Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
Aktív témák
-
GreenAtis
tag
Van egy gépem amibe SSD van. Egy 32gb-os. Most windows 7 van rajta de feleslegesnek érzem mert ez a gép tulajdonképpen csak médialejátszónak van használva meg egy két játékra. Erre nekem elég lenne egy sima 64bites XP is, és akkor nem foglalna enyit maga a rendszer. A probléma a következő a gép egy 4 magos Phenom II proci van és hozzá egy AMD chipsetes alaplap (Gigabyte M52L-S3P), amit én eddig olvastam hogy XP-n csak intel chipsetes alaplapoknál lehet aktiválnia trim-et. Erre van valami megoldás, vagy tényleg csak intel-es alaplappal meg?
-
wwenigma
Jómunkásember
A 96GB-os 300ft-tal olcsobb, az trendeld meg MOST, mielott valtozik az ára... egyebkent durva hogy egy arban van jelenleg a 64/96GB-os. Erzesem szerint fog dragulni, bar az ajanlott minositest csak 38e felett veszti el szvsz.
-
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Van esély rá, h ez helyre hozza a gondot? Mert, akkor letojom, h behal a rendszer, max megy rá egy friss Win7

-
válasz
Scholes9
üzenetére
Akkor ITT kiválasztod a megfelelő OS-t (gondolom W7 x86 vagy x64) és letöltöd a AMD AHCI Compatible RAID Controller Driver-t. Ez egy ZIP, tömörítsd ki valahova. Elindítod az eszközkezelőt, majd az ATA/ATAPI eszközökön belül jobb egér azon az elemen, ahol most a W7 AHCI 1.0-ás driver-ét látod/Illesztőprogram frissítése/kézzel bettallózod a korábban kitömörített mappát és OK.
Ha telepít valamit, akkor újraindítás kell majd, de ezt valószínűleg kérni is fogja.Arra azonban felhívom a figyelmed, hogy az ilyen utólagos AHCI driver frissítés/telepítés simán leamortizál(hat)ja a rendszert, ami abban nyilvánul meg, hogy többet nem fog elindulni.

Szóval ha vannak fontos/pótolhatatlan adatok, azokról mentést eszközölni mielőtt nekikezdesz. Csak saját felelősségre állj neki!Scholes9 #25791
Hát akkor max rakd vissza a W7 driver-t (az eljárás ugyanaz, mint feljebb írtam, csak az MS AHCI driver-t jelölöd ki a listából), ha úgy sem gyógyul meg, akkor csere. De valami más gyártóra, pl Intel, Kingstone vagy Samsung... -
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Egyébként melyik a jobb Samsung 470 64GB-s vagy ez a 96GB-s Kingston SSDNow?
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen arról. Az előző SSD-vel semmi gond nem volt, használtan vettem és csak beraktam, ment rá a Win 7 és tökéletesen és gyorsan működött, ez meg full új és lassú, mint a csiga...

-
Mukk
tag
Üdv!
Tudnátok abban segíteni, hogy mi a különbség egy
1. KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G ill egy
2. KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V+100 SVP100S2/64G közöttaz árukon és a nevükön kívül...? Mi jelent az, h az egyik "ideal for consumers" a másik meg "ideal for corporate environment"? (praktikusan - és nem angol fordítást kérek
)Valóban hozzák ezek a névleges írási olvasási sebességeket? (írás ~150MB/s, olvasás ~250MB/s)
Azt olvastam, főleg a renszerindulás és mondjuk a netezés tud tőle gyorsulni... esetleg más tapasztalat?
Thx
-
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Milyen AHCI drivereket érdemes megnéznem?

-
válasz
Scholes9
üzenetére
Ezek az értékek is jók.
Azért van 2 mert nálad létre van hozva a 100Mbyte-os rejtett partíció, az 1MB-on kezdődik, míg a ténylegesen használható Rendszerpartíció 1MByte+100Mbyte-on, azaz (1*1024*1024)+(100*1024*1024) = 105906176 pozíción kezdődik...Ha korábbi SSD-vel nem volt gond (ahogy írtad), akkor szerintem cseréltesd vissza ezt is, de egy másik gyártó termékére, ha kell ráfizetéssel is...
Előtte viszont próbálj meg AHCI drivereket, hátha (de ez tényleg csak hátha...)
-
Zlin50
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egy külsőleg, USB-SATA adapteren keresztül bekötött SSD-nél képes a win7 ezt a partíció beállítást megtenni?
(XP menne föl egyelőre és az ahhoz szükséges hókusz-pókuszt ilyen mellékes módon oldanám meg win7-tel rendelkező ismerős segítségével.)
Partíció beállítás után az XP -is képes formázni megfelelően? (úgy olvastam hogy csak gyorssal szabad) -
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
2 eltolási szám is van, de mind a 2 osztható 4096-al, nemtom tényleg mi a fene lehet, Win7 alól is formáztam a meghajtót, AHCI mód be van lőve a BIOS-ban, kábel csere is volt, az a szar, h ez már egy garicsere cucc, de full bontatlan volt. Most ezt is küldjem vissza gariztatni, nemtom mit szólnának hozzá
A régi SSD nagyon gyors volt, a mostanival össze nem lehet hasonlítani és még is elvileg jóval lassabb, mint ez, csak megadta magát 
-
Greenbook
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a helpet!
Nézek hozzá drivert hátha...
A firm a legfrissebb van rajta... -
válasz
Scholes9
üzenetére
SSD-k esetén az ún. Partition Aligment (Partíció kezdetének eltolása) igen fontos. Mivel flash alapú tárolóeszközről van szó, ezért 4K(4096 Byte) az alapértelmezett foglalási egység. A partíció eltolás mértékének maradéktalanul oszthatónak kell lennie 4K-val. A Vista/W7 lemezkezelőjével, avagy telepítéskor, a telepítővel particionált SSD-n ez az érték helyes (1MB, ami maradék nélkül osztható 4k-val), viszont ha particionáló progival hozol létre partíciót egy SSD-n(vagy XP-vel), akkor ez az érték hibás, és ez drasztikus lassulást eredményez az SSD-knél. (Gyártótól függetlenül)
Ellenőrizd: Start->MSINFO32/Összetevők/Lemezek és a megfelelő SSD-t kiválasztva a partíció eltolás értékét nézd meg, ennek értéke maradéktalanul oszthatónak kell lennie 4k-val, azaz 4096-al...(Ha a Vista/W7 particionálta, akkor ez az érték 1048576.
Greenbook
Az akkor rendben, 1MB-os az eltolás... Akkor marad amit mondtam, más tippem nincs, lehet valaki másnak van...
-
Greenbook
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
kerek szám lett.. 256...
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez mit jelent? Az írás értékek valóban röhejesek...

-
válasz
Scholes9
üzenetére
Ha nem hardveres a hiba, akkor elsőre az alignálásra gyanakodnék, mert az írás értékek a siralmasak. Ellenőrizd, hogy rendesen van-e alignálva az SSD...
Balage76
Ja az még a legelső megjelenésű széria, az meg tavaly novemberben volt (de lehet, hogy december...)
Igen, abban meg igazad van, minek, ha kifogástalanul működik...Greenbook
Hát akkor valóban, a rendszer teljesítményével lesz gebasz, bár ezek a gyári kütyük néha tartogatnak meglepetést. Csinálj egy rendszermentést és ha van, akkor telepíts egy SATA/AHCI drivert rá. Nem lennék meglepve, ha lenne véltozás...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Balage76
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha jól emlékszem még talán április környékén. Az itthoniakon már mind az aktuális/új fw van. Nekem egy januári darabom van, és a Magician minden reggel szól hogy van új fw... dehát jól működik, így minek frissítsem.

-
Greenbook
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megpróbálok mindenre válaszolni hátha...
AHCI engedélyezve.
W7 driver van használatban nem raktam fel chipset drivert.
Nincsen sat1-sata2 állítási lehetőség a biosban.
W7 alól lett particionálva és leellenőrizve az eltolás okés.Köszönet!
-
válasz
Balage76
üzenetére
"...Tudod, a 470-es Samsunghoz is jött már ki firmware frissítés..."
Hol, mikor?
Tényleg érdekelne, mert amint látod, nem talál hozzá újat...
(Még valamikor június-július környékén vettem, Samsung 470 64G és eddig sem lett frissítve, mert eddig sem volt új FW hozzá) -
Balage76
senior tag
Nem kívánok összeveszni veled, viszont mindenkinek megvan/meglehet a saját véleménye...
Számomra csak az fura, hogy különböző környezetben, különböző driverrel ugyanaz a firmware más eredményeket produkál. Ez azt jelenti, hogy a gyártó által megadott értékek valószinűleg csak bizonyos környezetben, bizonyos feltételek (értsd driver) mellett teljesülnek, aminek egyenes következménye a vásárló megvezetése...
Kétségtelen hogy az OCZ ismert és kedvelt márka, mert jó sebességhez jó ár társul, ezt nem vitatom. A többit majd az idő eldönti, de biztos emlékszel, volt egy Maxtor nevű vinyó gyártó... olcsó volt, átlagos teljesítménnyel, csak egy idő után kicsit sok volt a rossz vásárlói visszajelzés.
Tudod, a 470-es Samsunghoz is jött már ki firmware frissítés, csak mégis más úgy új firmware-t kiadni, hogy egy meglévő, tökéletesen működőn javítasz még, vagy egy hibást vagy kénytelen foltozni, mert ha nem, akkor a vevők szívják meg.
Amúgy meg, a másik nagy különbség az, hogy a Samsung már megcsinálta, hogy tízmilliós darabszámú memóriakártyát zúzott be, mert egy olyan kompatibilitási probléma lépett fel, ami csak néhány (ráadásul többnyire Samsung) fényképezőgépet érintett és a végfelhasználók kevesebb mint 1%-ánál jöhetett volna elő. Igen, legyártotta, átszállította ide Európába, csak mielőtt a nagykereskedőkhöz került volna, kiderült a hiba, ezért leállították az értékesítését, visszavitték és megsemmisítették. Ahelyett, hogy nekiálltak volna a fényképezőgépeken firmware-t frissíttetni, merthogy így is megoldható lett volna a probléma.
-
Bodor
veterán
válasz
Greenbook
üzenetére
Én azt gondolom, hogy amint említetted, az Atom N270 1.6GHz 2GB vas keresztmetszete a szűkös. Én régebben tettem be egy Asus eeepc-be egy Vertex2 120 Gb-os SSD-t, és hasonlóan lelombozó eredményeket kaptam. Ha jól emlékszem, ott a sata-1 vezérlő fogta vissza...nem 100 %...
-
válasz
Greenbook
üzenetére
Csak kérdezni tudok hátha...
AHCI mód van a BIOS-ban és az engedélyezve is van?
W7 alap AHCI driver-ét használod, nem telepítettél chipset drivert?
Nincs a BIOS-ban külön beállítás a SATA üzemmódra? (Ezalatt azt értem, hogy esetleg SATA1-es üzemmódra lehet állítani a SATA2-es portokat, IBM-nél (Lenovo is az végül is) ez gyakran előfordul)
W7-el lett particionálva az SSD vagy esetleg XP alól, vagy 3rd part particionáló progival? (Partíció eltolás rendben van-e magyarul. Ellenőrizd, start->MSINFO32/Összetevők/Lemezek és az SSD-nél a pratíció eltolás értékét nézd meg...) -
Greenbook
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Win7 igen, 64 bites Ultimate. Átnyálazom köszi, egy részét biztosan megcsináltam, de lehet vmit kihagytam

-
Márk
senior tag
-
válasz
Scholes9
üzenetére
Ezt olvasd el, találsz benne olyan pontot, amit esetleg nem csináltál meg/kimaradt stb?
(W7-ről van szó, vagy csak valamilyen skin van a Vista-n...?) -
Scholes9
nagyúr
Nos nemrég írtam, h gond van az SSD-vel, de megoldódott, de meg a lófa..t. Olyan szinten lassú a meghajtó, h az leírhatatlan, gép bekapcsolástól eltelt 4 perc mire kb használlni lehet a gépet, pedig csak pár program van, amit be kell töltenie...iszonyat lassan indulnak a programok is, Firefox néha nagyon belassul, Winampban a zene elkezd szaggatni, amikor egyszerre több dolgot csinálok, de inkább csinálnék...amíg gariban volt a Reactor SSD egy majd 10 éves 80 gigás IDE Seagete vinyó volt a gépben, de bakker az gyorsabb volt, mint most az új SSD!!! Én nemtom mi az anyám van a géppel, de így használni vmi katasztrófa, kínszenvedés. És már el is kezdett rohadni...mondjuk Corsair SSD-t biztosan nem is veszek többet, csak felbax, h 2 hetes a cucc és full új, azt használhatatlan, pedig egy csomó mindent beállítottam rajta...Vkinek van vmi ötlete azt szívesen veszem

-
-
Greenbook
tag
Némi információra lenne szükségem, hogy mennyire az elvárható teljesítményt mutatják az alábbi képek. ( "kissé" keveslem a sebességet )
Az előéletéről nincsen információm, jelenleg egy Lenovo S10e-ben lakik
( Atom N270 1.6GHz 2GB ).
A fent említett vas keresztmetszete lenne a szűkös vagy egyéb más gond lehet?
A rendszer ( Win7 Start ) frissen lett telepítve.Köszönettel előre is a segítségért.

-
Bodor
veterán
válasz
Balage76
üzenetére
Nem kell ám annyira legyalázni az OCZ-t, nekem még egy termékükkel sem volt baj. Sokan vettek ssd-t tőlük, talán többet mint más gyártóktól, ezért többet is hallani róluk, arról nem beszélve, hogy teljesítményben az élmezőnyben vannak, ha nem a tetején...
Az tény, hogy voltak firmware gondok, de szerintem volt baj pl. az agyonhype-olt Intel-lel is elég sok ( régebbi fórumozók mesélhetnének róla) ,még sem temették el őket.
Legtöbb gépben ahol ssd fut, az OCZ, Intel, vagy Kingston.
Nemcsak az OCZ SSD-nél nem mindegy, hogy melyik firmware-rel működik, hanem majdnem mindegyiknél, sőt általában minden elektronikai terméknél, ahol frissíthető a firmware.
Azért mert az aláírásodban reklámozol egy másik márkát (amire egyelőre nem jött még ki firmware frissítés, de nincs rá garancia, hogy nem fog ) , nem hiszem, hogy etikus lenne a többit leszólni, akárhol dolgozol is! -
válasz
Balage76
üzenetére
Nem Én mondom/javaslom, hanem a gyártó: [link]
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az ideális helyzet az lenne, ha minden-mindennel kompatibilis lenne, minden-mindent kezelne stb stb, de ez a számtekben (SW/HW egyaránt) már időtlen idők óta nem mindig így szokott lenni (sajnos elég gyakran).
Home user szinten leggyakrabban ilyenekből adódnak a galibák, problémák, mert ezen információk nem ismertek a felhasználók előtt. A másik probléma pedig a "csak azért frissítettem, mert kiadtak újat" kategóriájú user-ek... A hsz-ban linkelt oldalon, külön fel van tüntetve, hogy "Please do not update firmware unless absolutely necessary. Firmware updates may result in loss of user data and we recommend you back up your data before updating the firmware."Szerinted ez érdekel sok usert? Sajnos nem, mert vagy el sem olvassa, vagy nem tudja mi van odaírva, és annak ellenére nekiáll firmware-t frissíteni, hogy az amúgy szükségtelen, mert az SSD kifogástalanul működik.
Félreértések elkerülése végett: Vannak olyan esetek, amikor kell, mert pl hibás a firmware (pl Corsair CSSD-F120GB3-BK (bizonyos gyártási dátum előttiek)), avagy célszerű (pl Crucial, mert gyorsul), de nem általánosságban igaz, hogy ha van új firmware, azt kötelező is felpakolni...A számtek más területén is okoz gondot bizonyos ismeretek hiánya, csak hogy egy példát említsek (bár nem SSD kategória), de jól szemlélteti a átlag felhasználókat. A mai napig számtalanszor hívnak olyan géphez, ami random összeomlik, BSOD-zik stb. Mi az oka? A memória, azért mert vagy azért veszik meg, mert olcsó, vagy azért, mert leárazták, vagy azért mert nagyon jó minőségűek a RAM-ok. Az egyetlen probléma, hogy az adott alaplap hivatalosan még véletlenül sem támogatja/sosem támogatta azt a típusú RAM-ot...
-
Balage76
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem mondod komolyan, hogy az OCZ SSDnél még az sem mindegy, hogy melyik driver van fent...???
Ez aztán a felhasználóbarát termék 
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Aham mint egy normális W7 telepítés, csak annyi, hogy le kell húzni a vinyót. Köszönöm.
Ezt a hozzászólást egy 10-esre értékelem 
(Látszik, hogy nem a Defy topicban vagyok
) -
válasz
KaiotEch
üzenetére
Röviden igen, de azért van egy pár fontos dolog, amire illik odafigyelni
2. Ha W7 telepítésekor particionálod az SSD-t, akkor az létrehoz egy 100 megás rejtett partíciót, amire az indítófájlok kerülnek. Ezen rejtett partíció jelenléte akkor indokolt/nélkülözhetetlen, ha Ultimate változatot használsz és a rendszerpartíciót szeretnéd BitLocker-rel titkosítani. Tévhitek a rejtett partícióval kapcsolatban
Ha tehát erre nincs szükséged, akkor egy Vista vagy W7-es gépben particionáld elő az SSD-t, az OS lemezkezelőjével, vagy a W7 telepítőlemezről, parancssorból manuálisan.3. Telepítés előtt, húzd le az adatkábelt a gépben lévő egyéb HDD-kről, ellenkező esetben, ha valmelyiken aktív partíció lenne, akkor a W7 kihelyezi az indítófájlokat a HDD-re. Ez addig nem is gond, amíg a HDD a gépben van, de ha elromlik vagy eladod (szóval ha kikerül a gépből), akkor a W7 már nem fog elindulni az SSD-ről.
4. A W7 alap AHCI drivere megfelel, nincs szükség más AHCI driverre.
5. Letöltöd a Samsung SSD Magician Software Ver. 3.0 szoftvert, telepíted és 2 dolgot tegyél meg
# OS Optimization
# Over Provisioning6. Ha nem kell hibernálás, letiltod.
7. Ha 8 vagy több giga RAM van a gépben (de 4G-nél is megteheted, ahogy érzed), akkor a virtuális memóriát helyezd ki egy másik meghajtóra.
Amennyi idő alatt ezt a hsz-t megírtam, ennyi idő alatt már rég fel lehetett volna telepíteni egy W7-et, "beállítani" az OS-t és az SSD-t...

[ Módosította: KrAt ]
-
Hát ez nemjött össze,nem sikerült a jumperes trükk sem.
Elinditva a programot, elkezdi h. Update firmware csinálja csinálja aztán kiírja error. Az 1.7-est is mikor rakta ott is menetközben írta, h. error.
Na mindegy, asszem, ha ilyen ügyes voltam legközelebb inkább írók előbb ha ilyet csinálok.
Beruházok egy samsung ssd-re. Ez meg kuka. -
ro_bert17
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És melyik szolgáltatását? Mert nem nagyon enged választani. [link], [link]
Szerintem inkább user error lehet a részemről (ismét), mert akkor épp az indexelést kapcsolgattam ki-be. A böngésző előzményeire ugyanis nincs szükségem, viszont keresgéléskor jól jön a search az outlookban, vagy a fájlok közt. -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tehát ha megveszem a Samsung 470-esét, akkor simán csak berakom, felhúzok rá egy W7-et és öröm, bódottá?
(Gondolom azért Trim-et aktiválni kell[ha nincs], lapozó fileokat átrakni másik vinyóra, ??...) -
-
ro_bert17
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezek szerint W7 alatt felesleges lenne ezt használnom, vagy én értelmezem rosszul?
(#25718) ZS3NI: Ez mondjuk engem is érdekelne. Szerintem csak a hdsentinel ír vissza mást. Szintén kezdő ssd-s vagyok. A W7 vissza üzen a helyes trim parancsról, a crystaldiskinfo szerint, meg az ssdlife szerint is supportálva és engedélyezeve is van a trim. A hdsentinel szerint meg inaktív.
Igaz a hdsentinel a noti gyári vinyójával sem volt jóban eredetileg. Vadi új lemez esetén is hibát jelzett. Megnézte külön a fejlesztő, de nem lehetett tudni miért írta azt vissza. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A jumperest probalta? Amikor le kell bootolni winbe, es onnan kell futtatni az updatert.
-
válasz
ro_bert17
üzenetére
Igen, és a toolbox-nak van optimizer funkciója, és az gyárt fájlokat a gyökérbe. Ha ezt használtad, akkor megvan a bűnös. (Ezt az optimizert akkor kell/lehet használni, ha XP vagy Vista alatt használod az SSD-t, mert ott nincs TRIM)
wwenigma
Én is pont ezt az oldalt linkeltem, ezt követően írta, hogy továbbra sem jó... -
ro_bert17
őstag
-
válasz
Zap-Em
üzenetére
A nulla a kilépés gondolom... Passz... Megpróbálok utánanézni, hogy mit lehet ilyenkor tenni, aztán ha találok valami érdemlegest, akkor írok.
B]SVLaller
Igen, bocsesz lehagytam az infót. Igen Garbage Collection-t jelenti, azért tettem be, mert az többen panaszkodnak, hogy idővel belassul az OCZ SSD-jük és annak ez az egyik lehetséges oka, pl Intel vagy AMD chipstetes deszkáknál, AHCI üzemmódban az MS drivererét javasolja használni az OCZ, nem mást... -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Dictator^
veterán
Crystalmark ami kiirja a napi írásodat bekapcsolás óta?
Vagy erre van valami más program?(Megállás nélkül megy fel az írt adat, HD Sentinelnél , bár lehet a winupdate ami még fut...Ha kész azért ránézek megint.
/Most restartoltam a gépet és már 1.2 Gb-nél tartok 3 perc alatt és csak a Net Framework 4.0-át szedte le.
-
válasz
Zap-Em
üzenetére
Az oldalról letölthető az 1.6-os firmware
OCZ_GC.exe works best with:
- Intel chipset IDE mode = Intel driver
- Intel chipset AHCI mode = Microsoft driver
- Intel chipset raid mode = Intel driver
- AMD chipset IDE mode = Microsoft driver
- AMD chipset AHCI mode = Microsoft driver
- AMD chipset raid mode = AMD driver
- NVIDIA chipset IDE mode = Microsoft driver
- NVIDIA chipset AHCI mode = Microsoft driver
- NVIDIA chipset raid mode = NVIDIA driver -
-
SVLaller
senior tag
válasz
Zap-Em
üzenetére
nem tudom mit befolyásol de azt írja:
Note: Current FW must be v1.6 before flashing to v1.7ami a vicc, hogy az oldalukon nincs már fent az 1.6, ezt kéne valahonnan beszerezni.
a leírásban már ez van pirossal:
Do not flash to 1.7 unless you are on the 1.6 FW. You cannot flash from 1275, 1370, 1.10, 1.3, 1.42, 1.4xB, or 1.5 FW to 1.7
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Körülbelül irtam már egy hónapja a topikba SSD vásárlás témában segitséget kérni, azóta picit változott a helyzet.
Mégsem lesz új SATAIII-as alaplapom (mert a BF3 akadásmentesen megy a konfigomon, igy nincs értelmes új platformnak). Tehát még jóideig SATAII-t fogok használni. Körülbelül 25-30 ezret szánnék az SSD-re. Ezek tükrében ti milyen meghajtót ajánlanátok?
Eddig a Samsung 470-es illetve 830-as sorozatával szemezgettem, de néztem még a PH által tesztelt Kingston SSDNow V+100 96 GB-ot.
Üdv.:Márk
-
Hi !
Gondoltam frissitem az ssd-m firmware-ját, követtem az utasításokat, mégis bukta lett.
Boot cd-t kellett csinálni a megadott iso filebol, arról indítva a pc-t IDE-módban. Majd amikor kiválasztottam a meghajtót, utánna igen, elkezdte csinálni, majd a végén kiírta, h. update error.
1.0-ról akartam 1.7-re cserélni a firmwaret. Ha ujrainditom a firmwares toolboxot a cd-ről, kiírja h. ott van méghozzá, h. 1.7-es ként, de kiválasztáskor invalid ssd-t ír ki, meghogy nemtudja olvasni.
Ezt még helyrelehet hozni valahogy?
Ocz vertex turbo az ssd. -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jogos, bekevertem a 830-ast, az volt 256-os

3 között a különbség?
-
-
-
válasz
KaiotEch
üzenetére
Szerintem egy Samsung 470 64G-ért reális a 27k. A piac egyik olyan terméke, amit csak beraksz a gépbe és megy, nincs firmware gondja (nem is adtak ki hozzá újat eddig), nem érdekli a Marvell vezérlő, jó utility-je van (az OS és az SSD optimalizációja pár kattintás) és minden szolgáltatás megtalálható rajta, ami egy modern SSD-től elvárható, valamint kellően strapabírónak is bizonyult.
Szóval ezek fényében nem, egyáltalán nem iszonyat drága...
-
-
user137
őstag
sziasztok! egy WinXP-ben használok egy WD N1x SSD-t (SLC-s), de finoman szólva eléggé belassult. olvasásra még hozza a 150-170MB/s-et, de írásra 30MB/sec alatt van. Az XP sajnos adott, céges laptop.
Ha kiveszem a vinyót és betolom egy Win7 gépbe másodlagosnak, elindul rajta a TRIM? Vagy lehetne valahogy forszírozni ezt?

-
ZS3NI
őstag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ssdt, müködik is szépen gondoltam megnézem hd sentinellel az állapotát.
http://noob.hu/2011/11/01/ssd.pngMi lehet a baj? Miért inaktiv a TRIM? ez az első ssd-m, annyira nem értek hozzá.
Köszönöm
-
Sziasztok. Neharagudjatok, hogy nem olvasom el azt a rengeteg hsz-t, de feltennék egy olyan kérdést(nem találtam másik topicot rá, max a milyen winchestert vegyek), de tudnátok segíteni, hogy most melyik lenne a jó választás? Sata2-ben gondolkozom, hiába van 3-as csatlakozóm(bár ha belefér a keretbe akkor az is lehet) Néztem az OCZ Vertex 2-t, de olvasgattam, hogy abból is elég sok meghibásodott. Láttam a Kingston SSDNow 96GB-sét az nem olyan rossz, de nem tudom, hogy Vertex 2-höz képest milyen. Keretben nem szeretném 30eFt fölé menni. Köszönöm.
-
Kroni1
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Nem tudom, de szerintem a samsungok és ez is ugyanúgy ajánlható! Mindenki mondja hogy a samsung megbízható és gyors, nahát én pár kingstont már beleépitettem haverok gépébe, mind tökéletes, gyors és megbízható! A samsung persze kb. ugyanolyan ár mellett tényleg jó választás, de ha a legolcsóbb megbízható ssd -t keresed ez a kingston a te "embered" ugyanis a papiron meglévő sebesség különbséget egy force3 120GB-hoz képest sem vettem észre normál használat közben, ergo ez is olyan gyors hogy csak na!

-
Dictator^
veterán
Windows 7 saját gép , SSD tulajdonságainál van lent egy ilyen rész: "Allow files on this drive to have contents indexed in additiion to file porerties" - ezt is ki kéne kapcsolnom?
-
SVLaller
senior tag
válasz
Suprax
üzenetére
Köszi, sikerült végül linux alól megoldani, a megfelelő FW verziót rakta fel. Az SSD-ről futó win alatt fut az intel RST, amiatt sem látja nekem az SSD-t az OCZ Toolbox.
Egy kérdésem lenne még, vajon lassíthatja az SSD-t vagyis a SATA 3 portot, ha a két SATA 3 port közül az egyiken az SSD van a másikon pedig 1 SATA 2 winchester?
Érdemes lenne a winyót átrakni egy SATA 2 portra? -
tlac
nagyúr
a Kingston SV100S2N-es ssd-k, amikhez jár egy usb-s rack is, ezek simán működnek egy darab usb kábelről?
routerhez kellene egy ssd, tehát külső áramforrás az nem igazán megoldható -
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kicsit be vagyok lassúlva, de a másik topicba válaszoltam közbe

-
Jack@l
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Még nem vettem észre semmi lasssulást, pedig tiltva van (igaz nem is haszánlok outlookot).
Start menu-s search programs is azt használja? (mert az irtó gyors igy is vinyóhoz képest) -
-
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nehéz volt kihámozni , hogy mit akarsz ezzel, bár lehet a pár sörnek van köze hozzá, amit magamba tettem.
Most akkor aztmondod, hogy akkor érdemes meghagyni ezt, ha outlookzol, meg ilyesmi?
Pl Outlookot használok.
Aktív témák
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mgehal. akkor meghal az OS, ez van, kész.

(jól leegyszerűsítetted
)

Azért van 2 mert nálad létre van hozva a 100Mbyte-os rejtett partíció, az 1MB-on kezdődik, míg a ténylegesen használható Rendszerpartíció 1MByte+100Mbyte-on, azaz (1*1024*1024)+(100*1024*1024) = 105906176 pozíción kezdődik...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
Elinditva a programot, elkezdi h. Update firmware csinálja csinálja aztán kiírja error. Az 1.7-est is mikor rakta ott is menetközben írta, h. error.