- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
Poplacsek #27760 üzenetére
A lineáris táp a HD Plex házakhoz az egy külön egység külön házzal.
(#27761) robim:
Én emlékszem rá, akkor még nem voltak ilyen terveim, de most már igen, úgyhogy jól jött az emlékezetem frissítése.
És hogyan muzsikál? A táp csere mennyire szólt bele a hangjába? Távirányítást másik gépről, vagy mobil eszközről oldod meg?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Poplacsek #27756 üzenetére
Ház + táp tekintetében én is a Patice által javasolt vonalat követném (lineáris táp), illetve én nem raknék bele HDD-t. Azok legyenek elszeparálva egy külön NAS-ban (egyesek szerint az se hátrány ha az külön hálózaton van ... minél kevesebb zavaró körülmény annál jobb).
-
Tomacko
őstag
-
Patice
Topikgazda
válasz
Poplacsek #27756 üzenetére
HD Plex H10.S ház + DC-ATX átalakító + Lináris táp?
Hasonló árban jönnél ki és akkor nagyon jó házad van + nagyon jó tápellátás. Ebbe mehet pár HDD is.
De van kisebb házuk is, és kompatibilisek a fenti DC-ATX átalakítóval + lineáris táppal.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Poplacsek #27741 üzenetére
Ugyan olyan PC-s alkatrészekből, mint mi, csak jobb ház, jobb táp (!!!) és természetesen ami a legtöbbet hozza: az alkalmazott szoftver.
És természetesen nem fogják elárulni, hogy mit tudnak művelni a szoftverrel. Az a saját dolguk.
De ahogy regger is írta, ma már sok lehetőség van egy dedikált zenelejátszó PC építésére is.
-
törölt tag
válasz
Poplacsek #27746 üzenetére
Akkor lenne érdekesebb kérdés, ha pl USB-ről zenélnél. Kaphatók kifejezetten ilyen célra épített lapok, ahol leválasztják az USB áramköreit, tápellátását. Ha már említetted a HFX-et, ott sem viszik túlzásba a 3k eurós nagy gépben normál ZOTAC H67 ITX lapot használtak. A varázslatot az optimalizált rendszerrel nyerik el, értsd Server 2011 és a szoftvereik. Mindezt ma már bárki képes elvégezni, egy jó táppal és szoftverrel ellátott Kabini elkalapálhatja azt a rendszert. Azt nem tudom vannak-e és mit tudnak az új gépek.
Ha Kaveriben és HDMI párosban gondolkozol, kapásból nincs nagy választék ITX fronton. Arra kell figyelj nehogy kifogj egy ciripelős alaplapot, tehát nyugalmi és terhelt állapotban is kussoljon. Akkor bővül a választék, ha mATX is képbe kerül.
-
FishAir
senior tag
válasz
Poplacsek #27741 üzenetére
Parancsolj 1150-hez pl:
ASRock Z87M OC FORMULA
Asus Maximus VI Gene
Gigabyte G1 Sniper M5Veszel bele egy i7 4770k-t és kész a nem annyira kommersz HTPC-d.
-
törölt tag
válasz
Poplacsek #27593 üzenetére
Természetesen nem csak magamra gondoltam, ha hangról beszélünk, még nagyobb változás érhető el koax vagy USB kijáratot használóknak (optikai vagy koax után), ahol rengeteg a lehetőség, akár hardver, akár szoftver szinten, határ a csillagos ég...
Wesena e5-öt vettem, most picit felment a gyári ára, érdemes még az e6-on is elgondolkodni hasonlót keresőknek. Ha pedig hővezetős házat keresel, a Plex mellett ránézhetsz a Streacom házaira is. Hűtés házfüggő, nem csak a méretéből adódóan, ezt vettem az A8-7600-hoz: Noctua NH-L9a, ezzel még pont elférek.
-
-
törölt tag
válasz
Poplacsek #26295 üzenetére
A Kaveriben rengeteg erő van, valószínűleg önmagában is elég a legerősebb rendererhez, maga az APU, HTPC szempontból számos távlati lehetőséggel. Itt némi olvasnivaló a multimédiás képességeiről. Ezzel szemben a Kabinire egész biztosan passzív rendszer építhető, a HD8400 szvsz elég lesz BD3D-re és némi 4k-ra,
azaz nagyjából mindenre, amit mozis szempontból elvárunk.
Tömören ennyi a "gond", a melyiket válasszam tipikus esete...
Azon is gondolkodtam, hogy a mozigép Kaveri lesz, második gépnek kis filmes/sztereós rendszernek pedig az említett Asrock valami nagyon jó táppal. Vagy előbb megcsinálni a Kabinit, és pozitív tapasztalatok birtokában esetleg elfelejteni a Kaverit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged