- Magisk
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- iPhone topik
Aktív témák
-
-
St3venson
tag
Egy Samsung 840-es mellé kapott lemezről mennyire fontos feltelepíteni a dolgokat, mert nincs bekötve dvd meghajtó, és nem igazán akarok vele foglalkozni. Egyáltalán kell a samsung software-e valamihez?
-
St3venson
tag
válasz
Jack@l
üzenetére
Én leveleztem erről a mssupporttal, mert nekem anno 2 hdd volt a gépben, az 1-en volt a win7 a másikon többi, és nem engedte rátenni a másodikra a backupot, mert rendszervinyo volt(/lett).
A support szerint a win7 egy másik fizikai vinyóra teszi a bootot, ha van ilyen, ezért lett az én esetemben belőle rendszermeghajtó. Az hogy milyen sorrend alapján választ azt nem tudom, de a support szerint ez a megoldás.Szerk: Megmondom az őszintét, nem tudom, hogy akkor melyik lemez melyik portton volt, ezért lehet.
Mogyi: a te problémáddal én nem találkoztam, mert nekem 1ből ment minden, de lehet hogy szerencsém volt????
-
St3venson
tag
-
St3venson
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor elnézést hogy belekontárkodtam

-
St3venson
tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Van néhány hasznos szolgáltatás, ami már ide-vel nem müködik, és ez hdd-knél is van.
Még ha nem is tudják a régi hdd-im ezeket, akkor sem befolyásolja negatívan a müködést, és mivel csak egy átkapcsolást kell csinálni a biosban a telepítéskor, ezért azt gondolom megéri.
Amugy ha nem achi modban telepítetted, akkor is van lehetőség átkapcsolni "kék halál" nélkül, de akkor a windowson belül kell először beállítani vmit, és utána a biost. Már korábban foglalkoztunk ezzel a forumban, megkeresem és linkelem.. -
St3venson
tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Szerintem is a biossal van gond, a bootsorrendben biztos szerepel az ssd vhol? Mert nálam pl az volt a gond. (nem bántásból irtam, csak néha a legalapabb dolog marad el)
Fenergie84@: Már többször is olvastam, de már korábban is tisztázva lett, hogy a trim futásához nem kell Achi mód, [link], Fire/SOUL/CD kolléga tesztelte is.
-
St3venson
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én már leveleztem velük, hát mit is mondjak..... elég egyoldalu volt..
-
St3venson
tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Nem értem mit kell itt majrézni, ha már valakinek lett volna M.o-on ilyen gondja, már biztos feltünt volna ebben a topicban. Nekem is az van, mégsem gondolom, hogy tartanom kellene ettől. Ugy is javítják rövidesen a hibát, nem hinném hogy megengedhetik maguknak, hogy pont a legdrágább ssdjük romoljon el.
-
St3venson
tag
válasz
üzenetére
Én is hasonlo cipőben voltam, a kb 6 éves pata seagetet kb 1 éve vettem ki a gépből, és betettem egy külső rackbe, persze soha nem használtam utána, és már csak a port fogja.
Ahogy fejlődik a technika ezért gondolom, hogy 5 év mulva ezek az ssd-k már kicsit/lassuak lesznek, vagy jön vmi más. Ha csak azt nézem, hogy a fényképeim kb 100 Giga körül vannak és nem is vagyok fényképész, akkor bele lehet gondolni, hogy egy 5 éves vinyo már tényleg a mult, csak sajnáljuk kidobni, mert még működik.
-
St3venson
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Természetesen, nem megölni kell, ezért én is jopár dolgok kikapcsoltam, de pl a cachet meghagytam. Természetesen használja az ssd-t, de pont azért vettem ssd-t hogy minden pörögjön. Nekem 2020-ra mondja a végét, de az számomra megfelelő.
Szép kort megért az a vinyó, de azért öszintén egy 8-10 éves vinyó már hátráltat. Pl ott az öcsém gépe, amibe van 4 vinyó (2x120, 250, és egy 500-as), és hiába működik mind, épp ma mondta, hogy nem fér el, és venni kellene egy újat min. 1Gb-osat, de az már nem fér be, ezért külsőben gondolkodik. Ha jól emlékszem, a 2 120-as még Pata-s. Nem ma volt hogy megvette őket, de nem is 10 éve. Én ezért gondolom, hogy egy vinyó nálam max 5 évet él, és elavul. -
St3venson
tag
válasz
üzenetére
Én is egy kicsit tartottam az elhasználodástol, de rájöttem azért vettem, hogy használodjon.
Ha 3-4 év mulva ki is mulna (bár 9 évet ir), az sem érdekelne, hisz ilyen idős hdd-im sincsennek, továbbá akkor ezek az ssd-k már semmit sem érnek majd. Najo legalábbis szerintem. -
St3venson
tag
Üdv,
Végre eldöntöttem, hogy veszek egy intel 320 120 Gb-s ssdt, annyi kérdésem lenne még, hogy a forumban folyamatos lehet olvasni a beépítő keretet, ezt automatikusan adják a csomaghoz vagy külön kell megvenni. Még sosem volt ssd-m ezért nem tudom pontosan hogy mekkora is, vagy hogy is tudom felrögziteni. Általában mindenhol oda van irva hogy 2,5"-s kiviitel, ez azt jelenti, hogy benne van a keret?
-
St3venson
tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Bizom benne, hogy az a 40 giga tényleg elég lesz a win7nek.

-
St3venson
tag
Sziasztok!
Már egy jó ideje olvasom a hsz-eket, hogy minél több info birtokában döntsek, hogy milyen ssd-t vegyek is. Jelenleg (és még jó darabig) egy win7x64-es rendszerem van ami pillanatnyilag 30G-t foglal. Szerintetek jó döntés lenne, egy intel x-25v-t beszereznem, vagy mindenképp egy nagyon ssd-t kellene vennem. Csak rendszervinyónak használnám.
Esetleg nagyobb tárhelyűt milyet ajánlanátok még?Köszi
Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- Méretes és széles gaming monitorral bővült az MSI kínálata
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- Balesetben elhunyt Vince Zampella
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Synology NAS
- Bestbuy játékok
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- Apple Watch Series 7 41mm GPS,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Az alapokat már ismerem, egy intel 320-s már üzemel nálam több mint egy éve, most is azon van a windows, csak karácsonyra kaptam ezt a samut és nem volt itthon több sata kábel, igy a dvd meghajtó esett áldozatul. Ezért volt ez a kérdés.
, és örömmel használom is. Ha hibát akarok keresni, akkor bármelyikben tudok. Én erre jöttem rá a vásárlás előtt.