- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
válasz
Patice #55889 üzenetére
Van egy Amlogic S905X3 SoC-os kis olcsó media lejátszóm, ahhoz vettem egy USB-s ventit. Ami mondjuk nem túl halk, szóval azért állandó üzemen az zavarna. Persze, amúgy nincs szem előtt a Pi sem, meg a nappaliban van, nem hálóban, de napközben legtöbbet azért a nappaliban vagyunk. Hűtés gyanánt nekem az jutott eszembe, hogy esetleg leszedem a házat, aztán nem is teszem vissza.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Tanácsot kérni jöttem ide. Jelenleg van egy RPi3 Model B-m, amin OMV fut, NAS-ként funkcionál, rajta lóg egy USB3 dokkolón egy 3TB-os HDD. Működik, minden ok, csak épp hardveresen érzem néha a korlátot, pl. amikor épp megy egy letöltés a HDD-re, akkor más műveletet igen lassan tudok végezni. Pl. közben egy feliratot szeretnék bemásolni a mappába, de ilyenkor mindig csomót gondolkodik, pörög. Egy hete jött velem szembe EZ a gép, ami kuponnal ~45k lenne, és erősen gondolkodom, hogy lecserélem rá a Pi-t. Korrekt az ár, és a hardver is szerintem. Amitől tartok, a tartós nonstop üzem. Nem derül ki a leírásból, de szerintem nincs aktív hűtése, és nyáron nálunk gagyarohasztó melegben előfordul, hogy akár 31-32 fok is van a szobában. Szóval mennyire kell vajon emiatt aggódni? Ilyen célra gondolom ez bőven megfelelne (NAS OMV-vel, esetleg Transmission Docker-ben. Ki tudja, aztán később még talán nextcloud).
-
-
Gabesz87
veterán
Korábban már írtam, csak nem kaptam választ sajna, hátha majd most.
Szóval HTPC terén totál zöldfülűként, a 0-ból gondolkodom valami HM gép beszerzésén. Az a baj, hogy annyira nem vagyok otthon a témában, hogy kb. naponta látok valami újat.
Nem szeretnék túl sokat költeni rá. A cél filmezés, egy Acer 720p-s 3D projektoron, szóval néha egy 3D film is becsúszik. 4K nem érdekel. A forrás egyelőre külső vinyó lenne, később majd szeretnék egy NAS-t. Gondolkodtam már Rpi 3-on, néztem a gépépítést (mini ITX-es házban vmi i3-6100-as konfig), kész mini PC-ket (Gigabyte BRIX, Asus VivoMini, Zotac ZBOX, Asrock Beebox), ma meg az integrált CPU-s lapokat, ezekből is a J3455-öst. Szóval megköszönném a segítségeteket, tanácsotokat, hogy merre induljak, melyik lenne számomra célszerű. -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Egyre inkább érik bennem a gondolat, hogy kellene építeni házimozihoz egy HTPC-t. Egyelőre erősen terv fázisban van, jövő tavasszal-nyáron tervezünk nagyszobát festeni, és egyúttal át akarok húzni LAN kábelt a hálószobánkból (ahol a modem, és router van), ill. a projektort feltenni a plafonra, mert minden alkalommal bajlódni kell az elhelyezésével (állványon van). Most még csak projektor+vászon van, tehát erősítő és 5.1-es rendszer beszerzése is az elképzelések közt van. Jelenleg mindig pendrive-ra másolom a filmet, aztán laptoppal kötjük össze a projektort. Na szóval, visszakanyarodva a témára: ezt megszüntetvén, egyszerűsítvén gondoltam a HTPC-re. Egyelőre vívódom, hogy HTPC, vagy Raspberry Pi. Nem nagyon vagyok otthon HTPC terén. Olvastam jó pár cikket, fórumot, instructions-t, mióta foglalkoztat a téma. A cél filmezés lenne (3D is), ill. hálózati lejátszás. Jelenleg az asztali gépen vannak a filmek, de jó lenne (kábelezés megoldása után) egy NAS-t is beiktatni, és innen már egyszerűbb a filmezés. Fogalmam sincs hogy kezdjek hozzá, vagy hogy egyáltalán kell-e a HTPC, vagy jó a Pi. Ha HTPC, akor valami elegáns, amolyan szoba dísze jellegű tárgyat szeretnék, nem egy tipikus számítógép házat. Pl. Raijintek Metis/Bitfenix Phenom/Fractal Design Node (mind fehérben). És egy i3 jellegű konfigot nézegettem mini ITX méretben. Persze, ha HTPC, akkor a minimális zaj fontos lenne. Nem menne mondjuk állandóan, inkább csak hetente 1x kb, ill. hétvégén este. Viszont eszembe ötlött más valami is. Van egy kormányom, és ha már egyszer lenne egy kész HM rendszer, projektorral, és HTPC-vel, akkor miért ne játszhatnék ott, bazi nagy méretben. Mégis csak jobb ekkorában nyomatni a szimulátort
Mondjuk ehhez kéne valami, amire a kormányt teszem, és egy combosabb gép. A proji mondjuk 720p-s, szóval nem kell i7+GTX1080 konfig azért, de egy i5+1050Ti kombó talán elmenne. Vagy elég az i3 is 720p-hez, és játékoz nem feltétlen max grafikán!? Na szóval van ám itt egyelőre dilemma. Bocs a HSZ hosszáért, de mivel kezdő vagyok a témában, még nem látom a fényt az alagút végén, de remélem, majd kiokosítotok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Ingatlanos topic!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest