- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poplacsek
senior tag
válasz
#75912448 #27751 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Egyelőre tervezgetek-tervezgetek és tele vagyok kérdéssel, de az biztos, hogy csak akkor fogok belevágni, ha úgy látom, hogy számomra kompromisszum mentes gépet tudnék összehozni max 300-400eFt-ból. Teljesen venti és HDD mentes. Játszani nem kell rajta, de képben és hangban a lehető legjobbat tudja. Tehát mozi és zene egyaránt fontos.
Ha most azonnal belevágnék akkor: Streacom FC10 Silver ház + Nano150 fanless táp-ot rendelnék és Samu 840 Pro SSD-t. APU-k közül a Kaveri a legszimpibb, tehát emellé kellene a legjobb FM2+ lap.
A házimozi erősítőm hangját nagyon szeretem, Primare SPA22HD, tehát annak használnám a DAC-át, viszont úgy olvastam itt-ott, hogy inkább koax SPDIF-en viszik ki a hangot a HTPC-ből. Ennek mi az oka? Illetve gondolom ezen nem lehet kivinni a BD-k HD hangsávjait, tehát lehet létjogosultsága egy olyan felállásnak, hogy mozihoz HDMI-n megy a hang, zenéhez koax SPDIF-en? Hangkártyának van-e létjogosultsága, ha igen van-e javasolt legjobb? -
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #27751 üzenetére
Ez az USB mizéria amúgy furi nekem. Hajszálnyival mintha jobb lenne a hang, ha pl beleraksz egy USB3as kártyát a gépbe, ezeken van molex tápcsati, és innen eteted. De vakteszten ez kb esélytelen. Olyasmi mértékű difi van,minthogy előlre, vagy hátulra dugod az usb kábelt. Hallható,ha keresed, de egyáltalán nem feltűnő.
giga esetén egyébként a marketinganyag szerint önálló biztosítéka van minden portnak.
Ezek az 1500Ftos alacsony USB kártyák osx kompatibilisek (reneseas), így nincs az ember megkötve konkrét tipusokra. Egyébként aki komolyabban USB zenél, annak úgyis be kell szereznie egy jó USB tápot, ez vaktesztelhető kategória, és innentől elhanyagolható, hogy most spéci tápa van-e a portnak.
-
bigdee888
tag
válasz
#75912448 #27690 üzenetére
Koszi! Igen, a TV lenne mindket esetben a megjelenito.
Ennek megprobalok utanajarni, amit iral, szimpatikus megoldasnak tunik.
A TV-n egyebkent a HDMI bemeneteken kivul van egy komponens es egy sztereo RCA bemenet.@Warter: tudja az erositom az ateresztest, csak ha be van kapcsolva a funkcio, akkor 40W felett van a keszeleti fogyasztasa, ez pedig igy sajnos nem jatszik. Epp ezert az ARC sem mukodik, mert ahhoz ugyanazt a funkciot kell bekapcsolni (RIHD - Onkyo vasam van).
-
törölt tag
válasz
#75912448 #27597 üzenetére
Annyival még kiegészíteném a választ, hogy hosszú médialejátszós korszak után váltóknak mindig ajánlom, hogy otthon befogható, arra alkalmas hardvert, pl PC, laptop, ha szükséges cipeljenek át a mozis helyiségbe és próbálják ki legalább a használni kívánt szoftvereket, távirányítást, és lehetőség szerint amíg van rá alkalom kép és hangminőséget is. Én is így kezdtem ... van néhány százalék, akiknek nem jön be a váltás, jobb elkerülni a kellemetlen meglepetéseket (csak hallomásból tudom, hogy létezik ilyen
) még idejében.
-
Toobee
veterán
válasz
#75912448 #27582 üzenetére
Bántódás ne essék, azért nem jártam erre mostanában, mert azt látom, hogy én teljesen más szempontokat veszek figyelembe, mint az itteni törzsgárda. Engem nem izgat a fogyasztás, a méret, meg az egyéb dolgok. Csak a hangminőség érdekel. Meg a kép is legyen elfogadható...de ha azt be kell áldozni, arra is hajlandó vagyok.
-
Toobee
veterán
válasz
#75912448 #27576 üzenetére
Írtam is az iponos srácnak, hogy csapja hozzá. A jóisten küldte nekem délután az e-mailt, hogy az eredetileg kinézett FSP nem lesz egy darabig
Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz a hangminősége. Remélem, hogy nem lesz visszalépés, ha külső házba rakom a HDD-ket. Meg ez a pure poweres USB is felkeltette az érdeklődésem, mondjuk az SPDIF transzferem akkumulátorról megy, de talán nem lesz olyan szemetes a jel sem. Hallottam már egy ilyen konfigot, az sokkal jobban szólt, mint az enyém, de akkor még koaxról hallgattam zenét és azon Néhai-féle kivezetés volt, nekem meg egy 500 Ft-os Asus innen, a PH!-ról, plusz a barátom gépén futott a Phil-féle script is, amit már én is megvettem, de még nem kerül végleges hardveres környezetbe az egész, addig nem akarom aktiválni. Hardver id-hoz rendeli a kódot, szinte biztos, hogy bármi megváltoztatja.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #27519 üzenetére
Már sok helyen leírtam, szerintem a 4k egy hatalmas nulla.
Pontosabban lenne értelme bizonyos speciális körülmények között, de egyelőre ilyen körülményeket nem lehet valósan összeállítani. A jelenlegi reális környezetben pedig több a hátránya, mint az előnye.
Mikre gondolok:- K* nagy képméret kellene egy moziszobában. Látószög lefedettség kb. mint a moziban: vászon kell vagy 1.5M-re ülni a 65"-ös TV-től. Ez irreális, pénzben is, kivitelezésben is, hiszen ez mozin kívül másra nem lesz jó. Még azt mondom egy sorozatra sem, nem hogy TV műsorokra...
- Mozgásban sincs semmi értelme a hatalmas felbontásnak 24p-s blur-ölt moziknál.
- Cserébe kell majd hozzá a tárhely, sávszélesség dögivel. Bár nem tudom milyen lesz h.265-tel, talán ha szerencsénk van akkor viszonylag emészthető 20-30Mbit között marad a szükséges sávszélesség.
- Monitorként más tartalommal meg meghajtani nehéz. Játékban reménytelen, de irodai környezetben sem biztos, hogy elég hozzá egy mai "irodai" vga.Én is megnéztem pár TV-t a múlt héten. 4k-s 55-65" modellek előtt próbáltam a polctól messzebb, 2m környékére állni és vizsgálni mennyi különbség marad meg a felbontásból ilyen távolságból. (természetesen a 24p-hez illeszkedő, majdnem állóképszerű, kifejezetten előnyös demo anyagok előtt). Nehezen tudtam megállapítani most ez mennyire is jó nekem.
Ellentétben az 55"-os OLED LG-vel, ami elé odaállva a "Miaf*sz?!?!?" csúszott csak ki a számon a képet meglátva.
Suumázva kb. ennyiben tudnám leírni a 4k értékeit.ON: 4k-ra kérdezted milyen környezet javasolt.
Passz. AMD-nél lehetett hallani DXVA 4k támogatási hiányról. Újabb lav filterben már aktív a 4k DXVA pipa is, de láthatóan nem megy, mert 30-40%-on pörög mellette a desktop i5 procim. Szóval most vagy belerakták a driverbe és továbbra sem jó vagy passz... -
M@trixfan
addikt
válasz
#75912448 #27517 üzenetére
Egyébént az is a baj, hogy a szabványok sem véglegesek, még mindig lehet változtatás. Nagyon 1rst gen még az LG és a Samsung OLED-je is, input lag és mozgásfelbontás katasztrófa a vezérlés miatt. Pedig hát maga az OLED reakcióideje ugyebár... Na igen, a 85" már tényleg egy jó kompromisszum lenne. A tesztjeim során a 80"-től van meg a moziélmény az adott nézési távolságból. Álmodozás ez még nagyon. Most a plazma kivonulásával borzalmas űr keletkezik ezekkel az edge LED tévékkel, legyen UHD vagy bármi.
-
M@trixfan
addikt
válasz
#75912448 #27515 üzenetére
Amennyibe kerülnek most a tévék, akinek van rá pénze jobb vásárt csinál a VW500-zal. Azért érdekes, hogy nagyjából mindenkinél ez a 3,5 m mondható el nézési távolságként és a szélesség is stimmel. Én is próbálgatással jutottam el ide. Még jó, hogy nem vettem akkor kisebb vásznat, mégha sokan meg is köveznének azért mert a falra vetítek. Új helyen majd azért én is átgondolom a lehetőségeket. Amúgy teljesen tanácstalan vagyok, hogy merre kéne fejleszteni. 3-4 éven belül szerintem lesz nagy OLED HW55 árban (75" már eklgondolkodtató lenne), de addig ki kéne húzni egy plazmával. Vagy kiépíteni oda is a vetítést a mostani gépemmel, ami azért nem egy mai darab már és egy-két évig használni tovább, majd megnézni mit tud a 4K akkor.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#75912448 #27513 üzenetére
Szerintem monitornál éri meg, mivel azt közelről nézed. TV, projektor olyan távolságban van tőled, hogy nem érzékeli a szem azt a képpontsűrűséget.
Nálunk olyan messze van a TV hogy elég lenne 720p felbontás, de persze nem olyat vettem.
Ellenben nem igazán látni a 720<>1080 közötti különbséget. A bitráta az már más tészta. -
-
dfdfdf
őstag
válasz
#75912448 #27490 üzenetére
Köszi mind2töknek! ezer hála.
Felirat háttérrel kapcsolatban lehet kezdeni valamit? Tetszik az XBMC nagyon csak ez kissé zavar még.
Olvastam 1 2 helyen pár dolgot képjavító eljárásokról ezek érnek valamit és XBMC ben tudom használni win7 alatt?előre is köszönöm szépen!
-
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #27424 üzenetére
Ez az 5-ös Aeon Nox, zene lejátszásra használhatatlan...Egy trackbar nincs.... Artist slideshow nincs, ha csak a vizualizáció nincs kikapcsolva.... Eddig csalódás...
Más. Közben jött AMD-ből is végleses. Nekem ezzel az A10-6800K akadozva játszik le... TV és erősítő beállításai nem változtak, XBMC nem dob frame-et, mégis kisebb "röccenések" vannak v. mikroakadás...
Mellesleg az egyes felbontások és képfrissítések mellett, mikor állítottam be a "Méretezési beállításokat" ami ugye még mindig nem 0% alapból, a 1080p@50-en meg futott a kép, minha nem lenne szinkron. Ill. más frekiken is előfordult, hogy nem volt kép....
Eddig, korábbi Catalysttel nem voltak gondjaim (ilyen), de itt most vmit nagyon elkéféltek, nekem úgy tűnik. AdvancedSetting.xml segít kicsit, ha minden eges frekire (23, 24, 25, 29.97) Beállítom a pontos kimenetet, mert pl. 25/50, 29/60. korábban sosem (mikro)akadt ennyire. De a 23.9xxx filmekre is be kell állítanom a 23.96024-et. Drop nincs, de vmi. nem kóser...
Más is tapasztal ilyet?
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #27318 üzenetére
H.265-ről nem tudom milyen jellegű és mennyi hiba lesz. A 4k-tól és a felskálázástól nem félek, mivel meggyőződésem, hogy alig van értelme/alig látszik a 4k előnye.
Felskálázásnál meg végképp nem kéne. Ha az 1080p forráson van egy pixelnyi hiba és a legrosszabb esetet nézzük, egyszerűen 1 pixelből 4 pixel hiba lesz 4k-n, attól ez még fizikailag ugyanolyan képméretnél semmivel nem lesz nagyobb/láthatóbb hiba.
De nyilván a felskálázás sem egy egyszerű pixel duplázás, így szvsz még inkább elkeni a hibákat is.A 3D-s fluid motion választ olvastam a másik topicban is, köszi.
Én 2D-ben is használok interpolációt ugye, de artifact mentes és főleg szappanopera mentes szerintem soha nem lesz. Előbbit lehet max megúszni, ha áttérnének végre a 24fps feletti forrásokra. Utóbbira ez sem megoldás, ahogy látszott pl. egy 48fps Hobbit-on. Szappanopera volt az egész.
Ha már itt tartunk a natív, tűéles 4k-nak sincs szvsz semmi értelme 24p és emiatt szétblur-ölt filmek mellett, de ezen már sokat vitatkoztam más topicokban a fanokkal. -
Játékos
addikt
válasz
#75912448 #27344 üzenetére
A "cuccaim" között le van írva minden lényeges hardver, ami itthon van, de elmondom:
GIGABYTE GA B75M-D3H/i3 2100T/Geforce 210(AMD 5450)/2x4 GB G.Skill/128 GB Samsung EVO 840 SSD/LG E2260V-PN/Infocus X10.A monitoron is, meg a vásznon is bazinagy a különbség! Nem kutatni kell, meg nagyítóval nézegetni, hanem az én szememet kiszútja. SAJNOS! Bár ne így lenne...
ZoomPlayerben: EVR custom, ffdshow, avisynth, (removegrain, limitedsharpenfaster), a hang most nem lényeges.
A fenti összeállításhoz képest még a madVR-en is megfigyelhető egy "fátyolosság". Nem találok jobb kifejezést rá. Lehet, hogy a madVR sokkal szebb is lehetne, de se az 5450-es AMD, se a kis 210-es GF nem tud többet.
Viszont EVR-rel! -
Warter
addikt
válasz
#75912448 #27345 üzenetére
Bekapcsolom a htpc-t, megvárom míg bebootol, utána bekapcsolom az avr-t. Ekkora van kép, csak az xbmc kicsit "fura". xbmc újratölt és akkor már jó.
Most nézegettem forumokat, úgy látom, hogy nem annyira egyedi probléma. Megnézem otthon, hogy a cat-ban ki van-e kapcsolva az autodetect, lehet az kavar be.
Meg van egy registry-ben fixálós megoldás, meglátjuk valami ad-e értékelhető eredményt.
-
Játékos
addikt
válasz
#75912448 #27313 üzenetére
Köszönöm a választ.
Természetesen "Profira" van álítva, és a kezdőablak a "Videók", de mikor megnyitom az XBMC-t, akkor a következő fogad:Itt a "Filmek"-re kattintok, ott kapok egy újabb listát, amin rákattintok a "Cím"-re, és akkor vagyok ott, ahol szeretnék lenni, mikor megnyílik a program. A gyerekek gépén régebbi az XBMC, és ott megnyitást követően egyből a médiatárban vagyunk, válogathatjuk a filmeket...
Médiatár import-export továbbra sincs sehol.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #27302 üzenetére
"Azt tudtam, hogy a tesztben bekapcsolják a "képrontókat", ami HD esetén végeredményben kinyírja a képminőséget, az ért maglelepetésként, hogy a HQV teszteknek megfelelve fejlesztenek."
Hát HQV teszteknél nem nagyon szoktak semmit kikapcsolni szvsz.
Megtaláltam közben a régebbi tesztet.
"The DDR3 based 6450 misses out on the bulk of the scores because it is unable to perform denoising in a proper manner."Az új catalystet még nem raktam fel, érdekes, hogy kikapcsolták.
"A 2-3 új képjavítónak nevezett eljárás már kissé másról szól, erre visszatérhetünk ha fizikai valójában látom.."
Nem tudom, amit olvastam a cikkben az alapján nekem hasonló "varázslásnak" tűnik:
Tömörítési hibák kiiktatása: ez blokkosodást csökkentő mpeg denoise-szerű dolog lehet.
Detail enhancement: persze írják róla, hogy komplex, több filter egyben, de elsőre erről is vmi kontraszt/élkiemelés ugrik be. Nagyon máshogy nem lehet részleteket kiemelni.Szóval ezek is tipikusan szerintem olyanok, amiket látni kell. Ill. ha nem indokolt a forrás miatt (mert nincs tömörítési hiba, ill. kellően "részletes" akkor nem lehet sok alapjuk.
De lehet, hogy pesszimista vagyok. -
sb
veterán
válasz
#75912448 #27295 üzenetére
"2 téma érdekes számomra, nem is tudtam, hogy a HQV és AMD valamennyire összefonódott ( vagy AMD támogatása van), másik a Fluid Motion. Használ már valaki Kaverit innen? Kív lennék totál parasztvakítás-e az egész, vagy működik, de jól, rosszul stb. Ill kell-e hozzá speciális lejátszószoftver, vagy "önmagában is működik". Néhány hete olvastam, hogy a Power DVD lesz az első, mely támogatja a technológiát."
Régebbi HQV tesztekben a bekapcsolt AMD-s képjavítók hoznak 180-190 pont körül és kikapcsolva 140 pont körül. Mióta ezt láttam én elég bizalmatlan vagyok ezekkel a képjavító feature-ökkel kapcsolatban.
Szvsz erősen forrásfüggő minden ilyen. A normál denoise, sharpen, stb... szűrők is nyilván akkor működnek jól, ha szükség van rájuk. Egy nem zajos, éles, stb... forrásnál inkább ront az egész. Ahogy a gyakorlati tapasztalataink alapján is inkább mindenkivel kikapcsoltatjuk ezeket a driveres javítókat, minthogy a HQV teszt pontszám alapján ajánljuk.
Szóval szerintem ezeknek max opcionálisan kapcsolható formában lenne értelmük. És akkor is csak egyéni teszt után.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #27254 üzenetére
Azért kérdeztem, mert korábban az AR-t írtad, ami nagyon lefogja a GPU-t és hogy a többi viszont mehet rá bármi szinte.
Így én most AR nélkül, de Jinc 3 tap-al próbáltam. Sajnos mint írtam GPU terhelést nem tudok pontosan mérni, de úgy tűnt simán bírja az A6-3620. GPU pontszámok alapján pedig alig gyorsabb a GPU-ja, mint az 5350-nek. Ezért fura, ha az nem bírja a jinc-et.
Amiket próbáltam pontosan:
jinc 3 tap+AR off, jinc 3 tap+AR off, catmull-rom+LL
Mindezt 1080p-vel és 720p-vel.A DXVA-t tudom, hogy a beépített módszert használja. Ezért alacsonyabb kéne legyen a terhelés. Bár a bicubic és gyengébb módoknál nem biztos, mert szvsz az EVR is bicubic-ot használ alapból.
Igazából csak azért kezdtem el megnézegetni, mert írtad, hogy észrevehetően jobb a madvr az XBMC-nél. Plussz érdekelt is, hogy bírja a cucc (mert egyszer korábban már G2020-on HD 2500-on is bekapcsoltam medium/high között és az is elbírta). De azóta az XBMC 13 is megjött, azt írjátok jobb lett, úgyhogy marad majd az az egyszerűség kedvéért.
Más:
24p-re 1h 21p-et írt a MadVR. -
törölt tag
válasz
#75912448 #27279 üzenetére
....Más kérdés, hogy ha minderre nincs szükség, van-e kép vagy hangminőség különbség pl Intel HD4xxx, vagy Trinity ill Kabinivel szemben....
Idézek tegnapi ph-s catalyst cikkből:
Az új Catalyst még a három minőségjavító funkciót vezet be a videókra vonatkozóan, de mindegyiket csak a Kaveri APU-n lehet elérni, mivel HSA szükséges hozzájuk. A contour removal a tömörítésből eredő képi problémákat keresi és korrigálja, míg a detail enhancement több speciális szűrő egyben, melyek általánosan javítják a minőséget. Mindkét technológiát a HD HQV iparági normáknak megfelelően fejlesztették. A gyártók jellemzően ilyen eljárásokat használnak a méregdrága lejátszóeszközökben is a videók minőségének javítására, csak éppen speciális fixfunkciós hardver segítségével. A HSA-t felhasználva azonban utóbbira nincs szükség, mivel a CPU és az IGP közösen megoldja a feladatot.
A harmadik technológia az AMD Fluid Motion Video, mely szintén csak Kaveri APU-n fut, mivel egy rendkívül komplex algoritmusról van szó. A technológia a Blu-ray filmek 24 képkocka/másodperces sebességét 60 képkocka/másodpercesre növeli, méghozzá úgy, hogy az egymás után következő valós képkockák közötti eltérésekből köztes tartalmat számol a hardver. A 60 Hz-es frissítési frekvenciához igazodva ez jellemzően két-három számolt képkocka beszúrását jelenti az eredeti tartalom közé.
2 téma érdekes számomra, nem is tudtam, hogy a HQV és AMD valamennyire összefonódott ( vagy AMD támogatása van), másik a Fluid Motion. Használ már valaki Kaverit innen? Kív lennék totál parasztvakítás-e az egész, vagy működik, de jól, rosszul stb. Ill kell-e hozzá speciális lejátszószoftver, vagy "önmagában is működik". Néhány hete olvastam, hogy a Power DVD lesz az első, mely támogatja a technológiát.
-
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #27240 üzenetére
Nem rossz. A kaverit én is várom.
Kaveri vajon képes lesz már nagyobb színtérben küldeni streamot? A korábbi apu-k 10 bit-re "butítva" tették, ezt; egy AMD által kiadott pdf-ben volt... korábban talán linkeltem is. Nagy jelentősége végülis nem lenne, mert a filmek sem használják ezt ki (korlátozott dinamikai tartomány), de mint korábban írtam, az intel procit használva az erősítőm simán kiírta, hogy a bement xyvcc il.. bt709... AMD-t erre sehogy sem tudtam rávenni, mindig standard színteret írt.
-
PuMbA
titán
válasz
#75912448 #27254 üzenetére
Most akkor van különbség vagy nem, mert nem bírtam kihámozni
Én egy NVIDIA kártyával néztem egy DVD felbontású xvid-et 1080p-re felskálázva és a VGA algoritmusa egyáltalán nem volt rosszabb, mint a madVR közepes beállítása. Régen még elhiszem, hogy a madVR nyújtott előnyt, de azért a mai kártyák már vannak olyan erősek, hogy alapból elég jó algoritmust használnak felskálázásra.
sb: Biztos azért van, mert nem tették monitorozhatóvá
-
törölt tag
válasz
#75912448 #27239 üzenetére
És egy utolsó szösszenet, amiben még a Trinity-nél is jobb - nagyjából Haswell szint (23,97605) - vagyis tökéletesnek mondható 24p kezelés (nem mintha a Trinity vagy a bay t. ne lenne az, csak a Kabini még pontosabb)
2 különböző film, bal oldali 15 perc, jobb oldali kb 20 perc után. Ezek után kíváncsi leszek a Kaverire...
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #27208 üzenetére
A ház és elhelyezés is sokat számít.
Nálam ugye a G2020-as konfig Prime95 alatt evett 30W-ot, idle 17W. Ez kb. passzívan elmenne így egy nagyobb bordával (TX3-al is kipróbáltam venti nélkül).Viszont pl. a Coolcube házban, ahol megrekedt a meleg felül egy idő után bemelegítette az egész házat. Hiába 17W idle, nem 1 óra, hanem 5-6 óra után átmelegedett. Langyos aluház, megemelkedett belső hőfokok.
2db 3.5" HDD-vel ez még rosszabb volt nyilván. 40 fok fölé kúsztak és csak idő függvénye volt a hőmérséklet, nem a TDP-é.+1 venti ami alig forogva szinte csak kilehelte a meleget a házból, máris -10-15 fok mindenen és hideg ház.
Vagy most az E-D3 házban, ami 99%-ban ugyanaz mint a Coolcube, kivéve egy tetőn lévő szellőzőt venti nélkül is jó, mert felfelé kiszáll belőle a felgyűlt meleg. Ennyire kevésen múlik elég nagy hőkülönbség.Más konfiggal Feel 202 házzal hasonló tapasztalat, csak más szempontból:
Az lapos ház, cpu felett szellőzővel: teljesen jó volt a szellőzése így. Aztán polcba berakva a házat (oda való, mint a legtöbb HTPC ház a nappaliban) már nem tudott kiszellőzni, mert bent rekedt a meleg egy idő után a polcban. Hiába jó a ház. -
sb
veterán
válasz
#75912448 #27177 üzenetére
Épp erről írtam a másik topicban.
Hiába mondjuk egy 10W Bay Trail, ha 1-2 HDD s bepattan a házba és/vagy rosszul szellőzik (a ház, a polc ahova beteszi az ember, stb...) úgyis elkel egy házventi. Az meg minimumra lefogva nagyon sokat hűt egy 100%-ban passzív konfighoz képest és hangja sem lesz mondjuk a HDD-khez képest.100% passzív rendszernek csak SSD-vel van értelme, de ott is mindig kompromisszumos lesz a táp/házszellőzés, elhelyezés.
Ennyit nem ér meg egy 4-500rpm-es 40cm-ről már nem is hallható venti nélkülözése.
-
gorbep
senior tag
válasz
#75912448 #27175 üzenetére
nem csoda....a tápfesz előállítások ekkora átfogásnál 90% körüliek........ a veszteség meg hővé alakul......a borda meg drága, mert könnyű/színesfémből van...... csak annyi, hogy a tápegység egy része a tápból az alaplapra költözött, csak itt nincs benne jótékony ventilátor..... tipikus vám/rév esete....
A paneltápok nem melegednek ugyan ennyire?
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #27137 üzenetére
Furán veszi fel a kraftot ez az Asrock táp. Eddig mindenki ilyen extrém ugráló értékeket mondott be a fogyasztásmérőről.
Az látszik továbbra is, hogy hasonló a fogyasztása, mint egy félig "optimalizált" (fesz és órajelcsökkentett) FM1 APU-nak... meg az FM2 is hasonló.
Az az egy nem szimpatikus, hogy utóbbiakkal ellentétben viszont itt nincs meg a játszadozás lehetősége az órajelekkel, feszekkel, gpu-val, stb... Kár érte.
Bár ez valószínűleg csak egyéni perverzióm.Az USB-s hibád érdekes. Nálam csak nagyon ritkán jön elő Intel Asrock lapon, akkor is sztem csak a nem rendes shutdown után áll elő, amit írtatok.
Off, de én egy másik hibától kapok agyfrászt. Van egy eSATA külső HDD-m, az A75N-USB3-on bios-ban SATA portonként állítható, hogy melyik legyen hot plug-os. Tehát menet közben bekapcsolva a HDD-t azonnal mountolja, le lehet választani, a power down így normális, stb...
Mind a 4 belső SATA porton állítható és működik, az eSATA porton (amit nincs is értelme máshogy használni) meg egyszerűen visszaáll disabled-re és nem működik a hot plug. Eszem megáll. -
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #27137 üzenetére
Azon nem csodálkozom, hogy ingadozik a pillanatnyi teljesítménylejátszás közben, hiszen ez jóval "gyengébb" processzor, mint egy A8-A10 esetleg. Kíváncsi lennék mindez milyen %-os CPU/GPU használat mellett ...
Mit jelent az, hogy "hangja kifejezetten tetszik"? USB DAC, HDMI, Optika, koax? Min keresztül tapasztalod ezt?
-
-
sb
veterán
-
PuMbA
titán
válasz
#75912448 #27069 üzenetére
Alatta a 400W-os ATX tápos teszt már nagyon jónak tűnik, de a táp kilétét megint nem tudjuk + érdemesebb lett volna egy 300W-ossal tesztelni, hogy minél nagyobb legyen a tápon a terhelés
:
Idle és Full Load
Athlon 5350 + ITX-Mainboard 23 Watt 35 Watt
Celeron J1800 + ITX-Mainboard 17 Watt 21 Watt
Celeron J1900 + ITX-Mainboard 20 Watt 25 Watt -
sb
veterán
válasz
Elég fura mert mindenhonnan 45-50W körüli 5350 mérések születtek eddig komplett konfigra (de minimálisra, 1db SSD-vel mérve). Paneltáppal is, meg rendessel is... utóbbi sem okoz olyan nagy eltérést, hiába van hatásfok eltérés esetleg, ilyen tartományban az nem fogja lefelezni a fogyasztást 45-ről 25W-ra.
A J1900 is meglepő. Eddig abból meg nem láttam 20W körüli értékeket. Inkább 12-17W terhelés alatt.
Pedig a computerbase-en nem szoktak félrebeszélni. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Amit mi mértünk az nagyságrendi megközelítésnek jó.
Gondolom nincs mindenkinek félmilliós fogyasztásmérője, ami minden fajta terhelés mellett pontosan mér. (ohmikus, induktív, vegyes)
Azt sem tudni ők mivel mérték. A konvertálás 21W nekem édeskevésnek tűnik. 25W TDP-je van az APU-nak, ehhez még hozzá jön az alaplap fogyasztása (+ RAM, HDD), na meg a táp vesztesége. -
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #27048 üzenetére
Usb 5V, max 500mA terhelhetőséggel. Ez azt jelenti, hogy max. 2.5W a fogyasztás, de hatótáv max. tizen- méter, szerintem 100mA-nél nem kér többet. Ebben az esetben 0.5W. Ezt megnézheted a Windows eszközkezelőjében, az usb-vezérlők között az usb hub-oknál, ott látszik, hogy 100mA v. 500mA az adott usb port táplálása...
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #27058 üzenetére
Ez valóban nagyon kevés. Haswell bekajálja amit ráírtak, sőt...
Én a G3420-al prime95 alatt simán 65W körüli/feletti fogyasztást mértem. És ekkora a GPU még nem is dolgozott.2db HDD még 8-10W átlagban is, ha azt feltételezzük, hogy nem teker mindkettő egyszerre ezerrel, szóval már ez a 75-80W is bőven a táp 48W-os terhelhetőségén túl van.
Bootnál meg többet vesznek fel a HDD-k, bár akkor a cpu legalább nem pörög maxon, talán 40-50W között elég neki, de ugyanúgy 60-80W körül járunk.
Nálam az Ivy G2020 volt a legkisebb fogyasztású cucc. Az prime95 alatt 30W volt alulfeszelve, 2x3.5 HDD-vel 40W. Bootnál szintén 40-43W volt a legnagyobb fogyasztás amit a mérőn láttam, bár gyanítom ott lemaradhatott vmi peak érték kijelzéséről, mert ez elég kevésnek tűnik. Inkább 50W körül lehetett a max.
Táp méretezésnél még további kérdés, hogy mire fogja használni az ember. HTPC-ként lehet úgy tervezni, hogy egy prime95/full load 80-90%-ban leterhelje a tápot mert alig fog ilyen huzamosabb terhelést kapni.
Ha viszont esetleg órákig kap full terhelést akkor én ott is követném a tápméretezési szokást, hogy ilyenkor se legyen mondjuk 70% felett terhelve. Jót tesz szvsz a tápnak is.regger: Ezek az usb cuccok szerintem bőven elmennek külső táp nélkül. Bár nem fizikai mérés, de Windows eszközkezelőben kiír vmi mA értékeket ha rádugod a gépre az eszközt.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #27021 üzenetére
Az m2ts hiba elég furcsa.
Egyébként jó, hogy kifejtetted, mert nem ilyen hibára gondoltam. Bár a forrás problémát részben úgy értettem, hogy kompatibilitása (DXVA level, stb...) is lehet.
Nálam csak 13-as PDVD van egyelőre. Csak BD3D-hez használom és csak azért, mert a TMT 1080p30-ban játszik le ami kegyetlenül akad emiatt. De majd feldobom a 14-est akkor, megnézem mit tud.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #27011 üzenetére
Amikor írta 1 hete a madvr smmoth motion-t, akkor rákerestem, csak blending-et tud elvileg. Ami kb. elmosni jó csak a képet.
A többi PC-s megoldást még nem próbáltam, de én évek óta elvagyok a TV interpolációjával. Igaz csak közepesen, így nem vészes az artifactolás, elég észrevehetetlen.
Gorbep, igaz, hogy kell az interpolációhoz erő, de cpu-ra nagyon nem optimális. Attól, hogy PC-n csak egy i5-i7 birkózik meg vele, célhw-vel (vagy PC-n belül gpgpu-val) sokkal egyszerűbb lenne megcsinálni szvsz. Emiatt én nem gondolom, hogy a PC-s interpolációk annyival jobbak lennének, mint a TV-sek. Legalábbis, ami nem gpu-s.
Regger, PowerDVD-ben én csak fullscreen-re nyomok emlékeim szerint és máris 1080p24 3D-t ír ki a TV.
-
gorbep
senior tag
válasz
#75912448 #27009 üzenetére
Húú....az érdekel, mire jutsz vele.....bár nagy Intel fan vagyok, de azért váltanék AMD-re....
mert én azt hallottam azt csinálja csak amit a MADVR interpolációja, és azért az közel sem az ami nekem kell......
Csodák nincsenek, ehhez kőkemény aritmetika kell, meg is lepődtem volna ha a 65ST60 tudta volna, ahhoz nincs benne elég számítási erő.... egy komoly 8 magos i7 lenne a fájint...
Bár állítólag az avisynthez is jön CUDA támogatás....
Játékos: Mert az a default, és eddig nem volt vele bajom....... de minden javaslat érdekel..... nem vagyok semmi rossznak az elrontója...
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #26969 üzenetére
Én is arra tippeltem volna, hogy az anyaggal van a gond. Belefutottam már én is olyan - főleg m2ts - fileba, amit semmi nem vitt normálisan. Vagy amit pityu írt: rosszul remuxolt mkv-be is. Azt meg végképp semmi nem vitte hibamentesen. A desktop gép se, sw-sen, DXVA nélkül se.
-
-
törölt tag
válasz
#75912448 #26942 üzenetére
No, alakul. Fórumtársunk volt olyan kedves és megnézte nekem. Azóta picit még előrébb jutottam, madVR nélkül (uninstall) minden rendben MPC-HC-vel, ellenben XBMC nem OK. Reménykedem benne, hogy a madVR installálása érintette az XBMC m2ts lejátszását is, bár erre kevés az esély, de most adok neki egy full tiszta telepítést, madVR nélkül.
Egy biztos, 8.1, AM1, Cata és madVR együtt nálam nem teljesen OK, ami adódhat a hardver frissességéből, amire vagy a madVR, vagy az AMD driver nincs érdemben felkészülve. Most reménykedem, hogy XBMC jó lesz ha madVR mentes a gép .... (Openelec alatt jó volt)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #26939 üzenetére
serverről én se lépnék visszább már. akkor inkább egy popcorn hour
állitgattad a hardver-támogatási funkciókat? lehet valami hardveres gyorsitás okozza,nem?gabesz: milyen kompromisszum van egy mai 4xxx inteles gépen? max az ára.de akkor nézd meg, kész médialejátszók milyen minőséget adnak ugyanannyiért. 3xxxnél még elfogadom, hogy van, akit zavar, ha 4percenként megröccen a kép. én pl észre se veszem. és csak AMDt használó haverom van,aki megbánta a platformot. inteles egy se.
hangban nagyságrendileg akkora a difi a server 2012 és a kiokosított osx között, amekkora a w7 és server között.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #26934 üzenetére
intel se tökéletes. nagyon sok file közül van egy 43GBos fileom,amit a régi 12es xbmc nem játszott, hanem bekockázott. rittig a batman volt. más lejátszók vitték, és egyetlen más fileom sincs,amit ne játszana le az xbmc.
intelnek azért a mostani driverei nagyon jók.
gabesz26: hogy lehet bármi a legjobb platform, ha olyan alap dolgot se tud,mint a legjobb hangú oprendszer támogatása? Ez nagyon alap dolog az értékrendem szerint. ki a fenének van kedve a htpc-je mellé venni még egy macminit?
-
törölt tag
válasz
#75912448 #26924 üzenetére
Megvan az első gondom az új konfiggal, vagyis mióta HTPC-zem az első
Az érintetlen, eredeti BD-k nagy része (50, remux, de lehet 25 is), m2ts lejátszása hibás (BD3D is, ha pl megnyitom az egyik szemnek szánt m2ts-t.). XBMC 13.3 villogva-csíkozva kezdi el lejátszani, ha beleugrok a film közepébe, abbahagyja. Az MPCHC ugyanezen m2ts fájlok esetén pedig beleugrani képtelen, bárhová is, azaz kívánt jelenetnél villog-ugrál a kép. HDMI kábel hiba kizárva, friss 8.1 telepítés, próbáltam régebbi XBMC-t, hiba ugyanez.
A10-5700 ugyanezeket a filmeket rendesen viszi. AM1 konfigon az Openelec is!-ahogy hálózaton az asztali gépem is. Hab a tortán, hogy a Windows MP azért lejátszaná őket, ott hibátlan.
8.1 plusz Kabini lenne driveresen összeveszve? Tippem sincs sajnos, esetleg speciális, saját környezeti hiba...
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #26910 üzenetére
"Az XBMC képminőség terén történt pozitív változásait nem csak én vettem észre, de nálam annyi minden csere volt és van mostanában, lehet hogy ez is közrejátszik
"
Tisztában vagyok vele. Csak 24p problémáról is többen írtak.
Most meg csak összefoglalni próbáltam, hogy ha már a 24p is rendben van + a képminőség is jobb akkor egyértelműen megéri cserélni a 13-asra. -
sb
veterán
válasz
#75912448 #26887 üzenetére
Köszi!
Lásd előző hsz-em: Úgy néz ki megszaporodtak a 24p-t tökéletesen tudó platformok.
MadVR-nél átlagos gpu használatot nem néztél esetleg? Én megpróbálok majd ezt is mérni, ill. fogyasztást.Ill. ha ennyire rendben van mostmár drop tekintetében a 3. beta a 13-as XBMC-ből akkor asszem felteszem én is. Az is pozitív, ha jobb a képminőség és nem kell MadVR.
A Kabini pedig igen jó. Egyedül a fogyasztása nem meggyőző nekem. Azt hittem előrelépés lesz, de alig van egy régebbi APU-hoz képest. De még egy régi Athlon X2-ből is ki lehet hozni ilyesmit... persze az már gyengébb proci ehhez képest.
Furcsa ez a TDP-s játék. Itt is ugyanaz van, mint a felsőbb régiókban Intel vs. AMD téren. Bay Trail 10W TDP és a valóságban is 12-13W-ot mérnek egy SSD- rendszer komplett fogyasztására. Kabini 25W és a komplett rendszer 45W körül áll meg. Persze normál használatban 24/7-en kívül nem számít, de mégiscsak furcsa.
Most amúgy sincs időm rá, de a családi HTPC cseréjére valamelyik be lesz egyszer szervezve. 3D oda nem kell - bár elvileg még azt is tudja mindkettő - másra pedig elég bármelyik, tökéletes HTPC-k. Majd döntenek a sallangok. Direkt meghagytam a Feel 202 házat a paneltápjával ilyen célra, de Kabini mellett arra se lenne szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Revolut
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest