- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozsozso
őstag
válasz
MasterMark #48398 üzenetére
Azt is néztem, de szerintem elértjük egymást. Távoli asztal szerűt szeretnék, tehát a htpc képe jelenjen meg a saját gépem monitorán és tudjam így vezérelni.
-
bozsozso
őstag
válasz
MasterMark #48395 üzenetére
Az rendben addig eljutottam és be is léptem, de mivel tudom megjeleníteni a képet. Parancssorban vagyok és innen nem tudom mit kell tennem.
Patice: csak simán beütöm az ip-t és tudom vezérelni?
-
bozsozso
őstag
válasz
MasterMark #48393 üzenetére
Engedélyeztem és mivel tudom elérni?
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Igaz nem feltétlenül htpc, de nem tudom hol tegyem fel a kérdésem hát itt elindulok. Annyit szeretnék helyi hálózaton, hogy ha be van kapcsolva a librelec-es htpc-m akkor asztali windows 10-es gépemről rá tudjak nézni. Így szeretném ha miközben a gyerekek nézik a tv-t, közben tudjak beállításokat elvégezni rajta. Mondjuk egyszerűbb lenne mindenképpen, mert billentyűzet sincs rákötve a htpc-re.
-
Patice
Topikgazda
válasz
LógaGéza #48388 üzenetére
Ha a NAS funkciók alatt csak a hálózati megosztást és torrentezést értesz (mint a legtöbben), akkor a LibreELEC elég rá.
J4205 és még a J3455 is viszi a 4K30-as videókat, csak nem nyilatkoztál arról, hogy ezek a videók 8bites, vagy 10 bites színmélységgel vannak/lesznek-e kódolva? Előbbi esetben egy korábbi Braswell (pl. N3150, J3160) is elég, utóbbi esetben nem vagyok biztos benne, hogy a J4205 elég.
Az 500 Mbit-es net teljes kihasználásához szerintem nem lesz elég erő a prociban, de lehet tévedek. Ha megelégszel a szerényebb letöltéssel, akkor OK.
Szerk.:
Közben látom szerkesztetted.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Építenék egy HTPC-t, ami egyben NAS is lenne. Librelec rendszerre gondoltam, és ez alá kellene hardver. 4K30-as videókat jó lenne ha vinné, feljebb még nem tervezek. 3D nem kell.
NAS oldalról 500Mbps-es internetkapcsolatot kellene kiszolgálnia, kb csak a letöltést, esetleg még 2 eszközre megosztást SAMBA-n keresztül.
Egy J4205-ITX elég lenne erre a felhasználásra, vagy el kell mennem a külön procis megoldásokig?Szerk.: HD Audio Passthrough se kell, csak TV-n lesz hallgatva/nézve a rendszer.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Patice #48386 üzenetére
2. rész:
Video beállítások (alapértékek):
Részemről ajánlott beállítások:
Részletesen:
"Play next video automatically" - következő videó lejátszása (a lejátszási listán, vagy a könyvtárban)
"Skip steps" - nem szoktam bántani, a léptetésközök állíthatók ezekkel.
"Skip delay" - a léptetésközök hatásának késleltetése ms-ban, én 250 ms-ra szoktam levinni, mert így gyorsabban fog ugrani.
"Adjust display refresh rate" - a képfrekvencia automatikus váltása. Ha kikapcsolt (Off) állában marad, ahogy alapértelmezettként van, akkor az előző részben részletezett kimenet lesz az érvényes képfelbontás/frekvencia, pl. 1920x1080p@60Hz, azaz minden videót ilyen felbontásban és frekvenciával(!) küld ki a Kodi. Ezért az ajánlott beállítás a lejátszás indításakor/leállításkor (On play/stop), mert így lejátszáskor átvált a kijelző arra a frekire, amilyen a forrásé (+ késleltetés, ha van), megállításkor pedig az alapnak beállított értékre (lásd előző hsz.) vált vissza.
"Sync playback to display" - ha ezt bekapcsoljuk, akkor a Kodi a kijelző frekvenciájához állítja a képet és a hangot is. Ez utóbbi miatt nem lehetséges a hang továbbküldése, mivel a szinkronizáció miatt a hang újramintavételezésére (és időzítésére) van szükség, ezért a kódolt hangot ilyenkor a Kodi dekódolja PCM-re és ebben a formában tudja elvégezni az újraidőzítést.
Kijelző és felhasználás függő a használati értéke. Dedikált HTPC esetén egyértelműen nem ajánlott a használata."Minimise black bars" - a fekete csíkok minimalizálása. Ugyan azt meg tudja csinálni a Kodi, amit általában a TV-k is. Beállítás függően vagy eltorzítva oldalirányba, vagy függőlegesen széthúzza a képet, vagy torzítás nélkül belezoomol a képbe. Előző esetekben torzul a kép, második esetben elvész a képi információ jelentős része. Sokszor volt itt erről vita, nem akarom újra generálni, de gyértelműen nem ajánlott beállítás dedikált HTPC esetében.
"Display 4:3 videos as" - Értelemszerűen a 4:3 képarányú videók megjelenítési módját állítjuk itt. Részemről a "Normal" alapbeállítás az ajánlott.
Elérkeztünk az érdekesebb részhez. Win10 alatt itt elégé korlátozott ez a rész, de nem is kell nagyon túlbonyolítani.
"Render method" - A renderelés módja, lehetőségek: Auto, DXVA, Pixel shader, Software. A legtöbb esetben az "Auto" teljesen jó, mivel a Kodi fel tudja ismerni, hogy az adott vas, amin fut, milyen video lejátszási képességekkel rendelkezik, gondolok itt arra, hogy mi az amit hardveres gyorsítással le tud játszani, vagy mi az amit nem. Ha "DXVA"-ra állítjuk, akkor mindent megpróbál DXVA használatával renderelni. Vas függő, hogy mi az, ami fog tényleg menni DXVA-val, legtöbbször jó is ez a beállítás, csak akkor lehet problémás, ha épp nem képes az adott videót a vas DXVA-val gyorsítani --> beszaggathat. "Pixel shader" --> régi vasakon lehet jó, újabb procikon, VGA-kon nincs már jelentősége. Software = minden videót szoftveresen renderel --> 1080p forrás és 1080p kijelző beállítás esetén még akár egy gyenge proci is megbírkózik ezzel a feladattal, de ha egy 1080p kijelzőre egy ettől kisebb felbontású forrást kell kirajzolni a procinak procierőből, na az már egy erős procit is simán túlterhelhet --> szaggatni fog a kép. Tehát az "Auto" beállítás általában jó, de használhatjuk a DXVA-t is. A többit nem ajánlom.
"Enable HQ scalers for scaling above" - A hardveres dekódolás általában alacsony minőségű skálázó algoritmusokat használ az alacsony felbontású forrásanyag skálázásához. Ezzel a beállítással engedjük, hogy a rendszer használjon ezektől jobbat. Skálázó módszerek balról jobbra emelkedő minőségben:
Korábbi Kodi verziókban ezeket még ki lehetett választani, ha jól tudom, Kodi 17-ben már érzékeli a program, hogy melyiket bírja el a vas, így automatikusan intézi ezt. A 20% alapérték megfelelő, mivel ebbe az értékbe már beleesik a 720p --> 1080p konverzió (20%-nál nagyobb mértékben kell skáláznia). Kisebb értéknek nem lesz látható hatása, a nagyobb érték esetén meg nem biztos, hogy fogja skálázni a kisebb felbontású anyagot."Allow hardware acceleration - DXVA2" - DXVA2 képes vasakon ennek használata a rendereléshez. Ajánlott alapbeállításon (bekapcsolva) hagyni részemről.
Megválaszoltam a kérdésed?
-
Patice
Topikgazda
válasz
devil-k #48354 üzenetére
Nos, elkezdem a választ (1. rész):
Kodi 17.3 friss telepítés Win10 gépen.
Ez a képernyő fogad. Bemegyünk a beállításokba:
Alul állítsd át haladóra (asszem ez a magyar fordítása):
A kijelző beállításánál a lényeg dedikált HTPC (+Win10) esetén, hogy a kijelző mód teljes képernyős (Full screen) legyen, ne pedig ablakos (Windowed):
Teljes képernyős beállításánál aktív lesz a felbontás beállítása is. Ez a kijelzőtől függ, általában a legnagyobb támogatott felbontásra (a kijelző natív felbontására) érdemes állítani. Ez ugye FullHD TV-k eseén 1920x1080p.
(Bocsánat, innentől nem fordítom a beállítások nevét, mert én angolul használom a felületet)
"Use fullscreen window" - Ahogy alul angolul le van írva: ha be van kapcsolva, akkor csak teljes képernyős ablakot használ, hogy más alkalmazások is futhassanak ugyan azon a gépen, pl. ha valaki kiterjesztett asztallal használja a gépét és a TV a másodlagos kijelző, akkor a monitoron ilyen beállítás mellett még lehet netezni, bármi mást csinálni. Ez persze erőforrás igényesebb is, és dedikált HTPC esetében tök felesleges, azaz, ha a legjobb eredményre törekszünk, akkor ezt ki kell kapcsolni.
"Delay after change of refresh rate" - A képfrekvencia változás késleltetése, tizedmásodperces pontosággal állítható. Egyes esetekben hasznos lehet, pl. vetítők esetén érdemes lehet kicsit késleltetni a film indítását ezzel, míg a megfelelő képfrissítési frekvenciára átáll. TV-knél szerintem nem kell ezért megfelelő, ha marad Off-ban (kikapcsolva).
"Use limited colour range (16-235)" - az RGB beállítása, hogy teljes tartományt (0-255) küldjön alapból a Kodi, vagy korlátozottat (16-235). Ez is kijelző függő beállítás. Ki kell próbálni, mert lehet pl. túl sötét is a végeredmény, ami sötét jeleneteknél részletvesztést okoz. Ha a bekapcsolt állás a jó, akkor a TV-t kell hozzálőni rendesen pl. kalibrációs ábrákkal (kontraszt, fényerő, gamma, stb).
Ha a felbontást jól lőttük be és a TV is pixel by pixel jeleníti meg a képet, akkor a jelölő négyzetek alap állásban tökéletesen látszanak és középen a négyzet is tökéletes négyzet. Így (elnézést, csak ablakos módban tudtam normális képernyőmentést csinálni):
-
djnice
veterán
válasz
bigacsiga962 #48382 üzenetére
Ha kell a kadenciahelyes 3D MVC, és a 4K HDR is, akkor nincs más a HTPC-n kívül mint a Zidoo X8 / X9S / X10. Ezeken Kodi fut android alatt. Van topikja is itt PH-n, nézz be.
-
stigma
addikt
válasz
bigacsiga962 #48382 üzenetére
Re, jó kérdés nem tudom.
Amiket ajánlottam, ha jól tudom, akkor Libreelec/Openelec feltehető rá, amivel egy mini Linuxos rensdzer kapsz melyben benne van a Kodi.
-
stigma
addikt
válasz
bigacsiga962 #48380 üzenetére
Hi, lehet nem pont ezt szeretnéd, de itt van sok megoldás erre, ez nem kimondottan HTPC, hanem csak médialejátszó.
1. Wetek Play 2
2. Zidoo X7 vagy X10Ezenfelül olyan megoldás lehetne részedről még, hogy van Asus/Asrock Beebox nevü mini ITX méretű gép mely ~50k , viszont ott nincs HDMI 2.0 ez szinte biztos, meg szerintem a proci sem biztos hogy tudna 4K 10bitet.
4K-ra én várnék a Gemini Lake platformmal, mert elég jó lesz, mint a mostani elődje N3150/60-as integrálc CPU-s lapok vamelyike.
Szerintem addig míg nincs normális tartalom addig felesleges 4k-ban gondolkodni, habár ha már bevásároltál hozzá (erősítő, hangrendszer,...), akkor látom talán indokoltnak, hogy erre költesz.
Bocs ha kötekedő voltam, de ha gondolod a konfigomat bedobom, de a lényeg az Asrock N3150-es lap integrált procival + 8GB ram + Ubuntu Server 16.04.2-t használok. Filmlejátszásra EGL-es Kodi-t.
-
tom_tol
addikt
válasz
MasterMark #48374 üzenetére
Pl. amíg nem töltött be a driver csak mz/x. Ha biosban akartam mókolni, vagy rákötöttem egy monitort vagy nv/intel. Képméretezéssel is voltak gondok.
-
PuMbA
titán
válasz
hambi80 #48372 üzenetére
Az NVIDIA a 16-235-ös színtartományt erőlteti és ezért alapbeállításon a mai TV-ken elég halovány színprodukciót nyom
Továbbá a több monitoros kezelése az NVIDIA-nak a legrosszabb, még az Intelnél is gagyibb. Tudásban viszont az NVIDIA a többiek fölött van: 8K videó, 12bit-es videók...
-
devil-k
nagyúr
válasz
bigacsiga962 #48375 üzenetére
Ennyi pénzért már olyan HTPC-t raksz össze a saját szájízed szerint, amilyet nem szégyellsz és vasban is erősebb, ráadásul nem annyira kompromisszumos, mint ezek az egybe cuccok.
-
bigacsiga962
tag
Sziasztok
Szeretnék egy Jó HTPC-t Lehet akár androidos is amin fut a KODI
Esetleg ez megfelelő lenne?
https://www.asus.com/hu/Mini-PCs/VivoMini-UN65/ -
szasanyi
félisten
válasz
hambi80 #48365 üzenetére
Digitális jeltovábbítással (HDMI, DVI-D) szvsz nincs látható, minőségi különbség. A támodatott hw-es dekódolásban lehet, azt fejből nem tudom. Illetve színprofilban a driverek is különbözhetnek, de ez ugye egyéni ízlés szerint állítható. A kijelző minősége sokkal inkább befolyásoló lehet (TN vs IPS pölö).
-
hambi80
tag
Hellotok hilmezéshez mi jobb ati vagy nvidia? Gtx1030 vagy1050 ati rx550 vagy 560?.
Jelwnleg ati r7 260x használok de gondolkodom nvidia gtx750be -
tom_tol
addikt
Sziasztok!
Gyorsan kellene egy "HTPC" amihez hirtelen csak az alábbi hw áll rendelkezésre:
CPU: c2d 8500, vga: GT 630 alaplap: GA-G33m-S2
Ehhez keresek valamilyen pendrive-ra telepíthető OS-t + Kodi. Sima FHD, semmi extra.
Köszönöm -
Patice
Topikgazda
válasz
hambi80 #48343 üzenetére
Kodi alapból nem támogatja a gyári (védelemmel ellátott) lemezek lejátszását. Ehhez van 1-2módszer neten, amivel lehet próbálkozni. Én próbáltam, van amikor sikerül lejátszani, van amikor belefagy. Szóval egyáltalán nem megbízható megoldás.
Power DVD is attól függ szerintem, hogy megvásároltad-e vagy csak demo módban próbálgatod. A megvásároltnak tudnia kell.
Egyik megoldás, ha a lemezeket MakeMKV-vel benyomod egy .mkv konténerbe HDD-re és a kapott fájlt játszod le.
Másik megoldás egy gyári blu-ray lejátszó.
Harmadik megoldás egy olyan médialejátszó, amiben van blu-ray drive (régi Dune-k).
-
hambi80
tag
Hello mindenkinek 2kérdés gyári bluray lemezt szeretnék lejátszani kodi val megoldás? De powerdvd 17ultrával se indul valami key kulcsot kér.
És videkártyában filmre mi jobb a kép és hang is onnan menne megy ati vagy nvidia? jelenleg r7 260x használok van e képileg szinileg eltérés ati vs nvidia között? -
kungzi
veterán
Üdv
Kérnék szépen egy kis segítséget. Kodit használok, de sehogy se tudom beállítani egy adott gombra a távirányítón az audio hangsáv és felirat váltást. Valaki megtudná nekem mondani hogy állítsam be a key editorba? Köszönöm
-
Skillet
addikt
ERRE tudnál nekem válaszolni, hogy melyik értéket nézzem? Túl sok itt az adat
És még egy kérdés...
Kodi 17.3 alatt, film fájl nevén infó gombra nyomva nem történik semmi, nem szedi le az infókat. Friss kodi telepítés, és kijöttem a gyakorlatból, nem tudom, mit kell hozzá állítgatni. -
devil-k
nagyúr
Volt itt nem olyan rég egy kép a Kodi videó beállíásáról. Sajnos, nem találom. Valaki be tudná linkelni?
-
Patice
Topikgazda
válasz
robi-k #48335 üzenetére
"iso készítés során a védelem nem tud átkerülni az eredi lemezről..."
Ez biztos? Szerintem igen, ha tényleg olyan .iso-t csinálnak egy lemezről, ami a teljes szekvenciát tartalmazza.
Az más eset, amikor a teljes struktúrát lemásolják, módosítják ("kiveszik" a védelmet, kifilézik a felesleges dolgokat), majd újra becsomagolják egy .iso fájlba.
A Kodi alap esetben nem támogatja az MVC-t. Ezért született meg egy külön irány (fork) a fejlesztésben, ahol pont az a cél, hogy olyan változatot hozzanak létre a Kodiból, ami tudja kezelni a 3D MVC-t. Természetesen megfelelő hardver is kell alá.
4K UHD lemezképek még nem nagyon jönnek. Meglátjuk mi lesz.
-
robi-k
őstag
válasz
Patice #48334 üzenetére
Szia,
iso készítés során a védelem nem tud átkerülni az eredi lemezről, pont ez a lényeg a védelemnél, hogy ne lehessen lemásolni (mert akkor klónozni lehetne az eredeti korongokat).
3D-nél Kodinak az avc+mvc együttes kezelés lehet a probléma, bár nem ismerem a Kodi lelki világát.Hasonló gondokat fog okozni a Kodinak a teljes 4K UHD lemezek (bár lassan, de azért már jönnek a feltört UHD lemezek iso-ja) képfájljának a lejátszása.
-
Patice
Topikgazda
válasz
kokosmith #48329 üzenetére
Szia!
A HD hangoknak menniük kell Windows alatt (ahogy a linkelt oldalon is van a táblázatban).
A BD50 3D azért lesz problémás, mert ilyen formában a fájlban (.iso-ban, könyvtárban) benne lehet/van a védelem, és a Kodiban nincs licensz a védett tartalmak lejátszásához. PowerDVD-vel szerintem mennie kell, de ezt csak tippelem.A közösség válasza a BD50 3D-re a 3D MVC-s mkv, ami kb. annyit jelent, hogy a 3D MVC is be lett rakva egy mkv konténerbe védelem nélkül (mert a MakeMKV fejlesztése ezt lehetővé tette), csak az ilyen .mkv fájlokat nem minden platformon eszi meg a Kodi, ahogy a BD50 3D.iso-kat sem.
Összegezve: HD hangod szinte biztos, hogy lesz, 3D-d nem.
A 3D-hez ill. annak támogatásához magasabb kategóriás Intel vagy AMD APU kell.
(#48333) NandorHUN:
Próbáld meg feltenni a kérdésedet itt is. Ott szerintem több hozzáértő lesz.
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy beüzemeltem a MadVR-t és LAV filters-t (GTX 1070) alatt, de valamiért ha LAV filtert Nvidia C.-re állítom, akkor akadozik a video és kifagy, élvezhetetlen. Ez miért van? Nvidia kártyával elvileg erre kéne állítani, de nekem mégse megy - most DXVA-n megy. -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Plex-et nem használ valaki? Ebben nem tudnátok segíteni?
-
nrbx
tag
Hello, tudna valaki segiteni: Libreelec van az AMD Kabini alapu HTPC-men. Most egy regebbi HD ready Samsung TV-t szeretnek rakotni HDMI-n, de nem ad kepet a TV (1280x720/60hz-t ir bejovo jelnek). Ha a VGA-ra (D-SUB) kotom ra, akkor megy rendesen 1366 x 768 felbontasban. Ha at tudnam allitani, hogy a HDMI-n is 1366 x 768 felbontasban kuldje a kepet megoldodna a problema? Hogy tudom ezt megtenni, illetve mi mast lehetne kiprobalni?
-
kokosmith
tag
Sziasztok!
Van itt esetleg valaki aki rendelkezik Asrock J4205 *** típusú alaplappal? Szeretnék érdeklődni pár funkcióról, limitációról.
Legfőképpen az alábbi dolgok érdekelnének:
- tud-e BD50 3D-t windows alatt KODI-val?
- tud-e HD hangot kezelni windows alatt KODI-val?Ezt az oldalt folyamatosan nyomon követem, de nem tűnik nagyon frissítettnek.
Köszönöm előre is az infókat!
-
bozsozso
őstag
válasz
Celtis #48323 üzenetére
Nem akarom az összes sort bemásolni, de egyértelműen nem talál adatbázist és nem is tudja létrehozni
20:19:28.054 T:12536 ERROR: Unable to open database: Zene60 [2003](Can't connect to MySQL server on '192.168.1.110' (10061))
20:19:28.054 T:12536 ERROR: Unable to create new databasePróbáltam úgy is, hogy importáltam a régi adatbázist, meg úgy is, hogy nem volt ott adatbázis.
-
bozsozso
őstag
válasz
bozsozso #48321 üzenetére
Na most kipróbáltam teljesen szűz gépre felraktam a kodit. Betallóztam az új nas-ról a filmeket, amiket szépen le is töltött, viszont amikor beállítottam az advancedsettings.xml fájlt az új nas-ra akkor több perc alatt indul el a kodi és akkor sem jelenít meg filmeket. Ha kitörlöm a fájlt akkor elindul és láthatók a filmek amiket betallóztam. Olyan mintha valamiért nem tudna csatlakozni az új nas mysql adatbázishoz, lehet ez a probléma a régi gépnél is.
Synology nas dsm6, phpmyadmin telepítve xbmc felhasználó létrehozva. Tudnátok segíteni mit kellene ellenőriznem?
-
canniball
nagyúr
YT addon van a Kodihoz. Azt én úgy szoktam "irányítani", hogy az androidos kliensen kikeresem amit szeretnék nézni/hallgatni, majd a Yatse segítségével átlövöm a HTPC-re. Ez így szerintem kényelmesebb mint billentyűzettel (az is van, de szinte alig használom); a többit pedig megoldja a távirányító.
-
mpierre
veterán
Akit esetleg érint - imon távirányítóval szerelt htpc esetében - annak egy kis segítség: [link] Mert a Soundgraph dobta ezt jó kis távirányító dolgot. Pedig az fusion remote nem egyhamar döglik meg.
-
Skillet
addikt
válasz
Patice #48315 üzenetére
cooler master: 1000rpm-en forog. nekem hangtalan.12V 0.16A, air flow 45cfm, air pressure 1.65mmH2O
jelentsen bármit is
képek alapján meg tudod mondani, melyik az igazi cpu érték? túl sok az infó.
egyelőre elég lenne a 4TB (egy 1-5-öst és egy 2 terrásat váltana ki), aztán később mellé még egy. -
Skillet
addikt
válasz
Patice #48307 üzenetére
szerintem is így van. életfogytig. most érzem át, mit érezhettek és éreznek mai napig a szüleink
hagytam azokat a drivereket, amiket a win10 leszedett. gond végül is nincsen vele.
HWinfo: legmagasabb hőmérséklet 56 fok. átlag 51 fok. már ha azt nézem, amiket kell. de itt vannak a képek.
a lakásban 30 fok van!
KATT
KATT
a képeken valahol 42.8 fok is szerepel.a tippeket köszönöm, át fogom nézni.
kérdés. érdemes valami külön hűtést alkalmazni? az 51 fokos átlag talán nem követeli meg.
viszont a 12 centis ház ventit talán lecserélném valami 14-esre. van ajánlott? vagy menjek a ventilátor topikba?
apropó, még egy off... kifogytam a tárhelyből. 4tb-os hdd kellene. wd red? -
No.01
addikt
Keresgelek mar egy ideje, h mire megerkezik a gep addigra minden periferia osszealljon, de csak most juttotam el oda, h rajottem egy legegerrel (huhh de hulyen hangzik ez magyarul) nem leszek boldog.
Igy eljutottam a aHTPC billentyuzetek vilagaba, de az meg majdnem olyan melysegeket karcolgat, mint a normal PC-k billentyuzetei...(persze valoszinuleg ez csak nekem ujdonsag
)
Szoval van v.mi ajanlott kategoria? Igazabol a 2 Logitec-en (K400 & K830) es a Microsoft-on kivul a tobbi majdnem mind ismeretlen.
Van barkinek tapasztalata vagy hagyatkozzak a neten talalt tesztekre?
-
Celtis
veterán
válasz
devil-k #48306 üzenetére
Ha esetleg zenét hallgatsz, akkor a képernyővédő okozhat ilyet, de filmezés közben nem mehet el a kép.
Talán a leggyorsabb, ha megnézed a logot. Lépj be SSH-n és add ki ezt a parancsottail -f /storage/.kodi/temp/kodi.log
(remélem nem írtam el)
Ez folyamatosan logol a képernyőre. Amikor jelentkezik a hiba, nézd meg az utolsó sorokat. -
devil-k
nagyúr
válasz
Patice #48307 üzenetére
Legújabb LE.
Vas:
Ház: HDPlex H1.S
Táp: HDPlex 250 W Hi-Fi DC ATX
Hálózati töltő: Dell PA-4E 19.5V 6.7A (130W)Alaplap: Gigabyte GA-B85N
Processzor: Intel® Core™ i3-4330
SSD: Intel® SSD 530 Series
(120GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 20nm, MLC
Memória: [Corsair XMS3 — 4GB Dual Channel DDR3 (2x2 GB)] -
Patice
Topikgazda
válasz
Skillet #48305 üzenetére
Gyerek: nekünk is mindig egyre több időt mondtak nehéz időszaknak. Csak megerősíteni tudom a 20 évet., de inkább éltefogytig a valóság.
Két fiam most 4 és 6 éves. Nagyobbik szeptemberben kezdi a sulit....
Átérzem az élethelyzetedet.Hőmérséklet és egyéb monitorozásra én tudom ajánlani a HWinfo-t.
Legfrissebb VGA driver: vagy Asrock honlap, vagy hagyod, hogy a Win10 magának felrakja a (szerinte) legújabbat. Nekem nem volt gondom Win10 alatt azzal, amit felrakott magának.
Kodi nem kap netet: beállítás gond. Ha a gép kap, akkor a Kodinak is kell kapnia.
További tuningolás, csak ha érzel hozzá affinitást (
): CA fórum jó pár hasznos trükkel. BlackBird a felesleges telemetria meg hasonló adatküldések kilövéséhez. Utóbbival csak óvatosan, odafigyelve, leírását elolvasva!
(#48306) devil-k:
Melyik LE, milyen vason?
-
devil-k
nagyúr
Kérdés, LibreELEC-kel kapcsolatosan. Mitől van az, hogy kép nincs, de hang igen? Ha pedig megmozgatom az egereket, akkor el kezd szaggatni. Érdekes, mert a régebbi verzióknál nem volt ilyen, vagy Win alatt.
-
Skillet
addikt
válasz
Patice #48289 üzenetére
tegnap végre összeállt. (eddig a gyerek miatt nem volt idő... haver szerint csak az első 20 év nehéz
most 9 hónapos
)
gyors, stabil... ahogy megszoktam a Q1900DC-től is. azon 8.1 futott, szerettem. most win 10 van, remélem ezzel sem lesz gond. de forog a rendszer rendesen. ha valamire kíváncsiak vagytok, szívesen megnézem, tesztelem.
1-2 kérdést engedjetek meg.
CPU hőmérsékletet mivel tudnék legkönnyebben monitorozni win alatt?
legfrissebb vga drivert honnan tudom lekapni hozzá?
kodi valamiért nem kap netet.tűzfal lehet az oka? mindjárt megnézem, hátha jutok valamire.
a tűzfalat kikapcsolva sem kap netet. beállítás gond lesz?
szerencsére minden más -egyelőre- jól szuperál. -
bozsozso
őstag
válasz
MasterMark #48303 üzenetére
Természetesen fix IP van.
-
MasterMark
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest