Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WestBam
Topikgazda
válasz
csaszi72 #28146 üzenetére
és
Öreg 61Mint írtam is nagyobb és főleg akkuval üzemelő lámpához felesleges hasonlítani ezt a csöppséget
Mellé fotózhattam volna az olight M10-est de semmi értelme nem lett volna, földbe döngöli hiába a kis mérete.
Ez egy tipikus mini lámpa ami azért nem rossz egyáltalán de nem is az izomerő miatt fogja szeretni a tulajdonosa. Beltérben tökéletesen elegendő, kint nem csak a "tér" miatt lett olyan amilyen a fotó, sajnos a talaj is vizes volt, az meg ugye nem túl előnyös. -
Ra3
őstag
válasz
csaszi72 #27510 üzenetére
Ahogy szerintem az onnan érkező lámpák 90%-a az is
Én 3 éve kezdtem órákat rendelni Hk-ból, 60-70ezres órák csont nélkül jöttek a kínai gagyidömping hátán, mostanra jutottak el oda hogy ismernek pár webshopot ahonnan megnézik a csomagot, mert rájöttek hogy drágább cuccok jönnek, de ez is csak néha fordul elő. -
jozsi252
veterán
válasz
csaszi72 #27462 üzenetére
Ekkora áramfelvételnél egyik lámpa sem tud 20-30 percet. Ahhoz szerintem aktív hűtés kellene, és hatalmas test ami el tudja vezetni azt a hőt ami keletkezik. Nyilván mindegyik gyártónak az a cél hogy minél kisebb legyen, minél nagyobb fényerővel.
De meg kell húzni azt a bizonyos határt. Nyilván lehetett volna olyanra csinálni a testét a lámpának hogy 10 percig tudja a 9000 lument, de sokkal nehezebb lett volna, illetve hosszabb, szóval kényelmetlen lett volna a kezelése meg a hurcibálása is. -
ZozzV6
senior tag
válasz
csaszi72 #27334 üzenetére
Áh nem szarakodtam meg is rendeltem most. Amint megjött elkészítem a kis tesztállomást és jönnek a fotók. Nem akarom az S2-mben forrasztgatni így valami hűtőbordára feldobom és eléteszem a refit vagy rá és a plafonon fotózom le, aztán kint az udvaron. A következő ledek vannak itthon amivel ki tudom próbálni:
XM-L2 T6 4C
XP-L V5
XP-L HI V5
Majd minddel készítek képet az OP és az új SMO refivel is -
ZozzV6
senior tag
válasz
csaszi72 #27334 üzenetére
Szerintem a napokban rendelek és majd csereberélem a ledeket a sajátomban és letesztelem. C8-ról meg új driverről annyit hogy maga a hardver maradt csak új firmware kerül rá meg piros a színe hogy ne keverjük össze. Én személy szerint az összes ilyen driverrel rendelkező lámpámra rá fogom húzni az új programot. Csak még most fogom megvenni a programozáshoz szükséges cumókat is. Azt sajnálom a Convoy lámpáknál hogy elég elavult bineket használ. XPL HI-ből van rég V6-os is és még mindig csak V2-ig lehet náluk kapni, az U-sokat meg hagyjuk is. M1-et akarok majd én is de hátha lesz az is clear verzióban és akkor azt veszem meg. Nem kell azt még temetni szerintem.
-
csucsotke
aktív tag
válasz
csaszi72 #27239 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Akkormeg ha lesz időm megfúrom és beletekerek egy csavart. Ilyen C3 lámpákról volt szó. Kettő is van, azt reméltem hogy majd jobb minőségűek lesznek, de csak kinézetben térnek el az sk68-tól. IIsmerősömnek pár hónapja volt használatban, de már valami érintkezési probléma volt vele, nagy nehezen összeraktam, erre amikor vitték el, az ajtóban leejtették a csempére
(túlélte de benne volt a levegőben hogy nem sokáig tart ki) 2 órát biztos vesződtem vele, nem soxor lehet ezeket operálni, mert pici minden, a driverke a ledecske, minden ilyen lencse méretű biszb.ssz. Másik ismerősömnek rozsdamentes verziónak kapcsoló problémája volt. Az már 16dollár szemétért, nagyon silány minőség, a driverben a mütyürök. meg a rugó, meg a forrasztások is fura színezetűek, mintha oxidálódtak volna. Az anyag vékony ahol menet van, ehhez képest az S2 mercédesz. Egy S2-t kéne átcsinálni ceruzaakkusra, már azon gondolkodom. Majd télen ha eleget pihen az agyam
-
balazs1956
senior tag
válasz
csaszi72 #27239 üzenetére
A hétvégén a szomszéd háza majdnem felgyulladt (már füstöltek a falak,égett szag mindenütt), mire áramtalanítottak.
Szakértők villanyászok, tűzmester ki, és az eredmény a következő.
Alsó szint alumínium vezetékek, felső szint rézvezetékek. Ezek ,mivel nem szeretik egymást,a találkozásoknál korrózió, melegedés , füst, és idővel feltámad a vörös kakas.
Ezzel nem azt mondom, h a lámpánál bármilyen bajt okozhat, de ez a két fém nem kedveli egymást, az biztos. -
ZolkoW
őstag
válasz
csaszi72 #27020 üzenetére
jó tipp, megnézem ezeket is. mondjuk egy 70 wattos cuccról lesz szó, igaz, valójában csak 10w lesz kihasználva szobahangerőn. neked nem zajos amúgy a step-up miatt? találtam egy-két 19 voltos pbankot, de a pár 18650-es cella + step-up eddig a legszimpatikusabb, köszi a tippet!
-
ZozzV6
senior tag
válasz
csaszi72 #26983 üzenetére
Fejlámpám egy van és azt se moddoltam. Tényleg macerás lehet ahogy elnéztem vékony is, plusz e-switch, na meg az a csuklós dooog se könnyíti gondolom a szétszedést. Plusz posta hozzám meg vissza és annyiból rendelsz 2 db boruit rj-02-t ami nekem is van és teljesen elégedett vagyok vele 9,6$ most gearbesttől ha jól tudom.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
csaszi72 #26736 üzenetére
Az a zoomos nem fog 200-500m-t tudni. Hűtésük általában nulla, így max 1A körül hajtják őket, meg azért is hogy a mellé adott vacak akksik amik nem tudnak 1000mA-t sem nehogy lemerüljenek 15 perc alatt. A töltő megint egy lutri, és én nem játszanék lítium akksikkal. Én aszondom jó ár érték távolság megbízhatóság arány kell? Convoy C8 XM-L2 vagy XP-L HI leddel (Utóbbi messzebbre visz), akku Panasonic NCR 18650B 3400mA GB-en röhelyes áron, szintén onnan Liitokala Lii100 töltő. Ettől jobb kombó nincs szerintem ha minden tényezőt számításba kell venni. Vagy még esetleg ha nem a táv kell hanem közel legyen használható akkor Convoy S2+ a C8 helyett. De ez le van írva már itt rengetegszer
Ha nehéz meggyűzni előkeresek egy képet amin egy alap C8-at hasonlítottam egy Zoomossal. -
ecx
tag
válasz
csaszi72 #26710 üzenetére
Én a youtube-os tapasztalatok alapján rendeltem egy ilyet:
I found a very interesting good in Gearbest:SKYWOLFEYE 6501 CREE XPE LED 300LM 3W Mini Flashlight http://m.gearbest.comhttp://m.gearbest.com/led-flashlights/pp_401752.html
Nem fényerő-bajnok, de jó pár órát kibír max fényerőn egy 18650-nel. Megnézem, mit tud. -
Vagany
őstag
válasz
csaszi72 #26710 üzenetére
Minőségi zoom-osokból ezeket láttam:
[link]
[link]
[link]
Nem kisebbek mint egy c8, de nem is nagyobbak jelentősen, viszont nem is 10e egyik sem.
Amúgy itt lehet válogatni: [link]
De tényleg nem túl jók a zoom-osok, egyszerűbb lenne egy S2+ vagy c8, vagy mind a kettő, akkor is 10e alatt lenne (kb 30$ a kettő) és akkor azt használja amire szükség van. De ha egyben kell akkor a legjobb egy L2, L6 ezek elég távolra tudnak világítani, de van szórt fényük is és módváltóval a kívánt fényerőt be lehet lőni, igaz sem árban sem méretben nem felelnek meg a kritériumaidnak.
-
ólomlábú
csendes tag
válasz
csaszi72 #16501 üzenetére
A balaceres töltést azt megoldom majd inkább így :
Viszont a probléma az,hogy most van egy csomó olyan tartóm ami nem is igazán jó,csak a lángnyelves Trustfiréknek.
Most amúgy is dillemmába vagyok,hogy rendeljek egy marék lángnyelvest,vagy pár db-al kevesebb panasonicot?! -
Kozy10
tag
-
BaLee
addikt
válasz
csaszi72 #9255 üzenetére
Ne már, ezt nem hiszem el.
2x volt garis problémám, megjött egy kis RC heli, nem pörgött az egyik propellerje. Csináltam videot róla, feltöltöttem, írtam a supportnak. Sűrű elnézést kérések közepette visszaküldették velem az angliai raktárukba, a visszaküldés árát (miután feltöltöttem a blokk másolatát) jóváírták paypalen azonnal és küldték az új helit (nem várták meg amig odaér amit én küldtem).
Másik, dx.offerstől rendelt V6-T60 lámpa, megjött, működik. Bekapcsolom működik szépen, max fényerőn 10mp-ig majd kialszik és többet nem kapcsol be. Video a lámpáról, írok nekik, felajánlják hogy újraküldik (de itt késhet a feladás heteket) vagy visszaküldik az árát.
Utóbbit választottam és másnap visszatolták a lóvét.Ezért nem értem mit szórakoznak veled. Az a 15$ nem egy akkora tétel nekik.
-
Mittu88
senior tag
válasz
csaszi72 #9106 üzenetére
Én még tapasztalatlan vagyok ilyen téren. Azt tudom, hogy szinte újaktól tilos, de nem gondoltam volna, hogy ennyi eszük van a csalóknak manapság... Nem is értem amúgy az eBay miért nem korlátozza le a felhasználónkénti feladott hirdetések számát. Simán lehetne egy rendszert kitalálni rá, vagy hitelesítéssel korlátlanná tetetni. Na mind1, csak hangosan gondolkodtam. Köszi szépen a felvilágosítást Korn, kicsit óvatlan voltam :/
-
tomcsi23
veterán
válasz
csaszi72 #9052 üzenetére
Köszi. Még szimpi is.
Nincs esetleg eggyel nagyobb testvérkéje? Amúgy mennyi a névleges feszültsége, ha így 3,6V, meg 1,2V-ról is üzemel? 1,2V-os akkuk vannak, töltés szempontjából is arra vagyok berendezkedve. Némileg csökken a fényerő, ahogy látom, de nem tűnik rossznak, mégha nem is LSD akku volt.
-
szbalogh
addikt
válasz
csaszi72 #8937 üzenetére
Terhelt állapotban elég rendesen leesik a feszültség, főleg gyenge minőségű telepeknél.
Ezért a mértnél kisebb teljesítménnyel számolhatsz. Viszont a hosszú vékony kábeleken nagy az ellenállás ami miatt pedig nagyobb áram megy ténylegesen a lámpatestben ha épp nem méred. (Tudod: vékony hosszú női bosszú, rövid tömör női gyönyör) Veszteség van még a driveren is.
-
korn
aktív tag
válasz
csaszi72 #8509 üzenetére
Még ha kényszerítenének, akkor sem építenék még egyet, olyan nehéz volt
Végülis 2 nap alatt kész lenne, de annyira tökörészős beállítani a lencséket meg a ledeket, hogy beleőszül az ember. Pontosan 1 pontba kell világítson min a 3 led+lencse kombó. Először a plafonra világítottam, és ott próbáltam 1 pontba hozni, ez sikerült is nagy kínlódások árán, csak utána meglepetésre este a sötétben 100 méter után már annyira széttartott a 3 sugár, hogy nem is fedték egymást. Szóval nehéz beállítani, hogy többszáz méterre is 1 pontba világítson. Agybajt kaptam, amikor a jól beállított lámpámat egyszer leejtettem, és a lencséket tartó műanyag konzol eltört, és szanaszét esett minden.Utána megint fél nap kellett, hogy beállítsam. Nem is adom más kezébe.
-
korn
aktív tag
válasz
csaszi72 #8493 üzenetére
Nekem nincs, határőr haveromnak volt ilyen, amíg ott dolgozott. Arcára fagyasztottam a mosolyt, elhiheted.
Tisztában vagyok azzal mi hogy világít. Van jópár lámpám, köztük pár épített lámpa, ami simán túllépi fényerőben a legtöbb márkás ledes lámpát, akár a 100eFt felettieket is.
Pl a 3 lencsés lámpám kb 1 nagyságrenddel erősebben világít, mint a maglite, és jelentősen erősebb a spotja még egy sr90-nél is. -
Zsolt74
senior tag
-
-
macikos
addikt
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
csaszi72 #8241 üzenetére
Emlékszem, pár hete írtad.
Új elemmel 1,97-1,98 A-t vett föl, 1,48 V elem-feszültség mellett.
Majd rámérek lítium akkuval is, ha megjött a 14500-as.
jozsi252: TF 2400 teszt (másik) -
d4d
aktív tag
válasz
csaszi72 #8064 üzenetére
Ja onnan. Elvileg van már NiMh-s változat is, de arról nem sokat tudok, lehet még nincs teljesen kész vele. Mindig újít valamit.. Érdeklődni kell nála a fórumon vagy privát. Elég rugalmas, egyedi kéréseket is meg tud oldani, kisebb vagy nagyobb töltőáram stb. Mondjuk korábban kérdeztem tőle, hogy 4.2 és 4.35V-os töltő mellett tudna e olyat csinálni ami kezeli a 4.3-as akksikat is, de ezt nem tudta megoldani sajnos. Van a Sanyonak egy 16650-es akkumulátora, ahhoz kellett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest