- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Aktív témák
-
jorden06
senior tag
-
Colos1
őstag
Elindítod a telepítést, ekkor kibontja magát a C:\ATI \Support\10-9_win7_32-64_ahci könyvtárba. A kicsomagolás után megszakítod a telepítést. Majd eszközkezelőből frissíted, a "c:\ATI\Support\10-9_win7_32-64_ahci\Packages\Drivers\SBDrv\SB7xx\AHCI\" elérési úton lévő "W7" vagy "W764A" (x64) könyvtárban lévő .SYS -re.
A fenti driver INF fájljában van 3 ilyen sor, ami az előzőből hiányzott. A második a lényeg.
[amd_xata_Service_AddReg]
HKR, "Parameters","AmdXataTrimSupport",%REG_DWORD%, 1
HKR, "Parameters","AmdXataOptions",%REG_DWORD%, 1Szerintem ez a TRIM támogatás, de nem biztos, én nem értek hozzá. Nálam a telemásolás-törlés után nem változott a sebesség, de az SSD -m tud firmware -ből GC -t, így nem biztos, hogy ez az esetlegesen működő TRIM miatt volt.
-
adorjant
őstag
Mindenki mást mond,szerintem igen,szépen írkál magának az SSD,ha kedve tartja,sebesség is ugyanannyi hetek óta.
A teszted alapján a duplán teleírás,majd mérés jó ellenőrzési módszer,akkor határozottan igen.
De ha megmondod mivel tudnám 100%-ra kideríteni,megnézemszerk: Igen,cseréli. (bár én egy itteni javaslatra,manuálisan frissítettem,INF-ből)
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
Bocsi, megint csak a "sóherségem" miatt érdekelne, hogy az én gépemben (lásd adataimnál) ráadásul a legolcsóbb használható méretű SSD-vel egyáltalán érdemes-e belefeccölnöm 30 ezer forintot, vagy úgysem lesz a rendszer a rendszer "pattogósan" gyors. Egyébként - többek között e miatt is - rég megbántam már, hogy egy éve ismét AMD-t választottam. De hát ez van... pénz meg nincs.
kieg: Airboom: dehogynem, nézz meg egy "teszkógazdaságos, pl. Orion, Millenium, Hausmeister stb. DVD-lejátszót, kenyérsütőt, mikrót, MP4-lejátszót. Egy év gari + 1 hét a várható élettartama. 13 évig dolgoztam szervizben, láttam épp eleget.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Hát ezt a tesztedet már nagyon várom!
Mivel sóher vagyok, mégis szeretnék SSD-t, így jó lesz látnom, hogy a kinézett olcsó(bb) 64GB-os Kingston SNV-425 -tel mennyit vesztek, a drágábbakhoz képest.
Fontos: ha van rá mód, légy szíves, legalább egy-két SSD-t tesztelhetnél köznapi AMD-s rendszerben is (780G - 785)! A neten itt-ott olvasható infók szerint közel sem hozzák azt a teljesítményt, mint egy Inteles deszkában. Lássuk, mi is az igazság!
Előre is köszi!
-
helkis
veterán
hát igen, manapság nem divat raktárkészletet tartani, a semmiből meg nehéz kölcsönadni..
nekem azt írta egy disztri, hogy ad inkább kedvezőbb árat egy mintadarabra, de csak úgy nem tud küldeni tesztelgetni SSD-t, viszont a tesztet osszam majd vissza a kedvező árért cserébe
.. ezzel nem is lenne gond, ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, de pont a minipcie-nél arra lennék kiváncsi, hogy mennyire marketing a 280/275Mb/s-es adat, mennyire fogja vissza a minipcie csatoló az SSD-t.. ha nagyon, akkor meg kidobtam egy rakás lét..
a másik ami érdekelne teszt szinten, hogy egy online rádió, torrent a háttérben mennyire fogja vissza a tárolókat, valós használat mellett..
mindenesetre drukkolok, hogy legyen!
-
DV
senior tag
Na, ez jo hir, hogy az elso lepesen mar tul vagytok.
Sajna csak Intel SSD-m es egy OCZ Core v2 30GB-om van. Az OCZ-t oda tudnam adni (orokbe), de nincs a listan, hogy igeny lenne ra a tesztben. -
DV
senior tag
Szoritok, hogy osszejojjon, hogyha kell egy 80-as Intel akkor szolj, megoldom, hogy elpostazzam. Ja, amugy az Inteltol fuggetlenul tudnek kuldeni egy "hires" jMicronos SSD-t ajandekba (es nem is kernem vissza sose - OCZ Core v2 30GB), csak legyen benne a tesztben "elrettento" peldanak.
Amugy egyetertek NOD hozzaszolasaval.Scholes9
Hagyd futni a programot, majd a 6. naptol kezdi el kiirni, hogy mennyi az SSD becsult elettartama.
-
cszn
őstag
-
NOD
senior tag
Intel X25-M (összehasonlítás illetve egy ind. vezérlös mindenképp kell bele)
KingstonV+ SNVP325
Crucial c300 (ez meg Marvell vezérlös, ahogy tudom egyeduliként igy ezért lehetne érdekes bár lehet nehéz beszerezni)
Sandforceból meg tök 8 mit teszel be mert 10%-os határral mindegyik ugyanolyan gyors (persze akad egy két gyártó akinek sikerul azt is elbaszni)
Mondjuk itt a fórum alapján ami sok embernek van az kb ezek : Mushkin Callisto, Corsair Force, A-Data s599, Ocz Vertex 2/Agility 2, G.Skill Phoenix.VelociRaptor
(#10103) Khelben : Az csak a sandforce vezérlönél van mert csak akkor tudja a max sebességet ha tömöríthetö az adat, ezért ha randomra teszed a test data-t akkor behal.
Meg a legtöbb tesztben nem is ezt szokták használni. -
Matamata
aktív tag
Ez a téma engem is érdekelne. (Lassan kinövöm a 32GB-ot.)
Elvileg ugye a 4KB-os véletlenszerű olvasás számít igazán (mi ez a 32-64-es sormélység amit fel szoktak még tüntetni?) és az újabb SSD-k (C300, SandForce) sokkal jobbak ebben mint pl az én Samsungom. Csak az a kérdés, hogy ez a különbség valós használat mellett érezhető-e mert a különbség látszólag jelentős. -
-
wutuka
aktív tag
Igen olvastam cikkedet,kiváló.sok értelmes hozzászólás is jött hozzá,a teljesen kezdőknek mint én is nagy segítség volt.Csak érdekelne,honnan is származtatják a gyártók azt a 1,5-2 millió üzemórát?
Valszeg én is egy 40 GB-s Vertex2-t veszek,és csak oprendszernek használom.Aztán majd kíváncsi leszek,ha kijönnek a 4.negyedévben a tervezett 256-512-1GB-s SSD-k,akkor mit is mondanak majd a gyártók? Azt hiszem azt,hogy ezeket akár már annyiszor írjuk ahányszor akarjuk,nem fog ártani! Mert ezek már korszerűbbek. -
Igazad van abból is felismeri, de a töredezettségmentesítést és egyéb funkciókat csak a következő feltételek teljesülése esetén kapcsolja ki:
* Storage. Slate PCs should use solid-state drives (SSDs) to enable lower power consumption and high reliability in a mobile environment. SSDs also have greater performance than most traditional platter drives. Many Windows performance optimizers do not need to operate on SSDs. Windows 7 disables selected optimizations on an SSD, if the SSD meets certain requirements:
o Disk defragmentation is turned off when at least one of the following is true:
+ ATA Word 127 is set to “1” (zero-latency device).
+ Windows System Assessment Test (WinSAT) random read performance value exceeds 8.0.
+ The disk is a dynamic disk or a child virtual hard disk.
o SuperFetch is disabled when the WinSAT Random Write (primary disk) score exceeds 6.5.
o ReadyBoost™ is disabled when at least one of the following is true:
+ The ReadyBoost score does not meet the performance threshold.
+ SuperFetch is disabled.
o Windows 7 supports the TRIM function, which can improve the lifetime of a flash drive. This feature operates when the SSD firmware and driver supports TRIM, and the ATA function is enabled. -
DV
senior tag
"Toshiba TC58NCF602GAT controller ... This Toshiba controller is based off the JMicron JMF602 controller. Many enthusiasts might be thinking about the stutter issue associated with this specific controller, but Kingston claims to have solved it with new and improved firmware.
Basically, the JMicron JMF602 controller has been laser etched with the Toshiba name as Kingston didn't want consumers to see the JMicron name and think this drive would stutter."Szoval ez is JMF602-es, csak mar javitott vezerlovel.
Forras: #.A JMF618-as vezerlo Toshiba megfeleloje: TC58NCK618GBT, a 3. keprol olvastam le: #. A vastagon irt betuk kerdesesek, jo lenne, ha valaki megerositene ebben. - Kingston V Series SNV425-S2.
-
cowboy_bebop
őstag
Szia!
A Kingston SVN125-ben ez alapján Toshiba TH58NVG6D1DTG20 vezérlő van.
-
cowboy_bebop
őstag
-
UdVi86
aktív tag
Elég pepecs munka lehetett, le a kalappal
Akkor az Agility elég lassú, persze még F3-hoz mérten is éreztem gyorsulást, mikor áttettem a rendszert. Lehet a CS5 nálad is lassabb lenne.
band1103: úgy emlékszem erről korábban az Anandtechen is volt egy cikk.
Gorneck23: Köszi, megpróbálom, Amúgy, mit mondasz, érdemes lecserélni erre az alap win7 drivert? Mit tapasztaltál?
-
LW
őstag
Ez sokadjára is furán sikerült.
A törénet az, hogy van egy kis befektetni való pénzmagom, és eltöprengtem egy SSD-n, hmm milyen jó lenne gyors rendszer. Igen ám, de ami igazán jó lenne az úgy megszorongatná a zsebem, hogy nem maradna másra(jelen esetben adattárolásra).
Elővettem már mindent, kingstont, x25-v 40, x25-m, OCZ Vertex 30, OCZVertex30-Raid0
Valami mindig beletojt volna a levesbe.Gyors, de lehetne gyorsabb is, <40ak kicsik(számomra), nagyobbak és gyorsabbak meg drágák.
Közben elfogyott az adattár is, szal legalább egy terás HDD még képben van.x25-v 40GB
Kingston SSDnow V 64
OCZ Vertex 30+ 1.0TB HDD
Maradt és hát végül úgy döntöttem, revízióra ítélem a dolgot ősz közepe környékén. Hozzáveszem azt is, hogy valóban csak (a tesztben is írt) úri hóbort lenne számomra, fenetudja. Így egyenlőre a szép nagy 2.0TB "kőkori HDD" mellett döntök. Még nem rendeltem meg (van is pár potyagigám), változhat a véleményem, keverek mint a mozigépész.
Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Alkoholista nevelde
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest