Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• slashing

senior tag

válasz sb #27352 üzenetére

Elég lenne egy köztes megoldás mondjuk 30fps meg aztán lefixálni hogy akkor milyen ratio-ban is dolgozunk mert ha már ránk erőltették a 16:9-et a fekete csíkok miatt akkor nekem ne cinamascope-ozzanak mert ugyan ott tartunk mint a anno mikor behozták a 16:9-et a 4:3 helyett és bámulhatjuk a fekete sávot. (ez az én vesszőparipám szét tudnám verni a fejét aki ezt divatba hozta főleg mikor jön a rendezői szabadság dumával pedig mikor a stúdió azt mondja kell egy kutya a filmbe mert az cuki akkor igen uram sőt rakok oda még egy kisgyereket is mert úgy mégcukibb de a cinamascope az az maga a nagybetűs rendezői szabadság pedig aztán semmi haszna, csak annyi hogy a mozitermet kiszélesíthették a vászon miatt és több néző van előtte. Én sorozatfüggő vagyok de még egyszer nem éreztem az a 16:9 miatt hogy hiányzik két oldalról még néhány centi felesleges képinformáció ettől még nem lett rosszabb egy film/sorozat sem)

Amúgy szerintem nem is a blur-el van a gond hanem inkább a sok filter ami önmagában is zajosít de arra még rádobnak egy digitális zajt is amitől aztán olyan hangyás lesz a kép mint a fene nah ezt nem tudom hogy mutatna felskálázva 4K-ba. Nah most ha az ember erre rádob egy szűrőt hogy ne legyen annyira zajos akkor lesz igazán blur az egész...

Új hozzászólás Aktív témák