Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Celtis

veterán

válasz mhmpista #29100 üzenetére

Na megnéztem ezt az USB power on kérdést. Tehát nekem AM1H-ITX lapom van, a legfrissebb biosszal. A legutolsó AM1B-ITX bios verzió más, de a dátuma ugyanaz.

Az USB csatlakozón kikapcsolt állapotban is ott van az 5V.
    A gépet kikapcsolt és alvó állapotból is fel tudtam kelteni USB egérrel, billentyűzettel és wake on LAN-nal is.
    A szükséges beállítás a bios Advanced/ACPI beállításban van. Az egér és a billentyűzet engedélyezése értelemszerűen az "USB leyboard/remote power on" illetve az USB mouse power on" engedélyezésekkel történik. A WOL trükkösebb, ahhoz a "PCIE power on"-t kell engedélyezni.

Ami még fontos. Az ébresztés csak akkor működik, ha a leállítás előtt az egér/billentyűzet rá volt dugva a gépre. Ha gép kikapcsolt állapotában dugod rá ezeket vagy a gép tápja elvész kikapcsolt állapotban, akkor nem megy az ébresztés.
    Úgy vettem észre, hogy alvó illetve kikapcsolt állapotban más billentyűkre ébred fel a gép. Kikapcsolásból a space, Ctrl, enter illetve valamelyik Fn gomb is ébresztett, míg alvó állapotból csak valamelyik Fn-re reagált. Fura.
    Ha az a gond, hogy minden félére felkel a gép, akkor én első körben az USB mouse power on-t letiltanám. Hátha.

Mivel a CEC adapterem még úton van, konkrétabb beállítási javaslatom nincs.

Új hozzászólás Aktív témák