- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tbor
tag
válasz
durkonorbi #3452 üzenetére
bocs, úgy tűnik túl késő este írtam a hozzászólást és sima elgépelés, "sajnos" ez 7300gt ddr3....
-
joe999
tag
válasz
durkonorbi #3428 üzenetére
Az összes újabb 720p és 1080p -s release-el megy a hardveres gyorsítás. Már egy ideje olyan profillal kódolják őket, ami támogatja a DXVA-t. MP4, WMW-el kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, ilyenekkel nem találkoztam. A hardveres gyorsítás elvileg minden szabványos profillal kódolt H.264 anyaggal működik, függetlenül attól, hogy az milyen konténerben van.
-
joe999
tag
válasz
durkonorbi #3425 üzenetére
Sziasztok!
Úgy látom sok embert érdekel a hardveres gyorsítás téma, ezért leírom az én tapasztalataimat. Csak ATI kártyával kapcsolatban tudok nyilatkozni, mert nekem az van, mégpedig egy Gigabyte Radeon HD2400 XT ( még mielőtt valaki hülyének néz, HTPC-ben van és vásárláskor a játék nem volt szempont). Szóval ezeknél a kártyáknál a hardveres gyorsítás vagy működik, vagy nem. Ezzel azt akarom mondani, hogy nincs olyan, hogy kicsit rásegít a videóra, vagy csinálja full hardverből, vagy pedig a processzor dekódol. Lényeges, hogy milyen kodeket használunk.
Az ismertebbek:
- FFDSHOW H.264 dekódere, nagyon jó minőségű most már több mag támogatással, nincs gyorsítás,
- CoreAVC picit gyengébb minőség, kisebb gépigény, két mag támogatás, nincs gyorsítás
- Cyberlink (PowerDVD) H.264 kodek CoreAVC-hez hasonló minőség, két mag támogatás, hardveres gyorsítás
- utolsónak hagytam a Media Player Clasic Home Cinema beépített H.264 dekóderét (úgy tudom, hogy már elérhető standalone filter formájában is) az előbbivel azonos minőség két mag támogatás, hardveres gyorsítás.
Ahhoz, hogy működjön a hardveres gyorsítás néhány kompromisszumot kell kötni. Nem lehet ffdshow-val posztproceszelni és vobsub-al (vsfilter) feliratozni (legalábbis nekem még nem jött össze). Szóval akinek ATI HD kártyája van és ki szeretné próbálni a hardveres gyorsítást, annak a következőt kell tennie. Fel kell telepíteni az MPC Home Cinema-t (ez nem lesz nehéz, lévén csak egy fájlból áll).
[link]
Ha van ffdshow a gépen, akkor a következőt kell tenni: ffdshow -> video decoder configuration -> codec fül -> letekerni a legalsóhoz -> RAW Video -> disabled. Ezzel az ffdshow ki van pipálva. El kell indítani az MPC Home Cinema-t majd a menüben View -> Options -> Internal filter -> a jobb oldalon a Transform filterek között be kell pipálni a H264/AVC(DXVA) és VC1(DXVA) kockákat. Ezután el kell inditani mondjuk egy H.264 kódolású MKV-t. Ha megy, akkor a képen jobb egér gomb -> filters, itt meg kell nézni, hogy nincs-e a filterek között az ffdshow (ha az előzőeket megcsináltuk, akkor nem lesz) illetve a directvobsub. Ha utóbbi ott van, akkor le kell tiltani, vagy ideiglenesen el lehet távolítani a gépről. Ha jól emlékszem az MPC HC is tud feliratozni. Ha ezek után minden OK akkor a filterek között megjelenik egy MPC Video decoder nevű kodek, ez kell nekünk. Ha mégsem lenne ott, akkor a fent említett módon be kell mennünk az Options menübe és az External filterek között az esetlegesen ott lévő CoreAVC-t és más H.264 filtert blokkolni kell. Ha minden igaz ezek után már az MPC Video decoder fog dolgozni. Ezután már csak annyi a teenő, hogy a filterre kattintva az Enable DXVA kockát bepipáljuk. Célszerű kilépni és újraindítani az MPC-t. HA minden jól megy akkor 2-3 % CPU terheléssel fognak menni az 1080p-s anyagok, hiszen csak a VGA-t kell etetni.
Ha valakinek van kérdése a témával kapcsolatban szívesen segítek, ha tudok. -
dni
őstag
válasz
durkonorbi #3421 üzenetére
Ha lemegy a vizsgaidőszak, elképzelhető, h neki leselkedek egy ilyen tesztnek, ha addig nem készít valaki más. Addig is PH cikk ide vonatkozó része.
-
duffbeer
őstag
válasz
durkonorbi #3418 üzenetére
Igen SFX ZIP. Egyébként WMV.
-
duffbeer
őstag
válasz
durkonorbi #3416 üzenetére
Igazi vagy nem igazi ezek az eredmények.
Az nVidia videót (nzm_PureVideo_SDvsHD.wmv) innen, az összes többit pedig innen töltöttem le.
Egyik videó sem akadt egyik gépen sem (a hang sem). A gép konfigurációk a profilomban vannak.
Érdekes, hogy a HDWMV hibátlanul megy "igazi" 1080p-s felbontásban, míg az mp4 elég gáz. Ez mi ha nem codec?... -
duffbeer
őstag
válasz
durkonorbi #3414 üzenetére
Küldj egy linket erről az nvidia demoról! Mármint amire Te gondoltál. Én innen töltöm le a PureVideo 2007 Demo Video-t. Aztán majd írok. De ez is WMV.
-
duffbeer
őstag
válasz
durkonorbi #3397 üzenetére
Kipróbáltam egy 1080p-s filmet (WMV 1440X1080 16:9) és gond nélkül, akadás mentesen vitte az EGY MAGOS A64 LE-1640 + 1 GB RAM, (task manager szerinti 50%-os proci kihasználtság mellett).
Mondjuk ne haragudj, de a sempron (főleg a mobil) ezen a téren szóra sem érdemes. Hiába van mellette egy HD3450. Ezt nem rosszból írom, de NE a sempronból indulj ki. -
duffbeer
őstag
válasz
durkonorbi #3394 üzenetére
Ne parázz az 1080-on. biztos viszi. Egyébként meg proci+GPU függő. Nem hiszem, hogy Lenne rajta HDMI kimenet, ha nem tudná azt támogatni 100%-ban.
-
duffbeer
őstag
válasz
durkonorbi #3388 üzenetére
Ebben nem uATX alaplap van. Az ASUS P3-****** gépekben van uATX lap. Majdnem azt vettem, de nagyobb volt valamivel ezért maradtam ennél. A bővítőslotok teljes méretűek. (1db PCI, 1db PCI-E 1X). 1080-as HD filmet nem próbáltam mert a TVm 720-as ezért teljesen feleslegesnek tartottam kipróbálni. A 720as egyáltalán nem gond. Kiindulva a PCmből amiben egy 3800+-os 939-es Athlon X2 van és elboldogul az 1080p-vel nem hiszem, hogy gond lenne. Egyébként meg olyan procit teszel bele amilyent akarsz(pl X2 BE-2300).
Kép1
Kép3
Kép4
Kép5
Kép6
Kép7
Egyébként most innen töltök le egy 1080p-s teszt videót. Ha lejött írok mi az eredmény... -
bbandi
tag
válasz
durkonorbi #3367 üzenetére
néhány lejátszóban vannak beépített codecek, azok tapasztalatom szerint gyorsabbak. nem lehet, hogy itt is erről van szó?
-
hati
addikt
válasz
durkonorbi #3362 üzenetére
nekem egy ilyen van:
[link]sztem ennyiért elég jó és van megfelelő szoftvertámogatása is (MCE, MediaPortal)
-
Agostino
addikt
válasz
durkonorbi #3360 üzenetére
Üdv.
Nos, végülis van nekem egy Pinnacle PCTV karim, ahhoz van távirányítóm is, de nem tudom, hogy azzan a szoftveres navigáció mennyire megoldható - bár a hsz-ed alapján végülis össze lehet hozni, nagyon tákolni viszont nem szeretnék.
Csak arra akarom használni ezt ezt a gépet, hogy berakom a ilyenolyankutyafüle formátumú filmet, lerakom magam a kanapéra, távirónyítóval pedig erre-arra lépkedve lejátsza nekem amit akarok. Csak filmet akarok nézni rajta, játékra ott a Wii, azzal szoktam netezi ha éppen elfog egy ilyen perverzió, letölteni pedig a gépemmel töltök. Ezért akarok egy komplett házat, amihez dukál tok és vonó, vagyis, távirányító és szoft amit tud kezelni, és ami kezeli a videókat.
Végülis jelenleg két elképzelés körvonalazódik előttem: 1, vagy sokat költök a belsőre - vagyis megveszem a fenti konfigot 2, inkább a külsőbe verem a pénzem, megveszem az M-es fullos házat, a belsőt meg összerakom az itthoni elfekvő dolgaimból. Akad egy Abit IC vagy IS-7-es lapom, van hozzá egy 2600-as celeronom, ramból meg egy jó giga, vidkariból egy 9600XT - ez mondjuk nem tudom milyen szép jelet lő ki, de mielőtt megveszem a házat, ezt úgyis letesztelem majd. Hmm-hmm... :- |
-
hati
addikt
válasz
durkonorbi #3335 üzenetére
Biztosan nem segít bele. Teljes PAL felbontásba digizzél (720*576) és úgy nézd meg a cpu terhelést.
-
bbandi
tag
válasz
durkonorbi #3326 üzenetére
ezek gondolom prgresszívek. és mi a helyzet az 1080i-vel?
-
durkonorbi
tag
válasz
durkonorbi #3325 üzenetére
720-as HD filmmel szépen megy - a proci ( CrystalCPUID vel * ) 1400MHz-en olyan 50-70% között dolgozik .... 1080 azért már megfogta ...
Mindez KMPlayerrel ment csak, még majd egy ffdshow-t felteszek, hátha azzal megy már majd az 1080 is.... illetve a KMPlayert át lehet még állítani Teljesítmény üzemmódba, ott jobban viszi az 1080-at, de nálam most nincs ilyesmire szükség...
de azért majd kiváncsiságból megnézem azt is később ...
*
Ugy van belőve hogy alapból 1000-en megy, onnan 1400-ra lép fel közepes terhelésen, majd max. terhelésen pedig 1800-on megy ....
-
hati
addikt
válasz
durkonorbi #3323 üzenetére
Milyen SW fut rajta? Csak a távirányítóval kezeled?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest