hoz és -bár nehezen lehet kihozni a sodromból- de nekik sikerült...
(Azóta a Kingston gyártói garit úgy intézem, hogy megy a kályhába az SSD)
-
Cole86
senior tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Értem, elképesztően jó lap, de most ezért meghirdettem megint.. majd kiderül ,kipróbálom úgy is.
köszi

-
Willie
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
Ez alapján állítottam be. Így jó SATA2-re is gondolom, nem?
-
Willie
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
Okés, köszi.

-
Willie
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
Értem, köszi.
Átraktam SATA2-re, ez lett a mérés eredménye: [link]Marad ezen, annyi biztos, hogy biztosabb mint a Marvel port...

Gondolom, hogy emiatt nem kell formatálnom, és újratelepítenem mindent. Igaz?

-
kerekfej
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
Elképzelhető, hogy az SSD megadta magát. De pontos modell típusokat nem írtál.
-
soultrapp
senior tag
válasz
fenergie84
üzenetére
nekem is ilyen a firefox.
pont tegnap írtam a firefox topicban. -
xxSanchez
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
Nagyszerű, köszi.

-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
-
Źşë'
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
nekem is van egy 64 gigás 830as samu sata3 ra kötve és kb ilyen eredményeket mérek rajta..
-
boogie84
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Ha ez egy rendszerben van, és egy időben készültek a tesztek, akk érdekesen lassú a kingston. Olyan mintha annál nem menne az ahci mod.
(#44788) fenergie84: Ha egy rendszerben üzemelnek, és ugyan olyan funkciójú csatira van dugva akk mennie kell sztem. Amúgy SSDlife kiírja, h megy e a trim.
-
csucsu21
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Szia nekem is ugyaz ez az alap lapom van
először is nem tudom tudod e de ha a marvell-es 6gb/s csatit használod a pci slot nem 16X lesz ha nem csak 8X-osannyit próbálj még meg hogy bios ban a IO lvl up funkciót rakd SATA 6GB -re
ha meg akkor se jobb rakd sata2re nekem azon megy nem is próbáltam még sata3 on de majd meg lesem mit tud ott -
válasz
fenergie84
üzenetére
1. Aszerint járj el, ahogy korábban írtam, az a 3 pont szerint. (Meg ellenőrizd, hogy a partíció eltolás rendben van-e)
2. Az Asus piacvezető a totálkáros BIOS-okkal szerelt deszkák kategóriájában is, szóval nézz körbe BIOS frissítés ügyben. Ha a BIOS frissítés leírásában találsz Marvell Option ROM (vagy hasonló) javítást, akkor mindenképp frissíts(látatlanba mondom, hogy fogsz)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
természetesen a BIOS frissítést csak saját felelősségre!Piera23 #44710
"akkor mi okozz a 4KQ32 olvasás alacsony értékét?"
A SATA IDE mód(mint, ahogy írtam)"Hiába lenne AHCI-t tudó lapom, semmi nem változna??"
A !k nem, de a 4KQD32 igen(mint, ahogy írtam) és az lenne a lényeg.atomheart - olvasd át, hátha rábukkansz a hiba forrására [link]
-
válasz
fenergie84
üzenetére
Ahogy gondolod, viszont ha az Intel SATA2-nél maradsz, akkor tudd, hogy lényegesen magasabb eredményeknek kell hogy szülessenek, mint amit korábban linkeltél.
(korábbi képed alapján necces, hogy a partícióeltolás egyáltalán rendben van-e, mert amég Marvell porton is, de ~350-360MB/s sebességeknek kellene lennie SEQ-ban, ami esetedben nagyon elmarad(ennyire azért nem lassú a Marvell)
Joe fiú - viszont nekem a biosban nincs olyan,hogy amd ahci bios rom, ez probléma lehet?
Nincs ezzel gond, mivel a leírásom az elérhető manual-ok alapján készült. Újabb BIOS-al szállított alaplapoknál(vagy ha a felhasználó frissíti a BIOS-t újabbra) teljesen "természetes" dolog, hogy új lehetőségek jelennek meg avagy épp tűnnek el a BIOSban, esetleg más csoportba kerülnek stb.
Az is előfordulhat, hogy maga a manual nem pontos, szóval az ha egy opció hiányzik, de a többit(vagy hasonlót) be tudtad állítani, ráadásul minden rendesen működik, akkor ilyen "apróságokkal" nem kell törődni. -
válasz
fenergie84
üzenetére
Erre csak annyit, hogy
1. A táp csati alatt található fehér/világos SATA portok egyikére kell kötni az SSD-t (nem kék és nem fekete port(ok))
2. Leírásomban szerepel az Asus P7P55D-E PRO deszka BIOS beállítása, ami szinte teljesen megegyezik a Te alaplapodéval, aszerint állítsd be
3. Marvell driver-t cseréld le a W7 alap AHCI driverre(Marvell driver esetén nem feltétlenül működik a TRIM, ezért), ezt is megtalálod a 2. pontban linkelt leírásban(vége felé)UI: Marvell SATA3-as porton nem fogja hozni a Samsung a gyári adatokat, se Marvell, se W7 AHCI driverrel, szóval ez nem "probléma", ismert jelenség(sajnos), nem lehet kezdeni vele semmit.
-
zetecR
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Nekem volt mindkettő, ha tényleg használod (én pl sokat másolok, tömörítek a Desktopra), marhára nem mindegy, hogy milyen tempóval teszi...
-
zetecR
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Azért ezt a képet erősen árnyalja az, hogy mekkorát szeretnél.
Mert folyamatos írás esetén (ha nem csak és kizárólag OS-re lesz), a Samu 830 minden esetben hozza a gyártó által meghatározott maximumot, a SF-osok viszont lényegesen alatta vannak.
Ez a kisebb méreteknél még zavaróbb, mert nem mindegy, hogy egy 60-as Force GT 50MB/s-mal tömörít ki pl egy ISO-t, vagy a 64-es 830 120-szal... -
Taragas
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Múltkor én is ezt kérdeztem, de jelenleg nincs best buy. Ami éppen olcsóbb, azt kell megvenni ezek közül.
• ADATA S511
• Corsair Force 3
• Corsair Force GT
• Crucial M4
• Kingston HyperX sorozat, (bár ez utóbbiból sajnos a legkisebb méret is 120 GB)
• OCZ Agility 3
• OCZ Vertex2 és Vertex 3 sorozat
• Samsung 470 és 830 sorozat -
Orgi
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Őstagok se olvasnak vissza kemény egy oldalt, ahol feltették ugyanezt a kérdést?
-
zetecR
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Küldj egy riportot a készítőknek a HDS topicban, jó arcok, mindig segítenek.

-
Jack@l
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Egy Hd sentinel smart táblát rakj má be légyszi, biztos nem normális ha naponta 4x csinálja...
Én lenyomnék minden nap egy backupot az ssd-ről + egy miatyánk
-
Jack@l
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Akko feleslegesen parázol rajta, ssdlife egy vicc, főleg ahogy megtippeli mennyi a hátralévő idő ...
-
Jack@l
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Mért nem nézed meg részletesen a smart-ot, hogy mi a baja? Százalékokat nem a levegőből veszi, és annyira nem is számít szerintem, mert az egy hasraütés kb, smart kiírja a döglött sectorokat meg olvasás/írás faultokat asszem. Betehetnél ide is egy képet róla, hogy okuljunk(hard disk sentineleset)
-
Anfänger
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
Nem nyomtam Print Screen-t.
euzsolt! Nem manipuláltam a progit!
Na ,jó részben manipulálásról van szó! 
-
Bodor
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
PÜ ment
-
Bodor
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Elég a gyorsformázás is. Utána valószínű, hogy jobb értéket mutat az SSD Life.
Csak hát akkor újra kell telepíteni az egész oprendszert....Tapasztalat alapján mondom, hogy Ghostolás nem oldja meg ez ta problémát.
Sokkal egyszerűbb rendbe tenni Diskeeperrel, működő Windows alatt is lehet, és nem kerül. többe 15 percnél.Ha kell segítek , akár távsegítséggel is ( TeamViewer )
Ennyi. -
Bodor
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Nem értem, h miért romlik, hiszen csak OP van rajta, és az alapvető dolgokat beállítottam.
Lefuttattam egy CristalDisk testet és az írás kevés lett, valami 80mb a 150mb-al szemben. Ez abból fakad, hogy használatban van az SSD és tele van "szemetelve"?Idővel minden SSD-nek romlik az írási sebessége és a kondíciója.
Ez abból adódik, hogy használod, illetve nem jól vagy egyáltalán nem működik a Trim.
CristalDiskMark tesztelésnél tényleg vigyázni kell, hogy ne menjen alatta a háttérben semmilyen program. Vírusírtót, netet érdemes kilőni, akkor biztosabb, hogy nem molyol valamivel a háttérben a Windows...
Két megoldás létezik. Formázás, vagy Secure Erase/ Firmware frissítés.
A másik az általam ajánlott Diskeeper program. -
Bodor
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Legjobb tudomásom szerint az SSDLife az egyetlen célprogram létezik, amelyik az SSD-k élettartamának meghatározására lett kifejlesztve, de sajnos még az sem tökéletes. Neked mit mutat? HD Sentinel, mint a neve is mutatja merevlemezekre lett kitalálva, SSD-re nem használnám.
Ccleaner egy népszerű operációs rendszer takarító program, amely ha nincs jól beállítva, több galibát okoz, mint hasznot, de semmiféleképpen nem nevezhető SSD karbantartó programnak.Ha rendszert szeretnél takarítani Ccleaner-rel akkor itt egy hasznos írás vele kapcsolatban.Az egyetlen általam ismert SSD hatékonynak nevezhető optimalizáló program a Diskeeper With Hyperfast. Érdemes megpróbálni. Írtam vele kapcsolatban ebben a topikban 48 hozzászólást Ha érdekel olvasd el!
QwErTy42: Volt már szó a topikban erröl az SSD-ről, nem nagyon ajánlott
Vannak ennél már modernebb, jobb SSD-k! -
h1ght3chzor
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
CCleaner!
-
válasz
fenergie84
üzenetére
SSDLife, HDD Sentinel, CrystalDiskInfo ..... Hirtelen ennyi.
-
rayoliviero
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére

-
rayoliviero
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Ok.
Rá van írva, hogy 6G. De lecserélem sata 2-re az összeset, Qru írta egy másik topicban, hogy az olcsóbb alaplapok sata 3 kábelei nem mindig jó minőségűek. -
válasz
fenergie84
üzenetére
Nyilván azzal kezdtem, hogy leszedtem a regfile-t, átkacsoltam AHCI-re és úgy próbáltam rá a TRIM-re.
-
aberdeen
csendes tag
válasz
fenergie84
üzenetére
-
Laraxior
titán
válasz
fenergie84
üzenetére
az addig oké... csak régebben amikor próbáltam sosem indult el a rendszer

-
eketomy
senior tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Thanks!

-
Ijk
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
Jah, már nem az a konfigom, csak elfelejtettem átírni. Egy asus m4a87td lapom van.
-
válasz
fenergie84
üzenetére
Felejtsd el nálam 6-boot egymás után lement 80%-ra 1nap alatt, átraktam egy másik gépbe ott meg 100%-os. Visszaraktam a laptopba visszaugrott 96%-ra... Azóta inkább ssd life, de hát ugye az sem igazán hiteles.

-
C_hris
tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Lesz ez még alacsonyabb is, nálam már 39% on van.
-
Sea Edge
tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Sokadjára: HD sentinel, SSD Life gagyi, kukába való.
-
válasz
fenergie84
üzenetére
rendben köszi

-
válasz
fenergie84
üzenetére
akkor e satát kell használjak azzal lessz a leggyorsabb?vagy intelt?köszi hogy utána néztél a lapomnak

-
válasz
fenergie84
üzenetére
értem köszi szépen,egyébként hogyan tudom megnézni milyen vezérlöt használ a sata2.és 3?
valahol irja?vagy van progi?esetleg a lap könyvébe? -
jozsikka
tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Hali
Nem tom ez lenne az amire gondoltál a progival?
Bemásolom...==================================================
Dump File : 081211-57579-01.dmp
Crash Time : 2011.08.12. 17:11:21
Bug Check String :
Bug Check Code : 0x00000116
Parameter 1 : fffffa80`05fdc010
Parameter 2 : fffff880`05617d9c
Parameter 3 : 00000000`00000000
Parameter 4 : 00000000`00000002
Caused By Driver : dxgkrnl.sys
Caused By Address : dxgkrnl.sys+5d000
File Description : DirectX Graphics Kernel
Product Name : Microsoft® Windows® Operating System
Company : Microsoft Corporation
File Version : 6.1.7601.17514 (win7sp1_rtm.101119-1850)
Processor : x64
Crash Address : ntoskrnl.exe+80640
Stack Address 1 :
Stack Address 2 :
Stack Address 3 :
Computer Name :
Full Path : I:\Windows\Minidump\081211-57579-01.dmp
Processors Count : 2
Major Version : 15
Minor Version : 7601
Dump File Size : 564 936
==================================================Ezt dobta ki a program. Mond valamit?

-
kertsa
senior tag
válasz
fenergie84
üzenetére
ez jó kis progi.. köszi

-
ClaydovE
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Köszönöm!
-
Speed®
titán
válasz
fenergie84
üzenetére
-
Hanok
senior tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Konkrétan nem ár/érték arányról van szó hanem hogy 26k-ért vettem az SVP100S2/96G-t úgy hogy a 64-es 32k-volt ugyanott....De önérzet is van a vilgáon...
Lehet én is csak 64-est vettem volna ha csak akkora kell.... 
-
The.Bali
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Köszi nektek!
Ez így akkor eléggé elgondolkodtató
SVP100S2/64G - 28k a legolcsóbb helyen
Annyi az ára, mint a 96GB-osnak.Sokkal jobb lenne a Toshiba kontroller, mint a JMicron JMF618?
Gondolom akkor a Corsair 60GB Nova (CSSD-V60GB2-BRKT)-ban sincs jobb kontroller, mint a JMicron JMF618.2 hét múlva venném. Jó lenne ha picit erősödne a Ft, és ez a 96GB-os leesne 2k-val. Bár nem látok nagy esélyt rá, de a remény hal meg utóljára

-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
fenergie84
üzenetére
Mutass mar egy helyet ahol olcsobb.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Core2duo6600
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Olyanom van, de még SNVP325-S2/64GB hivták
-
kungzi
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
köszi
-
kungzi
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
SNV125-S2/64GB
-
banderasz77
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Ok, köszike!

-
banderasz77
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Jól van, szerintem ezt kipróbálom, ennyit még rászánok. Köszi szépen.

Ez tudja a Trim-et? Kell az egyáltalán?
-
banderasz77
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Élettartamban mi várható?
-
banderasz77
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
HDD után mekkora különbség érzékelhető?
-
GLOCK34
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Igen,+-os. Már régebben is volt kavarás ebből,most én néztem el
,bocsi
!
Egyébként a +-os volt 23k garanciával,újonnan. -
GLOCK34
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Ez egy xps l702x-ben van Intel hm67 chipset,achi 1.0 vezérlő.
-
fagy53
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
Nem a vezérlő a különbség, neki a V+ van, mert az enyém is kb olyan eredményt hoz, míg a sima V olyat mint a tied.

-
Findzs
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
az ssd life nekem is hülyeséget ír ki
még a firmware-t se képes helyesen felismerni, nem azt írja ki ami valójában van a meghajtónne foglalkozz ilyemivel, használd és kész
max a háttérben futhat egy sentinel, hogy ha mégis nagyobb baj van időben észrevegye az ember -
fanti
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Nem, nem csak a GZ, hanem a G végűek is!
A Kingston honlapján az van!Nekem is ugyanolyan ssd-m van mint neked, csak az enyém 128 megás, de ugyanaz a sorozat.
Én reggel megcsináltam már, és minden rendben ment.
Ha a Kingston mérnökei nagyon fontosnak tartját a frissítést, akkor feltehetőleg az is! -
fanti
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Elveszhetnek.......de szerintem nem fognak.
Én is most csináltam meg az fw frissítést a Kingston meghajtómon, és szépen lement, utána reboot, az oprendszer egy kicsit sertepertél hogy uj meghajtó, kér egy ujraindítást és kész.
1. Letöltöd az iso-t a Kingstontól
2. Kiírod egy CD lemezre
3. Kilépsz az oprendszerböl
4. Belépsz a BIOS-ba
5. Átállítod AHCI-röl IDE-re a merevlemezkezelést, és CD/DVD legyen az elsődleges booteszközöd
6. Bootolsz CD-röl
7. Lefut az upgrade, majd ha mondja resetelsz egyet és BIOS-ba be és vissza AHCI-re és az eredeti bootszekvenciára.
8. Készen vagy és örülsz -
N_A_S
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Az a 94% vissza fog nekem állni 100% -ra Clean format után?56 napot ment eddig összesen
-
N_A_S
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Értem. A Marwell rosszabb, de azért próbáld ki és lássuk

A chipset driver alatt az "Intel INF Update" -ből raktad fel a legfrissebbet?
Nekem ezt hozza jelenleg a Corsair mindenféle optimalizáció nélkül, jelenleg MAC-es Oprendszer van rajta: CDM + HDS teszt
-
cszn
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
Próbáld ki! Ennél nem hiszem, hogy sokkal jobb lesz (meg érzésre úgyse jelent semmit), de én is kíváncsi lennék rá. Nem tart sokáig átpattintani.

-
válasz
fenergie84
üzenetére
-
g.gergo
senior tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Ne írd be, hanem másold be, lehet, h egy szóközt vagy vmit tévesztettél, m jónak kell lennie. De ha tényleg nem megy, akkor másik megoldás.
-
deicide
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Előbb a cmd parancsot írt be a futtatási sorba és a dos ablakba írd be amit a kolléga mond.
-
g.gergo
senior tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Nem is csinál semmit, csak nézd meg, h ott van-e még a hibernálás lehetősége.
(#8407) fenergie84: De megmaradt a hibernációs lehetőség? Ha mégis, kapcsold ki az UAC-ot, restart, majd úgy próbáld, ha végeztél, kapcsold vissza.
-
g.gergo
senior tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Futtatás: powercfg.exe -h off
-
wutuka
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Hát ezen gondolkodom én is. Ha Win7-et nyomatok,akkor az 18GB-19 GB,és 20-25%-t illik szabadon hagyni. Éppen elég lehet a 30 GB! Éppen csak!

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fenergie84
üzenetére
Nem kell kisebbre formázni. Így sem túl sok az a 30G neki.
-
válasz
fenergie84
üzenetére
Arra elég, mert elméletileg 16GB-t kéne foglalnia.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
tényleg nincs kitömve...
írása nem valami jó, de ennyiért SSD-t... lehet h tényleg lecsapok rá 
mod: hát igen, most nézem, hogy laptopomon 21GB-os rendszerpartíció van, ha azon elférek, akkor a desktopon is elégnek kell lennie a 30GB-nak. -
DV
senior tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Itt van a valasz megerositve: #.
-
chege
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
attol függ...mire van pénzed, mire akarod használni stb...
-
fagy53
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
Én erről beszéltem, ez a második generációs vezérlővel készült SSD. Az SNVP325-S2/64GB egy tízessel drágább és az írás sebessége nagyobb de a használat során nem hinném, hogy észrevehető különbség van a két SSD között, teszt szinten igen.

-
fagy53
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
Jelenleg a legjobb ár/GB, jóval gyorsabb mint az F3, fele annyi idő alatt tölt be a rendszer az SSD-ről, a leállás is hasonló. Ez az SNV425-S2/64GB-re vonatkozik. Hordozható PC-ben a fogyasztása miatt nem a legjobb választás, asztalinál ez nem tétel. Támogatja a Trim-et és egyelőre bírja a folytonos tesztelést is.

fLeSs: hogyan?
Aktív témák
Hirdetés
- Apple watch Series Se 2 gen 44mm,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)