-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panthera
őstag
Üdv!
LibreElec-et kipróbálva belefutottam néhány dologba, amit nem értek vagy amire nem tudom a megoldást.
Tegnap a filmeken vízszintes csíkok jelentek meg pár másodpercenként. Hol ugyanott villant fel egymás után többször, aztán meg összevissza, de időben sem periodikusan. Ma ebből semmit nem látok. Nem tudom, hogy beállítások módosítása és/vagy újraindítás kellett-e neki.
Így nézett ki: [kép]
A menü minden irányban lelóg kicsit a képernyőről, mi lehet rosszul beállítva?
Köszönöm.
-
Panthera
őstag
válasz
MasterMark #57464 üzenetére
Jobban utánaolvasva mindkettőre (az alsókra) azt írják, hogy jobb ha be vannak kapcsolva. Nekem is az lenne a praktikus, mert kis terhelést kap csak a proci. De úgy emlékszem, hogy úgy mégis jobban melegedett a processzor.
-
Panthera
őstag
válasz
Patice #57460 üzenetére
Már gondolkodtam egy fogyasztásmérő beszerzésén.
Köszönöm, ezeket megpróbálom.A BIOS beállításokról jut eszembe, hogy egy érdekes tapasztalatot meg akartam osztani (több másik topicban is elférne még).
Az említett konfigomnak idegesítő coil whine hangja volt időnként. Azt hittem először, hogy ha van USB eszköz rajta, csak akkor. De a tesztelés során kiderült, hogy nem kizárólag és nem is az alaplap adja a hangot. Akármilyen rendes ATX tápot tettem elé, jelentkezett és magából a tápból jött!
Megnéztem a BIOS CPU beállításokat és arra jöttem rá, hogy a következő beállításoknál szinte mindegy melyiket, de legalább egyet le kell tiltani és a jelenség megszűnik.Ezek is hatással vannak a fogyasztásra?
-
Panthera
őstag
válasz
SunMount3r #57461 üzenetére
Elnézést, Libreelec-et akartam írni.
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Ennek a mini háznak a panel tápja a 90W külső kockával szerintetek meg tudna biztonságosan hajtani egy i5 3470 CPU-s miniITX konfigot (max 8GB RAM, SSD)?
Alapból csak zene lejátszásra használom, maximum FullHD felbontású filmet néznék vele Volumio-val.
A CPU TDP-je 77W, de azt gondolom úgysem érné el. Vagy cseréljem ki egy i3 2130-ra (-12W)? -
Panthera
őstag
Üdv!
Nem találtam külön témát, Intel NUC-ba ugye sima SATA csatlakozós SSD kell általában? (Tehát nem mSATA vagy m2.) Köszönöm.
-
-
Panthera
őstag
válasz
Shkiz0 #55869 üzenetére
Valóban sok víz lefojt. Ez így már biztos elég lesz teljesítményben, még ha nem is lett kisebb.
A mélyládától távolabb került így a PC? Ott lehet nem is szeretett annyira.Egyébként az ilyen kocka házakkal az a baj, hogy minden dimenziója túl nagy. Nézegettem HTPC házakat is, de többe kerül, mint a konfig bele. Az SFX tápok sem halkak általában. Én emiatt engedtem el ezt az építősdit és inkább kész megoldást vettem.
-
Panthera
őstag
válasz
Shkiz0 #55864 üzenetére
Szia!
Ha elég a teljesítménye én nem cserélném.
Viszont a ház nehéz ügy. Nemrég egy hasonló konfigot akartam összerakni, de nem találtam használtan számomra megfelelő házat. Ha ez microATX alaplap, akkor sajnos nem tudsz annyira csökkenteni - csak a hosszúságából jön le maximum 10-20 cm.Nálam szempont volt, hogy kis helyen elférjen a tv alatt és csendes is legyen. Így amennyi pénzt szántam a házra, abból vettem inkább egy alap miniPC-t PicoPSU-val.
-
Panthera
őstag
Üdv!
Tudtok olyan live módban futó rendszert, amit fel lehet dobni egy pendrive-ra? Egy 2 magos miniPC-n használnám néha, a HDMI kimenetét a tv-re továbbítva. Csak FullHD mkv, semmi extra. A hangot pedig SPDIF kimeneten kapná meg a DAC.
Az SSD-n Daphile van, az napi szinten menne, ezért akarom így elkülöníteni.Köszönöm.
-
Panthera
őstag
válasz
gordonfreemN #55780 üzenetére
Szia, tv a kimenet? És már ott sincs hang? Milyen operációs rendszer?
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
ITX lapot szeretnék HTPC házba építeni. Asztali lap i3 processzorral, 1 db SATA SSD. Csak zenére lesz, dedikált VGA egyelőre nem kell benne, később esetleg sima HD-s filmek kezelése lehet opció. Kinéztem egy Aerocool CS-101 házat. Ez 112 x 300 x 427mm méretű, a mélysége lehetne kisebb. A belépő kategóriában van más alternatíva? Sokkal többet nem szánok rá. Köszönöm!
-
Panthera
őstag
Üdv!
Remélem nem leszek itt nagyon off a problémámmal. Egy átlagos Win7-es PC-ről van szó.
Az SPDIF headerhez vettem egy optikai/koaxiális kivezetést és koax kábellel rákötöttem a HM erősítőre. Ugyanaz az anyag (ami tv-ről oké), a pc-ről már csak 2 csatornában megy ki (és "PCM fs:48khz" forrást ír az erősítő - a 96khz-re már át tudtam állítani). A tulajdonságoknál látszik, hogy támogatja az alaplap a DTS-t és a DD-t.Ott vettem észre a következőt:
Valamit lehet ezzel kezdeni? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest