Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
Aktív témák
-
válasz
soldi3r
üzenetére
Ha csak 1 soros port kell és 2000Ft sem jelent anyagi terhet számodra, akkor lehet venni ennyiért rs232-USB kábelt.(Persze itt meg az lehet a gond, hogy a szovtver, ami soros porton kommunikál, kezeli-e az USB portot...) Szóval igen, így már érthető ha éles XP-ben gondolkodsz.
-
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
soldi3r
üzenetére
Nem tudom mi az a wl.
-----
Mint korábban írtam, szerintem "hit" kérdése lehet, hogy egyáltalán kell vagy mennyi szabad helyet kell hagyni az SSD-n. Az viszont nem hit kérdése, hogy a nem particionált területre az OP rendszer így más szofver sem fog írni.
Az általám ismert SSD működéséből az következik, hogy a particók nem kötődnek az SSD fizikai tarólóterületeihez, tehát nem tudjuk megmondani hogy xxx "logikai" szektor hol van az SSD-n.
Azt ő rakoskatja el, az írást/törlést is a cella állapotok fügyvényében végzi. Ha hagyunk 20% szabad helyet az csak annyit jelent, hogy ennyivel több cellát tud használni kezdetben. -
bazsi83vp
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Szerintem meg igen - pazarlás lenne plusz adatot rögzíteni, hogy melyik blokk melyik partíció. Ugyanis ha tudná mozgatni, akkor akár keverhetné is a blokkokat (nem a tartalmukat) ide-oda az írási ciklusok függvényében - ennyi plusz kapacitást csak nem tettek bele.
De ez csak az én magánvéleményem - mindenki azt csinál amit akar
-
atom18
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
ehhez ez van írva
Samsung SSD 470 64GB (MZ-5PA064/EU)
PC csatlakozók: S-ATA II (300 MB/s)a másik kettőhöz:
PC csatlakozók: S-ATA III (600 MB/s)
Samsung SSD 470 64GB (MZ5PA064B)
Samsung SSD 470 64GB (MZ-5PA064C/EU)
de közben ha rámegyek a részletekre az van h. SATA II
pl.: [Samsung SSD 470 64GB (MZ-5PA064/EU)] és pl.: [
Samsung SSD 470 64GB (MZ5PA064B)] itt az a lényeg h.ha pl. bármelyiket is venném hozzátudom kötni a SATAII-es alaplapomhoz? -
tamas87
csendes tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Igen abba lesz. És én is a 470-se gondolkodok egy ideje, de előbb körbe érdeklődök és olvasgatok. Úgy gondolom, hogy eldőlt, hogy milyen SSD megy bele. Meggyőztél te is és a többi fórumos tag is. De nem kell nem az általad linket módon megy bele, mert ez a széria 2 merevlemezes kivitellel lett kiadva. Már megrendeltem, hozzá a cuccokat és jövő héten megérkezik. Tervem szerint 128 gb SSD (Samsung 470 128gb + marad a 320gb HDD). Azért akarok nagyobb SSD-t mert két op.rendszer megy rá (WIN7 + Linux (Arch vagy Ubuntu). Most Archlinux van és szeretem, de sajnos nem lehet teljesen nélkülözni a Windowst.
Csak azért írtam, hogy 830-as mert nem most veszem meg bele az SSD-t, hanem kicsit később (most nem telik rá) és ha akkorra kijön az új samsung 830 és nem lesz nagy árkülönbség akkor inkább azt választom. Mert ha Kb 55 E Ft. lesz, akkor adok érte kicsivel többet, és utána már nem költök a masinára.
De teljesen igazad van és egyetértek veled. A fentebb leírtak az én elgondolásomat tartalmazzák jelen pillanatban, de ez változhat.
-
-
kerekfej
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Samsung 470 45k
Max. 250 MB/sec olvasás
Max. 220 MB/sec írásHozza azokat az adatokat amik meg vannak adva és kiegyensúlyozott. Legkompatibilisebb fajta.
Itt szerepel
Crucial M4 47k
Max. 500 MB/sec olvasás
Max. 175 MB/sec írásHa van jó Sata-III portod/vezérlőd akkor félelmetesen gyors olvasás az új FW-vel. Írásban nem jeleskedik.
-
Logicman86
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
[CT064M4SSD2]
[CT064M4SSD2BAA]
[CT064M4SSD2CCA]Ezt a 3 félét találtam, de a köztük lévő különbséget sehol sem...

-
kerekfej
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Samsung 470 nekem is tetszik, de az ára magas és látom idén kapható lesz a jobb, modernebb 830-es típus is. Lehet érdemes várni jövő nyárig, hátha erősödik a forint és csökkentik a gyártók is az áraikat.
Nekem mindenképp megbízható típus kell. Akár szerver gépbe is bírja 3 évig napi 24 órában (ne dobálja le, ne legyen CRC hiba, stb).
pschio nem kell ahhoz használni, hogy tapasztalatokat szerezzek róluk, mások tapasztalatai is hasznosak lehetnek
-
válasz
soldi3r
üzenetére
Total Commander (ez nem SSD sebesség a képen, hanem egy HDD)/Speed Commander vagy az ingyenes Unreal Commander másolás közben jelzi a másodpercenkénti sebességet...
-
Zlin50
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Az hogy mi a valós az relativ. Amit a crystal mutat az közelebb lesz ahhoz amit a rendszerben mutat az eszköz, és amit ez mutat az meg is lesz.
(Mért nekem az atto 155MB -ot is 7k3000-esnél mégis csak 100 körüli az átvitele, a crystal pedig az utóbbit adta ki. Na ezért vannak a csalódások.)
-
lutiy
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nagyon bő a választék azt tudom napok óta olvasgatok hogy most mi a jó!
Igazábol nem tudtam mi mellett leteni a voksot! Hiába a sok érv , ellenérv!
Intel már volt , bevált azért húzok felé!
Most van egy vertex 2-es igazábol az is tökéletes !
Ötleteket , ajánlásokat elfogadok! -
Zlin50
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Mindent egybevetve az M4 tűnik olyannak ami képes más eszközökkel is együttműködve a legtöbbet kihozni. A random értékeit nem sokan tudják felülmúlni. [link]. Nem reklámot szándékozom csinálni neki de mivel én is SSD vétel előtt vagyok körül kell hogy nézzek és egyelőre nem látok igazán jobbat. A vertexből a max iops talán. Ja igen, csak az egy kicsit többe kerül. És vajon megbízható?
-
Zlin50
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
És a random? [link]
Felmerül a kérdés mihez akarok vagyis inkább mivel együttműködve lehet ekkora sebességeket kihasználni? SSD-ről HDD-e másolásnál vagy fordítva? Aligha. Szekvenciálisan vagy randomban mikor lesznek HDD-k képesek tartani a sebességet egy SSD-vel?
Rendszer működtetéséhez mire van inkább szükség? Tömörítetlen vagy tömörített adatok véletlenszerű vagy szekvenciális mozgatására?
Feltételezem hogy a random az ami igazán számít. -
pschio
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
64-esből és is samut vettem. elégedett vagyok

-
Neu77
csendes tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Az utolsónál amikor eltünt a meghajtó, akkor lehet logolt volna, de gondolom nem tudta hova elmenteni.Nem is indult újra a gép csak amikor nyomtam egy resetet. Amit akkor kiírt nem olvastam át, mert gondoltam utólag megnézem a bluescreenwiew progival , de ez nem jött össze mert nincs log. Ha még egyszer elöjön a hiba akkor kiírom kézzel,bár jobb lenne megelözni.
Újabb drivereket még nem néztem. Azt hittem az a legfrissebb amit linkeltem -
-
-
-
qfm
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Az SL szériás thinkpadekből kihagyta ezt a lehetőséget a lenovo, lehetséges hogy van már rá alternatív megoldás, de olyan ami ne járna garancia vesztéssel, biztosan nincs. Az pedig még jó sokáig érvényes. Az ötlet egyébként jó volt az utlrabay-el, el is gondolkoztam rajta, hogy kisebb ssd+kisebb wd, de így nem jöhet szóba.
(#23160) kertsa
Köszönöm, de úgy neveltek hogy azt vegyem meg amire pénzem van (ne hitel függő legyek), meg amúgy sem várnék el ilyet ismeretlenül, tehát nem élek a lehetőséggel.

-
ginotaki
csendes tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Szia,
én is most akarom lecserélni a 60 gb-os Vertex 2 SSD-met egy 120 gb-osra. Nézegettem párat, de legjobb választásnak az intel 510-e tűnt. Viszont te ezt meg sem említed ajánlottnak. A samu és a kingston tényleg ennyivel jobbak? Érdekel a véleményed. Előre is köszi! Üdv, Taki
-
Otisz
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Igen, nézegettem és látom, hogy most elég jó szériát sikerült összehozniuk.
Egyébként pont egy Samsung 64GB MZ-5PA064B SATA2 SSD- nézegettem. Árban is elég jó, a 64GB pedig bőven elég nekem.
-
miresz
veterán
válasz
soldi3r
üzenetére
Mint feljebb már írtam érzésre is sokkal gyorsabb volt az előző Agility2-es SSD-m mint az Agility3-as tehát valami nincs rendben vele.A Corsair meg most láthatóan gyorsabb,(boot idő,programok indítása pl: photoshop,CAD,stb)
(#22650) cszn: Én sem tudom mi van vele de szerintem széria hibás lehet visszaküldöm és majd meglátjuk. Az a furcsa,hogy firmwaret sem akart frissíteni,a Corsair meg egyből lefrissült.
-
válasz
soldi3r
üzenetére
privbe írd meg, tényleg érdekel, mondjuk egy ilyen deszka esetén...
(Az az 1 registrykulcs módosításos módszer halott ügy ilyen deszkán...)Laraxior #22617 - Gonosz vagyok mi?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
soldi3r
üzenetére
Csak ezzel a 320-as szériával van gond. A többi jóval megbízhatóbb.
De inkább vegyél valami OCZ-t amivel igen sok gond volt. Hajrá
radi8tor1:
Persze, csak az eddigi statisztikákban az intel igen jól állt amíg ebbe a 320as szériás sz**ásba bele nem szaladtak.
Erre fel meg azt írni, hogy akkor Intelt soha többet az igen vicces... -
Gorneck
legenda
válasz
soldi3r
üzenetére
Márt eleve SSDn nem szabad semmit se tárolni. Mind1 ki gyártotta.
Ha meg olyan az anyag, akkor azt több helyre is érdemes menteni. Ezzel lehetsz igazán biztos abban, hogy ami számodra fontos nem veszik el...azzal nem mész sokra, ha pl Kingston SSDn tárolsz vmit ami fontos...mert most abból van kevesebb meghibásodás.
-
fagy53
nagyúr
-
cszn
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Rájdirájt. De ezek a számok így sokat nem mondanak. Konkrét akkuidőt vizslató tesztre gondoltam.
Mi is hűltünk haltunk anno a Kingstonokon, hogy mily sokat fogyasztanak, de aztán többen jelezték, hogy más SSD-ket (pl intel-t) használva se nagyon változott az akkuidő. Bár számok alapján nyilván kéne nőnie, főleg a Samu adatai alapján. 
-
-
Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- PC bontás - Fractal Design ház, CM 750W, WS C422 PRO, Xeon W-2125, 128Gb, 6Tb SSD, 1050Ti
- AKCIÓ! 500GB HDD -K (WD) 16MB cache
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Úgy is kérdezhetném, hogy miért/mihez lenne szükség az XP-re?
Csak az SSD legyen AHCi módban vagy lehet a vinyó is?

és mi a hejzet a vertex 3 ?
Akkor azért annyira nem vészes a helyzet, de tényleg felfele mozog az ára.
)