Hirdetés
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
Szevasztok.
Vki tudna segíteni hogyan kell beállítanom az asrock e350m1-es htpc-met a biosban illetve a win7-ben hogy kikapcsolt állapotban távolról be tudjam kapcsolni? Most vezetékkel kapcsolódik a neten folyamatosan logó routerhez.
-
A múltkor nem kaptam választ, most másképpen kérdezem:
HTPC-nek FM2-es konfigot szeretnék:
Proci: A4-5300
RAM: 2GB
Alaplap ITX de melyik?Csak HDMI kapcsolat, a hang is ott megy ki.
Jó lenne az órajelet visszavenni a kisebb hőtermelés miatt.
Openelec futna rajta SSD-n.
3D nem kell.Van valakinek ilyen működő konfigja? Röccenésmentes a BD is?
Vagy tudja a fentieket egy Brazos is?
Azok véleményét kérdezem akinek működő konfigja van.
-
laca500
aktív tag
Sziasztok!
Megint azon töröm a fejem, hogy össze dobok egy HTPC-t.
Egyszer már össze raktam egyet, de aztán a beállításokkal gondjaim akadtak (szenvedtem vele úgy 3 hónapot), így a végén feladtam a dolgot. Ha belegebedtem se sikerült a IMON távirányítót jól beállítani, a hálózaton keresztüli lejátszás állandóan akadozott, meg hasonló problémáim voltak.
Most így, hogy 2-300 (+/- 100) hozzászólást átolvastam úgy látom, hogy elég sokat fejlődött a támogatás és jó leírásokat is találtam a régebbi problémákra. Ettől felbuzdulva ismét bizseregni kezdett a tenyerem és arra gondoltam, hogy nekiveselkednék ismét a projektnek.
Egy ASUS Oplay-er helyett lenne. Nagyon jól tette a dolgát, de mostanában elég sok magas bitrátájú cuccba futok bele, amit csak akadozva tud lejátszani. Főleg a BD iso-at nem kedveli, de elég sok MKV-val is megszenved, lehet az 10GB vagy nagyobb méretű.
Különösebben nagy igényeim nincsenek, de az egom és a maximalizmusom soha nem engedi, hogy egy minimum konfigot állítsak össze. Általában az arany középutat választom, mert viszont a pénztárcám csak ezt engedi meg. Bár ez relatív.
Ezek figyelembe vételével szeretnék tanácsot kérni, alaplap (mATX), proci, táp, házikó, távirányító vásárlásával kapcsolatban. Esetleg csak infra vevőt lehet valahol venni, amit meglehet tanítani mondjuk a fenti oplay jeleire? Vagy van egy Harmony 700-om, ami erre megfelelő lehetne.
Az AMD apu-i tudják kezelni a 24p-t? Nem úgy mint az intelek!
Szóval, mit érdemes megvenni, mit ajánlotok, hogy mindenféle formátumú és bitrátájú filmet lejátszon akadás mentesen akár hálózaton keresztül is. Melyik rendszert érdemes feltenni? (Linux+XBMC, Win7/8+XBMC, OpenELEC, vagy esetleg van valami más, jobb rendszer?)
Azt hiszem így első nekifutásnak ennyi. Aztán majd biztos lesz még kérdésem. (Nem is kevés) -
válasz
slashing #22794 üzenetére
Arra értettem, hogy kemény, hogy nem csinál semmit benne, akkor mire a 2W?
Egyébként minden készülék kapcsolós hosszabbítón van, és le is szoktam kapcsolgatni. Kivétel a hűtő és a HTPC, illetve azok a készülékek, amiknek mechanikus kapcsolójuk van, ezáltal nincs készenléti fogyasztásuk.
Igaz, pár dolog így nem funkcionál óraként, de nem érdekes.
Miután ezt bevezettem, havi 1200-1300 Ft-ot esett a villanyszámla, pedig kicsi a lakás és nincs túl sok kütyüm.A 2W valóban nem sok, így még végiggondolom a dolgot, csak elsőre meglepett az, hogy 2W-ot eszik üresjáratban.
-
slashing
senior tag
" az kemény "
ennyire azért ne essünk át a ló másik oldalára, legyen 2 watt kereken. Akkor 500 óra kell a kb. 50-60 forint eléréséhez(1kw) ami minimum 250 film ha az két órás(ez ma már elég ritka), ha naponta megy 6 órát a gép akkor is majd 3 hónap kell ahhoz hogy ezt az 50-60 forintot megspóroljuk ha nincs benne.
Én amondó vagyok ha nincs rá szükség mert nem használod vedd ki de ha spórolni akarsz ne ezen tedd...
Persze sok kicsi sokra megy, de akkor elég sok minden lehet spórolni egy háztartásban ami 1-2 wattot eszik tétlen állapotában is...Jah most olvasom hogy 24/7 hát akkor meg főleg nem értem, akkor tudnál igazán spórolni ha nem menne 24/7-ben ami egy htpc-nél abszolút felesleges. Ha torrent miatt akkor is, ér-e annyi a feltöltés mint amennyit fogyaszt? Szerintem nem, bár ez egyéni vélemény.
-
Sziasztok!
Egy elég hülye kérdésem lenne.
Azon filózom, hogy vajon érdemes-e kivennem a linuxos HTPC-ből a DVD írót.
A fogyasztás miatt gondolkodom rajta, mivel a gép 24/7-ben megy.
Samsung SH-224DB típusról van szó. Mennyit fogyaszthat egy ilyen író amikor nem használják?
Van erről konkrét mérés, vagy hivatalos adat?Köszi!
-
SZKEBE75
senior tag
sziasztok!
HTPC-be tudnátok ajánlani videókarit?/low profájlost
/
-
válasz
MasterMark #22784 üzenetére
Milyen GPU-d van?
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #22770 üzenetére
Hogyan lehet a xorg.conf fájlt létrehozni? Ha csinálk egy üres ilyen fájlt akkor nem tölti ki, és el sem indul a rendszer.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #22770 üzenetére
Valaki?
-
-
törölt tag
Intelen most ritkán látok ugrást szemre, de a codec infoban folyamatosan nő a frame drop-ok száma.
Ha nem látod, akkor ne zavarjon, hogy mit ír
Én azért kipróbálnám interpoláció nélkül, hogy ugyanazt az ugrást látod-e kikapcsolva is. Ha igen, akkor egyszerűen érzékeny rá a szemed, nem hiszem, hogy tudsz vele mit kezdeni. Ha találsz megoldást, azért oszd meg.
-
sb
veterán
-
törölt tag
Még annyit hozzátennék, hogy LCD tévé mellett ha 24p módban bekapcsolva van bármelyik interpoláló eljárás, az is okoz ugrálást mikor hibázik az elektronika, ami zavaró reccenést okoz néhány percenként. De mivel te ezt biztosan tudod, nálad ez nem lehet gond
Azért a többség 24p módban használja ezt a funkciót és gyakran keverik a frame dobálással, duplázással, mert a hibázáskori látvány hasonló.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #22775 üzenetére
Sajnos nekem lejátszás közben is nő a számuk (míg AMD-n pause után sem volt).
Egyébként B75 a lap, a H61-emtől direkt megváltam mert 6-os chipsetnél én is olvastam anomáliákról.NV-n is összevissza droppolt és nőtt a számláló amíg nem volt a driverben 23Hz.
Ill. most hogy leírtam rájöttem, hogy vmi fps állítás bekerült az advancedsettings.xml-be XBMC-ben és az oldotta meg végleg NV-n a gondot. Bár az most is bent van, de lehet, hogy itt bekavarna? Kétlem, de ennek utánanézek... -
törölt tag
AMD elvben duplázna frame-et, esetleg dobálhatna is, de szabad szemmel sosem láttam. Ellenben az Ivy H6x (H7 sokkal jobb volt, de nem tökéletes) lapban láttam és zavart is, gondolom ezt vagy hasonlót, esetleg kisebb mértékűt látsz a G2020-szal. XBMC codec infonál is csak pause vagy stop után láttam dropot, ami meg lényegtelen, lejátszáskor sosem. Sajna megoldást nem tudok rá, ha gonosz lennék mondanám, hogy AMD vagy Haswell.
-
sb
veterán
Csatlakozom.
Nálam is gyorsabb és nincs gond vele.@regger: Kezd vicc lenni az AMD. Ahogy látom mobil vonalon is évek óta hiába várnak az APU-s termékekre, most az asztalik sem jönnek, mindig csak a csúszás. Egyetlen jó indok valóban csak a konzolok érkezése lehet, de ha utána, a konzolokkal, megjelenő Kabinivel, Kaverivel sem tudnak fogást találni az APU-kal a piacon akkor kb. abba is hagyhatják az ipart.
Ha már tesztek:
Nálam a G2020 XBMC-n belül sajnos dobál frame-eket. Jó, ennek persze nem tökéletes a 24p-je, de a tesztekben írt 23.972-őt hozza, vagyis 4 percenként van gond. És ugye "elvben" AMD-n, NV-n sincs tökéletes lejátszás, csak 23.974 és 23.978 (8 percenkénti frame ugrás), de ott az XBMC codec info-nál nem látszódott a frame drop számlálón.Film közben egyébként nem nagyon látni... néha azért láthatóan megugrik, de nem úgy, mint mikor NV-n 1-2 percenként volt ugrás a szar frissítés miatt. Ott kivétel nélkül megláttam mindet és rohadtul idegesített.
De azért erre is várnék ötleteket...
-
törölt tag
válasz
tom_tol #22772 üzenetére
A 4770-et (HD4600) egy Z87-es MSI lapban. Képminőséget, mozgásmegjelenítést egy LG 55LM765 és egy Pana 65ST65-ön. Hangért Denon 3313 és Onkyo NR1010 plusz JBL Studio 590, 530, 520, sub 550 felelt.
Ugye a PC-s felhasználás hidegen hagy, csak HTPC-s szemmel tudom nézni. A fenti összeállások egyikével sem volt tapasztalható olyan hiba, amit a legtöbb HTPC felh hátrányként említene. 24p rendben, speciális jelenetekkel tesztelve sem láttam zavaró frame hibát. HD audio passthrough is kipipálva. Kép XBMC és MPC-HC alatt futott. Ha jól emlékszem korábban is írtam, hogy csak a madVR Jinc tap3 és hasonlók fektették ki, de ez is csak 1000 userből 1-et ha érdekel.De azóta van Anandtech teszt, rakás előnyre és némi hátrányra rávilágítanak, érdemes elolvasni.
AMD alapú HTPC-k után elsőre fura volt a képminőség, kellett szöszölni a beállításokkal, képjavítók ki és esetleg bekapcsolásával. Nem is volt idő a végére jutni, korábban sosem foglalkoztam Intel alapú megoldással, míg egy AMD-t 10 perc alatt bekonfigurálok
Szóval nálam kép és hang kifogástalan, mégis megvárnám a Haswell Celeron procikat, ha Inteles HTPC-n törném a fejem. Feltételezem alacsonyabb fogyasztást, jelentősen olcsóbb árat és filmes szempontból azonos képminőséget kaphatunk. Úgy vélem már az Ivy (Celeron is) 7x lapban is lehet szinte tökéletes alap. A Haswell hab a tortán, mozgásmegjelenítésre érzékenyeknek, nagyobb képernyővel rendelkezőknek ideális választás.
Én továbbra is AMD vonalon maradok, de csupán egyéni ízlés miatt. Bár erre még a közeljövőben visszatérek, megnézzük vetítő+vászon párossal is az AMD vs Intel kérdést. Hamarosan otthoni körülmények között is lehetőségem lesz rá, időm is több lesz, főleg annak tudatában, hogy a Kabini már csak az álmaimban létezik
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #22769 üzenetére
Egyértelműen sötétebb.
Googlézéssal annyit tudtam meg, hogy a color range-t kéne valahogy állítani, vagy a black level-t. Semmi ilyesmi beállítást nem látok. Szóval valaki tud segíteni? -
MasterMark
titán
válasz
Patice #22761 üzenetére
& dabadab & Celtis: Köszi, akkor lenne pár kérdésem:
Hiába állítom be, hogy a 2-es megjelenítőn legyen kép, mégis a TV-n, meg a monitoromon is van kép egyszerre. A monitorról a képet nem lehet valahogy elvenni? Win-esnél volt olyan beállítás, hogy a többi kijelzőt sötétíti, itt nem találom.
Szerintem sötétebb képet ad, mint a Win-es XBMC. Ezt még tesztelnem kell, mindjárt visszarakom Win-re is, és akkor megnézem. Állítási lehetőséget nem találtam ezzel kapcsolatban, szóval ezzel mit lehet kezdeni?
-
Kowa
tag
Esetleg másnak is beszokott bekapcsolás után úgy töltődni XBMC hogy nem teljes képernyőn van a háttérkép hanem alul felül fekete csík van és össze van nyomorodva a háttérkép? Van erre valami megoldás?
-
Kowa
tag
Valaki tudna segíteni abban hogy az XBMC ujratelepitése nélkül hogy lehetne frissíteni? Látom hogy kint van a 12.2 es verzió és a 12.1 röl szeretném úgy fel frissíteni hogy a beállítások meg minden megmaradjon
köszi
-
törölt tag
No, lehet a Kabini alapú HTPC terveknek, terveimnek egyelőre lőttek.
AMD updates product roadmap for 2014 and 2015
Lehet, hogy 2014 márciusra halasztják az asztali lapok megjelenését:
...According to industry sources, the Kabini-based APUs for desktop applications are expected to launch in March 2014. Kabini's successor, Beema, is expected to be launched in the second half of 2014 or the first half of 2015, adopting the FS1B socket and Heterogeneous Systems Architecture (HSA)....
-
válasz
tom_tol #22759 üzenetére
deee, van hozzá pl fancy PLEX kliens Modern UI-ra. Persze ha PLEX-et használsz és nem sajnálnál érte kiadni asszem 8$-t.
De ha media centert használsz, akkor az külön megvásárolható csak.
Egyébként a Modern UI-os startscreen simán elmegy mediacenter frontendnek, ha csak a megfelelő appokat pakolja ki rá az ember.Más előnyét én nem látom, és ezekért nem feltétlenül érdemes váltani.
-
Celtis
veterán
válasz
MasterMark #22758 üzenetére
Lehet bizony.
-
válasz
"Ezzel az OpenElec-cel kapcsolatban itt is lehet kérdezni?"
Mivel az OpenELEC kifejezetten HTPC-s SW, ezert persze.
-
válasz
Király!
Lehet kérdezni, de én nem értek hozzá.
-
tom_tol
addikt
Mesterek!
Kinél hogy vált be a win8 már ha használjátok. Lecserélném a win7-t, de nem vagyok biztos a dologban.
Kösz. -
Celtis
veterán
Aeon Nox-ban hogyan tudom a lejátszás menüben az ikonok színét módosítani?
Alig lehet megkülönböztetni a szürke és piszkoskék színeket. -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Minimál HTPC-t raknék össze H61-es lap + Intel G1610 Ivy magos cerka felhasználásával.
A gépbe tennék egy kártyaolvasót, abba 1GB-s SD-kártyát, és erről szeretném futtatni a rendszert.Kérdés: Mi lenne a menete pl. egy XBMC Intel-es rendszer SD-kártyára telepítésének? (Linuxhoz nem értek
)
-
NTX
tag
válasz
MaUser #22752 üzenetére
Sajnos van, de szerintem ez a projektor hibája, mert a TVvel tökéletesen működik, csak a projektorral nem, viszont gyárilag tudja a projektor is. Amd a6 3600 processzorba integrált 6530 vga.
Az általad linkelt oldal alapján próbáltam, de nem tudtam átírni a 23.976 beállításaira, valamiért nem sikerült, ha az inf fájlt próbáltam cserélni vagy szerkeszteni, azzal sem jött össze. Ha esetleg megtalálod a programot, légy szíves linkeld be azt is. -
MaUser
addikt
Ne mond, hogy még mindig van ilyen gond AMD oldalon.
4850-nél szívtam vele konstans, azóta hál Istennek közelemben nem volt AMD kártya (na nem mintha nV-nek ne lenne meg a saját hülyesége -> secondary-n normális lejátszás pl. felejtős, nincs 23.976 csak 23.971, stb.)
Anno .inf file-t hackeltem és lehetett "force-olni" a driverben a 23Hz-et advanced mode-ban. Valamint volt rá egy kis progi is, amit linkeltem valamelyik topikba nem rég, de baromira nem lelem most.
EDID fix/override-re rákeresel találsz számos megoldást, pl ezt.
-
NTX
tag
-
MaUser
addikt
válasz
bajnokpityu #22748 üzenetére
Ha kikapcsolod az erősítőt, az nem jelenti, azt, hogy switchként működik a passthrough.
Rá kéne mérni a videoproci lábaira, hogy mi a helyzet ilyenkor. De simán lehet, hogy olyan bementet adott a forrás (HTPC-nél simán elképzelhető, hifi játékosnál nem annyira) az EDID szerint, amit mindenképpen nekiállt konvertálni az erősítő, mert nem tetszett neki az az EDID. Pl. nem tetszik neki a gamma, stb.
-
MaUser
addikt
válasz
bajnokpityu #22709 üzenetére
Igen, mivel sajnos sok erősítőnél a hdmi (vagy bármi más kép) jelét átvezetik egy képfeldolgozó procin, ami az esetek 99%-ban viszont csinál is valamit a képpel (de az is lehet, hogy a régebbi nem csinált és most csinál vagy fordítva). Legtöbbször a gyártó nem részletezi, hogy éppen van-e tényleges hdmi passtrough vagy mindenképpen lesz valami videofeldolgozás. Olcsóbb cuccoknál ha csak switch van, nyilván nincs ilyen gond, de ma már szinten lehetetlen nem 4k-s gépet venni, ahogy régebben 1080p/720p upconvert-et tudót. Innentől meg a gyártón múlott hogy van-e olyan jó fej, hogy csinál neked egy sima switchet az érintetlen jelért és mellé még egy olyan path-t ami az videoprocin is átvezeti a jelet, hogy tudj felkonvertálni*. De lehet egyszerűbb is a dolog: simán elképzelhető, hogy csak y jelet tudott kiadni a régi gép, te meg x jelet adtál neki és feldolgozott, az új meg tudja továbbítani az x-et. A legegyszerűbb ha simán bekötsz mindent a megjelenítőbe, vagy ha nincs elég bemenete, akkor egy távirányítós switch a megoldás és biztosan nem lesz semmiféle fölösleges konvertálgatás az erősítő által.
*Ha meg van pl. composite/s-video/component -> hdmi mód az erősítőben, akkor szinte biztos lehetsz, hogy a hdmi bementek jelét is átzavarják a videoprocin.
-
M@trixfan
addikt
Meg az irígy Apple hater-eket is akik bizonyos informatikai és minőségi kvalitásokat nem képesek figyelembe venni. Annyira unalmas ez már, komolyan mondom. Mintha egy hasonló minőségű Sony, HP, vagy Lenovo nem ugyanannyiba, olykor még nem többe kerülne... Ha körbenézek Mac-es ismerősök között akkor az a durva, hogy legalább 70%-nak már megvan a doktorija, én kezdek kilógni a sorból a csodás BME-s létemmel, a túlvállalt szakjaimmal. Ezt most nyilván túlreagálom, de már nagyon fárasztó, hogy az itthoni fórumok Apple témában szakmaiságot mellőző fröcsögésben merülnek ki.
-
=WiNTeR=
senior tag
Ahoi népek! Tervezek egy HTPC-t építeni, aminek gyakorlatilag csak annyi dolga lenne, hogy a benne lévő 5 HDD-t megossza a gigabites hálózaton, valamint néha lejátszon HDMI-n FHD filmet. Egy G1610T procit néztem ki hozzá (alacsony fogyasztás miatt), 4 GB RAM és egy 40 vagy 64GB-s SSD-t rendszernek (Windows 8 Pro x64). Vélemény?
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #22726 üzenetére
Lesz ára...
Én nem bírtam és beújítottam addig is egy Asrock B75M-ITX + Ivy G2020-at az Ion helyére.Eddig eléggé bejövős:
- Fogyasztásban 2x3.5" Green HDD+SSD-vel és egy házventivel (2W!!!) idle 24W, cpu load 40W. XBMC playback 27-28W. Alulfeszelve: Proci 0.800-960V helyett 0.650-0.840V-ot kap, a ram 1.5V helyett 1.3-at, IGP-t -0.075V-ra lőttem be. Egyébként utóbbiak 1-2W-ot számítanak csak, a proci alulfeszelés kb. -5W.
- Egy szál SSD-vel idle 15W-ot mértem konnektorból, Prime95 alatt 29W-ot alulfeszelve, 35W-ot defaulton.
- Sebességben nyilván összehasonlíthatatlan. Az Ion SSD-vel is lassú volt, a G2020 Win8-al (és fast boot-al) kb. 10mp-alatt elindul. Nem egy kategória. De ezt tudtam eddig is hiszen nagyon közel van a netezős családi konfighoz, amiben i3-2100 volt, ehhez tudom hasonlítani.Ezzel a fogyasztással és erővel a nem semmi kategória. Gyakorlatilag az Ion(Atom) alatt van fogyasztásban alulfeszeléssel és egy "szélvészgyors" gép.
Kicsit megijesztett amikor az XBMC-ben széteső menü fogadott, de egy beta driver megoldotta.
Azért ez a része elég gyászos, hogy májusi driverrel szétesik a kép és azóta nincs hivatalos, ami javította volna, csak béta. IGP opciókban sem világos mi-mire való és van benne 1-2 "képjavító" azért. minőségben először rosszabbnak tűnt a kép, de némi állítgatás után jó lett.MadVR-t beállítottam egy medium szintű méretezéssel, azt is bírta. 720p átméretezésben 75% körül, SD-nél 80% körül pörgött a GPU. cserébe a fogyasztás 28W-ról 34-35W-ra ugrott. Ha így bírja még szórakozok majd vele egy kicsit...
-
Susi
csendes tag
Sziasztok,
hátha más is belefutott már ebbe a hibába és sokat szívott vele...
hiba leírása:
xmbc youtube add-on (4.4.6.) nem játszik le bizonyos videókat (nem indul el vagy hibaüzenetet dob). Föként Vevo-s zenei videóknál tapasztalható a hiba.
Megoldás:
készült rá egy javítás, a /.xbmc/addons/plugin.video.youtube/YouTubePlayer.py file-t kell lecserélni a javított verzióra -> YouTubePlayer.py
bővebben a hibáról és a javításról -> xbmc youtube add-on - Issue 95
Nekem segített, szépen lejátszik minden videót (OpenElec 3.0.6)
Üdv.
Susi -
Warter
addikt
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Már régóta nézegetem az USB - CEC Adapter-t, jó lenne egy távkapcsra redukálni a jelenlegi helyzetet, de adódik néhány kérdésem. Samsung tv-m van, Asus E350-M alaplappal, és OpenElec-t használok. Lehet hülyeségeket kérdezek, de számomra ezek nem egyértelműek...
Legfőképpen, a be- és kikapcsolás hogyan működik a gyakorlatban? Ha be van kötve az adapter, akkor a tv távkapcs power gombjával beindul a pc is? Esetleg kell hozzá kikapcsolt állapotban is usb +5V emiatt?
Kikapcsolásnál tv és pc is leáll? Időzítésnél is kikapcsolja mindkét eszközt?Valaki tegyen már rendbe aki használ ilyet...
-
Susi
csendes tag
Szia!
Én OpenElec 3.0.6 alatt használom a 4.4.6-os youtube addon-t. Nekem is volt bejelentkezés problémám. Végül az ebben az issue-ban található megoldás segített -> Issue 103
röviden a lényeg:
a YouTubeCore.py file-t kell módosítani. Nálam itt található a file:
storage/.xbmc/addons/plugin.video.youtube/YouTubeCore.py
a 400. sorban kell elvégezni a módosítást:
előtte:
if get("url_data"):
request = urllib2.Request(link, urllib.urlencode(get("url_data")))
request.add_header('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded')utána:
if get("url_data"):
change_get = get("url_data")
for k, v in change_get.iteritems():
change_get[k] = unicode(v).encode('utf-8')
request = urllib2.Request(link, urllib.urlencode(change_get))
request = urllib2.Request(link, urllib.urlencode(get("url_data")))
request.add_header('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded')Természetesen egy biztonsági mentést csinálj előtte a file-ról, illetve fontos, hogy az addon-t állítsd le a módosítás előtt!
Ha a módosítás után hibaüzenet nélkül elindul a youtube addon, akkor próbáld meg a bejelentkezést.
Annyi info még, hogy nekem a youtube (google) accountomban engedélyezve van a kétfaktoros azonosítás. Az xbmc fórumban volt olyan akinek e nélkül nem ment..
Majd írd meg mire jutottál!
Üdv.
Susi -
xedos
addikt
Éppen ma próbáltunk ki 3D-s filmeket a kis E350-M-en...
Simán vitte... IMAX 1080p stb... (Openelec rendszerrel) -
canniball
nagyúr
Semmi, valahogy elállítódott...
-
törölt tag
válasz
dabadab #22727 üzenetére
Őőőőő, mert új
. Amiért én várom és ráharapok egyre: 4k, 3D, 9-25w TDP, USB és Sata 3 így egyben vonzó. Talán a HD8400 többet nyújthat képminőség terén is, nem mintha az A10 rossz lenne. Nem utolsósorban bízom a full passzív gépben is, vagyis biztosra veszem
, ez az egyik fő szempont.
-
törölt tag
Az ECS KBN-I/5200 néhány nap múlva kapható japánban. Ahogy sejtettük, a kis 4 magos nem lesz olcsó. Várható ára 150 euró ill 20.000 japán yen. Az ECS KBN-I/2100 Dual Core Kabini pedig 90 euró. Ha ez igaz, szép összegre számíthatunk mire ideér.
szerk :nem baj legalább lesz az árét cserébe 4k támogatás
Elvben az Asrock olcsóbb lesz, de arról semmit nem tudok, se híre, se hamva.
-
A HDMI-s témákat legyetek szívesek átvinni a HDMI topikba!
De tényleg.
-
A HDMI-s témákat legyetek szívesek átvinni a HDMI topikba!
-
canniball
nagyúr
Könyörgöm urak, nyissatok már ennek a témának egy külön topikot!
-
gorbep
senior tag
válasz
Patice #22711 üzenetére
Ne írj ilyet mert mindjárt megkapod, hogy milyen zavart kap? Csak 0-és 1.... ha zavart kap akkor javítja, vagy ha nem tudja akkor meg megszűnik, szétesik a kép....
Ettől az eretnekségtől már csak egy lépés, hogy a különböző kábeleken különböző zavart kap...... és már kerülsz is a topic inkvizíció elé.....
-
válasz
bajnokpityu #22709 üzenetére
Nem tartom elképzelhetetlennek. Más elektronikai alkatrészek, esetleg a tervezésnél figyelembe vették, hogy olyan helyen "fusson" a jel, ami kevesebb zavart kap a környezetétől, mint az előző erölködő esetében.
-
bajnokpityu
félisten
olyat más is tapasztalt, h erősítő cserénél változott a kép minősége is? olcsó hdmi kábeleim vannak, de tv és forrás is érintetlen maradt, csak erősítő változott, kép meg asszony szerint is sokkal jobb lett.
-
tws1
csendes tag
Üdv!
Az xmbc-nél a youtube kliens rendben fut, egész addig, míg be nem akarok jelentkezni a saját listákat megnézendő. Ekkor leáll.
Linux Ubuntu alapú rendszereknél, legfrisebb stabil xbmc-vel próbáltam.
Van valami megoldás erre vagy?
A 13-s fejlesztőinél is ugyanezt van? -
cekkk
veterán
Hát nem én idiótázom a másikat le
De megint te sértegetsz, mert más ész érveket nem tudsz felhozni már. A második bekezdés rád is egyre jobban illik
Érdekes, volt egy beszélgetésem balagee-vel aki a projektor.hu oldalnál teszteli a projektorokat és elég komoly felszerelése van a kalibrációkhoz és érti a dolgát is és ő is azon a véleményen van, hogy nincs különbség.
Akkor ő is hülye és nem látott még jó rendszert? Írhatsz neki nyugodtanVagy ő is vak?
Persze amikor ezt megosztottam a lejátszós topikban akkor egyből elkezdték szidni, hogy egy szakmabeli, hogy mondhat ilyet és ő hülye. Persze aki több milliós dolgokkal játszik és több milliós vetítőket kalibrál az nem érti a szakmát. Sokkal jobb mint sok mondvacsinált újságíró és tesztelő, csak féltik a bödönüket.De még mindig nem született a világban egy hitelt érdemlő teszt ahol bizonyítják a különbségeket. Érdekes dolog ez is.
-
NTX
tag
-
cekkk
veterán
Hát személyeskedésen mást nem tudsz?
Persze szar a rendszerem a tietek isten király császár?
Érdekes módon a a Wd lejátszóm és a Dunem képe között láttam különbséget de egy szar hdmi kábel között már nem tudja megjeleníteni mi?Sajnállak, hogy ennyi telik a nagyra becsült egódtól.Persze az indiótázást kimoderáltad -
NTX
tag
Ha te nem értesz a kultúrált válaszból, akkor leírom úgy, hogy megértsd te is!
Te vagy a korlátolt! Ezerszer leírtam, hogy saját tapasztalatokról írok! Nem tudsz olvasni? És igen, annyira gagyi rendszered van, hogy azon nincs különbség, nézz meg egy normálisat, azon lesz!
Azt is leírtam, hogy befejeztem, de mivel kérdeztél, arra válaszoltam!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Nem beszél az AMD a Ryzen 7 5700X3D-ről
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gumi és felni topik
- Synology NAS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest