- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szika87
aktív tag
válasz
MasterMark #57282 üzenetére
Köszönöm, valahogy ki lehet kerülni a Tv edidjét? Vagy van-e valami trükk hogy hamarabb kapjon jelet a hangrendszer mielőtt a tv?
Megnéztem a formátumokat, 2 csatornát ír (33khz, 44khz, 48khz, 92khz) -
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Nem tudok kicsikarni DTS-t vagy Dolby 5.1 hangot, csak sztereo-t (vagy Pro logic II de az nem valós 5.1) valaki hátha tudna megoldást rá. (Bár az is lehet nem lehetséges ebben a formában)
Adott a PC rajta MPC-BE lejátszó, a hangot (és képet) kiküldöm HDMI-n keresztül a videokártyából, ez rá van kötve egy HDMI splitterbe ebbe --->Innen az elosztóból az egyik HDMI megy a TV-be, a toslink kimenetet pedig rá kötöttem optikai kábellel egy Logitech Z-5500-ra.
És ennyi, ennél pontnál pedig amikor bekapcsolom sajnos csak sztereo jelet kap.
Tehát röviden: HTPC-->HDMI--->HDMI elosztó--->Toslink audio csatlakozó--->Logitech (Csak sztereo jel)A média lejátszóban beállítottam mindent hogy az 5.1-et kezelje, viszont a windows vezérlőpultban a hangok menüpontban az Nivida high Definition audio csak 2 csatornát jelez és nincs is lehetőség 5.1-et beállítani (már eleve itt elvérzik a dolog gondolom)
De nem értem miért csak két csatornát érzékel, a HDMI tudna átvezetni akár DTS-HD-t vagy Dolby True HD-t is, a Logitech pedig kezeli a sima DTS és Dolby formátumot. Nem értem miért nem tudja kiküldeni a jelet, csak 2 csatornán.
Köszi előre is akinek van tippje.
-
szika87
aktív tag
válasz
MasterMark #56464 üzenetére
Ah szuper vagy köszönöm a segítséget
-
szika87
aktív tag
válasz
MasterMark #56460 üzenetére
-
szika87
aktív tag
válasz
Patice #56457 üzenetére
Ki fogom próbálni hogy csak a tv lesz rádugva is olyan-e.
MPC-n belül beállítottam az Enhanced Video Renderer-t, és megadtam az alábbi feltételeket is teljes képernyős módban (1080p23.98, 1080p24, 1080p25, 1080p29.97, 1080p30, 1080p50, 1080p59.94, 1080p60) nem tudom mi egyebet lehetne még tenni amivel megkapnám a korrekt folyamatos lejátszást.Ez csak most jutott eszembe az jelenthet e problémát hogy az nvidia beállításaiban a monitornak 60hz van megadva a tv-nek pedig 24hz? Vagy ennek így kell lennie ha 24p-ben szeretném a lejátszást...
-
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy a pc össze van kötve hdmi-n keresztül a plazma tv-re. Úgy játsza le a filmeket a mediaplayer classic minthogyha néhány másodpercenként ugrana egy kicsit a kép. Kapcsoltam vsyncet lejátszón belül, valamennyit javított, megszűnt a néhány mp-nél előforduló ugrás/szaggatás, de mintha nem lenne az igazi mégse a mozgás így sem...nem tudom megmagyarázni de látom hogy valahogy nem olyan a kép sebessége mint aminek kéne lennie szerintem.
Nvidia beállításon belül, a monitor 60hz van beállítva, a Pioneer KRP-n pedig 24hz (Extended kiterjesztés, nem klónozott), és ISF profilon játszom le dot by dot-al. Hol lehet a hiba vagy mi lehet a probléma? Vagy hogy tudom elérni hogy rendesen szabályosan menjen a 24hz? -
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Mondok jobbat, tegnap csak úgy a semmiből működött, ma reggel nem, de délután már igen :D úgy hogy semmihez se nyúltam hozzá vagy változtattam volna meg. Gondoltam rá hogy érintkezési baja van de ha így van akkor a képnek is el kéne mennie nem?
Tehát a lényeg hogy hol működik hol nem...
De már kezdem elengedni a dolgot, ha működik örülök, ha nem akkor meg megy ki a hang az 5.1-re, mivel úgy érzem ez olyan rejtély ami sosem fog kiderülni :D -
szika87
aktív tag
válasz
Patice #56402 üzenetére
Csak azt adtam meg hogy hdmi-n keresztül menjen ki hang. Minden mást letiltottam hogy ne kavarjon be (bár korábban nem volt gond hogy kapcsolgattam a különböző hangkimenetek közt) újabb érdekesség. Próbaként kirpóbáltam hogy különböző lejátszókkal próbálkozom, zenelejátszó, régi media player, filmek+tv stb és mind süket (vicces tud lenni mikor jetaudion hallgatom a zenét és tökéletesen van hang hdmi-n keresztül, amint viszont berakok egy filmet hogy azt játszon le, rögtön süket lesz minden
) De egy youtube lejátszás, vagy játéknak van hangja.
Viszont most találtam egy plusz érdekességet, ha a microsoft fényképekkel játszok le filmet, akkor van hangmost komolyan ki érti ezt...
Most mondhatnám szuper használom ezzel, csakhogy a media player classicban a madVR piszkosul jól be van állítva és szép képet ad, nem szívesen mondanék le erről. -
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Segítsetek légyszi mert hülyét kapok. Eddig teljesen jól működött hogy hdmi-n keresztül ment a tv-re kötve, most pedig egyik pillanatról a másikra nincs hang.
Ami érdekes, ha tesztelem a hang beállítások között, akkor jó, ad hangot, sőt ha indítok egy játékot annak is van hangja, és a windows jelző hangjait is visszaadja. De se egy zenelejátszó, se egy videólejátszó de még a youtube sem ad hangot. Fogalmam sincs mi lehet a baj.
Már le választottam az eszközt majd vissza, ki be húztam a kábelt, frissítettem az nvidia drivert, más ötletem nincs. -
szika87
aktív tag
válasz
MasterMark #56386 üzenetére
Köszönöm, hogy lehet ki küszöbölni ezt?
-
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Hogy hívják azt a jelenséget ha Htpc-t használva filmekben a mozgásban lévő tárgyak (pl egy hajó ahogy úszik a vízen) kicsit szaggatottan, szakaszosan halad? Nem mindig látható és nem minden mozgásánál. Alapból 24hz,re van állítva az nvidia vezérlőpultban is és a média playerbe is. De ha 60hz-re állítom is fenn áll ez a jelenség, valamint nem gondolom hogy "motion lag" lenne mert plazma tvre van rá kötve azoknak pedig pont hogy nem igazán szokott lenni lag. A lejátszóban pedig a madvr-t használom.
Ötletek? -
szika87
aktív tag
válasz
MasterMark #56334 üzenetére
Köszönöm, a tűzfalt bele tettem a kivételek közé, az okozhatja hogy a digi-nek ilyen változó ip címe van?
-
szika87
aktív tag
válasz
jaffa 2843 #56326 üzenetére
Valamiért nem akar működni, felraktam a programot a telefonra, a szervert pedig a gépre, egy wifi hálózaton vannak, mégse látja egyik a másikat. Próbáltam manuálisan is beállítani de úgysem. Mit nézhettem el?
-
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Mi a legegyszerűbb megoldás jelenleg 2022-ben hogy androidos telefonról tudjam irányítani a media player classicot wifin keresztül?
A média player classic remote-t próbáltam, de hiába adtam meg az IP címet, portot stb, nem történt semmi. Köszönöm -
szika87
aktív tag
Sziasztok, költözés miatt úgy alakult hogy két külön szobába került a tv amin ment eddig a házimozizás és külön szobába a számítógép. A kérdésem az, van-e valami mód arra hogy továbbra is úgy tudjam használni (olyan minőségben) ahogy eddig, vagy rá kell kötnöm egy 10m-es Hdmi kábelt egyik szobából a másikba a tvhez? (Pioneer KURO, tehát nem okos tv)
A hang úgy lenne megoldva hogy a logitech z-5500 optikán lesz kikötve egy hdmi splitteren keresztül, aminek a másik vége tvbe megy, így a hang megoldódott. Igaz így buktam az analógot mert eddig azon volt, de most mivel a számítógép másik szobába lesz így marad az optika, picit rosszabb minőség de nem vészes.
Köszönöm az ötleteket hátha van olyan variáció amire nem is gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- EA Sports WRC '23
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Videós, mozgóképes topik
- Spórolós topik
- Óvodások homokozója
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest