- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- DIGI Mobil
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
válasz Gorneck #49494 üzenetére
Még egy gyors kérdés...ami kicsit bosszant...
Eddig LibreElec-et használtam filmezéshez...mivel az általam összerakott HTPC sem akarta vinni a 4k-s tartalmat (kevésbé akadt, mint a J3455 - de még mindig nézhetetlen volt). Gondoltam egyet és felraktam a Win10-et egy MPCHC-vel...és érdekes módon ment az összes 4k cucc (minden gond nélkül).
Ezután felbőszültem kicsit és felraktam a Kodi-t...minden gond nélkül megy azon is a lejátszás.Ez most mi, mármint az egyiken miért megy a másikon miért nem?
A HTPC belőve minden gond nélkül megy rajta minden. Még bevárom az Optikai kábelt és ha azzal már elmegy a hang az erősítőig, akkor végre adhatom is át a cuccot ismerősnek.
Gorneck#1239
-
-
szasanyi
félisten
válasz Gorneck #49483 üzenetére
Az optikával az a baj, hogy a HD hangsávot nem képes továbbítani. Persze nem tudom milyen az AVR, de ha a 4K-t nem tudja lehet a HD hangokat sem és akkor tökmind1.
Az nem próbáltam kvázi nem is tudom, hogy ha a HDMI-n csak a kép megy be akkor azon keresztül továbbítódik-e az AVR felé a külön optikai szálon bevitt hang. A TV HDMI csatlakozóinak egyikén fel kell legyen tüntetve az ARC azt meg kell nézni, ehhez nyilván nem előny a falra szerelt helyezete.Celtis: az, hogy sz@r fel sem merült mivel eddig kifogástalanul működött egy PC - monitor között.
-
Gorneck
legenda
válasz szasanyi #49475 üzenetére
Tudom, csak az AVR nem tudja a 4k (1.4-es csati van rajta). Ezé gondoltam erre.
Saját kütyümmel sokkal egyszerűbben oldottam meg (HDMI kép Optika hang)...de ismerősnek hasonló TRIOja van csak a HTPC más...nincs rajta optikai kimenet.
Fákkk...le kell tépnem a TV-t a helyéről... HTPC most épp a HDMI1-be van kötve, akkor lehet az a baj...meglesem ezt is...
Köszike.
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Celtis
veterán
válasz szasanyi #49481 üzenetére
Már arról is lehetne vitát nyitni, hogy van-e ilyen meg olyan szabványú kábel. Szerintem nincs, de mindegy.
Az 1.4-es HDMI szabványban jelent meg az ARC, szóval az 1.4 tudja. Hogy neked volt egy fos kábeled, az nem jelent semmit.
(BTW, ezek szerint aaz LG soundbarom is HMDI 1.4-es habár fullHD 50p-t nem tud kezelni) -
Celtis
veterán
válasz cinemazealot #49476 üzenetére
Jó az a sorrand (HTPC->AVR->TV) csak a HDMI-ARC kell, hogy a TV is szóljon az erősítőn.
-
cinemazealot
addikt
válasz cinemazealot #49474 üzenetére
Huppsz! (#49475) szasanyi hozzászólása ráébresztett, hogy mi van, ha Te a TV-t is szeretnéd az erősítővel kihangosítani? Természetesen ekkor az én megoldásom nem megoldás, csak ha az Általad felvázoltak szerint a TV után van az erősítő. Ez esetben a Toslink kábel (a TV-ből az erősítőbe) valóban megoldás lehet (nálam is így működött egy darabig), viszont kérdés, hogy a TV átengedi-e a teljes hangfolyamot, vagy csak azt a sztereót (legyen a forrás akár 5.1-es is), amit ő maga is meg tud szólaltatni.
-
szasanyi
félisten
válasz Gorneck #49473 üzenetére
A helyes bekötés inkább HTPC => AVR => TV lenne, és a Passtrough ON (AVR menü). Igaz, hogy így is működnie kéne, de ahhoz 3 feltételnek kell teljesülnie:
- LG TV esetén az ARC ON (TV menüben), és csak az ARC jelzésű HDMI kimenetén (ált. a HDMI_1)
- AVR részéről Passtrough ON + ha van a menüjében CEC / ARC / HDMI controll vagy hasonló az is ON
- csak HDMI 2.0 kábellel működik!Természetesen AVR HDMI nélkül nem megy, de gondolom az van. Ha a HTPC a TV-be csatlakozik, akkor az AVR-en a megfelelő bemenetet (forrást) ki kell választani (pölö AUDIO1) a TV-ből érkező hang megszólaltatásához. És mind1, hogy az maga a TV hangja vagy azonkeresztül a HTPC-n nézett film hangja.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
Van esetleg tapasztalat arról, hogy ez a kártya Ubuntu (pl. 16.04 LTS) alatt is megtalálja a megfelelő driver-eket és rendben viszi a Steam-es játékokat és a Kodit?
(#49473) Gorneck
A helyes sorrend: HTPC -> Erősítő -> TV. Ehhez persze az erősítőnek rendelkeznie kell HDMI kimenettel is.[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz Gorneck #49472 üzenetére
Illetve még egy gyors kérdés...adott
- TV (lg)
- Erősítő
- HTPCHTPC -> TV -> Erősítő vonalnak kéne mennie HDMI-n keresztül? A TV-n hiába állítom be, hogy hangot HDMIről tolja át az erősítőre mondhatni nem történik semmi (akkor se ha rendes TV műsort nézek)...sajnos port-ot kiválasztani nem lehet...
Ez természetes jelenség? Vagy kutakodnom kell az erősítő beállításai közt? Vagy szereznem kell egy toslink kábel és azon keresztül próbálkozni?Gorneck#1239
-
vatomi
aktív tag
GTX 1030 kevés? Vagy valami olcsóbb hasznát de halk.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
vatomi
aktív tag
Sziasztok!
Eddig max 1080p videókat néztem egy nas-ról streamelve windows-os Kodi htpc-re. Kijelzőt cseréltem, sajnos az lga1155 konfig integrált vga-val elhasal az uhd-n. PCIE bővítésre van lehetőségem. Milyen vga-val menne ez hibátlanul? -
Celtis
veterán
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Gemini Lake-rőlmár infókat lehetett tudni november 20 fele, Magyarországra csak 2018 Q1 fele érkezik?
Ez lehet nagyon alap kérdés lenne de Linux-ot ahsznál, N3150-em van IGP miatt EGL-es Kodi-m van.
Ha türelmetlen lennék megvárni az új Geminit akkor néztem 1030 vagy RX550 jó lenne 4k-ra.Ez tökéletesen fog működni nekem EGL-es kodi alatt is?
Illetve a VGA-t lehet úgy használni, hogy csak a VGA akkor kapcsoljon be, ha Kodi-ban filmezek.
Stand by-ban ha mondjuk este torrentezek , akkor nekem felesleges lenne has pörögne a VGA.Válaszotokat előre is köszi.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Gorneck
legenda
válasz Patice #49461 üzenetére
A NASnak nem szabadnak gondot okoznia, mert a másik gépen meg ment a megosztás...mondjuk az is igaz, hogy minap TVn se látta a NAS-t, pedig a HTPC-n hibátlanul ment minden róla.
Hazaértem melóból és ránézek...tegnap elég későn fejeztem már be a gép építését...szal lehet vmi user hiba van mégis.
Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
Sziasztok,
LibreElec esetén az mitől lehet, hogy nem látja a NAS-om? Tegnap ismerősnek összeraktam a gépét és ki szerettem volna próbálni, de nem jött össze, a saját HTPC-m meg simán müxik...
Gorneck#1239
-
HurkaLES
tag
Egy 5.1-es házimozi ha géphez van kötve, játékoknál is átadja az érzést, vagy inkább csak filmekhez jó?
-
tom_tol
addikt
válasz MasterMark #49449 üzenetére
-
tomic
addikt
válasz MasterMark #49444 üzenetére
És ezt hogyan csináljam?
-
-
Patice
Topikgazda
Próbáld ki. Nem tudom, hogyan fog reagálni rá a gép, mennyire zavarja össze a rendszert a több VGA.
(#49441) stigma:
Szerintem maradj a jelenleginél.
A SMB megosztást tudja a Kodi is, ez alá kell csak egy TM, ha még nem lenne fönt, meg akkor a NextCloud, amit szintén webes felületről tudsz konfigolni.
Én Debian-t csak az OMV alá használok. Azon a gépen csak az OMV fut, meg pár olyan szerver alkalmazás, ami nincs az OMV-ben plugin-ként.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
stigma
addikt
válasz Patice #49439 üzenetére
Hi, igazából semmi extra csak :
- debiant gondoltam kipróbápom sok jót olvastam róla.
- omv-t feltettem virtualbixba kipróbálni milyen, tetszett nagyon.( volt egy ötlet hogy htpc-t NASra alakítom de inkább mégsem.Szokásos általad irt dolgok kellenek: transmission+ egl kodi( igp miatt) +samba+ nextcloud
Ezenkívül semmi extra.
Akkor marad a 16.04.3 ubi server vagy megnézem virtualboxban mennyire életképes a 17.10es server ezekre a feladatokra.
-
Patice
Topikgazda
válasz stigma #49438 üzenetére
OMV topikban olvastam, hogy az OMV és a Kodi együtt egy gépen nem igazán szerencsés választás. "Összevesznének"....
A Debian 9 + EGL KODI kérdésedre: szerintem nem sokan próbálták, de ha van tartalék SSD-d, akkor kipróbálhatod, hogy működik-e. Előre nem lehet megmondani.
A NAS részével amúgy milyen feladatokat látsz el?
Mert ha csak egy megosztás kell, meg torrent, ahhoz nem kell OMV-s felület. Kodi tudja a SMB megosztást, egy Transmission-t meg nem nagy dolog alá rakni, amit másik gépről TransGUI-val tudzs vezérelni. Így egy gépen megvan az adattárolás, a torrent és a megosztás is.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
HTPC-et updatelem (HDD-et cserélek benne nagyobbra) és gondoltam újítok egyet.
Célom a Debian lenne + EGL-es kodi + OMV a nas funckiók miatt.
Debian 9 Server + LightDM(remélem jól írom, minimál gui) + OMV4 (Torrentezésre) + Kodi lenne lenne a kombó amit szerenék használniJelen esetben az EGL-es kodi működik Debian-on is rendesen vajon?
Lényegében a Debian is Linux disztribúció.Asrock N3150-em van 8GB RAM-al szerelve, mostani rendszer az SSD-n => 16.04.2
Esetleg tapasztalat az új Kodi 17.6-al kapcsolatban van valami?Válaszotokat előre is köszönöm.
-
tomic
addikt
Tudnátok nekem abban segíteni.hogy hogyan kell a hang kivezetést hdmi-n az alaplap csatiján kivezetni a képet meg a vga hdmi csatiján?
Jelenleg vga-avr-tv az út,de szeretném a képet nem belevinni az avr-be ha lehet.
Win 10-et használok.
Próbáltam bekötéssel de a hang egyfeszt a vga-n akar kimenni és az alaplapi kijáratot így nem is ismeri fel.Nem érzékeli valamiért. -
szpal17
őstag
válasz MasterMark #49434 üzenetére
Igen akad továbbra is. Régebbi drivert próbáltam most rátenni és ugyanaz. Ha leválasztom a kiterjesztést, akkor a TV-n és a monitoron is jó.
-
szpal17
őstag
válasz MasterMark #49431 üzenetére
Avi, Mkv, 720p, 1080p...minden amit Vlc-vel és MPC-vel akarok lejátszani a kiterjesztett asztalon. A fő képernyőn tökéletes, de amint áthúzom, elkezd laggolni. 4K youtube videó simán megy, játékok is Full HD-ban.
Csak a videókkal van probléma...Hardveres gyorsítás működik, legalábbis az MPC alul ezt írja.És a legfurcsább, ha megcserélem a két képernyőt, akkor is mindig a kiterjesztett ami a szaggat. (tehát egyszer a 22-es Fujitsu monitoron, megfordítom akkor a TV-n)
1920*1080(natív) 60Hz a Fujitsu
3840*2160(natív) 60Hz az LG[ Szerkesztve ]
-
szpal17
őstag
válasz MasterMark #49429 üzenetére
Ezek megvannak, probléma ugyanaz.
-
szpal17
őstag
Sziasztok!
Ide irányított az egyik fórumtárs a vga-s topikból. Hátha sikerül valakinek segítenie...
Van egy nagyon idegesítő problémám, amit nem sikerül megoldanom. Van egy Nvidia GTX 950 kártyám. Főmonitorként egy 22-es Fujitsu (1920*1080), kiterjesztésbe pedig egy 4K-s LG TV. A kiterjesztett tv-n VLC-vel és Media playerrel is akadnak a videók. Játékok és pl. youtube 4K hibátlan.
Viszont ha elsődleges monitornak a Tv-t teszem és a Fujitsu a kiterjesztett, akkor azon akadnak. Próbáltam driver teljes újratelepítést, lejátszó programok újratelepítését, de semmi változás. Mi okozhat ilyet?Köszi!
-
wolfm87
csendes tag
Sziasztok!
Nem nagyon találtam a megfelelő topikot, egyelőre Chrom Cast-en gondolkodom, de néznék más alternatívát.NAS-ról (DLink DNS-320L) szeretnék streamelni buta tv-re filmet, úgy ,hogy van egy yamaha hifim, ami toábbítani a hdmi portján a jelet a tv felé. Szóval a hifire tenném a CC-t.
Azt látom, hogy bubble upnp-vel működik ez a móka, de engem más megoldás - egyszerűbb- is érdekelne.
Nem tudom ,hogy konkurens lejátszóról ki mit tud? ROKU? Renkforce? Amazon Fire TV?
CC-s topikba próbáltam ,ott sajnos nem reagált senki -
Joke21
aktív tag
Sziasztok,
próbáltam kiigazodni ezen a j3455 10bit hdr témán, de nem igzán sikerült, többen írnak több mindent. Azt írjátok, hogy az asrock j3455-itx nem tudja a 10bit hdr-t, de most próbáltam ki libreeleccel, és simán lejtászotta a filmet. Ubuntu alatt akadozott, ezért próbáltam ki libreeleccel. Meg mi ez a natív hdmi 2.0? Ez mennyivel tud többet, mint ami ezen az alaplapon van?
-
HurkaLES
tag
válasz MasterMark #49424 üzenetére
Az természetesen van.
-
HurkaLES
tag
válasz MasterMark #49422 üzenetére
Az nagyon király. Akkor már minden adott. Hétfőn már veszem is a 3db rca-jack kábelt,Viszont milyen driverre lenne szükségem?
-
HurkaLES
tag
Sziasztok!
Az 5.1-es hangfalszettet szeretném rákötni a számítógépemre.
Ilyen az erősítő https://obrazki.elektroda.pl/6646372200_1389000966.jpg
Az alaplapom pedig Gigabyte GA-B85M-D2V
Az egyik fórumos kolléga már annyit tudott segíteni, hogy nincs szükség 5.1-es hangkártyát venni mert a beépített tudja kezelni. Realtek-ben át is tudom állítani. Viszont 3 jack csatlakozó van az alaplapon, amiből 1 a mikrofon. És ezt a mikrofont hogyan tudnám átállítani hangra? Mert akkor elméletileg már hozzá tudnám kötni az erősítőhöz 3 kábellel. -
devil-k
nagyúr
válasz fausto #49415 üzenetére
Én inkább így adnám meg a sorozatneveket a helyedben:
Hozz létre egy
The Walking Dead mappát
Azon belül egyS08 mappát
Majd a fájlokat így nevezed el:The Walking Dead S08E01.mkv
A filmeket pedig így:
A Monster Calls (2016).mkv
vagySzólít a szörny (2016).mkv
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
fausto
addikt
Sziasztok,
OpenELEC-et használok, most újra kellett telepítenem a rendszert. Minden megvan, de valamiért a sorozatokat az istenért nem karja beolvasni a médiatárba. A file szerkezet úgy néz ki, hogy van a x:\Filmek (ezt gond nélkül beolvasta) és a x:\Sorozatok. Az almappákkal próbáltam mindenféle szerkezetet, de csak nem sikerül.
Pl.:x:\Sorozatok\Friends\S01\Friends.s01.e01.mkv -> Nem találja
x:\Sorozatok\Family.Guy\Famili.Guy.s01\Famili.Guy.s01.mkv -> Nem találja
x:\Sorozatok\The.Walking.Dead\The.Walking.Dead.s08.e01\The.Walking.Dead.s08.e01.mkv -> nem találjaEgyébként korábban ugyanígy voltak a mappaszerkezetek és mindent megtalált. Ha a sorozatok menüpontban rámegyek a mappára és azt választom, hogy Átvizsgálás médiatárba, egy kicsit gondolkodik, majd feldob egy ablakot, hogy írjam be pontosan a sorozat nevét, de ha beírtam, ugyanúgy feladja. Van ötletetek mi lehet a gond?
-
128bit
tag
Helloka
Segítsetek kicsitEddig csak úgy néztem filmet tv-n,h pc röl hdmi-n rádugtam és kész ,de most messze ,kb 8m re,másik szobába szeretném átjuttatni a filmet a tv-re .
Na most vegyek simán egy 10m es hdmi-t, vagy vegyek egy tíz párezres andoidos kütyüt?
Vagy milyen megoldás lehet még?Nem akarok semmi extrát,csak sima full hd ,még az 5.1 sem érdekel .
köszi
(medence gépész) 06708810076
-
vadeper
újonc
Sziasztok!
Szeretnék csak 1080p és 4K filmezésre építeni egy PC t amit egy 4K projektorral használnék.
Az eddigi tapasztalatom az, hogy egy régi HDI Dune médialejátszó képminősége (Színek, kontraszt, fények, fekete mélysége) 1080p ben HDMI kábelen fényévekre van pl egy Lenovo t470s HDMI kimenetének minőségétől.
Videokártyák esetén ilyen jellegű tesztet sehol nem látok. Tudtok segíteni vagy linket küldeni, hogy mi a létező legjobb képminőségő kártya árfüggetlenül jelenleg ha tényleg csak a film képminőség számít?
Előre is köszi. -
canniball
nagyúr
válasz Celtis #49407 üzenetére
"A Kodiban be lehet állítani, hogy mi legyen az alapértelmezett tevékenység a power gomb hatására."
Az sajnos nem a (fizikai) power gombot szabályozza, csupán azt határozza meg hogy amikor a felugró menüben megnyomod a kikapcsolás menüpontot akkor mit csináljon.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Celtis
veterán
válasz canniball #49396 üzenetére
A Kodiban be lehet állítani, hogy mi legyen az alapértelmezett tevékenység a power gomb hatására. A kikapcsolás menü megjelenítése az alapértelmezett. Legalábbis én anno nagyon egyszerűen meg tudtam ezt csinálni, amíg légegeres távirányítót használtam. De ha ez nem menne, akkor is megoldható. Szerintem LE-ben sokkal több ilyesmire a lehetőség.
-
rudi77
tag
Windows 10-be hogy lehetne letiltani frissítések előugró ablakot (ilyenkor lehet kiválasztani késleltetés, időpont választása) ?
Már nagyon idegesít. -
Patice
Topikgazda
válasz SunMount3r #49403 üzenetére
Egyszer próbáltam. Szerintem problémamentes.
Egyszer már elkezdtem írni a Win10 kézi optimalizációs Logout bejegyzésemet, de még nem sikerült sosem befejeznem.
-
Patice
Topikgazda
válasz SunMount3r #49401 üzenetére
Multiboot rendszerre gondolsz?
Megoldható. A nehézségi fok attól függ, hogy mit akarsz még a Win mellé felrakni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- LED világítás a lakásban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone-t használók OFF topikja
- Anime filmek és sorozatok
- GTA VI
- Motoros topic
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest