Hirdetés
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Google Pixel topik
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
törölt tag
nekem úgy tűnik ennek a hossza megfelelő lenne http://tweakers.net/ext/i/1178627196.jpg
a magassága viszont lehet para... itt hp probook 5310m van, a gyári spec szerint a lan félhosszú, az tényleg ennek a fele.egyébként most nézem, elég kicsi a felhozatal, konkrétan vagy 0 darabot találtam... pedig nem lenne rossz
-
qanic
tag
Az első indításkor felajánlott többet is, vmi. 2048-ra emlékszem, aztán a lemezkezelőben alapértelmezetten formáztam. A működési elvből kiindulva azt gondoltam lehet, hogy a kisebb jobb lenne.
Aztán láttam egy táblázatot
[link]
erről a típusról, amiből kiderült, hogy ez a cucc 100-200 évet is kibír átlagos felhasználás mellett. -
gallus
aktív tag
Én sem fogom felrakni, nincs időm mindent kipróbálni.
Sajnos.
Ehhez a kis teszthez bőven elég egy stopper,
ezredmásodpercet nem akartam mérni.Lizzard: Ugyan nem írtál árakat, de én a Buffalot venném.
Ha jól tudom ez Toshiba vezérlős /azért nézz utána/.
Tudja a trimmet, de nélküle is elboldogul, szóval...A másikkal jobban tudnál vagánykodni, de a csajokat nem érdekli.
Nem ez érdekli. -
Mauzes
addikt
Viszont elvileg az Intel(R) ICH9M-E/M SATA AHCI Controller támogatja a SATA 2-t, legalábbis az Intel szerint. Neked is ilyen van? Neten találtam pár furcsaságot ezzel kapcsolatban, hogy a gyakorlatban mégsem meg a dolog Thinkpad-ek esetében. Akkor lehet, hogy a Lenovo babrált ezzel valamit? Vagy valahogy át lehetne állítani a natív 1-es beállítást?
-
Mauzes
addikt
Köszi, de szerintem ezzel csak azt lehet megnézni, hogy jelenleg milyen módban fut az adott lemez. És mivel az én mostani vinyóm SATA I-es, persze, hogy azt fogja kiírni, 1. generációs átviteli mód. Vagy rosszul látom a dolgot?
Szóval még mindig érdekelne, hogy nézhetem meg, hogy az alaplapom támogatja-e a SATA II-t?
-
deadwing
addikt
Meggyőztél. Meg én is magamat
Jobban utána nézve az a 256M cache nagyon kimagaslónak tűnik a többi 32M-hoz képest, már ha igaz. Tudom, nem csak az számít, de minden más paraméterben is jónak tűnik ez a széria. Nem is agyalok tovább, a Samu lesz, kérdés eldöntve.
Köszi a segítséget mindenkinek -
AtHoS
nagyúr
Szóval ezt a tweak-et Intel SSD-k esetében nem kell alkalmazni, mert negatívan hat a teljesítményükre, ha jól értem?
Azt is írják a cikkben, hogy ellenőrizzük a tweak előtt és után a teljesítményt, így el tudjuk dönteni van-e értelme használni ezt a tweak-et avagy sem.
Az ellenőrzést mivel érdemes elvégezni? Ez a tweak gondolom az írási teljesítményt befolyásolja.
-
somasz
addikt
Van egy raid1 háttértár, azt hallom, hogy lekapcsolódik, kb 20 perc után, és vissza, ha szükség van rá, de ez az ssd-t is le akarja kapcsolni??
Akkor a kis beszarás után jön a jóleső megnyugvás...
Szívesen elvégzek más tesztet, még a holnapi nap folyamán, ha kíváncsiak vagytok még valamire...
Valami real life-teszt kéne -
somasz
addikt
Íme az ATTO:
Ugyan én ehhez nem értek, és teljesen új vagyok az ssd-khez, de ez jobban néz ki.Sima használat mellet annyit tudok mondani, hogy a windóz egy álom, programok gyorsan töltődnek be, minden extra gyors.
16giga miatt meg nem irigykedni, nem az én gépem, melós gép lesz, CUDA renderelésre lesznek benne használva a GTX 560ti-k (2db)
-
somasz
addikt
-
szamoki
tag
Az SSD-n tisztán volt egy Win7 telepítés. Ő csak a rendszert tartalmazza. Mivel tisztán volt a telepítés volt így az alignálással nem lehet gond tudtommal.
Asrock P67 PRO3 -mam van felrakva rá a legfrissebb firmware. AZ SSDhez nem leletem firss firmware-t. Látja az alaplap a SATA3-on simán és kiválasztható boot drivenek is.Első körben SATA2-ön volt, de miután felkerült a SATA3 csatolóra egy WD black caviar SATA3 gond nélkül gondoltam átdugom a SSD-t is.
És ez lett
Nem tudom. Lehet spontán csak adatsérülés volt. CrystalDiskInfo tökéletes állapotban van az SSD. -
Lenry
félisten
nem csináltam a kötelező dolgokon kívül más optimalizálást (alignálás, trim, ahci, swap áthelyezése)
anélkül nem igazán próbáltam, mert a telepítés után ezeket első dolgom volt megtenni.Intel driver fönn van
nem próbáltam másik portra, egy vezérlőn van minden port, szerintem lényegtelen hová kötöm.
-
Ist
tag
CF kartya iops meresere en is kivancsi vagyok, par regebbi CF kartyarol talaltam is, de az ujabbakrol nem nagyon. Most a Transcend CompactFlash Card 400x 32GB-t neztem ki.
Meg utananezek van e teszt ezen CF rol.
A Transcend SSD-t elvetettem, a CF + atalakitoval jobban jarok IDE-s laptopba, ahogy neztem eddig.
-
MC Pite
veterán
Kézzel érdemes karbantartani néha, vagy a másik hasonló funkció megteszi helyette?
(Bár XP-re is van trim-re megoldás, gondolom vistára is akad, nem?)Olvastam róla hogy van aki szerint öregít is a trim; meg hogy program karbantarthatja a meghajtót amikor nem nyúlunk a géphez; stb, de nem tudom hol az igazság.
McLaca, firefox cache:
Ramdiskre a böngészők cache könyvárát:Opera: (címsorba)
opera:config#UserPrefs|CacheDirectory4Firefox:
1. type about:config into the firefox navigation bar and hit enter
2. find the browser.cache.disk.parent_directory, if it doesn’t exist right click anywhere and select NEW, then STRING. Enter browser.cache.disk.parent_directory in the first popup box and then the location in the 2nd popup box e.g. k:\tempintfiles. If the entry already existed simply right click on it and select MODIFY and enter your new directory path. -
-
Igen most eléggé kedvet kaptam hozzá, de nincs rá sok pénzem és azt sem tudom melyiket. OCZ Vertex 2-t ajánlották nagyon. De ez ami linkeltél elhúz mellette, persze én csak SATA2-be tudom kötni.
Amúgy ezek mennyire tartósak, játékot rá lehet-e engedni, stb. Neharagudj nincs kedvem ennyit végigolvasni
-
Hooper
őstag
Hát most már teljesen tanácstalan vagyok melyiket vegyem
Sebesség miatt crucialt néztem, de az beszerezhetetlen, és a 64Gb szerintem nem lenne elég.
Megbízhatóság, sebesség és tárhely miatt viszont intel.. de 40Kt nem tudok most kifizetni,
Ez a Kingston svp100s2 96Gb ár és tárhely szempontból jónak tűnik de a sebességben teszt alapján úgy nézem nagyon elmarad az inteltől -
LW
őstag
Őőő, egyszer frissítettem őket, talán 1.6 vagy 1.7 ha van ilyen, még utána járok. Olvastam régebben, hogy új korukban is változatos a kondíciójuk, nagyon nagy jelentősséget nem tulajdonítok neki, ha bexarik, akk megy garanciába.
60 giga másolata meg elfér a többi 5,5 TB-n xD
-
Simi121
aktív tag
-
hát ott nem igen kapcsolgattam a gépet, mert sleepben volt inkább. uh nem igazán tudom összehasonlítani már sajnos. De nagyon sokáig álldogál ott és nem tom mit csinál.
XP alatt nem volt olyan h ha kikapcsoltad a win logót akkor láttad a parancssorban rohangáló töltődő cuccokat? v keverem vmi mással?
-
-
Persze biosban is átlőttem AHCI-ra. Utána nem indult el, az SSD még nincs a gépben. Úgy indult el a gép most AHCI-ban, hogy az acronis bootlemezről nem az acronist hanem a windows menüpontot választottam. Így elindul, viszont anélkül nem indul. most berakom a win7 telepítőt, és javíttatok vele egyet. remélem az helyehozza.
-
McLaca
őstag
Nem hiszem, hogy a több GB/s olvasási sebességű RAM-ot bármilyen SSD kenterbe veri, és a prefetch, meg a superfetch csak annyit csinál, hogy a gyakran indított progikat beolvassa a RAM-ba, és onnan indulnak szélsebesen.
De ha az Intel azt mondja, akkor kikapcsolom.(Vagyis feltelepítem ezt az izét.)
ZoliaE46: ha nem használ a júzer nagy harverigényű progikat (videoszerkesztés, vagy nagyméretű és egyszerre sok képpel végzett munka, kiadványszerkesztés), akkor 4GB is elég lehet.
Üdv!
-
KatiPeti
csendes tag
Szia!
Igen, az onnan ide, innen oda, és ssd-n belüli konverálást már végigpróbáltam.
Arra gondoltam, hogy talán a sata szab határt, és egy pcie felületen / + még ott a raid / gyorsabb lenne a dolog. De azthiszem ez csak akkor derülne ki biztosan, ha valaki, akinek van egy Revo-ja, kipróbálná.
Két hete írtam egy privátot fleSs-nek, mert úgy gondolom neki van a legnagyobb rálátása az ssd-s dolgokra, de lehet, hogy el sem olvasta, mindenesetre válaszolni nem válaszolt semmit.
Nem szívesen dobnék ki közel 50 ezret a semmiért, vagy egy minimális gyorsulásért.
Azért köszi!
-
McLaca
őstag
Csakhogy X-25M-et 120GB-os méretben nem nagyon lehet már kapni... A napokban próbáltam rendelni, és felhívott a bolt, hogy egyik nagykerben sem lát készleten, kérdés, hogy egyáltalán még berendelhető-e, vagy kifut, ha meg rendelhető, akkor ki tudja, mikorra érkezik a nagykerbe... Mást meg mit, ami nem lassul és nem 2x nm-es...?
Üdv!
-
AtHoS
nagyúr
A cell wearing azt jelentené, hogy hányszor kerültek írásra az adattároló cellák?
Mod:
V.Stryker Wear leveling
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Gitáros topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- Futás, futópályák
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Peugeot, Citroën topik
- További aktív témák...
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest