Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
Aktív témák
-
szki
őstag
válasz
Gorneck #11695 üzenetére
Mindenkinek igaza van
PH teszt fLeSs által: AMD 890GX, USB 3.0, SATA 3.0/SATA HDD-vel és SSD-vel
"...Úgy tűnik, hogy az AMD déli hídja a régi ULi-féle déli hidakhoz hasonlóan továbbra sem képes felérni az Intelhez, bár ez a kérdés anno csak az USB-vezérlő kapcsán jött elő. Az Intel random írásban is gyorsabb volt, de itt már kisebb volt az AMD lemaradása. Ezek a különbségek ránézésre soknak tűnnek, de tapasztalatból tudjuk már, hogy a mindennapi felhasználás során nem érezhetőek, csak a különböző szervereken futtatott alkalmazások esetében adódhatnak ebből "problémák", amikor folyamatosan brutális terhelésnek vannak kitéve a háttértárak." -
Gorneck
legenda
válasz
SpongyaBob #11697 üzenetére
Alapba gyorsabb az inteles vezérlő (ICH10)...tökre nyolc mit kötsz rá...visszafogni semmit se fog vissza...nálam használatba fürgébb volt AMDn eddig bármelyik SSD...szal nem kell mindent elhinni amit a semmit érő bencsek mutatnak...
-
Colos1
őstag
válasz
LordDarkness #11693 üzenetére
Alighanem az AHCI driver inicializálása tovább tart, mint az IDE driveré. Nálam 1..2 másodpercet gyorsult a boot, amikor az MSAHCI -t az AMD AHCI -ra cseréltem, mert ezek között is van ilyen különbség.
Valamint egyes esetekben a BIOS is tovább tart AHCI -vel, a lemezek felismerése miatt. Nálam semmivel sem lett lassabb ez sem. Talán az első alkalommal, de utána visszatért a 17 másodperces átlagérték.
-
dAnky
aktív tag
nekem kingstone van kb 3 hetes és már azt írja az ssd life hogy 3 évem van hátra vele:S
-
agemate
addikt
válasz
SpongyaBob #11687 üzenetére
Jól értem, hogy AMD-s chipsetek visszafogják az SSD-ket, vagy csak az Inteleket?
-
LordDarkness
aktív tag
válasz
SpongyaBob #11692 üzenetére
Ez bosszant engem is így mi értelme ha úgy gyorsabb? Nem értek hozzá ezért kérdezek ilyeneket.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
LordDarkness #11691 üzenetére
Pl. nekem is gyorsabban bootolt IDE módban
-
martin66
senior tag
Üdv!
Bocs de fáradt voltam. 1. Pendriveróél telepítek mert az nekem HDD-nél 2xer gyorsabb mindt dvd-ről! Havonta újra tolom a wint, szal már van egy kis tapasztalatom. 2. elkezd a gép pendriveról bootolni majd a legelején a fekete képen egy fehér csík töltődik, ez ha be ér akkor ennek kéne bejönnie majd utána a formázás meg minden ilyen, DE nekem még amikor az a fehér betöltő csík beér akkor nekem vár 10 percet, hogy nem ír ki semmit csak forog a kurzor (betöltődés jele) de ez eddig nekem DVD-ről vagy akár Pendriveről a HDD-re mindig 1-2 mp szokott lenni de az SSD-n ahogy leírtam 10 perc ha nagy nehezen kivártam kiválasztom a nyelvet majd formatálom az SSD tartalmát, hogy az új Winfos fel menjen rá. Utána elindul a telepítás EZek. Ez gyors mivel SSD-m van. Utána is kicsit lassan tölt be mindent de azokra különösen nem figyeltem. Ez a 10 perc lenne a baj!!
A legfrissebb Frimware van fenn, AHCI be volt alapból állítva.
Remélem így már érthető. -
gg72
veterán
válasz
SpongyaBob #11687 üzenetére
-
válasz
SpongyaBob #11683 üzenetére
A "Feladatütemező"-be állítsad be a hetente egyszer vagy kétszeri futtatást.
-
Jakuu
őstag
válasz
LordDarkness #11679 üzenetére
Nehogy ujra telepitsd vazz.
regeditben a
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci erteket allitsad at nullara es utana mar elindul a win7 azutan is ha atallitottad a BIOS-ban IDE modrol AHCI-re. -
AndrewTdi
addikt
válasz
SpongyaBob #11681 üzenetére
Szia!
Az Inteltől letölthető SSD toolbox alatt manuálisan is elvégezhető a TRIM művelet.
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
Rég jártam erre. Van egy Intel X25v SSD-ém. Szeretném beletenni egy notebook-ba. Viszont abban valszeg nincsen AHCI. Így a Trim nem működik ugyebár. Van más olyan program amivel ez kiváltható?
Köszönöm
-
Colos1
őstag
válasz
Lajtorja #11675 üzenetére
Az előtöltés szolgáltatást is tiltsd le, mert ha csak a beállításjegyzékben lövöd ki, akkor tele fogja szemetelni az eseménynaplódat, hogy az előtöltés szolgáltatás leállt, mert nem találja a megadott fájlt. Magyarul teljesen feleslegesen el fog indulni a szolgáltatás, ami 5 perc múlva hibával leáll.
-
wutuka
aktív tag
válasz
LordDarkness #11677 üzenetére
Bizony,AHCI mód beállítása a BIOS-ban az első!Aztán WIN7 telepítése! -
LordDarkness
aktív tag
Miért van az hogy ha nativ IDE módra van állítva a bios akkor sokkal hamarabb betölt a rendszer mintha AHCI van állítva? Eleve úgy kellet volna telepíteni a win7 hogy AHCI van állítva? Ha IDE hagyom mi baja lehet?
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Lajtorja #11675 üzenetére
"Prefetch/superfetch: ha simán registryből kilövöm akkor az összes lemezen kikapcsolja? Ha igen, jó-e az nekem? (pagefile, chrome cache, program files, stb. rendes tányéros winyókból álló raid0-on található; nem vagyok benne biztos számít-e, azért kérdem)"
Ha a regeditet használod, akkor elvileg minden meghajtóra alkalmazza. A program files mappát, meg nagy hülyeségnek tartom, ha nem az SSD-re rakod, lévén még mindig gyorsabb mint egy RAID-0, és elvileg azért vetted mert használni szeretnéd. Így szerintem a második kérdésed értelmét veszti.
"A fenti két problémakörön, illetve indexelésen/alignáláson/trimelésen kívül érdemes-e mással bajlódnom? Létezik-e még valami tweak, ami ajánlott?"
Mással szerintem ne foglalkozz. Intel ACHI driver fel, és azzal menni fog a trim is.
-
Lajtorja
aktív tag
Lenne pár ssd/win7 kérdésem, ha valaki tudna egy szép kerek választ adni, azt megköszönném
Prefetch/superfetch: ha simán registryből kilövöm akkor az összes lemezen kikapcsolja? Ha igen, jó-e az nekem? (pagefile, chrome cache, program files, stb. rendes tányéros winyókból álló raid0-on található; nem vagyok benne biztos számít-e, azért kérdem)
Létezik-e valami guszta módszer, hogy "program files" az azon belül található "common file" mappával együtt ne a rendszerwinyón (ssd) legyen? Friss os install után szintén registryben átírogattam, eddig semmi nem sírt miatta. Viszont elég kókány megoldásnak érzem.
A fenti két problémakörön, illetve indexelésen/alignáláson/trimelésen kívül érdemes-e mással bajlódnom? Létezik-e még valami tweak, ami ajánlott?
-
deepwell
aktív tag
sziasztok !
Vettem egy Corsair Force 60GB os SSDt. Azt szeretném megkérdezni, hogy zalálkozott e már valaki ilyesmivel:
HD sentinel még rosszabbat ir rá !
-
Jakuu
őstag
válasz
martin66 #11668 üzenetére
"Miért van az, hogy most újra raktam a windows 7-et ultimate-t pendrive-ról 64-bit és amikor bebootolt akkor vártam míg végig megy a fekete képben fehér csík amin beért bejönne a nyelv választő helyett a nyelv választó előtt várt 10 percet már az ideg rángatózott bennem, hogy ez az OCZ agility 2 60Gb-os miért ilyen lassú."
Eloszor mar megbocsass, de valami ertheto modon probald megfogalmazni, mi a bajod.
A win7 telepites ami lassu ? Vagy mar amikor kesz az ujratelepites az utana levo boot fazis ?
Mert ha az elso, en nem csodalkozom a lassusagon pendriverol torteno telepitesnel.
Ha a masodik akkor valami mas a nyug, de amig nem fogalmazod meg rendesen a problemadat, eleg nehez lesz segiteni.Jah es a masik fele, legkozelebb ne hasznald a Win7 particio manageret mert csak nyug van vele, mert amikor kreal egy particiot ele letrehoz egy 100MB-s kulon particiot es neha az kepes bekavarni.
nalam pl megakasztotta az ACHI BIOS-t 15-os hibaval mindig elszallt es addig nem is tudtam bootolni, amig a 100MBs particiot le nem toroltem egy masik particio managerrel. -
martin66
senior tag
Új frimware van fent, ahci alapból be volt állítva, a partíciót úgy csináltam, hogy delete new, majd format és next. De biztos azért van mivel csak az SSD-vel ilyen lassú van melette vinyóm is mindegyikre hamarabb felment. Akkro mit tudok csinálni, hogy ne legyen olyan?
-
martin66
senior tag
Üdv skacok!
Miért van az, hogy most újra raktam a windows 7-et ultimate-t pendrive-ról 64-bit és amikor bebootolt akkor vártam míg végig megy a fekete képben fehér csík amin beért bejönne a nyelv választő helyett a nyelv választó előtt várt 10 percet már az ideg rángatózott bennem, hogy ez az OCZ agility 2 60Gb-os miért ilyen lassú. ez a 2. win újra rakásom az ssd-n, először is ez volt, win telepítés gyors de előtte és utána a betöltődések kibaszott lassú, a caviar blackemmel együttvéve gyorsabban újra rakom a gépet :S. Ilyet tapasztaltatokmár? Mi lehet ami így be lassítja? Olvastam már pár valakinél, hogy ez a gond de a választ sajnos nem :S. Szal légyszíves segítsetek!
Kösz -
Kissjeno
tag
Természetesen azt szeretném használni amelyik jobb. Azt megtudnád mondani,hogy a lemezkezelésnél az SSd van egy 100 Mb-os hely és az van megjelölve aktívként. A másik ahol a win van telepítve pedig elsődleges partíció. Lehet, hogy az a 100 Mb az MBR szektor és ezért van aktívként megjelölve? Remélem nem mentem még az idegeidre
-
Jakuu
őstag
válasz
Kissjeno #11659 üzenetére
Elobb meg azt kerdezted, hogy tudnad megnezni, most azt kerdezed, hogy tudnad megvaltoztatni. LOL
Most akkor az MS-t akarod hasznalni ?Ha igen, akkor jobb klikk az eszkozre, tulajdonsago, driver tab, a driver csereje, nem az automatikust valasztod, hanem a sajatgepen a tallozast es alul a hagyd hogy en valasszam ki a megfelelo drivert.Ott latnod kell az Intel ICH9 family es a Standard 1.0 Serial ATA ACHI controllert
A masodik a winfos sajatja termeszetesen.
-
Mateosz
aktív tag
Sziasztok!
Egy expresscard helyére való ssd-ről lehet bootolni egy notin?
ilyet találtam:
http://www.argep.hu/product_451061.html -
Kissjeno
tag
Na felraktam a 15 d biost. Egyszerűen ment de kicsit beszoptam. Hiába állítottam be, hogy az SSD-ről butoljon állandóan átállította magát az ide porton lévő merevlemezre és nem bootolt be a WIN7. Úgy oldodott meg, hogy lehúztam az ide merevlemezt és úgy indítottam igy jo lett. A következő indítás előtt visszatettem az ide vinyót és utánna tökéletesen kezelte azt is. Az ssd smart comman failed eltünt. Meglepően gyorsult a boot idő is. Eddig a gombnyomástól az utolsó ikon betöltődéséig eltelt 50 másodperc. de ez most 43-ra gyorsult.
-
Jakuu
őstag
válasz
Kissjeno #11652 üzenetére
A 15D beta BIOSt tettem fel. ( @Bios-al siman felment OP rendszer alol.)
Alul a ket beallitast allitsd be, hogy a DMI-t is torolje es alapbeallitasokra tegye a BIOSt.
Utana ujra be kell allitani a BIOS-t viszont kell ez ahhoz, hogy ne legyen keveredes es hibamentes legyen a mukodes.Igy van az Intel RST driver nem tamogatja a lapot, mert sima ICH9 chip van a lapon nem pedig ICH9R.
Csak az Intel RAID vezerlos chipeket tamogatja az a driver.
Viszont a sima Intel chipset driver tartalmazza az ICH9 driveret.
Itt a legujabb : [link]Ha esetleg a JMicron vezerlot szeretned hasznalni [barna csatlakozo] akkor ezt szedd le. [link]
A gigabyte oldalan meg regi driver van fent a JMicronhoz , az egy nagy rakas hulladek, fel se probald tenni, mert jo bugos es fagy tole a gep, meg BSOD-t dob nem egyszer.
-
Kissjeno
tag
A 14.-et vagy a 15-öt tetted fel?
Az intel RST driver nem támogatja a P35-DS3 alaplapot, de van olyan intel szerzemény (AHCI) driver ami jó ehhez az alaplaphoz? Csak azért kérdezem hátha az gyorsabb lenne mint az alap msachi driver, Vagy a raid nélküli P35-ös alaplaposok le vannak szarva?
-
hbooo
csendes tag
Adott egy SNV125-S2/128GB Kingston ssd. Ezt akartam egy dreamboxba betenni.
A dreambox elhasal tole. (pc-n jol megy)Igazabol arra gondoltam hogy az adatcsatlakozo melletti 4 tuske mire jo? 1.5G limitalasra jo? Sehol sem talaltam jumper leirast rola. 5let?
-
Jakuu
őstag
Na feltettem a beta BIOSt. Problema nelkul felment. Az AHCI kepernyo utan tenyleg gyorsabb lett a boot, pedig meg nincs is nalam SSD. Valoszinusitem, hogy a P45 P35 sorozatoknal mar nem lesz csak beta bios, legalabbis a 35-snel biztosan olyan regi a mobo.
A smart error hibauzenetet hetfon tesztelem. -
Bodor
veterán
válasz
IgnisFatuus #11635 üzenetére
IgnisFatuus:
Azt gondolom, hogy sajnos neked van igazad élettartam szempontjából, de nem baj, hogy 96% kezdünk szerintem, így is bőven elegendő az élettartam szerintem. Szóval ezért senkinek sem kell aggódni szerintem, persze nem jól néz ki optikailag, hogy nem 100%, de gyakorlatilag édesmindegy.
Lehet, neked is javulnának az értékeid, ha feltennéd az új raid drivert, ha érdekel egyáltalán.
Kissjeno: nekem is kiírja, hogy smart command failed a biosban. Gigabyte GA-EP45-UD3R alaplapom van, de szerintem csak e miatt nem fogok egy béta biosra frissíteni, annyira nem zavar, megvárom míg nem lesz béta.
Colos1: Megnéztem a listát, hát a vertex 2-öt nem támogatja a sentinel, és sajna már leszedtem ,mert úgysem ír ki valós értékeket az említett okok miatt, szóval nem tudok küldeni képernyőképet. Egyébként az önteszt alapján írta ki, aztán ha a részletes lemezellenőrzésbe benéztem ott azt írta, hogy még sosem futott az önellenőrzés, és ha el akartam indítani akkor kiírta, hogy nem indítható ismeretlen (Microsoft Intel_rst_10.0.0.1046 ACHI RAID Driver) driver miatt, mint írtam is. -
EkSYS
senior tag
válasz
LordDarkness #11641 üzenetére
Hi!
Na...kicsit szaglásztam...és a Gigabájt pl elismeri a hibát: link és adnak rá egy beta bios-t ami megoldja..erről egyébként az OCZ is tud...de ők is azt írják hogy ez No Problemo!
Másik, volt akinek egy smart ki -be kapcs-ra megjavult..
-
Colos1
őstag
Nálam megy rendesen, de gondolom ez téged nem nyugtat meg
Amúgy a 3.3 -al 100% -os volt az SNVP325, a 3.4 -el már csak 86%, tényleg máshogy számolja a kondíciót, mert a SMART értékek ugyanazok, így az sem lehet, hogy mást olvasna ki.
Elvileg ezeket az SSD -ket támogatja.
Riportot remélem küldtél, mielőtt leszedtedHa még fent van, priviben belinkelhetnél nekem egy képernyőképet a "rossz" vinyó SMART értékeiről, kíváncsi lennék rá, hogy miért látja azt, hogy a halálán van.
-
EkSYS
senior tag
válasz
LordDarkness #11634 üzenetére
Nem elehet hogy ugyanabban a gondban szenvedsz amiben en tettem?
OCZ Vertex2- zsiruj es 94%..(lentebb) --> firmware frissites es minden 100% lett.
udv
b -
IgnisFatuus
aktív tag
Sehogy.
Mint friss teszteredményt akartam beszúrni a képet, csak nem akarta az igazságot...
Nálam 9.6-os driver van fent, úgyhogy ez lesz a megoldás.Ahogy olvasom a hozzászólásokat, az a gyanúm, hogy az SSD gyártásnál ugyanúgy, mint a memóriáknál, elég széles a hibatűrés, vannak jobban és kevésbé jól sikerült darabok, így lehet, hogy az új SSD 88%-os, vagy mint az enyémek 94% és 96%-osak.
Feltételezem a hibatűrésen belül állapították meg a várható élettartamot, így a megadott üzemórákat így is teljesítik.(a Firmware frissítéses megoldás, pedig, szerintem csak optikai javítás, miszerint 100%-nak mutatja ugyan azt az állapotot, de így nem lázadnak a vevők.) -
Bodor
veterán
válasz
IgnisFatuus #11632 üzenetére
Igen, én ezt természetesen elhiszem neked. Azt nem értem, hogyan jön ide az atto teszt eredménye, nem Hdsentinel képet akartál belinkelni?
Közben rájöttem, hogy nálam hdsentinelnél egyik meghajtómnál sem indítható el az önteszt manuálisan, és sosem ment le automatikusan sem, csak úgy mutatja, mégpedig azért nem mert nem tetszik neki a Microsoft Intel_rst_10.0.0.1046 ACHI RAID Driver, ezt ki is irta, amikor felülettesztet indítottam volna.
Egyébként érdekes, hogy az atto tesztnél nálad alacsonyabbak az olvasási adatok, mint az írásoké. Nekem fordítva van.
Hát ennyi... -
IgnisFatuus
aktív tag
válasz
IgnisFatuus #11631 üzenetére
Ha nem akarja az igazságot, akkor íme ahogy esik...
-
adalbert1
veterán
válasz
Gondwana #11590 üzenetére
Kösz neked és DV-nek is a megerősítést. Elsőre mondjuk jól rácsodálkoztam, de akkor ez van.
. Egy Seagate 7200.10 250 GB-os HDD-ről váltva meg valami eszméletlennek tűnik az egész rendszer (eddig semmilyen SSD-m nem volt), örülök hogy megvettem. Mondjuk utána eléggé csalódás volt odaülni még csak pár percre is a 1.8-as 4200 rpm-es HDD-vel szerelt notim elé, most már abba is kell majd SSD.
-
Bodor
veterán
válasz
Colos1 #11616 üzenetére
Feltettem a 3.40-es változatot, de a véleményem nem változott. Az a hdd, aminek egy hónapja is 11 napja volt hátra az ugyanúgy áll, most is 11 napja van hátra
az ssd-re meg azt írja, hogy 80 fokos...
Azért örülök, ha valakinek segített, nekem sajnos nem.
Igen, nálam is Aida 64 bit fut, de csak ennyi látható az érzékelőnél, magyarán ssd-t még nem lát, nemhogy ssd raid tömböt. -
EkSYS
senior tag
válasz
james008bond #11613 üzenetére
Szia!
Köszi!
Tényleg 100% lett. Már csak az az egyetlen kis apró tény zavar hogy maikor a gép elindul és az AHCI BIOS olvassa a drive-okat, miért írja ki hogy "SMART COMMAND FAILED"?
A másik ssd-nél nem volt ilyen gond.jaa..tényleg ilyen sok probléma lenne velük? hetente 1%? vazze...
-
cszn
őstag
válasz
marcus.fenix #11620 üzenetére
A 32-esek elég rossz ár/érték arányúak már. Ha 30 alatt akarsz maradni akkor én azt mondom vegyél Intel X25-V-t. Igaz ez pusztulatosan fostos szekvenciális értékekkel bír, de ahhoz hogy rendszer és néhány kis alkalmazás kerüljön rá - ahogy említetted - ez a tökéletes megoldás.
Ha mégis annyira zavar a dolog akkor kicsit drágábban OCZ Vertex2 / Mushkin Callisto Deluxe / G.Skill Phoenix Pro 40 gigás változataiból válassz.
(#11624) Dieseldr Nem minden SSD küld infót a hőről. De ez se véletlen ám.
Ne aggódj emiatt.
-
bluobluo
aktív tag
Üdv!
Erről mi a vélemény?
SSD 80 GB OCZ REVO DRIVE PCIex4 3ÉV -
Kissjeno
tag
Eltüntette a hibás szektorokat is. A trimet ugy teszteltem ahogy az SSD bibliában le van írva. Teleírtam- töröltem-teleírtam-töröltem az utánna lefuttatott CDM teszten csak minimálisan csökkentek az írási sebességek. Tehá tvalószínűleg megy a TRIM csak akkor az a furcsa, hogy az előző firmware-rel miért engedte leesni az írási sebességet 50- ről, 30-35 környékére.Ugyanezt a tesztet lefuttatam kikapcsolt TRIM-mel is (disable notifity) és akkor sem csökkentek jelentősen az írási sebességek.
-
marcus.fenix
aktív tag
Tudom, csak vissza kéne olvasnom de lusta vagyok...
Szeretnék egy SSD-t a Windows 7 alá.
Elég lenne egy 32-es, mert a rendszeren kívül csak néhány kis alkalmazás kerülne rá. (Max 60%-os kapacitás-kihasználtság)
Az árának 30 alatt kellene maradnia.Ezen paraméterek mellett melyik modellt javasolnátok, ami érezhető javulást hozna a HDD-hez képest minden területen (tehát nem-szekvenciális írásban se legyen "pusztulatosan fostos", és pörögjön a rendszer, ahogy egy 4 magosnak kell)
A segítségeteket, és javaslatokat előre is köszönöm...
-
Dieseldr
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy gyors ssd-s kérdésem:a napokban üzemeltünk be egy új mushkin callisto 60GB-os ssd-t minden szép meg jól működik de sem az everest sem a crystaldisc nem méri a hőmérsékletét és eléggé zavar a dolog,van valami 5let mi okozhatja a jelenséget esetleg egy újabb everest megoldhatja majd vagy törődjek bele, vagy az ssd-vel lehet valami?Abu szerint lehet firmware-t kellene frissíteni -
Colos1
őstag
Én 3x mentettem meg az adataimat a HDsentinel segítségével.
3 féle analízis módszerrel dolgozik, alapértelmezésben az "adatmező analízise" van beállítva, van egy szigorúbb analízis, meg egy gyártóspecifikus analízis.
A legenyhébb a gyártó, majd a sima analízis, és a legszigorúbb a "szigorú analízis".
Az átlagos ilyen, a lemezkondíciót vizsgáló alkalmazás csak a gyártóspecifikus értékeket vizsgálja, de ezen esetben nem figyel minden kritikus S.M.A.R.T adatot, és asszem a gyártó által megadott küszöbértéket veszi figyelembe, míg a normál analízis más értékeket is figyel, és nem a gyártó által megadott küszöbérték alapján számol, hanem egy szigorúbb módszer szerint. Emiatt ez utóbbi biztonságosabb, mert vannak olyan hibalehetőségek, amelyeket a gyártóspec. esetén nem jelezne.
Ezért van az, hogy a Sentinel néha rosszabb kondíciót mutat.Az új 3.4 -es verzió már fejlettebb analízist használ az SSD -khez. Ha letöltitek, és riportot küldötök a fejlesztőnek, akkor a következő verzió még jobb lehet az SSD -kre.
-
Bodor
veterán
Látod többen is rábólintottak már arra amit előzőleg is írtam...
Hdsentinel szerintem nincs még felkészülve az ssddékre, főleg nem az újabbakra, de pl nálam raid-ban nem látja őket..magyarán semmit sem lát róluk ...
Egyébként sem tartom megbízhatónak, többek közt kiírta, hogy egyik merevlemezemnek ugyan jó a kondíciója, de majdnem az összes szektora hibás, ezért 11 nap van hátra szegényke életéből. Erre megvizsgáltam még vagy 3 másik alkalmazással, és semmi hibát nem írtak ki. Ez egy hónapja volt, azóta is használom hiba nélkűl.....Ennyit a HDsentinelről.. -
james008bond
őstag
Frissítsd a firmwaret és 100% lesz! Nekem is az 1.1 fw-rel 95%-ot mutatott, de aztán 3 hónap után is annyi volt. Most viszont 100%!!! Sőt, HD sentinel is a régi fw mellett hibás szektorokat írt, most 100%-jó.
Amúgy előző, Agility ssd-m hetente 1 %-ot csökkent, majd egyre gyakrabban "eltűnt", míg végül teljesen láthatatlan lett a bios számára is. 2. alkalommal cserélték. -
fLeSs
nagyúr
Tudna vki kölcsönözni nekünk (a PH-nak) egy Crucial C300 64 GB-os SSD-t egy teszt erejéig? (1 nap)
-
mtibee
csendes tag
Üdv!
Én néhány hete használok egy Kingston SNV125-S2/30GB SSD-t. Állapota 100%-os, ha figyelsz rá, hogy mik töltődnek be rendszerinduláskor, 18 mp-es boot idő is elérhető vele. Egy batch fájllal 12 programot 8-9 mp alatt indít el. A hőmérséklete 30 fok környékén szokott megállni, a fogyasztása 1,5-2 Wh terhelve. Jóval gördülékenyebb vele a gép működése, szerintem 15-17E Ft-ért még megéri. (Szintetikus tesztekben lemarad az összes létező SSD-től, de ha csak használni szeretnéd, meg leszel vele elégedve.
Windows 7 élményindex: 6,8. )
Ha további kérdéseid vannak az SSD-vel kapcsolatban, privátban szívesen válaszolok a kérdéseidre!
(Én a tiszta telepítés híve vagyok, szerintem célszerűbb lenne inkább egy friss rendszert felhúznod, de megoldható a problémád. A többiek ez ügyben kompetensebbek.)
-
EkSYS
senior tag
Sziasztok !
Íme egy zsír új OCZ Vertex2 120Gb
-
aproo
tag
Üdv nektek. Kérdéssel fordulnék hozzátok ssd ügyileg,mégpedig a kérdés az lenn,hogy 1 már meglévő xp-t sp3 32bit (nem röhög) kéne átpakolni ssd-re. Első gondolatom az volt,semmi gond nem lehet a kisebb ssd-n (3- 40 Gb-ra gondoltam) mostani hdd 160GB de a teljes rendszer+pogikkal sem több 21Gb nál. Megoldható valahogy,hogy ne keljen újrarakni az egészet?Nekem most fontossab az xp a Win7 nél (nincs).
Kingston 30GB SSDNOW V SERIES róla vélemény? jó/rossz ? Árban tudásban más típus .
Szívesen vennék xp alá ssd beállításokat is. És igen "átlag user" nyelven.
Köszönöm az érdemi hozzáoszlásokat.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bittorrent topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- E-roller topik
- Túra és kirándulás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- HÚSVÉTI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest