- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
cszn
őstag
50%
kb ugyanannyi esély van a meghibásodásra. Az SSD elhalálozás egy misztifikált dolog. Ha rendszergyorsításra kellene akkor az SSD a nyerő ez nem kérdés.(#11598) -Solt- Garbage Collection. Lényegében ugyanazt csinálja mint a TRIM csak ez nem folyamatos hanem bizonyos időközönként lefuttatod és kész. Semmivel nem jársz rosszabbul (ha nem felejted el).
-
g@bo
nagyúr
üdv urak, egy elvi kérdés lenne
egy új velociraptor vs ssd tekintetében, mi az esélye annak, hogy a velociraptor előbb lesz bad sectoros, mint az ssd elhalálozik?
vétel miatt kérdem....

-
cszn
őstag
Zalman SSDk Kicsit elkéstek ezzel a Sandforce-os belépéssel nem?
A JMicronosról nem is beszélve. -
adorjant
őstag
Szerintem alapvetően még az a baj,hogy a mezei userek nem sokat foglalkoznak a "szükséges" beállításokkal,és ezek okozhatnak problémákat.
Nekem nagyon bejön az AMD-s driver,MS AHCI-val egy fokkal lassabb volt,mint ICH10 alatt,de 10.9-el gyorsabb,és ez gondolom nem véletlen
-
cszn
őstag
válasz
Kissjeno
üzenetére
Hát az MS-t alapból a windows teszi fel. Ha nem csinálsz vele semmit akkor ezt használja az tuti. Ha AMD-s a géped akkor fel tudsz tenni saját AHCI drivert neki, de ezt nem igazán dicsérik. Intel esetén van RST driver ami csak bizonyos chipseteknél (újabbak, raid-esek, R a végük általában pl.: ICH9R) működik, na ezt viszont dicsérik. Az alaplapodhoz (chipset) lehet külön driver (Intel és AMD esetén is), ezt a gyártó honlapjáról tudod leszedni. Hogy az mennyire jó azt neked kell kideríteni.
-
Kissjeno
tag
Felraktam Corsair F 40-hez a 2.0-as firmware-t. Telepítés simán zajlott, nekem az alternate.pkg-t fogadta el. Adatvesztés nem történt. Az SSD írási-olvasási paraméterei nem változtak de az SSD life progi az eddigi 97 %-os állapot helyett most 100%-ot ír ki.
Vajon az intel Intel.Chipset.Software.Installation.Utility-9.1.2.1008 alaplapi driver támogatja a trim parancsot? Többen írták, hogy váltogatnak a msachi-AMD-Intel RST driverk között, vajon ezt hogy tudják megtenni? Hogy lehet kikapcsolni egyiket és másikat.? Honnan tudom, hogy mikor melyik megy?
-
-
adalbert1
veterán
Ma vettem egy teljesen új SSD-t, ennek ellenére a Crystaldiskinfo és a HD Sentinel is 13 óra használatot mutat (miközben 2 órája van a gépben). Át lettem b*szva (a csomagolás teljesen origi volt), vagy rosszul olvas ki adatokat a két program (hozzátenném hogy AHCI módban telepítettem, viszont a 2 programot még a régi telepítés alá tettem fel a HDD-re -pár dolgot még át kell migrálnom, viszont a HDD eredetileg nem AHCI módban volt telepítve, így amíg arról indítottam kikapcsoltam-, és onnan néztem most)?
-
cszn
őstag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Hát ha jól látom ez is Sandforce-os. Gyakorlatilag ugyanaz mintha Vertex2-t , Mushkin Callisto Deluxe-ot vagy G.Skill Phoenix-et vennél. Arra nem emlékszem, hogy itt valakinek lett volna ilyen.
-
Jakuu
őstag
Vajon egy NTFS filerendszert hasznalo kulonallo (nem raid) SSD-t, hanyas cluster merettel lenne erdemes hasznalni ?
Az eredeti 4kb-s vagy a 16kb-ossal ? Vajon melyikkel lenne gyorsabb ?Amugy itt van egy nagyon kellemes leiras egyebekrol: [link]
-
Kissjeno
tag
Még nem, meg kell még írnom 4 DVD-t sürgősen, utánna nem érdekel hogyha netán elszállna a WIN 7.
-
Dotcom
aktív tag
gyerekek, ez nem semmi...
-
Kissjeno
tag
-
LordDarkness
aktív tag
Változot a márkája ADATA 64GB lesz. Esetleg erről vélemény?
-
Kissjeno
tag
Tudsz valami olyan progit ami egy kattintásra trimet csinál? Az ssd irási sebessége folyamatosan csökken pedig a trimet támogatja és win 7 van fent. a biosban achi van beállítva . ssd life szerint trim supported . system enabled . A srysta disk mark programmal az 4k irás 50 körül indult most tartok 34-nél.
-
DV
senior tag
válasz
Kissjeno
üzenetére
Erdemes lementeni a rendszert (a biztonsag kedveert), de ugy irtak meg a frissito progit, hogy adatvesztes ne tortenjen. Fontos, hogy AHCI a BIOS-ban be legyen allitva es ne legyen fent a legujabb 10-es Intel RST driver, mert a firmware frissito progi nem tamogatja. Frissites utan ujra fog indulni a win, es ha kek halal lesz, akkor nem kell megijedni, ki kell kapcsolni a gepet 30 masodpercre majd elinditani, hogyha ezutan is kek halal lenne, akkor teljesen aramtalanitani kell a gepet 30 masodpercre. Ezutan hiba nelkul indulnia kell a gepnek.
-
Kissjeno
tag
Sziasztok, Corsair F 40-en szeretném frissíteni a firmware-t a 2.0 -ra. Az SSD-n csak az WIN 7 64-bit van. A meghajtó tartalma a frissítés után törlődik és újra kell telepíteni vagy akár probléma nélkül is megtörténhet a frissítés?
-
Bodor
veterán
válasz
Dluinet
üzenetére
Örülök, hogy végre nem csak én látom ezt így

Más téma: Tudom, mondtátok, hogy kevés lesz a 120 gb-os vertex 2-höz az asus Eee pc (Az Eee PC-ben és a Windben is a szokásos Intel Centrino Atom platform dolgozik az 1,6 GHz-es Atom N270 processzorral, integrált GMA 950 grafikus magos 945GSE északi és ICH7-M déli híddal. Hozzájuk 10,2”-os, 1024x600 pixeles, LED háttérvilágítású LCD és 1 GB DDR2 memória csatlakozik) mégis van valami ötletetek, hogyan lehetne javítani ezen az értékeken?
Legalul az látható, hogyan megy ez a saját gépen...

-
ttt1
őstag
Nu ssdlife kibökte 2 hét után a várható élettartamot.. Gyásznap lesz 2020 október 18.án, akkor fog elhalálozni ssdm, 9 év 11 honap 20 nap mulva..Majd megírom miben is merül ez ki akkor ..

-
cszn
őstag
válasz
Norbi46
üzenetére
Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya:
intel - a legmegbízhatóbb, jó 4k sebesség (a rendszernek a legfontosabb), lassú szekv. írás (x25-v)
marvel (c300) - nagyon gyors olvasás, igazából elég jó mindenben (rossz nem is jut eszembe, talán annyi, hogy a gyors olvasáshoz képest az írás nem remekel annyira, de ha jobban belegondolunk bőven jó is ez így)
sandforce (mushkin, vertex) - gyors mindenben, sok változata van (vertexek), de voltak meghibásodások#11558 Kissjeno pl.: o&o defrag 14
-
Kissjeno
tag
Valaki tudna mondani egyszerű, GC programokat? Corsair-hoz kellene.
-
válasz
james008bond
üzenetére
BIOS-t használó gépek esetén, EFI-vel rendelkező alaplakoknál nem.
-
wutuka
aktív tag
Nem szeretnék hülyeséget mondani,de elképzelhető,hogy még a gyártók sem tudják előre megmondani,hogy ér valamit is egyáltalán ez a TRIM? Lehetséges,hogy majd csak a hosszútávú használat után jönnek azok a tapasztalatok,amik megbízhatóan értékelhetők e szempontból! Még az is lehetséges,hogy egyszer kiderül,teljesen mindegy van e TRIM vagy nincs!

-
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy vinyó vásárlás előtt állok és nem tudom mi lenne a jobb! Jelenleg van egy Samsung sp2504c tipusu vinyo a gépben. És nem tudom hogy ez helyett vegyek másik hhd-t, vagy ez mellé vegyek egy ssd-t?! Nem nagyon vágom ezt az ssd -s dolgot! Megtudom azt csinálni hogy ssd-n lenne win7 x64 + alap programok pl: TC virus irtó office stb, és a jelenlegi vinyó-ra telepíteném a játékokat egyéb programokat pl: Photoshop stb ?
-
cszn
őstag
-
Csak a TRIM egy kicsit túlbuzgó, ezért ír többet mint a többi megoldás.
"Ellenben ha bekapcsoljuk a TRIM-et, akkor a blokkon belül minden laptörlés után komplett blokk olvasás-módosítás-írásra van szükség, ergo elméletben a 128 lapból álló blokk akár 128 db blokkot képes egy írási ciklussal öregbíteni, ha be van kapcsolva a TRIM, ha csak egyenként töröljük a lapokat belőle. Ezt szándékosan nyilván senki nem akarja, de nem tudhatjuk, hogy az operációs rendszer, illetve az SSD-vezérlője mit művel a háttérben."
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Érik bennem az elhatározás, hogy ssd-t kéne venni. 60 gb-ost szeretnék, csak nem tudok dönteni, hogy melyiket. Rendszervinyónak lenne beállítva.
Lehetséges versenyzők: Crucial c300, Ocz Vertex 2 , esetleg Agility 2. Ezek közül melyik a best-buy? Van valami más ajánlat ebben a kategóriában? Árban olyan 30-35k-ra gondoltam, és Ősember bazárját nézegettem.
Előre is köszi! -
Jakuu
őstag
válasz
Dluinet
üzenetére
Hat mit mondjak nem valami impressivek az adataik, raadasul az a 220$ a 64GB-s model nem kicsit draga, annak a fenyeben, hogy a 64GB-s Vertex 2 jobb mutatokkal rendelkezik olcsobban.
Meg ez a MTBF – 1,000,000 Hrs se valami nagy eresztes, a konkurensek dupla ennyit tudnak es a Trim funkciot se latom a leirasok kozott.
-
-
Silentfrog
veterán
Köszönöm a válaszokat!

Dluinet .: igen a postaköltség.
Nagy francok azt irják 840 ft -tol. konkrét költség nincs kiirva.
Lehet,hogy maradok a helyi boltnál,kicsit drágábbak,de korreketek,1 szektorhiba miatt is gariztatnak.
21.5 a 30gb as kingstone -
adorjant
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
De pl a Nova 20ért áfás ár,rendes bolti garival,nem kell görcsölni,hogy külföldön gariztatják,és még gyors is.
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Én már többször rendeltem tőlük, garit is intéztem (még három napon belülit), korrektek voltak. Sárga csekken ne fizessél, mert a posta képes 7 napot is ülni a pénzeden, csak utána utalja el.
+ postaköltséget ne felejtsd el.
-
Silentfrog
veterán
válasz
adorjant
üzenetére
köszi a választ,de ujat szeretnék.
Ezzel az a baj,hogy ha veszek 20k körül egy kingstont akkor inkább 25 körül érné meg egy intel.
De intelt ilyen áron csak neten tudok rendelni,de ott meg ott van a .2.5k postaköltség.
Igy már egyből 30% al drágább az az árnál amit belinkeltem.
Néztem jo áron A datat,de sokan azt mondták azzal a varjakat dobáljam.
igy jobban utánna nézve tényleg kicsit lassunak tünik!

-
adorjant
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Szerintem ez gyenge az árához képest...
20ért van már komolyabb választék (Kingston 30gb,Corsair Nova 32),nézz szét az apróban. -
Silentfrog
veterán
Kerülgetem egy ideje az ssdket.
Bár nem teljesen ide tartozik,de ti vásárolnátok innen ssdt?
Régebben nem volt egy megbizhato bolt,ugy hallottam.
[pix mania] -
szoto
csendes tag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Üdv!
Tesztek alapján:-------------------------------pont-------------------- ranglistán
Kingston SSDNow V Series 64GB -----373 ---------------------974.
Corsair CSSD-V64GB2 ---------------------967----------------------96.OCZ-VERTEX2 3.5---------------------------1585----------------------22.
-
cszn
őstag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Ja! Az élettartam. Nem kell 40%-nak lennie. Vannak olyan SSDk is amiken elég egy kevés hely mert alapból több csip van benne, de ez is vezérlő függő. Egyébként 20-25% hely elég és így is többszörösen túléli azt az időt amíg használni szeretnéd.

-
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv! Melyik ssd választanátok? Kingston V-Series 64GB – 200MB/sec. read; 110MB/sec. write(28000Ft) vagy Corsair 64GB Nova 270MB/second read; 195 MB/second write (29200 Ft) ? Ha nem hagyok 40% szabad helyet az ssd akkor menyire rövidül meg az élet tartama?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
BullKoxa
üzenetére
SSD nem kattog. Maximum "ciripel".
Nem a HDD kattog a gépedben, ami most már nem az Oprendszert szolgálja ki elsősorban?Nézd meg az energiabeállításoknál azt, hogy hány percre van állítva a Merevlemez kikapcsolása. Tedd át "soha"-ra és akkor nem fogja kikapcsolni a HDD-t.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Lassan egy hete van SSD-m ,és most kezdek hallani valami kattogást mintha a HDD kattogna néha.Lehet hogy kikacsol és néha meg be.Tudtok valami okosat írni nekem erre a dologra,hogy tudom megoldani.
-
-
Baboon
senior tag
Azt hiszem kezdem kapisgálni mi a baj.
Lefuttattam egy diskmark-ot 3x1000mb-osat. Ez lett az eredmény:
[link]Nem is ez a lényeg, hanem mint látni a teszt megkezdésénél 20 giga volt az írt adat, viszont miután a teszt lefutott frissítettem az SDDlife-ot és azt dobta ki hogy 30 giga írt adat.
Ergo 3 giga adatot az ssd-m 10giga írással valósít meg. Mi lehet az oka? (talán a TRIM?) -
steve0707
tag
Köszönöm.
A BIOS a legfrissebb,a progit fölteszem.Kerestem a Corser honlapján de nem leltem meg.(biztos rossz helyen.)
steve65 -
DV
senior tag
válasz
steve0707
üzenetére
Most talaltam a Corsair honlapjan 2.0 verzioju uj firmware-t, link. Az egesz program 91MB. Valoszinu ez orvosolna a hibakat. Fontos, hogy az AHCI engedelyezve legyen a BIOS-ban. Azt is emlitik, hogy erdemes legeloszor az alaplapi BIOS-t frissiteni, majd azutan az SSD firmware-t.
-
steve0707
tag

Üdv.A 44.-napos Corsair CSSD-F60GB2-BRKT.kb.-1,-hete írja.: hibás szektor,-Retired block count-320.-Power-on hours 6359940242....
.A sebességel nincs gond,használat alatt tökeletes.A HDDlife néha jelez:kritikus kapacitás!; AZONALI Merevlemez csere,STB...!?.

Ötlet?(maradjon így?..Gari??-az ráér.)/TRIM.-BIOS.-SATA kábel-Tápfesz-Új Win7 Ultimatek64-Alaplapi progik-A hiba csak SSD.-vel ill.HDD-kell.is fent áll./
Várok minden ötletet.steve65
-
DV
senior tag
Most latom, hogy a trim inaktiv. Akkor ezert van belassulva az SSD. A GC (garbage Collection - szemetgyujtes) mukodhet csak a hatterben, viszont annak ido kell, amig megtakaritja az SSD-t, ezert lehet az, hogy masolaskor gyorsabb, viszont teszteleskor 2 lefutas kozott nincs eleg ido a takaritashoz.
Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 6. nap: Bloodstained: Ritual of the Night
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Energiaital topic
- Spórolós topik
- Automata kávégépek
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

kb ugyanannyi esély van a meghibásodásra. Az SSD elhalálozás egy misztifikált dolog. Ha rendszergyorsításra kellene akkor az SSD a nyerő ez nem kérdés.

Ezek szerint akkor ez már marad ilyen...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem lesz elég a 2020?
.
Várok minden ötletet.