Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
kerekfej
őstag
válasz
Sütiszörny^^ #24199 üzenetére
SSD :
- 2,80% : OCZ Vertex 2 90
- 2,66% : OCZ Agility 2 120
- 1,83% : OCZ Agility 2 60 -
kerekfej
őstag
-
kerekfej
őstag
válasz
soldi3r #24194 üzenetére
Samsung 470 45k
Max. 250 MB/sec olvasás
Max. 220 MB/sec írásHozza azokat az adatokat amik meg vannak adva és kiegyensúlyozott. Legkompatibilisebb fajta.
Itt szerepel
Crucial M4 47k
Max. 500 MB/sec olvasás
Max. 175 MB/sec írásHa van jó Sata-III portod/vezérlőd akkor félelmetesen gyors olvasás az új FW-vel. Írásban nem jeleskedik.
-
tamas87
csendes tag
Sziasztok!
Akkor még egy kérdés: Samsung 470 (mondjuk 128 gb) vagy Crucial M4 128 gb?
Csak a véleményetek érdekel. Jöhet pro és contra is... -
jozsi252
veterán
válasz
Logicman86 #24189 üzenetére
100mb/s nem kevés szerintem, amúgyse a seq írás számít hanem a kis fileok írása, mivel nem több gigás fileokkal dolgozol egész nap úgygondolom.
Mondj egy olyan ssd-t ami 4-500 megabájt per sec-el tud másolni, és 60 giga környéki a mérete,Intel 510 - 250 gigás tud 300 megabájt per sec-el írni szekvenciálisan, és az 250 gigás.
Úgyhogy nemtudom hogy azt honnan vetted hogy a sata 3 asok 4-500 megabájtal tudnak írni.
Sandforceosokból is maximum 120 giga vagy afeletti vertex 3 tud de azis csak akkor ha teljesen jól tömöríthető adattal dolgozol amivel a valós életben nemfogsz találkozni napi szinten, hogy annyira jól lehessen tömöríteni hogy 4-500 megával írjon neked az ssd. -
kerekfej
őstag
válasz
A Corsair 1 fokkal jobb, mint az OCZ a topicban levő írások szerint.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Ugye te is tudod, hogy ha rendszermerevlemezként használod pár telepített programmal, (nem pedig sok írást generáló munkára) akkor az olvasás fog dominálni.
Sok hátránya nincs a ~100 megával - úgyse tudsz telepíteni netről, dvd-ról olyan sebességgel. Max 1 másodperccel tovább tart a win leállás.
Azt kérdezd mindig magadtól (meg más is), hogy mit szeretnél. Ha az megvan (tudod mit akarsz - az igényeidet magadnak fogalmazd meg, ne a divatnak stb.), akkor nézd meg, hogy mi kell a teljesüléshez és el is értél az eredményhez, hogy elég-e NEKED jelen esetben az ssd írási sebessége. -
Logicman86
tag
A corsair-ről vki tud mondani vmi infót? Az agility3-mat elég sokan szidják(fele akkora sebesség, mint a gyártó ír, fagyogat, kékhalál stb) A crucial m4-nél személy szerint eléggé keveslem a ~100MB/s körüli írási sebességet, főleg hogy a többi márkáknál 4-500 körül van a második generációs SATA 6Gb/s csatolókkal.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Logicman86 #24185 üzenetére
Akkor verd a fejed szorgalmasan a falba
Más a kép is: az egyik csak meghajtó a másikakhoz különböző kiegészítők (kit) vannak. -
pschio
őstag
válasz
Logicman86 #24185 üzenetére
szvsz. csak a csomagolásban van különbség.
-
Logicman86
tag
válasz
soldi3r #24181 üzenetére
[CT064M4SSD2]
[CT064M4SSD2BAA]
[CT064M4SSD2CCA]Ezt a 3 félét találtam, de a köztük lévő különbséget sehol sem...
-
kerekfej
őstag
válasz
Logicman86 #24180 üzenetére
Crucial és Samsung az jó minőség.
WD, Micron, Patriot, Sandisk, G.Skill, Iomega, HP, IBM, Super Talent, Imation-ekről nem nagyon esett szó a topicban pedig azok is nagy hírnevű gyártók, kiváncsi lennék, hogy azok mit tudnak. Biztos akad ezek közül is jó vétel.
-
Logicman86
tag
Sziasztok !
Ebben a hónapban tervezek SSD-t venni. Csak egy szolíd kis ~60GB körülit a windows meg egyéb programoknak és van pár jelöltem, de nem nagyon tudok dönteni.
[OCZ Agility 3 60GB]
[Crucial M4 64GB]
[Corsair F60 60GB]
[Corsair F60 GT 60GB]Esetleg más gyártó is szóba jöhet, de ezekről hallottam jókat.
Melyiket lenne érdemesebb venni? Előnyök, hátrányok, de leginkább tapasztalatok érdekelnének.
/ui.: persze az ár sem elhanyagolható tényező/
Köszi előre is.
-
kerekfej
őstag
-
kerekfej
őstag
válasz
Dictator^ #24175 üzenetére
Samsung 830 SSD: határozott evolúció
Erre érdemes lesz várni úgy tűnik.
-
Dictator^
veterán
Srácok, szerintetek mennyire éri meg kivárni az intel 520-as ssd-jét?
510 ugye alig alig, és egész magas áron kapható, mi várható az 520-ról? Letolja a régi árát?
Esetleg normalizálodik az ára, a sok veszteséges 320 miatt? -
bundaska
aktív tag
válasz
Dragon27 #24165 üzenetére
Dragon27: Köszönöm a választ, remélem, meg leszel vele elégedve hosszútávon! Meggyőztél mellette is, viszont már megint nem tudom eldönteni, milyen SSD-t vegyek... Amely márkák ajánlottak, azokban nem sokban van 90 giga körüli, csak a Kingstonban, annak a sebessége meg se közelíti a Corsair-ét... Maradok még a nézelődés mellett, igaz megőrülök, milyen lassú a mostani vinyóm az idő elteltével Win újratelepítés nélkül
Egy kérdés mindenkitől: honnan tudom, hogy az általam kiszemelt SSD-ben milyen vezérlő van? És melyek az ajánlottak?
-
jozsi252
veterán
válasz
Dragon27 #24165 üzenetére
Nincs semmi gond a crystal programmal, nekem teljesen jó értékeket adott a crystal. Sandforce-os vezérlőknél természetes hogy nemad jó értéket mivel default beállítással nem jól tömöríthető adattal dolgozik.
Ha beállítod hogy 0x00 akkor persez hogy hozza a gyári értéket, de valós életben úgygondolom hogy a sandforce-os vezérlőnek nem nagyon érezzük előnyét, mivel nem dolgozunk mindig teljesen jól tömöríthető adattal.
-
Dragon27
senior tag
válasz
bundaska #24155 üzenetére
jozsi252 crystal disk mark Nem használom mert Szerintem nem valós értékeket mutat .. Ezért használtam a HD Tune Pro és Atto disk benchmarkot
Érdekes az hogy amiben SandForce van a gyári érték közelébe sincs a crystal disk markal
De ha Marvell vezérlős a gyári érték felett teljesít ..
A gyártók inkább kihozzák a maximumot az SSD teszteléssorán és Azt írják rá .... crystal azért készült hogy Marvell vezérlős SSD-k is jól teljesítsen ..
De megnéztem jó pár tesztet így tudtam hogy gyengén szerepel crystal disk markal Így nemért meglepetés ... ( crystal azért kipróbáltam )
A rendszer számára vettem nem tesztelésrebundaska Igen meg .. A HDD után gyors , Win7 számára tökéletes 7,9 pont
GT90 gyárilag frissítve érkezett , Win7 telepítés 5-6 perc , 1 ami picit zavart hogy a SATA kábel fémpöckei nem rögzülnek az ssd-be ((nem stabil) de nem esik ki) Mivel ez az első SSD-m így nem tudom másikhoz viszonyítani .. Ezért nem akarlak rábeszélni
De nem bántam meg számomra megfelel ,,... -
-
-
Faterkam
addikt
Sziasztok! (itt is felteszem a kérdésem, de Offba)
A következőt szeretném kérdezni, az Asus P5QD- Turbo alaplapomba most a legelső Sata csatlakozóba van a Hdd, a mellette levő kettőbe két DVD író. Ezt a felállást akarom majd bővíteni egy SSD-vel amin a rendszer lenne. A Hdd helyére gondoltam az SSD-t rakni, van a további sorrendnek valami lényege, hová legyen a vinyó és a DVD-k csatlakoztatva vagy mindegy?
A válaszokat előre is köszi!(Az alsó kettő az miben különbözik, azok amik külön vannak a lap alján?)
-
bundaska
aktív tag
válasz
Dragon27 #24153 üzenetére
Pont ilyen SSD-t néztem ki vagy a gyengébbik testvérét, a Force 3-ast. Te meg vagy vele elégedve?? Mik a tapasztalataid? Ha kérhetlek, oszd meg!
Igaz, tegnap már néztem a 96 GB-os Kingstont is, az biztos, hogy sokkal lassabb (bár még sata2-es a deszkám, most nem is használnám ki a sata3-at), de a fentebb írtak alapján megbízhatóbb is és árban is kicsivel rövidebb mint ez, igaz az iPonnál most eléggé lement az ára pont ennek a GT90-nek! -
Dragon27
senior tag
Corsair Force GT 90GB-t teszt
-
KAMELOT
titán
Ez már jó dolog lehet!? OCZ Z-Drive R4 CM88 (1.6TB PCIe SSD)
-
jozsi252
veterán
-
tamas87
csendes tag
válasz
fagy53 #24145 üzenetére
Belekezdett tényleg
. Már jön a 830-as series PH szerint még az Intelnél is jobb. Egyébként én a merevlemezek (HDD) között is mindenkinek a Samsungot mondtam kapásból. Az asztalimban ősrégi 160gb-s samsung van. Tökésletesen működik. + 1 pont a Samsungnak. Egyébként notebookok piacán is észrevételem szerint egyre jobban tejed, mert ár/értékben nagyon jó, de ez igaz SSDben is.
-
tamas87
csendes tag
válasz
jozsi252 #24141 üzenetére
Biztos igazad(tok) van, nekem nincs tapasztalaton egyik márka SSD termékeiről, csak amit olvasgatok. Én is a Samsunggal szemezek. Elolvastam a tesztjét is, és mivel a laptopomban max. SATA2-es port van, így nem kell nagyobb sebességű. Sebesség nem igazán számít, mert csak átlág felhasználásra lesz (csak laptop turbó miatt) inkább tartósabb legyen. Amúgy a samsung 470-esbe milyen vezérlő van?
-
bundaska
aktív tag
válasz
fagy53 #24140 üzenetére
Értem, köszönöm a korrekt választ! Mivel én sem az a felhasználó vagyok, aki a saját pénze ellen dolgozik, természetesen megkérdeztem, mi a megfelelő! Viszont a sebességeket elnézve sokkal gyorsabb a Corsair (persze Bench-ekben nem nagyon láttam ilyen SSD-t, vagy csak figyelmetlen voltam), nézegetek tovább a fent említett 4 márka között.
-
jozsi252
veterán
válasz
tamas87 #24136 üzenetére
Ahogy fagy53 is említette ha nem a sebesség számít, akkor az a 470 es 128gb-os samsung, tökéletes választás úgygondolom. 45-47 körül indul az ára neten ha jól láttam.
Ettől a Kingston olcsóbb pár ezer forinttal, de énszerintem a samsung jó választás lenne, van sok tapasztalatuk ssd gyártásba így szerintem nagyon megbízhatóak, az intel mellett.
-
fagy53
nagyúr
válasz
bundaska #24139 üzenetére
A korábbi SF vezérlős Corsair éppenúgy szenvedett, mint az OCZ a külföldi fórumok szerint. Én nem tudom, hogy 3-asban lévő vezérlő fw-e mennyire problémamentes és nem is próbálnám ki, de rajta aki teheti gyűjtsön tapasztalatot, reméljük nem csalódik.
Szerintem a bench-ekben kimutatható különbségek nem indokolják, hogy kisérletezzünk a pénzünkkel, inkább a járt utat kellene választani és ott is van választék. -
fagy53
nagyúr
-
tamas87
csendes tag
Köszönöm a válaszod. Hát kezdő vagyok a témában és olvasgatok. Ha nem tudok valamit kérdezek. Csak amúgy akkor nem értem minek ez a sok teszt... Persze biztos van akinek fontos, mert mindenkinek másra kell, de engem csak megkavart, mert az ember ilyenkor - főleg laikusan - keresi azt a terméket, ami az összes tesztben az első vagy elől van. Nekem csak internetezésre, szövegszerkesztésre meg stb..re kell. Csak annyit hallottam róla, hogy nagyon jó, meg, hogy sokat do a gépen és beruházok egyre. Szerencsés vagyok mert a laptopomban van második merevlemez hely is, szólva rendszernek kell. Röviden ennyi...de sok mindent meg tudtam tőletek és ezért köszönet mindenkinek.
-
cszn
őstag
válasz
tamas87 #24130 üzenetére
Azok mindig a maximum szekvenciális értékek. Ha nagy fájlokat másolgatsz egy olyan forráseszközről ami tudja olyan gyorsan olvasni mint az a megadott gyári érték akkor van esély rá, hogy elérje.
De gondolom a kicsavart mondatból rájöttél, hogy nem igen van értelme a dolognak, valószínűleg te sem az értékeket akarod nézegetni. Ha munkára kell és fontos a sok szekvenciális írás az persze más helyzet lenne. Átlag felhasználónak a teszt ezen és ez után következő oldala a mérvadó. Látható, hogy SSD-k között nincs nagy különbség.
-
tamas87
csendes tag
Azt kérdezném még meg tőletek, hogy azért a samsung 470 SATA2 128 gb-ot SSD megközelítőleg hozza a gyári olvasási és írási értékeket? Elolvastam a PH cikket, de nekem nem derült ez ki. Sok teszt van, de egy átlag felhasználó számára melyik a mérvadó?
Olvasgattam itt, hogy a gyár által megadott értéket pontosan sosem hozzák az ssd, csak megközelítőleg, de azt sem mindig.
-
amok
csendes tag
Én személy szerint, nem ajánlom az intel 320-ast
http://communities.intel.com/message/139866#139866
meg talász itt még egy-két témát ebben az ügyben...
-
jozsi252
veterán
Jó ez a samsung ssd, olvastam a ph-s tesztet, csak az a baj ezekben a tesztekben hogy a 256gb-os ssd-t xy bocsátotta számunkra. Miért 256?? kérdem én aki ssd-t vesz az nem 256 gigásat vesz, hanem örül ha 60 gigásat tud venni. Jah hogy 256Gb-osnak néz ki jól a sebessége tesztek alatt... értem.
De amúgy ez minden gyártóra mondható hogy nemisnagyon látok tesztet 60 gigás ssd-vel. ez valahol igazságtalan.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #24118 üzenetére
Tuti hogy nincs nekik és majdnem biztos hogy az lenne a válasz, kb 2-3 hét múlva érkezik addig is előrendelést felvesznek rá....
-
tamas87
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24118 üzenetére
OMG! Többre számítottam, de egyetértek veled ez lesz, az. Csak azt furcsálom, hogy a cikk az októberi piaci értékesítést ír. De én úgy gondolom ez lesz. Hmmm...a cikk alapján szerint nagyon jó termék.
Köszönöm az információt! Képet lökhettek volna fel a termékről.
-
Ari18
őstag
Sziasztok!
Ez az ssd mennyire számít jónak? megéri az árát?
-
válasz
tamas87 #24117 üzenetére
Hát nem tudom, hogy ez csak figyelemfelkeltés, avagy amolyan "nézz be, majd ha lesz kapsz, de akkor nem ennyiért" típusú dolog, de itt már vannak árak.
(Sajnos nem ismerem ezt web shop-ot)Samsung 830 64GB
Samsung 830 128GB
Samsung 830 256GB
Samsung 830 512GBA megadott paraméterek alapján (kép hiányában) végül is lehet ez az új széria is akár...
-
tamas87
csendes tag
Köszönöm az ajánlást. Samsungról én eddig csak jó véleményeket olvasgattam. Corsairról vegyes érzelmek vannak az emberekben. A "körül" a tárhelyre vonatkozott, de összegeben olyan 55 E Ft max. többre sajnos nem futja jelenleg. Akkor +1 pont a Samunak. Megfordult a Kingston is a fejemben de Samsungról több jót hallottam, a 830-as széria viszont nagyon dúrvára sikerült nekik. Szerintem best-buy lesz...
Lehet várni kellene egy kicsit még és akkor 830 szeriát venni...csak nem tudom mennyiért vesztegetik majd..Köszi a segítséget!
-
tamas87
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24106 üzenetére
Már olvasgattam bitang jó kis SSD lesz, de a tényleges pontos árára kíváncsi lennék. De ez is kiderül majd.
-
Eyesis
őstag
ha a lehető legnagyobb SSD-t szeretném megvenni, ami megbízható, és olcsó, és nagyobb minimum 80GB, akkor az OCZ Vertex 2 120GB-nél van jobb lehetőség? Ez bruttó 43 korul mozog... Kingston 96GB V-Series V+ 100 SSD (SVP100S2/96G) ez bruttó 30 körüli... eddig e kettő között vacilálok... de nyitott vagyok új versenyzőkre is
-
gg72
veterán
Egy Zotac ZBOX AD02 mini PC-be keresnék egy 30GB körüli, olcsó, de megbízható SSD-t, gyakorlatilag csak a Win7 lenne rajta és minimális program, a gép szinte állandóan menne, ezeket néztem:
- Silicon Power E20 32GB
- Kingston SSDNow V100 32GBMás ötlet esetleg?
-
-
SVLaller
senior tag
Köszi mindenkinek, akkor aggódás off, most néztem pár tesztet és tényleg ilyen.
-
khorvat
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24102 üzenetére
Letiltással az a baj hogy akkor bukom a 2db SATA3 portot így SATA2-n használva olvasási sebesség SSD-n már nem lehetne 300MB/s felett szal kb. feleslegesen vettem akkor SATA3-as SSD-t
Sebaj, a héten majd próbálkozok tovább ez is jó, hogy tudom mit kellene elérnem innentől már csak egy kis szerencse kell!
-
Ha esetleg átsiklottatok rajta itt PH!-n, akkor Samsung 830 SSD Teszt
SVLaller
Vannak ilyen típusok, pl tipikusan ADATA SSD-k, amelyek az alsó szegmensben gyorsabban írnak, mint olvasnak. -
tamas87
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, hogy 2 db SSD-vel szemezek:
- Corsair Force 3 120 gb
- Samsung 470 series 128 gbIgazából laptopba menne, régebbi darab egy Acer Aspire 6930G-be. SATA2 van a laptopba asszem. Melyiket ajánlanátok? Olvasgattam már a topicot és most szántam el magam a vásárlásra. Csak egy kis segítséget kérnék.
De ha van más SSD is amit ajánlotok, nem zárkózok el tőle 120gb körülit szeretnék.Köszönöm szépen!
-
válasz
khorvat #24101 üzenetére
Normál esetben az úgy megy végbe, ahogy Orgi is írta.
Olyan Marvell vezérlős deszkával már számtalanszor találkoztam, amin kell neki külön driver, de az SATA RAID driverek miatt kell, de ilyen esettel még nem, hogy W7 AHCI és AMD SATA Controller együtt szerepel...(Ha nem szükséges a Marvell vezérlő, akkor tiltsd le a BIOS-ban. Általában pl van 6 sata port és abból 2 a marvell-é, külön néven is szerepelnek (pl GSata3_0) és jól el is különülnek az alaplapon, akár színükben is. Ha nincs 6 SATA egységed, hanem max 4, akkor tiltsd le)
-
khorvat
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24097 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Akkor legalább azt már tisztán látom, hogy nálam egyedi eset fordult most elő!
Az más kérdés, hogy ezt hogyan sikerült produkálni? Ez totális rejtély nekem is mert úgy gondoltam minden telepítés szabályosan sorban történt, de itt az AMD drivere nem a Windows drivert írta felül hanem mellé települt.Nem baj ebből is tanultunk neki futok újra amíg a legstabilabb és legjobb drivereket meg nem találom a konfigomhoz!
Egyébként a SATA2 és a SATA3 külön chipvezérlőn megy de az AHCI driver mind2höz ugyanaz? Nem okozhatja esetleg ez a kettősség a kettős AHCI driver jelenlétet?
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest