Hirdetés
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Aktív témák
-
hati
addikt
válasz
Kissjeno
üzenetére
Nekem felment a P35-DS3 -ra
[9.1.2.1008] -
cszn
őstag
Na megpróbálom összefoglalni az overclock.net-es leírás alapján:

1. Ezt szedd le.
2. Írd ki az iso-t cd-re vagy pendrive-ra vagy valami bootolhatóra.
3. Innen szedd le a legfelsőt.
4. Írd ki ezt is, ez is bootolható.
5. Állítsd át a SATA vezérlődet IDE módra a BIOS-ban. (Ha előtte AHCI-n volt.)
6. Bootolj az első cuccról amit kiírtál.
7. Írd be: iSSDFUT és játszd végig a firmware frissítést, elvileg egyszerű.
(Kb. 1 percig csinálja.)
8. Bootolj a második cuccról és válaszd az első opciót. (Elvileg kiír egy csomó hibaüzenetet, de nem kell vele törődni.)
9. A menüben az eszközök közül válaszd ki az SSD-det.
10. Aztán: Device configuration overly (DCO) Menu.
11. Aztán: Restore. Kövesd a lépéseket, majd egyszer valahol Y-t kell neki nyomni. (Elvileg ez is akadékoskodik, hogy aborted, de nem téma.)
12. Lépkedj ki és indítsd újra.
13. Állítasd át/vissza AHCI-ra SATA vezérlőt a BIOS-ban és elvileg kész.
14. Crystaldiskinfo-val vagy vmi más SSD progival csekkold, hogy supported e a TRIM.
15. Command promptba: fsutil behavior query disabledeletenotify. Ha 0-t ad akkor jó.Ha nem AHCI-val volt telepítve a win7 akkor mókulni kell majd még hozzá, szólj! Ebben az esetben először hagyd IDE-n, mert különben nem fog bootolni. IDE alatt nincs TRIM.
Megjegyzem én csak lefordítottam nemtom jó lesz e.
Ha valami nem tiszta írj! -
zack
nagyúr
Belinkelm hogy mit találtam, elmagyarázhatnátok mit is kell csinálnom magyarul:
Affects:
Part SNV125-S2/40GB and SNV125-S2BD/40GBThe Kingston SSDNow V Series SNV125-S2/40GB 2.5" 40GB SATA II MLC Internal Solid State Drive (SSD) is based on the Intel G2 controller. The older firmware on it does not support TRIM by default; Kingston has since discontinued support for this drive and have therefore not supplied a firmware update to enable TRIM support.
The firmware of this SSD can be upgraded to support TRIM using the Intel tools.
Summary:
1. Flash the drive in IDE (non-AHCI) mode using this modified Intel ISO:
http://justinho.com/files/uploads/ISSDFUT%20UPDATER.rar2. Restore firmware to defaults. Boot into HDAT2, go into Device Main Menu, then Device Configuration Overlay (DC0) Menu. Then select Restore.
HDAT 4.71 ISO with all apps: http://justinho.com/files/uploads/hdat2iso_4_71.rar
HDAT 4.71 ISO with AHCI support only: http://justinho.com/files/uploads/hdat2iso_4_71_ahci.rar3. Ensure TRIM support is enabled using CrystalDiskInfo (available at http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html ).
4. Verify Windows 7 TRIM support is active via an elevated command prompt:
fsutil behavior query disabledeletenotifyDisableDeleteNotify = 0 means TRIM is Enabled.
5. Install the Intel SSD Utility Toolbox: http://www.overclock.net/ssd/660723-using-your-kingston-40gb-ssd-intel.html
Full instructions (with additional mirrors of files):
http://www.overclock.net/ssd/656984-how-get-your-kingston-40gb-ssd.htmlItt egy másik leírás is: [link]
-
zack
nagyúr
Tudnátok segíteni abban, hogy egy Kingston SSDNow 40Gb meghajtón hogy kell a TRIM-et aktiválni?

Pontos tipus: SNV125-S2/40GB
Angol leírást találtam, de annak nem merek nekikezdeni, mert félek hogy kinyírom.
-
Colos1
őstag
Firefox cache RAM -ba.
A jelszavakat nem itt tárolja. -
hreblay
csendes tag
válasz
bluobluo
üzenetére
Csak "megnyugtatásképp" mondom, hogy én is egy hagyományos kereskedésben (maradjon névtelen) vettem egy OCZ Vertex 2-t.
1(!) hét sem kellett neki -ezalatt egy Win7 64 bit telepítése történt kb.-, és tönkrement. Menet közben kifagyott a rendszer, azóta az alaplap nem látta (más gépben sem).
Visszavittem, van rendes szerviz a boltban de csak átvenni tudták, vissza kell hogy küldjék a forgalmazónak, hogy az vizsgálja meg.
Új technológia úgyhogy egyenlőre csak ott elérhető az ehhez szükséges technológia és munkaerő. Egy ilyen ide oda küldözős kör pedig 2 hét, annál előbb ne is telefonáljak, mert fölösleges.
Valahogy ezek után nem tudok utálattal nézni sz.r, mechanikus belű, lassú a HDD-imre, amik valahogy mégis stabilan működésben fogják tartani továbbra is a gépem erre a 2 hétre. A csodálatosan gyors (ez tény) elpusztíthatatlan (f.szt!, nekem minimum pár év mire ezekben a sz.rokban újra hinni tudok...) SSD pedig valahol egy polcon hever, hogy majdan megnézzék mitől fáj a hasa.
Nem így szerettem volna elveszteni az "SSD szüzességem". -
Valaki le tudná írni mégis hogy kell a firefox cache-t és bármi amit kell áthelyezni hdd-re? Ramdisk-re nem szeretném, mert feltételezem, hogy restartnál a jelszavakat felejti! Vagy tévedek? Vagy hogy megy ez?

-
Pagefile-t kapcsolhattam is vissza F1 közbe kiírta a win, hogy kevés a memória.

(#10681) bluobluo: Amit linkelt az szerinted miket tüntet fel?
-
bluobluo
aktív tag
Tud már valaki új ssd tesztet?
Az "Átfogó elemzés az SSD-k természetéről" már olvastam -
Uzmany
őstag
Intel_Data_Migration_Software 92MB
Ez mire is való?
-
DV
senior tag
válasz
Gondwana
üzenetére
Intel® 3 Series Express Chipset family, pl. P35, link.
bluobluo
Melyikre gondolsz, hogy draga?
neverless
"Bár nem látom a felsorolásban,hogy ott lenne az ICH9R", ez lesz az: " - Intel(R) ICH9R/DO/DH SATA AHCI Controller", link.
Uzmany
Hogyha veszel egy Intel SSD-t, akkor a jelenlegi rendszeredet at tudod menteni az uj SSD-re vele. Nem kell ujratelepiteni semmit.
-
Kissjeno
tag
Érdekes ez a intel dowload center is P35 alaplaphoz a lefrissebb iNF az 2009-es közben meg már a 9.1.2.1008-nál tartanak de ezt sehol sem találom az oldalukon. De lehet, hogy én vagyol a gyík .
Szerintem ICH9R-rel veszi be ezt az RST drivert,
-
neverless
tag
válasz
Gondwana
üzenetére
Ez ok, csak írva vagyon, hogy: "The chipset must be using one of the following controllers:"
és ott kéne lennie az ICH9R-nek.Ja és van itt egy letölthető chipset azonosító program is, ami nem indul el nekem, de írja hogy adminként kell indítani. De úgyse megy. Nem mintha nem tudnám milyen csipszetem van, csak gondoltam a program megmondaná hogy "igen, jó a driver", vagy "húzzá innen hülyegyerek"
-
neverless
tag
Szia
Nekem ilyen alaplapom van és egy cruci C300 64GB-os SSD.
Nézegettem ITT ezt az intel rapid storage drivert, hogy támogatja-e az én csipszetemet: #Intel® P35 Express Chipset / # Intel® ICH9R.
Bár nem látom a felsorolásban,hogy ott lenne az ICH9R, deeee szted felrakhatom ezt a drivert? Vagy kell ez nekem egyáltalán? Most a win7 saját driverével megy az SSD
fLeSs cikkében nincs ez a driver kérdés annyira taglalva -
plexi
tag
Heló! Szeretnék INTEL X25-M 80GB -os SSD-t rakni a gépembe... Alaplapom: Gigabyte P35-DS4 rev 2.1. A kérdés az, hogy menni fog-e? Csak berakom gépbe, adok neki áramot meg sata kábelt, benyomom Win7 telepítőt leformázom és kész is? Túl akarom bonyolítani, vagy semmi extra? félek tőle picit, de érzem, hogy kell egy ilyen

-
Persze mer akkor még a hdd-n volt a rendszer az ssd-t meg teszteltem mielőtt felraktam rá az opot.

Most ránéztem ugyanannyi nekem is mint nálad.
Nagyon tetszik ez a gyorsaság nem gondoltam volna.

Melyik drivert használod? Amit tegnap linkeltél az nálam nem jó windows boot képernyőnél megáll nem csinál semmit csak a visszaállítás segít.
-
Pont ezt olvastam át idézem: "A következő a helyzet: a Windows 7 előtt kiadott operációs rendszerek és a különböző, particionálással foglalkozó programok "
" "Partíció kezdetének eltolása" mellett található értéket osszuk el 4096-tal (azaz 4 kB-tal). Ha a kapott érték egy egész szám, akkor a partíció jó helyen kezdődik, azaz az SSD-n található 4 kB-os lapok írásával nem lesz probléma."
Nálam ez egész szám tehát nem kell alignálnom.
-
DV
senior tag
-
DV
senior tag
válasz
OddMan
üzenetére
Szektort-szektorra masol, nalam ez azt jelenti, hogy mindent visz, partíciós táblát és az mbr-t is, "Restore Partition Structure: deletes the existing partitioning, and repartitions the disk like the original one; includes restoring the MBR", link.
bluobluo
A sima Vertex - Indilinx, mig a Vertex2 - Sandforce vezerlos.
-
OddMan
őstag
#10641-re valaki?

-
bluobluo
aktív tag
Üdv!
Ma láttam egy ilyet a neten:
SSD 60 GB OCZ SATA II 2,5" VERTEX 2ÉV
Több adat nincs róla.
Ez most sima vertex, vagy vertex 2 ? -
zeix
senior tag
Erről mi a véleménytek?
Megbízható ez a márka?
31500-ért
2 ilyen raid0-ban működhet? Win7-tel?
ICH10 P43 -
cszn
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Ja! Nem rossz annyiért. Meg vannak még 45-ért Mushkin meg Vertex2 90 gigások. Kezd egyre szélesebb és olcsóbb lenni a piac. Ősembernél legalábbis.

-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Fénygyermek
üzenetére
A G.Skill Phoenix 100GB szvsz. best buy jelenleg, u.i.csak 48K, és emellett 128GB-nyi NAND lapka van rajta, azaz a 100 gigát teljesen teleírhatod, és akkor is marad 28%-nyi üres területed a wear levelingre.

-
cszn
őstag
válasz
Fénygyermek
üzenetére
Csatlakozóval nem lesz gond. Ha fontos az ár akkor Cruci, ha nem akkor Intel.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Fénygyermek
üzenetére
Igen, kompatibilis. Fizikailag bele megy csak a tempóban van különbség.
Intel X25-M 80 GB-ot vedd sztem.
-
OddMan
őstag
A "drive snapshot" csak a fájlokat menti le vagy a partíciós táblát és az mbr-t is?

Win7x64 van telepítve a merevlemezemre, az alignálás rendben van, ellenőriztem az msinfo32-vel. Szóval ennek a HDD-nek a tartalmát akarom majd klónozni az SSD-re. -
Fénygyermek
csendes tag
Tisztelt Fórumozók
Hetek óta SSD vásárlásán töröm a fejem. A fórumot visszamenőleg átolvastam, (nem az egészet, de jó részét), de néhány kérdésre nem találtam választ, ezért segítségeteket kérem.
A laptopomba szeretnék SSD venni ( FUJITSU Amilo Sa3650), aminek a chipkészlete:
AMD 780G, AMD SB700Ezek közül szeretném valamelyiket megvenni:
-Crucial 64GB
- SandForce vezérlős SSD-k 80-100 GB ( Vertex 2, Force, Callisto Deluxe, Phoenix )
- Intel X25-M 80 GBA Crucial 64GB SATA III csatlakozós. Ez kompatibilis lenne az én laptopom SATA csatlakozójával ??
A laptopon Win7 x64, Photoshop, Corel video studio, esetleg CAD programok lesznek.
Játékok minimális mennyiségben és a fent említtettek is hobbi szinten.Alapvetően használni szeretném és nem babusgatni veszem.
Kérdésem az lenne, hogy melyik vezérlővel ellátott SSD az amit a legjobban ki tudok használni. -
zazahoho
őstag
Mushkin Callisto Deluxe MKNSSDCL60GB-DX -ról tudtok valami konkrét infót?
külföldi oldalakon vannak tesztek ,de aki esetleg vett már ilyet ,annak a véleménye érdekelne. -
Kissjeno
tag
Mér az előző driver sem támogatta az ICH9 hidat szerintem ez se fogja pedig a leírásban benne van .
Gigabyte p35-ds3 lapomra nem ment fel a 9.6 driver -
DV
senior tag
Jott ki ujabb Intel RST 10.0.0.1046 WHQL nem hivatalos driver, link. Nem tamogatja a trim-et RAID-ben,
"•Trim (Microsoft Windows 7* only)
This feature provides support for all solid state disks (SSDs) in your storage system that meet the ATA-8 protocol requirements and are not part of an array. This feature optimizes write operations, helps devices reduce wear, and maintains unused storage area on devices as large as possible.Supported Intel® Chipsets
■ Intel® 3 Series Chipsets
■ Intel® 4 Series Express Chipsets
■ Intel® 5 Series Chipset
■ Intel® 3400 Series Chipset
■ Intel® PM55/HM57/PM57/QM57/QS57 Express Chipsets
■ Intel® H57/P55/P57/Q57 Express Chipsets
■ Mobile Intel® 965 Express Chipset family
■ Intel® 965 Express Chipset family
■ Intel® 5000P Chipset
■ Intel® 5000V Chipset
■ Intel® 5000X Chipset
■ Intel® 975X Express Chipset
■ Intel® 955X Express Chipset
■ Intel® 945 Express Chipset family
■ Mobile Intel® 945 Express Chipset family
■ Intel® E7230 Chipset". -
tom_tol
addikt
még egy kérdés ha lehet
OCZ Vertex 2 E 120GB vagy Corsair F120 (melyik a jobb)
árban kb ua.Üdv
-
válasz
kapcs-ford
üzenetére
Így biztosan nem fog működni mert a ghost a diskclone mód miatt felülírja az ssd-n diskparral beállított particiókat.
-
DV
senior tag
válasz
kapcs-ford
üzenetére
Mukodnie kell.
-
DV
senior tag
válasz
Uzmany
üzenetére
-Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST) eleg lesz. Az -Intel® Solid State Drive Toolbox-ot is felteheted, azzal megnezheted az SSD-d SMART ertekeit, es 1 gombnyomasra kikapcsolhatod a Prefeth/Superfetch-et es a Toredezettseg-mentesitest, hogyha valami miatt a win7 nem tenne meg.
-
kapcs-ford
őstag
Alignálás.
Egy teljes lemezt szeretnék klónozni hdd-ről ssd-re (bootmagic,sxp1,xp2,adat).
Szerintetek ezt lehet úgy mint ha csak partició lenne? diskpar-ral beállítom az ssd-t és ghost-al disk clone? -
Uzmany
őstag
Köszönöm.
Mit kell még feltennem win7 prof 64 bit alá?-Intel® Chipset Software Installation Utility?
-Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST)?
-Intel® Data Migration Software?
-Intel® Solid State Drive Toolbox?
-Intel® SATA Solid-State Drive Firmware Update Tool?
-AHCI driver?Bocsánat, de már nem tudok eligazodni, hogy mi micsoda...
-
Edween
őstag
Üdv!
Szeretnék vásárolni egy Kingston 64GBos SSD-t, ezen az oldalon található belőlük négy típus is, vajon melyik a legjobb közülük?
Vagy, abban az ár kategóriában mit javasoltok, arról az oldalról? THX -
Kissjeno
tag
Van valakinek regisztrációs kulcs az SSDFlife 1.0.8 programhoz? Sehol sem találok a neten.
-
DV
senior tag
válasz
Komplikato
üzenetére
A sebesseg elsosorban fugg attol, hogy milyen chipsetre van kotve az SSD es megfeleloen van-e alignalva. Sandforce vezerlo eseteben nem mindig tukrozodik a papiron leirt elerheto sebesseg, egyreszt azert sem, mert tomoriti az adatokat, masreszt az OCZ erosen felfele kerekit, pl. Intellel szemben. Az elso generacios SSD-k eseteben lehetnek nagyobb elteresek (kezdetleges Garbage Collection, Wear leveling, Trim hianya), de az ujabbaknal mar kisebb (vagy nincs is) az elteres.
-
Komplikato
veterán
Másik témába írta valaki, hogy a papíron 200-250MB/sec olvasási adattal rendelkező meghajtók is valós körülmények között olyan 100-110MB-ot tudnak csak.
Akkor az lenne a kérdésem, hogy egy papírforma szerint 90-120MB olvasással rendelkező SSD-nál mennyivel rosszabb a valós adat, és az is érdekelne, hogy pl. egy 540MB-os OCZ Revo valós adata mennyi???
-
Gorneck
legenda
válasz
Templomegere
üzenetére
Nekem is SSDm azt akartam volna cserélni rá...de nem ér annyit, mint amennyit kérnek érte...
-
Hali! Kb egy hónapja megy a Vertex 30-as SSD-m! Trim bekapcs, működik!
Lapozófile, indexelés, töredezettségmentesítés, Prefetch es a Superfetch kikapcsolva, előzmények áthelyezve, hiber file törölve! A 30ból 14,5GB a foglalt!Ám mégis ezt írja, ami elég rohamosan csökkent ahhoz képest, hogy egy hónapos..
Mi lehet a para? Mit nem állítottam még be? Vagy normális?
-
DV
senior tag
válasz
Uzmany
üzenetére
Lapozofajlt, indexelest, "illetve a böngészési előzmények és a felhasználói változói értékek áthelyezése merevlemezre" nem lepem meg az SSD-n. Win7 elvegzi automatikusan a Prefetch es a Superfetch kikapcsolasat es a toredezettseg-mentesitest is. Hogyha nem Win7-ed van, akkor, link.
-
DV
senior tag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Szerintem Vertex 2 egyedul gyorsabb.
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, kezdő ssd-s lennék egy Intel X25-el.
Elolvastam fLeSs "bibliáját", és lenne egy-két kérdésem:"lapozófájl, a rendszervisszaállítás és a hibernáció letiltása/áthelyezése, illetve a böngészési előzmények és a felhasználói változói értékek áthelyezése merevlemezre valamint prefetch a SuperFetch és az indexelés kikapcsolása"
Ezeket win7 alatt hol tudom beállitani?
Köszönöm előre is. -
LordDarkness
aktív tag
Picsába rosszul írtam amit egyedül tennék bele az egy Vertex 2
-
Colos1
őstag
Nálam ki van lőve a lemeztöredezettség mentesítőben az ütemezés, de eleve benne sem volt az SSD a listában. Ennek ellenére a mai napon, azt látom az eseménynaplóban, hogy A lemeztöredezettség-mentesítő sikeresen befejezte a(z) rendszerindítás-optimalizálás műveletet a következőn: Rendszer C:
Ez mit csinál pontosan? Nem azt, hogy a HDD -n egymás mellé teszi az indítási fájlokat, így gyorsabban - szekvenciálisan - tudja olvasni? SSD -nél van ennek értelme, vagy próbáljam meg kilőni? De ha letiltom a defrag szolgáltatást, akkor a HDD -ket sem tudom töredezettségmentesíteni...
-
Templomegere
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
nekem sima mezei hétköznapi használatban van a gép , de meguntam a tetű lassúságát a hdd-nek , egy ideig úgy voltam vele jó lesz ez igy nekem , elég ez (két f1-es raid0-ban ) de nem . Most megláttam ezt mondom megpróba ... tetszik.... ha megunom eladom
De egyenlőre tetszik tényleg . -
Kissjeno
tag
Sziasztok !
Úgy látom az OCZ folyamatosan fejleszti az SSD-k meghajtóprogramjait.
Lehet, hogy a corsairnak is vannak firmware frissítései ? Az oldalukon semmi erre mutató jelet nem találtam.
-
5@$
aktív tag
sziasztok,
összeraktam egy adaptec 2405 karival 4db 80as velocit, és érdekes eredmények születtek..
valaki tudja, hogy win7 alatt mire szolgál a lemezkezelés alatt az a lehetőség, amikor formázol egy particiót, ahol be lehet pipálni, hogy a fájlok gyorstömörítések engedélyezése?
ha az ki vagy be van kapcsolva, nagyon durva a sebesség különbség....
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Spórolós topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple MacBook
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Arch Linux
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(Kb. 1 percig csinálja.)

Akkor még egy kör ma este. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)