-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomazin
veterán
válasz
tomazin #56490 üzenetére
Na akkor megegyszer:
Allitas: "Az ára meg tulajdonképpen nem változott, csak a huf dőlt össze".
Cafolat: Jelenleg amazon.de-n 170euroert kapod meg. Az arukereson tavaly majusban 45k volt a lap es tavaly majusban 350volt az eur. Tehat ha az allitas igaz lenne, akkor a jelenlegi 170eur arat ha felszorzom a tavalyi eurhuffal, akkor annak 45k-nak kellene lennie. Ez nem igaz.
Remelem igy mar ertheto,h nem csak azert retkes draga, mert a forint szarnyal.
Nagyon sok mas helyen is probaljak ezt elloni,h jajj a forint. Igen, katasztrofa,h 20%ot gyengult egy ev alatt, de amikor duplajaba kerul valami akkor ne higyjuk mar el,h jajj dehat a forint. -
tomazin
veterán
Lett normalis alaplap itthon is, nemnormalis aron.
-
tomazin
veterán
válasz
Patice #56480 üzenetére
Meg ahogy nezem mashol sem, legalabbis amit talaltam gigabyteot, amit mar kiadtak.
Illetve ahogy keresek a proci nevekre nagyon sok kinai csoda jon szembe...
Ahogy nezem egyedul ez kaphato, de ez meg 2magos (ami nem tudom mennyire faj bongeszobol netflixezesnel, de a mostaninal mind a 4magot hasznalta ilyenkor 40-50%on).
Vagy ehelyett ajanlottad inkabb a barebonet? -
tomazin
veterán
-
tomazin
veterán
válasz
Patice #55923 üzenetére
Sziasztok ujra!
Jol latom,h semmi nem valtozott tavalyhoz kepest integralt cpu- lap temakorben es ugyanugy a hasznalt piacrol kell majd megint egy 5-10eves lapot vennem?
Ugyanis amit vettem tavaly ASRock N3150-ITX az lehet haldoklik (psu, ram, ssd jo, igy a kifagyast a lapnak tudom be).
Elkezdtem ezeket keresni amit irtal tavaly, de amazonon sem talaltam. (Amit igen az meg 200eur volt csak a lap, ami meg khmmm).
Vegyem meg ezt es akkor ez is elmegy par evet, vagy van esetleg bolcsebb ut ennel? (1080as igenyem se valtozott, picopsu jo, ramot kicserelem ha olyan a lap)
Elore is koszonom az utbaigazitast! -
tomazin
veterán
Érdekességet szeretnék veletek megosztani (számomra meglepö volt és az okát sem igazán tudom). Sem az eddigi lapom, sem pedig a most újonnan vásárolt nem jelenítette meg a biost tv-n, csak onnantól mutatta a jelet, amikor elkezdett a libreelec bootolni. Ugyanazon a hdmin keresztül monitorra kötve viszont megjelenik a bios.
Patice: köszönöm az okosítást, így vettem egy használt lapot. -
tomazin
veterán
sziasztok!
htpc-m asrock q1900-itx alaplapja valószínüleg elhalálozott. ehelyett keresnék másik lap+proci kombót, ami ugyanúgy elmegy picopsuval (meg ne adj isten még a ramot is átrakhatom bele, bár 4gb ram nem sokba fáj)
tudtok esetleg itt ajánlani (használt is érdekel)? (sok igény nincs, hdmi kimenet kell, meg legalább 2sata)
elöre is köszi -
tomazin
veterán
Gondolkoztam én is ezen (hiszen eddig csak ilyen tápokat láttam), de mivel 0-24es üzem lesz, így ezek ki is estek, mert erősen megdobnák a fogyasztást (ha jól olvastam utána akkor ezek a vinyó+lap terhelés mellett nagyon rossz hatásfokkal mennének a maguk 200wjával).
A fentiek miatt indultam el abba az irányba, hogy valami külső tápos 40-60w magasságában megoldás kellene és eddig csak ezt a picopsu-s megoldást olvastam fórumon, emiatt kérdeztem meg, hogy mennyire lehet gyenge pont egy ilyen konstrukciónak a "tápja". -
tomazin
veterán
Tehát ha jól értem, akkor jobban járnék egy picuPSU-val, illetve ha veszek külön egy házat, mintha vennék egy ilyet pl.?
csak mert egy üres ház legalább 5k, egy picopsu 80 (60as is elég lenne, de nem találtam itthon), 8k és akkor még szerezni kellene egy töltőt.
csak kérdem, hogy megéri-e azt a plusz töltőnyi árat, hogy picopsu legyen ahelyett, ami benne van egy ilyen "kit"-ben.btw 1vinyó + valamelyik j1900as lap lesz majd összerakva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest