Hirdetés
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Vivo Y600 Pro: 10 200 mAh-s akkumulátor és Dimensity 7300e
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Így van, a vásárló csak annyit lát (mert csak annyit kell látnia), hogy visszaviszi a terméket oda, ahol vette, és cserélik/javíttatják a helyi törvényeknek megfelelően a boltok. Az, hogy a háttérben mi megy, az más kérdés, de ami biztos, a gyártó nem ad össze-vissza garanciát a termékeire országonként, hanem csak általánosan valamennyit, ami a nagyobb piacokat lefedi (pont azért, mert nem nézik, hogy Kispiripócs országa csak 3 hónapot követel meg, miközben meg Nagypiripócs országa meg 5 évet, hanem adnak 2-t, és nem kell minden hozzájuk bejutó terméknél ellenőrizgetni semmit, elég csak az eladási dátumot nézni). Minden mást a helyi kereskedőknek kell megoldaniuk, ahogy tudják.
-
PThun
csendes tag
Szerintem kár a garancián veszekedni. A gyártó vállal kettőt, a törvény előír hármat.
Ha 2 éven túl, de 3 éven belül megy tönkre, akkor is ugyan az az eljárás, mint ha 2 éven belül menne tönkre. A felmérő cégnek tök mindegy hogy a gyártó vagy a bolt fizeti ki az új konzolt, vagy a vételi árat. És 3 év múlva még fix lesz PS 5 Pro a boltokban, tehát aki most vette és 800 nap múlva meghalna, kapna egy újat ha kritikus a hiba, vagy visszakapja az árát, hiába a Sony csak kettőt vállal ebből. -
válasz
Lackooo84
üzenetére
Egyrészt 2 év gyári gari van rá (még véletlenül sem 1). Nem is tudom, hogy került ez elő most.
Másrészt a 2. év utáni, de 3. év előtti gépek meghibásodási aránya szinte nulla (ami gyári hibás, az szinte mind előjön a 2 év alatt - és mivel 4-5 év egy konzol élete (utána jön a következő konzolgeneráció), így nincs érdekében a gyártónak sem a 'tervezett elavultatás' hardveres részére figyelni, mert a szoftveressel úgyis megoldják, hogy vedd meg az új generációt).
Harmadrészt arra a pár termékre, ami esetleg mégis ebbe a sorba esne, azzal 2 lehetősége van a boltnak: vagy ténylegesen benyeli (hiszen a garanciális termék javítása/cseréje az ő vállát nyomja, mivel ő kötött szerződést a vásárlóval - és ha a gyártó ezt nem vállálja, akkor ezt is be kell nyelnie (már ha az ő termékeit árusítja, hiszen megteheti azt is, hogy nem ad el ilyen termékeket, és nincs ilyen gondja)), vagy egy szerződés keretében megállapodik vagy a nagykerrel vagy közvetlenül a gyártóval (esetleg annak a szervizével), hogy ezt megoldják (erre a plusz egy évre a boltnak adnak valamennyi kedvezményt a szervizelésre - ami lehet akár 100%-os is (a gyári vagy gyári szervizzel való megegyezés esetén vannak ilyen példák is), ha annyira biztosak a termékeik minőségében).Végül meg: tényleg kérlek, hogy ne vagdalkozz feltételezésekkel! 'Légyszi! Köszi!
-
PThun
csendes tag
Most írt az Ipon. Tévesen lett kiállítva a garijegy, javították. 36 hónap van a Pro-ra (itthon)
-
Lackooo84
nagyúr
Hülyeség amit írsz. Szerinted a boltok benyelik az összes 1-2 év után meghibásodott PS5 árát?? Hát tuti nem. Magyarországon egyetlen egy hivatalos PS szerviz van, ezeket ők intézik itthon senki más. És betartják a jogszabályokat, 10-100k között 2 év az 2 év, 250k felett 3 év az 3 év. Egyébként teljesen mindegy az is mi van a jótállási jegyen, számla legyen, amin beazonosítható a termék, a vásárlás ideje, és az ára. A Triwarden/Sony nem szarakodik jótállási időkkel, ha jótállási időn belül vagy a géped küldik javításra és ha van a polcon azonnal kapod a refurb cserét.
-
válasz
Sidorovich
üzenetére
Olvastad végig, amit írtam? Mert mindegyiknél leírtam, hogy a bolt van a láncolat végén, neki kell állnia mindent. Nem a gyártónak, nem a nagykernek, hanem a kiskeres boltnak. Mert a vásárlással ott jelentkezik az a szerződés (a bolt és a vásárló között), amire vonatkozik a garancia és annak vállalása. Nem a gyártónál. Ezért kell külön venni a két 'céget'. Ezért van külön gyártói garancia, és bolti jótállás/szavatosság/garancia (ami az adott ország törvényei szerint van szabályozva). Jó esetben a vásárlónak soha nem kell a gyártóval kommunikálnia (mert az adott terméket a vásárlás helyére kell visszavinni garanciális ügyintézésre, nem a gyártóhoz) - kivétel csak az olyan termékeknél, ahol a gyártói gari magasabb, mint az általános (pl. az 5 év gyári garis tápoknál a 'kötelező' időn túli időszak után a bolt már nem fog veled foglalkozni, így akkor már a gyártót kell megkeresni a garanciális ügyintézésnél (vagy a gyári szervízt)).
-
válasz
Lackooo84
üzenetére
Te tényleg nem érted? Hányszor írjam még le? A Sony lesz@rja, hogy milyen törvények vannak itthon, és mennyiért adják a termékét itthon, és ahhoz mennyi gari tartozik itthon. Amikhez igazodik, azok a nagy piacok kötelezettségei, mint USA, mint EU, mint Kína, mint Japán. Ezen piacoknál nincs 3 év kötelezettség. Igen, az EU-n belül is úgy terítenek, hogy a 2 évet vállalják. Minden más a kereskedők dolga.
-
Vagy de.
A gyártó nem köteles minden ország minden apró-cseprő törvényével foglalkozni
Dehogynem köteles. Vagy ha nem a gyártó, akkor az importőr, vagy a bolt, amelyik behozza. Már hogy ne lenne köteles valaki a folyamat végén?
Ha egy adott országban akarsz terméket vagy szolgáltatást árulni, kénytelen leszel betartani a helyi törvényeket, még akkor is, ha a SONY vagy.
Egyébként ez a törvény nem csak a gyártót érintheti, hanem a boltot is aki eladja a terméket a fogyasztónak. Ha 2 év után, de 3 éven belül meghal a PS5 Pro, visszaviszem a boltba. Az, hogy a bolt és a nagyker/gyártó/hivatalos hazai szerviz között mi zajlik és ki állja a sarat, nem érdekel, de a folyamat végén a gépemet vagy megjavítják, vagy kicserélik, vagy visszaadják az árát. Ha ezek egyike sem történik meg, akkor pedig indítom a közjegyzői fizetési meghagyást a bolt felé, akivel szerződésben állok, és akinek fogyasztóként a bankkártyámmal fizettem. (De az ilyenek elkerülése miatt szeretek csak a "nagyoknál" vásárolni, Media Markt, Alza, stb.)Nekem az Alza számlán rajta van a gép sorozatszáma, és a számla egyben garanciajegy is. A számla alján csak ez áll:
Jelen számla az Alza által fogyasztónak minősülő vásárlók részére biztosított - a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletnek megfelelő –kötelező jótállás érvényesítéséhez szükséges jótállási jegyet is magában foglalja
A PS5 Pro termékoldalon pedig 36 hónap jótállást írnak: https://www.alza.hu/gaming/playstation-5-pro-2tb-d12543328.htm
-
Lackooo84
nagyúr
Pontosan így van, jótállási igénynél kérik a számlát (vagy jótállási jegyet és az alapján dől el, hogy van még jótállásod, vagy nincs. Tök egyszerű. Ez a jogszabály, ami a sonyra is vonatkozik. De azt ők is tudják, hogy pl. egy PS5 pro 10000% 3 év garis lesz, mert sehol nincs 250 alatt, soha nem is volt.
-
Gorgonka
aktív tag
A régiek közül volt, hogy egy szombaton kétszer kellett kontrollert cserélnem, mert lemerült. Volt, hogy a kezemben, mert kiírta a gép harc közben, hogy le fog merülni, de a harc végére elfelejtettem, aztán kikapcsolt.
Most az egyik hall szenzor cserénél kicseréltem utángyártottra az egyikben és pár órával többet elmegy. Na nem olyan nagyon sokkal, de azért egy-két órával jobban bírja.
Az ilyen 8880 mAh akksikban nem hiszek, szóval 2650-est tettem bele. A Sony 1600-asokkal gyártotta a régi kontrollereket ha jól emlékszem. majd lehet, hogy még egy 4000 körülit kipróbálok, akkor az kibírna egy hosszabb sessiont
-
PTM
senior tag
A jogszabályt nem írja felül amit a papírra ír az iPon. Magyarországon a vállalkozásoknak a 250 ezer forintnál drágább tartós fogyasztási cikkekre legalább három év jótállást kell adniuk. Én sugdolózás helyett csak linkelem:
151/2003. (IX. 22.) kormányrendelet, 1. és 2. § -
PThun
csendes tag
Ez teljesen oké amit írsz, de az Ipon honlapján pl. az van féltüntetve hogy "3 év gyári jótálással". Míg a kiküldött jótállási papíron meg 24 hó szerepel.
Egyébként sok helyen írják hogy 2 év a gyári jótállás az EU-ban, egyébként csak 1 év lenne. Aztán persze lehet hogy az Ipon csak nálam cseszte el a garilevelet, ki tudja
-
válasz
Lackooo84
üzenetére
Vagy nem. A gyártó nem köteles minden ország minden apró-cseprő törvényével foglalkozni (csak megsúgom: az EU általános szabályai alapján nem ársávos gari van, hanem fix és 2 éves - csak nálunk változtattak ezen), pláne, ha a végfelhasználói ár nem rajtuk múlik, hanem a nagy- illetve kiskerek árrésétől. Pl.: nálunk egyik boltban 199999 egy termékük, másikban 254990. Ekkor a második boltbeli termékre (ami tök ugyanaz, mint az első boltbeli, amire adnak 2 év gyártói garit) kellene 3 év garit adni a Sony-nak? Megsúgom: nem. Mivel a vásárlás esetén a szerződés a bolt és a magánszemély (vagy közület) között köttetett, így a boltnak kell állnia ezt a plusz időt, nem a gyártónak (aki arról mit sem tud, hogy egy adott országban egy adott bolt hogyan áraz, és ennek következtében a saját országának külön törvényei alapján hogyan gariztat).
Ezért lehet az, hogy a gyártói gari 2 év, de a boltnak kell vállalnia a 3 évet, mert a törvény ezt mondja ki, és ez a két érték mindkettő szerepel a honlapon. -
Lackooo84
nagyúr
-
direwolf
őstag
válasz
rottenbull
üzenetére
Most, hogy kb 1,5x lesz az ára, kb. tökmindegy
-
rottenbull
őstag
Emberesen fel is tortek a gepet.
-
PThun
csendes tag
Nektek van annyi időtök hogy lemerítsetek egy kontrollert?
2-3 óránként töltöm
-
"Az aksi 50%-al tovább bírja a kiképzést"
Ugye ez csak egy vicc akart lenni, az új masinát használom 2 hónapja, gyakorlatilag nem, hogy többet, de inkább kevesebbet bír a joy😳😂 Nálam kb 5-6 óra és jelez, hogy lemerült, de volt már nálam több 100db DualSense joy mindenféle, mind ugyan ez...
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Lackooo84
üzenetére
A ventilátor darabszám önmagában nem jelenti, hogy hangosabb lesz, mert értelmes ventilátorok esetében a több db-bal ugyanazt a légszállítást el lehet érni alacsonyabb fordulaton és halkabb üzemmel. Pl nekem a gép szinte hangtalan, ha játszom, pedig közben 400W felett fogyaszt.
-
Carlos Padre
veterán
válasz
Sidorovich
üzenetére
"Az alap gép folyékonyfém elfolyását már javították benne, ha erre gondolsz, azóta már az alap gépeknél is. "
Most mondja valaki, hogy a Sony nem foglalkozik a felhasznalokkal, itt is megoldottak egy sosemvolt problemat *
* igen, volt nehany eset, ahol gyanithatoan a gyartas soran serult a szigeteles, es emiatt tortent szivargas, de a tobbseg kulso behatas miatt alakult ki, tulnyomo reszben nezettseg generalasa celjabol. Soha senkinek nem sikertult reprodulania a hibat egy megbontatlan gepen.
-
PTM
senior tag
válasz
Lackooo84
üzenetére
Könnyen lehet, hogy a tied is driftel csak nem veszed észre. Enyhébb esetekben ez a játékokban nem látszik. Én pl. csak az 1.3.0 előtti Expedition 33-ban szembesültem vele, és az egyik kontroller már öt éve megvolt akkor. Itt meg tudod nézni, mennyire követi a kar kitérését a jel: DualShock Calibration GUI
-
Lackooo84
nagyúr
Amúgy nem tudom ti hogy csináljátok, vagy én hogy csinálom, de nekem még PS1 éra óta egy kontrollerem sem driftelt soha, pedig aztán van direkt "ütős" kontrollerem, azaz amivel olyan játékokat tolok, amik felbaxnak és akkor a kontroller issza a levét...
Nekem csak az L3 kakkant be egyszer a sok L3 nyomkodástól a futáshoz, azóta próbálom úgy átvariálni az irányítást, hogy ne az L3 legyen a futás. Szerencsére a PS5-ön (lehet már a PS4-en is nem emlékszem) át lehet variálni a gép menüjében menüben a gombkiosztást. -
-
PThun
csendes tag
Valószínűleg valami gyártási hibás darabot kaphattál, főleg ha ilyen hamar megdöglött. Még jó hogy van rá 2 év garancia... persze ezzel nem kárpótolják a kiesett időt.
Pont ma néztem egy első szériás pro-t amibe már most megdöglött a mosfet. Nagyon gáz hogy egy 300+ ezres konzolon ennyire spórol a Sony.
Én ettől a hülye folyékony fémtől készülök ki, nem értem minek kell ezt ennyire erőltetni..Jobbulást és mihamarabbi felépülést!
-
Mankó
veterán
Hát nem tudom. November végén vettem és az év utolsó napján, 31-én meghalt. 7121-es, ilyet is akartam, de kicsit többet vártam tőle, hogy majd évekig kitart.
Kerestem a neten a hibát és rengeteg ilyen esetet dokumantáltak már, PS5 ön és pro n is. Nálam 40 perc God of War alatt, sötét kép és kikapcsolt. 1x megprobalt újra indulni, utana csip es 2 masodperc múlva lekapcsol. Semmi se segít, hard resetig se jut el.
Szóval mehet vissza gariba 1 hónaposan. Sípcsont töréssel itthon pont jó lesz várni rá heteket.
Különben a Sony hiba bejelentője is megér egy misét. 444-es hibára fut.
Na majd telefonon.... -
PTM
senior tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Ki lehet cseréltetni benne HE vagy TMR szenzorosra a kart, nem kell ezért újat venni. Nagyjából olyan, mint egy egér gyári kapcsolóit átforrasztani valamilyen normálisra.
A Nintendo, Sony és Microsoft is ugyanolyan vacak potméterekkel gyártja a kontrollereket (a Pro, Edge és Elite szériákat is beleértve), talán az OEM is azonos. Kis szériás 3rd party kontrollerekben van mágneses szenzor.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szerencsés vagy. Nálam pl. egy gyakorlatilag vadi új Dualshock 4 lett 1,5 év polcon állás után driftes. Örültem neki. Hogy vagy 15 óra játék után lehetett venni másikat. Főleg, mivel azóta sem vettem elő. \o/
A PS3 gampadje sokkal jobb konstrukció. Az 5-é meg fogalmam sincs, milyen. -
Mi a probléma a PS5 Pro eddigi tartósságával? Bő 1 éve jött ki, olyan sokminden nem derülhetett még ki. Az alap gép folyékonyfém elfolyását már javították benne, ha erre gondolsz, azóta már az alap gépeknél is. Olyan óriási tartósság baja nem lehet, több mint 80 milliót eladtak már, milliókat érintene. (Anno az Xbox 360 korszakban is nagyot szólt, ha egy konzolnak tényleg nagy arányban van baja.)
-
csibe1
veterán
Tartósabb is lett?

-
PThun
csendes tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
Ár/érték arányban a sima konzol sokkal jobb mint a Pro! Viszont amíg vannak ilyen hülyék mint mi addig kelendő lesz a Pro is
A kevés játékóra nem indok az olcsóbbra. Egy cabriot is évente "párszor" veszel elő a napi használóshoz képest
én ki akarom maxolni azt az évi 200-300 órát is amit rá tudok szánni, egy gyerek akinek meg a base modellre sincs pénze valszeg 1000 órákat belever évente csak a fortnite-al. Emlékszem anno sulis korszakban mikor írta a steam hogy 140-160 óra játékidő az elmúlt 2 hétben, suli meg edzés mellett. Most meg jobb esetben fél év alatt tudok ennyit beletenni
-
Én is idén vettem Pro-t (nyár végén), eddig nem bántam meg, de részben nekem is csalódás. Azt hittem több játék fogja és ennél látványosabban kihasználni. Így is oké, mert azért sok játéknál van érdemi különbség, és nem kell "Pro optimalizált" címke ahhoz, hogy valami jobban nézzen ki. Nekem pl. a SnowRunner sokkal élesebb lett, mert feltételezem a dinamikus felbontás végig a skála tetején enged renderelni, nem kell lejjebb venni a 60 FPS tartásához.
De egy rokonnak aki most váltott előző generációról, tudván, hogy limitált ideje lesz játszani és nem akkora kocka mint én, azt javasoltam vegye a simát, pedig megengedhette volna magának a Pro-t.
A Pro hosszútávon még bejöhet, mert valószínűleg ez a generáció 2030 után sem lesz elengedve. A memóriaválság miatt még az is lehet, hogy csúsznak a következő generációs konzolok, de ha nem, látható, hogy még most is adnak ki PS4-re játékokat. PS5 szerintem még tovább lesz aktívan támogatott. -
PThun
csendes tag
válasz
Lackooo84
üzenetére
Grat a Pro-hoz! Én filóztam rajta 1-2 hétig, mert alig egy éves Slim gépet váltottam le (persze nyilván imádtam azt is), de jön ez a hülye ram/ssd válság és be akartam biztosítani magam a kövi pár évre. Remélem elkezdenek optimizálni Pro modellre is, mert eddig egy picit azt mondom csalódás, de készültem rá hogy egyelőre nem fog többet hozni mint a base modell. A BO7 konkrétan néha szaggat (bár láthatóan jobb a grafika), a Shadows meg pont ugyanolyan mint a slimen
Anno a PS4 Pro-ról is azt írták 1 évesen hogy nem éri meg, ahhoz képest mikor 19-be megvettem a sima után ég és föld volt a különbség a kettő között
remélem PS5 esetén is valami hasonlót fogunk tapasztalni legalábbis az új címek esetén. -
Lackooo84
nagyúr
Én is vettem egy prot pár hete, és nekem még premieres lemezes gépem volt/van, ami elég halk kis jószág, szerencsére coil whine mentes stb, és azt kell mondjam, ez a pro sem sokkal hangosabb szerencsére, és ez sem coil whine-os. Meg vagyok elégedve. A PC-m SOKKAL hangosabb nála (mondjuk abban 5 venti van.
) -
Cassi
őstag
válasz
hohohohóó...
üzenetére
Persze hogy lehet, ez csak egy kisebb revízió.
-
válasz
hohohohóó...
üzenetére
Igen, ez mondjuk elég gáz szerintem...
-
PThun
csendes tag
válasz
hohohohóó...
üzenetére
Mármint a gyárira gondolsz? Persze hogy lehet, ugyanaz.
-
direwolf
őstag
-
Gorgonka
aktív tag
Nekem is van PS2-m és PS4-em is. Azokkal nekem sincs bajom, csak a PS5 kontrollerekkel. Nem hiszem, hogy vita tárgya lenne a driftelés jelensége, mert sokan, sokan helyen leírták már, hogy jelentős mennyiségben kezdenek driftelni a PS5 kontrollerek.
De örülök, hogy neked nem. -
hohohohóó...
tag
Ehhez is lehet csatlakoztatni a külön megvehető lemezmeghajtót?
-
direwolf
őstag
Nem akartam erre reagálni, de látom mások is írtak... szóval 15 éve használok mondhatni napi rendszerességgel PS kontrollereket. Még egyetlen egy sem driftelt, nem ment tönkre bennük semmi. Lehet, hogy szerencsés vagyok, de láthatóan nem egyedül.
És persze jó a BSP-D11 a halleffekt gombákkal, de a DualSense egy nagyon-nagyon jó kontroller úgy egyben. A Sonytól meg külön meglepetés, hogy ilyen fejlesztésekkel jön ennyi idő után, hogy 4 BT eszköz csatlakoztathatóság. -
PThun
csendes tag
Lekopogom nekem még a PS3-mas kontikhoz se kellett nyúlni pedig azokban vagy van 500-600 játékóra
7121 jött nekem tegnap, halkabb mint a 2016-os slim (az is elég halk egyékbént). Nem is értem mit sírnak a ventihang miatt emberek
a pc-m hangosabb a kerregő arctic ventijeivel. És ahogy elnéztem a PS is max 67-70 fok. Szóval teljesen korrekt a hűtése. -
direwolf
őstag
A DualSense V2-ben ugyan az az akku mint a V1-ben. [link]
Ami változott, az audio chip. Realtek helyett Mediatek. És a vezérlő chip. Illetve elhagyták a másodlagos mikrofont.
Most, hogy megoldotta a Sony a 4db BT eszköz csatlakoztathatóságát, már csak a BT audiót kéne implementálniuk, és ez lenne a tökéletes kontroller.
-
Lackooo84
nagyúr
Ez a 7121 nem? Már kb. egy hónapja lehet kapni itthon is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Katana HX B14WFK 15.6" QHD IPS i7-14650HX RTX 5060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus A15 FA506NC 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7400 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- Asus VivoPc VC62B Mini PC (NAS)
- iPad 11 128GB Wifi Újszerű/2027.08.03.Gar.Akku 100%/p4868
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB Blue Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS H310M i5 8500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus CoolerMaster 500W
- Samsung Galaxy Watch 4 LTE 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Gyári DELL, HP, LENOVO,Asus,Fujitsu laptop töltők, 27% ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

2-3 óránként töltöm