- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
válasz
canniball #3353 üzenetére
Üdv.
Nos, ami a konfigot illeti, nekem elsődlegesen azért kell, mert a videók nagy része amiket néznék, az MKV, AAC hang, h264 tömörítés. Ezt gondolom elviszi ez a mostani.
Ez olyan mint pl. a Mercedes: vagy megfizeti valaki a nevet vagy más (olcsóbb) márka után néz...
Ja, hogy ezek csak Mercedest gyártanak? Azt hittem raknak össze Volkswagent is 20-30k körül. Hát, akkor vagy keresek egy fekvő házat és felfújom pofásabbra, vagy pedig egy midi álló pár ezer váltóért.
Most viszont srsly: mit tudsz/tudtok erről a videokártyáról, milyen minőségben lövi ki jelet? Ez egy elég sarkalatos pont, gondolkodom még egy ATi HD 2400-ban is, bár drágább is valamennyivel...
-
-
ronaldo
őstag
válasz
canniball #3301 üzenetére
Az építsünk htpc topik neve miatt ide írtam. Az építésnek egyik eleme szerintem a cpu hűtő illetve a ventillátorok. Ennek oka talán az, hogy a htpc-k (kialakításukból adódóan) olyan sajátosságokkal rendelkeznek, aminek eredményeként nem minden mezei hűtő pakolható össze velük, de még csak a szellőzés sem olyan egyértelmű téma, mint egy három emelet magas chieftec toronyházban.
szerk.: a linkeket nagyon köszönöm
-
Vladi
nagyúr
-
Gabson730
tag
válasz
canniball #3266 üzenetére
...egyébként akárhol keresem ezt a dvi-rca videó átalakítót
egyszerüen sehol nincs..magyaron meg végképp ...
amit meg küldtél oldalt, ott a képen látható átalakító valahogy nem szerepel a listában ..csak a hdtv-s verzió :S
Hogyan találtál rá?Szóval ezt keresem ...a legjobb egy magyar oldal lenne
-
KoVee84
senior tag
válasz
canniball #3257 üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor nem kell felraknom sem Vistát, sem Win MCE-t, hanem elég egy sima XP, plusz a hozzá való frontend. Melyiket ajánlanád? Még nem láttam ilyet működés közben, tehát jön még egy amatőr kérdés, ezek a frontednek Windows indítópultból indulnak, vagy esetleg beállítható bootloaderbe is, hogy a sima win, vagy a mediacenter induljon?Az lenne számomra a legmegfelelőbb, hogy boot-nál kitudjam választani, hogy PC-ként vagy Mediacenterként szeretném használni.
Mit javasolsz?
-
Balinov
titán
válasz
canniball #3236 üzenetére
hm..én speciel szeretek játszani,~2éve meg eldöntöttem,csak int vga-s lapot veszek,megkönnyítendő az évenkénti vga váltásokat.Szal én abszolúte nem bánom,hogy módjával játszani is lehet onboard gpu-val..(anno az R690G-s topikban AMD Power! tesztelte azt hiszem DOOM3,RAce 07-tel,stb. az x1250-est..)
-
elttiL
senior tag
válasz
canniball #3204 üzenetére
Te figyusz! Mi lesz benne?
A terveim még rendkívűl képlékenyek, lévén, hogy monitoron nézünk tv-t meg filmeket, így "megjelenítő" még nincs. Jellemző rám, hoggy elkezdek valamit, eljutok valameddig, aztán jó ideig felé se nézerk. Most éppen tájékozódok a témában. Ha jól gondolom iMON szoftver iMON távirányítóval, meg kijelzővel lesz a gépedben?
-
elttiL
senior tag
válasz
canniball #3200 üzenetére
Csak a meedio-t néztem eddig, mert láttam róla screenshot-okat, és tetszett. nézem a mediportalt. Ebben a fórumban kerestem másodszor a kichen machine-t , akkor ezért nem találtam,ert külön topicban van.
akkor a mediaportal tud leadtek-et kezelni? nálad mi fut? mekkora gép. most van egy kis időm, utánaolvashgatok.
-
bolvar
senior tag
válasz
canniball #3193 üzenetére
üdv
egy kis segítséget kérnék.egy matx gép elkészítésébe kezdtemmár majdnem kész de egy problematika lépett fel
a ház egy Apive X-qpack lenne.a procihoz egy scythe mini ninja van és nemtudom beleférne-e buherállással esetleg.vagy cseréljem egy shurikenre?akinek van valami tapasztalata az írjon pls.a lap egy giga ma69gm-s2h amúgy.
-
4pache
csendes tag
válasz
canniball #3163 üzenetére
Köszi az infot, én sem találtam a honlapjukon (még a DH 101-et sem sajnos), de irtam nekik mailt, hátha meg tudják mondani, mikor hozzák be Mo-ra.
Mindenesetre külföldön olyan 550-580 dolcsi, az kb 100 ezer forint, kiváncsi vagyok mennyit fognak itthon rátenni pluszban. Gondolom azért a Silverstone LC18-nál valamelyest olcsóbb lesz. -
róland
veterán
válasz
canniball #3092 üzenetére
Arra jó, hogy elkészített .iso-kat a scriptek alapján lefuttass. Elolvasva a rövid leírását, arra készítették, hogy ne foglalják az .iso fájlok a virtuális meghajtókat, hanem egy-egy script lefuttatása után mount-program futtatás-program leállítás-unmount parancssort hajthass végre.
-
beteg
őstag
válasz
canniball #3069 üzenetére
de, persze, csak akkor oda kell menni a géphez és egérrel kattingatni, bemountolni és akkor annyi erővel már el is indithatok egy sima lejátszót is, nem nagy értelme van a media center felületnek
mert azt szeretném, ha nem kéne egerezni, hanem mindent lehetne távirányitani. -
Eyesis
őstag
válasz
canniball #3008 üzenetére
szia,
köszi a választ... de a cikk elolvasása után sem jöttem rá a turpisságra, hogy hogy csinálta meg, hogy a tuner távirányítójának a jeleit a ház infra vevője vegye :-(
vagy tuner + antec fusion v2 nem elég ahhoz, hogy ne a tunerhez adott csunya fehér infra vevővel kelljen távirányítanom? :-(
-
beencee
őstag
válasz
canniball #2994 üzenetére
5 házventilátort még "normális" gépbe sem rakunk, nemhogy egy HTPC-be... Persze, a normális 7/24-es szerverek kivételek. De pl. nálam még az otthoni szerveremben is "csak" három van, pedig ott 5db HDD-t kell hűvösen tartania a légáramlatnak.
-
DonDragonka
őstag
válasz
canniball #2886 üzenetére
Jé tényleg, most nézem csak, hogy „fanatikussá” váltam, eddig nem is vettem észre…
Már végig is olvastam, de nekem kicsit egyoldalúnak, amolyan „a MeediOS-nél nem sok jobb front end létezik a világon” formának tűnik, pedig amikor letöltöttem az említett szottyert hát nem estem hanyatt tőle, leginkább azért mert olyan alapvető hibái vannak, mint pl. a gépemen lévő videók megjelenítése a front részen. Biztos én csesztem el valamit, de nekem a „video” menü-nél nem hogy a videók de még ennek a pontnak az ikonja sem jelenik meg. Az időjárás modul sem megy „hekkelgetés” nélkül stb. A másik problémám az, hogy még én sem tudom hogy de valahogy sikerült az egyik 720p filmemet elindítani vele és hát erősen szétesegetett vízszintesen. Ezt eddig egyik progi, egyik front end se csinálta. Megint csak az én hibám valószínűleg, de a lejátszás közben semmilyen kezelő szervet nem ad a felület, vagy legalábbis én nem jöttem rá a kismilliószor ezer paraméter közül, hogy melyik oldja meg a problémámat.
Félreértés ne essék biztos nagyon jó ez a progi is, de hogy nem egy egyszerű valami az biztos.
-
beencee
őstag
válasz
canniball #2882 üzenetére
Igen, az erről szóló külön topikot illene átolvasni először... Ettől függetlenül jelen topikban is felmerült sokszor a front-end szoftver kérdése, itt is vannak infók.
A korábban linkelt felsorolásban azért vannak hibák. A Meedio LLC magja az általuk kitalált technológiával valóban átkerült a Yahoo!-hoz, de a közösség tovább él a MeediOS honlapon, innen letölthető minden, megtudható minden, érdemes olvasni
És ha az MS előbb-utóbb megveszi a Yahoo!-t, hátha még a Media Centerből is lesz egyszer használható valami, a Meedio-s csapat közreműködésévelA fiúk mindenesetre nagyon készülnek...
Más: nem az a fontos, hogy maga a szoftver nyílt forráskódú, vagy sem. Szerintem ne is legyen, ne mocskoljon bele mindenféle önjelölt zseni. Viszont legyen jól kitalált és jól dokumentált a külső rétege, kommunikációs felülete, mechanizmusa, hogy könnyen és sokféle nyelven, technológiával lehessen plugineket fejleszteni hozzá. Lásd pl. a Meedio több, mint 460 pluginje.
Példák: A fentebb említett topikokban van egy konkrét Meedio megvalósításom a nappaliban lévő HTPC-ről, itt pedig egy másik egy touch-screenre alapozott megoldással.
-
JagelloZ
tag
válasz
canniball #2678 üzenetére
"Na most én egy nappaliba helyezett gépet (HTPC) úgy képzelek el..."
De a HTPC alapvetően azért alakult ki, mert az ember fia felnőtt, de a PC-től nem akart megválni, és valahogy bele kellett illeszteni a nappaliba. Vagy hogy nézzen ki valahogy a PC az elegáns erősítő mellett..."ha meg valaki PH-zni meg játszani akar fáradjon át a másik szobában lévő bika PC-hez"
Ez nálam pl nem működik. 1+2xfélszoba lakás. az 1 a nappali, 1x0,5 a háló, 1x0,5 lesz a gyerkőcnevelde, ahol a 19dB is sokpersze ha jót akarok magamnak az anyaoroszlánnal szemben
tehát marad a PC költözik a nappaliba effektus lehetőleg a nappali hangulatának megzavarása nélkül... Bika PC a kisszobában majd ha egyszer építkezek
" "...az alienware még az erősítőt is belecuppantotta a HTPC-be."
Erre inkább nem mondok semmit... "
Dede, tessék csak mondani, adok is egy linket, hogy mindenki tudja, miről van szó!!!
alienware Hangar18
klikk a kis TV ikonokra:
-view overview video
-view interface videodabadab:
38mm vtg venti, olyan légszállítással, ami már elég jó, főleg ha 2db is elfér. A jellemzés pedig magáért beszél.Scythe UltraKaze 1000RPM - a csendre vágyóknak
A család leghalkabb egysége a percenkénti 1000 fordulatot megtevő venti. Az alacsony sebesség a zajszintnek is jót tett, 19.81dBA-t produkál a gyártó állítása szerint. Meglepő, hogy egy komolyabb ventiből csendes példányt kreáltak, de mindenképp becsülendő, hogy a három különféle paraméterekkel rendelkező típus közül bárki kiválaszthatja a rendszerének, illetve igényeinek megfelelőt. 44.44 CFM-es légszállításával (1,258m3/perc) kategóriájában egy erős példánynak mondható.
Declare:
A vga egy dolog, de van pár fűtő egység még a házbande ha azokat csillapítjuk, akkor füstölhet a vga. Silentmaxx oldalán van pár winchester hűtő, meg venti nélküli tápegység.
De vga-ra is lehet jó hűtést találni. PL ITT -
JagelloZ
tag
válasz
canniball #2647 üzenetére
-Na most én egy nappaliba helyezett gépet (HTPC) úgy képzelek el, hogy all-in one. Ha elkészült az én gépem, akkor majd készítek képet a helyszínről. A HTPC mutatós is és kompakt. Hiszen nem kell a TV mellett egy hifi toronynak elrondítani a nappalit. Video, rajta az erősítő, azon a DVD felvevő, mellette áll egy XBOX, és még legyen ott egy PC is mert írni akarsz a prohardware-re.
Na ez a totális káosz. És még emellé szoktak felállítani vagy falra szerelni egy végképp ocsmány DVD állványt/tartót 100-200 tiritarka DVD-vel.. .. fúúúúúj. DVD-t be a szekrénybe!!!
-Erősítő és egy HTPC: ebben benne minden ami kell. Továbbmegyek, az alienware még az erősítőt is belecuppantotta a HTPC-be.
-Az tesz HTPC-t a nappaliba akinek ízlése is van, de rajong is a high-tech-ért, és szúrja a szemét a zsufi és hi-fi "torony".
-A zaj pedig megint viszonyítás kérdése, mert amikor fifázunk a haverokkal az LCD TV-n a nappaliban, akkor Faragó Richárd és a stadion zaj rendesen lenyomja a fostalicska gépem zúgását, pedig még az oldalai is le vannak szerelve és csapágyos egy kicsit a proci hűtő... A HTPC-be pedig ha már felépítetted, akkor szépen apránként pakolhatod a silence cuccokat: venti nálküli táp, winchester case ami hűt, meg zajtalan, meg 0dB-es cuccok. Mondjuk nekem a 19dB alatti eredmény is bőven megfelel. Feltekerem a hangerőt az erősítőn és csókolom! -
Bermi
aktív tag
válasz
canniball #2519 üzenetére
azt hittem valami gáz van és rossz házat vettem
tapasztalat
eddig nem sok, a szerelés sztem egyszerű volt, minden keretet kivettem beleraktam a cuccot a régi házamból, minden rezgéscsillapított, még a tápot rögzítő alátét is.
egyelőre az időt és a ki/be kapcsoláson, és a medi player kezelésén kivűl sokat nem tudtam beállítani, nyilván ez az op rendszer miatt is van, hogy ennyire bonyolult.de amint eldölt, hogy milyen tunert veszek és fent lesz az új op rendzser is, akkor majd tudok mesélni a tapasztalatokról.jelenleg amit hallok az csak a hypertx ventije, valszeg csere lesz és alaposan utánajárok, hogy egy x2 6400+-hoz létezik-e passzív táp, szerencsére 13cm magas is lehet.
ja a kötegelés és az adott kábelelvezetők, szorítóknak nagy hasznát vettem, a ház tisztán tud szellőzni. még egy dolgon gondolkozom: a vinyok alá be lehetne szerelni egy kicsi ventilátort is, mert szerintem a ház azon része nem szellőzik eleget és ma másolásnál 48 fokra felment a hőmérséklet, de ezt majd akkor ha a hyper tx-t kiiktattam és a 8800gt-re is megszereztem a passzív bordát (halk a jelenlegi spéci venti is, de olvastam tesztekben hogy vannak jó bordák hozzá), szóval azt is cserélem.
ja hdd világítást lehúztam, nekem jobban tesszik, hogy csak a vfd halvány kékre állított kijelzője világít.
-
X@b3e
addikt
válasz
canniball #2412 üzenetére
Gyakorlatilag bármira programozható... A hónapban jött ki a progi új verziója, és nagyon jó dolgok vannak benne. Bármilyen programhoz be lehet állítani, csak kiválasztod a progit, megadod, hogy milyen billentyűparancsot melyik gombhoz rendelje hozzá, és kész. Szal nagyon meg vagyok vele elégedve.
És ezt rég mondtam hardverre.
Most cseréltem pedig lapot+cpu-t, de azzal is csak nyűg van
-
X@b3e
addikt
válasz
canniball #2410 üzenetére
Itt írtam a kijelző-távirányító szettről.
Akkor a hibernálással kapcsolatban megnyugtattálA passzív üzem miatt folyamatosan nézem a hőmérsékleteket, egyelőre nincs miért aggódnom. Ha instabilitást tapasztalnék (amitől egyelőre nagyon messze vannak az alkatrészek a hőmérsékletek miatt), akkor beleraknék vmi légkavarót.
Véletlenül lett off, észre sem vettem -
-
beencee
őstag
válasz
canniball #2357 üzenetére
Csodálod? Ennyi éven át annyian értelmetlenül és tudatlanul használtuk, használtam, használom a Meedio-t, nem beszélve az iMedian felhasználóiról, pedig csak meg kellett volna kérdezni whYz fórumtársunkat...
Csak az nyugtalanít egy picit, hogy gondjai vannak egy DVD lejátszásával. De hátha előbb-utóbb megoldja azt is. És akkor mi is tudni fogjuk, hogyan kell ezt helyesen. -
joe999
tag
válasz
canniball #2340 üzenetére
Engem valahogy a távirányító sem tud lázba hozni. Igaz, hogy nem is igazán media PC-t szeretnék építeni, hanem csak egy gépet DVD és HD anyagok lejátszásához (a megjelenítő projektor lenne). Emiatt nem akarok semmilyen HTPC front-end progit használni, így a távirányítást megoldanám egy 2.4 Ghz-es billentyűzet és egér párossal. (Csak úgy mellékesen a Lidl-ben kapható ilyen szett 4999 Ft-ért. 5 m-ről kiválóan működik, a billentyűzeten van egy csomó programozható gomb. Olcsó HTPC-khez ideális lehet.)
-
joe999
tag
válasz
canniball #2335 üzenetére
A Fusion-ban 430-as táp van az NSK2480-ban 380-as, ráadásul ez utóbbinak (ahogy írtad) festett műanyag előlapja van, míg drágább testvérének alumínium. Ami még nem szimpi a 2480-ban, hogy az optikai meghajtók nincsenek az előlap mögé rejtve, márpedig a ház színével harmonizáló drive-ot elég nehéz szerezni.
-
szacsee
nagyúr
válasz
canniball #2275 üzenetére
Hát igen mindig van valami ami nem kóser.
Viszont valamit valamiért, én valszeg emiatt a ház miatt alakítom át a TV-s polcomat, mert 150mm-nél alacsonyabb házat nem nagyon láttam 20K alatt.
Ez viszont full ATX kompatibilis, VGA-t is lehet bele normálisan pakolni, vannak negatívumai, viszont azt lehet flex-el orvosolni.
8k-t simán megér, a táp kérdést hagyjuk, de szerintem egy HTPC szerü házba nem fog egy Quad befigyelni és egy GTX. Haveréknál a jó kis rezsó prescottal és egy AGP-s 7800GS-el nagyon szarul szellőző házban 4 éve megy egy Codegen tápegység, most már a végét járhatja, mert közben újraindulgat, de az összes táp 3 év intenzív használat után elöregszik, magyarul annyi idő után úgyis cserélném. -
freddirty
senior tag
válasz
canniball #2196 üzenetére
Vista vs. HTPC témához:
A nyáron raktam össze egy htpc-t. Volt egy hiábavaló jó hosszan tartó köröm a windows vistával, de pár napja már XP van a gépen. A vista iszonyú lassan bootol (C2D+1Giga RAM+SATA boothdd!!), lassan éled sleepből, állatira tele van mindenféle jobokkal, szervizekkel amik feleslegesen lassítják a gépet. Ha ezeket kiirtod akkor is lesznek furcsa vinyókergetések akár videolejátszás közben is...
Ráadásul voltak fura jelenségek videojátszásnál. Pl. némelyik xvid filmtől egyszerűen elpukkant a lejátszó szoftver, de még a windows media player is. Volt olyan játék ami szintén nem bírta a vistát, néha kidobott desktopra.
Az XP ehhez képest egy álom. fél perc alatt bootol, 1mp a sleepből kijövetel. Oprendszer és driver-ek telepítése után elég egy K-lite mega codec pack és egy mediaportal. Szinte alig kell konfigurálni utána és kész a htpc. Baromi gyors és mindent lejátszik. Csak ajánlani tudom. -
marcias
őstag
válasz
canniball #2164 üzenetére
Valóban nem, hiszen upc kártya nélkül nem ad jelet, gondolom erre gondoltál. Viszont ez felkeltette az érdeklődésem:
''Lista a szükségletekről:
DVB-S TV tuner: SkyStar1 vagy SkyStar 2 vagy Techontrend Budget ......
CI modul: kártyába épített, külön vásárolt, alternatív megoldás, soros portra csatlakoztatva.
UPC társkártya.
A rögzítés minőségromlás nélkül, közel DVD minőségben lehetséges.
Jó kiinduló pont www.sat.hu.
Innen kiindulva minden szükséges adat és információ elérhető.''
+
''A DIGITÁLIS kártya csak azt csinálja, hogy bitröl-bitre átírja az adást a merevlemezre.
normál sugárzás esetén ez 720*576 felbontású
Mpeg2 videó. Néhány adó az Astrán 5.1-es hangal sugároz. Ezt is tudod rögzíteni.
Beltérivel meg csak sztereó hangot kapsz.''
Kérdés: mi a fene az a Ci modul és hogy lehet ezt megoldani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged