Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Xiaomi 12T - egytucat
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
Aktív témák
-
-
Yany
addikt
A hibernálás nem csak arra szolgál (sőt, szvsz elsősorban nem), hogy a boot-időd csökkenjen, hanem hogy a félbehagyott munkafolyamatodat a bekapcsolás után folytathasd. Speciel én erről nem is tudnék lemondani. Hibernáláskor egyébként nem sok elektron utazik, legalábbis egy idő után:
"In Windows Vista, 'Stand By' and 'Hibernate' have been combined into an additional 'Sleep' function which is active by default. When chosen, this new 'Sleep" mode saves information from the computer's memory to the hibernation file on disk, but instead of turning off the computer, it simultaneously enters Standby mode. After a specified amount of time (3 hours by default), it shuts down (hibernates). If power is lost during Standby mode, the system resumes from the existing hibernate image on disk. Sleep mode, thus, offers the benefits of fast suspend and resume when in Standby mode and reliability when resuming from hibernation, in case of power loss.[...]"
-
Yany
addikt
Win7 a defrag-ot eleve kilövi ssd-n, a cache-t meg nem érdemes átrakni, mert akkor adtál a sz@rnak egy pofont és vettél egy ssd-t, de közben hdd sebességgel használod a géped (legalábbis részben). A hibernálást esetleg érdemes áttenni, de természetesen az is sokkal gyorsabb, ha ssd-re megy. A rendszervisszaállítással meg azt kockáztatod, hogy ha valamitől nem fog beindulni az oprendszer, akkor nem tudsz visszalépni. Csupa olyan kompromisszum, amiért nem éri meg SSD-t venni. Ha kímélni akarod, akkor hagyj neki particionálatlanul kb. 5-10% helyet a wear levelinghez és ennyi.
Az indexelés kikapcsolása pedig nem egyértelműen kíméli az SSD-t, mert indexek hiányában folyon a meghajtón kutatgat az oprendszer egy-egy fájl keresésekor, nem pedig az indexeket használja (ami viszont sokkal kevesebb fájlművelettel járna).
Ha Vista, vagy XP az oprendszer, akkor persze a defrag kikapcsolandó, mert az tényleg fölösleges.
ps.: félreértések elkerülése végett: Win7-en is megy a defrag időzítve, de ha megnézed az checkbox-okat a meghajtók mellett, akkor az SSD mellett nincs kipipálva, csak a vinyóknál, szóval nem kell vele törődni
-
Bandee2
tag
Köszönöm, akkor veszek is egy Kingston V+200-at..
krx21: Én itt olvastam a szinkron vs. aszinkron ssd-ről: http://ipon.hu/elemzesek/megfizetheto_sata_6_gbps_os_ssd_k_a_szoritoban/1266/2
-
Drughi
addikt
Mondjuk sokallom azt a 137GB adatforgalmat. Rendszer, programok, meg 2 játék ment rá, ez kb 70 giga. És mégis a duplája már 13óra működés után.
a 92%os kondíció meg aggaszt...Ha így folytatja hamar megy vissza a boltba..
2.22es frimware van rajta, amit nem akart frissíteni 8lehet, mert ez a legfrisebb), de a a sebesség teszt sem győzött meg,
-
jim_raynor70
aktív tag
Na ne mar, hogy ez akadalyozzon meg... Kitoltottem helyetted, mar csak el kell kuldened az elobb ajanlott e-mail cimre (mentett keppel egyutt csatolva), vagy a kovetkezore: attila.kiss79@gmail.com. E-mail cimed csak van.
Modositsd, ha valamit nem talalsz helyesnek. Mondjuk a legfrissebb AHCI driver helyett egy pontos verzioszam.Targy: SSD+teszteredmény
-=----------------------------------------------------=-
Tesztelo_neve=Qru
Oprendszer=Windows 7 SP1
EgyebOprendszer=
OprendszerBit=64 bit (x64)
Gyarto=Samsung
EgyebGyarto=
Tipus=MCBQE32G5MPP-OVA
Kapacitas=32
Csatlakozo=SATA2
EgyebCsatlakozo=
Chipset=X58
EgyebChipset=
Alaplap=GA-EX58-UD4P (rev. 1.0)
Seq_olvasas=98
Seq_iras=74
512K_olvasas=95
512K_iras=17
4K_olvasas=21
4K_iras=1
4K_QD32_olvasas=25
4K_QD32_iras=1
CDM_verzio=3.0.1 x64
Egyeb_megjegyzes=legfrissebb AHCI driver, Core i7-920
muvelet=Levél szerkesztése
--=--------------------------------------------------=-- -
kasa85
őstag
(#33808) Qru
(#33809) jim_raynor70Az a gáz,hogy most már külön van az SSD nem operációs rendszer része,így üres,és a virtuális memória sincsen rajta,hogy le foglalja.
A további a hiba.
A Vezérlőpult ezen belül/Felügyeleti eszközök/Számítógép-kezelés/bal oldalon lent tájt a Lemezkezelés fülön belül vannak a lemezeim,és ha nincs patricionálva,és nem látja a Számítógép létre hozhatok egy patriciós lemezt amit előtte NTFS lassú,vagy gyorsal le lehet formázni.
No itt a következő a bibi.
Lassú formázással 97% után megáll,és pár perc múlva nem látja a lemezt,és hibát ír ki.
Eltűnik innen is az SSD ami érdekes,és egyedül az segít,ha újra indítom a gépet.
Nos akkor csinálok egy formázást,és megmutatom mit mutat a műszer. -
Black Dragon
addikt
A CHIP magazinban olvastam, abban is mérték az időt, a samu kapott 0.06-ot talán, a Corsair pedig 0.18-at, ha jól emlékszem.
Igazából nem is ez érdekel leginkább, mert ezt nagyon észrevenni nem fogom, inkább csak az írás/olvasás része érdekel, hogy ott a kettő közül melyik a jobb.
-
Bodor
veterán
Öntsünk tiszta vizet a pohárba!
A Diskeeper egy olyan kiváló ( HDD) töredezettségmentesítő program, amelynek van egy olyan képessége is, hogy az SSD-ket is tudja optimalizálni ( még ha RAID-ben vannak is) pótolva, vagy helyettesítve a TRIM-et. XP vagy Vista használóknak, illetve olyan SSD tulajoknak amelyekben nincs TRIM( vagy RAID-ben használnak SSD-t) , optimális segítség lehet. -
törölt tag
de cicereg. előtte nem csinálta. eddig valami 200+MB/s olvasás és 90+MB/s feletti írás volt CrystalDiskMark Random Data 5x 100 MB tesztjében (nincs képem
), most az olvasás nőtt, az írás viszont 59MB/s. megjegyzem Kingston SV100-am van.
tehát ahogy nézem lassabb lett, eléggé.
itt mik lehetnek a problémát okozó változók lap, SSD-n kívül? driverek? kábelek? mondjuk a Winem eléggé be van lakva, mert aktívan használom, progolok rajta, mindent csinálok, szóval van "szemét" rajta... érzetre viszont nem tűnik lassúnak...
ha meg SSD probléma, akkor hogyan/mit beszéljek a bolttal? van rá még gari bőven, bár nem biztos, hogy kapható náluk ez a típus.
-
Osynho
addikt
Hát igen, de nem tudok mit kezdeni ezzel. Nem mondhatom utólag 1 év után, hogy öreg, intézd el a dolgot, ha eleve 1+2 év garral vettem.
A kérdés adott, megéri-e a +5 ezret a Vertex 2 60gb, a Vertex Plus 60gb-hoz képest. Egy Asus 1005PE netbookba menne, nem tudom mennyire érdemes gyors ssd-t venni egy Atom mellé, ráadásul szeretném költséghatékonyan megoldani a dolgot.
Viszont, ha azt mondjátok, lenne érezhető különbség a kettő között + megbízhatóbb is a 2-es, akkor elgondolkoznék rajta.
-
-
Ilsyde
őstag
Lehet az lesz nalam is. A Temp mappara gondoltam meg, oda pakol minden mikor kicsomagolok egy-egy fajlt vagy telepitek.
Egyebkent mennyi az elettartama egy SSD-nek? Azt mar a szamba ragta minden oldal hogy az irast nem szeretik es ilyen meg olyan ciklusok de evekre szamolva ez mit jelent?
Ha ezeket a tweakeket nem csinalom meg akkor gondolom joval rovidebb, de megintcsak nem volt rola info hogy mennyi az a rovid.Koszi a valaszt elore is!
@fagy53 pontosan erre gondolok, most akkor hogy is van ez?
Tweakeljek vagy hagyjam a francba es bizzam a Win7-re?
-
fagy53
nagyúr
-
Zlin50
senior tag
Valóban, és nem is fogok frissíteni míg az 5184 óráról ki nem derül hogy nem csak a 64GB-ost érinti. Külön szerencse az is hogy már annak idején gyárilag frissen (009) vettem.
A lényeg hogy ne frissítgessen az ember amíg nem problémás.
(Csak az ilyen 5184 óra jellegű dolog az időzített bomba és nem aktuálisan jelentkező probléma, na de aztán....) -
noorbertt
őstag
Köszönöm válaszod.
Ipon-on nincs egyáltalán 96os Kingston, ezért is kérdeztem. De akkor keresek máshol.."Persze van egy tuti módszer erre is ha biztosra akarsz menni, ki kell nyírni a rajta lévő chippeket (külsérelmi nyom nélkül!!!!!!) és akkor nincs gond."
És azt hogy? A gari úgy is érvényesíthető?
Nekem fontos és bizalmas munkáim lennének rajta az op rendszeren kívül amit nem szeretnék kiadni egy szervizesnek sem.Egyáltalán milyen gyakori az olyan probléma hogy behal az ssd?
-
-
Sandrew
őstag
Cserével ment volna a biznisz. De utólag belegondolva bőven elég egy gyors 60-as is. Jelenleg a fél éves Win7-em 44GB-ot foglal. És van jócskán program a C-n.
Mit ajánlasz minél olcsóbban? 30k-ig nagyon max De azért ne legyen túl lassú. Bár nem biztos, hogy ebben a helyzetben vennék egyenlőre csak nézelődöm.
CRUCIAL 64GB
KINGSTON 96GB ha visszamegy 30-alá
KINGSTON 64GB
Utóbbiból van jópár féle. Csak a tartozékokban különbözik? -
-Rahan-
tag
Ez a modell nem SATA 3 csatolófelületű. Egyébként én OCZ VERTEX 3 modellt nézegettem, négy változatot találtam a gyártó honlapján, azt olvastam, hogy az agility típusút nem szabad venni. Csak hát legalább 50000 forintba kerül egy 120 GB kapacitású.
Érdemes beruházni egy ilyen modellbe ha csak az operációs rendszer, egy játék és egy hanglejátszó szoftver futna egyidejűleg vagy felesleges pénzpazarlás és jobban járnék egy szerényebb specifikációjú modellel? Természetesen az adatok tükrében tisztában vagyok vele, hogy ez gyorsabb, mint a a létező többi SSD jelentős része, csak azt nem tudom, hogy ez a nagyobb sebesség csak szoftveresen mérhető, de például a gép indulásánál vagy egy játékszoftver működésénél valóban tapasztalható is vagy semmilyen különbséget nem lehet emberi érzékszervekkel felfogni? -
Crias
senior tag
A jelenlegin nincs viszont érik már a csere, azont mindenképp lesz usb3-om is, csak még azt nem tudom hogy ez mikor fog bekövetkezni lehet év végén lehet csak jövő év 3.-4. hónapjában nem tudom még pontosan (céges).
De akkor azt mondod hogy usb3-on ez kivitelezhető ugye, mert a sávszélesség megvan hozzá?
"USB 2.0 támogatás van (aminek névleges átviteli sebessége 480 Mbit/sec=60 MB/s), a legutolsó generációs gépeken már USB 3.0 támogatás is van (aminek névleges átviteli sebessége 5 Gbit/sec=640 MB/s)."
De akkor elméleti síkon ha tovább gondoljuk, ha jól tévedek akkor a rendszer főleg a kis file-okkal szenved sokat a HDD miatt nem a szekvenciális nagyobb fileokkal, tehát a random olvasás számít ami ha jól látom 4k-ban nem éri el az usb2 névleges felső határát de ha eléri is akkor is elvileg gyorsabbnak kellene lennie mint HDD-vel?
De ha valahol tévedek akkor szóljatok (mivel annyira nem értek hozzá).
Jack@l tisztában vagyok vele hogy usb-n keresztül nem fogom tudni teljesen kihasználni, amire kíváncsi vagyok hogy hozna-e ez pluszt nekem a HDD-vel szemben (gyorsabban reagál a windows, a böngészés gördülékenyebb sok ablak lehet nyitva, stb).
Jelenleg igen usb2 van a notiban de ez akkor nem hozna nekem semmit? Ha beáldozom a Szekvenciális sebességet a 4k-ért?Igen tudom próbáltam már pendrivera telepíteni, mikor gond volt a merevlemezzel, akkor nem sikerült de ha jól sejtem nem megoldhatatlan
találtam egy leírást amivel elvileg megoldható valahogy AHCI drivert kell a win telepítőbe belerakni de ezt pontosan nem értettem így akkor hagytam a fenébe így nem is tudom biztosan hogy ez működne-e
-
-
Gorneck
legenda
Nem biztos:
The ICH7 started to ship in mid-2005 together with Intel's newest high-end MCH, the i955X. Two additional PCI express ×1-Ports, an accelerated SATA Controller for up to 300 MB/s data transmission rate, as well as support for Intel's "Active Management Technology" were added. Only the ICH7DH, ICH7R, ICH7-M, ICH7-M DH chip have AHCI support. The ICH7 (Base) and ICH7-U (Ultra-mobile) chip do not support AHCI. -
hito
nagyúr
Igen, köszönöm ezt olvastam, de nem értem miért ilyen híg fos CF kártyákkal történt a tesztelés. Itt valami botrány 4MB/s körüli volt a kártya tudása, míg pl. ezzel azért nem lehet annyira rossz, nem? 45/40MB/s 16GB-on már lehet alternatívája egy lassú HDD-nek szerintem. Vagy valami elkerüli a figyelmem?
-
-
zack
nagyúr
Ha játékok nem mennek rá, csak OP rendszer+progik, akkor elég lehet, bár ki lesz centizve.
A saját példámból kiindulva, jobb egy 60-80Gb méret rendszernek, és akkor nem fáj a fejed mit tehetsz rá és mit nem. Progikkal driverekkel együtt 28Gb a friss rendszerem, és még mindig nincs fent minden. A 40-es SSD-t meg úgy kalkuláld, hogy 5-6Gb szabad hely mindig legyen rajta, mert elvileg nem tesz neki jót ha tele van. -
cszn
őstag
Az 40-es intel rendszergyorsításra nagyon jó, gyors, csak egy hátránya van: a max 40 mb/s szekvenciális írás. Van akit ez zavar, de én másfél év alatt egyszer nem éreztem, hogy hátrányom lenne belőle. A Kingstonok a szélesebb mezőnyben is elég jók szekvenciálisban, (ha kell valamire akkor ezek közül válassz), rendszergyorsításban közepesek, de érzésre ez kb lepkefingnyi különbség. Szóval ezért szoktam én azt mondani, hogy nem a sebességet kell elsősorban nézni SSD-nél hanem a megbízhatóságot és a tárhelyet. Megbízhatóságra amúgy ez a két legjobb gyártó.
(#20259) freestailo Csak akkor, ha olyasmire használod ami sok szekvenciális műveletet végez pl. videókat vágsz, sokat másolsz rá...
-
cszn
őstag
A best buy a Kingston SVP100S2/96 31e-ért. A kisebbek úgymond annyira nem érik meg emellett, mert annyival nem olcsóbbak. A 32-esek tényleg nem érik meg sztem, a 40-es intel 20-21e-ért még mindig nagyon jó vétel, ezen kívül a Kingston SV100S2/64 23e környékén elég jó még.
(#20253) freestailo Csak azért mert ha nem, akkor kizárólag a technológia miatt felesleges többet költened. Maximum a lelkedet nyugtathatod vele.
Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Synology NAS
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED monitor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Sandisk 1TB SD kártya
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD22PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- AKCIÓ! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest