Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
Aktív témák
-
Kroni1
veterán
A Gigabyte 770TA-UD3-as, AMD SB750-es déli híddal megáldott konfigomba tervezek venni egy 60GB-os OCZ Vertex2-t rendszerlemeznek. (Win7x64)
1. Úgy tudom hogy a TRIM funkcióhoz az SSD-nek, az op.rendszernek és az alaplapnak is kompatibilisnek kell lennie. Ezzel az alaplappal tudom majd használni a TRIM-et?
2. Az AHCI-t át kell állítanom valamire? Jelenleg IDE módban van.
3. Több helyen is azt ajánlják, hogy az SSD-n tiltsuk le a pagefile-t, és ha van tegyük át a mellette lévő hdd-re. Ez az élettartam miatt fontos? Hiszen ha a sebességet nézzük akkor a lapozófájl gyors elérése pont hogy az SSD-ről lenne lehetséges, vagy rosszul gondolom?
-
zack
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
Egyetértek.

Nekem is 3 Samu vinyóm dohog a gépemben (2db 500-as és egy 1Tb-os) és már egyikre sincs gari, nem fiatalok, de ettől függetlenül 100% állapotban vannak a HD Sentinel szerint.
Van egy 150Gb Raptorom is, erre 5 év garit kaptam. Előjött rajta 3db bad sector még kb. 2 éve, és azóta is köszöni jól van, 98% kondícióval. És itt jön az, amiről szó van. 2012-ig garis, az még 1,5-2 év. 1 év múlva pedig megy vissza a nagykerbe bad sector hibával. Már most is csak 300Gb Veloci Raptor kapható, nem hogy majd 1 év múlva. Amikor gariztatni fogom, azt az árat fogják számolni, ami náluk a gépben szerepel utsó bejegyzésként, ami kb. 45k. 1 év múlva ennyiért kihozok helyette egy 128Gb SSD-t...
Nekem jó buli, de a gyártónak és a nagykernek annyira nem. Ezért ritka az 1-2 évnél hosszabb gari. -
AirBooms
addikt
válasz
kapcs-ford
üzenetére
Rettenetesen rosszul gondolkodsz... De ne csináljunk ebből flame-et...
Nálam még egyetlen vinyó sem halt be a garija után. Öt-hat évet biztosan használtam mindegyiket valamire, s a legtöbbjük azóta is valahol dolgozik - bőven meghaladva a tízéves kort.
Nem csak azt kell néznie egy gyártónak, hogy mennyivel növekszenek az eladásai, ha növeli a garanciát (egy idő után ez vásárlási növekedés egyenlő lenne a nullával - ami nem érdek), hanem azt is, hogy hány év az, amire még biztonsággal bevállalhatja úgy a garanciát, hogy az előre kalkulált nyereségessége megmaradjon. Tehát soha nem arról van szó, hogy ha valaki 2 évet vállal, akkor 2 évig működik biztonsággal a cucc. Ez akár a 2 év többszöröse is lehet, de gyártó ezt kalkulálta ki magának. Másrészt - főleg a számítástechnikában - értelmetlen 5-10 éves garanciákkal ostromolni a legtöbb felhasználót, mivel a legtöbb termék ennyi idő alatt nem, hogy elvalul, hanem el is értéktelenedik. Hány GB-s vinyók voltak 10 éve? 10-20? Tudsz velük most kezdeni valamit? Többe kerül az eltüntetésük... 5 év múlva mit fog érni egy 40-80 GB-s SSD? Amikor már felhetetőleg az 1-2 GB-sek lesznek a termékpaletta alján? Te még mindig erről fogsz oprendszert indítani? Ugyanez vonatkozik a procikra, VGA-kra. Pont a PH legnagyobb közönsége az, akik szinte sosem várják mág a rájuk kapott 3-5 éve, ne adj isten, 10 év garit. Ha már itt tartunk a gyártói gari ér a legtöbbet, s ennek valóban komoly marketingértéke van.
A gördszekát pedig hagyd ki ebből, mert ettől még nevetségesebb lesz az érvelésed.
A vita szerintem abból indult, hogy azért adnak csak ilyen rövid garit adnak a gyártók, mert hamar elromlanak, s nem abból, amivé most próbálod alakítani: vicces, hogy csak ennyit adnak, holott bőven 30 év feletti az élettartamuk... -
NOD
senior tag
válasz
kapcs-ford
üzenetére
xD. Ugyanaz?

-
kapcs-ford
őstag
válasz
AirBooms
üzenetére
Most írta Qru hogy kingston átlagos használattal: 34,24 év
Erre kapsz a gyártótól 2-3évet. Lehet ez csak nekem vicces.
A winyót meg a gördeszkát most ne keverd ide, winyóra teljesen korrekt kapsz 2-3év garit, gari után 1 hónapra meg is döglik vagy még előtte.
"A gari sosem a termék működésének végét mutatja."
Nem hát.
Ha én lennék a gyártó és tudnám biztosan,hogy a termék amit gyártok az minőség és tisztában vagyok vele hogy pl. átlagos használattal: 34,24 évig tuti megy akkor biztos adnék rá minimum 8-10 év garit már csak azért is mert az eladásokat enyhén növelném.
Most olvasom hogy a Patriot SSD-re 10év a gari... 2009-es cikk.
-
neverless
tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Hát nekem csak mintha a fő rendszerfile-okról csinált volna mentést és úgy emlékszem valami 1 giga volt az a mentés, annál "nagyobb" mentést nem tudtam vele csináltatni. Ezért is kerestem más progit, ami tudja a teljes parti lementését.
Tehát lehet, valamit elnéztem. De mindegy is, ha kiderül ugyanúgy lehet winnel is backupolni, akkoris acronisolnék, nagyon jó progi, lehet meg is veszem. -
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Mostanában kezdett el foglalkoztatni az SSD-k témaköre, felmerült bennem pár kérdés:Van-e valakinek tapasztalata arról hogy egy átlagos 15" notebook ssd-vel mennyivel bírja tovább akksiról használva a hdd-hez képest?
Több helyen is azt ajánlják, hogy az SSD-n tiltsuk le a pagefile-t, és ha van tegyük át a mellette lévő hdd-re. Ez az élettartam miatt fontos? Hiszen ha a sebességet nézzük akkor a lapozófájl gyors elérése pont hogy az SSD-ről lenne lehetséges, vagy rosszul gondolom?
-
ttt1
őstag
Visszaírtam samsugtól

We regret to inform you that Samsung Magician Tool will only support Samsung˘Ľs newly launched 470 series.
szal enyim nem supportálja

-
shteer
titán
abszolút típusfüggő - bezárva simán felmelegedhet a burkolaton érezhető szintre
ugyanakkor az elektronika és a burkolat között légrés van ami nem jó hővezető - így a belső rész és a burkolat között lényeges eltérés lehet
nem hiába moddolták korábban a túlmelegedős vezérlővel rendelkező ssd-ket, egy kis darab gap-pad megoldotta azt a problémát, amivel a mérnökök nem számoltak
-
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Van egy teszt: [link] ahol a Corsair P128-at ajánlják, de már lassan egy éves a teszt. Ezért érdeklődöm, hogy mostanában van-e jobb meghajtó ár/érték arányban?
Illetve a 64GB-os SSD-k mennyivel gyengébbek, érdemes-e egyáltalán még ilyet venni?Köszönöm!
-
válasz
kapcs-ford
üzenetére
A melegedésben nagy különbségek vannak az SSD-ék között, van amelyik langyos és van olyan ami 5W-ot fűt el.
Nem lehet általánosítani, ezért kérdezték meg, hogy melyiket érdemes netbookba tenni. -
ttt1
őstag
Sztetek egy SSd mondjuk 10% wear levelnél is(de irhattam volna 2-t is pl) ugyanúgy müködik?Azaz ha lemegy majd nullára akor van totál halál ,de addit végül is mind1 mennyin van ua tudja?
-
DV
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Sikeresen hasznalom en is.
rono
"This updater may have compatibility issues with IDE modes on certain platforms. It is suggested to flash the firmware ONLY while in AHCI mode." "The Update Tool requires administrator privileges." "SSDUpdate does not work with the Intel 10 series RST drivers" - OCZ Forum.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kapcs-ford
üzenetére
Láttál már ssd-t közelről egyáltalán? Nem melegszik, már csak azért sem mert szinte elhanyagolható áramot vesz fel, akkor meg mi a francot disszipáljon el?
Nyilván használat függő is de biztos hogy többet bírnak mint amennyi garit vállalnak rá. Nekem a legolcsóbb Kingston sz@rra vállaltak 3 év garit meg 100,000 órás MTBF értéket adtak meg. Számold ki, hogy átlagos használattal az mennyi is: Tételezzük fel hogy napi 8 órát megy a géped pl akkor 100,000 óra / 8 óra = 12,500 napi működés jelent ami azt jelenti, hogy 12500 nap / 365 nap = 34,24 év...
No comment.
-
zack
nagyúr
válasz
neverless
üzenetére
Persze hogy nem. A Win7-ben egy leegyszerűsített valami van, nem említhető egy napon a külső progikkal. A backup onnantól ér valamit, hogy DOS alól is vissza lehet hozni a rendszert, ugyanis ez a legbiztonságosabb, mert bármikor megsérülhet az op rendszer úgy, hogy többet nem tud bootolni.
-
neverless
tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Szia
Mivel csak félig vagyok benne biztos, így félig mondom, félig viszont kérdezem.
A win7 belső backupja nem tudja úgy lementeni a partíciót, mint ezek a backup programok (ghost, acronis). A win7 "nem igazi" backupot csinál, a backup mérete kicsi nagyon, legalábbis a a rendszer méretéhez képest. -
Gorneck
legenda
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Az lesz...ha szigorúan a méréseket nézem, akkor valóban lassabb az AMD vezérlője, de ezt nem veszed észre...sőt...nálam alapba gyorsabb/pattogósabb volt minden a p45-höz képest (valszeg az int memvez miatt, szal egy szintén int memvez-es intel esetén már nem biztos van ilyen különbség).
-
AirBooms
addikt
válasz
kapcs-ford
üzenetére
Egy vinyóra mennyivel több garit adnak (most a nagyságrend az érdekes)?
Vagy egy autóra? Azt sem két-három évig használjuk, még ha közben el is adja az ember... A gari sosem a termék működésének végét mutatja. -
Bogyó bá'
nagyúr
Bocsi, megint csak a "sóherségem" miatt érdekelne, hogy az én gépemben (lásd adataimnál) ráadásul a legolcsóbb használható méretű SSD-vel egyáltalán érdemes-e belefeccölnöm 30 ezer forintot, vagy úgysem lesz a rendszer a rendszer "pattogósan" gyors. Egyébként - többek között e miatt is - rég megbántam már, hogy egy éve ismét AMD-t választottam. De hát ez van... pénz meg nincs.
kieg: Airboom: dehogynem, nézz meg egy "teszkógazdaságos, pl. Orion, Millenium, Hausmeister stb. DVD-lejátszót, kenyérsütőt, mikrót, MP4-lejátszót. Egy év gari + 1 hét a várható élettartama. 13 évig dolgoztam szervizben, láttam épp eleget.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Hát ezt a tesztedet már nagyon várom!

Mivel sóher vagyok, mégis szeretnék SSD-t, így jó lesz látnom, hogy a kinézett olcsó(bb) 64GB-os Kingston SNV-425 -tel mennyit vesztek, a drágábbakhoz képest.
Fontos: ha van rá mód, légy szíves, legalább egy-két SSD-t tesztelhetnél köznapi AMD-s rendszerben is (780G - 785)! A neten itt-ott olvasható infók szerint közel sem hozzák azt a teljesítményt, mint egy Inteles deszkában. Lássuk, mi is az igazság!
Előre is köszi!
-
kapcs-ford
őstag
Persze hogy kamu mint minden ami informatika.

Azt is írták hogy sokkal könnyebb és hogy kevésbé melegszik ezért notiba tökéletes. Valóság: valamivel könnyebb de nem nagy a különbség, melegedni meg mintha hdd lenne.
Az üzemidőn nevettem nagyot.... Sok teszt olyanokat ír hogy min. 10év de ha nincs agyonnyúzva akkor akár xx év is lehet etc..
Ennek ellenére megveszed a motyót, garancia: 2év ,pafff . ha a gyártó csak 2 év garit ad rá akkor jól nézünk ki.
-
cszn
őstag
válasz
kapcs-ford
üzenetére
Alaplapcserénél már jóval nehezebb megoldani. Én azt mondom egyszerűbb akkor már újratenni inkább, mert eléggé gány lehet utána már a windows. Bonyolult dolgok ezek, persze csak majd átrakjuk mi? Elveszne belőle az izgalom, az érdekesség.

-
Ribi
nagyúr
válasz
Dluinet
üzenetére
Az a gáz hogy hazudnak mint állat az SSD fogyasztásról.
Egy nagyobb SSD simán eszik annyit mit egy noti winyó.
Van olyan ami simán eszik 2-5W-ot. Legtöbb azért elvan 2W alatt. Szerencsére.
Intel se csak 75mW-ot eszik. Egy 0-t simán lehagynak a végéről.
Teszt legalján van a fogyi mérés. -
fLeSs
nagyúr
Ha deicidevel sikerül megegyezni akkor összejön a teszt
Indilinx Amigos
-------------
OCZ OnyxIndilinx Barefoot ECO
-------------
Corsair Nova (ez csak 50%)JMicron JMF612
------------------
A-Data S-596JMicron JMF618
-----------------
Kingston SNV425Samsung
-------------
Corsair PerformanceSandforce SF-1200
------------------
CSX SSDQ3 és OCZ Vertex2Toshiba T6UG1XBG
--------------------
Kingston SNVP325Toshiba TC58NCF602GAT
--------------------
Kingston SNV125-64 GB
Kingston SNV125-30 GB (RAID 0)Marvell/Micron
-------------------
Crucial RealSSD C300 - ezt egyelőre nem tudtunk szerezni+ az OCZ Revodrive
+ amiket már leteszteltem (X25-M, X25-V, X25-V RAID0, Indilinx Barefoot, JMicron JMF602). Más nincs is sztem jelenleg.
-
Jakuu
őstag
4 perc alatt megvan a rendszer ujratetele. Kulcsszo Acronis True Image.
Van egy usbs pendrivem amire feltettem a boot reszet, a particio imaget elmentettem egy merevlemezre, beboot a pendriverol es 4 perc alatt viszamasolok barmikor egy 16 GB adatot tartalmazo particiot, igy nem kell tokolni a win7 a szoftverek driverek telepitesevel.
Neha felfrissitem az imaget (csak ha nincs semmi hiba) igy majdnem mindig naprakesz win7-t tudok feltenni. PErsze van olyan funkcioja is, ami folyamatosan frissiti a particio imaget, de en ezt nem hasznalom, mert akkor a hibak is rakerulhetnek, amit csak kesobb vesz eszre a user.Amugy van egy sanda gyanum, hogy ez a 4 perces win7 visszatelepitesi folyamat meg gyorsabb raid 0-ba kotott SSDknel.
-
Bodor
veterán
Körülnéztem én is, mert nekem is ugyanaz a problémám lenne. Szerintem neked segít ha még nem próbáltad, hogy az ssdupdate.exe fájl-t rendszergazdaként futtatod.
Nekem ez sajna nem segít, gondolom azért mert RAID0-ban vannak az ssd-k. Van valakinek ötlete, hogy hogyan kéne firmware-t frissíteni adatvesztés, vagy win7 ujratelepítés nélkül? -
Fénygyermek
csendes tag
válasz
kapcs-ford
üzenetére
Köszönöm szépen, eddig én is eljutottam.
Igazából tapasztalatokat szerettem volna, vagy véleményeket.
Esetleg nem tudod, hogy itthon árul-e ilyet valaki ?? -
kapcs-ford
őstag
válasz
Fénygyermek
üzenetére
http://newmodeus.com/shop/index.php?main_page=page&id=7&chapter=0
ebay kulcsszavak:
Optical Bay Hard Drive caddy -
rono
csendes tag
Sziasztok! OCZ Vertex2 ssd firmware-t szeretnék frissíteni 1.11-ről 1.23-ra windows7 64bit alatt. A letöltött update tools progi (windows alatt futtatva) nem ismeri fel az ssd-t. Hogyan kell firmware-t frissíteni? Előre is köszi!
-
yodee_
őstag
hello!
szeretném kikérni a véleményetek. adott egy hp netbook, és szeretném felgyorsítani illetve az akkuidőt meghosszabítani. a kérdés hogy ez egy ssd vásárlásával megoldható e, ha igen milyen változásokra számíthatok, illetve milyen márkát / típust ajánlanátok nekem. max 60gigás kell, felesleges nagyobb. win 7 alá kéne.
köszönöm előre is.
-
ttt1
őstag
válasz
Colos1
üzenetére
Du megnézem registry-ben milyen beállítás van, de sztem se hiszem hogy sokat dob rajta szal na nem sokat gyorsít akor inkább kikapcs
így is sokkal gyorsabb mint a hdd(fölegh ami elözöleg benne volt). Btw ha prefecht MS nem "kapcsolta" ki míg defragot és superf.-t igen akkor ..Persze MS sem mindenható,de gondolom saját ssd-jénél is "hasonló" beállítással dolgozik ero ha intel ssd-nek jó a többinek is annak kéne lennie 
-
mexel
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Elvileg az a kategória leszek
Én is venni akarok hamarosan, és csak használni akarom. Nem fog érdekelni hogy különösen vigyázzak rá. Ha idő előtt tönkremegy, vagy nem bírja a normál használatot, akkor többet nem veszek amíg nem lehet arra használni amire való lenne. Amin gondolkodom, az egy 128gb -os samsung, a gyorsabbik fajtából, de használtan. Remélem beválik majd. 
-
Colos1
őstag
Ha a prefetch szolgáltatás áll, az csak a superfetch -t tiltja le. Ettől függetlenül a sima prefetcher még mehet, a reg beállítás függvényében.
Ha értéke 0, akkor áll. ha 1, akkor az alkalmazásprefetch megy. Ha 2, akkor csak a BOOT idejére dolgozik, 3-nál pedig full. (Megjegyzem, hogy ezt a neten keresgélve fordítva lehet meglelni, hogy az 1-es a BOOT-prefetch, de én XP alatt kipróbáltam az összes lehetséges beállítást, és következményeit.)A Prefetcher akkor van teljesen leállítva, ha a szolgáltatás áll, és az EnablePrefetcher = 0. Az EnableSuperfetch értéke ilyenkor már tökmindegy, de azt is 0 -val van lehet kilőni. Viszont ilyenkor, ha nincs letiltva a szolgáltatás, akkor az indítás után beleszemeteli az eseménynaplóba, hogy az előtöltés szolgáltatás hiba miatt leállt, mert a rendszer nem találta a megadott fájlt....
Hogy érdemes-e visszakapcsolni? Olvasd el ezt a hozzászólásomat, és döntsd el.

-
Fénygyermek
csendes tag
OFF
Lehet, hogy nem ide kellene írnom, ezért előre is elnézést kérek .
Olyan keretet keresek, amit a sata csatlakozós laptop dvd meghajtóm (normál 12,7 mm magas, slot load mechanism ) helyére tudok beépíteni és a keretbe csatlakozik a sata csatlakozós 2,5" winyóm.Kérdésem lenne, hogy Ti találkoztatok-e ilyennel, vannak-e tapasztalatok.
Szívesen fogadok minden észrevételt a témához kapcsolódva, esetleg ha tudjátok, hogy hol lehet ilyet beszerezni itthon.
Előre is köszönömÜdv.: Fénygyermek
-
ttt1
őstag
válasz
Colos1
üzenetére
Regeditbe prefetch-t keleltt kikapcsolnom (megmondom öszintén másikat nem néztem ami alatta van) ,de a SuperFetch a services menüben alapból le volt tiltva (szal sztem ha a regeditbe engedélyezve is van maga a win nem indítja el,mert disableden van a funkció).Szal uj instalnáé defrag és superfech volt kikapcsolva win7 által...Ebböl kifolyólag lehet prefect érdemes visszakapcsolni, de ki tudja.Én win7el formáztam is az ssd-t csinált 1 100 megás boot partíciót ahogy láttam majd a maradékot...
Viszont érdekes,mert samsung oldalán nem létezik az ssd-m (64-estöl 128-asig vannak infok) söt az oldalukról letölthetö magician tools nevü progi is azt irja,hogy nincs samsung hardver a gépembe ..
Szal gyakorlatilag nem létezö az ssdm
Írtam samsungnak kiváncsi vagyok mit válaszolnak vissza 
-
AndrewTdi
addikt
Üdv!
Az Intel lapján direkt nem található a 10.0.0.1046 -es RST? nekem ott még mindig csak a 9.6.0.1014 -et hozza.
-
Bodor
veterán
Kicsit ki vagyok akadva, mert a kepfeltoltes.hu oldalra feltöltött összes képemet törölték, utólag elolvasva a felhasználói szabályzatot látom, hogy " A Felhasználó tudomásul veszi, hogy az általa feltöltött tartalmakat Szolgáltató bármikor indoklás nélkül letörölheti."
Ez meg milyen már... Tud valaki olyan ingyenes képfeltöltő oldalt, ahol meg is maradnak a képek?
Bocsi az off topic-ért... -
Bodor
veterán
Nem vitatkozni szeretnék, csak ténymegállapítás, hogy nálam nemrég volt ssd-röl ssd-re való váltás és számottevően érezhető a különbség ÉRZÉSRE is, nem csak a tesztekben...
Ha érdekelnek a részletek....Más érdekesség, hogy a 10562-es hozzászólásomban írtam, hogy nem ment fel a 10.0.0.1043-as béta driver a gépemre, viszont a napokban sikerült telepíteni a 10.0.0.1046-os whql drivert, és ahogy DV kolléga írta is, pattogósabb, gyorsabb lett tőle a rendszer, bár a legérdekesebb hogy ez tesztekkel nem mutatható ki.
-
cszn
őstag
válasz
Colos1
üzenetére
Sztem nem kapcsolja ki magától a win7. Legalábbis én csak itt hallottam valakitől, hogy megcsinálja, de előtte sehol se hallottam még róla.
De azért kíváncsi vagyok én is.(#10910) zack Na látom visszamondtad. Jól döntöttél, ráér még a csere.

Én azt mondom ameddig nincs elérhető áron (25-30k) egy 128-256-os SSD, addig akiknek már van azoknak felesleges váltani. Az is csak egy helybiztosítás, hogy bármit pakolhass rá.
-
Colos1
őstag
Szia!
Regedit: HKLM/System/CurrentControlSet/Control/Session Manager/Memory Management/PrefetchParameters -ben van egy "EnablePrefetcher", és egy "EnableSuperfetch" duplaszó.
Megmondanád, hogy ezeknek milyen értékek vannak megadva?
És hogy a szolgáltatásokban az "Előtöltés" fut-e?Nálam nem kapcsolta ki autón, kíváncsi vagyok, hogy teljesen kilövi-e, vagy csak átállítja.
-
Colos1
őstag
válasz
Dluinet
üzenetére
De ha jól tudom, az SSD esetében nem úgy történik a kondíció számítás, mint egy HDD esetében, és itt teljesen normális egy 95..99% -os kondíció.
Viszont megszokásból lehet én is rosszul lennék, 3X szállt el HDD -m (ebből 2 esetben a munkahelyi gépemben), és mindnél úgy kezdődött, hogy a HDSentinel szerinti kondíció 100% -ról 93...97 -re csökkent.
-
szki
őstag
Fél év az az üzemóra (bekapcsolva töltött idő). Nincs elhalva (épp ezért tettem be a képet
), csak ilyeneket írnak ki a progik. Pár hónapja néztem valami teszt összegyűjtő oldalon, és az általam használt típusra akkor átlag 50-60% volt a kondi. Nincs jelentősége.
Akit zavar: például HD Sentinelnél átállítható a fejlett opcióknál a "Kondíció számítási módszer" Gyártó specifikusra, és máris 100% lesz a kondi
Dluinet: Jaja: ha gyártói garira kerülne a sor vélhetően már új típust kapnék (Crucial C300-at), mert az enyémet már nem gyártják
De az se bánom, ha kibír tényleg 5 évet. -
dAnky
aktív tag
remélem nem ennyit bír eg ssd mint amennyit az ssd life ír
-
fagy53
nagyúr
Minden meglévő SSD-s vásárló lesz egyszer...
így a kör bezárul.
Egyébként egy páran hasonlóképpen gondolkodunk erről, én is, mert engem sem érdekelt kezdettől fogva az, hogy mennyire kíméljem az SSD-t. Éppen ezért vettem meg, mert látni akartam mit bír és kezdetben rengeteget teszteltem ezért. Engem meggyőzött s már nézem a következőt.. -
szki
őstag
válasz
fagy53
üzenetére
SSDLife-ot pár napja indítottam el először, mert láttam itt a fórumon, hogy létezik ilyen progi. Ugyanúgy 71%-ot ír kondícióra, mint a HD Sentinel. És ugyanúgy nem zavar egy cseppet se. (igen van HD Sentinel fent, mert 1x megdöglött egy tároló HDD-m, és szívtam miatta).
SSD vásárlás előtt meg természetes a tesztek nézegetése, és egyéb szempontok mérlegelése. De én úgy értelmeztem, hogy meglévő ssd-vel rendelkezőket osztottál táborra, és nem leendő vásárlókat
Amúgy még passz mi alapján döntenék a következő ssd-m vásárlásánál. Ha most döntenék, akkor 128 GB-os C300-at vennék. Fél év múlva meg lehet egy Intel G3, vagy egy Revo Drive lenne tetszetős.
-
fagy53
nagyúr
-
adorjant
őstag
Kíváncsiságból én is megnéztem az SSDLife-ot,99%-ot ír,pedig telepítés óta csak windows update volt,programok ilyesmik nem lettek telepítve

-
szki
őstag
válasz
fagy53
üzenetére
Akkor én 3. tábor leszek. Mert csak használom, és nem benchelek, nem nézegetem a kondíciót. Ha megdöglik, akkor meg csak az op.rendszer és pár telepítés veszik el. De az se zavar, mert pikk-pakk újrarakom. Az ssd meg akkor megy RMA-ra, hisz az 5 éves gyártói gariból van még több, mint 3,7 év.
Most így áll a cumó, és tökéletes számomra:
-
zack
nagyúr
A külföldi teszteknél látszik milyen aprók a különbségek.
Igazából ott van számottevő különbség ahol HDD is van az SSD tesztben. Kétlem ha SSD-ről SSD-re vált valaki azt op. rendszer alatt érezni fogja. Egyébként sajnos szinte mindennel ez a helyzet a fogyasztói társadalomban.
-
fagy53
nagyúr
Az sem fog változtatni a tényen, hogy két táborra szakadtunk, az egyik a bench eredményeket nézi lelkesen és egyidejűleg sajnálja, hogy az SSD-t nem lehet tuningolni
, a másik a boot képernyőt lesi és inkább az SSD tárhelye, megbízhatósága, élettartama érdekli. 
Mindenki besorolható valamelyikbe. -
zack
nagyúr
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Arról nem beszélve, hogy a mostani Intel csippes Kingston SNV125-öm (annyit tud mint az Intel X25-V G2), kb. fele annyiba kerül mint egy 64Gb Vertex2, C300, vagy Mushkin. Ehhez képest pedig nincs előrelépés sebességben.
-
zack
nagyúr
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Porig alázza..jah. Szintetikus tesztekben, amivel kitörölhetem a seggem. Gyakorlatban meg kb. semmit se vennék észre a porig alázásból. Erről ennyit.

Megy a parasztvakítás ezerrel... Vedd a drágát meg az újat mert az mennyivel gyorsabb a 88 tesztben. Közben egy Intel csippes SSD (ami legalább bizonyítottan megbízható) sem lassabb ha egy Win7 64bit húzol rá. Vagy betölt 1 sec gyorsabban? Baromi nagy előny.
Persze ez még nem jelenti azt hogy Intel X25-M SSD-t veszek tavasszal, csak azt mondom, hogy a papíron porig alázók se jobbak ha a gyakorlati sebességet nézzük. -
zack
nagyúr
válasz
SzlobiG
üzenetére
Azt is hozzátehetjük hogy az Intel amióta van SSD a piacon van, és ebből adódóan lehet több a tapasztalatuk, mint a többi gyártónak. A SandForce vezérlő is túl új még, és szinte semmi semmit se tudni a tartósságukról. A Crucial mint gyártó meg előttem már leírta magát párszor, ami a tartósságot illeti...Igaz DDR2 memóriáknál, de ez tök mindegy. Az egyik leggyorsabb legtuningosabb DDR2-es memókat ők gyártották, csak éppen hamar megadták magukat. Itt most nem csak egyéni esetről beszélek, bár nekem is volt (2x is), hogy degradálódott, ill. ment vissza gariba mert szimplán kisípolta a gép egyik pillanatról a másikra.
Persze lehet hogy az SSD gyártósornak semmi köze nincs ehhez, csak nagy a hasonlóság mert itt is ők most a leggyorsabbak.
A tesztről meg annyit, hogy minden teszt más mutat. Amiket én néztem, azok 64Gb voltak, és a saját eredményeimmel vetettem össze őket. Vertex2, Crucial, és a Mushkin-t is. A saját Intel vezérlős SSD-m pedig az említett értékekben jobban teljesített.
-
Gorneck
legenda
válasz
Komplikato
üzenetére
USB/SB csak akkor kell, ha van hangkarid ami külsős esetleg integrál VGA-t használsz...amúgy semmi értelme telepíteni.
Nekem csak külön install tette fel ilyeneket...a HD-t azt nekem is a VGA driver tette fel, de ezen nincs mit csodálkozni... -
szki
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Én is nézegettem az új ssd megoldásokat, hogy esetleg cserélem a 15 hónapos indilinx vezérlős, 64GB-os Crucialomat. De nem lenne érezhető előrelépés számomra a mindennapi használatban. Majd talán karácsonykor mégis meglepem magam egy új ketyerével, és a mostanit megkapja az iskolás gyerekem

Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Suzuki topik
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- OLED monitor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nekem jó buli, de a gyártónak és a nagykernek annyira nem. Ezért ritka az 1-2 évnél hosszabb gari.

így a kör bezárul.