- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
Sajnos minél többet "tesztelem" ezt a beta3-at, egyre több anyaggal jön elő, hogy nem lehet benne tekerni, mert megáll a kép, csak pár fps-sel játsza le utána, még fejezetet nem ugrok esetenként le is fagy....
Az a baj, nem nagyon találok rá az xbmc fórumban topicot (vagy nem jól keresek???)
Más is foglalkozik a problémával esetleg? -
hm15
senior tag
Tehát az Intel se tud 24-et?
Érdekes... Vagyis javítom magam, nem a processzorok nem tudják, hanem az XBMC, mielőtt valaki félreérti. Egyre rosszabb ez a szoftver
Nézz végig egy filmet 23.976-on, ott is skippel néhányat mire véget ér, bosszantó, de a 24 Hz probléma súlyosabb. Valószínűleg debug log nélkül nem fog megoldódni, ha hónapok alatt nem történt változás.
-
hm15
senior tag
Abszolút így van, elkezdi helyesen 24 Hz-en játszani, majd átvált 23.98-ra, innentől fogva úgy működik, hogy folyamatos képkocka skip mellett halad a lejátszás. Szerintem az újabb AMD APU-k mindegyikét érintheti. Intelt nincs lehetőségem kipróbálni. Bug-reportot nem találtam, hozzászólásokat sem, szerintem nem tudnak róla. Itt a fórumban már írta valaki, de ez elég rég volt, hosszú hónapok óta fennálló jelenség lehet.
Ezek után a frame skip számláló nálad is növekszik?
Tegnap este elkezdtük nézni a Nyomtalanul című filmet, de 10 perc után át kellett váltani MPC-HC-ra. Feleségem nem látja az apró akadásokat, én kikészülök tőle.
13.2 és Kodi beta1.
-
mhmpista
aktív tag
"Esetleg érdemes lenne megnézni, van-e 5V a usb-n (abban az állapotban, amiből szeretnéd feléleszteni)"
Az usb, ad aramot kikapcsolt allapotban, telefont tolti, az infras tavkapocsnak meg visszajelez az usbs vevo egysege, villogo leddel, csak nem csinal semmit.
Ezek alapjan kap.
(#29099) Celtis
Varom hogy beszamolj.
Koszi -
törölt tag
Nekem a Kaveri A8-7600 az idáig legjobb kép és hangminőségű HTPC alapja, de mivel nálad XBMC/Kodi a cél, így jelén állapotok között nem tudom ajánlani. Ahogy az AM1, úgy a Kaveri is tökéletesen folyamatos lejátszást tud, MPC-HC alatt ez 23.97605Hz-et jelent drop/skip nélkül. De ez alap dolog, Brazos és Trinity is példás volt.
Ahogy írtam korábban, XBMC 13.2 már nem teljesen tartott lépést a 2 új platformmal, a Kodi ellenben még nem tart ott, hogy hardveres gyorsításra alkalmas legyen. Kodiban a képremegtetős indulás javítva, de a folyamatos dobálás miatt teljességgel alkalmatlan HTPC feladatok ellátására. És napról napra rosszabb nightly verziók jöttek
Jelen helyzetben van 2 nagyon jó AMD alap, és nem tudom szebben írni, a Kodi egy rakás sz@r hozzájuk. Teljes mértékben még az MPC/LAV/madVR sincs hozzáigazítva, némelyik filmben (BD50) ha jelenetet ugrasz, néhány mp-ig remeg a kép míg helyreáll a lejátszás. Szoftveres dekódolással egyik esetben sincs hasonló probléma.
Nyilván egy apró javítás szükségeltetik, utána lehet nyugodt szívvel szélesebb körben használni az új AMD APU-kat.
Kényes mozis szemmel Bay Trail kieseik Win+HD audio nélkül, Openelec+Kaveri nálam nem ment mkv-ba ágyazott HD hanggal, de a kép és hangminősége sem megfelelő, BD3D és video renderer nincs.
Tehát mai napon AMD esetén vagy szoftveresen dekódolsz a 100% ráncmentes moziélmenyhez, vagy Haswell i3 4310T-t veszel, esetleg az általam tegnap említett Zotac GT 730-ra építkezel (többek között).
Szóba került még PowerDVD, nálam mint a villám Kaveri és AM1-gyel is. Szóval MPC-HC-vel és kalibrált profilokkal, nagyon jó táppal, lappal és házzal teljesen elégedett vagyok a Kaverivel, a családbarátra beállított AM1-XBMC-re pedig visszakerült a 13.2 és szoftveresen dekódol. Ha hasonlítani kell, Oppo+Lumagen minőségem van csak szabadabban, egy ideig nyugodt vagyok
-
sb
veterán
Én is írtam, hogy volt, hogy meg-megreccent a Llano-m, de az inkább vmi bug lehetett, már nincs ilyen jó ideje. (amikor volt ott egy pause-play nyomással abbamaradt... ja és az is XBMC-ben volt csak)
A többit nem tudom mire vélni. Iszonyatosan érzékeny vagyok minden akadásra és folytonossági hibára, ha visszalapozol akkor kb. 5 éve ezzel küzdöttem különböző platformokon, egészen Ion-tól kezdve.De ahol nincs drop, megy a 24p pontosan, vagyis nincs mikroakadás - ezt meg lehet nézni MPC-HC-vel is - ott nincs látványra sem semmi. Volt nálam Ion(nv), régi AMD (880G chipsetbe rakott vga, igazi oldschool cuccnak számít már manapság), Ivy, Haswell, Llano.
Haswell és AMD-n nem volt gáz, semmi különbséget nem látok a ritka recegés megszűnése óta.
NV-n volt ill. az Ivy ugye nem tudja a 24p-t hivatalosan se.Persze hozzátartozik, hogy a TV-nek is pontosan kell tudnia a 24p-t. Egy rakás régi TV review-ban le volt írva, hogy vannak mikro akadások 24p-nél, hiába írják rá, hogy támogatja. Nem elég pontos. A 120Hz interpoláció is be tudja remegtetni a képet sok TV-n, azok sem 100%-osak. Nálam Samsungon most rendben van. Pontos a 24p és az interpolációval vajsima a kép.
A programok gyorsasága más tészta... abban simán gyorsabb lehet az Intel és érezhető is lehet.
Erre is allergiás vagyok, SSD van a HTPC-mben is, mert nem bírom a lassúságot, de valahogy ott mégsem zavar, ha nem 0.1s alatt történik minden. G2020 sok mindenben gyorsabb volt, mint a Llano. Mondjuk utóbbi a downclock miatt amúgy is le volt lassítva. (CB pontszám: G2020: 2.4, A Llano-m alapból 2.7, downclock után 2.0) -
Dave™
nagyúr
Én most egy ivy/haswell alapú celeronra gondoltam, ami mondjuk 10-től indul. Az miért nem elég? Szerintem teljesen felesleges egy i3 vagy nagyobb. De még inkább egy J1900 Bay trail D, az elmehy passzívan is.
Jal átom, Windowst használsz HTPC-nek. Ott lenne az Openelec töredék erőforrásigénnyel, de te tudod. 2GB ramból 1,6 szabad, mivel nem fut semmi olyan aminek nem kellene. Windowson meg vagy kigyolmlálsz szinte mindent (úgysem fogsz tudni mindent, mert attól megborul), vagy ott fut a háttérben ezernyi process teljesen feleslegesen. Nem erre a célra készült, az egy produktív környezet milliónyi dologra felkészítve, nem kell csodálkozni ha eszi us az erőforrásokat.
-
sb
veterán
Én nem értem a kérdést.
Átlagfelhasználásra lehet olyan, hogy pattogósabbnak érzed az i3-at, mert az egyszálas teljesítményelőnyét érezni az AMD-khez képest.De film közben ezt a "folyamatosabb" képet nem tudom értelmezni. Mind 1080p mind BD3D lazán megy egy fele ilyen erős APU-n is. 10-20% cpu terhelést jelentenek DXVA mellett. Ha nincs valami hibád akkor nem lehet frame drop, 24p is támogatott, tehát nem lehet ilyen, hogy "kevésbé folyamatos", max placebo.
Vagy a többit érzékeled, amit fentebb ítam: programok lassabb indulása, stb...
Bár nekem a PDVD-vel sincs bajom pedig egy jóval gyengébb (downclock-olt) Llano-m van.Szóval kettős a kérdés:
- Filmre, de normál használatra is akár egy ilyen erős APU gyors kell legyen. Erre a célra nem kell erősebb. Sőt, én jóval gyengébbet választanék, mert ez feleslegesen erős.
- Ettől függetlenül érzésre (de filmeken kívül!) gyorsabb lehet az i3. Ha ez kell akkor vehetsz... nyilván felárral. De akkor már az i5 még gyorsabb. -
drdr
senior tag
Erre senkinek semmi ötlete, tanácsa, mondanivalója?
A10-6800, friss W8.1Pro, semmi extra felrakva, CAD script futtatásával van olyan hangja mint i3-4150-nek. Mért van ez? Az intelen ugyanúgy be van kapcsolva, minden enegria takarékosság....
Vajon akkor AM1-en hasonló a helyzet? Vagy esetleg ott a kisebb cpu teljesítmény miatt alapból "stabilan" jobban "pörög" a cpu és nincs órajel ingadozás a különböző energia saver megoldások miatt és így a hang is jobb alapból?Találgatok, ezért kérek minden tapasztalatot megosztani... A PDVD BD3D izgat még, mennyire lassú/gyors ilyen kisebb fogyasztású rendszereken....
-
-
AGE-T
őstag
NVIDIA szoftvere fel van rakva, de ott sem látok audio beállításokat. Ez volt az ati esetében is. Míg a "nagy" gépemen simán van audió beállítás, és ott látom, hogy a TV-re hogyan lehet kiküldeni hangot. E szerint pedig elvileg a tv is tudja az 5.1-et. Régebbi vga-kon még külön kellett csatlakoztatni egy spdif adatfolyamot, hogy hdmi-n keresztül átmenjen a jel. De ezen a kártyán nem látok ilyet. Lehet kellene neki valami proper hangkártya a jel kódoláshoz?
-
moex1
tag
Azt hiszem meg van a hw vége. Teszt film alatt (Planet.Earth.2006 1080p.HDDVD-VC1.DUAL-Anonymous) durván percenként 30 framedrop van.
(És 120-150% CPU usage. )
Illetve azt több helyen észrevettem, hogy néha "darabos" a horizontális kamera mozgás, főleg ha gyors. Nem emlékszem rá, hogy ez meg volt-e e350-en is. Lehet, hogy ott volt, csak nem vettem észre. Ez ellen lehet valamit tenni?
-
-
Warter
addikt
Nálam A8 van, de semmi ilyesmi gondom nincs. Viszont a felirat letöltő valahogy nem akar menni. Az összes leírásban az van, hogy be kéne kapcsolni az XBMC subtitles-t és hozzá kéne adni az OSD-hez, de nekem az alapból ott van és se letölteni, se hozzáadni kézzel nem tudnám, ha akarnám se. A "RunScript(script.xbmc.subtitles)" gyorsbillre meg nem nem ugrik fel az ablak, csak ha rákattintok az "m"-re, majd odamegyek a subtitle ikonra és ott ranyomok a Letöltés feliratra. Na de ez így nem az igazi. Másnál van ilyen para vagy csak nálam szórakozik?
-
törölt tag
madVR alatt Chroma u. = Bicubic (75) plusz Anti-Ringing, Image u. = Bicubic (75) plusz Anti-Ringing. Ebben a formaban lehet biztonsagban hasznalni a Kabinit, velemenyem szerint kivalo kep es hangminoseg mellett.
Az emlitett fogyasztasi adatok belso HDD fuggvenyeben 20-25W korul alakulnak. 720p>1080p>BD50 atlagban 10% CPU, 50-60% GPU, XBMC eseten alacsonyabb GPU terheles, fogy. mellett.
-
naja
aktív tag
Köszi, de nem bírom kihámozni, hogy mit csinál.
Visszaolvastam csomót, de annyi minden másról van szó, és a felét sem értem. Viszont az jött le, hogy van azért bőven probléma/nyitott kérdés a dologgal.
Érdekesnek találtam viszont a PeterPH közölte adatokat. Ez is jó lehet a nekem szükséges feladatra? -
törölt tag
HDMI kijáraton, mérés, hang, kép és egyebek viszonyítási alap az A10-5700 + Asrock FM2A88 ITX, ez volt a korábbi mozigép. Egyébként külső adapterrel jó forró lett a ház (is), ezzel együtt minden hőmérséklet növekedett ahhoz képest, amit egy 200W-os Chieftec táppal produkált.
-
sb
veterán
Én is sokallom.
G3420 16W egy SSD-vel idle-ben paneltáppal. ATX táppal olyan 19-20W. +1db Red/Green HDD az kb. 4-5W.
Tehát még ODD-vel, 1-2 ventivel együtt is 25-30W körül meg kéne állnia. Persze az mATX lap is többet eszik biztos, mint az mITX-em.De az i3 nem jelenthet többletet nagyon. Sőt, másik topicban arn írta, hogy a T-s i3-ra 13W-ot mért SSD-vel.
Valószínűleg nálam a C7 state hiányzik ahhoz a -2-3W-hoz.
-
SzJoco_
csendes tag
Nem az én tulajdonom, csak azért gondolkodtam el rajta, mert max 9k-ért megkapom.
Az szerintem nem túl sok, első körben veszek bele pár ezresért egy használt 2,5 HDD-t, vagy 6k-ért egy 32GB-os SSD-t, és kész is van. Kezdetben SD tartalmakra jó, esetleg 1-2 720p-sre. Aztán ha lesz NAS, akkor jöhetnek a 720p-sek rendesen. 1080p-n nem gondolkodom, szerintem felesleges is, azt a BD lejátszóknak meghagynám. Legalábbis szerintem.
Ha később lesz ilyen igényem, akkor is célhardwer-re gondoltam, akkor más valami Mede8er, vagy esetleg akkor is egy HTPC. Ezek vannak tervbe véve. Azért fontos az ár, mert NAS is és TV vásárlás is be van tervezve. Előbb a TV, úgyhogy úgy okoskodok, hogy nem kell okostv, ha ez lejátsza nekem a filmeket.
Nem félek a szoftver-heggesztéstől, inkább ár-érzékeny a dolog, főleg most a lagzi miatt...
Korábban egy régi laptopot akartam erre a célra használni, ami az én tulajdonom, de sajna a videókari miatt nem lenne jó erre a célra. Aztán nézegettem használt gépeket más miatt, és ezen megakadt a szemem. Utánaolvastam, nekem jó alapnak tűnt, és ebben meg is erősítettetek.
Olvastam, hogy van olyan live rendszer (OPENELEC), ami csak a szükséges drivereket tartalmazza, és az kevesebbet foglal (130MB), bár nem tudom, erre mennyi lenne még az XBMC.
Jól sejtem, hogy vagy SSD/HDD-t rakok ebbe az optiplex-be, vagy az NVRAM-ot cserélem? A kettő együtt ugye nem megy? Vagy?Gondolom, kell majd egy kábel, ami megy HDD/SSD-hez. És azt is gondolom (bár ebben jó lenne, ha megcáfolnátok
), hogy a jelenleg nálam fellelhető IDE-s HDD-ket nem tudom belerakni ebbe a kis dell-be bele
...
-
törölt tag
Ahogy nálam van beállítva, azaz mikor hogy használom XBMC-n belül,
nem mindig az MPC-HC-t. A lejátszóban (pl MPC-HC) beállítottam, hogy a filmek teljes képernyővel induljanak, a frekiváltás is ekkor történik meg. Ha elindítasz egy filmet XBMC-n belül, akkor az MPC-HC már teljes ablakban játssza a filmet és átvált 24p-re. Aktív az MPC billentyűzetkiosztása és minden egyéb, tehát mintha önállóan indítottad volna el. Ha megállítom a filmet, és ezzel együtt bezárom az MPC-t, abban az esetben egyből felugrik, és teljes képernyőre vált az XBMC.
Egy ideig így használtam, de picit lassabb, mint az XBMC beépített saját lejátszója, ami ugye a folyamat miatt érthető is. Viszont kalibrált ICC/LUT profilt használva az MPC+madVR-Jinc-AR egész durva képminőséget tud produkálni, nehéz arról visszalépni. Főleg a kép szélein, színátmeneteknél látványos lehet a különbség, projival nagyon elkalapálja a mai médialejátszókat. Mint ahogy tegnap írtam, normál igényekhez, főleg Full HD mellé szvsz XBMC natív lejátszója is bőségesen elegendő.
XBMC Felkonvertálás:
Gondolom a video kimenetnél kéne beállítást keresgélni, vagy beállítani adott felbontást, de szvsz értelmetlen, a tévé sem fogja jobban megcsinálni.
A madVR kiegészítve lejátszóval mindent kielégítő minőségben képes felskálázni, főleg megfelelő hardveres erővel támogatva.
-
Celtis
veterán
Gyorsan rákerestem és úgy néz ki, hogy ez a hiba 3.2.4-en jött be, viszont általában nem okoz gondot, folytatódik a boot, ezért a case-t le is zárták.
CaseAzt javaslom, hogy próbáld ki 3.2.3-mal. Ha nem találod a hivatalos forrást,
itt találsz régebbi image-eket. Igaz ezek custom buildek, de minimális az eltérés. Én is ezeket használom.Ha szánsz rá időt, nyiss egy új case-t a problémádra. Szerintem nagyon hasznos lenne.
-
-
hétalvó
addikt
jo mert en meg azt hittem az intel nem tudja csak a deep colort. olyat is olvastam pc-n minden rgb es abbol alakitgatjak at.
nalam intelen sincs meg 10bit se, komponens kimenetnek erzekeli a kivetitom rgb helyett.az hogy miben van rogzitve a film az mar tenyleg erdekes kerdes.
-
sb
veterán
Biztos, hogy ez az összes opció létezik?
Szerintem:1. FHD 2D (mkv, BD 2D iso, stb... ugyanaz az egyszerű 1080p h264-es videó, csak más a birtáta). Ezt kb. minden viszi DXVA mellett. Atom-on is 10-30% a cpu terhelése.
2. Half SBS/OU: Ez ugyanaz, mint az első pont, hiszen egy sima 1080p h264, sima képről van szó... csak felezett képi tartalommal. Ugyanúgy minden viszi.
3. FHD 3D (vagyis frame packed 3D), 1080p-s felbontású kép, de másodpercenként 2x2x24-30fps. (h264 MVC). Ehhez kell némileg több erő. A4 Llanok támogatják, de nem biztos, hogy elég erősek. Trinityben már csak az A6-tól támogatják.
Mappa/iso/lemez szvsz nem nagyon számít. Ugyanaz a nyers adatfile van benne kb.
De ez utóbbi nem 100%, nem nagyon foglalkozom iso-kkal, de nem nagyon lehet benne más.Nagyobb felbontású SBS/OU-kkal még nem találkoztam, nem is tudok róla, hogy létezne.
Legalábbis én nem nagyon tudok olyan TV-ről ami fogad ilyen felbontást. -
törölt tag
Az eredeti kérdés onnan indult, hogy Pgabor79 Intel fan, megemlített két H87 lapot, melyhez szeretne i3 4130T-t HTPC és játék feladatokra. Lesz-e 23,976Hz és kiválthat-e vele egy Dune Duo-t. Erre szvsz igen a válasz, az más kérdés, hogy többen vagyunk akik AMD-re építkezünk. Én is úgy vagyok vele, hogy asztali Intel, HTPC AMD, és ahogy állnak a dolgok, még jó darabig nem fog változni.
-
sb
veterán
Ebben igazad van, ezt én is kihagytam, hogy mennyit szívtam, driverezés Intel oldalon kritikán aluli.
És emellé alig adnak ki drivert, nálam kb. így nézett ki a helyzet:
1. Volt egy 2013 tavaszi driver, amivel szétesett az XBMC menü.
2. Volt egy beta 2013 májusi amivel a leskálázott 16-235-ös kimenettel fakó volt a kép mindenhogyan.
3. Jött egy újabb 2013 ősszel, amivel már nem volt fakó a kép.
4. A legújabb driverrel pedig már standby-ba is le tudja küldeni a monitort, ami egyik korábbi driverben sem ment.Más képminőségbeli eltérést én nem láttam.
Szóval gyermeteg hibák hónapokon, féléveken keresztül...
Lehet, hogy nem érdemes 1 évnél frissebb procit venni.(Ami 1 évnél idősebb ott meg már csak +1 év a support... elég gyászos ez így valóban.)
-
törölt tag
Igen, szerencsére ma már tévék 90%-a OK gyárilag, vagy nagyon minimális 1-2 egységnyi állítást igényel. SD anyagnál lehet feljebb tolni ízlés szerint.
Cekkk
Felmerült bennem egy elméleti kérdés a felett tárgyaltak miatt. Mi van ha régi procid van, mint pl Q6600, de lehet régi AMD is, ami tuti nem támogat 23,976Hz-et, ellenben a VGA mai modern és GPU számol.
Feltételezem ennek ellenére a proci miatt 24p-s lejátszás közben frame dobás-duplázás történik (attól függően .976 alatti vagy feletti a proci), emiatt a szokásos ismétlődő piciny akadások láthatók lesznek.
-
törölt tag
Neked melyik jött be? Feltételezem full RGB, PC-n alapesetben ezt lenne ildomos küldeni a megjelenítő felé. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ezt különböző tévék milyen módon konvertálják oda-vissza, miként képesek megjeleníteni. 2-3 eszköz plusz erősítő 1 HDMI out esetén a kényelem is beleszól, főleg ha a tévé nem képes automata módban feketét állítani, hiszen BD-n kötelező YC-t küldeni, míg PC estén előfordulhat, hogy csak RGB OK.
Egyébként szép munka
Egy biztos, limited mód nekem sehogy sem tetszik, megjelenítőtől függően YC 4:4:4 vagy full RGB kimenet lesz helyes.
-
drdr
senior tag
Kipróbáltam egy viszonylag új IGP-t (i5-4670). YC-be nem is tudtam állítani, rgb-n mindig alacsony fekete szintet kellett beállítani. Teljes színtérrel (gondolom ez lehetett 0-255), fényerő 38, kontraszt 98. ekkor tűnnek el a 16 alattiak, a fehérek 235 felett is elkülönülnek, a kontraszt szinte hatástalan.
Ha a színtér csökkentett, akkor fényerőt 56 fölé kell vinni, és akkor is a 17 éppen hogy látszik, már a háttér is világít, a kontraszt 100 körül jó, de itt is 235 fölé megy kicsivel...
Szóval egy régi és egy új intel igp-vel nem lehetett beállítani olyan pontosan mint amd-vel...
Siralmas
-
sb
veterán
Ahonnan én másoltam be a kis összefoglalót ott azt írták, hogy A4-en voltak akadozások, nem minden 3D filmet vitt. A6-3500-ön viszont 30%-os cpu használatot írtak és problémamentes lejátszást.
Egyébként nyilván terhelés, kódolásfüggő lehet, ezért nem egyértelmű és ezért variál az AMD is azzal, hogy amíg Llano-n az A4 is tudott MVC-t dekódolni, addig Trinity-n már nem tud az A4.
Bár az A6 is kétmagos még... na mindegy. Úgy látszik ez már ilyen marad, nincs egyértelmű állásfoglalás. -
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
Nem mondod
Én nem játszok le semmilyen 3D-t most sem és a jövőben sem tervezem
A lassúságot azt hittem az egész rendszerre értetted. Egyébként a tmt is olyan gyors volt nálam, csak úgy suhant és töltötte be a filmeket, a menük kezelése és betöltése az mp-k után élvezet volt. Csak hát külső lejátszóként nem váltotta nálam a frekit. -
Ragnar95
félisten
Ok, akkor erre elég lenne, szuper
NAS-ként való használatról nem igazán olvastam itt tapasztalatot, igazából letöltésre nem kellene, csak fájlmegosztásra, képnézegetésre, illetve valószínűleg HDMI-n menne ki a TV-re a gép, így streamelnie se kell tudni a fhd filmeket, csak lejátszani, az meg megy neki zökkenőmentesen a PH teszt alapjánEzekre is kevés lenne szerinted?
-
Ragnar95
félisten
Nem feltétlenül kell időtálló, a lènyeg, h a fhd sbs/ou filmeket is elvigye, amik 35-40mbps-osak. Ahogy néztem, a 40mbps-os fhd filmekhez egy 17k-s A350M1 is elég lenne magában, csak azt nem tudom, h az sbs/ou 3D-khez is kell-e a 3D gyorsítás, hogyha a Tv rakja össze a 3D képet v az csak BD3D esetén kell
-
Tomacko
őstag
Antec házakat nézd meg. Nekem is egy olyan van és én el vagyok benne. Ezek a cube házak nagyon jók. ráadásul nálam csak az jöhetett szóba a már meglévő alkotók miatt
Antec NSK 1380 ami nekem van, ebbe a gyári táp is elég erős (350 W) és hely is van benne bőven. És persze egy microATX lappal van szerelve, vidáman beleférnek
-
törölt tag
Erre mondhatnám, hogy küldj a HTPC-ből YCbCr 4:4:4-et alacsony fekete mellett, és akkor BD YCbCr, ahogy STB is. Viszont elfelejtettem, hogy nálad valami nem OK, ha HTPC-ből YCbCr a kimenet? Az szívás lenne. Az automata fekete szint valóban létezik, csak épp koax bemeneten (vagyis szürke a menüben), ami ugye totál felesleges,
HDMI bemeneten lenne ildomos.
-
drdr
senior tag
Most kaptam a választ az LG-től, miszerint az "Automatikus fekete szint" típus függő, a menü benne van, de csak "alacsony" és "magas" értékek, "automatikus" nincs.
Magyarul kézzel kell váltani fekete szintet (és ugye ennek megfelelően fényerő és kontrasztot is), ha a bemeneti jel változik, pl. HTPC RGB full v. BD YCbCr....
A 2011-es modellekben (LW) csak ennyi van, legalábbis a 6xx-osokban. Kérdeztem, van-e rá lehetőség beletenni, nincs! Mivel csak hibákat javítanak és ez nem hiba... (már akinek). A manuálja a TV-nek kissé félrevezető, mivel valóban ott van, hogy típusfüggő az almenü, de a benne levő értékek is azok lehetnek....Vicc...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Tesla topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest