Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
Aktív témák
-
válasz
Jack@l
üzenetére
"Superfetch, prefetch, search mehet mind a levesbe"
Kizárólag SSD szempontjából igaz, viszont az ezen szolgáltatásokat használó alkalmazások szempontjából viszont már közel sem. Ez a kijelentés úgy helyes, hogy csak akkor, ha nem használsz olyan alkalmazást, amelyek ezen szolgáltatásokra támaszkodnak, ezeket (ki)használják
Pl Outlook és a Windows Search igen komoly kapcsolatban vannak, mint ahogy az 3ds MAX indításán és működésén is tekintélyes nyomot hagy az előtöltés tiltása.
(Az a registry turka értelmetlen, az előtöltést a szolgáltatásoknál (start->szolgáltatások vagy start->services.msc) lehet tiltani, superfetch néven is erre hivatkoznak, nem másra)"SSD-n a töredezettség alig számít"
Konkrétan semmit, mivel minden blokkot ugyanakkora eléréssel és ugyanakkora sebességgel képes írni/olvasni az SSD. Az időzített töredezettségmentesítést azért célszerű kikapcsolni, mert amit a defragment megcsinálna számára optimálisan, azt a GC úgyis "összekócolja"...
-
St3venson
tag
válasz
Jack@l
üzenetére
Én leveleztem erről a mssupporttal, mert nekem anno 2 hdd volt a gépben, az 1-en volt a win7 a másikon többi, és nem engedte rátenni a másodikra a backupot, mert rendszervinyo volt(/lett).
A support szerint a win7 egy másik fizikai vinyóra teszi a bootot, ha van ilyen, ezért lett az én esetemben belőle rendszermeghajtó. Az hogy milyen sorrend alapján választ azt nem tudom, de a support szerint ez a megoldás.Szerk: Megmondom az őszintét, nem tudom, hogy akkor melyik lemez melyik portton volt, ezért lehet.
Mogyi: a te problémáddal én nem találkoztam, mert nekem 1ből ment minden, de lehet hogy szerencsém volt????
-
Jack@l
veterán
válasz
Dictator^
üzenetére
Superfetch, prefetch, search mehet mind a levesbe, semmi szükség rájuk ssd-nél, az az MS-es csóka nem tudta mit beszél... (arról nem is beszélve hogy vagy 4-5 éves ssd-kel próbálhatta) Azok a fetch-ek arra jók hogy a vinyón sűrűbben indított programrészeket átmásolgassa egy olyan cache file-ba, ami nem töredezett, hogy aztán még egy kis memóriacache-el is megtámogatva "pöccre" induljanak. SSD-n a töredezettség alig számít, megnéztem még a search(off) is jóval gyorsabb(legalábbis a start menüben) mint hdd-n minden bekapcsolva. Nekem ne írogassa a cache fileokat egyfolytában a win, vinyónál is a falra másztam tőle. Virusirtó maradhat a helyén, mert az javarészt csak olvas, attól nem lesz baj.
-
St3venson
tag
-
Dragon27
senior tag
válasz
jookomak
üzenetére
még az első telepítés megkezdésekor itt kérdeztem hogy kell eljárni ... + élettartalom meghosszabbítására ... (utóbbit elmentettem) ..
És valaki írta ki kell kikötni a vinyót Win7 telepítésnél .. de már nem emlékszek rá miért is kell kikötni ... Mert szeretném újratelepíteni de ha nem kell kikötni a vinyót ,. akkor nem piszkálom.
köszi .
-
Dictator^
veterán
Nod32-nél mit ajánlotok, mit állítsak be, illetve le lehet kapcsolni, a folyamatos scannelést a háttérbe?
-
jookomak
őstag
válasz
Dragon27
üzenetére
Ezt nem igazán értem. Nem kell kikötni a vinyót, amíg telepítesz, minek? A windows telepítő intelligensen le tudja kezelni a vinyókat, ssd-t. Célszerű az alaplap első sata portjába dugni, és akkor tuti nem lehet gáz. Ezt a kézikönyvéből meg lehet tudni, hogy melyik az.
Dictator^: Megoszlanak a vélemények, hogy ki kell-e kapcsolni őket. A lényeg a hibernáció, és az automatikus töredezettmentesítés kikapcsolás. A többi inkább hozzáállásbeli dolog: ha használatra veszed, és nem félted, akkor hagyod a fenébe őket. Ha hímestojásként használod, akkor pedig beállítod a leírás szerint.
Előbb növöd ki, vagy avul el a cucc annyira, hogy ne számítson ez az írásmennyiség. -
Dictator^
veterán
válasz
jookomak
üzenetére
9. Eszközkezelő/Lemezmeghajtó/SSD-meghajtó neve ablakban a "Házirendek" fül alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása.
itt erre gondol? turn off windows write cache buffer flushing on the device.
(to prevent data loss, do not selec this check box unless the device has separe power supply ....)
ennek mi értelme lesz konkrétan?-Superfech is szóba került:
A Superfetch-hez én szintén nem nyúlnék, nagyjából csak olvas és a RAM még
mindig gyorsabb, mint az SSD, igaz, hogy ír statisztikát magának, de hát ez
a legkevesebb. Mondom, azért annyira nincs ez kicentizve. Tudom, hogy a
fórumokon az übertuning a menő, de aki felnőtt fejjel gondolkodik, az
beláthatja, hogy ezek a rendszerek a legoptimálisabb teljesítményre vannak
hangolva gyári állapotban. A Vista pedig már az SSD-k használatát is szem
előtt tartva készült, tehát nem nagyon igényel extra beállításokat.üdv
--
Szabó Levente
Microsoft MVP"Köszönjük a válaszod / véleményed ezúton is moonman!
illetve, moonman szerint akkor ez felesleges, most akkor kapcsoljam le, vagy ne?
-
Dragon27
senior tag
Ha SSD-re telepítem Win7 akkor mindig a HDD kábelét levegyem // mert amikor megvettem az SSD-t akkor a merevlemezt lehúztam // de csak azért kell levenni hogy a Win7 telepítési előkészítő ne a merevlemezre pakoljon vagy más oka is van ? de ezek automatikusan törlődnek nem ?
-
Dictator^
veterán
Tudom összefoglaló (mármint kikereshetném), de mi a legfontosabb SSD-re telepítés után?
Defrag kikapcsolva,
Hiberfil kikapcsolva,
mi kell még? illetve virtuális memóriát is dobjám át HDD-re (4gb fizikai memó van) -
yodee_
őstag
Hello mindenki!
A segítségetek kérném SSD vásárlás ügyében. Jelenleg egy samsung 500gigás vinyón van a rendszerem, de szeretném lecserélni ssd-re. Milyen márkát és típust tudtok ajánlani? 64 gigás kell minimum de 100 giga felett meg semmiképp. köszi
-
lalakov
senior tag
Mielőtt valaki nekigyürkőzik a hosszabb kérdésemnek.
Melyiket ajánljátok?
- Samsung 470 Series Upgrade SSD 64GB SATA2 27600
- Kingston SSDNow V+100 96GB 33000 -
Gfox
csendes tag
120-128gb-os ssd-t szeretnék vásárolni!! Melyikkel járok a legjobban (gyorsabb, stabilabb)?
Én az OCZ Agility 3 -at meg a Corsair Force 3 -at néztem ki, de ha van jobb kb. ezen az áron, azt is megírhatnátok!!! -
dAnky
aktív tag
megnéztem ezt a samsungot de ez ugyan annyiba kerül mint az ocz agility 3 akkor már nem jobban megéri az?
-
samu74
addikt
Ma megnéztem az Kingston 96gb100V+ ssd vs. merevlemez FPS csökkenős dolgot,és annak volt igaza aki szerint nincs probléma vele.Több mérést is csináltam a kedvenc játékaimmal,és egyforma a teljesítményük,nem jobb nem rosszabb.Ami megzavart,hogy az F1 2011 sehogy nem skálázódik nálam a felbontáscsökkentésre,egyik meghajtón sem.
Mea culpa!
-
lalakov
senior tag
Elnézést, lehet kicsit hosszú lesz, de nekem szájbarágósan kell beadni a dolgokat, hogy meg tudjam csinálni.
Remélem lesz valaki, aki hajlandó végig olvasni és válaszolni. 
Lassan ideje áttérnem XP-ről Win 7 64bitre, de akkor már legyen teljes a gyorsulás és jöjjön a HDD helyett az SSD. Pontosabban maradna az XP a HDD-n és mellé tennék be egy SSD-t a Win 7(64)-nek. A kérdés melyiket?
A gépem:
Asus P5K-E, Intel Q6600, 4 GB/800 DDR2 GEIL, MSI 9800GTX+
Csak rendszer és a programok lesznek rajta.
Olvasgattam a topikot az "Átfogó elemzés" leírást és a Kingston SSDNow V+100 96 GB tesztjét. Ez a Kingston árban megfelelne. Mindenképpen kell/ajánlott FW-t frissíteni vagy jó alapból is? Ez a terület nekem kínai
, olyan SSD kell amihez nem kell hozzányúlni.Kezdjük az elején, megvettem az SSD-t beteszem a gépbe. Hová is? Csak "5,25-ös helyem van és egy üres floppy hely, az talán megfelel a "2,5-nek?
Szóval betettem, bekötöttem.
"Először is a BIOS-ban a SATA vezérlőjének módját állítsuk AHCI-ra"
1. Nem gond, hogy lesz mellette egy HDD-s XP rendszer is?
2. Én 10 évente 1-szer járok a BIOS-ban, szóval hol találom ezt a beállítást?
Ha ez megvan mentés és kilépés, indulhat a Win 7 lemeze, amiben kiválasztom az SSD-t mint telepítő helyet. A Win 7-t elvégzi a formázást/particionálást (nem tudom mi kell, nem akarom felosztani, maradhat egyben)?
Felmegy a Win 7, jöhetnek a driverek, amik nincsenek rajta a lemezen
, így felmentem az ASUS oldalára és leszedtem őket. Csak tudnám mi mire való. Még a hálókártyát és a hangkártyát meg tudom különböztetni a többitől, de a többit... Indítsam el az összes Asussetup.exe-t?
Lehet jobban járok, ha Eszközkezelőben megadom neki melyik meghajtón találja a drivert és keresse meg maga a megfelelőt?
Ha ezzel is meglennék, jöhetne ez:
"Az SSD-nek nincs szüksége a töredezettségmentesítésre, a prefetch-re, a SuperFetch-re és az indexelésre."+ a hibernáció(mert erre nincs szükségem) Hol találom ezeket?
Ha ezzel is megvagyok, akkor készen is leszek.
Akkor talán már csak egy kérdésem maradt, a CCleanert használhatom időnként a szemét kitörlésére?Köszönöm előre is a türelmet.

-
littlemole
őstag
Ti melyiket javasolnátok? Netezős, letöltős gépbe menne, Amit többnyire 80% ban használok. Játék nincs rajta.
Ezért gondoltam hogy egy kisebb is elegendő lenne.A-DATA 55GB SATA2 2,5" S599 AS599S-55GM-C 22k ft
Kingston SSDNow V+100 SATA 96GB 33k
Erről az adata ról nem találtam még sok infót? Mennyire megbízható? A kingston talán már sok lenne. Hely nem kell annyi rá. Esetleg más 55-64GB os a 23k s árban?
-
dAnky
aktív tag
ja még 1 dolog hogy ezek ugye sata 3-asak ami laptopom lesz az pedig azt hiszem hogy nincs sata3 tehát akkor felesleges egy sata3-as mert ugye akkor is csak egy sata2nek megfelelően fog működni ugye?
-
dAnky
aktív tag
illetve 60gigás ssdbe mit ajánlanátok amelyik a leggyorsabb és a laptopba is belemegy

-
Orgi
addikt
Nézegettem a manapság kapható két olcsó ssd-ről (OCZ Vertex Plus és Adata s599) a Newegg beszámolókat és bár összesítésben szutyoknak írják kb mindkettőt, ha jól olvasom az OCZ az új fw-vel (3.55) már orvosolta a problémákat, tehát a Vertex Plus használhatónak minősül?
OCZ Vertex Plus -
dAnky
aktív tag
srácok szerintetek melyik a jobb SSD?
OCZ Vertex3 (35.000Ft)
VS.
OCZ agility 3 (25.000Ft)Elméletileg mind a kettőnél azt írják hogy 500as olvasási sebessége van, viszont néztem hogy az agility 3 crystaldisckmarkal 215ös olvasást ér el.
-
Kroni1
veterán
Gyerekek mindig is szerettem volna hogy az SSD árak közeledjenek a HDD-khez, de nem így h a HDD-k drágulnak vissza ilyen mélyre..

-
föccer
nagyúr
válasz
djyuri
üzenetére
A memória elérése még mindig nagyságrenddel gyorsabb, mint egy több lemezes raid tömb. Ha visszaemlékszel tavaly ősszel is tetű lassú volt a PH!-t elérni. Akkor még hdd-kről mentr a kiszolgálás, és 90%-os loadnál eléggé eléggé szűk keresztmetszet volt az adatok elérése.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
djyuri
üzenetére
Az olvasással nincs baj, az gyakorlatilag nem károsítja a NAND lapkákat. A problémás rész az írás. Így a statikus weblapokat gond nélkül elviszi. És lehet nevetni fogsz, de aPH adatbázisa sem olyan rettenetesen nagy. néhány 10 GB nagyságrendű, szóval egy nagyobb méretű ssd raid rendszer simán kiszolgálná a rendszer. Csak nincs rá szükség. Ha jól emlékszem, akkor a main front szerverben 64 GB reg ecc memcsi van pakolva, és onnan van kiszolgálva az összes lekérés.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Nézz szét itt az aprón. 25k-ért újonnan kicsi a választék.
A jelenlegi technológiával ha folyamatosan úgy használod, mint egy normál hdd-t, akkor is évekig hiba nélkül futhat az ssd. Induljunk ki abból, hogy a gyártók 3 év garit simán bevállalnak, így addig szinte biztosan, hogy hibátlanul elmegy extrém terhelés mellett is.

üdv, föccer
-
Big M
tag
Köszi a választ Urak!
Idővel lesz normális méretű háttértáram, egyelőre az ssd fogja a rendszert,programokat, és a counter strike-ot tárolni, havertól kölcsönkapott 60-as vinyón pedig mennek majd a letöltések.
Felmerült bennem az a kérdés, hogy az SSD-t használhatom teljes értékű HDD-ként (gyakran írok rá, törlök, másolok), vagy ezt azért kímélni kell(ene)?
A másik pedig: megköszönném, ha linkelnétek nekem pár jó vételt, ami 25k körül van, és 64gb-s, vagy több.Köszi!

-
föccer
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kevertem a wear levelinggel bocsesz...

üdv, föccer
-
válasz
föccer
üzenetére
"Ha nem működik a TRIM, akkor nincs jelentősége, hogy mennyi szabad hely marad rajta."
Bocsesz, de pont a TRIM az, aminek ehhez semmi köze.
Könnyen belátható, hisz ezt a területet (Spare Area) az OS nem éri el. Ha kibővíted ezt a területet (Over Provisioning), azt sem éri el az OS, hisz az lényegében egy nem particionált terület. a TRIM parancsot az OS csak törléskor küldi, törölni meg nem lehet olyan területről, amit az OS el sem ér...
Szóval ezen a területen a Wear Leveling/Garbage Collection és a firmware dolgozik (ez utóbbi pl a rossz blokkok cseréjét (Bad Block Replacement) is "itt" végzi.) -
föccer
nagyúr
Ha ilyen kevés adatot tárolsz rajta, akkor elég lehet az ssd neki. Viszont, ha nincs igényed az ssd által adott nagyobb sebességre, akkor a hdd még mindig olcsóbb, mint ahogyan írták már előttem.
Az irányelvek azt mondják, hogy ha az SSD és az alaplap is támogatja a TRIM-et, és be is van kapcsolva, akkor ~20% szabad helyet érdemes hagyni a meghajtón. Ha nem működik a TRIM, akkor nincs jelentősége, hogy mennyi szabad hely marad rajta.
üdv, föccer
-
Müszi
senior tag
Bármennyire is magasak a HDD árak az SSD-k ft/Gb arányát messze nem érik el, tehát csupán adattárnak költséghatékonyságból én nagyon nem javasolnám egyiket sem. Ha oprendszer is lesz rajta, már más kérdés. Akkor minden képpen. Viszont az adatokat én akkor is HDD-n tárolnám.
-
Rick4
félisten
-
Jack@l
veterán
[http://en.wikipedia.org/wiki/I/O_Controller_Hub]
Még a tied is támogatja(ha R-es), az már más kérdés, hogy egy 2005-ös laphoz nincs frissebb bios/driver. -
Rick4
félisten
válasz
Pubszon
üzenetére
Azért mielőtt mindenkinek elhiszel mindent, szólok, hogy nem a sata vezérlőn múlik a dolog, hanem a déli hídon. Ha az meg pl: ICH7-es mint nekem, akkor nincsen ACHI sem, elsőre én is megijedtem, hogy akkor nem lesz ez így jó. Ellenben az én 96GB-os Kingstonom önmagában is eredményesen működteti a garbage collection-t és magától, akár egy XP-nél is megcsinálja azt, ami máshol csak W7-tel működik.
-
ro_bert17
őstag
válasz
Jack@l
üzenetére
Végül is ha kb. reálisak, tehát másnál is hasonlóak a teszt eredmények, akkor megnyugodtam. Pár számmal jobb mért értékek meg gondolom úgy sem sokat dob az élményen átlagfelhasználáskor. Legalább is egyelőre nem érzem azt magamon, hogy 0,2 s különbséget érzékelni tudnék egy alkalmazás megnyitásakor.

(#25641) DJZoliboy: a telepítőmédiád rendben van? A bios beállítások rendben?
-
DJZoliboy
aktív tag
Hellosztok!
Nem tudja vki miért nem tudjuk újra felrakni a win 7-et ocz vertex 2-es ssd-re? PC-ről van szó, nem laptop. A telepítő betölti az elején a fájlokat bejön a kezdőképernyő amikor a telepítést el kell kezdeni és csak egy üres win7-wes képernyő jön be.
Vkinek ötlet?
Fontos!

Köszi!
-
SVLaller
senior tag
OCZ Vertex 3 -on szeretnék FW-et frissíteni. Mivel nincs csak erre a célra egy másik Win7 feltelepítve, az volt a tervem, hogy linuxos System Rescue CD-ről csinálom. Letöltöttem a Linuxos változatot, de annak a verziószáma nem stimmel. 2.15 helyett 2.12.5. Ez ugyanaz lehet vagy mi a difi? Csinált már valaki ilyet?
-
Pubszon
veterán
A 20% szabad helyet meg lehet úgy oldani, hogy az SSD végére csinálok egy partíciót és azt elrejtem? Vagy ez nem jó ötlet?
Mert így tuti meg lenne mindig a 20% szabad hely üresen. -
Big M
tag
A magas HDD árak miatt, azt gondoltam, hogy amíg ilyen lesz a helyzet, addig egy 64 GB-s SSD-n tárolnám csekély mennyiségű adataimat.
Használhatok e minden napi célra SSD-t? Egyenértékű ez egy hagyományos vinyóval? Lesz e baja a gyakori használattól?Kb így képzeltem el:
win7+progik 15 gb
CSS 10gb
letöltések:: 30gbDirekt túlszámoltam a méreteket, még így is marad több mint 10% szabad hely. Ennyi elég neki?
-
Jack@l
veterán
válasz
ro_bert17
üzenetére
Mármint az ssd szériák generációváltásos ciklusában kifejezve nem mai darab.

Nekem Kingston 96-osom van, kicsit jobb teszteredményekkel, MLC-s. A gyors response és stabil átvitel amitől jóval gyorsabbnak érződik a HDD-nél(nem kerreg 5 percig ha töredezett ), nem is feltétlenül a nagyobb seq átvitel. (asszem 100 mega körül tudok rá másolni, de mindjárt megnézem) -
ooloo
őstag
Elnézést a láma kérdésért .... hogyan lehet SSD adattárolót "legyalulni" ? Újra szeretném telepíteni az operációs rendszert .
-
vtechun
veterán
Hi, rendszerwinyonak kellene nekem egy 40-60 giga kozotti jo ar erteku aranyu cucc. Tudtok ajanlani valami jot? Max 80 giga meg belefer. Minel tobb garancia lenne jo.
-
Dragon27
senior tag
crystaldiskmark : 4K QD32 ez pontosan mit jelent Mert most frissítettem az SSD-t és régen ez az érték 113 MB/s volt most pedig 172 MB/s ... ami jó de mire ?
Persze ezzel a frissítéssel a többi is gyorsult a
Seq: 436 most 474MB/s ,
512K : 393 .... 430MB/s ,
4K : 23 .... 28 MB/s
4K QD32: 113 .... 172 MB/scrystaldiskmark : Random mérés szerint ... ez az SSD már gyorsnak számít ?
-
válasz
Kerti007
üzenetére
Samsung 470-es (Ebből adódóan SATA2-es), csak OEM változat, ami ebben az esetben a legfontosabb különbség lehet, az az, hogy nem 9,5mm, hanem 6,8mm magas/vastag...
Firmware-t meg nem hiszem, hogy találni fogsz, mivel nem kell hozzá, a 470-es nem adott ki a megjelenése óta firmware-t a Samsung.
Ha lenne firmware, azt meg a Samsung Magician Tools-ban lekérdezheted, mert az biztosan megtalálja és letölti, ha van elérhető, új frissítés.Természetesen ez a típus nem keverendő a MZ-7PC változatokkal, mert azok a 830-as szériások. Valószínűleg pont a vastagsága miatt ragasztotta a Samsung a MZ-7PA jelzést erre a 470-esre, mivel a 830-asok már 7mm vastagok, persze ez csak feltételezés a részemről, de lehet helytálló is...
-
Kerti007
csendes tag
Sziasztok!
Hallott már valaki erről a típusról? Samsung MZ-7PA2560/0H1 Feltúrtam a netet de nem találtam hozzá semmit. Se firmware, se info stb. -
kiki22
senior tag
sziasztok!90 es 128 gigas ssd bol most melyik a legjobb vetel? koszi elore is. meg regi sata 2 es geppel hasznalnam de jovo ev elejen vennem az uj gepet szoval inkabb a sata 3 as kene.
-
ro_bert17
őstag
válasz
jookomak
üzenetére
A szekvenciális része nem igazán izgat. Szerintem nem igazán fog 100 megás nagyságrendű egybefájlt látni az ssd. Csak os, és szoftverek. Még a fotókat sem ezen tárolom.
Tényleg csak a random kis fájl méret értékei érdekelnek, de viszonyítási alapom nincs.(#25619) Jack@l: Nem mai darab? Mármint konkrétan ez a példány, vagy konstrukció? Mert az ssd ugye vadi új, én meg ezek szerint rohamosan öregszem.

Neked is ilyen intel van? Akkor normálisak ezek az értékek? Mert nem tűnik sokkal, de sokkal gyorsabbak a hdd-től, viszont végre szinte hangtalan a noti, hűs, és remélem tovább bírja az akksija is majd.
Mondjuk azért pl. egy 600 oldalas pdf-et úgy lehet lapozni, mint egy normál gépen a két oldalas rich text fájlt.
-
samu74
addikt
válasz
Jack@l
üzenetére
Köszi hogy foglalkozol vele,és nem csak papolsz a levegőbe.
Holnap ha lesz kedvem/energiám megnézem vinyóval,most visszaraktam a dirt2-őt,az full hd avg 63,1280x1024-be 70,viszont a minimum mindkét felbontásban 48.Megnézem a vinyón a dirt3-at meg az F1 2011-et is.fagy53:

-
Pubszon
veterán
Hali.
Ismét itt vagyok, de olvasgattam, keresgéltem és arra jutottam, hogy felesleges nekem az 50 ezer forint árfekvésü SSD.
Most ezt a Kingstont néztem ki, különösen ajánlott itt, de azért rákérdezek, hogy tényleg meg éri?
Ez ~31K-ba kerül és nekem elég is lenne.
Win7-et használok egyébként. Nem tudom melyik a jó vezérlő meg hasonlók, ezért kérdezem tőletek.
Pedig ezt az egészet elolvastam.
Válaszokat előre is köszönöm.

-
fagy53
nagyúr
válasz
samu74
üzenetére
Ha van egy probléma 3 embernél, de tízezernél nincs, akkor felesleges kétezret elriasztani. Nem veszem személyes sértésnek, csak az zavar, hogy másokat és nem is egy-két emberről van szó, ez a kijelentésed megzavar. Amennyiben kipróbálod mégegyszer és nem tapasztalod ezt az anomáliát, rájössz, hogy kár volt huhogni megtévesztve ezzel másokat.
Az is lehet, hogy megint a korábbiakat tapasztalod, de ettől még lehet nálad a hiba és nem az SSD csinálja. Megerősíteni az általad hangoztatott SSD FPS csökkentő hatást, csak más és több konfigon végrehajtott tesztek tudják, melyek azonos eredménnyel zárulnak.
A PH! teszt több meghajtó alannyal és játékkal készült azonos, nálad erősebb géppel. Érdekes, ott nyoma sem volt az említett jelenségnek, tehát ezért sem lehet általánosítani és tényként kinyilatkoztatni a tézisedet, arról nem is beszélve, hogy megmagyarázni sem.
Szerintem könyveld el magadban, hogy ez nálad így működik, de ne terjeszd! -
Bélaaaa
őstag
Ismét frissült a Korszer Forsz 3-as széria firmware -> 1.3.3, ha valakit érdekel.
-
Jack@l
veterán
válasz
ro_bert17
üzenetére
Kapcsold ki a másik 3-at is, abszolút nincs szükség rá. X-25 az már nem mai darab, lehet azért szerények azok az írások. (de irdatlan nagy gond nem látszik rajta, a bokaf*** dolog meg akkor jön le, mikor pl egy windowsos system info vagy beállítás ablakot nyitsz meg, vagy chrome-ot indítassz, ésezt utána visszanézed a régi vinyóval is
. Nagyon jó, de a hallelúja nálam is szerény volt anno, gyorsan megszokja az ember) -
Jack@l
veterán
válasz
samu74
üzenetére
Na mértem egyet, a koszos rallys játék 3. részével,
Kingston 96-os SSD-vel, 4xMSAA, majdnem full graf:
1280x1024 - 67 Fps avg.
1920x1080 - 51.6 Fps avg.
Skálázódással semmi gond, nincs combos proci alatta. A vinyós dolgot nemtom kipróbálni, mert nincs hozzá szabad particióm. De E8400-assal nem hinném hogy átlag +10 fps ehhez hozzájöhetne plusszba. -
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Bár elkezdtem olvasgatni, egyelőre nem lettem okosabb.
Lett egy ilyen: [link]
A trim W7 szerint beállítva, a crystaldiskinfo szerint megy is. Az intel (acronis) szoftverével migráltam az előző hdd-m partícióit. Számolgatás után elvileg az alignálás rendben. A W7 ütemezett töredezettségmentesítőjét kikapcsoltam (prefetch-t, superfetch-t és az indexelést egyelőre még nem).
Nos a kérdésém: magától az ssd gyorsaságától nem f..tam össze a bokám, így mértem egyet: [link]
Ez rendben van? -
samu74
addikt
válasz
Jack@l
üzenetére
Nem,
60 hz-en megy és a driverben alkalmazásvezérelt opcióra van kapcsolva minden.fagy53: igazad van a linkekben mindig csak ketten szereplünk,mert még a youtobe-on is "megtaláltuk" egymást.
Másrészt viszont nem kellene személyes sértésnek venni ha valakinél probléma merül fel és ezt hangoztatja is.
Pont annyira tartozik a témához mint az hogy ez az ssd szerinted a bestbuy,és az lehetetlen hogy probléma legyen vele. 
-
Dictator^
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Te is beújitottál egyet?

Csak jöjjön már a desktop verzió
Szerk: hogyan mondanátok el, egy hozzá nem értőnek, a képedről lévő adatokat?
Seq? 512k, 4k...? Mik azok, stb?
/Egyik ismerős is szemezget mostmár az SSD-vel, mióta küldtem neki a képeket a tesztekről, cska nem tudom, hogy mondjam el, neki mi a mérvadó.../Szekvenciális, nagyobb fájlok másolásánál, a többi, kisebb fájlok másolása (írásnál)..?
Aktív témák
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Virusirtó csak van mindenkinél win alatt.

Melyiket ajánljátok?
Remélem lesz valaki, aki hajlandó végig olvasni és válaszolni. 

Könnyen belátható, hisz ezt a területet (Spare Area) az OS nem éri el. Ha kibővíted ezt a területet (Over Provisioning), azt sem éri el az OS, hisz az lényegében egy nem particionált terület. a TRIM parancsot az OS csak törléskor küldi, törölni meg nem lehet olyan területről, amit az OS el sem ér...
De a mondandóm lényege az volt, hogy pl a kingston esetében lényegtelen az ACHI megléte, nemléte.

Pont annyira tartozik a témához mint az hogy ez az ssd szerinted a bestbuy,és az lehetetlen hogy probléma legyen vele.
Szerdától vihető, de most hogy 302Ft az euró, párszáz forinttal drágább lesz.