- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzJoco_
csendes tag
Nem az én tulajdonom, csak azért gondolkodtam el rajta, mert max 9k-ért megkapom.
Az szerintem nem túl sok, első körben veszek bele pár ezresért egy használt 2,5 HDD-t, vagy 6k-ért egy 32GB-os SSD-t, és kész is van. Kezdetben SD tartalmakra jó, esetleg 1-2 720p-sre. Aztán ha lesz NAS, akkor jöhetnek a 720p-sek rendesen. 1080p-n nem gondolkodom, szerintem felesleges is, azt a BD lejátszóknak meghagynám. Legalábbis szerintem.
Ha később lesz ilyen igényem, akkor is célhardwer-re gondoltam, akkor más valami Mede8er, vagy esetleg akkor is egy HTPC. Ezek vannak tervbe véve. Azért fontos az ár, mert NAS is és TV vásárlás is be van tervezve. Előbb a TV, úgyhogy úgy okoskodok, hogy nem kell okostv, ha ez lejátsza nekem a filmeket.
Nem félek a szoftver-heggesztéstől, inkább ár-érzékeny a dolog, főleg most a lagzi miatt...
Korábban egy régi laptopot akartam erre a célra használni, ami az én tulajdonom, de sajna a videókari miatt nem lenne jó erre a célra. Aztán nézegettem használt gépeket más miatt, és ezen megakadt a szemem. Utánaolvastam, nekem jó alapnak tűnt, és ebben meg is erősítettetek.
Olvastam, hogy van olyan live rendszer (OPENELEC), ami csak a szükséges drivereket tartalmazza, és az kevesebbet foglal (130MB), bár nem tudom, erre mennyi lenne még az XBMC.
Jól sejtem, hogy vagy SSD/HDD-t rakok ebbe az optiplex-be, vagy az NVRAM-ot cserélem? A kettő együtt ugye nem megy? Vagy?Gondolom, kell majd egy kábel, ami megy HDD/SSD-hez. És azt is gondolom (bár ebben jó lenne, ha megcáfolnátok
), hogy a jelenleg nálam fellelhető IDE-s HDD-ket nem tudom belerakni ebbe a kis dell-be bele
...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Renault, Dacia topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Epson nyomtatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S3 TG Corsair 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest