Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Bodor
veterán
Ha ez nem jön be, meg lehet próbálkozni a samsung oldaláról leszedhető SSD Magician Tool programmal is.
Ja...és szedd le arról a jMicron esata/raid csatlakozóról és tedd fel egy sima SATA2-re.
Szerintem...
-
öhöm
csendes tag
találtam 3db, 2. generációs Intel X25-M 80GB SSD-t, 3 különböző cikkszámmal, kicsit különböző árakon:
SSDSA2MH080G2C1
SSDSA2MH080G2R5
SSDSA2MJ080G2C1
Tudja valaki, hogy mit jelölnek ezek a különbségek? -
Malcolm90
csendes tag
ssd: samsung ssd PB22
MB : asus p5kc -
Dracula
őstag
válasz
föccer #13768 üzenetére
Nem tudom minek kell itt duzzogni, és te ki vagy. Ez a topic pörög, hamarabb válaszolhatnak (akik megteszik!), de túl is pöröghet, és akkor nem. A másik topic meg csak arról a témáról szól, és ott meg azért válaszolhatják meg.
Mi a francért fáj neked, hogy én 2 helyen teszem fel? Minek fáradtál azzal, hogy egyáltalán megnézd, hogy ott feltettem? Nem értem.
E helyett a semmitmondó válasz helyett rég leírhattad volna a megoldást (ha tudod), de nem.
Amúgy olvastam az összes SSD-s cikket itt, bocsánat, hogy nem emlékszem benne minden mondatra...omg...
-
Malcolm90
csendes tag
Hali
nekem olyan gondom lenne, hogy vettem egy ssd-t az elején minden zsír közel olyan sebességeket mérek mint amit a gyártó megjelöl aztán 1-2 hétre rá írás közben elkezd fagyogatni a windows és az írás sebessége is lement 180MB/s től 10MB/s körülre. hallottam olyat hogy 1 low format megoldhatja és az se segített valami ötlet? -
-
cszn
őstag
válasz
Tappancs2001 #13780 üzenetére
Akkor meg kell, hogy jegyezzem - mert DV kollega is erre akart kilyukadni - hogy az egyik legjobb (ha nem legjobb) vétel a 80 gigás Intel X25-M. Nem sokkal több mint a 64-esek és valószínű a legstabilabb és megbízhatóbb SSD ezidáig. Az a pár giga plusz is igen jól jöhet főleg vágáshoz. Viszont ha tavasszal akarsz csak venni akkor még majd át kell gondolni, mert addig kijön az új generációs intel, az új sandforce vezérlők meg még elég sok minden.
-
Tappancs2001
senior tag
Szia! Azért gondoltam nagyobbra, mint a 40 GB Intel SSD, mert valahol olvastam (bár leszögezem, egy cseppet sem értek a témához, csak nagyon-nagyon kicsikét), hogy az SSD meghajtókon 20% körüli szabad helyet kell hagyni, hogy ne lassuljanak be, és a win 7 pro op.rendszer mellé azért még mennének fel nagy helyigényű (pl. videoszerkesztő ) programok. Ezért gondokozom egy 64 GB SSD meghajtóban. Üdv
-
válasz
Core2duo6600 #13776 üzenetére
mert úgy is a cpud, ramod, és az alalpi vezérlő a szük keresztmetszett
Ezt kifejtenéd bővebben!
-
Core2duo6600
veterán
válasz
#59816064 #13758 üzenetére
Én egy Kinsgtone -t vcettem Toshiba vezérlőst, elolvastam eme topik elején linkelt cikkeket, 2 db ot, egy a vezérlőkről szolt, egy meg az ssd kől, ha azokat elolvasod, már képben leszel.
Win 7 nek a telepítés közben pendrive ról is be lehet adni, felteszed a pendrive ra azt amit floppyn kéne, és gond nélkül megeszi.
De ha felmegy e nélkül is és a már telepített rendszerre telepíted fel az ahci drivert az is jó megoldás.Az SLC szerverekbe szánt, otthonra felesleges, mert úgy is a cpud, ramod, és az alalpi vezérlő a szük keresztmetszett, felesleges többet adni érte.
Inkább nagyobbat vegyél, de 128 astól nagyobbat - hacsak nem laptopról van szó, amibe legtöbbször csajk ssd/hdd megy bele - felesleges .(#13769) Tappancs2001
Az elöttet említett, első hsz-ban lévő cikkeket olvasd el, utána már meg lesz a válasz a kérdésedre.(#13773) Tappancs2001
Akkor nézz olyat amit megkapsz itthon, pl intel g2 avagy Kingstone (Toshiba T6UG1XBG) vezérlővel, nekem ilyen van, korrekt, pontosan : SNVP325-S2/64GB -
törölt tag
válasz
Tappancs2001 #13773 üzenetére
Szia!
Rambazárban tudsz venni itt
Én is nagyon gondolkozom egy ilyenen. Milyen alaplaphoz menne? -
cszn
őstag
válasz
Tappancs2001 #13769 üzenetére
1.Crucial C300
2.bármilyesn Sandforce-os SSD
3.Kingston 425
Kb ebben a sorrendben.(#13770) Bodor
-
Bodor
veterán
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! 64 GB-os ssd-ből melyik típust ajánlanáto 30-35 ezer ft környékén. Win7 pro 64 bit op.rendszer, office, photosop, vidoszerkesztő progi menne rá. Előre is köszi
-
föccer
nagyúr
válasz
Dracula #13766 üzenetére
Most őszintén áruld el nekem: Mi a tökömnek kell 1 perc alatt több topikba is feltenni ugyazt a kérdést. Ráadásul itt, így ebben a formában még értelme sincs
Ahelyett, hogy egy kicsit is utána olvasnál
Nem kell messzire menni. Elindulhatsz mondjuk az első hozzászólásból. Hamar el fogsz jutni a megfelelő cikkhez/teszthez, amit elolvasva (bár tudom, hogy vannak aki write only-k) már meg is lenne a válasz a kérdésedre
üdv, föccer
ps: és igen, direkt nem adok linket.
üdv, föccer
-
Dracula
őstag
-
Dracula
őstag
Sziasztok!
Felraktam a win7-et az SSD-re, és a 8. pontnál, amit itt olvastam:
"8. Ellenőrizd hogy hol kezdődik az első partíció!
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy "cmd". Majd a felugró ablakba írjuk ezt: "msinfo32"
A felugró abakban keresd ki az "Összetevők/Tárolás/Lemezek" almenüben található "Partíció kezdetének eltolása" mellett található értéket. Osszuk el 4096-tal. Ha a kapott érték egy egész szám, akkor a partíció jó. (Ha nem akkor érdemes újrarakni a rendszert)"Na most nekem nem egész szám... Most addig kell újrarakni a rendszert, míg nem sikerül??? Nehogymár.
Üdv!
-
gorgo
őstag
válasz
Ha majd döntöttél, írd meg kérlek!
Jópár teszt olvasása után véletlenül sem venném meg az OCZ Vertexet.Vagy Crucial vagy Intel G2-es, az ára alapján. Nézz csak meg olyan teszteket, amik a valós életet modellezik, és nem a szintetikus teszteket, azokkal csak jól beszopatják az embert. It a PH-n pont van is pár (felteszem túl vagy mát rajtuk, ezért nem értem az OCZ-t....)
-
válasz
Nekem az számított, hogy melyiket tudtam beszerezni gyorsabban
!
Illetve a c300 nem tudja a native (önállóan magától, oprendszertől független) a Trimet, ellenben ha win7et használsz akkor működik vele
!
Előttem írták, hogy az ár...
Nem tudom adnak-e a 300hoz keretet, de az vertexhez tuti
(nekem is ilyen van)
Mankó:
A strapabíróságuk igazolja a felárat (elvileg). Az egyes cellák ~10x annyi írási műveletet viselnek el, mint mlc-s társaik.
-
Mankó
veterán
Valamikor keményen beleástam magam az ssd témakörébe, sőt volt egy mlc-s ssd-m is. Most jött el az ideje, hogy beruházzak megint egyre. De akárhányszor is olvasgattam, keresgéltem egyszer sem sikerült olyan tesztet találni, amiben összegezték volna az slc-s ssd-k és az mlc-sek sebesség adatait.
Mert az egy dolog, hogy az egyik olvas 285-el (főleg a mostani mlc-k) és fölötte, az slc-ek meg csak 100-al, ennek ellenére sok helyen azt írják, hogy ez a 100-as olvasás a valós alkalmazásokban lefőzi az mlc-s ssd-ket. Valaminek csak igazolnia kell az SLC-k horrobilis árát.
Örülnék ha már valaki cáfolná vagy igazolná a fent leírtakat. -
törölt tag
Képtelen vagyok döneteni...
Szerintetek melyik? OCZ Vertex 2 64GB vagy Curcial C300 64GB
Otthonra, asztali gépbe, rendszernek kell csak. -
cszn
őstag
-
-
alvaro
senior tag
válasz
#59816064 #13748 üzenetére
Úgy tudom, ilyenkor az szokott lenni a válasz, hogy simán hagyni kell a win7 alap driverét, és máris lesz trim. Én az intel965-öshöz se tettem föl semmi extra drivert (mert ez meg ráadásul igazán elég régi ahhoz, hogy a win7 ismerje...) és jó és van is trim.
Szóval no para, -
törölt tag
Sziasztok!
SSD készülök venni és egy rémisztő cikkre bukkantam ennek kapcsán, ebből idézek:
"Még valamire fel kell hívnunk az olvasók figyelmét. A tesztelés során kiderült, hogy az AMD-féle AHCI-driver még mindig nem támogatja az SSD-k TRIM-utasítását. A random olvasási-írási eredmények egy idő után felére/harmadára estek vissza, ami tipikus jele ennek a problémának. Ez alapvetően nem is lenne gond, hiszen a TRIM helyett használhatjuk az SSD-khez mellékelt különböző karbantartó programokat, ilyen az Intel SSD Toolbox vagy az Indilinx-vezérlős SSD-khez járó Wiper.exe. Csakhogy ezek a programok képtelenek voltak lefutni AHCI módban, az SSD Toolbox egyszerűen RAID-kötetnek vélte az SSD-t, míg a Wiper.exe szimplán átugrotta az SSD-n található partíciót. Ez, tekintve, hogy egyelőre alig létezik SATA3-as SSD, nem túl komoly baj, hiszen a Microsoft Windows 7-es drivere még mindig ott van, mint vészmegoldás, de az nem támogatja a SATA3-at, ezért az AMD-nek előbb-utóbb elő kell rukkolnia egy normális meghajtóprogrammal. Az Intel Rapid Storage driverének legújabb verziója már makulátlan ebből a szempontból."
Nekem egy Asrock 870 Extrem3-as lapom van, ehez néztem mondjuk egy Curcial C300- 64GB ami ugye SATA-3-as vagy egy OCZ vertex 2-őt SATA2-es.
A kérdésem az lenne hogy sikerült e már megoldani az AMD tulajok számár a TRIM támogatott AHCI drivert? Van valakinek 8-as sorozatu lapja és tapasztalata SSD-kel?
Köszi
Üdv.
-
cszn
őstag
válasz
enamessias #13746 üzenetére
Nyilván használtan kevesebbet ér és jóval lassabb is mint a mostaniak... Elvileg csak ezért lehet az alacsonyabb ár. Ha más gond van vele az persze csak akkor derül ki ha már használod szóval csak garanciásat.
-
enamessias
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #13745 üzenetére
Nekem is furcsa, ezért érdeklödök elötte itt, hogy van-e valakinek negativ tapasztalata.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
grabber #13736 üzenetére
Kevesebbet fogyaszt, így tovább müködik akksiról.
Na most egy laoptop hdd sem egy energiazabáló, ha csak ez a cél, hogy tovább menjen, emiatt ne cseréld le.
Ha gyorsabb pörgösebb rendszert akarsz, akkor mindenképp.
Különösen, ha egy erős laptopról beszélünk(#13738) grex4
Nálam is hallani valami sistergést.(#13744) enamessias
Csak akkor ha van rá gari, de a legjobb lenne egy boltban venni, az ssd eleve egy friss termék, talán még nem néptermék, miért is adja el aki eladja ?
Talán mert kicsi ? Ezt kétlem, Tudta mekkora kell, szóval használtan csak fentartásokkal. -
alvaro
senior tag
Passz. Nem szokott ilyet, de előfordulhat.
Meg attól még, hogy akkor történik, nem biztos, hogy az ciripel. Pont azért mondtam a tápot, mert pl. videokártya vagy CPU-teszt közben változó terhelés is hallható lehet a tápon. Van pl. egy játékom, amin (halálos csöndben) hallom, hogy hány fps-sel megy -
grex4
aktív tag
skacok. normális ha az ssd mikor dolgozik (szerintem olvasásnál) ciripel? közelről hallani de egyáltalán nem zavaró de hallani ha figyelem, közelről meg télleg ciripel.
kingston 40gb v-series a kütyü és még bőven garis.na?
-
kovecses
aktív tag
Performance 3-as SSD meghajtók, SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel
A Corsair még ebben a hónapban hódító útjára indítja legújabb SSD meghajtóit, amelyek a Performace 3-as sorozatban kapnak helyet. A 2,5 hüvelykes formátummal érkező adattárolók a Marvell 9174-es SSD vezérlőjét alkalmazzák majd. A 128 MB-os gyorsítótárral, SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel és TrIm támogatással ellátott újdonságok a gyártó állítása szerint nem kevesebb, mint 1,5 millió üzemórán át lesznek képesek meghibásodás nélkül helytállni. Az új SSD-khez jár majd egy 3,5”->2,5” átalakító keret is, amelynek segítségével normál asztali gépbe is könnyedén beszerelhetjük az adott SSD meghajtót.
Az írási- és olvasási sebességek az adattároló kapacitás függvényében változnak. A pontos értékeket az alábbi felsorolás tartalmazza:
Corsair P3 64GB – olvasás: 365 MB/s | írás: 110 MB/s.
Corsair P3 128GB – olvasás: 410 MB/s | írás: 210 MB/s.
Corsair P3 256GB – olvasás: 480 MB/s | írás: 320 MB/s. -
Drughi
addikt
Kingston SV100S2/64G Jó vétel 26.000ért?
Új, bontatlan.Ezen gondolkodok, mert nagyobbat nem tudok megfizetni.
Windows 7 + programok + 3db Steam játék menne rá
Mostani HDD-n 100gigából 40 üres, de tele van szemetelve, van 5 giga dokumentumom is rajta, szóval ezt le tudom csökkenteni olyan 50-55gigára.
Rámenne? -
Cz.A
csendes tag
Sziasztok!
Mosta akarok venni SSD-t win7 oprendszerhez.A kettő közül melyiket érdemes megvenni:
G.Skill Phoenix Pro SSD 40Gb vagy NTEL X25-V 40GB SATA II .Várom a választ!
Üdv:Ádám
-
agemate
addikt
Valaki mesélt olyan, hogy egy 52k-s vga ára véletlen 40k lett, megrendelte, a rendelés után már megint 52k volt az ára és csak 40-et kellett fizetnie
Mondjuk itt nagyobb az árrés, de akkor is
Szerintem akinek SSD kell egy próbát megér, a vevő sem köteles átvenni a terméket.
Már el is tűnt a termék
-
fazr
senior tag
válasz
agemate #13723 üzenetére
Tökmindegy, mert minden rendeléshez odaírják, hogy A jelen megrendelés részünkről ajánlattételnek nem minősül, Ön egy megbízást ad az iPon Computer Kft. részére, hogy a terméket központi raktárainkból az átvétel vagy feladás helyszínére szállítsuk.
Ráadásul máshol 300k felett van az új ára
-
agemate
addikt
Ez valóban egy 512GB-os SSD? A termékszám alapján igen. Gyerünk, rendeljétek!
-
DV
senior tag
válasz
enamessias #13721 üzenetére
Az elado irja is, hogy a TRIM nem tamogatott, szoval ezert olcso.
szerk.: de a masik meg igen. -
enamessias
aktív tag
[Itt] 1.8"-ak vannak de ugyanezek az árak jellemzöek a 2.5" változatokra is. Átalakitoval a 1.8" is jo lehet. Nem mind1, hogy ~60k-ért 128GB-ot, vagy a dupláját kapom. Ugye notiban erösen korlátozott a meghajtok száma...
Az általad ajánlot linkeket már a megjelenésük napján is olvastam, azota meg már többször, de ott samsungrol nem sok szo esik, pláne nem arrol hogy miért adják el azt sokan. (rendszerint pár orát használt ssd-k) -
zoty314
aktív tag
-
föccer
nagyúr
válasz
zoty314 #13717 üzenetére
52k-t én már nem tudok kiadni érte
És megmondva az őszintét a 120 Gb-ot nem is használnám ki. Gyakorlatilag rendszer + telepített szoftverek ~40-42 GB-ot foglalnak, amire pont ideális egy 60-64 gb-os meghajtó. Persze kinek a pap, kinek a papné. Nekem a lánya
üdv, föccer
-
zoty314
aktív tag
válasz
föccer #13713 üzenetére
És elég pöpecül is működik.
Csak a héten megjelent új firmware-t érdemes felpakolni rá, ha gondok vannak vele. Néhány SATA-vezérlő nem szereti és néha elveszti a rendszer, nem látja az SSD-t, esetleg újraindul a gép.
A firmware frissítése óta semmi ilyen gondom nincs vele. Én csak ajánlani tudom.
-
kungzi
veterán
sziasztok
még nem láttam ilyen ssd-t. szóval mennyivel jobb, mint egy hdd rendszernek? csak windows 7 64bit lenne rajta?
ennek mint ajánlanátok? minél olcsóbb legyen
mennyivel gyorsabb így a rendszer? vagy miben másabb?előre is köszi
-
Danex
addikt
Hello, tudtok valami jó, megbizható 64GB-os SSD-t? olyan 30-35ezret szánnék rá.
rendszer, illetve 1-2játékhoz lenne használva -
DV
senior tag
válasz
Whynot? #13705 üzenetére
Corsair Nova, link. Indilinx vezerlore epul, elso SSD-nek otthoni felhasznalasra jo. TRIM-et tamogatja win7-tel.
enamessias
Be tudnad linkelni, hogy melyikre gondoltal? Valoszinu azert olcsobbak, mert regebbi vezerlore epulnek az SSD-k, esetleg meg a TRIM-et sem tamogatjak.
1. hsz. aljan van 2 link, amit kotelezo elolvasni minden uj SSD vasarlonak. -
Whynot?
aktív tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni!
Ez a Corsair milyen?
[link]Érdemes megvennem, vagy hasonló árban tudnátok esetleg jobb 64-est ajánlani? (win7, átlagos felhasználás) Előre is köszi!
-
enamessias
aktív tag
Mostanában vennék 128-as, vagy 256-os ssd-t notiba.
A Samsung ssd-k miért kerülnek fele annyiba, mint akármelyik más gyártoé?
Kellene tudnom roluk valamit? -
Valty
aktív tag
Hi!
A-Data S596 Turbo-ról van valamilyen tapasztalat/vélemény 32gb-osokat tudnék olcsón szerezni, gondoltam bekötök 2őt RAID-be. Jó elképzelés, vagy hagyjam a fenébe?
-
törölt tag
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest