-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaUser
addikt
Ne mond, hogy még mindig van ilyen gond AMD oldalon.
4850-nél szívtam vele konstans, azóta hál Istennek közelemben nem volt AMD kártya (na nem mintha nV-nek ne lenne meg a saját hülyesége -> secondary-n normális lejátszás pl. felejtős, nincs 23.976 csak 23.971, stb.)
Anno .inf file-t hackeltem és lehetett "force-olni" a driverben a 23Hz-et advanced mode-ban. Valamint volt rá egy kis progi is, amit linkeltem valamelyik topikba nem rég, de baromira nem lelem most.
EDID fix/override-re rákeresel találsz számos megoldást, pl ezt.
-
cekkk
veterán
Hát nem én idiótázom a másikat le
De megint te sértegetsz, mert más ész érveket nem tudsz felhozni már. A második bekezdés rád is egyre jobban illik
Érdekes, volt egy beszélgetésem balagee-vel aki a projektor.hu oldalnál teszteli a projektorokat és elég komoly felszerelése van a kalibrációkhoz és érti a dolgát is és ő is azon a véleményen van, hogy nincs különbség.
Akkor ő is hülye és nem látott még jó rendszert? Írhatsz neki nyugodtanVagy ő is vak?
Persze amikor ezt megosztottam a lejátszós topikban akkor egyből elkezdték szidni, hogy egy szakmabeli, hogy mondhat ilyet és ő hülye. Persze aki több milliós dolgokkal játszik és több milliós vetítőket kalibrál az nem érti a szakmát. Sokkal jobb mint sok mondvacsinált újságíró és tesztelő, csak féltik a bödönüket.De még mindig nem született a világban egy hitelt érdemlő teszt ahol bizonyítják a különbségeket. Érdekes dolog ez is.
-
cekkk
veterán
Hát személyeskedésen mást nem tudsz?
Persze szar a rendszerem a tietek isten király császár?
Érdekes módon a a Wd lejátszóm és a Dunem képe között láttam különbséget de egy szar hdmi kábel között már nem tudja megjeleníteni mi?Sajnállak, hogy ennyi telik a nagyra becsült egódtól.Persze az indiótázást kimoderáltad -
cekkk
veterán
Sajnálom a korlátoltságod
A bizonyított dolgoknak nem hiszel,kísérletekkel alátámasztva , de a fórumokról összeszedett badarságoknak hiszel és hiszed, hogy látodEz a jó mentalitás
Te dolgod.
Hidd el, ha igény lenne rá, és jobb lenne a minőség tőle legyártatnák a stúdióknak és olyan helyek ahol ezt használják, nem véletlen, sőt nagyobb száv szélességgel dolgozik mint hdmi és oda jó a szar olcsó kábel?
Erre is válaszolhatsz, mert igaza van a kollégának
-
bajnokpityu
félisten
pedig a mai számítógép alapú lejátszásnál úgy lehet csalni, észre se vesszük.
alakulóban van legalább egy olyan oldal, ahol nem a hirdetők cuccait tesztelik. ha szerencsénk van, meg tud minőségi oldalról maradni független.
ettől függetlenül hdmire én se költök, mert nem érdekel eléggé. de sajnos usb és digi koax érdekelt...
-
dabadab
titán
"Nem szakmám, nem érték hozzá, ezért nem tudom tudományosan bizonyítani, de nem is érdekel a tudományos háttere."
Ezek utan azert egy kicsit meredek azoknak a velemenyet, akik ertenek hozza, foglalkoztak vele, ismerik a tudomanyos hatteret, "orbitalis butasag" cimkevel illetni, nem?
"Saját és még sok-sok ember tapasztalata."
A tapasztalat, amirol szo van, konkretan azt, hogy ugy gondolod, hogy jobbnak lattad. Olyan tesztet nem vegeztel, mint a "gondolod" reszt kiszurni, pedig az eleg jol megalapozott tudomanyos teny (es rengeteg valos tapasztalat tamasztja ala), hogy ilyen esetekben a konkret erzekszervi eszlelest nagyon sok faktor torzitja, ami alapjan ugyanazt az erzekszervi eszlelest teljesen kulonbozoen eszleled.
Ezt lenne nagyon fontos megerteni, mert enelkul a tobbi tenyleg suketek parbeszede. -
cekkk
veterán
Megnéztem:
Kérdés a usb hossza befolyásolja-e...
Válasz erre Dorian írt a tapasztalatairól.Most indítsunk el ott is egy napokig tartó lavinát ?
De te nem válaszoltál csak mellé írtál, és eltereltél egy másik fórumra.
Köszönöm!Ez a tipikus hifis hozzáállás sajnos.
Hol vannak független tesztelők?
Hifis fórumok ahol ha a hívők kapnak egy rendes magyarázatot alátámasztva lásd a korábbi hdmi cikket akkor is neki esnek az embernek? Ők azok akik tekintélynek számítanak? -
cekkk
veterán
Nézd meg az olyan autós műsorokat mint pl a Top Gear ahol a fizetés nem a autógyárakból jön ott le is szarozzák a kocsikat, ahol meg onnan jön a pénzt ott sokkal finomabban bánnak a szavakkal. Pont mint a hazai hifis szaksajtóban is. Lehet szaklapnak nevezni, de amíg nem SZAKEMBEREK írják a teszteket és kimerülnek ezek abban, hogy jobbnak látszik hallatszik stb addig ezek nem szakcikkek?
Olvastál már tudományos vagy orvosi szakcikket mondjuk új eljárásokról stbről? Ott is csak annyit írnak, hogy hát ezzel jobb lesz oszt cső? Vagy indokolnak leírják stb? Miért van az, hogy a hifiben csak mondják a szavakat és soha semmi tartalom nincs mögötte, mérhetetlen dolgokkal?Pont ma beszéltem egy ismerőssel aki vaktesztet akart több kereskedőnél itthon és nem mentek bele.
-
Peak
addikt
Ezek az oldalak mind a hirdetésből élnek. Akkor van lóvé a működéshez, ha tolják a gyártók szekereit.
Kapják a pénz a marketing támogatásokból, stb.Az baj veletek, hifistákkal, hogy kb. a vallásos áhitat szintjén mozogtok, ennek megfelelően tökéletesen értéktelen minden érvelésetek, továbbá készség szinten hiányzik a digitális korszak közepén a digitális technikákról az ismereteitek, és ezt megoróbáljátok tekitélyelvű leugatós ( "azé van ez mert én igy hallottam" ) postokban bizonyitani. Az emlitett gyártók belőletek élnek, a hivőkből, ahogy a pl. a Vatikán is.
Csak sokkal egyszerűbb a balga boldog tudatlanságban, hitben élni, mint elfogadni a valóságot.Kérlek továbbra is szopogassátok a kék pirulát szorgalmasan, bizonygassátok egymásnak átszellemült tekintettel, hogy mennyivel sokkal jobb a nordost HDMI mint a hama, vagy hogy a császárnak milyen fasza az új ruhája... csak ne mérgezzétek kérlek a még tiszta embereket a hülyeséggel, akik látják, hogy a császár tök pucér.
Köszi szépen előre is.
-
cekkk
veterán
Érdekes, szóval ami bizonyított, kísérletekkel alátámasztott az áltudomány amit meg látsz és nem tudsz megmagyarázni és mindenki félrebeszél nem tudnak annál az indoknál jobbat mondani, hogy de én hallom ők hallják akkor az tudományos magyarázat?
(#22676) NTX
Nekem 50 colos van és a legolcsóbbak voltak vettem kácsás kábeleket kettőt is, nehogy véletlen azért ne lássak bármit is mert az egyik nem az, kicserélve és htpcről hajtva semmi különbséget nem vettem észre, pedig 10szeres árkülönbség volt, valamint ugye az alsó szegmensbe még érvényes, hogy az árral arányosan elméletileg nő a teljesítmény később meg már ez nem így van állítólag. Szóval 10 szeres ár különbségnél semmit nem vettem észre.
Kíváncsi voltam, de tudom szar a tv és szarok a kábelek. sőt vak is vagyok -
cekkk
veterán
De ezen oldalak mind a hirdetésből élnek és általában azok hirdetnek itt akikek a termékeit tesztelik
Az audiolandosokat egy időben szidták a fórumokon, hogy közük nincs az egészhez, akkor most hol az igazság?(#22670) Mezga Aladár
Akkor miért vagy még itt és miért reagálsz?
Majd ha fizikai bizinyítékot tudsz felmutatni a korlátold agyad, hallásod és feldolgozó képességeden túl(enyém is az, és majd minden emberé az) akkor beszélhetünk tovább a kábel vitáról. -
dabadab
titán
"Neked minden hülyeség, ami te véleményeddel ellentétes."
Az a baj, hogy ezek nem a velemenyemmel, hanem a tenyekkel ellentetesek.
"Ha valóban így lenne"
Tekintve, hogy nagyon jol dokumnentalt (es elmeletileg remekul alatamaszott okai vannak), hogy szelhamosok mindig is remekul megeltek, az, hogy X termeket el lehet adni sok penzert, abszolut nem jelenti azt, hogy X valoban jo es valoban mukodik.
Az a baj, hogy rettenetesen hianyoznak az ervek a "van minosegromlas HDMI kabelen" velemeny melol. Eddig nem sikerult se elmeleti, se rendes tapasztalati alatamasztasat adni annak, hogy a jelenseg letezik, ellentetben az ellenkezojehez meg van mindketto.
"aki tudományos köntösbe csavarva állít orbitális butaságokat"
Legy szives, mutass ra, hogy hol allitottam orbitalis butasagokat.
"amelyeknek a tapasztalati tények ellentmondanak"
Milyen tapasztalati tenyek? Eddig meg senki sem allitotta azt, hogy ABX teszten latott volna kulonbseget HDMI kabelek kozott.
-
dabadab
titán
Ez nagyreszt hulyeseg, csak ugy mondom. A bittevesztes nem, de arrol en is irtam, meg arrol is, hogy az nem minosegromlast okoz, hanem jol lathato kephibat. Viszont a HDMI kabelnek semmi koze a videofeldolgozo aromkorhoz, meg ha ott hiba van, akkor szinten nem "minosegromlas", hanem kephiba az eredmeny (meg mondjuk ha a videofeldolgozoban problema van, akkor ahhoz szerelot kell hivni).
(#22661) Mezga Aladár: nem masok tapasztalatat "nem hiszem el", hanem ismerem az altalad alkalmazott tesztmodszer hibait, amik, mint emlitettem szeles korben es jol dokumentaltak es rendes elmeleti hatter is van arrol, hogy mi okozza ezeket a hibakat. Ha sima (raadasul nem is vak) AB tesztet hasznalsz, az olyan, mintha valtoaramu teljesitmenyt a fi figyelembevetele nelkul mernel. Vagy megolyanabb.
Ha ezeket a koztudott tenyeket nem vagy hajlando tudomasul venni, akkor nem az en keszulekemben van a hiba. -
lord_devil
tag
Amit beidéztél arról szól, hogyan keletkezhet hiba HDMI kábelen az átvitelben (a feltételes mód lényeges). Légyszi te is olvasd el még egyszer: ha két HDMI kábel bitről bitre ugyanazt az információt viszi át (a teszt szerint, elég a végét elolvasnod: [link]), milyen különbséget fogsz látni a képen?
-
slashing
senior tag
elég nagy szopás lesz ebből a cinavia-ból 1-2 éven belül ha mindenki átáll rá, legalábbis médialejátszó fronton 100%. Én tuti nem vennék most semmilyen lejátszót(+1 érv a htpc mellett bár itt is lesz szopás de előbb lesz rá kerülőút mint valami nem hivatalos firmware egy gyári lejátszóhoz), mert ha ez elterjed és nem lesz megfelelő feltörése akkor kvázi visszafejlődik a médialejátszó piac egy sima optikai meghajtó szintjére**... addig mondjuk oké hogy a régi dolgait lejátsza a rendszer de az újakkal megb... hogy tud a lejátszója 100 formátumot meg kodeket meg apjaf... ha azt csak disc-ről játszhatja le az ember, ilyen formában meg tök mindegy hogy csak optikai meghajtója van a tv alatt vagy egy komplett médialejátszó... azt meg kell hagyni ki lett találva rendesen ez a másolásvédelem...
** az meg nem alternatíva szerintem hogy van egy adatbázisom amiben megkeresem a filmet borító meg infó alapján aztán ha kiválasztottam még megkeresem a polcon is a disc-et és berakom, még leírni is szörnyű, pffiiij -
dabadab
titán
"a csak "marketing" termékeknek rövid az életútja"
A homeopatia tobb, mint ketszaz eves multra tekint vissza, ez lenyegesen tobb, mint a draga kabeleke es pontosan lehet rola tudni, hogy szintisztan a placebo-hatasrol szol (ahogy minden eddigi jel szerint a draga HDMI kabel is).
Tovabbi kabeles kerdesekben javasolnam ezt a topikot, mert itt mar tenyleg offtopic lett a dolog.
(#15621) lancerboy: a matematika baromi rossz pelda, mert az nem tudomany (legalabbis semmikeppen sem termeszettudomany) emiatt nem ugy mukodik, mint a fizika, hanem ugy, mint a kolteszet: nem az letezik benne, ami valoban van, hanem az, amit kitalalunk. A matematikan belul meg az, hogy te harminc evvel ezelott nem hallottal a komplex szamokrol, nem azert volt, mert akkor meg nem taltak ki oket - ugyanis a jelek szerint mar az okori gorogoknel megvolt a dolog, de a XVI. szazadtol kezdve stabilan velunk vannak.
-
szabi__memo
nagyúr
Nem arról van szó, hogy nem érdekel téged. Csak láthatóan nem érted, különben nem írnád le ezeket. De nincs is ezzel semmi baj, csak ne próbálj meggyőzni. Én sem állok le veled mikroökonómiáról vitatkozni.
De ha mégis szeretnél akkor, ahogy már többen is leírtak, érvekkel próbálkozz.
És egyébként pedig örülj neki, hogy látsz különbséget! Tökéletes sötétítés mellett ajánlom nézni, mert az biztosítja számodra a legnagyobb különbséget! Kicsit aggódom, hogy a tv-det nem úgy vetted, hogy egy százezres kábellel volt összekötve a boltban, vagy a tesztben ami alapján választottad.. különben biztos nem a legjobbat birtoklod és most egy szarabbat nézel mint tehetnéd! Lehet az meg lenne ilyen jó egy ócska kábellel is..
Sőt, igy lehet, hogy a tv-d a szar. Nem szeret minden kábelt.. Bérmi lehet. Agyalj rajta kicsit... jóéjt -
sb
veterán
Az a gond, hogy te és Ed Parker semmi értelmes, tudományos magyarázattal nem jöttök csak azzal, hogy a tapasztalás az egyetlen út. Ez rohadtul nem így van. Sőt, ha arra gondolsz mennyi érzéki csalódás van akkor rájöhetsz, hogy pont a fordítottja igaz.
Egy nagyon egyszerű példa, hogy ti is értsétek.
Ti most kb. arról győzködtök minket, hogy van egy palackotok 2L vízzel amiből kiöntötök 1L vizet és 2L marad benne.
A ti érvetek az, hogy "van", "láttátok". A miénk meg az, hogy ilyen FIZIKAILAG, ismert tudományos alapokon nincs. Pont.És utóbbihoz kapcsolódó érvet semmit nem tudtok felhozni.
Melyik az erősebb és ki a helikopter?A miért veszik az emberek a 20k-s kábeleket meg teljesen irreleváns ilyen szempontból. Mintha nem lenne 10000 dolog amit millió ember megvesz a másik milliónak meg totális f*sság. Vajon 8 pengés borotvád van?
szerk: Pl. az utolsó oldalon jött némi érv az usb audio kapcsán. Na az már valami. Némi annál tudományosabb érv, mint, hogy hallomlátom.
HDMI-re továbbra sincs semmi. -
dabadab
titán
"Közgazdász vagyok nem fizikus!
Fizikától függetlenül, miért veszik meg tömegesen a 20, 30, 50, 100 ezer forint áru 1-2 méteres kábeleket?"Ugyanazért, amiért el lehet adni a homeopata "gyógyszereket" meg hasonló blődségeket - és hidd el, a magyarázathoz sokkal inkább közgazdásznak kell lenni,mint fizikusnak
-
szabi__memo
nagyúr
Igen, mind az. Nem akarom megnézni, mert tudom mi a digitális átvitel, tudom mi a jel, azt is tudom, hogy, hogyan mi a jel útja, igy tudom, hogy NEM LEHETSÉGES AMIRŐL BESZÉLSZ.
sajnos ez rád nézve elégtelen
Amúgy ha ennyire nem érted nyugodtan képezd magad, talán meg fogod érteni. Én remélem! És ezt nem gúnyolodásnak szántam! -
dabadab
titán
Egyebkent konkretan milyen kulonbsegeket latsz?
Vakteszten vagy ugy, hogy tudtad, hogy melyik kabel van bedugva?
Es csak HDMI kabelnel, vagy mondjuk megprobaltad osszehasonlitani azt is, hogy milyen hatasa van a kulonbozo ethernet vagy SATA kabeleknek a kepminosegre, vagy a HDD tipusanak?
-
sb
veterán
Azt nem értem, hogy a látom és hallom miért erősebb a "gondolomnál".
Az utóbbiak tényeken, rendszerismereten alapulnak, aki tanult digitális technikát vagy hasonlót annak van némi elképzelése arról, hogy miről is szól a digit átvitel úgy ELVBEN. Mert itt a logikai elvekről van szó, épp olyan elvek ellen szól a különböző képminőség ami a digitális átvitel alapja. Ezekről írt dabadab, nem hülyeségeket talált ki.Ezzel szemben amit látsz-hallasz-érzel az kevéssé lehet objektívnak nevezni. Vagy látás alapján pontos méréseket végeztél? Én pl. egy jetit láttam tegnap. Azt is láttam, hogy 237.6894589cm magas volt pontosan.
Én is sokszor felvetettem már a témát, hogy vmi fizikai/elvi magyarázatot dobjon be valaki, de én sem látok itt ilyet a linkekben sem.
-
Köszönöm, hogy figyelmet fordítottál rám, nekem a közbeszúrt kábel kérdésem csak mellékes volt, mivel a fő problémámra (ami lehet hogy az itteni guruknak laikus és figyelemre sem méltó volt) senki nem válaszolt.
Nem teljes mértékig értek egyet azzal, hogy akár 10-15 méter hosszban is igaz az, hogy tök mindegy a kábel minősége. Szkeptikus vagyok abban, hogy 2 különböző minőségű 1 méteres digitális (HDMI) kábel között valóban látható különbség van mondjuk egy 42-es LCD-n, viszont abban szinte biztos vagyok, hogy nagyobb hosszban rohadt nehéz megoldani a normális átvitelt, ehhez kell a megfelelő minőségű anyag, szigetelés, árnyékolás stb. Olvastam ezzel kapcsolatban nem egy véleményt, tesztet és nem hiszem, hogy ezek szerzői mind a drágakábel-gyártók lefizetett ügynökei lennének. Én nem teszteltem még különböző minőségű kábeleket, pont emiatt nem vetem el annak a lehetőségét, hogy talán nem csak az 1-eseken és 0-kon múlik a dolog. Annyit tudok, hogy hibajavitás a HDMI kábelen nincs, nem úgy mint az USB-n, tehát a valós idejű digitális átvitelnél tényleg fontos lehet az anyag minősége. Ez is elektromosság, ami valamilyen szinten függ az átvitel közegétől.
-
dabadab
titán
Az AVX-es forumban nem talaltam semmit, a zajszures, arnyekolas, crc* meg nem erinti a minoseg kerdeset, az csak az altalam fent is emlegetett eredmenyt dobja ki, miszerint egy kabel vagy jo, vagy nem jo, szoval meglehetosen baromi nagy elkenesnek tunik az, amikor azt allitod, hogy a minosegromlas fizikai hattererol barmi szo lenne valami komoly helyen.
Olyat mar lattam, hogy egy kabel hibas volt, vagy hogy voltak olyan bitrate-ek, amiket mar nem birt, magyarul rosszul mukodott (es akkor a kep feltunoen rossz, hibas volt, nem pedig gyengebb minosegu), de olyant meg nem, hogy ket megfeleloen mukodo HDMI kabel kozott lett volna hiba. Sot, olyat se lattam, hogy barki erdemben dokumentalt volna ilyet, olyat se, hogy barki epkezlab magyarazattal elo tudott volna allni, hogy ez hogy lehetseges, sot, olyat se, hogy barki komoly teszteles utan barmi kulonbseget talalt volna.
*: a HDMI-ben nem is hasznalnak CRC-t (par helyen checksumot igen, de azt mashogy szamoljak)
-
slashing
senior tag
ennyire nem mélyedtem bele, egyszer csináltam tmt5 hogy lejátszon egy blu-ray filmet de hogy az iso volt vagy csak úgy ömlesztve a fájlok azt nem tudom és a frekiváltás sem játszott szerepet nálam...
nálam félig sincs kész a rendszer, talán jövő tavasszal felújítás alkalmával lesz minden kész addig meg próbálom csiszolni/tesztelni gépen a dolgokat hogy akkor már csak összedug és kész legyen minden... -
slashing
senior tag
ezt sem nagy ördöngősség kijátszani, hogy a front end xbmc maradjon:
playercorefactory.xml a userdata könyvtárbaminta kód
<playercorefactory>
<players>
<player name="Potplayer" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>c:\Program Files (x86)\Daum\PotPlayer\PotPlayerMini.exe </filename>
<args>"{1}" /fullscreen /close</args>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hideconsole>false</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<rule filetypes="wmv" filename="*.*" player="Potplayer"/>
</rules>
</playercorefactory>itt a wmv fájlokat egy külső lejátszóval nyitja meg mivel kritikán alluli a wmv fájlok pörgetése az xbmcben így én ezt alakalmazom....
-
-
-
cekkk
veterán
http://www.hfx.fr/pc-media-center-hfx-classic.html
Ezt ma már linkeltem, ez az a készülék., biztos elkerülte a figyelmed. -
cekkk
veterán
Szerintem is
Annyit még, hogy azoknál a lejátszóknál elég komoly elektronika lehet, ezeknél meg semmi, már mint ahhoz képest azért ott sok sok óra fejlesztés lehet az analóg rész is, a szoftver is, tápot is olyat veszem amit akarsz, mert ugye passzív táp is létezik csak nem olcsó 30-40 körül, de lehet olcsóbban is van. Ráadásul a jó hifis tápok nem olyanok mint amiket a pc-khez használnak
Csak mint mondom ez a sok titkolózás, ami nem marketing inkább az emberek hülyének nézése. -
Ed Parker
nagyúr
De hülyeség ide autó példát felhoznod, mert egy prémium autó nem a neve miatt drágább, hanem a felhasznált anyagok, teknika es felszerelés miatt.
Egy ilyen htpc mennyivel van komolyabban felszerelve mint egy átlag 50-100ezerből(ház nélkül) összerakhato gép?
Nem mindenki hajlandó fizetni a dizájnert 100ezreket. -
cekkk
veterán
Nekem nincs igazam, én a saját dolgomat mondom ahogy én látom és te is ezt teszed, de egyikőnknek sem lesz igaza. Azért jött ide, mert mint mind a hifiben nem kicsit van túl árazva, és hatalmas árréssel árulva. Egyébként az én HTPCben paneltáp van ugye az hangtalan a Venti meg egy Scythe Big Shuriken 2 ami filmnézés közben is megáll és nem pörgeti magát ha meg kell akkor ilyen 45ös fordulaton, akkor ez elég hangtalan? Itt arról van szó, hogy olyan csodát akarnak eladni, amely nem biztos, hogy létezik, és itt most nem a duneről meg a htpc közötti különbségről beszélek.
Te nem mondtad, a fejlesztője a igen, hogy ők bele nyúltak abba is.
Áh de utálom ezt az autós példátAz audinál titkolóznak, hogy milyen kényelmi funkciók motor stb van? Tudod mit veszel meg? Igen. Hifinél meg nem
Csak azt, hogy hú ez jobban szól, kérdés mitől? Áh az szakmai titok. Aha
mitől megy jobban az audi, hát itt ez cseréltük, ott ezt fejlesztettük, itt ilyen anyagot használtak stb stb.
-
Ed Parker
nagyúr
A Ferrarit pont hülyeség volt ide keverni,mert az a cég sorba nyerte meg a versenyeket,akkortájt,amivel hatalmas hírnévre tett szert es legendává vált.
Továbbá ha egyszer lesz időd,nézd meg hogy készül egy Ferrari es milyen anyagokból.A Apple ehhezképest ugyanaz a dzsunka Pc,amit a többi cég összerak,csak ez a cég a végletekig vékonyít mindent,ami számomra semmivel nem ad többet hogy egy Mac Mini 53mm vagy csak 33, ha 630€-ért veszem meg üresen a gépet,ráadásul ugy,hogy picivel többért i7-es noteszt lehet venni,ami már kész Pc.
De ez nem ide tartozik.Ne dőlj már be ezeknek,gondolod a cinemasterben egy egyedi Windows van, az alkatrészek különlegesebbek?
Dehogy,van egy ötlet,bevált es még nem csináltak jobbat,ezért tudják eladni ennyiért. -
cekkk
veterán
Akkor most te tényleg nem vagy járatos a hifiben
Ez az egész kb a lehúzásról szól ami jól szól azért annyit kérnek amennyit nem szégyellnek, ez egy ilyen hobbi
http://www.foq.hu/, itt van ez, én egy 600 ezer forintos hangfalon nem hallottam semmit , hogy változott volna a hang, de amikor az eladó már 20 perce győzködött akkor kezdtem el érezni valami, aki mellettem ült ő még akkor sem. Amikor hifis fórumba ezt meg mertem említeni akkor le lettem hurrogva, hogy már pedig ez igen is működik
A CV használja a Win media centert abba a beépülő my movie katalizáló programot és a TMT5 lejátszót, elhiszem, hogy össze optimalizálták öket, hogy szépen menjenek egy felületen, ne gabalyodjanak stb, de azt akkor sem hiszem el, hogy a TMT5 sokkal jobb képet hoztak ki mint a saját fejlesztője, mert nekik is az az érdekük mivel fizetős a program.
De tudnám még sorolni a hifiben az olyan dolgokat amiknek az ára köszönő viszonyba nincs az valós értékkelJah és a Cinemaster is ezt a 3 szoftvert használja, és ezek szerint még foobart a CV
-
gorbep
senior tag
A táp kérdés most épp időszerű nálam.... Passzívat szeretnék... A mostani belesüvít kicsit a zene áhitatába
Mi a legjobb ha a hangminőség az legfontosabb paraméter? (Már kacérkodtam analóg táp építésének a gondolatával is becsületes puffereléssel akár akkumulátorral (LiFePO4) is) Nincs ilyen irányú precedens?
A beágyazott win kb 10e JMF/db
-
Ed Parker
nagyúr
-
cekkk
veterán
Nem persze, de nézd meg a számítógépes árréseket iszonyat kicsit nem akkorák mint a Dunenel. Hidd el több és jobb minőségű anyag van a htpc-kben mint egy Duneben vagy popiban.
Én, és itt van a fórumon az egyik fejlesztője vagy tulaja
Ricsiiii
Bár nem tudom, hogy ezt a topicot olvassa-e
-
-
cekkk
veterán
Enyém is volt 100 ezer, attól a benne lévő alkatrészek nem értek többet, tuddo a gyár haszna szálítási költségek európai forgalmazó, itthoni nagyker, majd a kis kerek akik árulták, amikor a base került 100 fölött valamivel úgy tudom akkor a kiskereknek 10 vagy 15 ezres árréssel árulták... Innen vissza is lehet számolni.
-
törölt tag
-
cekkk
veterán
Én pont ma írtam, hogy egy Dühe nagyon max 20 ezer forintból jön ki sőt még lehet lehet kevesebb egy htpc ennek többszöröse már eleve.
Én nem azt mondom, hogy nem jobbak, csak azt, hogy amikor egy világ cég dolgát valaki "optimalizálja" vagy javít rajta, akkor mond el nekem, hogy az a cég miért nem teszi meg ezt, hogy még többen vegyék meg tőle a terméket, mert nem hinném, hogy nem lenne rá képes.
-
cekkk
veterán
Nana, tudod én még mindig nehezen hiszem el azt, hogy jönnek a magyarok és olyan világra szólóképet és hangot csinálnak hogy ihaj csuhaj
De legjobban azt szeretem amikor újra feltalálják a spanyol viaszt. Érdekes, hogy a nagy fejlesztő csapatok akkor miért nem így adják ki a saját termékeiket, hiszen akkor még többen megvennék nem?
-
Gabesz26
senior tag
Azért ennél szerencsére jobb a helyzet hűtők terén még AMD vonalon is. Tegnap linkeltem ide egy párat, a lista alapján jelenleg is kb 5-6 hűtő közül lehet már választani. Pl.: Scythe Kozuti, Xigmatek Preaton és Apache II, Titan TTC-NC25 és TTC-NC35, Evercool HPL 815.
A legnagyobb gondom, h egyelőre egy elfekvő mATX konfigot raktam a gépbe, és a régi Asrock lapnál nem igazán sikerül a ventit szabályozni, ami így ~2900 RPM-el pörög, szval ezért is ennyire hangos... (egy E4300-as procit egyébként így kis terhelés/net, zenehallgatás mellett 32 °C-on tart, 21 °C-os szobahőmérséklet mellett)
-
Gabesz26
senior tag
A hűtő - a hogy a PH-s tesztben is írták - hangos. A tápot önmagában nem tudtam megnézni, mert a hűtő hangja dominál, másik hűtőm pedig, amit zárt háznál is tudnék használni jelenleg még nincs
. (nekem egyelőre így is megfelel. Ahonnan zenét hallgatok, filmet nézek onnan csak akkor hallom, ha csend van a szobában, mert még nem indítottam el a lejátszani kívánt médiafájlt)
-
Gabesz26
senior tag
A nagy sietségben elfelejtettem hűtőpasztát venni
, így egyelőre nem tudok neked válaszolni, h mennyire hangosak.
Holnap összerakom és tervek szerint különböző terhelések melletti hőmérsékleteket is nézek majd.
rbalint88:
Ha full feketében veszed, akkor az a kis rész a tetején normális hatású matt műanyag, az alja pedig az a sötét áttetsző plexi, amit használnak pl sok helyen a kijelzök előtt is. Nagyfelbontású képeket találsz a PH tesztjében .
Az IDE kérdés remélem megoldható átalakítóval, ha nem marad porfogónak/dísznek, nekem úgysem lesz rá szükségem.
-
cekkk
veterán
Én is csak arra használom, plusz egy táv van még, majd fogok kísérletezni én is vele, csak nem volt még erőm nagyon hozzá
Egyenlőre a bajom az, ha pl hamarabb indítom el a pc-t akkor hdmi-n nincs hang, és át váltani sem tudok rá, csak akkor ha először erősítő majd htpc és a tv hdmi bemenete, ha már a nem a hdmi bemenet, akkor valamiért megint nem lesz hang -
cekkk
veterán
Ahogy feltelepítette magát nálam úgy van minden
Nem volt erőm/kedvem sem sokat kísérletezni vele?
Automata indulást, hogy érted? a regeditbe be lehet írni, hogy indítsa ezt is egyből, és olyankor esik le a tálcára? Vagy a Start->Minden-program->Inditópultba behúzod az ikon akkor is indul egyből.Pont Peak mondta, hogy a médialejátszók procijai is hozzá nyúlnak a képhez szóval, én azt mondom, úgy használd, hogy neked tetsszen a látott kép, mert nem más nézi hanem te
-
cekkk
veterán
Van megoldás elméletileg a problémára
Beállítások Display/Hardwarec... engedélyezed, és utána auto de, és itt az írják, hogy nem minden filmnél érzékeli.
Viszont így akkor szarrá röhögöm magam, mert a több ezer eurós cinemaster sem jó, mert az is ezt a lejátszót használja
Csak nehogy hirtelen következtetést vonjak le -
cekkk
veterán
Ezzel egy bajom volt, hogy megált az mkv lejátszása, és nem tette ki teljes képernyőre, már mint körbe oldalt és alul fekete marad a kép, olyan mint amikor az asztal nem teljesen tölti ki a képernyőt. Azt is úgy nyújtottam meg a visionban, mert nem töltötte ki, lehet ez lenne a baj?
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
Berakok neked egyet, ebben benne van, hogy a BDket is lejátssza, ebből szépen ki tudod szedni, hogy neked mi kell, és átírni a lejátszó nevét a tiedre
Persze az elérési utak változhatnak 32-64 bitnél, és a user name is<playercorefactory>
<players>
<player name="ISO_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="false">
<filename>C:\Users\Dell\AppData\Roaming\XBMC\userdata\PlayISO.bat</filename>
<args>"{1}" /fullscreen</args>
<forceontop>false</forceontop>
<hidecursor>false</hidecursor>
</player>
<player name="BDMV_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="false">
<filename>C:\Users\Dell\AppData\Roaming\XBMC\userdata\PlayBDMV.bat</filename>
</player>
<player name="Disc_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="false">
<filename>C:\Users\Dell\AppData\Roaming\XBMC\userdata\PlayDisc.bat</filename>
</player>
<player name="Universal_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="false">
<filename>C:\Program Files (x86)\ArcSoft\TotalMedia Theatre 5\uMCEPlayer5.exe</filename>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<!-- Bluray ISO -->
<rule filename=".*iso.*" player="ISO_Player"/>
<!-- Bluray BDMV -->
<rule filename=".*bdmv.*" player="BDMV_Player"/>
<!-- Bluray MKV -->
<rule filename=".*mkv.*" player="Universal_Player"/>
<!-- Bluray M2TS -->
<rule filename=".*m2ts.*" player="Universal_Player"/>
<!-- Bluray Disc -->
<rule protocols="bd" player="Disc_Player"/>
</rules>
</playercorefactory> -
HeavyToys
senior tag
2,8 Ghz-hez 1,1875V társul. 2,5 Ghz hez pedig 1,15V, 800 Mhz-hez pedig 0,825V. De ezeket még nem vittem le a minimumra. Csak belőttem így nem tesztelgettem, hogy még mit bírna. Így, már napok óta stabil, sosem fagyott. Szóval egy pici még van benne szerintem.
Köszönöm amúgy a tanácsot, annyit kérdeznék még hogy az Alpenföhn Panorama esetleg még jó választás lehet? 5k-körül hozzá lehetne jutni, csak nem tudom, hogy ez hűtési teljesítményben hol áll az előzőekhez képest.
-
Peak
addikt
Elnézést, azt hittem szakmabeli vagy és érted az első 4 kép jelentőségét és értelmét. Nem akartam velük zavart kelteni, bocsánat.
Tehát a lényeg az, hogy a 60Hz és a 24Hz frissítése között olyan mértékú képminőség különbség van, amely kijött ugyan ezen LCD TV-re kötve a HTPC-n kívül az alábbi lejátszókkal is:
- Acer RevoView RL100
- Popcorn Hour C200
- Popcorn Hour A300
- A.C.Ryan PlayON!HD2Ugyan ebben a képmódban működnek a lejátszók is 24Hz üzemmódban.
Az időzítések olyan szinten "gyengék", hogy jól láthatóan villódznak a pixelek, ha a TV direkt PC üzemmódra álliva veszi a jelet a HDMI bemenetről.
Ha átváltom Blu-ray vagy HD-DVD presetre, akkor bekapcsol a csodaelektronika, de ebben a pillanatban már bele is nyúlt a képbe, tehát tökre nem azt látom, ami a fájlban van, hanem valami szinezett, korrigált, HAMIS képet, amit a TV kitalált, hogy az biztos tök jó lesz nekem.A legutolsó A300-as már a menüjében is megmutatta ugyan ezt a 24Hz-es otrombaságot.
A Yosemite HD videoval olyan mértékben kijöttek a 24Hz/A300 vs 60Hz/HTPC képminőségi különbségek, hogy az volt az utolsó szög az A300 koporsójába.
A négy különböző árú HDMI kábelt is próbáltam már a C200-as kivételével mindegyik eszközzel, a TV-n, a H/K AVR460-on keresztül vezetve, Bypass és teljes kikerüléssel direkt konnektel is.
Egyik kábelnél sem láttunk különbséget a feleségemmel se BD lejátszásnál, se fényképnél, se sima menürendszerben.A TV hibátlan tudomásom szerint, a legfrissebb firmware van rajta.
Dr szeretném kipróbálni a HTPC-t egy (vagy több) másik TV-n, kijelzőn, plazmán és LEDes LCDn egyaránt, csak nem sok lehetőségem van erre.
Simán elképzelhetőnek tartom, hogy vagy a TV rossz, vagy pont hogy túl jó, és rakhatok rá bármilyen kábellel jelet. Nem tudom. -
python1
veterán
Osztom a véleményed 100%-osan!
Nekem is ezek az észrevételeim a kábelekkel kapcsolatban,ebben a cipőben járok .
Projektort állítok be éppen HTPC-hez,jelenleg 5m-es gagyi HDMI-t használok,katasztrófa a képminőség.
Na,most gondoltam egyet kipróbálatam,hogy talán a projektornak ilyen a képe,hozzáteszem plazmát használtam,használok.Nem,kipróbáltam drágább 2m-es verzióval,hát mit ne mondjak leeset az állunk a családdal.
Én is, azon az ominózus házimozis topikon jelen vagyok a minőségibb kábelek mellet természetesen.
Viszont még erősítő HTPC összekötéséhez is javaslom a minőségi kábeleket!
Én sem szeretnék ezzel vita témát generálni. -
Peak
addikt
Még egy kiegészités, azaz az sem mindegy, hogy a kábelen milyen protokolú kommunikáció folyik. Annak a hibatoleranciája, határértékei és egyéb paramétereitől függ, hogy a végén milyen adat jelenik meg. Két "gyengébb" elektronikájú eszköz között egy gagyi kábel csak elbaszott minőséget bir biztosítani, mig esetleg egy drágább kábel hoz valamit a készülékek kommunikációs minőségém. azaz KÖZVETETT módon VALÓBAN befolyásolja a minőséget, pl. képminőséget is.
-
Peak
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Filmvilág
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged