- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kombat
őstag
válasz
Agostino #3471 üzenetére
Nem rossz ház, de a vinyó elég csúnya hangot tud hallatni a házzal közösen és ha nagyobb VGA kerül bele, akkor kevés levegő jut a procihoz!
Nekem volt ilyen házam (csak nem médiás) és rá kellett jönnöm, hogy leginkább integrált GPU-s lap való bele egy-két halk, nem "rázkódós" vinyóval! -
Vanos
aktív tag
válasz
Agostino #3352 üzenetére
Szerintem a HTPC kérdésben a legnehezebb a ház kiválasztása.
Én legalábbis ezzel molyoltam a legtovább. Vagy kompromisszumokat kötsz, vagy mélyen a zsebedbe nyúlsz. Ez van.
Szerintem amint jobban felfut a téma, több gyártó kezd ráállni, normalizálódni fognak az árak - talán bővül a kínálat. -
durkonorbi
tag
válasz
Agostino #3361 üzenetére
Értelek ... énis igy cívódtam, milyen legyen a htpc : jó, modern, erős vagypedig szép, és legyen belül kevésbé ok ..
Ha csak filmezni akarsz és nem kell a HD akkor lehet érdemesebb a külsőbe beletenni a pénzt...
Nálam kell másra is, én pont az asztali gépemből száműztem a videokarit, és maradt benne az integrált video, mert az csak TV-t nézni kell tunerrel, netezni, asszonynak tanulni, filmezni stb ... iszonyat ritkán ha játszok, akkor arra meg pont elég a htpc...
A távirányítást illetően egyébként a pinnacle termékek manuáljának utolsó pár oldalán a távirányító gombjainak magyarázatánál van leirva, hogyan kell vele ügyeskedni, de megy is szépen!!!!
Pl. ha media centeres front ended van, abban ugye akár kurzorokkal (4irány) is keresgélheted a filmeket stb, és erre szépen betanítható a pinnacle távirányítója! "Csak ezért" szerintem nem érdemes annyival többet kiadni a házra, persze ez magánvélemény ...
-
durkonorbi
tag
válasz
Agostino #3359 üzenetére
Hát igen ... ha olyat szeretnél, ami fullosan vezérelhető távirányítóról, és nem akarsz bajlódni egyedi cuccokkal, egyedi programokkal, távirányító tanítással stb ... akkor meg kell fizetni a gyárit ..
Én speciel úgy használom, hogy néha játszok rajta (bizony ám, 800*600-ban - hiszen síkképcsöves TV, igy ennyi teljesen elég - tök jól mennek a játékok a HD3450-en
) néhe filmet nézek, néha TV-t, néha töltögetek vele a netről stb .... igy mindenképpen ott a vezetéknélküli billentyűzet és az egér ... mellette pedig ott a TV tuner távirányítója, ami ki/be kapcsolja a PC-t, illetve van hozzá egy mini fron end ! amiról a fő funkciók szépen elérhetőek
Igy már minden jól vezérelhető, persze elegánsabb lenne, ha lenne egy full remote, de pl. ez is szoftver dolga, mert ha jól tudom a girder vagy valami ilyesmi nevű progival a távirányítót simán ugy használod, paraméterezed a funkcióit ahogy akarod illetve egyes tuner modelleknél a távirányítóhoz tartozo ini file-t megnyitva szabadon szerkeszthetőek a funkciók, és ehhez még help is van a manuálokban (pl az asztali gépemben levő pinnacle pctv pro is ilyen)...
...
vagy veszel külön direkt htpc távirányítót ... pl ez nem is olyan drága ...
-
durkonorbi
tag
válasz
Agostino #3354 üzenetére
Hi Agostino !
Bocs, hogy a srsly-nak feltett kérdés helyett válaszolok, de leirom a tapasztalatom
Szóval én a 7300-as gef és az általad emlitett 2400-as radi helyett a radeon HD3450-es modelleket ajánlom figyelmedbe (hacsak nem használtan tudsz olcsón 7300-ast, és azért akarod azt venni )! Teljesítménybe kb. hasonló lehet mindhárom kari, de a HD3450 modernebb, kevesebbet fogyaszt, ujabb technologiák vannak benne, ami miatt mindenképpen ajánlatos szerintem HTPC-be rakni. Nálam nagyon szép képe, ráadásul van belőle (vagy csak az van
) passzív, sőt félmagas kivitel is ... Az ára pedig roppant barátságos, már 7500-ért kapni lehet újat ....
Amugy nekem még a tiednél is gyengébb a HTPC-m amit összeraktam
és bőven jó, egyedül az 1080 necces a viszonylag gyenge proci miatt (mobil sempron 3000+) de most nekem nem is kell az 1080 ...
-
canniball
nagyúr
válasz
Agostino #3352 üzenetére
"...mindenki ennél messze erősebb konfigot rakott be..."
Azért olyan is van aki messze öregebb konfigot használ.Igaz nem 1080-ra...
"...a 100k feletti összegeken pro bádogdoboz csak mosolyogni tudtam."
Ez olyan mint pl. a Mercedes: vagy megfizeti valaki a nevet vagy más (olcsóbb) márka után néz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest