- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Lassan új nas-ra fogom költöztetni filmjeimet, amit kodi-val szoktam nézni. A jelenlegi nas-on közös adatbázis van létrehozva, hogy minden eszközön ugyanaz látszódjon. Itteni javaslatra, hogy ne vesszenek a meglévő adatok(melyiket láttam már, hol tartok vele stb.) itteni javaslatra majd végcélként ugyanazt az IP-t fogom használni illetve ugyanolyan kötetnév és könyvtár felépítés lesz. Persze a régihez másik ip-t adok meg ha az új nasra megtörténtek a beállítások és az adatok is átkerültek. A kérdés annyi lenne, hogy az adatbázisnál kell-e export-import régi-új között vagy elég lesz ha kodit bekapcsolom és akkor felépíti magának. Azt tudom, hogy ha új lejátszót állítok be akkor a lejátszón megjelennek az adatok csak azt nem, hogy ez helyileg is tárolódik vagy mindenképpen a nas adatbázisából szedi. Szóljatok ha nem jó ötlet és inkább másképpen kellene megoldani, de jó lenne nem csak a filmeket hanem az adatbázist is költöztetni.
Vagy esetleg más ötlet?
-
stigma
addikt
válasz
megema #48291 üzenetére
Hi, Én is arra tudok gondolni amit Patice írt. Nekem annyival van másabb, hogy Ubi server 16.04.2 + GUI-m van és Kodi 17.1-em de tökéletesen működik nincs vele gond.
Nálam olyan hibajelenség van, hogy ha megállítom a filmet, sorozatot, akkor fehéren villog a pause csík, háttér, de az azért van mert a háttérben a hülye Spotify rondított be nekem.
Ha teheted, akkor nézd meg a futó programokat, álltísd le őket egyesével, hátha kiderül melyikkel lesz gond.
-
Patice
Topikgazda
válasz
megema #48291 üzenetére
Nem tapasztaltam ilyet, bár mi ki-bekapcsoljuk használat előtt/után.
Amúgy letöltés/megosztás miatt fut folyamatosan, vagy más oka van?
A linkelt fórum még Ubi 15.10-ről szól, ami csak 1 évig támogatott. 16.04 (az EGL-es Kodi leírása az LTS-t javasolja alapnak) hosszú támogatottsága miatt javasolt, előfordulhat bug persze, de nem hinném, hogy ez kernel szintű.
Inkább valamelyik telepített alkalmazás, futó program okozhatja, de csak tippelni tudok ennyi infóból.
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
SickRage-t használ itt valaki? Lenne egy olyan problémám, hogy a backlog search csak 12 óránként fut le és nem értem az okát, hogy miért nem lehet ennél kisebbre állítani. Mert ha most nC-re feltöltik a sorozatom következő részét, akkor így leghamarabb csak 21 után töltené le ami abszurd. Van arra valami megoldás, hogy pl. fél órára állítsam a keresést? De bármi más megoldás érdekel, esetleg SickRage alternatíva is ami gyakrabban keres.
(RPi3, Kodi 17.2) -
megema
őstag
Sziasztok!
Linuxot használó N3150 tulajoktól kérdezném, hogy pár órás-napos futás után normálisan leáll/újraindul-e a gépük?
Asrock N3150-ITX lapom van Ubuntu Server 16.04.2-vel (EGL-es Kodi) és pár óra-nap futás után megáll az újraindítási/leállítási folyamat végén és nem kapcsol ki. Tapasztalt bárki ilyet? Nem egyedi hiba, az említett megoldás a posztolónak sem vált be, később jött rá.
-
Skillet
addikt
válasz
Patice #48268 üzenetére
Megjött a lap. Járt mellé egy 19V 3.42A-es FSP kocka táp.
65W, bizony
Az nekem kevéske lenne szerintem. Az a tuti, ha maradok a 95W-os FSP-mnél. A 65-öst szerintem nem adom el, mert egy esetleges garis ügyintézésnél biztosan azt is bekérnék...
Megmarad papírnehezéknek.Ha összeraktam, írok pár sort róla.
Köszönöm a segítséget! -
Patice
Topikgazda
válasz
VViktor1990 #48285 üzenetére
Ha gyári összeállítást szeretnél venni, akkor csak barebone gépeket tudok ajánlani ilyen célra, azaz ezekbe kell még memória, SSD, meg akár egy 2,5-es HDD a letöltésekhez. Bár ha SSD-ből elég nagyot veszel, akkor arra is mehet.
Én két ilyet ismerek: Asrock Beebox-S vagy Intel NUC7i3XXX. Ezek a legutóbbi mobil (Intel) Kaby Lake procis (i3 7100U) kis gépek, amiknek a prociba integrált IGP-je (Intel HD Graphics 620) képes a 10 bites anyagok lejátszására.
-
VViktor1990
csendes tag
Sziasztok! Kezdő vagyok a témában, a,segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék összerakni egy Htpc-t, amit leginkább 10bit-es HEVC UHD filmek nézésére, illetve letöltésre szeretnék használni. Játékra, stb abszolút nem. Melyik gép(ha lehet komplett gép) a legolcsóbb stabil megoldás erre a feladatra? Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm, Viktor
-
alázógyík
addikt
Mennyi lenne az ára egy alig használt, igen jó állapotú Logitech Harmony 600-nak?
Eladni szeretném, nem hirdetni hetekig. -
fausto
addikt
válasz
MasterMark #48275 üzenetére
Köszi, ennek a GRUB-nak utána nézek!
-
fausto
addikt
válasz
fausto #48271 üzenetére
Erre van ötletetek? Ha nem muszáj nem vennék még 1 kütyüt itthonra
Azt már megtaláltam, hogy Retropie van PC-re is, már csak arra kéne valami megoldás, hogy OpenELEC mellé fel tudjam telepíteni és választható legyen, hogy melyik rendszer boot-oljon vagy hogy OpenELEC alól tudjam indítani.
Köszi előre is -
Skillet
addikt
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Ez itt lehet, hogy egy kicsit off, előre is sorry
Van egy HTPC-m, openELEC fut rajta. Rámjött a retrozhatnék, találtam is egy Raspberry Pi-n használható platformot, RetroPie a neve. Már el is határoztam, hogy veszek is egy kis gépet, de előtte gondoltam rákérdezek, hogy vajon valami hasonló rendszert lehetne-e telepíteni a HTPC-re. Valahogy úgy, hogy indításnál lehessen választani, hogy melyik oprendszer induljon el.
Köszi előre is! -
Patice
Topikgazda
-
Skillet
addikt
válasz
Patice #48266 üzenetére
megrendeltem akvától. volt pár kisebb cégnél is, de nem ismerem őket, inkább kihagytam. volt köztük valami román cég is.
jól tudom, hogy ehhez jár táp is? azt lehet tudni, hány wattos?
lehet el kellene adni az én fsp-met. még fél év gari van rá.
el lehetne adni azt is, amit hozzá adnak, de akkor egy esetleges gariztatásnál biztos azt is kérnék
linkre meg nem akarom mindkettőt tartogatni. -
Skillet
addikt
válasz
Patice #48263 üzenetére
Anno már olvastam a cikket, csak most fel kellett frissíteni
én még régebben valami nagy bordán is gondolkodtam, gondolom, meg lehetne oldani.
Csak aztán úgy voltam vele, garis, nem nyektetem.
Szerintem egyelőre hagyom majd gyárin a szellőzést, és megpróbálok gyakran rámérni a hőmérsékletre. A nyár pont ideális erreha ilyenkor nem magas, máskor sem lesz az. A szobában ugyanis 30fok van nálunk
-
Skillet
addikt
válasz
Patice #48255 üzenetére
Tiéd hogyan fest, hogyan kell elképzelni?
Közvetlenül a bordára raktál egy ventit?
Igen, az elejében van egy 12centis venti, ami átfújja a házat. Szerintem elég kellene legyen, de ha lehet javítani a hűtésen, szívesen megteszem.
Igazad van. Szerintem mi itthon nem igazán használnánk ki túl sok pluszt egy komolyabb lapból, hiszen a Q1900-al is tökéletesen meg voltunk elégedve.
Szóval 99%, hogy jövő héten berendelek egy 3160DC-t. Aztán majd kiderül. -
Patice
Topikgazda
válasz
Skillet #48252 üzenetére
Apollo Lake-ből eddig nem láttam DC-s verziót, ezért ha ilyen lapot veszel a régi helyett, akkor inkább lemondanék a DC-ről és PicoPSU-val helyettesíteném, amihez szerintem ugyan olyan jó lesz a külső adapter.
Akármennyire is passzív a lap, a hosszú élettartam miatt én adtam a saját N3150-emnek aktív hűtést, alacsony fordulatszámon, így nagyon halk (közelről sem hallani). Pont elég neki, hogy 40 fok alatt tartsa a procit és a lapnak sem ár, ha kicsit rá van segítve a szellőzés. Próbáltam venti nélkül, ebben a melegben, nyitott gépházzal közelítette az 50 fokot, zárt házban meg ugye ez még rosszabb lenne. 24/7-hez meg pláne ajánlott részemről.
Szerk.:
Apollo Lake utódja a Gemini Lake[link] szeptember-október környékén érkeznek állítólag. Nem tudom neked jelentős-e az a minimális fejlesztés, amit a linkelt cikkben összefoglaltak.
-
Skillet
addikt
válasz
Skillet #48245 üzenetére
Esetleg valami apollo lake... de abból meg DC verzió nincsen. Ha már megvan a tápom, inkább annál maradnék. Hacsak tényleg nincsen jobb ötlet.
Kis fogyasztás alap, ugyanis ugyanúgy 24/7-ben fog menni, mint az előző... amivel egyébként tökéletesen meg voltam elégedve, amíg le nem feküdt.
Viszont, tanulva az esetből, 3 éves kora előtt pár hónappal megszabadulok tőle.Az új lap is netezős, kodi gépnek lenne használva.
Ja... DDR4 ram is akad, 16 giga, ha valamelyik lapba (ami ajánlott) az kellene.
J3160dc ddr3, azt tudom... az is van itthon. -
No.01
addikt
Sziasztok,
Kicsit OFF, de hatha annyira megsem. Milyen megkotesekkel lehet hasznalni egy standard mini PC-t ideiglenesen HTPC-kent ha fontos a helyes kandecia megjelenites?
Intel Core i5-7200U, 8GB RAM es Intel HD Graphics 620 a legfobb tulajdonsagok.
Remelem nem kerdeztem tulsagosan nagy hulyeseget
-
Skillet
addikt
Kérdés.
Korábban írtam, hogy az asrock q1900dc lapom meghalt. Leadtam javításra, de nem javítható, utalnak 33e forintot.
Mit érdemes helyette?
A már emlegetett J3160DC-ITX? -
bnorci71
addikt
válasz
Patice #48234 üzenetére
igen meghívta a MC-t W7 van a HTPC-n
és köszi az volt a gond amit írtál és Egy-két is írtátöltözött a cucc egy pofásabb kuckóba, ez azért csak másként mutat a TV állványon4
-
Dorian
félisten
válasz
dunkel #48236 üzenetére
Úgy emlékszem megnéztem és a win mixerben sem volt látható az AVR.
Ha jól tudom épp nemrég jelent meg a Wasapi legújabb, 3.3-as(?) verziója (ezt Foobarban frissítettem is). Mivel az AVR is Wasapi átvitelt használ és a ondok is most jelentkeztek, nem lehet ezzel vmi gond?
-
dunkel
őstag
válasz
Dorian #48235 üzenetére
1. lépés megnézni a Windowsban (ha az) a hangeszköz beállításokat, ott mit látsz. Ha ott minden okés van hang is akkor sztem Kodi (beállítás) hiba.
2. lépés pendrive-ra kiírni egy libreELEC-et és azzal kipróbálni. Ha itt sem jó akkor már egy másik forrást is be kellene próbálni. -
Dorian
félisten
Help.
HTPC-n a Kodi (17.1) egyszercsak nem látja az AVR-t (Denon4520), a hang-beállításoknál nem jelenik meg.
Asszem már 2 napja is volt vmi problémája, akkor még csak a HD hangú filmeknek nem volt hangja, de este már nem kísérleteztem, néztünk egy nem-HD-hangút.Mi ilyenkor a következő lépés a hibadetektálásban?
-
Patice
Topikgazda
válasz
bnorci71 #48231 üzenetére
A Média Center gomb megpróbálja előhívni a Win saját Media Centerét, ami (tudtommal) Win7-ig volt benne.
Újabb rendszeren csak próbálkozik az átváltással, a Koditól visszaveszi a teljes képernyőt, ezért a Kodi visszavált ablakos módra (e kettő közül lehet amúgy is csak választani Win-en).
Újraindítás után azért nem vált vissza, mert megjegyzi az előző beállítást, és ez az esemény számára olyan, mintha te állítottad volna be.
Egy-két(#48233) fórumtársunk megmondta a megoldást. A beállítások --> Video fül alatt keresd.
-
Egy-két
tag
válasz
bnorci71 #48231 üzenetére
A beállításokban vissza lehet állítani. Talán ahhoz hogy ez az opció is látható legyen a visszaállításhoz az alap beállítás megjelenítés módból át kell váltanod haladó beállítás megjelenítésbe.
Remelem tudtam segíteni.
Családtagnak laptopra így állítottam be én is a kodit hogy lehessen kényelmesen váltani a Firefox és e között -
bnorci71
addikt
Kodi ma lejátszás közbe átváltott "ablakos üzemre"
Kodi újraindít ugyan az
Gép újraindít ugyan azmi a megoldás?
a távirányítón néha a Média Center gombot nyomom meg a felfelé nyíl helyett na egy ilyen után csinálta
-
-
pepperhaj
tag
válasz
MasterMark #48227 üzenetére
Olyasmire gondoltam, hogy van esetleg olyan hangformátum amit a TV nem játszik le, azért a hang rosszabb. Bocs elég kezdő vagyok még ezekben.
-
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #48227 üzenetére
miért fog jobban szólni?
a lejátszó bénaságot értem a felirat kezeléssel szokott gond lenni, legalább is nálam azzal volt a Samu Tv-n, egyébként nem nagyon volt olyan állomány amit nem evett meg, pedig 8éves darab
-
pepperhaj
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Adott a TV-m [link] , ehhez 5.1 házimozi HDMI ARC keresztül. A filmeket TV-het csatlakoztaott HDDről vagy oasztali számítógépről hálózat keresztül játszom le. Gondolkodtam HTPC építésén, de vajon megérné a felárat, lenne hangzásban vagy bármiben különbség?
Köszönet előre is!
-
canniball
nagyúr
válasz
krisztianAMG #48224 üzenetére
Igaz nem maiak, de pl. zsigus kolléga bejegyzéseiben (az összefoglalóban megtalálod őket) voltak ilyenek.
-
krisztianAMG
senior tag
Valamelyik topicban (az is lehet, hogy blogbejegyzés volt) láttam a Kodi ajánlott beállításairól képernyőfotókat, de már elfelejtettem, hogy hol voltak. Valamelyik jótét lélek be tudná nekem linkelni?
-
devil-k
nagyúr
Mostanában nem figyeltem a Kodi életútját, de még mindig nem kezeli a BD 3D-t, ugye?
-
Patice
Topikgazda
válasz
Formaster #48220 üzenetére
Ebben az esetben go to HTPC mélyvíz topik.
-
Formaster
addikt
Sziasztok,
HTPC-ben gondolkodok filmek lejátszásához. Másra nem kell. Érdemes készet venni, vagy sokkal olcsóbban kihozható egy épített? MPC+MadVr-el történik a lejátszás, azért ennek kell némi kakaó is, ha jól tudom. Előre is köszönöm a kiigazítást.
-
Patice
Topikgazda
Ősszel az Apollo Lake után itt a "ráncfelvarrás" a Gemini Lake.
Szvsz. így kellett volna kezdeni az Apollo Lake-nek.
-
bozsozso
őstag
válasz
Warter #48213 üzenetére
Szerintem rendben van minden.
<advancedsettings>
<videodatabase>
<type>mysql</type>
<host>192.168.1.110</host>
<port>3306</port>
<user>xbmc</user>
<pass>xbmc</pass>
<name>Film</name>
</videodatabase>
<musicdatabase>
<type>mysql</type>
<host>192.168.1.110</host>
<port>3306</port>
<user>xbmc</user>
<pass>xbmc</pass>
<name>Zene</name>
</musicdatabase>
<pathsubstitution>
<substitute>
<from>special://masterprofile/Thumbnails/</from>
<to>smb://192.168.1.110/Volume_2/Thumbnails/</to>
</substitute>
</pathsubstitution>
</advancedsettings> -
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
MasterMark #48198 üzenetére
Az már nagyon gyanús volt, hogy az a csúszka lenne az overscan, és nem csinál semmit, ezért visszatértem a korábbi verzióhoz, most jó minden.
Volt már egyszer olyan, hogy major update tönkrevágta a gépet, és rollbackelni kellett, de akkor egyértelmű volt, hogy az update a hunyó, és hogy ezt biztos, hogy nem ilyennek szánták.Köszönöm a tippet!
-
tibcsi0407
félisten
Megírtam tegnap este a Voyo V1 tesztet, be is küldtem korrektúrára. Másik blogon is elérhetővé tettem, de azt itt a szabályok miatt nem szeretném megosztani.
Ha esetleg valaki kíváncsi rá, akkor privátban el tudom majd küldeni. -
Skillet
addikt
Kodi alá a win 8.1 vagy inkább a 10-es ajánlott?
Ha jól emlékszem, korábban már mindkettőt olvastam itt, hogy ajánlottabb a másiknál. -
PeterPH
senior tag
válasz
#15490560 #48201 üzenetére
Nagyjából tökmindegy, hiszen a DA átalakítás csak a hangszórónál történik meg.
Ha a TV műsor hangját is szeretnéd rajta hallgatni akkor értelemszerűen a TV-re érdemes kötni.
Ha a PC-n szeretnél mondjuk rádiót/zenét hallgatni, kikapcsolt TV mellett, akkor meg a PC-re érdemes kötni. -
törölt tag
Sziasztok!
Vettem egy JBL Tv Boost hangszórót. Optikai kimenet van rajta.
Htpc hdmi 2.0 kábellel van összekötve a tv-vel, eddig így jött a hang. Plex Playert használok főleg meg mpc-hc-t.
A pc-n is van optikai kimenet, meg a tv-n is.
A hangszórót melyikre érdemes kötni hogy a legjobb legyen? Tv-re vagy gépre? Mindkét módon működik amúgy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Synology NAS
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged