Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
AirBooms
addikt
válasz
fagy53 #17965 üzenetére
Hát, ha az elsőből csak mondjuk tíz darabot adnának el, a másodikból pedig egymilliót, akkor biztos, hogy a másodikból, hiszen sokkal több jó gyártmányuk van, mint az elsőnek...
De szerintem hagyjuk, nincs értelme játszani a számokkal. A lényeget értjük, de szakújságíróként nagyon bosszant, ha valamit nem fogalmaznak meg pontosan, s erre szépen, évek, évtizedek alatt olyan hamis berögzülések épülnek, mint autóknál a "német minőség", a "japán megbízhatóság", a "francia kényelem", stb. -
AirBooms
addikt
válasz
fagy53 #17960 üzenetére
Igen, érdemes arányszámot megadni. Én csak azt nem értem, mit jelent az összesen eladott mennyiség.
Mert ha X gyártó egymilliójából 500 ezret visszavisznek, akkor ugye félmillió volt rossz, ha Y-nak 100-ból 50-et, akkor csak ötven darab. Holott mindkettőnél 50 százalék a selejt. Ám ha az összes eladott mennyiségből számolnák az arányokat, tehát X+Y eladott darabszáma után, akkor ugye Y jönne ki jól a meccsből. De ez így nem igaz. Ők ugyan csak 50 rossz darabbal gyengítették a piacot, ám arányaiban mégsem. Szerintem korrekt lenne tisztázni az eladott darabszámokat is.Hooper: irigykedem!
-
AirBooms
addikt
válasz
kenesei1982 #17611 üzenetére
Az SSDLife progit még valamikor a topik nyitása környékénkukázta itt mindenki, mivel egy halom gagyi, megbízhatatlan, vacak. Szerintem tedd ezt te is!
-
AirBooms
addikt
válasz
Stukker1987 #17581 üzenetére
Eladó?
-
AirBooms
addikt
válasz
Integra #17554 üzenetére
Persze, gyors mindez SATA2-n is. De ha a lapom tudja a SATA3-at, akkor miért ne lehetnének még gyorsabbak a betöltések? Ráadásul olyan célra lesz, ami nem nagyon ír az SSD-re. Ha fejlődnek az SSD-k, a sebességük is nő, akkor miért ne vegyek gyorsabbat? (jó, tudom, ezek drágábbak, de majd egy év múlva úgyis cserélném őket a gyorsabbra, akkor a régit nagy buktával adnám el, szerintem ugyanitt lennék).
-
AirBooms
addikt
válasz
Integra #17543 üzenetére
Egy olyan program, ami alapból eléggé komplex, folyamatosan hatalmas mennyiségű adattal dolgozik, amit vinyóról betölteni mindig soká tartott, s menetközben is sok-sok akadás volt. Ráadásul ehhez a progihoz több kiegészítő progit is használok, ami tovább lassítja a folyamatot... SSD-vel iszonyatosan megnő a betöltési sebesség, s menetközben sincs akadás.
-
AirBooms
addikt
válasz
szőröscica #17535 üzenetére
Keress rá itt a topikban, nagyon sokan leírták már! De a lényeg, hogy win7-tel formázd meg az SSD-t, az helyesen fogja eltolni a szektorokat. A vinyódról csinálj egy backupot (értelemszerűen egy teljesen más partícióra). Majd ezek után recovery-t már az SSD-re irányítsd, de úgy, hogy az mbr (vagyis az indítófájlok) ne kerüljön rá az SSD-re. Ha mondjuk Acronis-szal csinálod a recoveryt, akkor ne pipáld be az mbr előtti négyzetet. Ezek után már az SSD legyen a boot lemez, de ha nem indul, akkor win7 DVD berak, bootolsz róla, konloba beírod, hogy bootsect /n60 SYS /mbr. Utána újraindítasz az SSD-ről.
-
AirBooms
addikt
válasz
szőröscica #17531 üzenetére
Teljesen. Én még 2009. októberében telepítettem a windows 7-em, egy Raptorra, azóta már a harmadik SSD járt benne, mindig klónozással.
-
AirBooms
addikt
válasz
Integra #17524 üzenetére
Ezért írtam, kinek mi a fontos. Nálam adott a SATA3 és az oprendszer betöltésén kívűl is van egy olyan alkalmazásom, amiben sok-sok alprogram indulása piszkosul nem mindegy, hogy mennyi idő alatt történik. Én egyértelműen a gyorsabbat választanám, de van is rá okom. Ott ahol nincs szükség erre, természetesen én is az olcsó és biztos megoldást támogatnám.
-
AirBooms
addikt
válasz
Integra #17521 üzenetére
Hát, tudva azt, hogy milyen gyors egy C300 a Marvell vezérlővel SATA3-as porton, s hogy az Intel 510 majdnem a dupláját ígéri, én nem vetném el az Intel SATA3-as SSD-jét. A Marvell új vezérlője van benne (talán az Intel nem véletlenül választotta), viszont ők raktak hozzá firmware-t. Én beneveznék egy 120 GB-re, ha lehetne kapni. Manapság már minden új alaplap tud SATA3-at, oda nem vennék SATA2-es SSD-t. De kinek mi számít...
-
AirBooms
addikt
válasz
kenesei1982 #17154 üzenetére
Így sem kell. Egyszerűen a regedittel átírod, hogy ACHI-t használjon a win7, aztán a biosban is átállítod az alaplapod.
-
AirBooms
addikt
válasz
kenesei1982 #17151 üzenetére
Sikerülni fog. Nekem is nehezen ment először, most meg már simán...
-
AirBooms
addikt
válasz
kenesei1982 #17149 üzenetére
Mondjuk mikor először indítasz az SSD-ről, akkor a Win DVD-ről bootolsz, s ráírod. De az is lehet, hogy a bootsect progit még klónozás előtt ráírod a rendszerlemezre, a system32 mappába, s amikor indítod az új SSD-t, akkor onnan írod rá. De van egy Easy BCD nevű win alatt futó ingyenes kis progi is.
-
AirBooms
addikt
válasz
kenesei1982 #17146 üzenetére
Amikor megformázod az SSD-t, akkor kerül rá. Amikor klónozol, ne másold át az mbr-t. Azt utólag, te magad írd fel rá. A topikban van rá többféle megoldás. Mindehhez az Acronist ajánlom leginkább (főleg, mert én is ezt szoktam használni)
).
-
AirBooms
addikt
válasz
kenesei1982 #17143 üzenetére
Persze hogy szabad particionálni.
-
AirBooms
addikt
válasz
paramparya #16183 üzenetére
Szerintem ő megbízható, s ha külföldről rendelsz, akkor sem lesz jobb garid. 28 900-ért szerintem megéri!
-
AirBooms
addikt
válasz
paramparya #16170 üzenetére
Rendeltem én is, igaz csak CD-ket, DVD-ket. Viszont két-három hétnél előbb még nem volt itt a cucc. Amúgy teljesen korrekt.
-
AirBooms
addikt
válasz
paramparya #16161 üzenetére
Ilyet hol látsz?
-
AirBooms
addikt
válasz
paramparya #16159 üzenetére
Tőle. Én úgy tudtam, hogy van neki éppen 64 GB-s. 28,9K volt, igaz, mivel közel lakom, elmentem érte.
-
AirBooms
addikt
válasz
paramparya #16151 üzenetére
Ne már! Május elsején jár le a licitje!
Itt a PH apróban is találsz ilyet, olcsóbban kijössz. Akitől én vettem, ő is hirdet most is, s teljesen megbízható. Gyártói gari van rá.boogie84: Szerintem az Intelnek még nem jöttek ki az új generációs SSD-i. De keress rá.
-
AirBooms
addikt
-
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Letezik SSD-nel bad sector? Ha ezt irja a HD Sentinel, hogy kell ertelmezni? Mit jelent? -
AirBooms
addikt
válasz
salytmasztor #15091 üzenetére
Szerintem igen, de ez már tényleg csak szubjektiv érzés.
-
AirBooms
addikt
válasz
salytmasztor #15084 üzenetére
szöke nös valasz: nem tudom. Talan mert keves meg a tapasztalat a Marvell vezerlövel. De ugy nez ki marad mindkettö. Mindkettö tökeletes.
-
AirBooms
addikt
válasz
salytmasztor #15075 üzenetére
Jól gondolod, szerintem, de ez a Crucial így SATA3-on keresztül tudta megmutatni, hogy mennyire elveri az amúgy imádott, szeretett, s nagyon kiegyensúlyozott Intelt.
Nem dobom ki az Intelt, de el sem adom. Szerintem hiába gyorsabb a C300, ha döntenem kellene, akkor is az Intelt tartanám meg.
Amúgy szerintetek két 128 gigás C300 raid0-ba kötve SATA3-as csatlakozón milyen sebességre lenne képes. S két Intel 120 gigás ugyanúgy raidben, mire lenne képes? SATA3-ra kéne kötni őket, vagy elég lenne SATA2-re, hogy összeadódjon a sebességük?
Miben hidaltam le: lehet, hogy megköveztek, s nem hiszitek el, de kb. másfélszer gyorsabban töltötte be ugyanazt a windows7-et.
-
AirBooms
addikt
válasz
Silentfrog #15025 üzenetére
22ert sok helyen kapni.
-
AirBooms
addikt
válasz
radi8tor #14888 üzenetére
Is-is. Icipicit lassabban tölt be a win7, de nem mindig. S a benchben is van, hogy lassabb írásban is és olvasásban is. De változó. Azért kérdeztem, mert ugye az Intelnél is van Trim, de azonkívűl van egy karbantartó progi, amit hetente javasolnak lefuttatni. Nekem az Intel volt az első SSD-m a másik gépemben, ezért fura, hogy most nem kell semmi.
Hehe, kutya és macsak beszélget...
-
AirBooms
addikt
Hali!
A Crucial C300-hoz nincs semmilyen karbantartó progi (mint pl. az Intelekhez)? Csak berakom, aztán menjen? Semmi egyéb teendő nincs, vagy időnként valamiféle karbantartás?
Köszi!
-
AirBooms
addikt
válasz
szab.tam #14850 üzenetére
Rendszergazdakent futtadod a parancssort. Erdekes a minap masoltam at egy rendszert egy vadiuj SSDre, s egyböl tudtam bootolni rola. Amugy telefonrol netezek, s hala a pici kijelzönek, egyre kevesbe birom követni a tenykedesed, raadasul igy "sms-ezve" ez baromi faraszto. A topikban mar vagy ezerszer leirtak mi ennek a mokanak a modja, s eddig meg mindenkinek sikerült. Neked is fog. Csak egy picit gondolkodj! En is itt tanultam meg.
-
AirBooms
addikt
válasz
szab.tam #14808 üzenetére
Ha ezt beírod parancssorba c:\bootsect /nt60 X: (az X helyére az SSD meghajtóbetűjele), akkor már az új meghajtón is meglesz az mbr, pláne, ha a már előre letöltött (bárhonnan a netről) bootsect progit bemásolod még backup előtt windows/system32 mappába (vagy recovery után az új meghajtón szintén ugyanebbe a mappába.
-
AirBooms
addikt
válasz
banderasz77 #14721 üzenetére
Crucial C300 tud sata3-at, ezert irtam, h ha a lapodon van ilyen csatolo, vagy a közeljövöben tervezel ilyen lapot, akkor nagyon kijön a C300 elönye. Olvasasban olyan 360 mb/s-re szamithatsz. Sata2-nel sem rossz, ott pariban van az Intel X25-M-mel. Szerintem vagy C300 vagy Intel.
-
AirBooms
addikt
válasz
banderasz77 #14716 üzenetére
Ha tud a lapod SATA3-at, vagy tudni fog, akkor C300, mert SATA3-mal nagyon-nagyon megugrik a teljesítménye! Iszonyatosan gyors lesz. Majdnem mint két Intel Raidbe kötve.
-
AirBooms
addikt
Igen. Egy hasonlóan erős gépnél nálam is így volt. Egy WD Raptorra 5.9-et kaptam. A Crucial C300-asával viszont már SB-nél SATA3-on (gondolom 367 MB/s olvasás miatt) megkaptam maximális 7.9-et. Az Intel ugye csak 260 MB/s körül olvas nálam... Egyébként meg kit érdekel az élményindex? A két SSD között semmilyen sebességbeli különbség nincs, már érzetre.
-
AirBooms
addikt
Nem, nem kerestem ilyen fórumot. Ha minden igaz, egy-két napon belül cserélem az Asus R2E deszkát egy EVGA-ra és a procit is egy másikra, utána tüzetesebben megnézem a dolgot. Lehet, hogy valami hülye ütközésről, vagy hardveres problémáról van szó. Mert van még egy gondom, hogy az SSD-ről semmivel sem tudok (szó szerint semmivel) backup imaget csinálni, vagy klónozni. Mindig, minden program az indulásnál leáll a "bitmap corrupted" hibaüzivel...
-
AirBooms
addikt
Továbbra is az a problémám, hogy nem tudok backup-ot vagy disk klónozást csinálini a rendszerpartíciómról (rendszer SSD-m)-ről. Intel X25-M 80 GB. Semmilyen progival nem megy, mindennel azt írja, hogy MFT bitmap corrupted. Még a windows7 saját backupjával is. Pedig mindent előírásszerűen csináltam: Alignálás, formázás (NTFS), aztán a fájlrendszer rámásolása, MBR megírása. Működik is rendesen. Már eleve ACHI-t használtam.
Mi a frász lehet? -
AirBooms
addikt
válasz
Core2duo6600 #12721 üzenetére
Hajaj... Nagyon nem kéne újraformázni...
Viszont a másik kábel, másik port még nem volt, mert amúgy az SSD tökéletesen működik. -
AirBooms
addikt
válasz
Core2duo6600 #12715 üzenetére
IDE módban is failed
-
AirBooms
addikt
-
AirBooms
addikt
Ide is beírom, mert még senki nem fejtette meg a problémám:
Egy Win7 Pro64 Hun rendszerpartíciójáról próbálok csinálni egy backup-ot (image fájlt) mondjuk Acronis-szal (de mással is próbáltam). A partíció SSD-n van, kb. 24 GB-s (a hely 80 GB). Amikor elindítom a backup készítést, szinte azonnal leáll a következő hibával:
MFT bitmap is corrupted. (0x70018).
Szerintem az SSD-vel (vagyis a C partícióval) van baja, mert bárhová is akarom csinálni a backup-ot, mindig ez a hiba jön elő - amúgy a disk klónozás ugyanúgy leáll hibaüzenettel.
Mi lehet a gond? Az SSD-t win7 alatt formáztam, alignálva, stb. Minden rendben vele, vadi új. Tökéletesen működik, sebességben a gyári értékek felett teljesít, stb. Korábban működött ez a lehetőség, s rengetegszer csináltam már klónozást vagy backup-ot. -
AirBooms
addikt
válasz
Gorneck #12707 üzenetére
Nem, nem instabil a beállítás. Ha bármit is emelek egy picit, akkor már nem tölt be a 1046-os driverrel a win7. Csak a tök alapra visszavett gépnél nincs ilyen probléma. Mondjuk szerintem nem véletlen, hogy az Intel oldalán a legutolsó hivatalos driver a 9.6 valahányas...
-
AirBooms
addikt
válasz
Core2duo6600 #12644 üzenetére
Rendeld meg innen! Én is itt vettem 3 év garival, számlával. Igaz akkor egy picit olcsóbb volt (44k), de elindult lefelé a forint...
-
AirBooms
addikt
-
AirBooms
addikt
Köszi, megpróbáltam úgy, ahogy te. De nekem nincsenek is benne olyan fájlok, mint neked. S bárhogy is rakom fel, csak akkor indul el vele a gép, ha alapon van minden. Lehet, nem véletlen, hogy az Intel hivatalos oldalán csak a 9.6.0.1014-es driver van fent. Nem tudom, nem értek hozzá.
-
AirBooms
addikt
Felraktam ACHI módban a 10.0.0.1046 drivert (ezt eleve nem is lehet letölteni az Intel oldaláról), s nem akart többet elindulni a gépem, csak alapbeállításokkal. Felraktam az Intel oldalán található legújabbat, a 9.6.0.1014-et, azzal minden jól működik, de az Eszközkezelő/Tárolóvezérlőknél továbbra sem jelenik meg semmi.
-
AirBooms
addikt
válasz
AirBooms #12263 üzenetére
Hogy lehet ellenőrizni, hogy jó-e az alignálsom? Ugyanis az Everest szerint mind a frissen, win7-tel (de nem új install volt, hanem már egy működő rendszerrel) megformázott SSD-m, mind a vinyóimon nem 64, hanem 63 a szektorok száma. Itt valami nem kóser.
Már telepített win7-tel hogy tudom megcsinálni az anignálást?
-
AirBooms
addikt
Mint már említettem, az aláírásomban szereplő üzletben azonnal, raktárról lehet kapni Scythe beépítőkeretet bruttó 900 forintért. Ez nem gagyi két lemez, hanem egy minőségi műanyag beépítőkeret. Sokkal praktikusabb, mint pl. amit az Intel ad a nagydobozos SSD-ihez. A keret alján van egy ventinek kialakított hely, adnak hozzá rakás csavart, s két 2,5'-os SSD-t vagy vinyót is beleépíthetsz.
-
AirBooms
addikt
"A teszteredményeken nincs is vita, csak az értékelésünk nézőpontja más"
Pont ezt várjuk egy jó teszttől. A teszteredmények legyenek mindenki számára hitelesek, megkérdőjelezhetetlenek, továbbá szerteágazóak, ugyanakkor mindenki értékelje az eredményeket a saját szemszögéből, igényeinek, pénztárcájának, stb. megfelelően.
Ezt nem a vita további folytatásaként írom... Ez az én véleményem, s szerintem a legtöbbünké. -
AirBooms
addikt
válasz
Dluinet #11729 üzenetére
Az első linked nekem nem nyílik meg, a másodikban pedig azt látom, hogy a 120-as Callisto Deluxe lényegében ugyanazt tudja, mint a 80 gigás X25-M. Hmm, akkor most nehéz lesz a döntés. Mert azért a plusz kb. 15-16k-ért kapok 20 GB-vel több helyet, meg állítólagosan nagyibb megbízhatóságot.
Köszi! -
AirBooms
addikt
válasz
Dluinet #11724 üzenetére
Nem, nem próbáltam, mert még egyik sincs meg, választanom kellene. Az X-25V kicsi, ezért szeretnék egy nagyobbat, meg akkor már gyorsabbat.
Jakuu: azért nem jó ez a teszt, mert ebben a sima, nem Deluxe Callisto van, s az Intelből pedig a 160 gigás.
szóval: Mushkin Callisto Deluxe 60 GB vs. Intel X25-M G2 80 GB (méret és ár nem összahsonlítási alap csak a megbízhatóság, gyorsaság, stb.)
-
AirBooms
addikt
Tanácsot kérnék:
Jobb egy Intel X-25M G2 mint egy Mushkin Callisto Deluxe? A kapacitások és az árak nem lényegesek. Egyéb paraméterekre gondolok, mert papír szerint olvasásban de főleg írásban jobb a Callisto. Miben lehet jobb az egyik a másiknál? Melyiket ajánljátok?
-
AirBooms
addikt
válasz
kapcs-ford #11005 üzenetére
Felesleges vita.
A garancia fogalmát pedig csak egyféle képpen lehet értelmezni. Mint minden egyéb fogalmat.Vegyél Patriot-ot! Használd egészséggel 10 évig, s kívánom, el ne add addig! De esküdj, hogy addig a gépedben lesz, s a mindenkori oprendszered fut rajta!
-
AirBooms
addikt
válasz
kapcs-ford #10993 üzenetére
Rettenetesen rosszul gondolkodsz... De ne csináljunk ebből flame-et...
Nálam még egyetlen vinyó sem halt be a garija után. Öt-hat évet biztosan használtam mindegyiket valamire, s a legtöbbjük azóta is valahol dolgozik - bőven meghaladva a tízéves kort.
Nem csak azt kell néznie egy gyártónak, hogy mennyivel növekszenek az eladásai, ha növeli a garanciát (egy idő után ez vásárlási növekedés egyenlő lenne a nullával - ami nem érdek), hanem azt is, hogy hány év az, amire még biztonsággal bevállalhatja úgy a garanciát, hogy az előre kalkulált nyereségessége megmaradjon. Tehát soha nem arról van szó, hogy ha valaki 2 évet vállal, akkor 2 évig működik biztonsággal a cucc. Ez akár a 2 év többszöröse is lehet, de gyártó ezt kalkulálta ki magának. Másrészt - főleg a számítástechnikában - értelmetlen 5-10 éves garanciákkal ostromolni a legtöbb felhasználót, mivel a legtöbb termék ennyi idő alatt nem, hogy elvalul, hanem el is értéktelenedik. Hány GB-s vinyók voltak 10 éve? 10-20? Tudsz velük most kezdeni valamit? Többe kerül az eltüntetésük... 5 év múlva mit fog érni egy 40-80 GB-s SSD? Amikor már felhetetőleg az 1-2 GB-sek lesznek a termékpaletta alján? Te még mindig erről fogsz oprendszert indítani? Ugyanez vonatkozik a procikra, VGA-kra. Pont a PH legnagyobb közönsége az, akik szinte sosem várják mág a rájuk kapott 3-5 éve, ne adj isten, 10 év garit. Ha már itt tartunk a gyártói gari ér a legtöbbet, s ennek valóban komoly marketingértéke van.
A gördszekát pedig hagyd ki ebből, mert ettől még nevetségesebb lesz az érvelésed.
A vita szerintem abból indult, hogy azért adnak csak ilyen rövid garit adnak a gyártók, mert hamar elromlanak, s nem abból, amivé most próbálod alakítani: vicces, hogy csak ennyit adnak, holott bőven 30 év feletti az élettartamuk... -
AirBooms
addikt
válasz
kapcs-ford #10969 üzenetére
Egy vinyóra mennyivel több garit adnak (most a nagyságrend az érdekes)?
Vagy egy autóra? Azt sem két-három évig használjuk, még ha közben el is adja az ember... A gari sosem a termék működésének végét mutatja.
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest