- iPhone topik
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MM
őstag
válasz
sirarcheer #25136 üzenetére
Szia!
HTPC ügyben inkább ITT tudnak majd segíteni.
3D-hez AMD fronton hivatalosan legalább A8 javallott, nem hivatalosan A6 már elég LEHET. Ha nem kell a 3D, Brazos is bőven elég, vagy A4.
Intel vonalon pedig Haswell legalább a 24p miatt, ha ez is fontos, ott pedig i3-tól indul a 3D támogatás.
Ha nem érdekel a 24p, és 3D sem fontos, akkor Pentium is elég. Atomról nem tudok nyilatkozni. -
canniball
nagyúr
válasz
sirarcheer #25140 üzenetére
Itt megint csak azt tudom írni (remélem nem hülyeség) amit olvastam: bele lehet tenni de a CPU gyenge hozzá és ugrik a platform egyik előnye, az alacsony fogyasztás.
-
canniball
nagyúr
válasz
sirarcheer #25138 üzenetére
Az Atomokat egy ideje már nem követem így nem tudom mire elég vagy sem. De nem a Brazosról akartalak lebeszélni, az ASrock E350M1/USB3 lapon pl. van minden. Csak nem tudom kapható-e még valahol, az /USB3 nélküli verziójáról pl. "csak" az usb3 csati hiányzik. Persze kérdés mire van szükséged, ha a HDMI-n kívül semmire akkor jobb a GIGABYTE GA-E350N amit az imént rendeltél mivel arra 3 év gari van (az ASrockra meg csak 2 év).
-
canniball
nagyúr
válasz
sirarcheer #25136 üzenetére
Attól függ milyen 3D. Ugyan személyes tapasztalatom nincs, de az itt olvasottak alapján (a SBS kivételével) arra nem jó a mobo. Persze cserébe nem drága.
Amúgy azon a lapon se egy optikai hang, se esata, se egy usb3... -
canniball
nagyúr
válasz
sirarcheer #21417 üzenetére
Wasapit próbáltad már?
-
Tim82
félisten
válasz
sirarcheer #5689 üzenetére
Intel vonalon nem mozgok túl otthonosan, leragadtam a socket 478-nál.
Házra viszont tudom ajánlani a Point of View M2 Station-t. 11k körüli áron kapható, fekvő, fekete, nem néz ki nagyon csúnyán, ATX alaplap is belemegy (tehát bővíthetőséggel biztosan nem lesz gondod, bár szvsz mATX-ben sem ritka a 2*PCI, 1*PCI-E x1, 1*PCI-E x16), 2*5.25 és 1*3.5 külső hellyel rendelkezik (szerintem remek ODD-hez, egy előlapi panelhez és kártyaolvasóhoz).
WD40 fórumtárs írt egy cikket egyébként a házról.
Én a héten veszek egyébként egy (használt) FSP 350PNF-et (Noisekiller), elég jónak és csendesnek szokták mondani. A passzív tápok kívül esnek a keretemen és megelégszem a halk géppel a zajtalan helyett.
-
Tim82
félisten
válasz
sirarcheer #5682 üzenetére
Érdemesebb saját konfigurációban gondolkodnod, mint összeszereltben. Először is, tanulmányozd át ezt az írást, elég részletesen foglalkozik a HD-filmek hardverkövetelményeivel. Másrészt gondold át, hogy a net/film/zene hármason kívül mire szeretnéd még használni (illetve azt is, hogy milyen HD-filmeket - 720p, 1080i, 1080p - akarsz rajta nézni, mert ennek és a költségkeretnek megfelelően érdemes összeállítani a konfigot).
Ha full HD-filmeket nézel, ajánlott egy középkategóriás, kétmagos processzor, egy újabb videokártya (ATI HD2xxx, Nvidia 8xxx-sorozat) vagy egy olyan integrált videóval rendelkező alaplap, amelyik támogatja a HD-film lejátszást. Ilyenek pl. AMD vonalon a 780G, 790GX chipsettel szerelt alaplapok.
A RAM másodlagos tényező, 1 GB ought to be enough for anyone, persze, ez oprendszertől függ. A DDR2-es modulok még a gazdasági válság idején is olcsóak...
A háttértár kapacitása megint attól függ, hogy rajta tárolod a filmeket, vagy hálózatról játszod le.
Olyan dolgokra nem térek ki, hogy méret, külső, energiafogyasztás, mert semmilyen támpontot nem adtál hozzá, ahogy ahhoz sem, hogy milyen operációs rendszerrel ill. front-enddel szeretnéd használni, vagy hogy távirányítót szeretnél-e hozzá.
Más téma: ilyen háza van valakinek? [ Sharkoon Rush ] Nem is tűnik rossznak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- E-roller topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Mozilla Firefox
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Torrent meghívó kunyeráló
- iPhone topik
- Minecraft
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával! (500 / 580 )
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- HyperX SoloCast gaming USB mikrofon
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Sony STR AV270x
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged