Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Jakuu
őstag
Van mar 1.24-es Vertex 2 is, de ahogy nezem nem nagyon erdemes frissiteni, mert csak egy hiba lett javitva.
"Issues resolved since version 1.23
• Fixed rare corner case where sequential write with IOMETER 2006 could cause errors
Known open issues:
• S.M.A.R.T. command B0 occasionally returns incorrect status
• TRIM command response for short trims takes longer than test expects
• Temperature reporting in S.M.A.R.T. data not correct (typically ½ actual value)
• Slow format command in Windows using PMC-Sierra maxRAID BR5225-80 RAID HBA
• Compatibility issue with Intel 3100 chipset
• Compatibility issue with NVIDIA MCP55 chipset under Red Hat Linux 5.4 " -
cszn
őstag
-
DV
senior tag
Tegnap jott ki uj firmware Mushkin Callisto Delux-hoz fw. 340 (MP3), link, a fajl 93MB!
Release NotesFeatures added since 3.2.0:
- Improved latency
- ATA Sanitize Feature Set supportResolved issues since 3.2.0
- Mitigated the possibility of data loss when drive is used with Windows 7 OS, drive indexing, and very slow rate of writing and drive experiences an unsafe shutdown.
- Fixed a rare condition in which a drive could hang on a SLEEP command.
- Modified IDENTIFY data to indicate that the SANITIZE feature set is supported.
- Added extra handling of parity errors for improved Soft Error handling.
- Added SMART Attribute Threshold 177 (B1h)
- Fixed the output of the IDENTIFY DEVICE request to properly indicate if the SMART Feature Set is enabled or disabled.
- Enabled flash write protection whenever core voltage is turned off.
- Improved the handling of aborted NCQ commands.
- Fixed an issue that occurred when two commands are waiting for each other to complete.
- Fixed the secure erase operation to rebuild the SMART log directory information.
- Fixed a case where sequential write with IOMETER 2006 could cause the drive to drop from the system. -
Cyberpunk
félisten
Igazság szerint hajlok az Intel felé. Még is csak 80GB +10k ért. Viszont elférnék a 60GB-oson is most is egy 45GB-os rendszerpartícióm van 12GB szabad hellyel. s több mint 1 éves belakolt teleszemetelt OS-el
Corsair Force F60 ez is esélyes gondolom ez is sandforce-os. Olvastam ezt a tömörítgetést most ha én nem másolgatok rá már agyon tömörítgetett fájlokat akkor hátrányom sem nagyon lesz nem? -
Alex123
senior tag
válasz
SpongyaBob #12189 üzenetére
Én pedig már túl is léptem a "mit is vennék"-en...
Megrendeltem egy 64GB-os SNV425-S2-t, bőven elegendő lesz az OP alá, oszt "jóság van"...Amúgy sem tesztelésre fogom használni hanem "rendesen", végtére is ezért gyártották, nem kell ezekkel úgy bánni, mint a "kínai vázákkal"...
-
Cyberpunk
félisten
Hát igen. Elsősorban rendszernek kéne a tesztben eléggé lehúzták a sandforce-ot
Végül is ezek között vacillálok OCZ Vertex2, és az imént linkelt Patriot is esélyes. Vagy Intel X25M. Van egy sejtésem hogy az Intellel jobban járnék erősítsetek meg vagy cáfoljatok
A tár hej annyira nem lényeg egy 60GB-on is elférnék persze nem annyira sokkal többért 80GB az X25M-nél -
Alex123
senior tag
válasz
SpongyaBob #12184 üzenetére
Én a magam részéről megelégedek a 3 év gyártói garral, addigra úgyis "csere érett" lesz az egész cuccos...
-
válasz
SpongyaBob #12184 üzenetére
Nemhiszem, hogy meglesz még addigra...
-
SpongyaBob
veterán
Nah ha tényleg ennyit fog bírni az Intel X-25V-m akkor nagyon elégedett leszek..
-
Kissjeno
tag
Érdekes most a teszt után milyen közutálat bélyegzi meg a sandforce vezérlőket, pedig semmi baj velük. Magam is corsair F 40-et használok és teljesen rendben van.
-
Bodor
veterán
válasz
Cyberpunk #12178 üzenetére
Ugyanaz a kategória ill. teljesítmény, mint G.SKILL phoenix pro, vagy OCZ Vertex 2 , viszont árban általában jobb azoknál.
Lehet,hogy a Crucial C300 SATA III 60 GB Read - 355MB/sWrite - 75MB/s itt jobb vétel ezeknél, amennyiben kihasználod a sata-III-as csatlakozás gyorsaságát,és fontos a gyors szekvenciális olvasás és nem akarsz nagy fájlokat gyorsan írni. Ez utóbbiban marvell vezérlő van, nem pedig sandforce. Bővebben a vezérlőkről és teszt itt
. -
faranus
aktív tag
sziasztok
nemrég vettem egy OCZ 60GB SATA2 Vertex 2 Series baromi jó és nagyon gyors!
Egy gondom van vele mégpedig az hogy a win7 ugyanolyan lassan indúl mint a régi sima SATA vinyómon! Aminta a win betöltött ott bevadúl nagyon baromi gyors lesz de elötte mint a tetű! Valahogy lehet ezen javítani vagy a win7 ennyire sokat gondolkodik? Lehet az a gond hogy egy 32bit es win7 em van?? -
Cyberpunk
félisten
Erről [link] vélemény
-
AirBooms
addikt
"A teszteredményeken nincs is vita, csak az értékelésünk nézőpontja más"
Pont ezt várjuk egy jó teszttől. A teszteredmények legyenek mindenki számára hitelesek, megkérdőjelezhetetlenek, továbbá szerteágazóak, ugyanakkor mindenki értékelje az eredményeket a saját szemszögéből, igényeinek, pénztárcájának, stb. megfelelően.
Ezt nem a vita további folytatásaként írom... Ez az én véleményem, s szerintem a legtöbbünké. -
fagy53
nagyúr
Én úgy látom, hogy az ajánlott minősítés jelen esetben két táborhoz szól, az egyik aki HDD-ról váltani SSD-re, a másik aki egy régebben vásárolt SSD-t szeretne egy korszerűbbre cserélni.
Az első esetben bármelyik nyerő, a legolcsóbbtól a legdrágább SSD-ig ajánlott!
A második eset a húzósabb, mert kis különbségek vannak köztük a hétköznapokban. Az árban sincs nagy eltérés, ennek megfelelően egy 60GB-os SSD-t zömében 30-40k között meg lehet kapni és ebben az összes ismert vezérlős benne van. A tesztekben vegyes a kép, van ami az egyiknek feküdt jobban és voltak alkalmazások amelyeket a másik teljesített jobban.
A Kingston-t én pl. notiba nem tenném bele a fogyasztása, melegedése miatt. -
Bodor
veterán
válasz
detroitrw #12171 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem tetszik a cikk, csak azt hogy nem egy gyakorlati használatban kifejezetten ritkán előforduló tesztkörülményekben hátrányos eredmény elért adat alapján kellene megítélni egy szereplőt, illetve kidomborítani, ezt az egyedi és életszerűtlen teszteredményét, hanem az összes képessége alapján, és főleg olyanok alapján, amiket használnak is az emberek.
A teszteredményeken nincs is vita, csak az értékelésünk nézőpontja más.
A cikk, mint írtam is jó, és köszönet is érte.
Nem fLeSs személyét támadtam, csak leírtam a véleményemet. Nem kell senkit biztatni,mert nem az ügetőn vagyunk. -
wutuka
aktív tag
Láttam a hozzászólásodat,mert végigolvastam a topikot. Nem is neked szólt,hogy nem ismerted el a cikket,meg annak íróját, hanem én csak általánosságban értettem.
nyilvánvaló tény,hogy mindenki nem fog a tartalommal egyetérteni,olyasmi,hogy mindenki egyetért valamivel nem létezik,legfeljebb Észak-Koreában,ott is csak papíron...Azt szerettem volna kiemelni,hogy nem valami ellen szellemében íródott a dolgozat,hanem éppen ellenkezőleg!
-
Bodor
veterán
Egyébként milyen igaza van bogyo112-nek....
Így is lehet nézni... -
radi8tor
MODERÁTOR
1 éve váltottam Kingston SNVP325-ről Intel X-25M-re.
Nem bántam meg.
-
wutuka
aktív tag
Miután elolvastam a nagy tesztet,arra gondoltam,hogy sokak erőfeszítéséből a köz javára született egy objektív elemzés,amely segíthet mindenkinek a választásban,aki SSD vásárlásán gondolkodik. Az elemzés után ki-ki pénztárcája,vagy akár szíve szerint is választhat.mindenképpen kaptunk egy iránymutatást.A cikk lényege éppen abban van,hogy nincs mellette egyik típusnak sem,hanem áttekintést ad róluk.
most csodálkozva látom,hogy vita alakul ki a cikk objektivitásáról!
Szerintem nem vitázni kell, hanem elismerni a cikkírót,és azokat,akik segítették ebben őt! -
fLeSs
nagyúr
1. a cikkben Intel SSD-ről másoltam a teszt SSD-kre és a sandforce volt a második leglassabb. Tudom, elég ritka, hogy vki SSD-ről SSD-re másoljon, de ha meg akarjuk tudni, hogy melyik SSD mire képes akkor a szűk keresztmetszetet el kell tűntetni
2. a többit azért nem teszteltük a nehezen tömöríthető képfájllal IOMeter alatt, mert azok nem alkalmaznak tömörítést. Btw a cikkben ki lett számolva, hogy a Sandforce ~54 MB/s-kel másolt, az Intel meg pl. 80 MB/s-kel. Ehhez képest a Sandforceokra 260 MB/s-et írnak, az Intelre meg 80-at (valójában 70-et de mind1), szal ki mond igazat?
Btw az IOMeter csak egy benchmark, épp ezért mértem le az összes SSD-t az Acronis image és a Batmanes másolásokkal is, ott derült ki, hogy a Sandforce milyen lassú.
"Annak azért eléggé kicsi a valószínűsége, hogy nehezen tömöríthető, operációs rendszert tartalmazó képfájlt másolgatunk az ssd rendszerpartícióra."
Lásd előző bekezdés. A Batman nem image fájl, hanem egy szimpla játékprogram.
Egyébként ahogy írtad is "kicsi a valószínűsége", de nem kizárt.
És ha van olyan SSD ami a betöltésekben (amire az emberek többsége veszi az SSD-t) ugyanolyan gyors, másolásban meg jóval gyorsabb akkor inkább azt fogom ajánlani.Felesleges ezen vitázni, én nem vmi (ezesetben a sandforce) ellen vagyok, te viszont láthatóan mellette vagy mert nemtom, gondolom ilyet vettél. Te szubjektíven ítélsz, nekem viszont objektívnek kell maradnom.
Egyébként a netes tesztek többsége elég simán átsiklik efelett a téma felett (mármint a tömörítésről van szó), leírják mint a vezérlő sajátossága, az SSD-t letesztelik 8 féle benchmarkban amiben ez ritkán ütközik ki aztán kikiáltják a sandforceot az istenkirálycsászárnak. Hát én nem így tettem, ez van.
-
cszn
őstag
Én nem vitázok csak eszmét cserélek.
Amúgy tényleg túl van tárgyalva. Én mindig azt mondtam, hogy jó vételek a SF SSD-k, többször is ajánlottam már másoknak. Az, hogy kevésbé tűnnek megbízhatónak nagyobb probléma mint ez a tömörítés jelenség.
Megint más megközelítésben (technológiailag) abszolút pozitívumként lehet tekinteni arra, hogy - más vezérlőkkel szemben - a jól tömöríthető adatokat gyorsabban lehet vele írni. -
Bodor
veterán
Huhh...na akkor utoljára.....
Értem én, hogy honnan van megközelítve a dolog, csak nem értek egyet vele
Az én megközelítéseim a következőek.
1. Valószínű, hogy akik azt írták, hogy " TC-ben a másolás néha 5X-6X MB/s-el megy" , azok hdd-röl másoltak (és nem ssd-röl vagy ramdiskröl) és akkor azért nem lehetett többel. Ez a többi ajánlott ssd-vel is így történne. E miatt nem csúszhatna le a sandforce az ajánlásról.2. A kingstonok, intelek, crucialok gyárilag megadott írási sebessége nem sok, 70-100 MB, ugyanennyit tud akkor gyakorlatban a sandforce is akkor miért kéne hátrább sorolni?
Azért mert a gyártó többet írt rá?3. Idézet a tesztböl: "Ezért úgy döntöttünk, hogy a Sandforce alapú SSD-t kiteszteljük úgy is, hogy az IOMeter tesztfájlját lecseréljük egy nehezen tömöríthető, operációs rendszert tartalmazó képfájlra." Kérdezem én miért csak a Sandforce alapú SSD-t tesztelték nehezen tömöríthető, operációs rendszert tartalmazó képfájl-al?? A többit miért nem? Így nem korrekt az összehasonlítás.
Az ocz és a sandforce vezérlős ssd-k gyártói ott követik el a hibát, hogy tényleg nem kéne többet ráírni, mint amennyit tényleg tud. Intelék legalább korrekt adatokat adtak meg.
Én csak azt mondom, hogy gyakorlati teljesítményben, életszerű használat közben nincs különbség.
A "van esélye" kombinálva a "bizonyos esetekben" -nel gyakorlati előfordulása elenyészően minimális ahhoz, hogy figyelembe vehető lenne egy összehasonlító tesztben.
Mégis van aki szerintem nagyon túlsúlyozza ezt a dolgot. Persze, szíve joga mindenkinek, ezek szerint csak én gondolkodok "máshogy", és tartom indokolatlannak a kivételezést.Annak azért eléggé kicsi a valószínűsége, hogy nehezen tömöríthető, operációs rendszert tartalmazó képfájlt másolgatunk az ssd rendszerpartícióra. Abban persze Neked van igazad, hogy ez számíthat ha valaki háttértárnak használja az ssd-t és tömörítget rá.Ennek MO-on még kicsi az esélye.
Azt is megértem, hogy egy tesztben a számok a hangsúlyosak, és egy tesztelő csak azokat nézi, ez nem is baj. Viszont hogy ha a tesztelések alanya egy használati tárgy, akkor célszerű azokat a használat szempontjából is összehasonlítani , nem csak a számokat egymás mellé tenni !!!
Akármennyire is tartalmaz az írás úgynevezett "életszerű" teszteket(egyébként azokban nem maradt alul a sandforce) , az még nem azonos a gyakorlati felhasználással.
Részemről erről többet nem szeretnék vitázni!
Ürüljünk, hogy ssd használók vagyunk és kész! -
válasz
SZKEBE75 #12158 üzenetére
Először is ajánlnám e két topic átrágását:
Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
A Nagy SSD-teszt...
Egyébként ez teljesen tökéletesen megfelel: Kingston SNV425-S2salieri. Szintén a Nagy SSD teszt... cimű cikk átolvasása
-
SZKEBE75
senior tag
Szevasztok !
Teljesen hétköznapi használatra keresnék 64GB-os ssd-t,de nem igazán értek hozzá.
Szeretném ha ajánlanátok ár/teljesítményben kimagaslót. -
salieri.
őstag
sziasztok ! 32gb os SSd szeretnek venni rendszernek! elo korben ezt neztem ki: [link]
mi a velemenyetek rola? szivesen meghallgatok esetleg ms alternativat is!
-
cszn
őstag
Én onnan közelítettem meg a dolgot, hogy (mivel nem tudjuk ugye, hogy ki hogyan használja a gépét) a sandforce-os ssdk esetében VAN esély, hogy megérezd. A másik meg, hogy sokan ha másolgatnak egyáltalán rá vagy róla, akkor filmet, zenét másolnak ami erősen tömörített és ez hátrány ezeknek. Többen írták itt a fórumon, hogy TC-ben a másolás néha 5X-6X MB/s-el megy. Nem kibírhatatlan, engem nem is zavarna, de reklámértékektől és még a 140-től is igen messze van. Hidd el én is tudom, hogy nincs jelentősége (X25-V csücsül a gépemben, az se véletlen), de ha a másik is hasonló adottságokkal rendelkezik (elhanyagolható különbségek) akkor a tesztelő miért ajánlaná azt amelyiknél van esélye annak, hogy bizonyos helyzetekben lassú?
-
zazahoho
őstag
köszi ,ezt találtam meg én is,csak azt furcsállom hogy nem igen lehet róla olvasni sehol
,annyira új lenne?
így azért nehéz dönteni,vertex 2 nekem már bizonyított csak ne 50 gb-os lenne az enyém,ill felhasználók is dicsérik ,ő lenne a másik kiszemelt
még egy kérdésem lenne agility 2 és vertex 2 között mi a különbség?sebességben nem látok semmit -
válasz
Alex123 #12151 üzenetére
"Ha a szekvenciális tempó a fontos, mert mondjuk sokat másolunk vagy nagy fájlokkal dolgozunk akkor a Toshiba T6UG1XBG jelölésű vezérlője tűnik a nyerőnek (Kingston SNVP325-S2)"
Véleményünk a következő: az átlagfelhasználó számára bőven megfelel egy JMicron JMF618-as (pl. Kingston SNV425-S2) vagy Indilinx Barefoot vezérlővel ellátott SSD. Inkább az előbbit választanánk több okból is. Ennek szekvenciális tempója kétszer annyi, mint az Intelé, és bár random I/O-ban jelentősen lemarad, ez nem érezhető.
A random I/O-sebesség akkor válik érdekessé, amikor valami komolyabb dolgot szeretnénk csinálni a géppel, de még ebben az esetben is csak akkor, ha szerverről van szó, mert nem ismerünk olyan munkaállomásokon használt programot, aminek a random I/O lenne a fontos.
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
A PH-s teszt után már csak 1 kérdésem maradt:
- megéri vajon a SNV425-S2 helyett SNVP325-öt venni majd egy 10-essel drágábban?- Alex -
-
zazahoho
őstag
SSDSA2M160G2HP erről az intel ssd ről nem igen találtam semmi kézzel foghatót.
valakinek nem volt hozzá szerencséje?vertex 2-t váltaná,mert az csak 50 gb-os ez pedig 160. -
Sziasztok! Szeretnék egy SSD-t venni. Átrágtam magam a Mindent az SSD-ről cikket, illetve a Nagy SSD teszt-et is! Végezetül azt szeretném kérdezni hogy egy XP-s laptopba (lehet később váltok 7-re) egy KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2/64GB mellett kell még a garbage kollektort használni, vagy elég az ami integrálva van az SSD-ben?
-
metrion10
csendes tag
Sziasztok!
Melyik a jobb: OCZ Vertex 2 40GB vagy Corsair F40 ?
Köszi!
-
S.O.S.
senior tag
-
bluobluo
aktív tag
Háát még nállam! (!)
Annó a Kingstonra álltam rá, hogy húú jó volna egy ilyen, aztán jöttem ide s látom a vertex2, crucial ssd-ket istenítik, há mondom jó, látom jó lesz ez a vertex 2, már nagyon rá voltam kattanva, erre meg mégis jobb a kingston???
Akkor most mit? ...kérdem én -
kovecses
aktív tag
válasz
SpongyaBob #12135 üzenetére
Hát nem olcsó, ezért keresek, és ha megtalálom hol a legolcsóbb ott veszem meg...
-
fLeSs
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #12132 üzenetére
Ezért kezdtem el a HDD-ket és az SSD-ket úgy tesztelni ahogy, mert mint itt is látszik (és a netes tesztek többsége ilyen) van a cikkben ~10 benchmark, de az nem derül ki, hogy mit tud igazából. ~10 benchmarkon keresztül ecsetelik, hogy brutálisan gyors, de hogy mondjuk mit nyújtana egy szerverben az nem derül ki.
Ezt az IBIS-t már nem igazán asztali felhasználással kéne tesztelni, hanem szerverekre jellemző terheléssel, meg is tudnám csinálni, mert a CPU-tesztekhez már készültem ilyenekkel (MySQL, Oracle, MS Exchange), csak hát nem egyszerű és az olvasottsága sem lenne magas. -
cowboy_bebop
őstag
-
Bodor
veterán
Hi!
Mi az, hogy Dábül????Más: Szerintem meg Cs_Laci egyáltalán nem ír hülyeséget!
Idézem: "Árulja már el nekem valaki, hogy mikor fog 16gb erősen véletlen _adatot_ másolni akárki a RENDSZERLEMEZRE???? Főleg úgy, hogy a csak 50-100MB/sec sebesség annyira visszavetné?? Mert ahoz az kell, hogy ahonnan olvas, az tud ennél sokkal többet. De a legtöbb embernek nem 2 SSD lesz a gépében, hanem egy SSD és egy HDD, és akkor már megint a HDD a szűk keresztmetszet, nem a Sandforce vezérlő!"
Ebben mi a hülyeség?? Szerintem életszerű észrevétel és nem a tesztek steril világából való!
Általános felhasználói szempontból szerintem teljesen igaza van.
Vagy Te mire használod az ssd-t? Mikor szoktál tömörített iso-kat másolni az ssd-re, ssd-röl? Program telepítésénél nem hiszem hogy gond lenne az állítólagos 140 MB/s-os írási limit (az is csak nem tömöríthető adatoknál ugye), főleg úgy hogy az istenített Intel csak kb. 70-et tud .....
Fless is csak annyit írt valós hátrányként végeredményben, hogy "2. a sandforce esetenként lassú másolását van esély hogy megérezd"Én mint sandforce vezérlős Ocz Vertex 2 ssd használó és nem tesztelő , csak azt próbálom megvilágítani, hogy GYAKORLATBAN ez az esély igen kicsi....
-
wutuka
aktív tag
válasz
fagy53 #12128 üzenetére
Igen,szerintem jól foglaltad össze a tanulságokat.
A cikk objektivitásához nem fér kétség.Pláne nem szólt egyik vezérlős ellen sem.Persze ez csak az én véleményem. mindenki természetesen nem fog egyet érteni a cikkel,de kár lenne elfogultsággal vádolni! jó kis tényfeltáró cikk lett ez! -
fagy53
nagyúr
válasz
wutuka #12123 üzenetére
Jól jött le.
Régóta bizonygatjuk, hogy a ma kapható legolcsóbb SSD is nagyságrendekkel gyorsabb számos paraméterében, mint a HDD. Ha egy gyorsabb betöltést akarsz, akkor nem fogsz mellényúlni, bármelyik mellett is döntesz, a korábbi HDD itt nem tud labdába rúgni.
Persze nagy fájlok írása, másolása már nem fog ekkora különbséget jelenteni, ha egyáltalán lesz különbség az SSD javára!A cikknek igaza van, hogy egy átlagos felhasználó, általános használatra nem jár rosszul, ha az olcsóbb mellett dönt.
Sandforce, azért mert nem kapott ajánlott minősítést, még nem jelenti azt, hogy rossz vétel lenne, mindössze bebizonyosodott, hogy a kiugróan jó random paraméterek, IOPS eredmények a napi használat során kihasználatlanok. A cikk arra világított rá, amit más tesztek is bizonyítottak, hogy senki ne számítson annyival gyorsabb műveletekre, mint amit a paraméterei alapján várnánk, a gyengébb és olcsóbb társakhoz képest.
Az is kiderült, hogy az SSD-k közötti különbségeket más tényezők pl a CPU képességei mossák el és ezért is felesleges a legújabb, leggyorsabb SSD-re vadászni pusztán a gyorsasága miatt.
A teszt a jelenlegi állapotokat képezte le, később biztosan lesznek változások, fejlesztések, melyek átlépnek ezen megállapításokon, de ma még érdemes figyelembevenni őket. -
cszn
őstag
-
Bodor
veterán
válasz
wutuka #12123 üzenetére
Szerintem jó a teszt, de azért nagyon le lettek húzva a sadforce-os ssd-k. Elég sokan vettek már ilyeneket,köztük én is, és szerintem nagyon is meg vannak elégedve velük, mert olvasásban azért ugyanúgy vagy jobban teljesítenek, mint társaik.
Mivel nem háttértáraknak használjuk őket, az egyszeri oprendszer és programok telepítése után már nem sűrűn írogatunk, főleg nem másolunk rájuk.
A "felhasználói élmény" biztos nem csökken a másolási/írási teljesítmény ingadozása miatt. Másban meg nem írtak rosszat róluk.
Most mindenki, akinek sandforce1200-es ssd-je van az szomorkodjon el, mert nem ajánlják? Hát ne tegye!!
Egy-két szerintem jogos vélemény: (#120) goodboy007 és #123) Cs_Laci ... -
DV
senior tag
válasz
SpongyaBob #12119 üzenetére
Milyen csend van itt a forumon a cikk ota...
-
kovecses
aktív tag
Kinyomtattam a PH-s ssd tesztet, ha lesz időm holnap alaposan elolvasom.
Remélem sikerül végre eldöntenem milyet veszek pontosan.
Mindenkinek köszönöm aki eddig segített nekem ebben a témában!
Lehet még lesz kérdésem... -
kovecses
aktív tag
http://www.hwsw.hu/hirek/45650/intel-x25-m-ssd-flash-memoria-nand-samsung-toshiba.html
-
Jakuu
őstag
Azert nagy batorsag volt egy koztudottan FW problemaval kuszkodo SF-1200ast tesztelni.
Nem veletlenul jegyeztek meg sok helyen, hogy olyan gondokkal kuzd, amivel sok masik gyarto nem, peldaul, mint a tulsagos sebesseg ingadozas ill lagspike-ok.Ilyen peldaul a Vertex 2-nel nincs.
-
torma1981
veterán
Sziasztok!
A hibernálást hol lehet kikapcsolni win 7 alatt? Mert akkor tudom csak törölni a sys fájlt.
Töredezettség mentesítő kikapcsolva. Mit kell még kikapcsolni hogy rendesen menjen az SSD?Köszi
-
cszn
őstag
válasz
SpongyaBob #12109 üzenetére
Most a munka félretéve egy időre.
-
Dashes
őstag
Kint van a teszt.
-
Konflikt
addikt
válasz
SpongyaBob #12096 üzenetére
azert megneznek egy tesztet, ahol a C300 60 GB-os real SSD-t tesztelik sata2-on, es sata3-on is, illetve van az irasban legalabb egy sandforce 1200-ra epulo 60 GB-os SSD is (vertex2, v mushkin, v gskill)
van ilyen valahol?
-
cszn
őstag
Ez is közrejátszik, jó meglátás, mert ha ezt vesszük példának (vehetjük mert átlagos 500 gigás vinyók), itt a min. értékek szekv. olvasásnál 50 környékére mennek le és az bizony gátat szabhat.
Más:
Anand bácsi tesztje: Kingston SSDNw V+100
Tököm érti ezeket a Kingston elnevezéseket. Nem tudom ki találja ki. -
Bodor
veterán
Hát én sem sokat másolgattam az ssd-re. Van nekem tisztességes hdd háttértáram
Ha előveszem a paraszti logikámat, akkor nem mindegy, hogy miről másolunk ssd-re!!
Azt el tudom képzelni, hogy egy hdd-ről átmásolunk egy dvd-t ssd-re, akkor ugye logikus, hogy a hdd olvasási sebessége szabja meg az ssd-re való másolás sebességét, ami könnyen lehet, hogy átlagban nem magasabb, mint 70MB/s.
Ebben az esetben nem az ssd vagy a vezérlő a hibás, csak annyi történik, hogy nem kapja elég sebesen az adatokat, hogy is tudná gyorsabban írni!
Ha egy ssd-nél saját magáról másolunk saját magára, akkor ugye megint hamis értékeket kapunk, mert gondolom lassítja a műveletet, hogy egyszerre olvasunk és írunk ugyanarra az ssd-re.
Logikusnak tűnik, hogy a valós másolási-írási sebességet csak akkor kapunk, ha olyan különálló háttértárról olvasunk melynek olvasási sebessége nagyobb, vagy megegyezik, mint az ssd írási sebessége.Szerintem ez minden vezérlőre és ssd-re igaz, nem csak a sandforce-os ocz-re.
AndrewTdi (#11993) hozzászólásában sem írja, hogy miről is másol......
Sajnos nincs két különálló szűz ssd-m, hogy a gondolatmenetemet gyakorlati tesztekkel is igazolni tudjam, de ti mit szóltok az elmélethez?
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest