Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
gban
veterán
válasz
IgnisFatuus #35434 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
XP vs. Win7: jogtiszta az XP, az összes ami az itthoni gépeken van.
SSD + Win7 az már sok lenne, és az SSD beszerzése önmagában sem úgy megy sajnos hogy adjál a legjobból párat, és mondd a végösszeget, fizetem
Vagyis először egy 16 - 32 gigásban gondolkodom, az egyik gépbe, ami többet megy de nem kell nagy tárhely.
Ezt még véletlenül sem ajánljátok, feltéve hogy XP alá kell, és feltéve hogy nem egy erősen javasolthoz képest kell véleményezni, hanem egy 80-as SATAII HDD-hez képest? -
válasz
IgnisFatuus #34251 üzenetére
Én igen, kipróbáltam, de ahogy sejtettem, nem működik mezei gépeken
radi8tor1
ahhoz elég lett volna egy lassú format is, mert arról sem lehet visszaállítani semmilyen adatot már, csak laborban. (persze a secure erase ideális megoldás, csak tovább tart) -
válasz
IgnisFatuus #34247 üzenetére
Ha jól értelek, akkor csak találtad, de ki nem próbáltad? Csak azért kérdem, mert a felsorolt hardverekkel nem hiszem hogy sokan rendelkeznek a topikban (HP Workstations-höz adják)
Ettől függetlenül kipróbálom majd (vagy akár te is megteheted), hátha megy egy "mezei" konfigon is. (A "sima" Paragon szoftver az kb 30 mega, ez meg 150 mega ahogy nézem...)
radi8tor1
ööö, ezt azért írtad mert az újdonság erejével hat számodra, vagy mert muszáj volt? -
jilian
addikt
válasz
IgnisFatuus #33752 üzenetére
Azt gondolom.
Mivel "szinte" 0 a 120 és a 240 -es közt sebességben a különbség...
Nem hiszem, hogy + 40 -et adok még a +120 GB -ért. Inkább veszek rajt egy 2 TB hdd-t. -
Bodor
veterán
válasz
IgnisFatuus #33637 üzenetére
Ezt láttam én is, és linkeltem is a többiekkel együtt. Persze....válthatok.... a beszerelést vállalom, ha az anyagi részét állod
OCZ Z-Drive R4 CM88 PCI-Express SSD 3.2TB 4 942 346 Ft / db.5 darabot kérnék szépen, hogy elférjenek a HD filmjeim is ...
-
Tomate
veterán
válasz
IgnisFatuus #33445 üzenetére
Egy 830-as samu SSD-hez adott gyári kábel esélyes, hogy Sata3-as?
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
IgnisFatuus #33445 üzenetére
Mi a különbség a SATAII és III-as kábel között? már ha egyforma minőségű kábelről van szó.
-
kuzzikan
csendes tag
válasz
IgnisFatuus #33277 üzenetére
posterek, weblapok, szórólapok, ilyenekre céloztam a promoval
a/1-es poster 300dpiben elég kemény tud lenni méretben
-
Bodor
veterán
válasz
IgnisFatuus #32960 üzenetére
Az az igazság, hogy szerintem egy átlagfelhasználónak nem kell 240 Gb rendszer alá, ha meg RAID-et szeretne valaki ( és netalán szüksége van 240 GB-ra), akkor fele ennyiből ki lehet hozni mondjuk 2X128 GB Samsung 830-as konfiggal. Az a pár tized, vagy max 1-2 másodpercnyi különbség a programindításokban véleményem szerint nem éri meg a dupla árat. Ebben a tesztben eléggé rávilágítottak arra, hogy a magas szekvenciális értékek nem hoznak magukkal érezhető gyorsulást a programok - és a Windows - használatában. 4K-ban meg úgy látom a REVO sem jeleskedik jobban ,mint az átlag. Ettől függetlenül szép értékek, gratula! Használd egészséggel!
( Persze nekem is RAID rendszerem van, és ha már megvan valahogy nem szeretném lecserélni szimpla SSD rendszerre. Ha másért nem, legalább a placebo hatás miatt marad a RAID. De ha egyszer sok időm lesz, kipróbálom azt, hogy az egyik SSD-re visszaghostolom az elmentett rendszeremet, és azt használom pár napig, kíváncsian lesve, hogy vajon mennyivel fogom lassabbnak érezni)
-
Bodor
veterán
válasz
IgnisFatuus #32937 üzenetére
Az adatokat tömörítő SandForce 2281 vezérlőkkel a gyomrában nem meglepőek a különböző értékek. A CDM alapbeállításokban, nem tömöríthető adatokkal tesztel, ezért természetesen kisebb értékeket mutat.
Írják is az OCZ Revodrive 3 x2 adatlapjában " Maximum Sequential Speeds are determined using ATTO"
Ha a CDM-ot átállítod All 0x00 (0 Fill) módba, akkor valószínű, hogy az Atto-hoz hasonló értékeket fog adni.
Egyébként volt ezelőtt SSD a gépedben, és ha igen, akkor milyen?
A valós használatban érzel különbséget a kettő között? Mik azok a különbségek?blaca83: Mivel valós használat mellett nem éreznél semmilyen különbséget a két meghajtó között, szerintem az olcsóbbat vedd meg!
-
Bodor
veterán
válasz
IgnisFatuus #11909 üzenetére
Magától nem melózik, nem kell rendszeresen optimalizálni, használat (írás-olvasás, telepítgetések) fokától függően 2-3-4 hetente egyszer érdemes lefuttatni manuálisan (ezen idő alatt jó ha nem fut semmilyen program a gépen) .
A merevlemezekre viszont beállíthatod az automatikus defragmentálást, mert jót tesz nekik. -
Bodor
veterán
válasz
IgnisFatuus #11635 üzenetére
IgnisFatuus:
Azt gondolom, hogy sajnos neked van igazad élettartam szempontjából, de nem baj, hogy 96% kezdünk szerintem, így is bőven elegendő az élettartam szerintem. Szóval ezért senkinek sem kell aggódni szerintem, persze nem jól néz ki optikailag, hogy nem 100%, de gyakorlatilag édesmindegy.
Lehet, neked is javulnának az értékeid, ha feltennéd az új raid drivert, ha érdekel egyáltalán.
Kissjeno: nekem is kiírja, hogy smart command failed a biosban. Gigabyte GA-EP45-UD3R alaplapom van, de szerintem csak e miatt nem fogok egy béta biosra frissíteni, annyira nem zavar, megvárom míg nem lesz béta.
Colos1: Megnéztem a listát, hát a vertex 2-öt nem támogatja a sentinel, és sajna már leszedtem ,mert úgysem ír ki valós értékeket az említett okok miatt, szóval nem tudok küldeni képernyőképet. Egyébként az önteszt alapján írta ki, aztán ha a részletes lemezellenőrzésbe benéztem ott azt írta, hogy még sosem futott az önellenőrzés, és ha el akartam indítani akkor kiírta, hogy nem indítható ismeretlen (Microsoft Intel_rst_10.0.0.1046 ACHI RAID Driver) driver miatt, mint írtam is. -
Bodor
veterán
válasz
IgnisFatuus #11632 üzenetére
Igen, én ezt természetesen elhiszem neked. Azt nem értem, hogyan jön ide az atto teszt eredménye, nem Hdsentinel képet akartál belinkelni?
Közben rájöttem, hogy nálam hdsentinelnél egyik meghajtómnál sem indítható el az önteszt manuálisan, és sosem ment le automatikusan sem, csak úgy mutatja, mégpedig azért nem mert nem tetszik neki a Microsoft Intel_rst_10.0.0.1046 ACHI RAID Driver, ezt ki is irta, amikor felülettesztet indítottam volna.
Egyébként érdekes, hogy az atto tesztnél nálad alacsonyabbak az olvasási adatok, mint az írásoké. Nekem fordítva van.
Hát ennyi... -
IgnisFatuus
aktív tag
válasz
IgnisFatuus #11631 üzenetére
Ha nem akarja az igazságot, akkor íme ahogy esik...
-
deicide
veterán
válasz
IgnisFatuus #11337 üzenetére
Ez nem így van, Crystaldiskmarkkal is meg lehet mérni, ha a test data-t 0x00-ra rakod, csak az nem ad valós képet, mert azt mutatja, hogy jól tömöríthető adat esetén mennyire képes. Véletlenszerű adatokkal annyit tud, amennyit a benchmark mutat, teszteltem a való életben, másolással a vertexet és egy indilinx vezérlős ssd ugyanabban a gépben, az indilinxes 2x gyorsabban ír.
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz
IgnisFatuus #11337 üzenetére
Noh bekapcsoltam a vezérlőn a cache-t, így a kissebb file-okkal gyorsabban dolgozik:
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest