Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
szepsy
senior tag
És írja levalaki hogy kell raidbe használni két vertex 2-öt pls.
-
Sziasztok!
Segítséget kérnék, hogy a rendszernek használt ocz vertex2 ssd-m frimware-jét hogyan frissítsem, a progi azt írja, hogy failed!
Gondolom nem erről kellene fusson az op, de az meg nehézkes, mert akkor nem fut a windowsos update program...
Valakinek valami ötlete?!
-
Medical
aktív tag
kovecses: fórum társam javaslatára, LINK: Szerintem vegyél egy Intel 2,5"-os 128 GB-os SSD-t.
A GOOGLE –ban rákerestem, elsőnek kiadott lehetőségre klikkeltem lásd,http://www.argep.hu/trend/INTE/Intel-SSD-SATA2-128GB-2-5.html
Intel SSD SATA2 128GB 2,5" (AS599S-128GM-C)
Itt, nem figyeltem a zárójelre, abban a hitben voltam, hogy hozzá tartozik, nos, ennyire nem értek hozzá, ezért kérem a segítségeteket a választásban.
Szóval semmi nincs eldöntve, még keresem a jövendő SSD-t.
Végig olvastam minden SSD vel kapcsolatos írásokat, teszt ábrákat meg néztem, még jobban zavaros lett nekem, ezért várom további konkrét javaslatokat.Figyelembe véve fentebb látható első hozzá szólásomat, amiben le írtam a kritériumokat. Lásd, (#12462)
-
DV
senior tag
válasz
kovecses
üzenetére
Alapbol be van a trim kapcsolva, jol tudod.
Win7 beuzemelesehez csak az Intel SSD Toolbox-ot futtatom, ami kikapcsolja a Superfetch/Prefetch-t es ellenorzi, hogy a toredezettsegmentesites ki van-e kapcsolva. Nalam a laptopon uj win7 telepitesekor nem kapcsolja ki az OS.
Mast nem allitgatnek. -
kovecses
aktív tag
Amúgy ha már írtátok a listát, akkor elmagyarázhatnátok hogyan kapcsoljátok be a trim funkciót windows 7 alatt.
én úgy tudtam, hogy alapból be van kapcsolva.Készülhetne ide egy hozzászólás ami tartalmazza mindazon win7 beállításokat amik szükségesek egy ssd beüzemeléséhez.
Registry kulcsokkal együtt.Ha valakinek lenne türelme hozzá, azt nagyon megköszönném!
-
RexpecT
addikt
Akkor még mindig megválaszolatlanul maradt a kérdésem:
Abban az esetben ha az SSD-t nem rendszerpartíciónak használom elég ez a beállítás:
- AMD ACHI driver feltelepítése
- Windows 7 beépített meghajtókezelőjével való formázása(a helyes alignálás végett)
- Tördezettségmentesítés kikapcsolása
- Indexelés kikapcsolása
- Trim bekapcsolásaGondolom a prefetch és superfetch az maradhat.

-
szepsy
senior tag
Lehetséges karácsonyra beszerzek egy másik vertex 2-est.
Leírná valkai, hogy kell raidbe használni, biosba kell átállítani vagy kell hozzá valami kütyü
? -
kovecses
aktív tag
Én ilyet vettem:
http://hardverker.hu/catalog.php?searchstring=ssd&product_id=321525
-
DV
senior tag
válasz
Medical
üzenetére
"...Intel SSD SATA2 128GB 2,5" (AS599S-128GM-C)..." ez a ketto koszono viszonyban sincs egymashoz. Az elso SSD Intel, mig a zarojeles egy A-Data Sandforce vezerlovel. Amugy az Intelben is 128GB-nyi lapka van, de csak 120GB hasznalhato. Ezek utan is Intelre vadaszol, vagy mar A-Data-ra?
-
fagy53
nagyúr
válasz
Medical
üzenetére
"128GB, SSD -re gondoltam." - ebből nem derült ki a pontos típus!
Láthatólag időközben vetted a fáradságot és utána néztél, ez dícséretes csak így tovább! 
A Google segítségével bővebb infót is szerezhetsz róla, az árát / 76k / meg már gondolom tudod...
kovecses: nem éppen...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DV
senior tag
válasz
Medical
üzenetére
Itt megtalalsz minden ertekes adatot a 120GB-os Intel SSD-rol. Megvenni meg itt tudod, csak gorgess a lap aljara. Megerositenem en is a tobbiek valaszat azzal, hogy ennel jobb SSD-t ma nem lehet kapni.
Hogyha van egy kis szabadidod, akkor ajanlom figyelmedbe a kovetkezo ket olvasmanyt 1, 2.Laptopodba be tudod tenni. Hogyha kulso USB-s hazba szeretned tenni a HDD-t, akkor azt kulon venned kell.
-
Medical
aktív tag
Sziasztok!
Kb. 3 hónapja vettem, ASUS K52F SX244D laptopomat (lásd lábjegyzet.)
CPU: Core i5-450M
HDD: 500GB
Operációs rendszer, Windows 7 64bites.Szeretném a HDD, lecserélni SSD re, teljesen járatlan vagyok ezen a téren, ezért szeretném kérni a segítségeteket.
Igaz egy másik témánál, már fel tettem hasonló kérdésem ott javasolták jöjjek át ide, mert itt biztosan jobban tudtok segíteni.128GB, SSD -re gondoltam.
Lényeg: olvasás/írás legjobb, elérési idő minimális legyen.
Nagy könnyebbség lenne, ha lenne hozzá tok, CD (adat átmentés céljából) és csatlakozó kábel.
Szeretném, ha le írnátok mire kell vásárlásnál odafigyelnem, továbbá a gyártók közül, melyek azok, akik megbízható SSD -t, állítanak elő.
Örülnék, ha konkrétumokat, ajánlanátok.Jelenleg benne lévő 500GB HDD, szeretném adattárolónak használni, ezért kellene a tok is.
HDD eszköz fizikai információk
Gyártó Seagate
Merevlemez neve Momentus 5400.6 500325
Fizikai formátum 2.5"
Formázott kapacitás 500 GB
Lemezek 2
Adatrögzítő felületek 4
Fizikai kiterjedés 100.5 x 69.85 x 9.5 mm
Max. tömeg 98.8 g
Átlagos forgási késleltetés 5.6 ms
Forgási sebesség 5400 RPM
Max. belső adatsebesség 1175 Mbit/mp
Csatoló SATA-II
Pufferelt adatsebesség 300 MB/mp
Puffer mérete 8 MBVárom segítő, hozzászólásotokat.
Üdv.
Mindebkinek -
fagy53
nagyúr
válasz
RexpecT
üzenetére
".Arányaiban jobban megérné ugye a nagyobb, de végülis ami egyedül számítana nekem a rendszerpartíciónál az maximum a boot idő" - én erre válaszoltam, de ha nincsen rajta rendszer, csak játék, vagy más progik, akkor két dolgot érdemes nézni a paramétereknél.
Első, a szekvenciális olv/írás és a második a tárhely mérete, a 4k random érdektelen mert a kapható leggyengébb SSD ezen paramétere is többszöröse a HDD-nek.
Ha csak játékra kell, akkor még a szekv írás is lényegtelen.
Én pontosan ezt akarom, a meglévő SSD mellé egy újabbat venni így száműzve a HDD-t, amit már csak archíválásra használnék alkalmanként. Játék, videókonvertálás menne alapvetően a második SSD-ről. -
RexpecT
addikt
válasz
fagy53
üzenetére
Hmm nem értelek.
Olvastam meg minden, de nekem az a kérdésem, hogyha nem rendszerpartícióként használom akkor mit kell beállítanom(gondolom ilyenkor a superfetch meg prefetch maradhat).
Az hogy most 30s vagy 60s alatt jön be a Windows meg hidegenhagy(legalábbis nem érdekel mert általában napi 1× kapcsolom be a gépet mire leveszem a kabátom már használhatom SSD nélkül is).
Nekem a játék miatt kellene, mert eléggé zavar, hogy a stabil 70-80fpsről a winyó lassúsága miatt néha leesik ez a szám 10-20 közé.... -
fagy53
nagyúr
válasz
RexpecT
üzenetére
Ha olvastad fLeSs cikkét, akkor láthattad, hogy menyit számít az SSD között a Win 7 boot ideje, szinte semmit. Más tesztek is bizonyítják, hogy az egyes SSD-közötti különbség rendszer indításnál elhanyagolható, 2-4s. Gondolom ennyit megéri várni, ha a tárhely jó 70%-kal nagyobb.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
AirBooms
addikt
-
DV
senior tag
-
kovecses
aktív tag
válasz
kovecses
üzenetére
Egyik fórumtársunk belinkelt ide egy programot, amivel az ssd-k állapotát lehet ellenőrizni.
Letöltöttem a próbaverziót és elindítottam.
A probléma az, hogy a progi nem talált ssd-t csatlakoztatva a géphez...SSD Life - Tool for solid state drives health and endurance monitoring
-
kovecses
aktív tag
Van egy ilyen ssd-m:
http://www.transcendusa.com/Products/ModDetail.asp?ModNo=227&LangNo=0&Func1No=1&Func2No=171Már nagyon régóta használom és úgy érzem hogy egyre jobban visszalassul, kicsit csigatempósra vette a dolgot.
Szétszedtem, samsung memóriacsippeket és egy ilyen vezérőt találtam rajta:
JMF601(B)Kérdésem természetes az, hogy mit tud ez a vzérlő, lehet e kezdeni valamit az ssd-mmel.
Úgy sejtem, hogy nem tudja a trim funkciót...
JMF601:
Compliance
· Compliant with Universal Serial Bus Specification Revision 2.0
· Compliant with USB Mass Storage Class specification version 1.0
· Compliant with Serial ATA International Organization : Serial ATA Revision 2.6
USB 2.0
· USB Bulk mode transport protocol
SATA II
· Supports 3.0Gbps SATA II interface
FLASH
· Supports up 64 CEs.
· 110/90 MB/s Sequential read/write rates
· Enhanced endurance by Dynamic/Static wear-leveling
· Supports BCH ECC to correct 8/15 bit errors in 512 bytes
· Support both 2K and 4K byte page size flash
· Supports dynamic power management
· Support SMART function
· Data integrity under power-cycling
· Supports USB/SATA firmware upgrade
SYSTEM
· Integrated 1-port USB2.0, 1-port SATA II and 4-channel Flash controller
· LED indicator for USB2.0 and SATA read/write access
· LED indicator for USB2.0 and SATA PHY link up
· Provides 12 GPIO pins for customer
· Provides UART and JTAG for S/W debugging
· Available in 130-pin TFBGA (9 mm * 9 mm) package
· Built-in power-up self-test (BIST)
· Manual and automatic self-diagnostics -
zazahoho
őstag
Hali
ocz revo drive 80gb verziót nézegettem,kérdésem a következő,honnan tudhatom meg,hogy az alaplapom kompatibilis -e ?Nem találtam sem az ocz ,sem az alaplap gyártójánál erre való utalást,asrock p55deluxe lapról lenne szó. -
RexpecT
addikt
Lehet csak egy 32GB-os SSD-t veszek egy külön játék meghajtónak.
Corsair Nova 3 év garival 20k vagy 64GB -os Kingston 30,5k 3 év garival.Arányaiban jobban megérné ugye a nagyobb, de végülis ami egyedül számítana nekem a rendszerpartíciónál az maximum a boot idő(olyan programot nem használok aminek a betöltődésére várni kellene).Abban az esetben ha az SSD-t nem rendszerpartíciónak használom elég ez a beállítás:
- Tördezettségmentesítés kikapcsolása
- Windows 7 beépített meghajtókezelőjével való formázása(a helyes alignálás végett)
- Indexelés kikapcsolása
- Trim bekapcsolása
Igazából egy MMORPG miatt kellene, azért van néha lagom mert lassú a winyó.Ha esetleg majd valamikor megunom akkor meg megy a rendszer az SSD-re
. -
salieri.
őstag
na vettem en is egy samsung ssdt viszont nem tudom ez normalis e ? alig volt hasznalva es ennyire alacsony a kondicio?

-
-
Kissjeno
tag
Az intel toolbox csak intel ssd-vel foglalkozik vagy már ssd-t is tud optimalizálni?
-
DV
senior tag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Nem szoktam futtatni, fent van az RST driver es ennyi. Most lefuttattam (kb. 5 sec.), de nem lett tobb helyem. Ugy latom nalad a regi van fent 1.3, az uj 2.0.1. Ugy tudom en is, hogy akkor erdemes futtani, hogyha nem megy a trim.
"October 2010 - 2.01
This release contains improvements to the Secure Erase feature and resolves intermittent timing issues that were occurring on a few platforms.September 2010 - 2.0
This release contains these new features:
- System Configuration Tuner
- Secure Erase"dvccsaba
A garbage collection karbantartja az SSD-d. Nem kell semmilyen kulso programot futtatnod, de ha megis nagyon szeretnel egyet, akkor ott van bodor.valaszaban.
-
hati
addikt
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Az Intel 40GB-osban mennyi NAND van?
-
dvccsaba
csendes tag
Az SSD-m (Revo Drive) nem támogatja a TRIMET. Milyen szoftverrel tudnám elvégeztetni ezt a funkciót manuálisan?
-
salieri.
őstag
sziasztok Samsung ssd mennyire erdemes megvenni? konkretan erre a tipusra gondolok 128 gb os: [link]
40k korul tudnek hozzajutni
-
bluobluo
aktív tag
Üdv!
Az OCZ Vertex 2-nél mi a külömbség a kettő között:OCZSSD2-2VTXE60G
OCZSSD2-2VTX50G(azon kívül, hogy az egyik 60Gigás, a másik 50)
-
RexpecT
addikt
Ehhez az SSD-hez
INGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G
ugye nem jár beépítő keret és sata kábel?
De ha jól olvastam ettől függetlenül(nincs beépítő keret) az SSD-t belehet fogatni a 3,5" -es helyekre? -
Silentfrog
veterán
Egy gyors kérdés,szerintetek melyik jobb .:
Kingston SSD SATA2 30GB 2,5" (SNV125-S2/30GB)
vagy egy használt de nagyobb méretű,amit itt az aproban láttam.
Silicon power SP064GBSSD650S25 /Kb másfél éves,de garanciás/
A méret nem lényeg nálam inkább a sebesség,mert rendszernek kellene.
Néztem tesztet a silicon powerrol elég cikcakkos az "ekg" görbe
-
cszn
őstag
-
atesss
addikt
Tudtok olyan tesztet / teszteket, ahol jó néhány SSD-nek tesztelik a fogyasztását is ?
Hogy mégis mennyi is ez a különbség.Engem valószinűleg nem érdekelne(asztaliba) (esetleg akkor igen, ha ez a fogyasztáscsökkentés: link nagyon jól sikerülne), ezt alapvetően egyik barátomnak nézegetem, laptopba (GS45-ös CULV-s).
40GB biztos nem elég neki, az még ha van külön vinyód is kevés (nekem is egyébként).
De laptopba nem tudsz emellé másik vinyót berakni, vagyis mindennek erre kell mennie.
Így a 60GB is kevés lehet akár, 80GB a még árban talán elérhető cél.80GB-os Intel X25-M-ről mi a vélemény ? link (44e)
-
Speed®
titán
Semmi olyasmit nem tapasztaltam anno, amit az elsőben leírnak róla, szerintem ott valami más volt a gubanc..x64 Vista például..
Amit pedig west írt..pont nem a nagy írási sebesség az SSD előnye, hanem a késleltetés..ha használat alatt valaki nem tud különbséget tenni egy Raptor és egy SSD között, az használjon Raptort nyugodtan.
Én simán eladtam a Velocimat anno, amire a Transcendet cseréltem, mert azt gondoltam, jó lesz nekem a ~4ms késleltetés is, 5x annyi helyen..hát nem. Annyival lomhább az egész gép egy Velocival is az SSDhez képest, hogy ég és föld.
Egyébként vicces, de a mostani Kingstonom gyengébb is írásban a TSnél..
Aktív témák
- Autós kamera eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

!

.

Láthatólag időközben vetted a fáradságot és utána néztél, ez dícséretes csak így tovább!

A nem hivatalos RST driver feltétele után nem töltődik be a win nálam.