- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Formaster #51725 üzenetére
A TV-kben is elég jó felbontás felskálázó szokott lenni.
Ha jól értem a HDR direkt lejátszása kevesebb erőforrást kér, ha fel kell skálázni, akkor szívja a GPU-t igazán.-> Ezt most mire érted? SDR anyag -> HDR-re való "skálázását"? Mert a 4K alatti HDR-es anyag nem nagyon van, azt meg már nem kell skálázni.
-
tomic
addikt
válasz
Formaster #51722 üzenetére
Ha nem vetítesz, akkor elég egy 560 is.De ez tartalomtól is függ mit szeretnél nézni.
Ha egyfolytában felskálázol majd akkor ahhoz az 580 is kevés .Madvr megeszik minden kártyát
Ha nagyon kísérletezni akarsz a különféle képjavító ficsőrökkel akkor vegyél egy 580-at.Sok értelme nem lesz ha egy feszt HDR tartalmat nézel de legalább kipróbáltad és megnyugtatod a lelkedet.
Én végigjártam mindet,jelenleg elég a Ryzen 2400 IGP-je is mindenre. Igaz HDR-t ezen nem próbáltam. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Formaster #51719 üzenetére
Ott beállítás gond lesz, a procihoz csak akkor szabadna nyúlnia, ha kifut a VGA-ból. Egy 1060 ahogy tudom bőven elég 4K-ra is, elég jó beállításokkal. Ilyenkor az szokott jönni, hogy "reset-eld a MadVR beállításokat", van hozzá egy külön futtatható file a mappájában.
(Az RX kártyákat jobban ajánlják amúgy HTPC-re, de főleg a kadencia és nem a teljesítmény miatt).
-
Patice
Topikgazda
válasz
Formaster #50934 üzenetére
Megpróbálok válaszolni...
A NAS + HTPC kombó nagyon csábító gondolat, de nagyon nagy tapasztalatot (főleg Linux) és sok ügyességet igényel a profi szoftveres konfigurálása. Miért? Mert ez a szerver-kliens séma "megerőszakolása", amikor a szerver egyben egy kliens is durván egyszerűsítve.
Kezdjük a kérdéseiddel. Az a lap és a proci hardveres alapnak OK, a RAID manapság már mindenhol szoftveres, ez otthoni környezetben teljesen megfelelő, szervereknél is kezd kikopni szerintem a hardveres RAID kártya. Más részről úgy érzem a szavaidból, hogy neked csak otthoni médiaszerverre, háttérben letöltős gépre van szükséged, amit rákötnél egy TV-re is.
Médialejátszás szempontjából a hardvered alkalmas a kadenciahelyes 1080p-re, akár a 4K-ra is, de utóbbi esetben kompromisszumra fogsz kényszerülni, mert a 4K+HDR jelenleg csak Windows-on megy, Linuxon kernel szinten kell megoldani az implementálását, ami nem tudom hol tart és megvalósul-e egyáltalán.
Virtualizálás: ehhez kell egy host OP rendszer, amire a linkelt szoftver ugyan képes, de dedikált VGA nélkül nem fogod tudni kihasználni a proci IGP-jét (nem fogod tudni odaadni a virtuális gépnek kizárólagos használatra), ezért a MadVR virtuális gépen szvsz. felejtős.
Amit tehetsz ezzel a hardverrel, hogy felraksz egy alap Debian-t és elkezdesz felrakosgatni parancssorban olyan szolgáltatásokat, amikre szükséged van és ezeket sintén paranccsorban konfigurálod. Így talán nem fog összeakadni egy Kodi a többi szolgáltatással.
Vagy LibreELEC és pluginekkel elkezded kibővíteni a tudását.
Vagy Windwos 10 + Kodi és szintén pluginezed, de kb. ez a legrosszabb megoldás, mert a Win10 nem HTPC/médiacenter szerephez lett kitalálva. Ezt esetleg lehet faragni PowerShell-ből, vagy fizetős optimalizáló programokkal.
Ha Win10, akkor adnék esélyt a MediaPortal-nak, vagy JRiver-nek is, de ezek csak a médiacenter funkciókat tudnák megoldani, a szerver részét nem tudom, hogyan lehet alattuk megoldani.
A legjobb lenne különválasztani a két szerepkört: erős szerver + gyenge kliens(ek) célhardverrel.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Formaster #48220 üzenetére
Ebben az esetben go to HTPC mélyvíz topik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Yettel topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest