-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
Panthera #57459 üzenetére
Mérj egy fogyasztást ha jelenleg is üzemel a konfig más házban.
A csúcs áramfelvétel fogja meghatározni, hogy a linkelt ház paneltápja elviszi-e biztonsággal.
Ha nincs nagyon más fogyasztó a CPU mellett az alaplapon + RAM-on kívül, akkor még jó is lehet, vagy akár alulfeszeléssel is próbálkozhatsz, hogy lejjebb vidd a fogyasztást.Másik út lehet egy Asrock J4125-ITX lap integrált procival, ami 10W TDP-jű.
-
-
válasz
Panthera #55870 üzenetére
Igen. A mélyláda marad a PC helyén, a PC meg átköltözik a jelenlegi helyével szemközti hátsó sarokba. Aztán meglátjuk mennyit változik a hangkép ha közelebb kerül a falhoz.
Nézegettem amúgy HP EliteDesk ProDesk, meg Dell Optiplex SFF és DM gépeket is, főleg a DM tetszett, de azzal meg az a bajom, hogy 1db 2.5" megy bele és egy M2 SSD, és a G1-ek még nem is támogatják az NVME-t sem, meg hát ugye az 1db 2.5" hely sem elég.
Persze lehetett volna külső ház stb, de akkor meg már megint az is kiadás. Az újabb modellek meg már annyiba mennek amúgy is, amennyiből összeraksz bármikor egy sokkal bővíthetőbb erősebb gépet is. Illetve az ilyen Brand gépek esetén még az a hátrány, hogy ha mondjuk idővel kidől a lap akkor kuka az egész, mert nehéz találni hozzá bontottat.
Építettnél meg bármikor dobsz alá másik lapot és megy tovább minden -
válasz
Panthera #55868 üzenetére
Szia!
Azóta sok víz lefolyt a Tiszán
A hosszú hétvége alatt, volt időm matekolni, meg nézelődni házak között, de utóbbi baromi nehéz
Nálam is a fő gond, hogy így néznek ki a dolgok.
Ház esetén a Thermaltake Core G3 jó lenne, de abba tápot kellene cserélni mert hiába ATX méret, és SFF méret, a tápból csak SFX-et fogad. Az meg a ház csere összességében már tetemes összeg, és ugye előnye csak a hely kihasználása a hardver marad egy régi.
CM Elite-m már volt korábban, de az pár centi híján szintén nem fér be a tv alá.
Illetve ami jó lett volna ház, és befér (meg tetszik is) az mind ITX, szóval megint hardvert is cserélni kellene. Utánaolvastam az APU-s megoldásnak is, de kompromisszumos (madvr estén csak basic beállításokra jó) így a VGA is marad.
Így úgy döntöttem, hogy a ház marad, vettem bele egy új ASRock B365M Phantom Gaming 4-et mellé apróról egy I5-8600T-t, valamint szintén új 16GB DDR4 3000MHz-es ramot, és 2db új 3TB-os P300-as HDD-t amik RAID0-ba fognak menni, és ezen lesznek a filmek. A BQ gold táp, meg a vga és a rendszer SSD marad csak. Ja meg az IS50 hűtő is.
A háznak meg találtam egy helyet ahova pont szépen bemegy, útban sincs és egy 5M-es HDMI kábellal meg is oldódott a dolog.
Ugye megúszhattam volna ezen alapon csak egy HDMI kábellal is, de eleve fontolgattam már az upgradet is, mert a Giga lapon még csak Sata 2-es portok vannak, plusz a tárhely is szűkös volt, és a lap sem tud HW raidet mint az új, és feleslegesen nem terhelném a procit még egy szoftveres raiddel is, mert oda már lehet kevés lett volna.
De így legalább most jó időre megint le van tudva, van egy gyors, keveset fogyasztó HTPC-m, aztán ha esetleg találok valami szép házat idővel lehet majd költözik a TV alá, de egyelőre most így marad, a régi gép meg megy apróra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest