- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabo01
őstag
Szia!
Tegnap este Pityu belőtte a madVR-t! Írt is róla a mélyvízben pár gondolatot:
" Madvr alatt picivel lassabb, mint a 390, kb a 290 szintjét tudja.
Nnedi 256 közben 41/44ms, nnedi 128 meg 24ms, xbr duplázva meg több lesz, mint 41ms. 10% még talán kihozható belőle, ha 64biten megy.
Szóval jó kártya, de ahogy sejtettem, a régi dx limitál, nyers erő kell. Ott meg kijön, hogy gyártástechnológia kb 25% ot tud max hozni fogyi/teljesítményben. Szóval a régi kártyákról nem éri meg váltani madvr miatt. Viszont lemaradva sincs, úgyhogy htpc-nek is tök jó". -
gabo01
őstag
válasz
Tibiajax #45195 üzenetére
A felhasználás módjától!
Ha a tápot is hozzáveszem 7db!
Egyébként meg a proci és az RX ventilátorai amiket nem lehet kiiktatni de a procihűtő 13dB a jelenlegi fordulaton, az RX meg idle-ben lekapcsolja a ventilátorokat de amikor pörögnek sincs semmi hangjuk! Nem hiszem, hogy 4m-re a géptől mozihangerőn bárki is meghallaná őket! -
gabo01
őstag
válasz
MasterMark #45187 üzenetére
Nem tudom, hogy van-e de ennek sincs bekötve!!
-
gabo01
őstag
válasz
bajnokpityu #44972 üzenetére
Igazán semmi konkrétat!
Dunkel Jobb az MLC mint a TLC?
Írási sebességben rosszabb ha jól látom az olvasási meg kb. egál! -
gabo01
őstag
válasz
dunkel #44970 üzenetére
Egyelőre a NAS témát nem erőltetem! Lehet majd a közeljövőben!
Akkor megpróbálom kicseréltetni a GA-Z170-HD3P egy GA-B150M-DS3P-re! Itt spórolok kb. 10e Ft-ot!
Az SSD-n gondolkodtam még el, hogy a Samsung 750Evo 250GB SATA3 Basic-et érdemes lenne-e lecserélni egy Samsung 850Evo 120GB M.2-re? Ez fele kapacitás és +2500Ft!
A többi cucc szerintem marad! -
gabo01
őstag
válasz
dunkel #44958 üzenetére
Igazából azért választottam atx-et mert elfér a házban! A Z170-nek valóban nincs sok értelme! Elég lenne egy B150 is szerinted? (Lehet még ki tudom cseréltetni.)
Ram-ból nem találtam kisebb késleltetésűt ott ahol vásároltam ezért lett ez! Nem tudom mekkora jelentősége van htpc-s felhasználásnál?
Az SSD nem sokkal drágább mint a 128-as azért lett ez!
Mivel nincs nas-om ezért kerül bele egyelőre a hdd!
A hűtésnél sosem szoktam gyárit használni és utálom a hangos ventilátorokat!
A táp direkt ez a típus lett Pityu ajánlására! -
gabo01
őstag
válasz
lucas82 #44952 üzenetére
Szia!
Azzal amit írsz nagyon elégedett lennék! Mivel a projektorom és a tv is "csak" full hd ezért a 4k nekem teljesen érdektelen!
Nagyjából le tudnád írni, hogy milyen madVR beállításokat használtál azon a gépen?A netes nézelődéseim során azt szűrtem le, hogy a kijelző csak néhány feliratot tud megjeleníteni! Ahhoz amire gondolsz be kellene építeni egy lcd panelt és arra lehet valahogy képet varázsolni!
-
gabo01
őstag
Az alábbi konfig lesz a htpc-m remélhetőleg sokáig! Ma meg is rendeltem mindent ami még nem volt meg!
Intel Core i3 6100 LGA1151 Box
Gigabyte 1151 - Z170-HD3P
XFX AMD Radeon RX 480 RS 4GB
Kingston DDR4 HyperX Fury 8GB PC-2400 CL15 Kit
Samsung 750Evo 250GB SATA3 Basic
WD Red 3TB SATA3/64MB/IntelliPower/NAS/3,5", (WD30EFRX)
ARCTIC Freezer 13 CO 775/1156/1366/FM1/AM2+/AM3/+, (UCACO-FZ13100-BL)
SEASONIC M12II-620 620W 80 Plus Bronze
Origen S16VHamarosan kiderül mit bír az RX480 madVR alatt!
-
gabo01
őstag
Hátha valakit érdekel! Ezt a táblázatot találtam az RX480 és a GTX1070 valamint a GTX970 madvr teljesítményével kapcsolatban!
MadVRSajnos az RX470 és 460-ról semmit sem találok!
-
gabo01
őstag
válasz
bajnokpityu #44695 üzenetére
Igen! Vagy meddig ér a takarója?!
-
gabo01
őstag
válasz
bajnokpityu #44679 üzenetére
Majd kérünk beszámolót, hogy milyen!?
Milyen szép lenne ha ennyiből meg lehetne oldani a htpc kérdést! -
gabo01
őstag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! Vettem egy displayport-hdmi átalakítót amin keresztül rákötöttem a tv-t a pc-re!
A kártya egy Sapphire Radeon HD7750. Jelenleg dvi-re van kötve a monitor, hdmi-re a Denon AVR3808 és a disp-hdmi-re a tv!
A cél az lenne, hogy a tv-re direktbe menjen a kép a denon meg hdmi hangeszközként funkcionáljon!
Azonban most nem tudom megoldani, hogy megfelelően kezelje a kimeneteket! Kiterjeszteni nem tudom az asztalt a 3. kimenetre mert nem engedi a catalyst!Hogy lehetne az általam felvázolt módot beállítani?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
gabo01
őstag
Használ Valaki display port-ot hang vagy kép továbbításra?
A 7750-es kártyámon van egy DVI abba van kötve a monitor, egy hdmi ami most a 3808-ba van kötve onnan hdmi-vel tovább a tv-be és egy szabad display port!Mivel a 3808 nem tud 3d-t továbbítani és kicsit idegesít, hogy az erősítő és a tv ki-bekapcsolása hatással van bizonyos programokra a gépemen kitaláltuk Pityuval, hogy vagy a hangot vagy a képet levenném a disp. portról!
Így a tv független lenne az erősítőtől és működne a 3D is!Szóval vegyek egy aktív átalakítót (disp. port-hdmi) vagy elég egy megfelelő 5m-es kábel?
Melyikre legyen kötve a tv és melyikre az erősítő? -
gabo01
őstag
válasz
bajnokpityu #31658 üzenetére
Szia!
Közben a kodi-t sikerült úgy beállítani, hogy jó a tv-n a képarány is meg az egér is teljesen jól működik az IOS-es távirányítást kell még megoldanom!!
Most már csak a hang problémás részben! -
gabo01
őstag
Sziasztok!
Találkozott már Valaki olyan problémával, hogy a pc (Sapphire Radeon HD7750) hdmi kábellel van összekötve a Denon 3808-al és csak bizonyos lejátszó programokkal van DTS hang! DD mindegyikkel működik viszont DTS csak kodi-val és VLC-vel megy normálisan!
MPCHC-vel és PowerDVD-vel vagy szakadozik vagy olyan mintha torz lenne a hang! Ilyenkor az erősítő kijelzőjén villognak a bemeneti csatornaszámot jelölő négyzetek is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- BestBuy topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest