Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
Aktív témák
-
Csapi007
veterán
Hy
Notebook-ba, 5400-as winyó helyére szeretnék SSD-t.
Az érdekelne hogy üzemidő tekintetében mennyit lehet nyerni vele és hogy ~60GB-osnak mit ajánlotok. -
Bodor
veterán
Szép ez és jó is,meg gondolom drága is mint a fene, de egyrészt az embernek nem nagyon van szüksége 240 GB-ra oprendszernek, háttértárnak meg ugye luxus, másrészt 4K olvasásban még mindig nem tudtak a 30MB/s fölé lépni, amit mondjuk 2 db jó ssd raid0-ban is elér, töredék ennyi áron. Más kérdés a szekvenciális olvasás/írás, de vajon azt mennyire használja ki az ember egy oprendszernél?
És a végén hozzáteszem, hogy ez egy üres ssd,nincs "belakva" tehát nem mértékadóak az eredmények, kíváncsi lennék mit hoz egy oprendszerrel és pár programal a hátán? -
DV
senior tag
OCZ RevoDrive X2 240GB PCIE SSD Review, link.
-
Bodor
veterán
Érdekes, hogy attól még nem lettek fantasztikusak a 4K olvasási és írási eredmények...
-
Bodor
veterán
.
-
cimabue
tag
No, csak ideérnek a 120-as G2-es intelek is [link]
Egy pesti nagykernél láttam már, igaz ár nélkül. Ha 60 alatt megáll, lehet benevezek egyre. -
fLeSs
nagyúr
Úgy tűnik mégis lesz Crucial.

-
fLeSs
nagyúr
Úgy tűnik Crucial nem lesz a tesztben viszont a többit sikerült megszerezni és letesztelni.
-
faranus
aktív tag
sziasztok
szerintetek egy OCZ 60GB SATA2 SSD 2,5" Vertex 2 Series SSD jó választás lenne rendszer SSd nek?
-
cszn
őstag
+ még annyit hozzá, hogy a browser.cache.memory.enable legyen true és akkor tuti.
#11770 Mateosz A 0x00 csak 0-val tölti az SSD-t tesztelésnél és ez fals eredményeket ad. Mert pl a sandforce-os vezérlő ki tudja használni a jól tömöríthető adatokat ezzel növelve a sebességet (a sok 0 elég jól tömöríthető
). -
Jakuu
őstag
Kozben leesett.
Amugy ez a nincs a tweakek kozet beirva, pedig nem art.
Firefox :
* about:config
* browser.cache.disk.enable bejegyzest false -ra allitani (igy nem irkal allandoan a SSD-re)
* letrehozni egy uj karakterlancot disk.cache.memory.capacity nevvel es az erteket beallitani a szamunkra, a memoriank mertekenek megfeleloen 32768 (32MB), 65536 (64MB), vagy 131072 (128MB). Minnel tobb memoriank van ertelemszeruen annal jobb ha minnel tobbet allitunk be.
* A Firefox ujrainditasa. -
Jakuu
őstag
Na megjott a Vertex 2-m. Szep meg jo de egy valamit nem ertek.
Ide linkelem a kepet. Szoval a problemam az, hogy a HDTune alatt eleg erdekes a grafikon.
Superfetch,ReadyBoot,ReadyBoost es a tobbi felesleges dolog kikapcsolva.
Szoval a teszt legelejen 150MB/sec koruli a sebesseg kb a 25%-ig a tesztnek es onnantol hirtelen felugrik rendes ertekre. Tobbszor leteszteltem es mindig ugyanezt az erteket kapom.Mintha valami lefogna az egeszet a teszt elejen, pedig se program semmi nem fut a hatterben. Perfmon es egyeb szoftverek nem mutatnak semmi kulonleges irast vagy olvasast.
Valakinek van valami otlete mitol nem egyenletes a sebesseg csak a 25. szazalekatol a tesztnek ?

-
Nordic
Közösségépítő
Egy hét huzamosabb használat után, levertem egy tesztet 0xFF 1000MB-os beállításokon. Még jobbak lettek az értékeke, mint régebben 0x00-ban. Jó ez a Crucial.

(#11757) Kissjeno:Az lehet, hogy a marvell is új a piacon, de én pl. egy DV által felsorolt hibával sem találkoztam eddig, bár lehet, hogy csak nem vettem észre.
-
Kissjeno
tag
Hát úgy látom jöhet még egy pár firmware frissítés. Valahol olvastam, hogy már a sandforce 2000 chipet próbálgatják.
Szerintem a Marwell vezérlőnek is lehet egy pár hibája elvégre az sem régi. De lehet, hogy rosszul gondolom.
Ha ennyire tudják az OCZ-nél a hibákat akkor javítsák is !!!!
Talán a Corsair force szériával kevesebb baj van mint a vertex 2-vel de lehet csak azért mert kevesebbet vesznek belőle.
-
doboa61
csendes tag
Nem gondoltam volna!
Corsair F60-as behelyezését követően (Intel Dual 3 GHz proc, 2 Gb Memória) 10 percbe telt a WinXP Prof telepítése, 2 sec. alatt indul a PhShop CS3 és 9 sec alatt a Premiere CS3
Bootolás 2-ről 1 percre csökkent.
Szóval sokat gyorsult!
A Dokumentumokat, a Kedvenceket, a lapozófájlt egy másik (WD750) lemezre helyeztem át, hogy kevesebb legyen az írás olvasás.
Meglepetés még, hpgy a Sentinel így is 94%-ra hozza ki 3 nap használat után.
Minden esetre szerintem ez jó vétel volt. A sebessége gyári adat szerint 280/230. Azért ez a Corsair Force sorozat jó!!! -
DV
senior tag
válasz
Kissjeno
üzenetére
Pl. ezek: forras.
Known open issues:
• SMART command B0 occasionally returns incorrect status.
• Trim command response times are longer than desired.
• Can't write-same the whole drive.
• Resetting SMART PHY event counters has no effect.
• Whitmore Lake (Intel 3100) Chipset Compatibility.
• Drive may fail during power cycling test with rapid and short cycles.
• Compatibility issue during Red Hat 5.4 Linux boot on nVidia MCP55 chipset
• Sleep followed by non-data commands can sometimes cause the drive to fail to respond to the non-data command. -
Kissjeno
tag
Mi hiányzik még a sandforce firmware-ből hogy tökéletes legyen?
-
szki
őstag
válasz
Nordic
üzenetére
Nálam a korábbi AM3 790FX-es Giga lapomnál, ha a biosban a CNQ mellett a C1E is be volt kapcsolva, akkor 10 Wattal kevesebbet fogyasztott terheletlenül (95 W helyett 85W). Tehát többet számít 1-2 W-nál. Viszont az SSD tesztek valóban gyengébbek voltak. De erről már sokszor írtunk.
-
fagy53
nagyúr
válasz
elfelejtette
üzenetére
Kialakulatlan..
Még csak most készül a szabványosítás, mert nem biztos, hogy bármilyen alaplap kezelni tudja. Kérdéses még a TRIM támogatottság is.
2db 60GB-os egyrészt 120GB a 80GB helyett és nem kerül többe, továbbá flexibilis megoldás, mert ha akarod nem használod RAID0-ban, hanem külön-külön. Ezt a PCI-e csatissal soha ne teheted meg. -
Csapi007
veterán
Hy
Notebook-ba, 5400-as winyó helyére szeretnék SSD-t.
Alapvetően az érdekelne hogy üzemidő tekintetében mennyit lehet nyerni vele. -
válasz
LordDarkness
üzenetére
Szerintem semmit nem érdemes kikapcsolni.
-
LordDarkness
aktív tag
Mit érdemes win7 alatt kikapcsolni? Pl virtuális memória, rendszer vissza állítás, indexelés? Meg még mit?
-
Kissjeno
tag
A 11644-es hozzászólástól olvasgass kb. 30 hozzászólást ott a válasz.
-
Dracula
őstag
Sziasztok!
Új vagyok az SSD terén, bár sokat olvastam róluk, de december környékén én is vennék egyet... Legalább 40-est, de 64-nél nagyobbat nem szeretnék.
Olvastam a Giga lapokról, hogy valami van velük. P35-DS4-ben menni fog, kivéve ezt a hibaüzenetet? F14-es BIOS van, ahogy néztem a listában, van már újabb béta, ami a Giga oldalán nem található meg...
Kingston V+ ? Vagy OCZ Vertex2?
40 lenne a maximum, amit szánnék rá.Köszi a segítséget!
Üdv!
-
szepsy
senior tag
Ez már ide

Egy fajta sata kábel van, vagy van sata 1 és 2,mert nekem nem tom milyen van?
-
Lajtorja
aktív tag
válasz
Nordic
üzenetére
Értem én, meg azt is, ahogy a többi kolléga számol. Nálam sajnos nem ez a helyzet. 3-4 féle mmo (csak wow+wowbéta+aion megenné egyedül a 60gb-t), régi d20 játékok, fallout, steam hl1-2-cs-tf-gta-k, még másik 4-5 újabb fps, office, fejlesztős meg sulis cuccok (sok), adobe pakk, több féle navihoz/rádióhoz/telefonhoz szoftver pakkok stb... alsó hangon 200+
Ezeket, ha mind felpakolászom raid0-ra még úgy sem maradd karcsúbb ssd-n common files, mint 15 giga. Ez lenne az én bajom. És akkor még semmi nem fut ssdről :S
A kézzel registryben matatás nem hozott osztatlan sikert, főleg az ms-es dolgok körében. Lehet hagyom is francba, max kiderül mi történik ha full teleírom. Bár van egy tippem. -
AirBooms
addikt
válasz
Dluinet
üzenetére
Az első linked nekem nem nyílik meg, a másodikban pedig azt látom, hogy a 120-as Callisto Deluxe lényegében ugyanazt tudja, mint a 80 gigás X25-M. Hmm, akkor most nehéz lesz a döntés. Mert azért a plusz kb. 15-16k-ért kapok 20 GB-vel több helyet, meg állítólagosan nagyibb megbízhatóságot.
Köszi!
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Dluinet
üzenetére
Vettem mégegy 80Gb-s X25-M-t pont azért, mert a vertex2-vel sokan nyűglődnek. Szerintem is megbízhatóbb az intel, arra sosem panaszkodott senki.
Semmi gond vele, játékokat tettem rá. tesztben pedig pár MB eltéréssel mindkettő ugyanazt tudja. ráadásul a 2 tesztet egyidőben futtattam.Lajtorja:
Szerintem elég egy 60-as SSD rendszrenek. Nekem a 64bites win7, full office-al, pár utillal essentials, security, stb (tényleg jópár cuccal) eszik 22Gb-t. Szerintem elég a 60Gb. Abból monyuk szabadon kell hagynod max 15Gb-t. még mindig marad kb 45Gb-d. Pár játék is simán ráfér. -
Nordic
Közösségépítő
válasz
Lajtorja
üzenetére
Jó én csak magamból indultam ki. Igaz nekem 128as van de a rendszermeghajtóm kemény 36 giga win7 64bit+program files, meg minden egyéb. Ez még mindig 60giga alatt van. Sőt ha levonom belőle a FEAR 2-t(jelenleg az is SSD-ről megy nálam), ami 12,5giga, akkor már csak 24giga. Ez meg már bőven 60 giga alatt van. Én ezért mondtam, amit mondtam.
-
Lajtorja
aktív tag
válasz
Nordic
üzenetére
Azért lenne jó program files, de főleg common files sima raid0-ra (nem ssd-re), mert 60as ssd-m van.
Az egy rendszer+pár fontosabb kisméretű util+aktuális kedvenc játék+max 15 gb szabad hely. És vége. Egy Adobe képes 4gb+ méretű szajrét felhalmozni ssd-n common filesban, úgy, hogy maga a programcsomag a raid0-ra lett telepítve.
Szóval szerintem igenis van jogosultsága a kérdésemnek, egyszerűen nincs több helyem ssd-n. Cserébe ott van egy 186/186 raid0, ami szerintem még mindig nem lassú.
A többi dolog stimmel és köszi a választ!
-
AirBooms
addikt
válasz
Dluinet
üzenetére
Nem, nem próbáltam, mert még egyik sincs meg, választanom kellene. Az X-25V kicsi, ezért szeretnék egy nagyobbat, meg akkor már gyorsabbat.
Jakuu: azért nem jó ez a teszt, mert ebben a sima, nem Deluxe Callisto van, s az Intelből pedig a 160 gigás.

szóval: Mushkin Callisto Deluxe 60 GB vs. Intel X25-M G2 80 GB (méret és ár nem összahsonlítási alap csak a megbízhatóság, gyorsaság, stb.)
-
-
AirBooms
addikt
Tanácsot kérnék:
Jobb egy Intel X-25M G2 mint egy Mushkin Callisto Deluxe? A kapacitások és az árak nem lényegesek. Egyéb paraméterekre gondolok, mert papír szerint olvasásban de főleg írásban jobb a Callisto. Miben lehet jobb az egyik a másiknál? Melyiket ajánljátok?

-
St3venson
tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Bizom benne, hogy az a 40 giga tényleg elég lesz a win7nek.

-
szepsy
senior tag
tudom nem ide
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Akinek Asus lapja van írja már le, neki, hogy van beállítva, hogy a leggyorsabban bootoljon.
Boot Settings Configuration:
Quick Boot
Full Screen Logo
AddOn ROM Display Mode
Bootup Num-lock
PS/2 Mouse Support
Wait For 'F1' If Error
Hit 'DEL' Message Display
Interrupt 19 Capture -
Nordic
Közösségépítő
válasz
szepsy
üzenetére
Cool n' Quiet módban mikor visszaveszi az órajelét a procinak, tulajdonképpen energiatakarékos módba lép a proci. Ha jól tudom, amikor a C1E is be van kapcsolva, még inkább visszaveszi az energiafelvételét a procinak, de ez kb 1-2W-ot jelent. Nem nagy veszteség, ha nincs bekapcsolva.
-
Jakuu
őstag
válasz
martin66
üzenetére
Szerintem ez mas problema de hogy kikeruld adok egy tippet.
Felejtsd el az USBrol ilyen modon torteno telepitest. Egyszeruen azert mert lassu az egesz es nem komplett a szovtvereiddel/drivereiddel telepitett windowst kapsz.Acronis Rescue media Bulder vagy Acronis True Image kell neked. Persze lehet mas szoftver is, de en azert ajanlom ezt, mert pendrivere is lehet ra kesziteni bootloadert.
Ezzel lelehet menteni ill. visszaallitani a mar teljesen feltelepitett windows particiojat.
Nalam pl a mentesi folyamat 4 es a visszaallitasi folyamat 3.5 perc.
Azert nem mindegy a winfos telepitojehez kepest, amire meg a szoftvereimet se pakoltam. -
Colos1
őstag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Pont azt lassítja az inicializálás, de nem ennyivel. Próbáld ki Rubbi kolléga ajánlását, ha az nem jön be, akkor a HDD -t tedd eggyel hátrébb a SATA portokban, mert ehhez hasonló probléma volt nálam is, és ez oldotta meg. Csak nálam nem minden indításnál csinálta, és én más hibajelenség miatt tettem hátrébb a vinyókat, de összefüggött a kettő.
Ja, és Te is és Rubbi kolléga is próbálja ki, hogy ha a BIOS -ban kikapcsoljátok a C1E -t - feltéve, hogy be van kapcsolva -, mit mutatnak az SSD tesztek.
Néztem, mindkettőtöknek AMD -s lapja van, a tied 790X -es, mint az enyém. -
szepsy
senior tag
Írták, hogy ezeket kikell kapcsolni de hol?
,,A javasoltak szerint swap, prefetch, superfetch, hibernálás, indexelés kikapcsolva "
hibernálást már kikapcsoltam -
szepsy
senior tag
Ezt én is kipróbáltam.
AHCI-ról visszatettem SATA-ra és 5 mp-et nyertem vele,SSDlife-ba azt írja, hogy TRIM enable .
Akkor minden rendben nem?Mivel lehet még gyorsítani a bootlást?

AHCI-n ment fel a win, de mivan ha nem AHCI-n telepíted a wint?
-
St3venson
tag
Sziasztok!
Már egy jó ideje olvasom a hsz-eket, hogy minél több info birtokában döntsek, hogy milyen ssd-t vegyek is. Jelenleg (és még jó darabig) egy win7x64-es rendszerem van ami pillanatnyilag 30G-t foglal. Szerintetek jó döntés lenne, egy intel x-25v-t beszereznem, vagy mindenképp egy nagyon ssd-t kellene vennem. Csak rendszervinyónak használnám.
Esetleg nagyobb tárhelyűt milyet ajánlanátok még?Köszi
-
Gorneck
legenda
válasz
LordDarkness
üzenetére
Nem hagyja romlani az ssd sebességét...
-
Gorneck
legenda
válasz
LordDarkness
üzenetére
Semmi. Max trim nem megy...
-
LordDarkness
aktív tag
Ha ideben hagyom az ssd mi baja lehet?
-
-Solt-
veterán
Urak, az miért van, hogy a BIOS nem látja sem az SSD-m, sem a vinyómat? Eddig felismerte... :S
-
SpongyaBob
veterán
válasz
LordDarkness
üzenetére
Pontosan nekem is ez volt. Így 80(!) mp volt a boot idő SSD-vel. Úgy lett jó, hogy elsődleges boot-ra állítottam a BIOS-ban.
Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- Kedvenc zene a mai napra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen routert?
- BMW topik
- További aktív témák...
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Én most ilyet vennék ha nem lenne SSD-m.

Most már világos.

viszont gyors ..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Néztem, mindkettőtöknek AMD -s lapja van, a tied 790X -es, mint az enyém.
Olvastam az elemzést a ph csak nekem túl tömény értelmezni.