Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
Aktív témák
-
DV
senior tag
válasz
BullKoxa #11198 üzenetére
Az irast azert nem tudod tesztelni, mert mar az OS rajta van az SSD-n. A HDTune iras tesztjet csak ugy tudod futtatni, hogyha nem az SSD-rol megy a rendszer (az SSD uresen van a gepben). Amugy a hibauzenet is kiirta "To enable writing please remove all partitions".
A futtatasba hogyha beirod, hogy cmd, akkor ugy inditsd el, hogy jobb klikk-futtatas adminisztratorkent. Ezutan ird be a parancsot a trim lekerdezesehez. -
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Lenne egy kis problémám.Hogy a(0-s nincsen) Sata 1 ben van az SSD-m a Sata 2 ben pedig a HDD.Csak akkor van az SSD a Sata Drive 0 ban ha csak az van benne,ha már rádugom a HDD-t akkor az SSD a Sata Drive 1 lesz. ez mért van?A windows-t úgy telepítettem hogy csak az SSD-t látta a gép.Baj ha az SSD a Lemez 1?
És az a HD Tune mért nem megy a gépemen ha az írást szeretném tesztelni?
UI:Én ezt a TRIM-et sem tudom ellenőrizni hogy most mi van vele.
-
Colos1
őstag
válasz
Kroni1 #11193 üzenetére
Igen, bár a Win7 -nel asszem nem kell F6 -ozni. Ott, ahol kiválasztod hogy melyik lemezre akarod telepíteni, van egy olyan opció hogy "illesztőprogram betöltése", de én még nem próbáltam.
Amúgy ezt nekem is csak mondták, hogy gond lehet utólagos AHCI telepítéskor, de ez nem szentírás. Viszont olvasgattam a neten, és tényleg elég sok esetet találtam, ahol meghülyítette a win7 -et.
Én is utólag telepítettem 2x, de csak először volt kisebb gond, de ott az is közrejátszott, hogy utólagosan állítottam át IDE -ről AHCI -ra, és erre jött egy utólagos telepítés is... (Amikor még csak készültem az SSD -re, kipróbáltam, hogy egyáltalán működik-e, mert amikor a gépemen vettem 1 éve, még nem tudtam hogy van ilyen, ezért nem volt bekapcsolva
)
Meg az is számít, hogy eszköztelepítőből telepíted, vagy rányomod a telepítésvarázslóra, és az illesztő mellett feltesz egy rakás felesleges vackot. Meg sztem a chipset -től is függ.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
MrStokes #11194 üzenetére
Az AHCI-t a Biosban tudod beállítani. Ha stimmel az alaplapod azzal amit az adataidnál megadtál, akkor itt tudod beállítani a biosban.
De mindezt win install elött. És tökéletes ha Win7 installal formázod! -
MrStokes
tag
válasz
deicide #11143 üzenetére
Koszi a gyors valaszt!
El is hataroztam, hogy ha mar ilyen franko kis akcio van OCZ-eknel, akkor mindjart rendelek is egy Vertex 2-t.
Egy 120-asra esett a valasztasom, op. rendszer futna rola, felhasznaloi programok, meg egy-nehany (jonehany) jatek.
Meg tovabbra is olvasgatom szorgalmasan a topikot, de este kapom meg a kicsiket, es hogy el tudjak indulni, szeretnek par alapveto kerdesem feltenni nektek.
Erdekelne, hogy ezt ugyan ugy meg kell-e formazni es particionalni, mint egy hagyomanyos HDD-t?
Van-e ertelme tobb particiora osztani?
Van vmi egyeb okossag, amit telepites elott meg meg kell lepnem? Olvastam itt vmi olyasmit, hogy a SATA modot at kell allitani AHCI-ra, de abszolut nem vagyok kepben ezzel kapcsolatban. :SA telepitest koveto okossagokrol mar olvastam, ugy mint prefetch, superfetch leiltasa, indexeles esetleges kikapcsolasa es meg vmi drive cahche-eles (lehet, hogy nem igy hivjak) kikapcsolasa.
Bar ez utobbit mintha pont hogy bekapcsolva kene hagynom, mert ha jol tudom az altalam valasztott tipus Sandforce vezerlos, annal meg azt irtatok, hogy bekapcsolva szereti.
-
Colos1
őstag
válasz
szepsy #11189 üzenetére
Miért akarsz AHCI -t telepíteni? Nem célszerű utólag, csak ha az MSAHCI nem megy rendesen. Papíron az AMD AHCI dob az SSD sebességén, de nem észrevehetően, ezért nem éri meg kockáztatni a Win7 telepítésének épségét. Vagy elfelejtetted telepítés előtt AHCI -ra átdobni a BIOS -ban a SATA módot?
De ha kísérletezni akarsz, akkor itt a 10.10 -es. Csak ne autón telepítcsd, hanem indítsd el, ekkor kicsomagolja magát, utána amikor elkezdené a telepítést mégse, és az eszközkezekőből a Szabványos AHCI veszérlő illesztőjét kicseréled a "c:\ATI\Support\10-9_win7_32-64_ahci\Packages\Drivers\SBDrv\SB7xx\AHCI\" könyvtárban lévő illesztőre. Itt van még 2 könyvtár, attól függően, hogy x86 vagy x64 -es Win7 -ed van.
UI.: Az AMD rájött, hogy a 10.10 -es AHCI driverében régebbi driver van mint a 10.9 -ben, mert a letöltő oldalon kicserélték a 10.9 -re.
-
Jakuu
őstag
YES!!!
1,5 napi talalgatas utan kitalaltam, hogy szabaduljak meg a bitlocker unallocated particiojatol.
D
Elmeselem hatha mast is erdekel.
1. nyissuk meg cmd promtot administratori joggal
2. bcdboot c:\windows /s c:parancsot irjuk be ami a C: meghajton bootolashoz szukseges fileket/adatokat lekrealja.
3. Menjunk a Disk Managementhez (compmgmt.msc) es a C: particion jobb klikk utan valasszuk ki a Mark "Partition as Active" menupontot, majd okezzuk le.
4. Reboot
5. Reboot utan menjunk ujra bele a Disk Managementbe es jobb klink a System Reserved particion, majd toroljuk. -
fagy53
nagyúr
válasz
Gorneck #11179 üzenetére
Ráérsz még...a PCI-E/SSD szabvánnyal még csak most szenvednek!
-
szepsy
senior tag
Milyen AHCI drivert szedjek le és honnan?
-
szepsy
senior tag
válasz
Komplikato #11180 üzenetére
Ez most a legjobb cucc?
-
Nordic
Közösségépítő
Ti honnan derítitek ki, hogy egyes típusok IOPS értéke mennyi? Akárhány gyártó honlapját nézem, ezt sehol sem írják...
-
cszn
őstag
-
cszn
őstag
Patriot Torqx TRB. Occsó. Új JMicronnal: JMF616.
-
cszn
őstag
válasz
Komplikato #11180 üzenetére
De azért az OCZ nem szarozik. Nagyon ráálltak az SSD témára. Új csatlakozó, temérdek SSD, revodrive... Helyes!
-
Komplikato
veterán
Néztem valamelyik kínai oldalon Revo2 cikket, ott a 100GB kerül 350 euroba. Ez azért sokkal több mint a Revo1 ára.
[link] -
Bodor
veterán
Kíváncsi lennék az első változat hogyan fut, nem hogy a második...
Ha jól olvastam valakinek itt a fórumon nemsokára lesznek tényleges tapasztalatai...persze jó lenne tudni, hogy "normál" ssd-hez képest mi a változás...
Ha valakinek elsőre lesz revo-ja, akkor max annyit fogunk olvasni, hogy k***a gyors -
Chesterfield
őstag
válasz
deicide #11156 üzenetére
Köszönöm a választ, még egy valami érdekelne ezzel kapcsolatban.
Mégpedig az, hogy az a kis partíció, amit a win7 csinál magának, az ebben az esetben hogy keletkezne?
Amikor acronissal teszem fel a normál winyóra a rendszert, akkoor automatikusan lecsípi majd a rendszernek szánt partícióból? -
james008bond
őstag
válasz
szepsy #11165 üzenetére
Nekem amikor megvettem, 95%-ot írt ki a legtöbb program, ez mondjuk 3 hónap alatt nem változott. A HDD Sentinel meg 800+ hibás szektort, meg a HD Tune szerint volt egy kis gubanc a SATA kábelezéssel...majd a 2. fw frissítés után ( 1.23 ) már mindegyik progi 100%-nak írja, Sentinel szerint hibátlan és HD Tune szerint SATA kábel is OK! Ki érti ezt? Valószínűleg a SMART értékeket más nyelven közölte eddig az SSD, de már megtanították neki a nyelvet vagy kapott egy fordítóprogramot vagy egy tolmácsot...
Viszont valamennyi tesztprogram szerint a sebessége csökkent, amit mondjuk nem veszek észre, most is pörög, mint atom -
DV
senior tag
Piacra dobtak az OCZ Revo Drive X2-t, link.
-
szepsy
senior tag
válasz
Chesterfield #11152 üzenetére
-
SzlobiG
félisten
válasz
g.gergo #11163 üzenetére
Write - 35MB/s Ez csak ennyit tud írásba most nézem.
Hát a nagyobb fileok igencsak lassabban fognak felmenni rá mint egy hdd esetén, persze rendszernek ettől még tökéletes csak feltűnt.
(#11165) szepsy : Más progival is 40%-ot ír? SSDlife, Crystal Disk infó? Mer ha igen, akkor én vinném vissza cseréltetni.
Nem muszáj a parancssor, hogy megtudd nézni megy-e a trim a fentebb írt progi kiírja, de rendszergazdaként indítsad a parancssort.
-
g.gergo
senior tag
válasz
Intel fan11 #11162 üzenetére
Tessék, persze nem akarom reklámozni az oldalt.. Rendszer alá tökéletes ennyi pénzért.
-
neverless
tag
válasz
Intel fan11 #11160 üzenetére
Fussunk neki mégegyszer:
Olvasd el a cikket. Fogalmazzunk úgy, hogy ez a cikk a belépőkártyád ehhez a topikhoz -
neverless
tag
válasz
Intel fan11 #11157 üzenetére
Hi,
1 - legalább minimálisan utánaolvas és utána kérdez.
2 - félperc kipörgetni gogléból fless cikkét
3 - elolvas és utána visszajön ide a topikba.üdv
-
neverless
tag
válasz
Chesterfield #11153 üzenetére
Hi
Tehát az egész partíciót akarod lementeni. Pont nemrég volt egy kis ideodaüzi pont erről.
-Erre vagy használod a win beépített backup funkcióját
-Vagy 3rd party programot használsz, pl Acronis True Image Home
Szubjektív, hogy melyiket szeressed. -
Intel fan11
őstag
üdv!Rendszer alá szeretnék egy ssd-t!30 k-t szánnék rá max!
Milyet ajánlotok?
És vki tudna abban segíteni mit kell beállítani nála mielőtt rendszert rakok rá vagy pedig telepítés után??
Mi az a Trim meg ahci kifejezések ssd-nél olvasom itt a hozzászólásokat és megakadt a szemem rajtuk???
-
deicide
veterán
válasz
Chesterfield #11153 üzenetére
Nem kell egyformának lennie, ahogy írtad, legalább akkorának kell lennie, hogy az adatok elférjenek rajta. Fent lehet a vinyón is a rendszer, semmi problémát nem okoz, a bootsorrend határozza meg, hogy melyik merevlemezen levő operációs rendszer töltődik be.
-
Chesterfield
őstag
Nem teljesen szervesen idetartozik, de hátha tud valaki okosat mondani.
Tehát felment e rendszer ssd-re, felraktam pluszba minden szükséges programomat.
És ezt az állapotot szeretném lementeni, hogy bármikor visszaállítható legyen, akár normál winchesterre is.
A winyón ugyanakkora partíciót kell létrehozni, mint az ssd mérete, vagy csak annyi a kritérium, hogy legalább annyi hely legyen, mint szükséges? Az megoldható amúgy, hogy eleve fent van a rendszer vinyón is, de azt valahogy letiltom, és csak akkor kapcsolom be, ha kiveszem az SSD-t?
köszönöm -
Chesterfield
őstag
válasz
szepsy #11151 üzenetére
Na akkor mi pont egy cipőben evezünk most, ugyanez az ssd, én is most löktem fel a win-t.
"Ha a telepítéssel megvagyunk, Windows 7/2008 R2 alatt ellenőrizzük, hogy az operációs rendszer elküldi-e a TRIM utasítást. Ehhez parancssorban írjuk be, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk, ezután már működnie kell."
Szűz rendszer, gombnyomástól számítva 28mp után már nincs homokóra
-
szepsy
senior tag
Hi.
Tegnap megjött végre az OCZ Vertex 2 60 G-os SSD-m.
Sok időm nem volt vele foglalkozni, win 7 ultimatet telepítettem, de csak home premiumot akarok később az kevesebb heylet foglal.Lenne pár kérdésem:
1. Hol tudom megnézni, hogy be van-e kapcsolva a TRIM?
2. Itt írta valaki, hogy kell AHCI driver, valaki hogy nem, ezt honnan tudom leszedni?
3. Win 7 telpítése előtt csak annyit csináltam, hogy SATA-ról AHCi-ra tettem BIOS-ba, ezzel nyílt egy új (menü pont) AHCI configuration.Itt nem kell piszkálni semmit ugye?Mondjuk a dvd bootot kikapcsoltam minek, nyertem vele 5ms-t.
4. A gomb nyomástól az Asus logóig 13 ms telik el, ilyen lassú a lapom?Vagy lehet valamit állítani ez ügyben?
Egyenlőre ennyiKöszi a válaszokat előre is.
Test most ilyen:
Hát ez a kép így sikerült
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Chesterfield #11126 üzenetére
Régebben egy ősrégi ghostot használtam, de egy ideje áttértem az Acronis Trueimagere, van egy bootolható pendriveom, és azzal csinálom a mentéseket/visszaállításokat, de nálam ez napi szintű.
-
Chesterfield
őstag
Csináltam a vertex2-ről egy hd tune benchmarkot:[link]
ez mennyire számít egészségesnek? -
Jakuu
őstag
válasz
cowboy_bebop #11129 üzenetére
Eleg hozza es jobb mint a ghost.
-
MrStokes
tag
Sziasztok!
Feltunt, hogy az 120 GB-os OCZ Vertex 2 SSD-k igencsak kedvezonek mondhato aron kaphatoak a piacon szereplo tobbi gyarto 120 illetve 128-as SSD-ihez merten.
Ahogy neztem, a tobbi gyarto ilyen kapacitasu SSD-i mind 70 felett kezdodnek.
Van ennek valami kulonosebb oka? -
ttt1
őstag
Nu megtaláltam ssdmröl a manualt..Read 0.6 W write 1.25 W idle 0.325 w partial 0.275 W Slumber 0.25 W. Más kérdés utolsó kettöt nem tudom mi az, dez azért satas hdd-knél ez azért kevesebbet fogyaszt ..
-
-
Nordic
Közösségépítő
Abban mennyi az igaz, hogy a vertex 2-k hajlamosak bedögleni? Történetesen egy aprós srác közölte velem aki elég nagy tételben üzletel ssd-vel, hogy az esetek felében behalt valami gyári hiba miatt...
-
becksim
aktív tag
Az indexelést max csak helyspórolás miatt érdemes kikapcsolni, mert szerintem nem jelent nagy mennyiségű folyamatos írás-terhelést, viszont az ssd olyan gyors eleve, hogy tényleg nem oszt-nem szoroz a kereséseknél.
Azt viszont nem tudom ,hogy teljesen kikapcsolt indexing mellett keres-e rendesen a doksikban-textfájlokban a win7?
Illetve ha valaki sokat keres, és winyót is használ, akkor azt mindenképp érdemes indexelnie, sokat dob a sebességen, pláne, ha az index-file az ssd-n van! Vagy nem jól gondolom? -
deicide
veterán
válasz
cowboy_bebop #11129 üzenetére
A ghost 15 szerintebb jobban kezelhető DOS alól, megvan pár perc alatt a mentés/visszaállítás.
-
cowboy_bebop
őstag
Sziasztok!
Egy SSD-t szeretnék klónozni egy másikra. Ehhez elég lehet Acronis True Image mindenfajta beállítás nélkül? Az alignálásssal sztem. nem kell külön foglalkozni, mert a mostanin jól van beállítva.
-
cszn
őstag
válasz
AndrewTdi #11125 üzenetére
Ja értem. Bár nem értem miért.
80-ason nem férsz el játékokkal? Na mindegy. Ebben az esetben ha 64-eset akarsz venni akkor vertex2/mushkin callisto deluxe/g.skill phoenix közül amelyik a legolcsóbb. Esetleg 64-es még C300 szintén nagyon remek. Ha nagyobbat akkor lehet X25-M esetleg később raidben. Vagy vertex2 90 gigás is kb olyan árban van.
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Megjött az SSD-m, és azt gondoltam ki, hogy felpakolom a rendszert, és a normál vinyón is csinálok egy 60 gigás particiót, ahova rendszert tudok tenni ha esetleg gond lenne később az SSD-vel(nem ez lenne az első eset).
Melyik programmal tudom ezt legegyszerűbben megcsinálni? Mintha Fless említett volna két progit is, amivel ők a rendszert pakolgatják, vagy csak a ghost lenne erre jó?
Köszönöm. -
cszn
őstag
válasz
james008bond #11119 üzenetére
Sea Edge-nek is:
Dluinet úr arra akar kilyukadni, hogy mivel nem töredezettségmentesít senki ssd-n, az idő előrehaladtával egyre töredezettebbek lesznek a fájlok és egyre kevésbé számít a szekvenciális érték.(#11117) AndrewTdi Jó választás lehet mindegyik. Írd le mihez, hogyan kéne aztán kitalálunk neked egy bestbuyt.
-
válasz
james008bond #11119 üzenetére
Ki állította az ellenkezőjét?
Vagy egyáltalán nekem szántad a választ? -
-
AndrewTdi
addikt
és ezeket figyelembe véve vertex 2 vagy x25-m? Esetleg van már jobb választás ár-érték arányt is figyelembe véve? (tudom, tudom, hdd a legésszerűbb erre, de ssd-ben gondolkodom)
-
AndrewTdi
addikt
Reggelt Szakik!
Az odáig oké, hogy ha valaki rendszer SSD-t akar, akkor a 4K írás olvasást kell figyelembe venni leginkább. De mi van akkor, ha pl játékoknak akarna az ember SSD-t? Ott is a 4K-t kell nézni? vagy ott már inkább a Szekvenciális írás/olvasás a lényeg?
-
Colos1
őstag
válasz
james008bond #11106 üzenetére
-
cszn
őstag
válasz
Kroni1 #11108 üzenetére
Prefetch és superfetch a lap tetején.
Alignálás: alapértelmezettként - ennek mondjuk így nincs értelem, de nyilván arra gondolt, hogy ha friss win7-et telepítesz az SSD-re akkor megcsinálja és nem kell vele foglalkozni. -
Jakuu
őstag
válasz
Kroni1 #11108 üzenetére
SSD-nel ezeket mindenkeppen tedd meg:
Prefetch kikapcsolasa regeditben:
Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
Name: EnablePrefetcher
Type: REG_DWORD
Value: 0Superfetch:
Administrative tools > Services > Superfetch
Stop > disabled > Recovery fulon , Take No action mindharom helyen
Indexeles kikapcsolasa a Programs and featuresben (ahol a telepitett alkalmazasok vannak) > (baloldalon egy link) Turn Windows features on or off, Index elol kivenni a pipat
Valamint a sajatgep > merevlemezek tulajdonsagainal a general fulon alul is kilehet kapcsolni merevlemezenkent az indexelest.Eszkozkezeloben a merevlemezek tulajdonsagainal a policies tabnal Turn off Windows write cache buffer flushing
Merevlemezek toredezettseg mentesitesenek kikapcsolasa az SSD meghajton.
Administrative tools > Task Sheduler > Microsoft > Windows > Defrag , Disable -
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Biztos volt már, de nem találtam meg a prefetch, superfetch beállitást kikapcsolni hogyan kell?
Mégegy dolog amit nem értek: Alignálás: alapértelmezettként - Ez mit jelent?
-
Jakuu
őstag
válasz
Cickánykoma #11101 üzenetére
Hajra, aztan lehet irni ide a tapasztalatokat, miutan mindent beallitottal rajta a leirtak szerint, mint prefetch es egyeb felesleges dolgok kikapcsolasa..
-
ttt1
őstag
Hibernálást nem tudom én kikapcoslni,pedig adminként vagyok bent ,de azt irja nincs jogosultságom...Nu megoldottam közben ,csak gondolkozni kellett
-
Kissjeno
tag
válasz
Nordic #11095 üzenetére
Szerintem ebben a tipusban fizikailag 12 db 8 gigás nand chip van ami 96 giga teljes kapacitást jelent. Ebből a vezérlő karbantartásra elrak magának 6 gigát. Formázás után a 90-ből kb. 83,7 gigát látsz. Tehát az SSD karbantartásra elrakott területe 12,3 giga ami a 96 giga kb 13%-a.
Extendedre példa: OCZSSD2-2VTX100G OCZSSD2-2VTXE120G
mindkettő tipusban 128 giga chip van. Csak 2 különbözö firmware van a meghajtókon és
a OCZSSD2-2VTX100G-nál a firmware a 128 giga 28%-át teszi el a katbantartásraa OCZSSD2-2VTXE120G -nál a firmware 128 giga 13%-át teszi el karbantarásra.
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD Blue SN580 2TB NVMe SSD - garancia
- Western Digital Elements 1TB HDD alig használt!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest